#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/09/2011 10:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σαμαράς πρέπει να δείξει την ΙθάκηΔεν θα μιλήσω για την Κυβέρνηση, την κοροϊδία της, την ανάλγητη πολιτική της, τη βαρβαρότητα του σοσιαλισμού της. Δεν μου κάνει αίσθηση πλέον.

Θα μιλήσω για την Αξιωματική Αντιπολίτευση και τον Αρχηγό της που βρίσκεται ήδη στην ΔΕΘ

Δεν ξέρω αν έχουν καταλάβει οι Συντονιστές, οι Αναπληρωτές, οι Υπεύθυνοι, οι Τομεάρχες ή όποιοι άλλοι συσκέπτονται στην Συγγρού, πού βαδίζει η χώρα, αν έχει μπει για τα καλά στην τελική ευθεία σύγκρουσης με το παγόβουνο (Τιτανικός γαρ) και αν η πορεία είναι πλέον μη αναστρέψιμη.

Δεν ξέρω αν έχουν καταλάβει, ότι η οργή πλέον ξεχειλίζει και η εκτόνωση της εκρηκτικότητας σε λίγο καιρό, ίσως να μην ελέγχεται.

Δεν ξέρω αν υποψιάζονται ότι η απόγνωση εκατοντάδων χιλιάδων, για να μη πω, εκατομμυρίων ανθρώπων, από την ανεργία και τα χαράτσια, οδηγεί σε ατραπούς ανωμαλίας, τυφλής ανυπακοής προς τα πάντα, δίκαια και άδικα, εκδίκησης και μανίας.

Δεν ξέρω αν υποπτεύονται τι έχουν στο νου τους οι Έλληνες και με πόσο, μα, με πόσο ενδιαφέρον, περιμένουν να ακούσουν τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να τοποθετείται στους παραγωγικούς φορείς και στο λαό, ανεξάρτητα από το αν κατατάσσονται στους ψηφοφόρους ή μη της παράταξης.

Ελπίζω όλα τα παραπάνω να τα έχει τουλάχιστον αντιληφθεί ο Αρχηγός της.

Γιατί ποτέ ίσως δεν έχει ξανασυμβεί στη σύγχρονη πολιτική μας ιστορία, η ομιλία ενός πολιτικού ανδρός, να μαγνητίζει τόσες πολλές προσδοκίες και ελπίδες. Ποτέ άλλοτε στη σύγχρονη οικονομική μας ιστορία, η χώρα δεν είχε απέναντί της τόσο δύσκολο εγχείρημα. Ποτέ άλλοτε, η σύγχρονη οικονομική μας χωλότητα, δεν διακύβευε τόσο σημαντικά και ζωτικά εθνικά συμφέροντα και κυριαρχικά δικαιώματα.

Τίποτε από όλα αυτά δεν μπορούν να αντιπαλευτούν, τίποτα από όλο αυτό τον Γολγοθά δεν θα μπορέσει η χώρα και ο λαός της να πολεμήσει, αν δεν υπάρξει μια αναγκαία συνθήκη.

Η συνθήκη της εθνικής ενότητας.

Τα οικονομικά μέτρα και οι οικονομικοί μέθοδοι αντιμετώπισης της κρίσης, το μίγμα πολιτικής, όπως η Αξιωματική Αντιπολίτευση και ο Αρχηγός της πρώτοι είχαν καταθέσει, είναι μια όψη μόνο του προβλήματος, η πιο τεχνοκρατική.

Η κυριότερες, αυτές που σφυρηλατούν την εθνική ενότητα, είναι άλλες.

Οι Έλληνες θέλουμε την αλήθεια. Δεν μας τρομάζει η αλήθεια. Μας λυτρώνει. Πρέπει να μάθουμε για την πατρίδα μας, επιτέλους τι γίνεται. Πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα, που οδηγούμαστε, τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό για τη χώρα μας και τη ζωή μας.

Μετά θέλουμε να μάθουμε για το ήρεμο λιμάνι. Υπάρχει Ιθάκη; Πότε θα δούμε την Ιθάκη μας; Πρέπει να μας πει κάποιος, τι υπάρχει στην απέναντι πλευρά. Πόσο μακριά είναι. Η ελπίδα της σωτηρίας, θα θρέψει τη δυναμική του αγώνα μας.

Και αφού μάθουμε την αλήθεια και το λιμάνι, θέλουμε καθοδήγηση. Θέλουμε στιβαρό χέρι στο τιμόνι του βαποριού μας. Να δούμε τον καπετάνιο έτοιμο, ήρεμο, αλλά αποφασισμένο. Θα ξέρουμε ότι θα περάσουμε καταιγίδες και θύελλες. Θα γνωρίζουμε ότι στην προσπάθεια, μπορεί να σκυλοπνιγούμε κάμποσοι από εμάς. Το βαπόρι μας θα κλυδωνιστεί. Ας είναι. Είναι σκαρί παλιό, φτιαγμένο όμως με μεράκι από μαστόρους παλιούς και από υλικό αβύθιστο. Αλλά με καλό τιμόνι, το βαπόρι θα βρει το δρόμο του. Θα βάλουμε πλάτη και εμείς, οι ναύτες.

Οι ναύτες...

Ποιος θα μιλήσει άραγε στους ναύτες; Κοιτάζουμε ο ένας τον άλλον και βλέπουμε στα μάτια μας οργή, απογοήτευση, φόβο. Στοιχειώσαμε δύο χρόνια από το ψέμα και το φόβο. Ποιος θα μας σκουντήσει φιλικά στην πλάτη, να πει μια κουβέντα, να δώσει ένα κουράγιο; Δυο χρόνια εισπράττουμε χλεύη. Είμαστε οι αντιπαραγωγικοί, οι οκνηροί, οι τεμπέληδες, οι άχρηστοι, οι δουλοπάροικοι των ξένων αναμορφωτών μας, αυτοί που δεν μπορούν να πιάσουν τα σκοινιά του βαποριού, δεν μπορούν να επισκευάσουν τα ρήγματά του, που δεν έχουν τη δυνατότητα να παλέψουν με την άγρια θάλασσα;

Όχι.

Δεν είμαστε τίποτα από όλα αυτά. Και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και μελλοντικός Πρωθυπουργός το ξέρει.

Μια κουβέντα, ένα βλέμμα, μπορεί να εμφυσήσει υπερηφάνεια στα στήθη μας. Δύναμη. Κουράγιο. Ελπίδα. Χαμόγελο. Πίστη.

Θέλουμε να ακούσουμε για την πατρίδα μας. Να νιώσουμε ότι ο μελλοντικός Πρωθυπουργός δεν μας αντιμετωπίζει ως αντιπαραγωγικά νούμερα. Να δούμε ότι υπολογίζει στις ικανότητες μας. Να νιώσουμε ότι δεν μας έχει στην «εφεδρεία». Να καταλάβουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε στην κοινή προσπάθεια με αναλογικότητα αλλά και εφαρμογή δίκαιων νόμων, που επειδή θα είναι δίκαιοι, θα εφαρμόζονται και από όλους μας. Θέλουμε να μας αντιμετωπίζουν με τιμή.

Θέλουμε να μας αγγίξει κάποιος στο φιλότιμο. Την ξεχάσαμε, Έλληνες, αυτή τη λέξη; Πόση δύναμη κρύβει μέσα της άραγε.

Στη Θεσσαλονίκη, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει τη χρυσή του ευκαιρία.

Το βαπόρι είναι ρημαγμένο. Θύελλες και άγριες θάλασσες έχει μπροστά.

Περιμένουμε να μας δείξει ότι αυτός είναι ο καπετάνιος.

Ας το κάνει, ας το δείξει και ας μην ανησυχεί για το πλήρωμα, τους ναύτες του. Ας ξέρει ότι διαθέτει το πιο έμπειρο, το πιο μάχιμο, το πιο σκληρό, σα γρανίτη, πλήρωμα που θα μπορούσε να ζητήσεις.

Άλλωστε, το πλήρωμα αυτό, περιποιείται το βαπόρι, τα τελευταία 5000 χρόνια.

Ierofantis

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ραββινος avatar
  Ραββινος 16/09/2011 10:58:57

  ''Γιατί ποτέ ίσως δεν έχει ξανασυμβεί στη σύγχρονη πολιτική μας ιστορία, η ομιλία ενός πολιτικού ανδρός, να μαγνητίζει τόσες πολλές προσδοκίες και ελπίδες''.Μεχρι τωρα ο,τι εχει πει και ο,τι εχει κανει αποπνεει εναν ανεμο σιγουριας και ελπιδας για ενα καλυτερο αυριο !Προσωπικα με εχει εκπληξει με την μετριοπαθεια , τον προγραμματισμο και την ηρεμη δυναμη του.Πιστευω οτι και σημερα -αυριο δεν θα διαψευσει τις προσδοκιες μου.Προσεξτε τον! Ειμαι μαζι του !

 2. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 16/09/2011 11:08:52

  Στη κατάσταση που μας έφεραν, ο Σαμαράς είναι απλά η τελευταία μας ελπίδα.
  Τίποτα άλλο.
  Αν δεν τα καταφέρει ή αν δεν τον αφήσουν να τα καταφέρει, είμαστε άξιοι της μοίρας μας και πάμε για καταστάσεις εκτροπών.
  Για αυτό, πέρα από κομματικές και προσωπικές ιδεολογίες του καθενός μας, πρέπει να βάλουμε πλάτη να γίνει πρωθυπουργός. Όσο είναι (σχετικά) νωρίς.
  Μετά πάει το καράβι....

 3. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 16/09/2011 11:09:12

  Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ.

  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΡΓΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ
  ALTER EGO ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

  ΕΧΕΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΒΗΜΑΤΑ
  ΜΠΡΟΣΤΑ.

  ΜΗΝ ΑΠΑΓΟΗΤΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΛΥΣΕΙΣ,ΣΤΗΝ
  ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.......

 4. Προφήτης avatar
  Προφήτης 16/09/2011 11:15:17

  Ιεροφάντη, η γραφίδα σου κατέγραψε τη σκέψη μου.
  Σε ευχαριστώ!
  Διερμηνεύεις το παλλαϊκό αίσθημα.
  Ο τόπος θέλει συσπείρωση, θέλει ομόνοια, θέλει τη δικαιοσύνη που προκύπτει από την αξιοκρατία.
  Και η Ύβρις θέλει την Νέμεσι.
  Ιστορική η ευκαιρία αύριο.

 5. victoria (true) avatar
  victoria (true) 16/09/2011 11:30:12

  Ιεροφάντη, μας εκφράζεις βαθιά, νομίζω κι εκείνον, δεν έχω καμιά αμφιβολία πως ο Σαμαράς είναι ταγμένος στο σκοπό της σωτηρίας της Ελλάδας αλλά πρέπει όλοι να βοηθήσουμε, ναύτες όπως το λες.

  Δεν κοιτάμε τίποτα, ποιος κάνει τι και γιατί, ο καθένας που έχει μια δουλειά πάνω στο καράβι την κάνει και το βουλώνει, κι ο *μόνος* στόχος είναι ο κοινός στόχος, το καράβι να βγει από τη θύελλα και να σωθεί στο λιμάνι, περισώνοντας όσο περισσότερο από το φορτίο...

 6. Απορία avatar
  Απορία 16/09/2011 12:08:02

  -Η ανεργία καλπάζει. Σε ένα χρόνο θα κτυπήσει ακόμα και το 30%.
  -Οι μισθοί συρρικνώνονται δραματικά.
  -Δυσβάστακτα χαράτσια κουρελιάζουν επί εβδομαδιαία πλέον βάση τους οικογενειακούς προγραμματισμούς.
  -Ξένοι αρμοστές και επίτροποι ετοιμάζονται να αναλάβουν τα υπουργεία της χώρας.
  -Οι Τούρκοι επωφθαμιούν εθνικό πλούτο και απειλούν ανοικτά με πόλεμο επι καθημερινής βάσης.
  -Η χώρα είναι ουσιαστικά ακυβέρνητη, με μια φασιστική και ψυχολογικά ανισόρροπη κομπανία στην εξουσία και με έναν άφαντο, τουρίστα πρωθυπουργό.

  Η ομιλία Σαμαρά το Σάββατο θα είναι η σημαντικότερη και κρισιμότερη ομιλία της μεταπολίτευσης.

  Ο λαός είναι απελπισμένος, περιμένει πολλά και έχει βάλει ψηλά τον πήχυ.
  Όχι αοριστολογίες και μισόλογα αλλά καταγραφή ουσίας και μελλοντικού αποτελέσματος.

 7. xriteo avatar
  xriteo 16/09/2011 12:35:03

  Ιεροφαντη,τα ειπες ολα!!!Για αλλη μια φορα τα σεβη μου φιλε!!!!!!!!!!!

 8. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 16/09/2011 12:58:30

  Ιεροφάντη, αυτό το άρθρο σου είναι ότι καλλίτερο έχεις γράψει!Αγγίζει την ψυχή! Κάθε λέξη του είναι ο πόνος αλλά και η μύχια ελπίδα του καθενός μας..... Πιστεύω στον Α.Σ. επειδή έχει και αυτός περάσει τρικυμίες.....Αλλά πανω απ'όλα , πιστέυω στους ναύτες. Σε μας. '.......Θέλουμε να μας αντιμετωπίζουν με τιμή'. Κρατάω αυτή σου τη πρόταση ,γιατί σε μας αυτό μας λείπει. Μας το στέρησε ο ξένος που μας μισεί και μας και τη χώρα. Α.Σαμαρά , είσαι η μοναδική μας ελπίδα ! Δώσε μας την τιμή μας ,δείξε μας την Ιθάκη και εμείς είμαστε εδώ για σένα!

 9. φωνη avatar
  φωνη 16/09/2011 12:58:39

  Αύριο το βράδυ θα αρχίσει μια νέα περίοδος: Η αρχή του τέλους της χούντας.

 10. Πετρος Μ. avatar
  Πετρος Μ. 16/09/2011 13:22:26

  Η κοινωνία νιώθει απροστάτευτη
  Ο ΑΣ πρέπει να αποτινάξει κάθε υπόνοια για υπόγειες συνενοήσεις με τις κατοχικές δυνάμεις και τους εντολοδόχους τους.
  Η οργή του κόσμου είναι ανεξέλεκτη
  Καθαρά λόγια.
  Ομπρέλλα προστασίας της Πατρίδας και των Ελλήνων τώρα.

 11. zame avatar
  zame 16/09/2011 13:24:02

  Κυριε ΣΑΜΑΡΑ ..αρχισε να 'ΧΟΝΤΡΕΝΕΙ - ΚΡΑΥΓΑΛΑΙΑ ..πλεον
  (μετα & απο την ανακοινωση των στατιστικών στοιχειων της Τραπεζας 13/9/11 ΑΛΛΑ & το θεμα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, για το έλλειμμα της χώρας για το 2009..)
  που οδηγησε σε ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της κοινωνιας μας.
  προκειμενου να τα ΞΑΝΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΟΥΝΕ- ΤΡΕΛΑ ποιοι ??? αυτοι που μας οδηγησαν στην οικονομικη κριση..σε παγκοσμιο μεγεθος.
  Ετσι ΟΛΕΣ οι "ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ"εχουν να κανουν με
  τους ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ της ΚΡΙΣΗΣ δηλαδη τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
  Ετσι επικρατει στην χωρα μας μια ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΗ παρεξηγηση.
  Γινονται τα παντα προκειμενου να μην χρεωκοπησει το Κρατος. & στον σκοπο αυτο ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ η ΚΟΙΝΩΝΙΑ.


  Σε οικονομικο αδιεξοδο φτασαμε με ευθυνη του δημοσιου τομεα..αυτος εφαγε ουσιαστικα τα λεφτα & ΥΠΕΡΔΙΟΓΚΩΘΗΚΕ βασανιζοντας ουσιαστικα τους πολιτες με νεους φορεις,εγκρισεις,αδειες,ελεγκτικους μηχανισμους & κανονισμους..για να δικαιολογησει κυριως την υπαρξη, τον ογκο και τα εξοδα του.& μπροστα στην προοπτικη της χρεοκοπιας τωρα επιβαρυνεται δυσβαστακτα ο ιδιωτικος τομεας της οικονομιας..για να μην χρεοκοπησει το κρατος..αυτο που μας οδηγησε στον γκρεμο..ΠΑΡΑ τις ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ των ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ για ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ στις δημοσιες δαπανες..οι πολιτικες αρχες ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ στην φοροκατεγιδα & σε μετρα αυξησης των εσοδων...ΠΝΙΓΟΝΤΑΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ την ΑΓΟΡΑ..στην προσπαθεια αποφυγης της χρεοκοπιας που στοχευει να αποτρεψει απλα την σταση πληρωμων του ΕΝΟΧΟΥ κρατους και να ΔΙΑΛΥΣΗ την ΚΟΙΝΩΝΙΑ & την ιδιωτικη οικονομια...δυσκολευομαι να καταλαβω γιατι πρεπει να αποφυγουμε την χρεοκοπια..

  ΔΙΟΤΙ αναμεσα στην χρεωκοπια του κρατους & στην χρεωκοπια της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ..
  ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΗ εινα η πρωτη.

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ zame 16/09/2011 13:51:00

   O πήχυς είναι όντως πολύ ψηλά,όσοι έχουν υψοφοβία καλό θα ήταν
   να μην τον κοιτάζουν.
   Φοβίες και ψευτοδιλήμματα,δεν έχουν θέση στη νέα Ελλάδα που
   οραματιζόμαστε.
   Αυτό που περιμένουμε από τον κύριο Σαμαρά,δεν είναι μόνο η τοποθέτηση
   του πήχυ ψηλά,αλλά ακόμα ψηλότερα!
   Διότι η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να αποκτήσει το τεράστιο ανάστημα
   που έχει απολέσει.Ψηλά,πολύ ψηλά λοιπόν.

 12. η Dimi avatar
  η Dimi 16/09/2011 13:41:55

  «Σύντομα θα επαναληφθεί το κακοπαιγμένο έργο ότι κινδυνεύει η επόμενη δόση, επενδύοντας στον φόβο.»

  «Στις δύσκολες στιγμές ο λαός θέλει καθαρές λύσεις και όχι μία ετερόκλητη κυβέρνηση, μία κυβέρνηση κουρελού, όπου όλοι θα τσακώνονται για μία θέση.»

  “Την πραγματική επιλογή της ανανέωσης την έχουν στα χέρια τους οι ψηφοφόροι της παράταξης. Εγώ οφείλω να δώσω ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους.” ~Aντώνης Σαμαράς

  “Primus inter pares"
  Πρώτος μεταξύ iσων

 13. danaos avatar
  danaos 16/09/2011 13:48:16

  Ierofanti, θα μου επιτρέψεις να προσθέσω ένα συμβάν πραγματικό,
  που το έκανα
  ΕΝΑ ΑΛΗΘΙΝΟ ΑΝΤΙΠΑΡΑΜΥΘΙ.

  Μια φορά, δεν πάει καιρός, ήταν δυο φίλοι που ζούσαν σε κάποιο παραθαλάσσιο χωριό. Εχθροί πάντως δεν ήταν. Άσπονδοι φίλοι μπορεί.
  Είχαν και οι δυο τον ίδιο καημό, γι αυτό έγιναν και φίλοι. Ο καημός τους ήταν να αγοράσουν ένα καΐκι, ψαροκάικο, και να γίνουν τα αφεντικά. Κοινός ο πόθος γι αυτό και στις παρέες τους όλο αυτό κουβέντιαζαν.
  Έτσι αποφάσισαν να ξενιτευτούν ούτως ώστε να μαζέψουν τα χρήματα που χρειαζόταν για το ποθούμενο πλεούμενο.
  Μετανάστες λοιπόν, μα μόλις συμπλήρωσαν το απαραίτητο ποσό, γύρισαν πίσω και αμέσως έδωσαν την παραγγελία για το πολυπόθητο σκάφος.
  Μεγάλο, με όλα τα σύνεργα πάνω του, δίχτυα, παραγάδια, γερανούς και όλα τα απαραίτητα. Έγινε η παράδοση και ακολούθησαν τα βαφτίσια. Όλο το χωριό καλεσμένο και το όνομα του καΪκιού: «ΕΛΛΑΔΑ»
  Την επόμενη μέρα, μετά το μεθύσι απ’ τη χαρά και το κρασί και με τις ευχές του παπά και του κόσμου, ξεκίνησαν για τη δουλειά! Με ανασκουμπωμένα τα μανίκια ανέβηκαν στο κατάστρωμα και αμέσως ο Γιώργης πήρε το τιμόνι στα χέρια. Γυρίζει τον βλέπει ο Βαγγέλης και του λέει:
  -Γιατί πήρες το τιμόνι εσύ;
  -Γιατί εγώ θα είμαι ο καπετάνιος.
  -Τι λες βρε Γιώργη, γι αυτό δούλευα εγώ τόσα χρόνια για να είσαι εσύ ο καπετάνιος;
  -Ναι Βαγγέλη, εγώ θα είμαι. Εξ άλλου τη δουλειά την ξέρω καλύτερα από σένα…
  Όχι εγώ θα είμαι ο ένας όχι εγώ θα είμαι ο άλλος το καΐκι ούτε που το σκέφτονταν. Δεν έκανε ούτε το παρθενικό του ταξίδι. Το άφησαν εκεί, το χτυπούσαν τα κύματα και οι αέρηδες, σκούριασαν τα σίδερα, σκίστηκαν τα πανιά μέχρι που ήρθε ένα ξένος και ήθελε να το πάρει κοψοχρονιά. Τζάμπα με λίγα λόγια.
  Και τότε ήταν που μπήκε στη μέση το χωριό. Έδωσε τα παπούτσια στο χέρι στον ξένο πλούσιο και αποφάσισαν οι ίδιοι οι χωριανοί να κρατήσουν το σαπιοκάικο. Βρήκαν ένα τίμιο παλικάρι που είχε δουλέψει σε παρόμοια δουλειά, αλλά που την παράτησε -γιατί ο καπετάνιος ήταν μεγάλο μούτρο- και άρχισαν σιγά σιγά τις εργασίες για να επανορθώσουν το κατεστραμμένο σκαρί. Το καλαφάτισαν, το έβαψαν, έβαλαν και τη σημαία επάνω στην «ΕΛΛΑΔΑ», βρέθηκαν και κάποια παλικάρια βοηθοί του καπετάνιου τους και μετά το κατευόδιο ρίχτηκαν στη δουλειά.
  Μεγάλες οι δυσκολίες, αλλά όλα έπαιρναν σιγά σιγά το δρόμο τους . Όλο το χωριό καμάρωνε. Άρχισαν όλοι στο χωριό να έχουν δουλειά!
  Ο Γιώργης, να μην τον ξεχάσουμε, ξενιτεύτηκε πάλι. Αν και έχουν περάσει αρκετά χρόνια δεν ξαναφάνηκε στο χωριό.
  Ο Βαγγέλης, γύρισε στη δουλειά του πεθερού του, έγινε πλακατζής, κολλούσε δηλαδή πλακάκια σε μπάνια.
  Ο καπετάνιος που είπαμε δούλεψε σκληρά και σήμερα είναι ο πρόεδρος του συνεταιρισμού «Η ΕΛΛΑΔΑ» που δημιούργησαν οι συγχωριανοί του!

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ danaos 16/09/2011 17:21:10

   Μπράβο Δαναέ!!!!!!!! Κόντρα στην ισοπέδωση και τη μιζέρια!!!! Το νου μας στο καίκι και στον καπετάνιο.....!!!!!

 14. ΙΑΣΩΝ ΜΑΓΝΗΣ avatar
  ΙΑΣΩΝ ΜΑΓΝΗΣ 16/09/2011 13:56:48

  Η Ιθάκη μας θα φανεί μόνο μετά την ΑΠΟΛΥΤΗ ΡΗΞΗ μ' αυτούς που επιθυμούν και απεργάζονται την εξαθλίωσή μας! Τα ...φτιασιδώματα της δήθεν επαναδιαπραγμάτευσης, δεν θα είναι τίποτα άλλο, παρά το ...μακιγιάζ του νεκρού για να φαίνεται πιο ..."ζωντανός" μέσα στο φέρετρο!!!!!

 15. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 16/09/2011 14:49:50

  Πολύ καλό το κείμενό σου Ιεροφάντη.Δεν έχω να προσθέσω τίποτα περισσότερο.

 16. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 16/09/2011 15:07:33

  Καταπληκτικό κείμενο Ιεροφάντη...καταγράφεις και παρουσιάζεις τις σκέψεις και τις προσδοκίες μας...όλες αναζητούν την ελπίδα..

 17. Γιώργος avatar
  Γιώργος 16/09/2011 16:45:26

  Η Ελλάδα είναι μια χώρα με αρχαίο και λαμπρό πολιτισμό, και δεν θα καταστραφεί τελικά, όσο και αν το ονειρεύονται διακαώς αυτό οι αδίστακτοι και παμπόνηροι διεθνείς εχθροί της.
  Εάν πρέπει να καταστραφεί κάποιος, αυτός θα είναι τελικά οι εχθροί της Ελλάδας.

 18. pride avatar
  pride 16/09/2011 17:16:02

  Οι μόνοι που κάνουν αντιπολίτευση αυτή τη στιγμή - εκ του ασφαλούς, προφανώς - είναι οι αριστεροί. (πού φτάσαμε...). Ο Σαμαράς είναι η έσχατη ελπίδα εφ΄όσον γίνουν εκλογές και εκλεγεί ΤΩΡΑ. Γιατί τι να το κάνω με το να ασκεί αντιπολίτευση και να λέει, να λέει, αν πρόκειται αυτά τα μιάσματα να μας κατσικωθούν στο σβέρκο; Α, τι λέτε, να πιστέψω τον κ. ΓΕΝΟΠ που λέει να μην πληρώσω το χαράτσι για το σπίτι μου (μιας και είμαι άνεργη και εδώ και 7 μήνες ζω με 500 ευρώ το μήνα) και αυτός δεν θα μου κόψει το ρεύμα; Κατά τα άλλα, αναθεματίζω τη στιγμή που ο καημένος ο πατέρας μου μου πήρε ένα σπίτι πριν από 16 χρόνια για να με εξασφαλίσει. Είδατε, τι βίτσιο που έχουν και αυτοί οι Έλληνες να θέλουν να χαρίσουν στα παιδιά τους ένα σπιτάκι!!!!

 19. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 16/09/2011 17:23:37

  Αντώνη Σαμαρά, βάλε τα δυνατά σου και διώξε αυτή την λαομίσητη, ξενόδουλη, προδοτική, απάνθρωπη,Εθνοκτόνα ''κυβέρνηση'', όσο είναι καιρός. Πριν να είναι πολύ αργά και η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη. Πάνω σου ακουμπά τις ελπίδες της όλη η Ελλάδα. ΑΝΤΩΝΗ ΓΕΡΑ!!!!!!!!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!!!!

 20. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 16/09/2011 21:29:05

  Αγαπητέ "Ιεροφάντη" έχουν σταυρωθεί κατ' επανάληψη οι γραφίδες μας.
  Συμπληρωματικά και σύντομα: στην αρχαιότητα ένας ήταν ο Κυναίγειρος.Σήμερα είναι χιλιάδες.Αντώνη Σαμαρά, συ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές έχε κατά νού ότι είμαστε μαζί σου ατσαλωμένοι,ενωμένοι και αποφασισμένοι να ξαναπάρουμε την ΠΑΤΡΙΔΑ στα χέρια ΜΑΣ. Εμπα μπροστά και μη φοβάσαι τίποτα και κανέναν.Εμείς είμαστε οι "πλάτες" σου.

 21. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 16/09/2011 22:11:19

  δεν αντεχουμε αλλο ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ. αυτη η αναλγητη κυβερνηση πρεπει να φυγει αμεσως. και μονο εσυ μπορεις να την ριξεις. ξερεις εσυ. αν μασ παρουν τα κρυα το χειμωνα θα ζησουμε μια νεα κατοχη. θα πεθενει ο κοσμος στους δρομους απο το κρυο και την πεινα. ολος ο ελληνικος λαος στρεφεται σε σενα . και αυτοι που θα σε ψηφισουνε και αυτοι που δε θα σε ψηφισουνε.
  δωσε μια ελπιδα στον κοσμο.

 22. Delphi avatar
  Delphi 16/09/2011 23:37:30

  Proedre, emis pou se psifisame kai pistepsame se esena, kai akoma pistevoume, tha thelame ena Samara brosta kai dipla apo to lao.

  Den einai dinaton sta 2 xronia Pasok opou i xora mas exi gini ali xora, i Ellines pernane tios pio diskoles stigmes metapoliteftika, ksepouliete i ellada kai ethnika kai oikonomika, i egglimatikotita therizi apo tous lathrometanastes, i Tourkia apili , na min einai o Samaras brosta, dinamika , na aisthanthi o laos oti iparxi elpida, iparxi dinamiki parembasi pros to sinferon ton ellinon kai tis elladas.

  Den einai dinaton Proedre, na blepoume prosopikes sou parembasis i diagelmata mono ama erxete pros psifisi kapio mnimonio, mesoprothesmo, i kapia ekthesi stin Thessaloniki.Kai endiamesa na exoume tis kathimerines anakinosis tou Mixelaki les kai o Mixelakis einai o Proedros tis Askiomatikis Antipolitepsis.

  Kurie Samara, gia na epnepsi ena igetis prepi na einai paron kai parembatikos PROSOPIKA. Na ton blepoume na maxete stin bouli ton Ellinon, opou spania sas blepoume.

  Na kserete oti oi 4-5 monades pou exoume diafora me to Pasok tha eizante 10-15 ama ginotane pio apotlesmatiki antipolitepsi pou tha epize to lao oti iparxi fos kai oti i Ellada DEN einai i Ellada pou theli to Pasok, i Ellada kai i Ellines aksizoune poli perisotera.

 23. ierofantis avatar
  ierofantis 16/09/2011 23:42:50

  Ευχαριστώ όλους τους καλούς φίλους που είχαν την καλοσύνη να καταθέσουν τα σχόλιά τους στο άρθρο μου.

  Αντικειμενικοί λόγοι δεν μου επέτρεψαν να απαντήσω σε κάθε ένα εξ αυτών των σχολίων. Σας ζητώ συγνώμη για αυτό.

  Σε αναμονή των όσων θα ακουστούν αύριο.

  Και πάλι, θερμά ευχαριστώ.

  • Aφροδίτη avatar
   Aφροδίτη @ ierofantis 17/09/2011 01:13:38

   Αγαπητέ Ιεροφάντη, το άρθρο σου υπέροχο και άκρως καρδιοτονωτικό! Το μικρό μα γερό σκαρί, που έριξε στα βράχια εξεπίτηδες ο νυν «πρωτοδεύτερος» - αυτό δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα - μπορεί να πληγώθηκε μα δεν βούλιαξε ακόμα!
   Ο ύπουλος σκοπός του έχει αποκαλυφθεί πλέον και δεν ήταν άλλος από το να το στείλει αύτανδρο στον πάτο της θάλασσας, για να πληρωθούν τα ακριβά ασφάλιστρα και να πάρει κι αυτός το κατιτίς του. Δεν ήξερε όμως σε τι σκαρί τον βάλανε θαλασσοπνίχτη κυβερνήτη, γιατί διάβαζε παραχαραγμένη ιστορία, ρεπούσιας χροιάς και δεν έμαθε πως ιστορικά το καράβι αυτό είναι αβύθιστο, αφού είναι φτιαγμένο από υλικά που δεν πεθαίνουν και σε καλούς ελληνικούς ταρσανάδες.
   Τώρα που αποκαλύφθηκε ο ρόλος του, επείγει να καθαιρεθεί πάραυτα και να αναλάβει να το ξεκολλήσει από τα βράχια, εκείνος που ξέρει από φουρτούνες. Εκείνος που αν και ναυαγός πολλά χρόνια και ξεχασμένος από πολλούς, κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και να βγει στη στεριά της δικής του Ιθάκης. Είχε σύμμαχο την Ελπίδα και τα κατάφερε! Ξέρει λοιπόν να χαράξει νέα ρότα για το πληγωμένο σκαρί και να το ξανακάνει περήφανο τρεχαντήρι!

 24. NONOS avatar
  NONOS 17/09/2011 00:14:18

  Κι'ενα μεγαλο μπράβο στον Κώστα Καραμανλή που τον στηρίζει γιατι αλλιώς δε θα βγούνε τα κουκιά

 25. Delphi avatar
  Delphi 17/09/2011 00:28:27

  O Karamanlis aksizi pola bravo gia pola themata, den ektimithike oso eprepe, ala ta gegonota ton dikeosan. Ala o laos protimise na psifisi ton psefti kai anthellina Pinokio epidi tou etakse lagous kai petraxilia. Tora einai arga gia klamata.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.