#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/01/2014 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σαμαράς πρέπει να βρει το καπέλο που βγάζει λαγούς

Ο κόσμος άγεται και φέρεται από τον κάθε τυχοδιώκτη...

Ο λόγος που ακολουθούν έναν πολιτικό οι ψηφοφόροι είναι σπάνια εκ των προτέρων ευχερές να εξευρεθεί. Δεν είναι μια διεργασία που υπακούει πλήρως στην λογική. Σε πολύ μεγάλο βαθμό στην πολιτική υπάρχει η λογική της αγέλης. Ο κόσμος ακολουθεί κάποιον επειδή πολύ απλά συνήθισε να ακολουθεί αυτόν. Όπως δεν υπάρχει κανένας συγκεκριμένος λόγος για να είναι κανείς Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός (πέραν ίσως – αλλά όχι πάντα – από το ότι ήταν και ο πατέρας μας), έτσι πολύ συχνά δεν υπάρχει και συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο κάποιος εξακολουθεί να είναι με ένα κόμμα. Οικογενειακή παράδοση, αίσθημα του ανήκειν, αίσθημα υπεροχής απέναντι στον γείτονά του, οπότε η πειθώ από πράξεις ή λόγια μένει συχνά στην σφαίρα του μη πραγματικού στην πολιτική.


Τεράστιο ρόλο παίζει επίσης η αίσθηση της ισχύος. Η ολιγοήμερη βελτίωση των δημοσκοπικών επιδόσεων της ΝΔ τον καιρό των συλλήψεων των ηγετών της Χ.Α. δεν οφειλόταν στην “εξάρθρωση του νεοναζισμού”, αλλά στο ότι ο κόσμος ένιωσε ως ισχυρό την ΝΔ και όχι την Χ.Α., που ως τότε εμφανιζόταν ως ο επερχόμενος “ισχυρός” της πολιτικής ζωής – εξ ου και τα μούσκουλα του στενού κύκλου του Μιχαλολιάκου, για προβολή ισχύος. Αντίστροφα, η κατάρρευση του Καραμανλή τον Οκτώβριο του 2009 οφειλόταν στην παραίτηση που “έβγαζε” η προκήρυξη των εκλογών σε όλο το εκλογικό σώμα και η όλη περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι ο Καραμανλής τα παράτησε. Αφοσιωμένοι καραμανλικοί έλεγαν σε εκείνες τις εκλογές ότι “ποιος ο λόγος να πάω να ψηφίσω, αφού θα βγει το ΠΑΣΟΚ”. Αυτό δεν ειπώθηκε ποτέ άλλοτε σε εκλογές, ούτε καν το 1981.

Παρόμοια εντούτοις ήταν και η διεργασία που έβγαλε τον Ανδρέα το 1981. Η αποχώρηση Καραμανλή ήταν προάγγελος ήττας, αλλά ακόμη περισσότερο η μη στήριξη του αγωνιστή Αβέρωφ στην εκλογή νέου αρχηγού. Το “δεν θέλω ου” του Ράλλη βοήθησε τον Ανδρέα πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη γκάφα ή λάθος της ΝΔ: Έδειξε αδύναμη, πολύ απλά. Συν τοις άλλοις, σοβαρός άνθρωπος κάποτε μου είπε ότι ο Ράλλης ήθελε να παραδώσει την χώρα στους αριστερούς, για να ξεχάσουν όλοι ότι ο πατέρας του (κατοχικός πρωθυπουργός) ήταν προδότης. Εκ του αποτελέσματος δεν έχω καμιά αμφιβολία γι’ αυτό.

Άρα, η προβολή ισχύος είναι σημαντικότερη από τις πράξεις. Καθώς και η αίσθηση του "μαντριού", η αίσθηση του ανήκειν. Η οποία σε μεγάλο βαθμό, αλλά όχι πλήρως, εξαρτάται από την προβολή ισχύος (δεν είναι τυχαίο ότι οι οπαδοί των “δυνατών” ομάδων στο ποδόσφαιρο είναι περισσότεροι από τους οπαδούς των “αδύνατων”). Η ύπαρξη της τρόικας στην Ελλάδα διέβρωσε αυτήν την προβολή ισχύος των κομμάτων στους οπαδούς τους, αλλά επίσης διέβρωσε και την ίδια την αίσθηση του ανήκειν, μέσω της πλήρους έλλειψης ταύτισης του κόσμου με τις ασκούμενες πολιτικές.

Διότι, αν πάμε στις πράξεις, νομίζω ότι η κυβέρνηση Σαμαρά ξεπερνάει, σε επίπεδο ουσιαστικής αποτελεσματικότητας, οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση, ίσως από τον καιρό του Παπάγου και μετά. Προσωπικά θα την συνέκρινα μόνον με του Καποδίστρια, που πήρε μια σχεδόν ηττημένη δράκα επαναστατών στις αρχές του 1828 και την έκανε ανεξάρτητο κράτος μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Μπορεί τα μέτρα της να είναι αντιλαϊκά και επί της ουσίας εσφαλμένα, όμως πρώτον μας έρχονται κυρίως από έξω, από την τρόικα, και δεύτερον, τον καταιγισμό των μέτρων ως μορφή άσκησης πολιτικής τα κληρονόμησε αναγκαστικά από τους προκατόχους ο Σαμαράς. Και είναι ο μόνος που κάτι κάνει για να αλλάξει αυτό που συμβαίνει. Και ήδη το αλλάζει.

Αυτά λοιπόν που έχουν γίνει είναι αδιανόητα, από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι σήμερα. Πήρε την χώρα από την ανυποληψία και την υποταγή, και σήμερα έχει φθάσει στο σημείο να θεωρείται στην Ευρώπη η ελληνική κυβέρνηση πιο αξιόπιστη από την τρόικα! Ναι, από αυτούς που μας κουνούσαν το δάχτυλο έως προχθές. Το βήμα αυτό είναι η πεμπτουσία της εξόδου της Ελλάδας από την κρίση. Η αναξιοπιστία (που προκάλεσε ο ΓΑΠ) μας έβαλε στην κρίση, η αξιοπιστία (που προκαλεί ο Σαμαράς) μας βγάζει.

Και σε άλλα επίπεδα υπάρχουν αποτελέσματα χωρίς πολιτική προέκταση. Η λαθρομετανάστευση υποχωρεί και οι λαθρομετανάστες μειώνονται. Αλλά η κυβέρνηση δεν το καρπώνεται πολιτικά. Γιατί; Μα διότι με τον τρόπο που το κάνει δεν εντυπωσιάζεται κανένας, ώστε να ταυτιστεί με αυτό. Ο κόσμος θα εξακολουθήσει να προτιμάει την Χρυσή Αυγή για αυτό το θέμα, παρά τον Δένδια. Πολύ απλά, η Χ.Α. το περνάει στον κόσμο, ενώ ο Δένδιας όχι. Στον στρατό κάναμε δοκιμή τους S-300 μετά από 15 χρόνια, αλλά είδαμε να καρπώνεται πολιτικά οφέλη από αυτό η κυβέρνηση; Το χρηματιστήριο ανεβαίνει σαν τρελό, αλλά θυμάστε τι οφέλη είχε ο Σημίτης από το χρηματιστήριο και τι βλέπει ο Σαμαράς τώρα; Τα spread πέφτουν, αλλά αντί για πανηγυρισμούς από τον κόσμο, ότι έρχεται η σωτηρία από τα Μνημόνια, ακούμε λοιδορίες.

Λοιπόν, κάτι δεν πάει καλά πολιτικά. Ο Σαμαράς πρέπει να βρει το καπέλο που βγάζει λαγούς. Κάνει την μια επιτυχία μετά την άλλη, αλλά ανεβαίνει η Χ.Α. και ο Τσίπρας. Δεν είναι μόνον για τον φόρο ακινήτων, δεν είναι μόνον για το σκάσιμο του κόσμου. Είναι πιο σύνθετο. Πρέπει να αναλυθεί. Και να κατανοηθεί. Και το σίγουρο είναι ότι δεν φταίει ο κόσμος. Ο κόσμος άγεται και φέρεται. Και δεν άγεται και φέρεται εδώ από τον Σαμαρά, αλλά από τον κάθε τυχοδιώκτη.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να την κατανοήσουν όλοι περί τον Σαμαρά. Και ο ίδιος.

Διογένης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. George Ν avatar
  George Ν 31/01/2014 12:28:24

  Ας δοκιμάσει να βγάλει από το καπέλο λύσεις για την ανεργία και μείωση φόρων. Χωρίς αυτά ουδέν και δικαίως. Για να γίνουν αυτά πρέπει να γίνει συνείδηση ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι φορολογική πολιτική :-)

  • fantomas avatar
   fantomas @ George Ν 31/01/2014 22:22:59

   πως το είχε πει ο ''σιδερένιος''?
   αααα,,,, ναι
   ''τσοβολα δωστα όλα'' !!!

 2. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 31/01/2014 13:10:37

  Οταν το ΑΕΠ πεφτει συνεχως.....και αυξανεται το χρεος παρα το PSI του Παπαδημου που ηταν απατη και κλεψιμο ολκης του Ελληνα πολιτη, η ασθενεια ειναι ΑΝΙΑΤΗ. Οταν το ΚΕΝΟ του 2014-15 ειναι στα 11 ΔΙΣ περιπου για να....ταισει το κρατος τους πελατες του χαρατσωνοντας και φορολογωντας Σοβιετικα τους υπολοιπους, τοτε δεν υπαρχουν μαγικα. ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ θα ηταν να μειωσει το σπαταλο κρατος που το συντηρουν τα κοροιδα........Ο Τσιπρανδρεας ανεβαινει γιατι οι πελατες θελουν να διατηρησουν τα κεκτημενα και να τρωνε οπως παντα στο τσαμπα και με μονιμοτητα.....Αν ο ΣΑΜΑΡΑΣ δεν κανει τιποτα σε αυτα που απαιτει η κοινωνια τοτε θα ειναι ενας απλος πρωθυπουργος σαν τους υπολοιπους που περασαν........

 3. Eνας πρωην νεοδημοκρατης 58 ετων avatar
  Eνας πρωην νεοδημοκρατης 58 ετων 31/01/2014 13:17:10

  Mετα απο 28 χρονια γαμου και 28 ειλικρινεις φορολογικες δηλωσεις,29 χρονια γιατρος στο ΕΣΥ (χωρις ενα ευρω φακελακι) απεκτησα ενα σπιτι 90 τ.μ με στεγαστικο δανειο το οποιο αποπληρωσα προσφατα ,ενα εξοχικο σπιτι 45 τ.μ και ενα αυτοκινητο 1600 κ.κ αξιας 20000 ευρω ηλικιας 6 ετων.Μετα απο 30 χρονια ηρεμης μεσοαστικης ζωης χωρις πιστωτικες καρτες ,διακοποδανεια και χρηματιστηριακα ρισκα εχασα το επιπεδο ζωης που απεκτησα με σκληρη δουλεια και σωστη διαχειρηση. Οι αποδοχες μου μειωθηκαν συνολικα κατα 45%,οι φοροι μου πενταπλασιαστηκαν μεσα σε 4 χρονια και η επερχομενη συνταξη και το εφαπαξ μου ειναι αγνωστα.Δεν πειναω, δεν εχω προβλημα επιβιωσης αλλα δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να υποστω ολα αυτα.Επειδη ομως ειμαι τρομερα θυμωμενος γιατι σαν γνησιος φιλελευθερος πιστευα οτι οι καταθεσεις και η περιουσια μου ειναι εγγυημενα απο το Συνταγμα ενω οι φοροι μου θα προερχονται απο τα εισοδηματα μου ,χαιρετω το παρελθον και ψαχνω για νεες αγαπες!!

  • my way avatar
   my way @ Eνας πρωην νεοδημοκρατης 58 ετων 01/02/2014 06:34:16

   Ομοιοπαθής, εν τω συνόλω, πλην όμως δεν ψάχνω για νέες αγάπες. Η πολιτική αγάπη είναι μία και εύχομαι, πολύ σύντομα, να επιστρέψω στο πολιτικό σπίτι μου. Το αμάρτημα της απιστίας θα το διαπράξω, χωρίς αγάπη, μόνο "σεξ". Γιατί; Γιατί με εξαναγκάζουν να το κάνω.
   Επί τη ευκαιρία, δεν μπορούν να φανταστούν πόσοι πολλοί είναι οι ομοιοπαθείς!

   • Εllin avatar
    Εllin @ my way 01/02/2014 13:56:57

    Κι εγώ ομοιοπαθής φίλε my way, καθώς και τo 90% των γνωστών και φίλων μου, οπότε δικαιώνεται το antinews για τα μυστικά γκάλλοπ του Μαξίμου...

 4. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 31/01/2014 13:54:03

  Είναι ένα καλό άρθρο και ειδικά στην αρχή του, που αναλύει τα σχετικά με την αίσθηση δύναμης που πρέπει να αποπνέει μία κυβέρνηση. Ο λαός δεν ακολουθεί τους κουρασμένους, τους μετριόφρονες, τους ηττοπαθείς.

  Αλλά απορώ τι δεν καταλαβαίνεις όταν λες "τα σπρεντ πέφτουν, αλλά ακούμε λοιδορίες". Εννοώ, ότι για να πέσουν τα σπρέντ φτάσαμε να έχουμε μία απο τις μεγαλύτερες ανεργίες ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟ.
  Είναι σα να είχαμε μόλυνση και ο γιατρός (κυβέρνηση) μας ακρωτηρίασε χέρια - πόδια για να μην επεκταθεί η μόλυνση και πεθάνουμε. Λοιπόν, αυτή είναι μία από τις περιπτώσεις εκείνες που ο ασθενής ΔΕΝ αισθάνεται μεγάλη ευγνωμοσύνη προς στον γιατρό, ακόμη κι αν του έσωσε την ζωή (έστω ότι θα σωθούμε τελικά). Για την ακρίβεια πολλοί ασθενείς θα προτιμούσαν να είχαν πεθάνει.

  Επίσης, πράγματι έφερε βελτίωση η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό. Αλλά από την άλλη δεν έκανε παρά μόνο τα αυτονόητα. Και αμφιβάλλω αν είχε κάνει κι αυτά αν δεν υπήρχε ΧΑ στο 10% και κίνδυνος αιματηρών επεισοδίων.

  Όσο για την βολή των s 300.... Τι επιχείρημα είναι αυτό;;;;;; Ελάχιστοι έλληνες πήραν είδηση ότι έγινε εκτόξευση τέτοιου πυραύλου και από αυτούς τους ελάχιστους ακόμη πιο λίγοι συνέδεσαν θετικά το γεγονός με την κυβέρνηση. Τι έπρεπε να νιώσουν για έναν ληγμένο πύραυλο 20 ετών; Έτσι το είδαν πολλοί.

  Αυτά τα λέω αν και πιστεύω ότι ο Σαμαράς εξακολουθεί να είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή. Αλλά μου κάνει εντύπωση που νομίζετε κάποιοι ότι το σκηνικό ολέθρου μπορεί να ανατραπεί τόσο εύκολα. Μου κάνει εντύπωση που θεωρείτε ότι θετικά λογάκια ευρωπαίων μπαμπουίνων, καλά νέα για τα σπρεντ, ενέσεις αισιοδοξίας από την κυβέρνηση, είναι αρκετά να αντιστρέψουν το κλίμα.
  Ε λοιπόν δεν είναι αρκετά και ο προφανέστερος λόγος ειναι ότι ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΟΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΑΡΓΗΣΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΟΥΝ.

  Συμφωνώ ότι η κυβέρνηση πρέπει να βρει το καπέλο που βγάζει λαγούς. Μέχρι τώρα το μότο ήταν: "Δεν έχουμε μαγικό ραβδάκι".
  Λοιπόν βρείτε ένα μαγικό ραβδάκι και γρήγορα αλλιώς σπίτι γρήγορα! Γιατί αν είναι "πραγματιστική λύση" είναι μόνο φόροι, φόροι, φόροι + μειώσεις, μειώσεις, μειώσεις, τότε χαίρω πολύ! Κι εγώ το κάνω αυτό και ο κάθε άχρηστος.

  Να εύχεστε τέλος ο Απρίλης να μην είναι κρύος και θυμίσει στον κόσμο που θα ψηφίζει τον Μάη το ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΣΝΗΣ.

 5. Ο Λούμπεν avatar
  Ο Λούμπεν 31/01/2014 14:28:49

  Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τους άλλους σχολιαστές οι οποίοι πάνε να πείσουν τον αρθρογράφο με αναφορές στην πραγματικότητα όταν ο ίδιος αρχίζει το άρθρο του με την πεποίθηση ότι "η πειθώ από πράξεις ή λόγια μένει συχνά στην σφαίρα του μη πραγματικού στην πολιτική" στηρίζοντάς την στην συνέχεια με την εκτίμηση ότι "νομίζω ότι η κυβέρνηση Σαμαρά ξεπερνάει, σε επίπεδο ουσιαστικής αποτελεσματικότητας, οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση, ίσως από τον καιρό του Παπάγου και μετά".

 6. camel avatar
  camel 31/01/2014 15:28:41

  αν πάμε στις πράξεις, νομίζω ότι η κυβέρνηση Σαμαρά ξεπερνάει, σε επίπεδο ουσιαστικής αποτελεσματικότητας, οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση, ίσως από τον καιρό του Παπάγου και μετά.
  Ποσο μακρια απο τον κοσμο εισαστε.Ειστε εκτος κοινωνικης πραγματικοτητας αν αυτα τα πιστευετε. Εκτος αν νομιζετε οτι με τετοιο γλειψιμο κατι θα παρετε και εσεις καποιο κοκκαλο εξουσιας. Μονο το 20% δεν εχει αγγιξει η κριση και αυτο το ποσοστο μπορει ακομα ισως να πιστευει αυτα που λετε. Δυστυχως το εγκλημα κατα της χωρας που συντελειται εδω και 5 χρονια εχει πρωταγωνιστες και τα ονοματα τους ειναιΚ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Γ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  Γ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Λ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ Γ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ Α ΣΑΜΑΡΑΣ. Ολοι αυτοι θα μπουν στο ιδιο καδρο απο τον ιστορικο του μελλοντος. Στα διπλανα καδρα καταλαβαινετε ποιοι βρισκονται

 7. daresome avatar
  daresome 31/01/2014 15:31:46

  Δεν χρειάζεται να βγάλει από το καπέλο του λαγούς. Λογική φορολογία χρειάζεται, να σταματήσει η καταδίωξη των Ελλήνων για τους ληστρικούς φόρους που έχουν εμπνευστεί τα σαΐνια του υποικ επί φανταστικών εισοδημάτων και με ακροβατικούς υπολογισμούς, επειδή έτσι τους βολεύει και επειδή αυτά τα νούμερα έχουν υπολογίσει για να αμείβονται οι ακριβοπληρωμένες θεσούλες των ημέτερων .

 8. ΔΙΟΝΥΣΟΣ avatar
  ΔΙΟΝΥΣΟΣ 31/01/2014 15:56:02

  Στην πολιτική χρειάζεται πίστη κι αποφασιστικότητα. Λαϊκή συμπαράσταση και ομοψυχία. Οι ταχυδακτυλουργοί, τα καπέλα και οι ...λαγοί, ταιριάζουν κάπου αλλού.

 9. Marie Bouloubardena avatar
  Marie Bouloubardena 31/01/2014 16:04:38

  Καταπληκτικό πραγματικά άρθρο, σε απόλυτη αρμονία με το κοινό αίσθημα. Αποτυπώνει πλήρως τις διαθέσεις της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού που εκτιμά τα μάλα την τιτάνια προσπάθεια αυτής της κυβέρνησης. Τα αποτελέσματα της κοπιώδους υπερεργασίας των υπευθύνων ήδη τα καρπωνόμστε. Όλοι. Ακόμη και αυτοί που κάνουν τάχα οτι παραπονιούνται, ώστε να τους δοθούν ακόμη περισσότερα, οι μπαγάσες. Και εις ανώτερα λοιπόν. Σύντομα θα σας έρθει και η ανάλογη επιβράβευση. Συνεχίστε έτσι και μην ακούτε κανέναν. Ξέρετε εσείς. Σίγουρα πάντως ξέρετε καλύτερα από εμάς πιο είναι το καλό μας. Σας ευχαριστούμε.

  • my way avatar
   my way @ Marie Bouloubardena 01/02/2014 06:44:43

   Αγαπητή Marie, συγχαρητήρια! Διδάξατε την έννοια της ευγνωμοσύνης, πλήρως! Μπράβο σας, σπεύδω να ευχαριστήσω και εγώ!

 10. Megaliora avatar
  Megaliora 31/01/2014 16:09:03

  Το διαβάζω, το ξαναδιαβάζω και καταλήγω. Θέλουμε όλοι από αυτό που έχετε πιεί αγαπητέ Διογένη. Μην το κρατάτε μόνο για τον εαυτό σας. Είναι πράγματι απάνθρωπο και σκληρό. :-)

  • my way avatar
   my way @ Megaliora 01/02/2014 06:56:05

   Μάλλον, υστερείτε γευσιγνωσίας. Πρόκειται περί cocktail έμπνευσης Καρατζαφέρη, με την αφαίρεση ενός στοιχείου και την προσθήκη ενός άλλου.

   • Megaliora avatar
    Megaliora @ my way 01/02/2014 07:58:01

    Λείπει ας πούμε ο K. Καβάφης (που τον ...πάλεψε με ...δραματικά αποτελέσματα ο Καρατζαφέρης στα στερνά) και περισσεύει ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ. Ε;

    • my way avatar
     my way @ Megaliora 01/02/2014 08:51:46

     Μου το κάνατε πολύπλοκο, δεν είναι.

     • Megaliora avatar
      Megaliora @ my way 01/02/2014 09:01:07

      ''Το αληθινό είναι υπερβολικά απλό. Πρέπει να φτάνεις σ’ αυτό πάντα, μέσα από το πολύπλοκο.'' -Γεωργία Σάνδη :-)

     • my way avatar
      my way @ Megaliora 01/02/2014 11:07:40

      Ένα εικόνισμα άλλαξε ο άνθρωπος και το έχετε κάνει ολόκληρο θέμα.

 11. βαρβάρα κώνστα avatar
  βαρβάρα κώνστα 31/01/2014 16:42:45

  Και ξαφνικά γεμίσαμε τρολλάκια της Κουμουνδούρου εδώ μέσα. Πιστέυω πως το άρθρο είναι αρκετά ρεαλιστικό, απλώς στέκεται σε μια άλλη οπτική γώνια. Νομίζω πως αυτό είναι το προβλημά μας σαν λαός: η κακομοιρία και η μοιρολατρεία. Βλέπουμε το ποτήρι μισοάδειο. Αν κάποιος μας το παρουσιάσει μισογεμάτο, όπως παραδείγματος χάρην το συγκεκριμένο άρθρο, όλοι ξαφνικά την βλέπουμε επαναστάτες και αντιδραστικοί!

  • όλα για όλα avatar
   όλα για όλα @ βαρβάρα κώνστα 31/01/2014 20:07:03

   :-) Ευτυχώς που εμείς είμαστε χορτάτοι, υπεραισιόδοξοι και μακάριοι μύωπες. Όσοι δεν βλέπουνε δε όπως εμείς το ποτήρι μισογεμάτο, απλά είναι μίζεροι, μοιρολάτρες και οπωσδήποτε Συριζαίοι. Το να είναι μόνο ρεαλιστές το αποκλείουμε, γιατί καθόλου δεν μας συμφέρει.

  • Αλχημιστής avatar
   Αλχημιστής @ βαρβάρα κώνστα 31/01/2014 22:45:35

   Βέβαια οποιος δεν φωνάζει Ωσσανά στον Σαμαρά είναι τρολάκι της κουμουνδούρου.
   Αλλη δουλειά δεν έχουμε εμείς της κουμουνδούρου ασχολούμαστε με το Ακενατον και το Δεξιό Ψάλτη.

  • occultist avatar
   occultist @ βαρβάρα κώνστα 01/02/2014 09:57:52

   Ορισμένοι θεωρούν υποτιμητικό να μιλάς για φαγητό. Ο λόγος, μόλις έχουν φάει και είναι χορτάτοι.

   • Megaliora avatar
    Megaliora @ occultist 01/02/2014 12:16:40

    ...Μπέρτολτ

  • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ avatar
   ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ @ βαρβάρα κώνστα 01/02/2014 11:08:29

   Το ποτήρι μου ήταν φουλ γεμάτο και με ΝΟΜΟΥΣ η κυβέρνησις τόφερε πλήρως άδειο και αδυνατώ να πληρώσω τους φόρους!!!!!

 12. Ελλην Πολίτης avatar
  Ελλην Πολίτης 31/01/2014 17:35:09

  Πράγματι η κυβέρνηση είναι αποτελεσματική και έχει αξιοπιστία.
  Όμως πρέπει να δώσει τώρα τις μεγάλες μάχες της καθημερινότητας.
  Συγκεκριμένα ο μεγάλος εχθρός που πρέπει να νικηθεί είναι η ανεργία.
  Οι προϋποθέσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας είναι:
  α) Ενιαίος επίπεδος χαμηλός φόρος γιά ΟΛΟΥΣ (και απλός μηχανισμός είσπραξης)
  β) Καταπολέμηση της κρατικής γραφειοκρατίας για την ίδρυση επιχειρήσεων (μόνον οι επιχειρήσεις δημιουργούν εργασίες), με μείωση του κράτους μέσω της μηχανογραφημένης αναδιοργάνωσης (όχι στις ανόητες περικοπές, αλλά κατόπιν σχεδίου αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης)
  γ)Καλυτέρευση της εκπαίδευσης των νέων όπου να διδάσκονται δεξιότητες που θα τους δώσουν εργασία (να απολυθούν οι καθηγητές που απο κομματική πονηριά οδηγούν τους νέους στην οκνηρία)
  δ) Ενθάρρυνση των νέων στην ίδρυση νέων καινοτόμων επιχειρήσεων (μέσω βράβευσης των καλύτερων)
  ε) Να σταματήσει η λαθρομετανάστευση και οι παράνομοι να μην μπορούν ποτέ να εργαστούν νόμιμα στην Ελλάδα (δεν αλλάζει το status εντός της χώρας), αν χρειάζεται η χώρα συγκεκριμένες ειδικότητες να ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία (έλεγχος ΟΑΕΔ, πρόσκληση, νόμιμη είσοδος και παραμονή).
  στ) Να εκμεταλλευτούμε ΟΛΑ αποτελεσματικά τα προγράμματα της ΕΕ όχι απλά για να δώσουμε προσωρινά χρήματα σε ανέργους αλλά να δημιουργηθούν μόνιμες εργασίες
  ζ) Να ενθαρρυνθεί η εγκατάσταση νέων ζευγαριών σε αγροτικές περιοχές, με δωρεάν ενοικίαση δημόσιων εκτάσεων (και φοροαπαλλαγή για 5 χρόνια) για να μην εισάγουμε τις τροφές που χρειαζόμαστε
  η) Να ενθαρρυνθεί η ενασχόληση με την αλιεία νέων ανθρώπων
  θ) Να ενθαρρυνθεί η ενασχόληση με την εμπορική μας ναυτιλία (πρώτη στον κόσμο)

  Αφού κάνουμε πενταετές σχέδιο για την υλοποίηση των ανωτέρω τότε μπορούμε να εμπνεύσουμε πίστη στο λαό και να την επικοινωνήσουμε αποτελεσματικά

  • Ο Λούμπεν avatar
   Ο Λούμπεν @ Ελλην Πολίτης 31/01/2014 20:57:20

   Δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα για τον Σαμαρά να πάει στις επόμενες εκλογές με υποσχέσεις, την πραγματοποίηση των οποίων υποσχέθηκε στις προηγούμενες.

  • daresome avatar
   daresome @ Ελλην Πολίτης 01/02/2014 09:24:15

   @Έλληνα πολίτη
   Να προσθέσω και κάτι ακόμα : Αναγνώριση του εθελοντικού χαρακτήρα ασφάλισης των αυτοαπασχολούμενων (όλων των ανεξάρτητων "εργαζομένων" όχι μόνο του οαεε), κατάργηση της είσπραξης των εισφορών για την αυτασφάλισή τους - το τονίζω των εισφορών που ουσιαστικά οφείλουν στον εαυτό τους - μέσω αναγκαστικών μέτρων κατά της περιουσίας τους και εξάρτηση των εισφορών από το ύψος του εισοδήματος από την εργασία τους (το τονίζω κι αυτό : "από την εργασία τους").

   Αλλά ας μην το κουράζουμε άλλο με τις υποσχέσεις. Δεν θέλουμε να μας τάξει ο Σαμαράς για να τον ψηφίσουμε. Είναι ήδη κυβέρνηση και ας πράξει από τώρα αυτά που πρέπει να πράξει για ν΄αποδείξει ότι η Πολιτεία δεν είναι εχθρός των πολιτών της και να σταματήσει το ανελέητο κυνηγητό με τους φόρους και τα χαράτσια, ώστε να αποφασίσουμε κι εμείς με τη σειρά μας τι θα ψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές.

 13. Κωστας avatar
  Κωστας 31/01/2014 18:06:18

  Μετα το περιστατικο με τον Γιακουματο θα ηταν μια καλη ιδεα οι νομοι που ψηφιζονται να εφαρμοζονται πρωτα απο αυτους για ενα 6μηνο και μετα να περνανε στον λαο.Να ζησουν ας πουμε με 580 μικτα για ενα 6μηνο χωρις αλλα εσοδα και να πρεπει να πληρωσουν ολους τους φορους και τα χαρατσια με αυτα.Να δουμε ποσους θα ψηφιζαν μετα οι σωτηρες μας.Οι εκλογες θα κριθουν στην καθημερινοτητα.

  • Ο Λούμπεν avatar
   Ο Λούμπεν @ Κωστας 31/01/2014 20:53:51

   Αυτό εφαρμόζεται εν μέρει ήδη. Πάρτε για παράδειγμα την φορολόγηση των ακινήτων που τους αφορά άμεσα. Είδατε τις αντιδράσεις και προπαντώς την ετοιμότητά των να ψηφίσουν "δύσκολα αλλά αναγκαία μέτρα"!

 14. θηραία avatar
  θηραία 31/01/2014 18:34:06

  Ενας είναι ο καλός ο λαγός... κι έχει να κάνει με την υπερφορολόγηση των ακινήτων. Αρκεί μία σύγκριση υπερφορολόγησης και άλλων υποχρεώσεων προς τράπεζες,ΔΕΗ κλπ ... με τά εισόδηματά τους!
  Ακόμη και ρυθμίσεις δεν μπορούν να κάνουν πολλοί, λόγω μη βιωσιμότητας ...
  Ο λαγός έχει να κάνει... με την αξιοπρεπή ΄καθημερινή επιβίωση του πολίτη!

 15. victoria (true) avatar
  victoria (true) 31/01/2014 19:40:21

  Μια ομάδα να δουλεύει για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, μια ομάδα για την καθημερινότητα των πολιτών. Πλήρης εξουσιοδότηση και βουρ. Έκτακτες καταστάσεις, έκτακτα μέτρα. Αλλιώς είναι διαχείριση της μιζέριας και ακριβώς πρώτα από όλους αδικεί το Σαμαρά που έχει τρελαθεί στη δουλειά.

 16. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 31/01/2014 20:21:10

  Διογένη, δεν είναι τόσο πολύπλοκα τα πράγματα. Δεν μπορούμε από την μια να μιλάμε για επιτυχίες και από την άλλη να υπερφορολογούμε τον κόσμο, που καταλαβαίνει πως τον κοροϊδεύουν. Ναι, πρέπει να βγάλει λαγούς που όμως θα έχουν να κάνουν με ουσιαστικές ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, όχι με το αίσχος που βλέπουμε σε ΟΛΑ σχεδόν τα επίπεδα. Πυροβολούμε τα πόδια μας, απλά...

 17. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 31/01/2014 20:35:33

  Πολυ σωστο το αρθρο.
  Αραγε ειναι τοσο δυσκολο να πολεμηθει η φοροδιαφυγη? Σημερα ειναι χειροτερα παρα ποτε.
  Ασφαλισμενοι σαν ψαραδες και αγροτες στην επαρχια και στα νησια ειναι υδραυλικοι , ηλεκτρολογοι , οικοδομοι και ξυλουργοι. Φυσικα ουτε λογος για ΦΠΑ αποδειξεις, εφορια , ΙΚΑ.
  Οι πρωτες υλες , ηλεκτρολογικα , ξυλεια κλπ ταξιδευουν με μαιμου η χωρις παραστατικα και φυλασσονται σε απιθανους χωρους.
  Η ομερτα στα μικρα μερη επικρατει και κανενας ντοπιος η κατοχος εξοχικου δεν μιλα.
  Δυστυχως δεν υπαρχει ελεγχος ουτε δυνατοτητα διασταυρωσης στοιχειων.
  Η debit card ειναι κατι αγνωστο στην Ελλαδα οταν παντου ακομα και στην Τουρκια ειναι ο βασικος τροπος πληρωμης σε ολες τις υπηρεσιες.
  Αν λοιπον πληρωσουν ολοι και φορολογηθουν οι φοροδιαφευγοντες τοτε θα μειωθουν οι φοροι μας.

 18. Dino avatar
  Dino 31/01/2014 21:10:16

  Ο κόσμος είναι πιο έξυπνος απ' ότι νομίζουν μερικοί και δεν παρασύρεται από τον Τσίπρα. Απόδειξη; ο Σύριζα δεν μπορεί να ξεμακρύνει, δεν έχει καν ρεύμα νίκης. Ο λαός διστάζει να δώσει στον Σαμαρά τα κλειδιά της χώρας για έναν απλό λόγο: η κυβέρνηση περίμενε οτι μετά την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος η χώρα θα επιβραβευόταν. Αυτό το περίμενε και ο λαός. Το πλεόνασμα βγήκε με άδικο και εξοντωτικό τρόπο, πιστέψαμε οτι είναι τα τελευταία μέτρα της κούρσας αλλά, φευ, τώρα λένε κι άλλα πλεονάσματα, τώρα λένε για μεγάλο χρηματοδοτικό κενό, τώρα λένε δώστε και τις περιουσίες σας αν θέλετε κούρεμα.

  Το παιχνίδι που θα παιχτεί θα είναι χοντρό και ο Σαμαράς δεν δείχνει να μπορεί να το κερδίσει αφού οι άλλοι απλά δεν θέλουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη.
  Σου λέει λοιπόν ο άλλος "μήπως είναι πιο συνετός ο Τσίπρας που μιλάει για μονομερείς ενέργειες;"

 19. Οι αστεφάνωτοι avatar
  Οι αστεφάνωτοι 31/01/2014 22:00:58

  Ένας είναι ο καλός ο λαγός. Ο λαγός στιφάδο.

  • my way avatar
   my way @ Οι αστεφάνωτοι 01/02/2014 06:20:10

   Κάποτε, παλιά, στον Καρέα.

 20. Νατάλης avatar
  Νατάλης 31/01/2014 23:04:37

  Ο κ. Σαμαράς δε χρειάζεται να βρει το καπέλο με τους λαγούς. Τους κατάλληλους ανθρώπους, οι οποίοι θα είναι αξιόπιστοι, θα έχουν δουλέψει στη ζωή τους και δε θα μυρίζουν "κομματική καμαρίλα", πρέπει να βρει.
  Οι επιλογές των ατόμων του ευρωψηφοδελτίου θα είναι μια καλή αρχή. Αν μάλιστα αφήσει τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές έξω από την κομματική αντιπαράθεση, εκτιμώ ότι θα βγει και η χώρα κερδισμένη και ο ίδιος.
  Επιπλέον πρέπει να δώσει έμφαση στο τι και γιατί θα ψηφίσουμε το Μάιο. Είναι ικανός να πείσει τους πολίτες να ψηφίσουν με κρίση, κοιτάζοντας μακροπρόθεσμα το συμφέρον του τόπου και το δικό τους και όχι με θυμό.
  Ο θυμωμένος ψηφοφόρος θα επιλέξει Σύριζα, ΧΑ ή ο,τιδήποτε δείχνει αντιμνημονιακό. Η θυμωμένη/τιμωρητική ψήφος όμως θα ταλαιπωρήσει όλους μας, καθώς τέτοιου είδους ενέργειες, είναι παρορμητικές και δεν έχουν καμία λογική.

 21. SKAIs avatar
  SKAIs 31/01/2014 23:37:14

  Μα γιατί σκάτε Διογένη! ΑΥΤΟΣ ο κόσμος ψήφισε ο 2009 τον "λεφτά υπάρχουν". Θυμάστε? Δεν υπήρχε κρίση το 2009, ο Καραμανλής είχε κρίση. Εκτός από το “ποιος ο λόγος να πάω να ψηφίσω, αφού θα βγει το ΠΑΣΟΚ”, είπαν ότι θα βγάλει (ο ΓΑΠ) τους λαγούς με τα πετραχείλια. Δεν ενδιέφερε πώς, αλλά θα το έκανε!!. 30 χρόνια αυτό έκανε το ΠΑΣΟΚ!!!
  Είδατε που φτάσαμε!!! Α! και κάι ακόμα: Σε πρόσφατη δημοσκόπηση στην Β Αθηνών, ο πιο δημοφιλής από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ!!!!! Ο πλούσιος δικηγόρος, που έκρυψε 1.000.000 Ευρώ!!!
  Τι άλλο να περιμένει κανείς???

 22. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 01/02/2014 00:31:29

  Πολύ καλή η ανάρτησή σου Διογένη.

  Γράφεις καί συμφωνώ:
  «Μπορεί τα μέτρα της να είναι αντιλαϊκά και επί της ουσίας εσφαλμένα, όμως πρώτον μας έρχονται κυρίως από έξω, από την τρόικα, και δεύτερον, τον καταιγισμό των μέτρων ως μορφή άσκησης πολιτικής τα κληρονόμησε αναγκαστικά από τους προκατόχους ο Σαμαράς. Και είναι ο μόνος που κάτι κάνει για να αλλάξει αυτό που συμβαίνει. Και ήδη το αλλάζει.»

  «Ο κόσμος άγεται και φέρεται.»
  Όχι μόνο τώρα, αλλά εδώ καί χιλιάδες χρόνια (κάτι γράψανε καί οι αρχαίοι ημών πρόγονοι επ' αυτού). Αρκεί νά διαβάσει καί νά ακούσει κάποιος μόνο μιά μέρα τί λέγεται καί τί ακούγεται στά ΜΜΕ, Μπλόγκς, Καφενεία, κ.λ.π. Αρκεί μόνο μιά μέρα.

  Η διαβουκόληση κάθε ανθρώπινης αγέλης είναι διαχρονικό γεγονός, μέσον καί τρόπος τής όποιας κυριαρχίας. Γιά τήν διαβουκόληση χρειάζονται όμως επιδέξιοι Βουκόλοι (π.χ. Κ. Καραμανλής, Α.Παπανδρέου, Λαλιώτης, Φλωράκης, όπως εσχάτως Alexis, Κασιδιάρης καί Μιχαλολιάκος). Δέν απαιτείται κοινή λογική, αλλά σφυρίγματα, κραυγές καί βρισιές. Γενικώς πρέπει νά «πιάσεις» τόν φόβο καί τήν λογική τής αγέλης. Έτσι μόνον μπορείς νά τήν οδηγήσεις εκεί πού θέλεις.
  Τό δυστύχημά μας είναι ότι οι περισσότεροι βουκόλοι ήταν καί είναι ή πληρωμένοι ή ανίκανα τυφλωμένοι από τήν βουκολική τους ιδιότητα. Ή αφήνανε τήν αγέλη νά βόσκει καί τό τελευταίο χόρτο τής Όασης αδιάκριτα ή τήν σαλαγίζουν πρός τήν μεγάλη καί άνυδρη έρημο. Αυτοί μέ προμήθειες καί η αγέλη μισοπεθαμένη από τίς κακουχίες.

  • όλα για όλα avatar
   όλα για όλα @ Ιαπετός 01/02/2014 07:50:52

   Λείπουν ονόματα όμως από την ...''παρένθεσή σας'' κι έτσι επιβεβαιώνεται πλήρως και η επιχειρηματολογία σας περί διαβουκόλησης, περί ποίμνιου και περί ...αγέλης. Ξέρετε εσείς.

 23. daresome avatar
  daresome 01/02/2014 12:33:16

  Σωστά, η υποχρεωτική ασφάλιση σου παίρνει το σπίτι και τις οικονομίες (που έχεις για να επιβιώνεις) όταν δεν έχεις να την πληρώσεις (γιατί δεν έχεις δουλειά), ώστε όταν γεράσεις να σου επιτρέψει να μην πεθάνεις σαν το σκυλί με την σύνταξη που θα σου δώσει επειδή ήσουν καλό παιδί και εξόφλησες τις εισφορές σου με το σπίτι που σου άρπαξε.
  Τα έχετε μπερδέψει λίγο μάλλον ... Μιλάμε για την ασφάλιση των αυτοαπασχολούμενων. Αν έχουν απασχόληση και εισόδημα, βεβαίως και να την πληρώνουν από το εισόδημά τους, εφ΄όσον το επιθυμούν. Αν δεν έχουν εισόδημα όμως, θα τους πάρεις το σπίτι ? Γιατί ? Για την ασφάλιση που οφείλουν στον εαυτό τους ?

 24. daresome avatar
  daresome 01/02/2014 13:53:17

  Σας συγχαίρω για την αυτογνωσία σας. Αποκαλείστε "ό,τι να ναι" διότι πολύ απλά λέτε ό,τι να ΄ναι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.