#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/12/2013 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σαμαράς οφείλει να διώξει τους γύπες που πίνουν το αίμα της ΕλλάδαςΥπάρχουν και όρια. Η τρόικα τα έχει ξεπεράσει προ καιρού. Η ελληνική πλευρά επέδειξε ασυνήθιστα υπερβολική ανοχή. Ήρθε η ώρα όμως να πει ένα νέο όχι. Οι πιστωτές δείχνουν να μην καταλαβαίνουν. Αδιαφορούν και φαίνεται να παίζουν παιχνίδια, όχι στις πλάτες μιας δικομματικής κυβέρνησης, αλλά πάνω σε έναν ολόκληρο λαό που έχει πληρώσει βαρύ τίμημα τέσσερα χρόνια τώρα.

 

Οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος λένε ότι αρνούνται να συναινέσουν στην περαιτέρω εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας. Επιμένουν στις κόκκινες γραμμές, αλλά το κρίσιμο είναι να γίνει ένα βήμα πιο πέρα. Και αυτό δεν είναι άλλο από την σύγκρουση με την τρόικα - μια σύγκρουση την οποία, όχι μόνο την αντέχει το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα που κυβερνάει, αλλά την έχει και ανάγκη για τη δική του επιβίωση, πέρα από το γεγονός ότι θα λειτουργήσει και καταπραϋντικά για την ελληνική κοινωνία.

 

Και εάν ο Πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν έχουν σκεφθεί την ρήξη και τη σύγκρουση, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουν και να δουν την μεγάλη εικόνα. Εκτός από τους πιστωτές, υπάρχουν και οι Έλληνες πολίτες και σε αυτούς οφείλουν μια σθεναρή αντίδραση.

Εξάλλου, έχουν όλο το δίκιο με το μέρος τους, αφού επί τέσσερα περίπου χρόνια έχει επιβληθεί μια παρανοϊκή οικονομική πολιτική, η οποία έπληξε εκατομμύρια νοικοκυριά γιατί σχεδιάστηκε για να κατοχυρώσει πρωτίστως τα συμφέροντα των ξένων κρατών και τραπεζών.

Ο Αντ. Σαμαράς, ως οικονομολόγος το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Αυτή η πολιτική δεν στηρίχθηκε σε καμία οικονομική λογική και σηματοδότησε τη χειρότερη ιστορικά αντιμετώπιση που έχει υποστεί ευρωπαϊκή χώρα σε κρίση χρέους.

Οι τροϊκανοί αντιμετώπισαν την Ελλάδα όπως έπραξαν στα χρεοκοπημένα κράτη της Λατινικής Αμερικής τη δεκαετία του ‘80, γι’ αυτό τα λίγα θετικά αποτελέσματα στην οικονομία απαιτούν αδικαιολόγητα πολλές και άδικες θυσίες.

Ο πρωθυπουργός ανέχθηκε τόσο καιρό αυτή την πολιτική για να παραμείνουμε στο ευρώ. Για πόσο καιρό όμως μπορεί να ανέχεται κανείς μεθοδεύσεις που οδηγούν στο κενό; Πλέον έχει το κύρος και τη δύναμη να σταματήσει την εφαρμογή της ολέθριας συνταγής. Μπορεί, αφού το κράτος επιτυγχάνει πρωτογενές πλεόνασμα, να θέσει ο ίδιος τους ελληνικούς όρους, όπως πρόσφατα ανέφεραν και οι «Financial Times» σε κύριο άρθρο τους.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι οι οικονομικοί δείκτες εξελίχθηκαν καλύτερα και όχι χειρότερα από τις προβλέψεις. Το είδε και η Μέρκελ πριν δυο εβδομάδες με τους πίνακες, τα γραφήματα και τα διαγράμματα που της παρουσίασε ο Σαμαράς στο Βερολίνο. Τώρα ξέρουν.

Κανείς δεν ζητάει την οριστική ρήξη. Απλά, οφείλουμε να ζητάμε την διόρθωση του λάθους. Εξάλλου, η συνεργασία - φθάνει να είναι υγιής - με τους εταίρους και το ΔΝΤ μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί.

Αυτό που δεν αντέχει όμως το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι να γίνεται διαπραγμάτευση με τελεσίγραφα και εκβιασμούς, διότι έτσι η τρόικα δηλητηριάζει το κλίμα. Και επειδή αλλιώς δεν καταλαβαίνουν οι τροικανοί, ήρθε η ώρα για την σύγκρουση που δεν είναι αναπόφευκτη μόνο για λόγους στοιχειώδους αξιοπρέπειας αλλά και για λόγους επιβίωσης.

Έφθασε λοιπόν ο καιρός για να λυθεί η σιωπή της Ελλάδας που έφθασε στην δική της, απώτατη, «κόκκινη γραμμή». Νέος στραγγαλισμός μέσω φόρων και πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και ομαδικών απολύσεων, δεν θα γίνει αποδεκτός.

Μην λησμονούμε ότι η διάσωση της ελληνικής οικονομίας έγινε στις πλάτες των Ελλήνων και ισοδυναμούσε με όφελος πολλών τρισεκατομμυρίων ευρώ για την Ευρώπη, από τα οποία δικαιούμαστε μερίδιο.

Ως εκ τούτου η τρόικα και οι υπάλληλοί της δεν έχουν πλέον καμία αξιοπιστία και την παραμικρή ηθική νομιμοποίηση. Ο λόγος είναι λοιπόν στον Αντώνη Σαμαρά που συμπλήρωσε την περασμένη Παρασκευή 4 χρόνια στο τιμόνι της ΝΔ.

 

Ο Πρωθυπουργός οφείλει να απομακρύνει τους ξένους γύπες από το κορμί της Ελλάδας και να θέσει τέρμα στην ύφεση, στη βαλκανιοποίηση και στον εκφασισμό της. Οφείλει να μην ανεχθεί άλλο τη θυσία της οικονομίας και της Δημοκρατίας στον βωμό των βερολινέζικων σκοπιμοτήτων. Μια νέα διαπραγμάτευση σε επίπεδο εθνικών ηγετών με διακύβευμα την αποκατάσταση της ισοτιμίας της Ελλάδας μέσα στην ευρωζώνη θα πρέπει να είναι ο νέος κεντρικός πολιτικός στόχος.  

Μάρκος Αυρήλιος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Tolis avatar
  Tolis 03/12/2013 11:11:23

  Mε αυτη την ενοια κοιμαται και ξυπνα ο Σαμαρας .
  Γι'αυτο αλλωστε εβαλε Υπ.Οικ. τον Στουρναρα .

  • blue nile avatar
   blue nile @ Tolis 03/12/2013 15:57:40

   Δεν είπε ο Σαμαράς ακόμα την τελευταία του λέξη...

   • Mariana avatar
    Mariana @ blue nile 03/12/2013 17:35:26

    Αρκεί η τελευταία του λέξη να μην είναι το: "θεός σχωρέσ' την, ήταν όμορφη χώρα".

 2. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 03/12/2013 11:31:27

  Μπράβο

 3. tak avatar
  tak 03/12/2013 12:08:19

  Αντώνη: "Να θεωρείς τον εαυτό σου άξιο για κάθε λόγο, για κάθε έργο που είναι σύμφωνο με την φύση σου. Και να μη σε απασχολούν άλλων λόγια και μομφές που ίσως επακολουθήσουν. Αλλ’ αν αυτό που έκαμες ή είπες είναι καλό, να μη χαμηλώνεις ποτέ την δική σου αξία. Όλα αυτά γύρω σου λοιπόν να μην τα κοιτάζεις παρά τράβα τον ίσιο δρόμο κατά την φύση την δική σου και παγκόσμια. Και των δύο ο δρόμος είναι ένας και ο αυτός."
  "ΤΑ ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ"

 4. Πίθηκας avatar
  Πίθηκας 03/12/2013 12:16:52

  Η Τρόικα νοικοκυρεύει επιτέλους την Ελλάδα.
  Είμαστε μια χώρα της Δύσης με οικονομία σοβιέτ, όταν ακόμη και πρώην σοσιαλιστικές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης έχουν εκσυγχρονιστεί.
  Η Τρόικα βοηθάει την Ελλάδα ώστε μεσοπρόθεσμα να ορθοποδήσει μόνη της.
  Απλά έφτασε η ώρα κάποιοι να ξεβολευτούν...
  Σε όσους δεν αρέσει η ελεύθερη αγορά, το καπιταλιστικό σύστημα και το ελεύθερο επιχειρείν υπάρχει η Βενεζουέλα και η Βόρεια Κορέα.
  Άντε να ξεβρωμίσουμε από τον όχλο των ανίκανων, των απροσάρμοστων και των ξεροκέφαλων.
  Το κράτος δεν είναι ο πατερούλης μας για να μας φροντίζει.
  Αυτά τελείωσαν!
  Ο καθένας οφείλει να αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις για την επιβίωσή του και εν συνεχεία για την ευημερία του.
  Το κράτος δεν είναι φιλανθρωπικός οργανισμός!
  Οι μόνοι που τάζουν τον ουρανό με τ'άστρα είναι οι άεργοι αριστεροί ουτοπιστές και οι αναξέλεγκτοι λαϊκιστές ΑΝΕΛ, δηλαδή όλοι οι ανεύθυνοι ψυχοπαθείς.
  Λοιπόν στρωθείτε στη δουλειά και μην περιμένετε από τους άλλους και ειδικά από το κράτος να σας σώσει.
  Είμαστε στον 21ο αιώνα!
  Ευκαιρίες υπάρχουν πολλές, ενίοτε και κυρίως εκτός Ελλάδας σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία!
  Απλά προσαρμοστείτε επιτέλους όπως όλος ο υπόλοιπος κόσμος!!!

  • tk avatar
   tk @ Πίθηκας 03/12/2013 13:03:37

   Πίθηκα μόνο ο Μέγας Ύψιστος και μόνος ιατρός μπορεί να σε κάνει καλά, στο έχουν πει κι άλλοι αλλά δεν παίρνεις χαμπάρι.
   Σε λίγο θα σε διώξει κι η αγέλη σου απ'τα δέντρα μ'αυτά που λες, άσε που ο τρόπος σου φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα απ'αυτά που ονειρεύεσαι.
   Γι αυτό άστο αγόρι μου μην κουράζεσαι, χειρότερα τα κάμεις.

  • Βάγγος ο Μεγαλοαπρεπής avatar
   Βάγγος ο Μεγαλοαπρεπής @ Πίθηκας 03/12/2013 13:08:23

   Ρε Πίθηκα, δάγκα τη μπανάνα και κατέβα από το δέντρο επί τέλους!
   Το λουξ κλουβί στο Ζωολογικό, σε περιμένει. Πλήθος επισκεπτών θα σε κεράσουν φυστίκια.

   • Άκρη Άκρη avatar
    Άκρη Άκρη @ Βάγγος ο Μεγαλοαπρεπής 03/12/2013 16:05:44

    Εγώ προτίθεμαι να του προσφέρω μέχρι και μακαντέμια, αρκεί να μασάει αντί να μιλάει. Τόσο αβάσταχτα φάλτσος, μονίμως! (Μάλλον να προκαλέσει την προσοχή - έστω κι αρνητικά- πασχίζει ο άμοιρος).

   • Δαρβινος avatar
    Δαρβινος @ Βάγγος ο Μεγαλοαπρεπής 03/12/2013 18:27:40

    Υπεροχο το σχολιο σου ! Μεσα στην γενικη μαυριλα ειναι παρηγορια να γελαμε μερικες φορες.

  • Καβαλιώτης avatar
   Καβαλιώτης @ Πίθηκας 03/12/2013 13:30:24

   "To κράτος δεν είναι ο πατερούλης μας, για να μας φροντίζει"
   "... μην περιμένετε από τους άλλους και ειδικά από το κράτος να σας σώσει".
   Aυτά (πρέπει να) ισχύουν για όλους?

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Πίθηκας 03/12/2013 13:31:43

   Μέ ὅλο τό σεβασμό κύριε,ἄν εἶστε Ἕλληνας,μή μιλᾶτε ἔτσι γιά τούς συμπατριώτες σας,δέν σκέφτονται ὅλοι τό ἴδιο,δέν βρίσκονται ὅλοι στήν οὐτοπική κατάσταση τήν ὁποία στηλιτεύετε.
   Ἄν πάλι δέν εἶστε Ἕλληνας,τότε μήν ἀσχολεῖστε μαζί μας,ἀφῆστε μας στό δικό μας ἀγῶνα ἤσυχους,θά τά βγάλουμε πέρα χωρίς τίς δικές σας νουθεσίες...
   Φιλικά.

  • Βούλα Ελευθεριάδου avatar
   Βούλα Ελευθεριάδου @ Πίθηκας 03/12/2013 14:07:54

   αυτά που λες αντίκεινται στην πραγματικότητα με τόση φορολογία δεν υπάρχει ελεύθερη αγορά δεν υπάρχει καν αγορά, εξάλλου εμείς είμαστε λαική δεξιά όχι κοράκια

  • αργατεία avatar
   αργατεία @ Πίθηκας 03/12/2013 20:03:27

   φαντάζομαι πιθηκα το ίδιο πιστεύεις πως πρέπει να ισχύσει και για τις τράπεζες, σωστά?

  • occultist avatar
   occultist @ Πίθηκας 03/12/2013 22:07:11

   Πίθηκας είπε:
   ""Το κράτος δεν είναι ο πατερούλης μας για να μας φροντίζει.""
   Ουτε εμείς η αγελάδα για να μας αρμέγει.

   ""Το κράτος δεν είναι φιλανθρωπικός οργανισμός!""
   Εάν το κράτος δεν μπορεί να φροντίζει τους πολίτες του τότε δεν έχει λόγο ύπαρξης.

   ""Ο καθένας οφείλει να αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις για την επιβίωσή του και εν συνεχεία για την ευημερία του.""
   Δηλαδή να σταματήσω να πληρώνω φόρους, χαράτσια κλπ για να μπορέσω να επιβιώσω και να αφήσω απλήρωτους τους υπαλλήλους μου για κανα εξάμηνο για να ευημερήσω.
   Φίλε, κοίταξε τα φάρμακά σου. Ειναι προφανώς γενόσημα και μάλιστα ληγμένα προ πολλόυ.

  • GN avatar
   GN @ Πίθηκας 03/12/2013 22:15:06

   Πίθηκα... μαζί σου

  • Anonymous avatar
   Anonymous @ Πίθηκας 03/12/2013 23:15:30

   βρε μπας και είσαι ο Σκυλακάκης?

  • Νικόλαος Κ. avatar
   Νικόλαος Κ. @ Πίθηκας 04/12/2013 07:43:42

   Θα έπρεπε να ντρέπεσαι γι αυτό σου το κείμενο, το οποίο είναι μνημείο αναισθησίας. Σε προτρέπω να κάνεις μια βόλτα στις φτωχές συνοικίες των Αθηνών, μήπως και με την βοήθεια του Θεού καταφέρεις ν΄ αντιληφθείς την γενοκτονία που διαπράττεται. Ούτε ο ίδιος ο Χίτλερ δεν θα τολμούσε να γράψει ένα τέτοιο κατάπτυστο σχόλιο. Ντροπη κι αίσχος.

 5. Valter avatar
  Valter 03/12/2013 12:34:43

  Αν θυμάμαι καλά ο στόχος ήταν νέα διαπραγμάτευση σε άλλο επίπεδο και πέρυσι μετά τις εκλογές , ήταν και ο στόχος του Βενιζέλου επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου , ήταν και ο στόχος του Παπανδρέου όταν μιλούσε για όπλα και τραπέζια.

  Δεν βαρεθήκατε ακόμα? Στις πόσες προσπάθειες καταλαβαίνει κανείς ότι ο στόχος αυτός είναι ανεδαφικός? Πόσες φορές δηλαδή πρέπει να κοπανήσεις το κεφάλι στον τοίχο πριν καταλάβεις ότι το κεφάλι σπάει και όχι ο τοίχος?

  Υπάρχουν δυο πιθανές αιτίες γιατί ο στόχος αυτός δεν μπορεί να επιτευχθεί :
  α) Όλοι όσοι προσπάθησαν (και ήταν πάρα πολλοί) ήταν ανίκανοι , προδότες , πουλημένοι , νενέκοι και πράκτορες ξένων συμφερόντων.
  β) Δεν έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα ικανό να μας βάλει σε θέση οδηγού σε αυτή την διαπραγμάτευση.

  Δεν θα επιχειρηματολογήσω για το ποια από τις δυο εκδοχές θεωρώ πιο πιθανή , ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του.

  • Βάγγος ο Μεγαλοαπρεπής avatar
   Βάγγος ο Μεγαλοαπρεπής @ Valter 03/12/2013 13:11:30

   ΄Ενα έχω μόνο να σου πω καθεστωτικέ κήρυκα του ραγιαδισμού :
   ''Θα ρθεί ο ...κουμπάρος με το μέλι...''.
   Όσο και να το απεύχεσαι κακομοίρη.

   • Valter avatar
    Valter @ Βάγγος ο Μεγαλοαπρεπής 03/12/2013 13:23:07

    Συγγνώμη ο αντικαθεστωτικέ κήρυκα του σκοταδισμού αλλα σε έχασα.
    Ο κουμπάρος σου πουλάει μέλι? Διαφήμιση κάνεις? Είναι καλό το μέλι του?
    Επιχείρημα μήπως ξέρεις τι σημαίνει ή μπαααα .... ?

    • Βάγγος ο Μεγαλοαπρεπής avatar
     Βάγγος ο Μεγαλοαπρεπής @ Valter 03/12/2013 16:09:24

     Όταν θα έρθει ή ώρα, μην ανησυχείς κουφιοκεφαλάκο, κι εσύ και οι φίλοι σου, θα καταλάβετε..... Μη βιάζεσαι. Όλα θα γίνουν. (Με σένα τα ''επιχειρήματα'' πάνε χαμένα, όπως με κάθε εγωπαθή και αλαζόνα ανθρωπάκο).

 6. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 03/12/2013 13:00:03

  Το άρθρο απηχεί τις απόψεις όλων μας αυτοί είναι η ουσία ως εδω κ´ μη παρέκει,αν πραγματικά τα λόγια τις κυρίας Μέρκελ (κανένας εκτός απο εσάς κ´ τον ελληνικό λαο κύριε πρωθυπουργέ δεν θέλει πιο πολυ να πετύχει το προγραμμα) προέρχονται απο την καρδιά τις τότε καθώς έχει κ´ την στηρίξει τις ο Αντωνης Σαμαράς μπορεί να διαολοστειλη την τροικα

 7. θηραία avatar
  θηραία 03/12/2013 13:06:38

  Και μακρυά από δημιουργικές λογιστικές,
  που μας οδήγησαν στο σημερινό χάλι!
  Οι άνθρωποι πρέπει πρωτίστως να ευημερούν
  κι όχι οι άψυχοι αριθμοί!!

  • Valter avatar
   Valter @ θηραία 03/12/2013 13:17:30

   Λοιπόν , σου προτείνω την επόμενη φορά που θα πας στον μανάβη της γειτονιάς σου και σου πει ότι αυτά που πήρες κάνουν 50 ευρώ να του απαντήσεις γεμάτη εθνική υπερηφάνεια: "Οι άνθρωποι πρέπει πρωτίστως να ευημερούν
   κι όχι οι άψυχοι αριθμοί!!"

   Είμαι περίεργος να δω τι θα απαντήσει ....

   • θηραία avatar
    θηραία @ Valter 03/12/2013 14:10:21

    Ο έλληνας ο μανάβης ξέρει να συντρέχει τον συνάνθρωπό του και θα μου δώσει τα απαραίτητα στη δύσκολη τη στιγμή...
    Εκτός κι αν ανήκει στη σημιτική λογιστική σχολή της δημιουργικής λογιστικής, οπότε θα πανωτοκίσει τις λαχανίδες έναντι του εξοχικού μου στο χωριό για διακοπές της θειάς του....

    • Valter avatar
     Valter @ θηραία 03/12/2013 14:29:19

     Οι μανάβηδες ξέρουν να βρίζουν άσχημα , πρόσεχε ....
     Τα περί "σημιτικής λογιστικής" το μόνο που αποδεικνύει είναι τον νεοναζιστικό αντισημιτισμό σας , συγχαρητήρια για τον πολιτισμικό πάτο σας !!

     • θηραία avatar
      θηραία @ Valter 03/12/2013 17:44:47

      χαχαχαχαχαχαχα!!!!
      να΄σαι καλά...!!!
      κάποιον κώστα σημίτη τον έχεις ακουστά;

     • kapar13 avatar
      kapar13 @ θηραία 03/12/2013 17:56:12

      Μην τον γράφετε Κώστα.
      Κωνσταντίνο τον αποκαλεί η κυρά-Δάφνη (από το Κατάκωλο).

   • Βάγγος ο Μεγαλοαπρεπής avatar
    Βάγγος ο Μεγαλοαπρεπής @ Valter 03/12/2013 16:11:35

    Καλά βρε...τύπε, είσαι τελείως γειά σου και καλή ψυχή! Τώρα εσύ απαιτείς δηλαδή, να σε πάρει κάποιος στα σοβαρά; Έχασες.

 8. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 03/12/2013 13:13:54

  Είναι εύκολο αλλά και άτοπο να κάνουμε προτάσεις με όρους καφενείου, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει ο Σαμαράς, να γίνει ο Σαμαράς των "Ζαππείων"!
  Θα πρέπει να επιμείνουμε στις κόκκινες γραμμές (έστω και για πρώτη και τελευταία μας φορά) και αν η Τρόικα επιμείνει, σημαίνει ότι ο απώτερος σκοπός της δεν είναι η σωτηρία της Ελλάδας αλλά κάτι άλλο, οπότε ας του δίνουμε όσο είναι ακόμα καιρός (αν δεν είναι πλέον πολύ αργά)!
  Πολύ κακή η επιλογή του "σπασίματος", αλλά κάκιστη η επιλογή της υποταγής!!

  • Anonymous avatar
   Anonymous @ ΝΤΙΝΟΣ 03/12/2013 16:51:45

   Μου θύμισες αυτό που κάποια στιγμή είπε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ (άνθρωπος της Παράταξης)
   "Οι κόκκινες γραμμές έγιναν ροζ κοδέλλες"

 9. danas avatar
  danas 03/12/2013 13:18:55

  Ποιό θα είναι το ΑΕΠ μας μετά απο μια σύγκρουση με την τροικα και κατ' επέκτασιν παγώματος χρηματοδοτικών εργαλείων όπως στήριξη τραπεζών ή ΕΣΠΑ ή αναπτυξιακό ταμείο κλπ?
  Μη μιλάμε λοιπόν για πλεονάσματα γιατί ξέρουμε οτι όποιο ζεστό χρήμα πραγματικό μπαίνει στην χώρα έρχεται απο κείθε.
  Κοίτα, αν βγεί κάποιος όμως και μου πεί φίλε θα φάμε πακέτο αλλά θα βγούμε οργανωμένα απο το ευρώ και την Ε.Ε και θα πορευτούμε αλλιώς να το συζητήσω, δεν ξέρω αν θα πειστώ αλλά το συζητώ
  ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΡΟΙΚΑ δεν γίνεται όσο η ελλάδα καίγεται για το ευρώ και τους φτωχοτραπεζίτες της.

 10. Βασίλης avatar
  Βασίλης 03/12/2013 13:26:10

  Είναι αρκετά περίεργο να διαβάζω ένα τέτοιο άρθρο στο antinews. Μετά από τα εκατοντάδες άρθρα και σχόλια εκθειασμού του μνημονίου, σαν το σχόλιο του πίθηκα πιο πάνω. Σαφώς το άρθρο λέει τα αυτονόητα και αυτά που φωνάζει όλος ο κόσμος εδώ και χρόνια. Ο παραλογισμός όμως συνεχίζεται και δεν είναι μόνο στον τομέα των απολύσεων και των πλειστηριασμών. Σχεδόν σε κάθε υπουργείο λαμβάνονται αποφάσεις πέρα από κάθε λογική εξυγίανσης. Αποφάσεις που όχι μόνο δεν οδηγούν στην αύξηση των εσόδων του κράτους αλλά στην σταδιακή τους μείωση. Είναι απορίας άξιον τελικά πως καταφέρνουν με την πολιτική που εφαρμόζουν να έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την οικονομική θεωρία και παρ'όλα αυτά να μας λένε οτι όλα αυτά τα παράλογα που βιώνουμε είναι και αναγκαία....
  Όσον αφορά το σχόλιο του πίθηκα, θα ήθελα να του υπενθυμίσω οτι στον καπιταλισμό οι εργαζόμενοι εκτός από παχυλούς μισθούς απολαμβάνουν και εκατοντάδες επιδόματα και παροχές για να είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με την εργασία τους και να αποδίδουν το 110% . Επίσης θα πρέπει να έχουν και το διαθέσιμο εισόδημα για να καταναλώσουν τα προϊόντα της αγοράς. Αυτό που μετατρέπεται σήμερα η ελληνική κοινωνία θυμίζει περισσότερο τα σοβιέτ , με μισθούς πείνας και αναξιοπρέπειας, με άμεση συνέπεια την τραγική μείωση της κατανάλωσης και συρρίκνωσης της αγοράς. Το κράτος δείχνει να αδιαφορεί για την ευημερία του ιδιωτικού τομέα αφού το μόνο του μέλημα είναι να βάζει εμπόδια και να απομυζά τα όποια κέρδη από τις υγιής και νομιμόφρωνες επιχειρήσεις με υπερφορολόγιση και ατελείωτη γραφειοκρατεία. Το τραπεζικό σύστημα έχει σταματήσει προ πολλού να λειτουργεί. Οι τράπεζες πλέον λειτουργούν ως εισπρακτικές εταιρείες και μόνον. Η λέξη χρηματοδότηση είναι ανέκδοτο ακόμα και για κερδοφόρες επιχειρήσεις που θέλουν να αυξήσουν την ρευστότητά τους. Και μέσα σε όλον αυτό τον χαμό, έρχεται η ανάπτυξη δίνοντας τους αυτοκινητόδρομους στον Μπόμπολα και αυξάνοντας και τα διόδια για να μαζέψει τα απαιτούμενα ποσά για την υλοποίηση του έργου. Δυστυχώς λοιπόν αυτά που ζούμε δεν είναι ο 21ος αιώνας αλλά ο 15ος....... και ναι αρνούμαστε να προσαρμοστούμε προς τα πίσω....

 11. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 03/12/2013 13:56:12

  Πίθηκα,
  Θα συμφωνούσα μαζί σου και ιδιαίτερα στο ότι το κράτος δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, αν δεν ενεργούσε προκλητικότατα με το να καλύπτει τις ζημιές των Τραπεζών , να προστατεύει παντοιοτρόπως τους επώνυμους του Κεφαλαίου, να καλύπτει τους εκτιθεμένους των διαφόρων λιστών άλα Λαγκάρτ, να εξαντλεί τη φροντίδα του μόνο στους υμετέρους κλπ,κλπ, επιβαρύνοντας τους φορολογουμένους που κατά ...διαβολική σύμπτωση είναι τα συνήθη υποζύγια μεταξύ των μισθωτών και συνταξιούχων!
  Με άλλα λόγια και εγώ είμαι υπέρ της ελεύθερης οικονομίας, αλλά με την πρέπουσα κρατική παρέμβαση προς αποφυγή τις άκρας ασυδοσίας.
  Είδες πουθενά μέσα στα τόσα εξαντλητικά και εξωπραγματικά μέτρα της Τρόικας , προστατευτικές δικλείδες υπέρ των πραγματικά πληγωμένων.
  Αντιθέτως έχουν ληφθεί εξοντωτικά μέτρα εναντίων των εργαζομένων , και ..χιμαιρικά προαιώνια αιτήματα των εργοδοτών, προς μεγάλη τους έκπληξη υλοποιήθηκαν!!
  Αν επιθυμείς τέτοια ελεύθερη αγορά, δυστυχώς για μένα δεν μπορώ να σε στείλω σε άλλο μέρος , η Ελλάδα είναι το ιδανικό μέρος για σένα!!

 12. giorgos avatar
  giorgos 03/12/2013 15:52:00

  Οπως και στις απολυσεις ΔΥ ετσι και στους πλειστηριασμους το θεμα ειναι να γινει η αρχη.Οταν ηταν να απολυθουν οι ΔΥ ελεγε η κυβερνηση οτι θα απολυθουν μονο οι επιορκοι και οι κοπανατζηδες.Μετα απο ενα χρονο μονο αυτοι δεν εχουν απολυθει αλλα κανενας δεν ασχολειται.Ετσι και στους πλειστηριασμους λενε δεν θα παρουμε το σπιτι του φτωχου και μεσαιου νοικοκυριου.Το μονο σιγουρο ειναι μονο αυτων θα παρουν!

 13. Αβαδδών avatar
  Αβαδδών 03/12/2013 15:52:36

  Άρση πλειστηριασμών συνοδευόμενη από ενδελεχή έλεγχο εισοδήματος, καταθέσεων, περιουσίας σε συνδιασμό με κατηγορηματική διάψευση φρούδων ελπίδων για
  1) κούρεμα δανείων (που συνεπάγεται το 2),
  2) κούρεμα καταθέσεων,
  3) επιστροφή στη δραχμή

  για να κινηθεί η αγορά και να αναγκαστούν να πληρώσουν όσοι έχουν και παίζουν καθυστερήσεις περιμένοντας το 1,2,3

  • Alexis avatar
   Alexis @ Αβαδδών 03/12/2013 21:29:33

   +

  • leak avatar
   leak @ Αβαδδών 03/12/2013 23:33:02

   Eίναι ή το 1) ή το 2)...μη λεμε ότι θελουμε..

   • Αβαδδών avatar
    Αβαδδών @ leak 04/12/2013 03:39:07

    (1) και (2) πάνε μαζί. Σε ένα κλειστό σύστημα σεισάχθεια σημαίνει νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

 14. blue nile avatar
  blue nile 03/12/2013 16:02:27

  Σωστός ο Μάρκος Αυρήλιος.
  Να πούμε το ΟΧΙ και να το τραβήξουμε ως το τέλος.
  Αν έχουν τα κότσια ας μας διώξουν από το ευρώ και να είναι μετά θέμα ημερών η διάλυση της ευρωζώνης.
  Εσείς τι λέτε θα το κάνουν όταν μάλιστα η κυβέρνηση παλεύει και φέρνει κάποια αποτελέσματα με ένα πρόγραμμα που δεν βγαίνει με τίποτα;

  • Magganas avatar
   Magganas @ blue nile 03/12/2013 17:19:04

   Πώς να βγει οποιδήποτε πρόγραμμα όταν η φοροδιαφυγή κυμαίνεται μεταξύ 60%-100%, οι δημόσιοι μισθοί παραμένουν στο εξωφρενικό νούμερο του ενός εκατομμυρίου και δεν αποκρατικοποιήθηκε καμία ΔΕΚΟ που βάζει μέσα το ελληνικό δημόσιο δεκάδες εκατομμύρια ημερισίως χωρίς να προσφέρει απολύτως τίποτε στον πολίτη;;;;;

   Το πρόγραμμα λέει π.χ.: η φοροδιαφυγή πρέπει να παταχθεί και να πέσει στο 10%.
   Ποιός φταίει που παραμένει στο 60%-100%;;; Η Τρόικα;;;;;;;;

  • Mariana avatar
   Mariana @ blue nile 03/12/2013 17:47:49

   Άσε τα δικά τους κότσια. Με τα ντόπια κότσια τι γίνεται?

   • aris1 avatar
    aris1 @ Mariana 04/12/2013 21:21:29

    Θα δείξει μετά τις εκλογές αν υπάρχουν ντόπια κότσια αγαπητή Μαριάνα.

 15. Anonymous avatar
  Anonymous 03/12/2013 16:56:27

  Άρθρο και σχόλια μου θυμίζουν τις ένδοξες μέρες του αντινιούς και της παραταξιακής ΝΔ, πριν την 11/11/11

 16. Magganas avatar
  Magganas 03/12/2013 17:15:40

  Με το ένα εκατομμύριο ημεδαπούς γύπες των κρατικών ταμείων τί θα γίνει;;;
  Το κορμί μας φτάνει μόνο να το σκυλεύουν 350.000 γύπες... Δεν υπάρχει κρέας για παραπάνω... Ούτε καν κόκκαλα...

 17. kapar13 avatar
  kapar13 03/12/2013 18:00:31

  Τι έγραψες τώρα...
  Η μέρα με τη νύχτα, το φως με το σκότος, ο ΠΑΟ με τον ΟΣΦΠ!
  Ομιλούμε περί μεταλλάξεως (Hulk - Bruce Banner, Dr.Jekyll - Mr. Hynde, και δεν συμμαζεύεται).

 18. Νικολάκη εφέντης avatar
  Νικολάκη εφέντης 03/12/2013 18:11:22

  Και πού ξέρουμε πως οι ξένοι θα σκεφτούν σωστά και δεν θα φερθούν κοντόφθαλμα; Τί θα ωφελήσει εμάς αυτό; Νταηλίκια χωρίς νόημα…

  Η οικονομία σου θα συνεχίσει να είναι μη βιώσιμη, με ένα πλεόνασμα «για το Δελφινάριο», το κράτος σου θα συνεχίσει να χρωστάει Δις στους πάντες, τα ασφαλιστικά ταμεία θα διαλυθούν, το Δημόσιο θα διαθέτει ατέλειωτους ΔΥ, ακόμα και γενικά ο θεός βοηθός…

  Ήθελα να ήξερα, μερικοί εδώ που λέτε, και χωρίς ευρώ μπορούμε να πορευτούμε, τι θα γίνει στην Ελλάδα όταν και για το παραμικρό που θα θέλει κάποιος να εισαγάγει από το εξωτερικό θα του ζητούν μετρητά προκαταβολικά…

  Στο σκίτσο λοιπόν του άρθρου Μάρκο, δίπλα στο ΔΝΤ βάλε και πολλούς από εδώ μέσα…

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ Νικολάκη εφέντης 04/12/2013 01:06:34

   Γιατί, τώρα δίνουν πίστωση;
   Άστα φίλε! Η χρεωκοπία είναι κρατική και η αξιοπιστία των επιχειρήσεων ζημιώνεται μόνον όταν είναι εξηρτημένες από κρατικά τσεκ.
   Και ας σταματήσει αυτή η καραμέλλα! Ποτέ δεν στέλναμε λεφτά σε δραχμές. Πάντα σε δολλάρια, ή σε νόμισμα του προμηθευτή και τώρα σε ευρώ.

 19. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 03/12/2013 19:13:27

  Οι γυπες που επιναν και πινουν το ΑΙΜΑ της Χωρας ειναι ΕΝΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ και ειναι γνωστοι και μη εξαιρεταιοι........ΜΗΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ. Ειμαστε το τελευταιο ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ στην Ευρωπη που αδυνατει να μεταρρυθμιστει για να μην πειραξουμε τα πελατακια του συστηματος........

 20. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 03/12/2013 20:13:35

  Αγαπητέ Σαρακατσάνε,
  αυτή είναι η ουσία!
  Οι κατοχικές ντόπιες δυνάμεις ως συνήθως μας παπαγαλίζουν την καραμέλα των βαρβάρων.
  Ακριβώς όπως το εξέφρασε ο Καβάφης.

 21. Magganas avatar
  Magganas 03/12/2013 20:15:05

  Σωστότατος!

  Κοίτα τα σχόλια και καταλαβαίνεις πόσοι ξεβολεύονται, όπως ακριβώς το λες!!!

  • Κωστας avatar
   Κωστας @ Magganas 03/12/2013 22:23:54

   Δηλαδη κοσμογυρισμενε μαγγανα στην ελβετια και την γερμανια το κρατος δεν φροντιζει τους πολιτες τους ? Μου φαινεται πιθηκιζεις και εσυ.

 22. papadopoulos ilias avatar
  papadopoulos ilias 03/12/2013 20:27:39

  Πρός ενημέρωσή σου..οι περισσότερες εισαγωγές τα τελευταία χρόνια γίνονται με προκαταβολή το σύνολο της παραγγελίας μετρητά. Ούτε εγγυητικές τραπεζών δέχονται .

 23. Agrofylakas avatar
  Agrofylakas 03/12/2013 20:38:50

  Ας υποθέσουμε ότι χτυπάμε το μαχαίρι γροθιά, γινόμαστε και τσαμπουκάδες, και Ελληναραδες , τους πετάμε όλους έξω, και κλεινόμαστε στο καβούκι μας, και κάνουμε αυτό που πάνω κάτω μας λέει ο Μάρκος Αυρήλιος.
  Θα έχουμε πετύχει κάποια αλλαγή (προς το καλλίτερο) της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας? Αν ναι, και εγώ μαζί. Πολύ όμως αμφιβάλω ότι με το να κλειστούμε στο καβούκι μας θα κατορθώσουμε να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητα μας, τουναντίον θα πάμε στα βάραθρα. Καμία κλειστή οικονομία, με κρατική προστασία, δεν γίνεται ανταγωνιστική. Και να ένα παράδειγμα. Η Εθνική Τράπεζα αποτελεί, σε μικρογραφία, μια «κλειστή οικονομία» σαν επιχείρηση. Η πρόσφατη εμπειρία μου. Περίμενα μια ώρα στην ουρά για να κάνω ανάληψη χιλίων Ευρώ μετά από εισαγωγή συναλλάγματος από το εξωτερικό. Μέσα στην Τράπεζα περίμεναν ανά πάσα στιγμή περίπου 100 άτομα. Ακόμη και με βάση το ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη, αυτό μεταφράζεται στην απώλεια 3000 ευρώ την ημέρα για την Ελληνική οικονομία (και αυτό για ένα μόνο υποκατάστημα, μιας μόνο Ελληνικής τράπεζας!......). Αυτή η κατάσταση δεν δημιουργήθηκε από τη τρόικα, προϋπήρξε της Τρόικας, η τρόικα δεν επέφερε καμία βελτίωση, οι αλλαγές στις κυβερνήσεις δεν επέφερε καμία βελτίωση, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα σε αυτή την χώρα, αν δεν αλλάξει ο κόσμος. Και αυτός ο κόσμος δεν θέλει να αλλάξει, με καμία κυβέρνηση (απόδειξη, πλείστα των μηνυμάτων σε αυτό το χώρο).
  Γιατί λοιπόν γράφει αυτά που έγραψε ο Μάρκος Αυρήλιος (που προσποιείται συχνά τον εκφραστή των συναισθημάτων του Μάξιμου)? Για να φοβερίσει την Τρόικα? Για να μας δώσει κουράγιο? για να μας ρίξει στάχτη στα μάτια? Για να δει την αντίδραση μας.? Σε κάθε περίπτωση προσβάλει την νοημοσύνη μας (σίγουρα, την δική μου).
  Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ιδέες για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Οικονομίας, όχι ιδέες για επαναστάσεις, και όχι λιτανείες για καινούργια Ελληνικά νταηλίκια και θαύματα. Και για να μην προλάβει κάποιος και πει που είναι οι δικες μου ιδέες, μια σωστή ιδέα για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας είναι αξιοποίηση της γεωθερμικής ενέργειας στα παράλια του Νομού Ξάνθης με την κατασκευή και λειτουργία σύγχρονων θερμοκηπίων. Η αρχή έχει γίνει από δυο πρωτοποριακές Ελληνικές επιχειρήσεις (http://www.agronews.gr/?pid=156&aid=102225&la=1 , είχα την ευκαιρία να δω πρόσφατα τα πρώτα 40 στρέμματα, σαν ειδικός σε αυτές τις καλλιέργειες), αλλά υπάρχουν τεράστια περιθώρια και για άλλους επενδυτές (μικρούς και μεγάλους). Υποθέτω ότι αυτός ο χώρος δεν έχει επισκέπτες μόνο απένταρους, άνεργους, τεμπέληδες, επαναστάκηδες, αλλά και άξιους και έξυπνους Έλληνες που ίσως το βρούν ενδιαφέρον.

  • aris1 avatar
   aris1 @ Agrofylakas 04/12/2013 21:37:16

   Αγαπητέ Αγροφύλακα ανταγωνιστικότητα χωρίς τραπεζική πίστη σημαίνει να προσπαθείς με π@@δές να βάψεις αυγά. Ο Σαμαράς, όπως και όλοι οι οικονομολόγοι το λένε ξεκάθαρα: Αν δεν ανακτήσεις ΠΡΩΤΑ την τραπεζική σου πίστη, αν οι αγορες, δηλαδή οι οίκοι αξιολόγησης δεν σε ανεβάσουν απο την κατηγορία σκουπίδια τουλάχιστο στην κατηγορία "αγοράστε", καμμία ανταγωνιστικότητα δεν σε σώζει. Και για να σε ανεβάσουν αυτοί δεν χρειάζονται την ανταγωνιστικότητα. Καμμία ανταγωνιστικότητα δεν αυξήθηκε επι Σαμαρά. Απλά επετεύχθη "πλεόνασμα" έστω κι αν το κράτος χρωστάει κατά το ΥΠΟΙΚ, 6 δις,
   ή κατ' άλλους 9 δις σε ιδιώτες. Κι όμως, δύο απο τους 3 γνωστούς οίκους μας αναβάθμισαν. Με αλλα 2-3 τετοια τρύκ θα ανέβουμε και στην εμπορεύσιμη θέση και θα αποκτήσουμε πάλι πρόσβαση στις τράπεζες για να αρχίσει να ξαναπαίρνει μπρός η ανταγωνιστικότητά μας που μέχρι το 2008 ήταν η υψηλότερη στην ΕΕ. Αρκεί να το θελήσουν οι μεγάλοι αφού καταλάβουν οτι εδώ δεν έχει πλέον άλλο αίμα να ρουφήξουν...

 24. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 03/12/2013 20:40:00

  Οι τρόφιμοι της "λίστας Λαγκάρντ" τι πουλιά είναι; Σπουργιτάκια;
  Γι αυτό τους έφτιαξαν χρυσελεφάντινα κλουβιά προστασίας;
  Oι π@π@ριές για αφελείς είναι πιά κατάλληλες μόνον για ψεκασμένους, για αλαβάνηδες και άλλα πτηνά της οικογένειας των Κουτορνιθίων.
  "Οι εχθροί δεν μπήκαν στην πόλη". Ήταν πάντα εδώ, τους βλέπαμε και μας βλέπανε.
  Επιτέλους, αφήστε τους στοιχειωδώς ευφυείς πολίτες στην δυστυχία τους.

 25. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 03/12/2013 20:49:56

  Τις τράπεζες που δουλεύουν με 100 % εγγυήσεις και αποθεματικά του Μηχανισμού (χρεωμένα 100 % στο Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή σε όλους μας), γιατί τις έχουν ακόμη με ιδιωτικό management; Γιατί δεν κάνουν ότι έκανε η Ιρλανδία, η Βρετανία η Ολλανδία και η Ισπανία με τις δικές τους μπατιριμένες;
  Γιατί ακόμη διατηρούν (και πληρώνουΜΕ) "Οργανισμό Αποξήρανσης Κωπαιίδας" και άλλα παρόμοια;
  Γιατί ακόμη ρίχνουν εθνικούς πόρους στην εκτροπη του Αχελώου (που ποτέ δεν θα γίνει, ευτυχώς);
  Γιατί ρίχνουν νέο χρήμα σε χωματουργικά αυτοκινητοδρόμων - ανεβάζοντας τα διόδια;
  Γιατί ακόμη πληρώνουΜΕ κλειστό επάγγελμα συμβολαιογράφων, κλειστό επάγγελμα υπεραστικών συγκοινωνιών και άλλα παρόμοια;
  Άν συνεχίσω, θα με βρεί ο Άη Βασίλης να γράφω το σχόλιο...
  Ποιός φταίει γι' αυτά; Οι γύπες, οι πονηροί κόρακες ή οι κλέφτρες κίσσες;

 26. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 03/12/2013 20:54:12

  Οι γύπες συνεχίζουν να μισθοδοτούν ακόλη και σήμερα τον κ. Πελεγκρίνο;
  Για ένα θεατρικό έργο, για έναν "Ιουλιανό", ρε γκαμότο;
  Έτσι ακριβώς το είπε ο "δικός" μου, ο Χλλέμπουρας. Και τι να του απαντήσω;

 27. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 03/12/2013 21:16:40

  Μaggana, συνεχίζεις να γίνεσαι προκλητικός λέγοντας τα δικά σου, που δεν είναι τίποτε άλλο από απύθμενο μίσος προς τους Έλληνες και μάλιστα προς τους κατ εξοχή πληγέντες!
  Αν είχες τσίπα θα απαντούσες σε αυτούς που σε αντικρούουν.
  Έχω πολλά να σου πω αλλά μάλλον δεν το αξίζεις, το μόνο όμως που θα σου υπενθυμίσω είναι ότι αυτοί που φοροδιαφεύγουν είναι οι μεγαλοκαρχαρίες που εμμέσως τόσο θαυμάζεις και είναι ανάμεσα σε αυτούς που οι εξ αγχιστείας συμπατριώτες σου, οι Γερμανοί, τους εξαγόρασαν και δωροδόκησαν, αν έχεις ακουστά για το σκάνδαλο SIEMMENS, υπερτιμολογημένα έργα, ελαττωματικά οπλικά συστήματα, λεόντειες συμβάσεις και τόσα άλλα που στο σύνολό τους οδήγησαν εν πολλοίς την Ελλάδα στη σημερινή κατάντια!!!!
  Η μοναδική σχέση που έχεις με την Ελλάδα είναι ότι θα πρέπει να είσαι κατευθείαν απόγονος του Εφιάλτη, του Νενέκου και του Σπύρου Γούσια, αν τους έχεις ακουστά!!

 28. η Dimi avatar
  η Dimi 03/12/2013 21:55:07

  Ο χρόνος είναι το νόμισμα της ζωής σου. Είναι το μοναδικό νόμισμα που έχεις, και μόνον εσύ μπορείς ν’ αποφασίσεις τo Πώς θα το ξoδέψεις. Πρόσεχε μόνο μην αφήσεις τους άλλους ανθρώπους να το ξοδέψουν αυτοί για σένα.
  ~Καρλ Σάντμπεργκ: Αμερικανo-Σουηδός ποιητής, ιστορικός (1878-1967)

  «Time is the coin of your life. It is the only coin you have, and only you can determine Ηow it will be spent. Be careful lest you let other people spend it for you.»

  • Anonymous avatar
   Anonymous @ η Dimi 03/12/2013 23:26:51

   Πάντα εύστοχη, πάντα ουσιστική!

 29. Magganas avatar
  Magganas 04/12/2013 03:17:19

  Ο πρωθυπουργός αν θέλει να διώξει γύπες, ας ρίξει και μία ματιά στο παρακάτω βιντεάκι από τη Ρωσία για να δει πώς διώχνει ο Πούτιν τους γύπες...
  Ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας κάνουν ντου στα κεντρικά γραφεία γνωστής ιδιωτικής τράπεζας και συλλαμβάνουν όλο το Δ.Σ!!!

  http://www.youtube.com/watch?v=1skf2HVR09o

 30. TheMan avatar
  TheMan 04/12/2013 14:42:49

  Το έχετε καταλάβει ότι η χώρα έχει χρεωκοπήσει?
  Ότι εξακολουθεί να ζεί με δανεικά?
  Ότι όλα αυτά που τραβάμε έχουν μόνο σκοπό να ξαναβγούμε στις αγορές για να ξαναδανειστούμε?
  Ότι αυτοί που κυβερνούν είναι υποχείρια ξένων και ντόπιων μεγαλοκαρχαριών.
  Ότι δουλεύουν για τους "επενδυτές" δηλαδή τα ξένα κεφάλαια που ενδιαφέρονται μόνο για τα κέρδη τους κι όχι για την χώρα?

  Τελικά σε αυτήν την χώρα πόσοι ανεγκέφαλοι κατοικούν και πόσοι αόμματοι?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.