Ο Σαμαράς παίρνει μαστίγιο!
12/06/2014 06:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σαμαράς παίρνει μαστίγιο!

Ο Πρωθυπουργός ήταν σαφής στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο: θέλει άμεσα αποτελέσματα, δουλειά και λίγα λόγια

Ο Πρωθυπουργός ήταν σαφής στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο: θέλει άμεσα αποτελέσματα, δουλειά και λίγα λόγια. Η απαίτηση του Αντώνη Σαμαρά για προγραμματισμό εξαμήνου και χρονοδιάγραμμα δεν αφορά θέματα γενικής και μακροπρόθεσμης πολιτικής δράσης, αλλά πρακτικά μέτρα που θα αποδώσουν καρπούς αμέσως. Και αυτό έχει να κάνει και με το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η πολιτική μακράς πνοής έχει έτσι και αλλιώς περιγραφεί και επ’ αυτού δεν χρειάζεται συζήτηση. Εξάλλου ο Πρωθυπουργός έχει στη διάθεσή του πλήρη εικόνα για τις προτεραιότητες του κάθε υπουργείου. Αυτό που ζητάει τώρα είναι τα εξειδικευμένα μέτρα και έργα καθώς και τις ημερομηνίες εφαρμογής τους.

Για να μη μείνει στον αέρα και αυτή η προειδοποίηση ο Πρωθυπουργός θα ξεκινήσει κύκλο επαφών με όλα τα υπουργεία, όπως ήδη θα κάνει αύριο από το υπουργείο Εργασίας, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού.

Θα υπάρξουν ακόμη και επισκέψεις του κ. Σαμαρά σε ορισμένα υπουργεία, στα οποία θα εκτιμηθεί ότι πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου. Σε αυτές τις επισκέψεις του Πρωθυπουργού αλλά και στις συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου θα διευθετηθούν και οι όποιες εσωτερικές διαμάχες μεταξύ υπουργείων σε θέματα συναρμοδιότητας, τα οποία πολλές φορές μπλοκάρουν την επίλυση θεμάτων.

Μία από τις επισημάνσεις του Πρωθυπουργού αφορά και την προσφιλή συνήθεια υπουργών να συντάσσουν νομοσχέδια για διάφορα θέματα και με βάση αυτή την παραγωγή να θεωρούν ότι κάνουν καλά τη δουλειά τους. Στο Μέγαρο Μαξίμου όμως λένε ότι αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης δεν είναι το παν. Αντιθέτως υπάρχουν περιθώρια παραγωγής κυβερνητικού έργου και εκεί θα κριθεί η αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου και των υπουργών και υφυπουργών.

Στο κοινωνικό πεδίο η κυβέρνηση δεν φοβάται αντιδράσεις, αλλά η εκτίμηση των συνεργατών του Πρωθυπουργού είναι ότι το ελληνικό καλοκαίρι θα επιδράσει και οι όποιες εξελίξεις μετατίθενται για το φθινόπωρο.

Ο Πρωθυπουργός στις συζητήσεις του δίνει το σύνθημα για επίθεση της κυβέρνησης σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα: από τα εξωτερικά και την οικονομία ως το αγροτικό και την παιδεία. Το μήνυμα του κ. Σαμαρά η προς τους συνεργάτες του ήταν σαφές και ξεκάθαρο: «Η χώρα χρειάζεται τομές και ο λαός τις περιμένει από μας τώρα. Δεν έχουμε κανένα περιθώριο για καθυστερήσεις. Ήρθε η ώρα της αποκατάστασης των αδικιών. Η κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί τίποτε, αρκεί να επιταχύνει την εφαρμογή της πολιτικής της».

Οι κυβερνητικές προτεραιότητες, κατ’ αυτόν πρέπει να κινηθούν παράλληλα ώστε να υπάρξουν εμφανή αποτελέσματα του κυβερνητικού έργου, ενώ ταυτοχρόνως πρέπει να προχωρήσει η κομματική ανασυγκρότηση και να στηριχθεί η κυβερνητική πολιτική από το κόμμα και την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Μάρκος Αυρήλιος

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Νεύτων avatar
    Νεύτων 12/06/2014 08:56:43

    Ο Σαμαράς παίρνει μαστίγιο, αλλά μου φαίνεται ότι οι πλάτες κάποιων είναι ανθεκτικές στο μαστίγωμα. Ο Σαμαράς είπε ρητά τι αναμένει από αυτούς αλλά δεν ξέρω αν τα λόγια του ήταν "μπενάκης-βγαινάκης...". Αν, λέω αν (καταβαλόμενος από την κλασσική σκέψη του κάθε Έλληνα που έχει όλο ιδέες) ήμουν Υπουργός, προκειμένου να αποδείξω στους πολίτες αλλά και στον Πρωθυπουργό ότι υλοποιώ, θα έκαμνα κάτι πολύ απλό: θα καθόμουν για 15 ημέρες να στήσω το χρονοδιάγραμμα για τους επόμενους 6 μήνες. Με tasks, deliverables, milestones, risk analysis κλπ. Και μετά θα τα παρουσίαζα σε όλους. Δείχνοντας βήμα-βήμα τι σκοπεύω να κάνω, πώς θα το κάνω και τι θέλω παραδώσω στη διάρκεια του εξαμήνου. Έτσι, όλοι θα γνώριζαν γιατί στο καλό είμαι εκεί ως Υπουργός, τι σχέδιο έχω. Και θα με αξιολογούσαν και οι πολίτες αλλά και ο Πρωθυπουργός. Τώρα θα μου πείτε ότι γίνομαι γραφικός εε;;; Δεν έχετε άδικο...

  2. Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης 12/06/2014 13:41:11

    αν είναι έτσι γιατί κράτησε πχ. τον μητσοτάκη που έπαιρνε ψηστιέρες κ.α ως "δωράκια" από την μίζενς;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.