#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/11/2011 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σαμαράς οι γαλαζοπράσινοι εφιάλτες και το σύνδρομο της ΣτοκχόλμηςΠέρα από την εξαθλίωση που επελαύνει από παντού στη χώρα, πέρα από τα χαράτσια, πέρα από την ανεργία, τις απολύσεις, την εφεδρεία, κλπ.

Πέρα από όλα αυτά, δύο είναι τα κυρίαρχα ζητήματα που με ταλανίζουν αυτό το διάστημα.

 Πρώτον, ότι παρά τις αρνητικές (σε όλους μα όλους τους τομείς) εξελίξεις, συνεχίζουν να υπάρχουν οπαδοί του Πασόκ, και μάλιστα φανατικοί. Το σύνδρομο της Στοκχόλμης σε όλο του το μεγαλείο.

Ή επί το ελληνικότερο:  «Σφάξε με Αγά μου, να αγιάσω». Ο χαμός είναι γενικός, η πείνα προ των πυλών, και κάποιοι παραμένουν εκεί… κολλημένοι στις ιδεοληψίες τους, και στις κομματικές τους αγκυλώσεις. Εμμένοντας στην περιπόθητη αλλαγή… που ποτέ δεν ήρθε, ή που αν ήρθε ήταν προς το χειρότερο. Και δεν είναι όλοι τους ευνοούμενοι του Πασόκ, κρατικοδίατοι, κομματικοί, ή γενικά σιτιζόμενοι στο κομματικό πρυτανείο. Όχι, η περίπτωσή τους μάλλον στο πεδίο της ψυχιατρικής θα πρέπει να αναζητηθεί.

Το δεύτερο πολύ πιο μεγάλο ζήτημα που με ενοχλεί, είναι ότι ξαφνικά όλοι, ξένοι και ντόπιοι, βρήκαν το ποιος φταίει για τα δεινά μας.  Βρέθηκε δηλαδή ο αποδιοπομπαίος τράγος! Και το όνομα αυτού: Αντώνης Σαμαράς. Κρατικοδίαιτα παπαγαλάκια και γαλάζιοι εφιάλτες εδώ και δυο εβδομάδες, περνούσαν το μήνυμα : Ο Σαμαράς πάει να μας καταστρέψει, επειδή είναι … εγωιστής. Θα μας στερήσει τις συντάξεις, και θα πάμε σε χρεοκοπία.

Το ότι αν ο Σαμαράς ενέδιδε, με τον τρόπο που επέμεναν να ενδώσει οι ξένοι δανειστές, θα σήμαινε ότι αυτομάτως ακυρώνεται και η όποια έννοια της δημοκρατίας, δεν απασχόλησε κανέναν.

Προς τιμήν του βέβαια, ο Σαμαράς αντιστάθηκε. Και μάλιστα από την αρχή. Τότε που όλοι μα όλοι (σχεδόν) δήλωναν φιλομνημονιακοί.Αλλά ούτε αυτό δεν είναι η ουσία.Η ουσία είναι ότι αν τους έκανε το χατίρι, όπως οι τροϊκανοί ζητούσαν επιτακτικά, θα αυτοακυρωνόταν τόσο αυτός ως πολιτικός, όσο και η έννοια της δημοκρατίας ως σύστημα.

Πρόκειται για έναν στυγνό εκβιασμό, που ούτε λίγο ούτε πολύ έβαλε έναν άνθρωπο στο στόχαστρο, καθιστώντας τον όμηρο εκατομμυρίων, και θέτοντάς του το ψευδεπίγραφο δίλημμα: Ή τσαλακώνεσαι, ή υφίστασαι προσωπικά  τις συνέπειες της πτώχευσης της Ελλάδας.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή.Λες κι αυτός φταίει για το ότι φτάσαμε ως εδώ.Την ίδια ώρα που ο ΓΑΠ βγήκε από το κάδρο… σχεδόν αλώβητος!

Τι ήθελαν άραγε οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, εκβιάζοντας κατ αυτόν τον τρόπο τον Σαμαρά;

Να τον δεσμεύσουν να εφαρμόσει τα όποια ανάλγητα μέτρα λαμβάνονται σήμερα, όταν και αν εκλεγεί πρωθυπουργός.

Μα τότε ποιο είναι το νόημα του να εκλεγεί πρωθυπουργός; Για να έχει τα χέρια του δεμένα;

Και ποιο θα είναι το νόημα της διεξαγωγής  των εκλογών;

Ποιος ο λόγος του να λέμε ότι έχουμε δημοκρατία, αν οι αποφάσεις του οποιουδήποτε μη εκλεγμένου τεχνοκράτη σήμερα, δεσμεύουν τις πολιτικές επιλογές του όποιου δημοκρατικά εκλεγμένου ηγέτη αύριο;

Ποιο το νόημα της δημοκρατίας;

Για μια ακόμη φορά η χώρα μας, ως ο πιο αδύναμος κρίκος της ΕΕ, παίζει το ρόλο του ανυποψίαστου πειραματόζωου.

Αυτή τη φορά όχι σε οικονομικό επίπεδο, αλλά σε πολιτικό.

Οι υπέρμαχοι της παγκοσμιοποίησης βλέπουν πως το πείραμα της ΕΕ απέτυχε, αν δεν συνοδευτεί και από δημοσιονομική ένωση, αλλά και από κεντρικό πολιτικό σχεδιασμό.

Έτσι λειτουργούν οι ομοσπονδίες. Αυτό σημαίνει φεντεραλισμός.

Και έτσι μόνο θα οδηγηθούμε στην πλήρη παγκοσμιοποίηση, με μια μοναδική παγκόσμια κυβέρνηση. Απλά είμαστε ακόμη στην αρχή, και χρειάζονται ρυθμίσεις. Χρειάζεται ένα fine tuning.

Για να το πετύχουν, τα κράτη μέλη θα πρέπει να απεμπολήσουν μέρος (ή όλη) της εθνικής τους κυριαρχίας.

Και για να γίνουν όλα αυτά, η δημοκρατία όπως την ξέραμε θα πρέπει να μπει στην άκρη ως έννοια ξεπερασμένη.

Και όποιος διαφωνεί, ας διαβάσει ολίγον Πλάτωνα. Αυτά δεν έλεγε;

Άρα, ακόμη και αν οι οικονομικές ελίτ έχουν τον διορισμένο τεχνοκράτη Παπαδήμο στο χέρι τους, αυτοί θέλουν να υποθηκεύσουν και τον όποιο μελλοντικό ηγέτη, στη περίπτωσή μας τον Σαμαρά.

Στην ουσία, να τον ευνουχίσουν πολιτικά.

Να του βάλουν χειροπέδες.

Δένοντας πισθάγκωνα και τους λαούς.

Για να καταργηθεί οριστικά, ακόμη και η επίφαση της δημοκρατίας, που συνοψίζεται στο σημερινό: Το δικαίωμα που έχουν οι δούλοι να επιλέγουν αφεντικά, δεν σημαίνει ότι παύουν να είναι δούλοι (Μαρκούζε, νομίζω…).

Έτσι, αυτό που παίχτηκε το τελευταίο διάστημα με τον Σαμαρά είναι πολύ μεγαλύτερο και από τον ίδιο, αλλά και από την Ελλάδα.

Μπορεί να είναι μεγαλύτερο και από την ίδια την  ΕΕ.

Αυτό που παίχτηκε είναι το μέλλον της δημοκρατίας, στην Ευρώπη αρχικά, και σε παγκόσμιο επίπεδο στη συνέχεια.

Και ήταν μεγάλο βάρος για τους ώμους ενός μόνο ανθρώπου.

Και προς τιμή του αντιστάθηκε μέχρι το τέλος, αφήνοντας ανοιχτές κάποιες καίριες επιλογές (εκλογές, φόροι, κλπ.).

Η μάχη που έδωσε ήταν σκληρή.

Και η τελική του απόφαση τον τιμά.

Η συνέχεια θα είναι δύσκολη. Η δημοκρατία όπως την ξέραμε παραπαίει.

Για όλους μας. Άγγλους Γάλλους, Πορτογάλους…

Αν υπερισχύσουν οι τραπεζίτες και οι κερδοσκόποι, θα πάμε σε έναν νέο μεσαίωνα.

Για αυτό χρειάζεται εγρήγορση.

Ήρθε η ώρα του λαού.

Εκλογές τώρα!

Strange Attractor

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Aggelos avatar
  Aggelos 25/11/2011 10:09:49

  "Οι υπέρμαχοι της παγκοσμιοποίησης βλέπουν πως το πείραμα της ΕΕ απέτυχε, αν δεν συνοδευτεί και από δημοσιονομική ένωση, αλλά και από κεντρικό πολιτικό σχεδιασμό.

  Έτσι λειτουργούν οι ομοσπονδίες. Αυτό σημαίνει φεντεραλισμός.

  Και έτσι μόνο θα οδηγηθούμε στην πλήρη παγκοσμιοποίηση, με μια μοναδική παγκόσμια κυβέρνηση. Απλά είμαστε ακόμη στην αρχή, και χρειάζονται ρυθμίσεις. Χρειάζεται ένα fine tuning."  και δεν ειναι κακο..
  φτανει να ψηφιζουμε τουε ηγετες

  για μενα εκει ειναι το μελλον..αλλιως δεν πας κοντρα σε αμερικη κινα ινδια κλπ

  αλλα πρεπει να γινει δημοκρατικα,αλλιως θα τιναχτουν ολα στον αερα..

  • Dimitris avatar
   Dimitris @ Aggelos 25/11/2011 11:51:52

   Συμφωνώ μαζί σου, αλλά δεν ξέρω πόσο συμφωνούν οι συνοδοιπόροι αυτής της κυβέρνησης. Ο ΛΑΟΣ διεθνιστής? Σύντομο ανέκδοτο.

 2. Νοήμων avatar
  Νοήμων 25/11/2011 10:18:30

  Βλέπω το χοντρό συνταγματοθάφτη να συνεχίζει με περίσσια αλαζονία και αυταρέσκεια σαν να μήν συμβαίνει τίποτα και μου γυρνάνε τα αν....ρα. Η ΝΔ τι ρόλο παίζει; Κριτική καμία, ασπάζεται την πολιτική και το ύφος του Μπένυ; Γιατί δεν του απαντάει έστω και ανεπίσημα μεσω μή θεσμικών προσώπων; Κινδυνεύει να καταντήσει ουρά του Μπένυ ο οποίος θα πετάξει σιγά σιγά όλα τα αμαρτήματα της θητείας του και θα εμφνίζεται άχραντος και αμόλυντος σωτήρας. Ο χοντρός και τα ΜΜΕ στήνουν σκηνικό για εκλογές το Μάιο και τότε ζήτω που καήκατε στη Συγγρού.

 3. danaos avatar
  danaos 25/11/2011 10:20:02

  Την καλημέρα μου Strange! Προσυπογράφω!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ danaos 25/11/2011 11:34:16

   Δαναέ,
   εσείς οι δυο έχετε με ...γερουνδιακή έλξη!

   Πολύ καλό Strange!

   • danaos avatar
    danaos @ Κώστας Ροδινός 25/11/2011 13:15:57

    Είσαι τόσο αρχαίος που θυμάσαι τα γερούνδια και τα σουπίνα; Ε δεν το περίμενα! Alea jacta est!!! Χαμομήλι,ζεστή ρόμπα, γούνινο παντοφλάκι και κουνιστή πολυθρόνα!!!

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ danaos 25/11/2011 13:38:53

     Μάλλον δίνεις συμβουλές εκ πείρας!

     • danaos avatar
      danaos @ Κώστας Ροδινός 25/11/2011 13:51:14

      Ε βέβαια, τα ξέρω απ΄ τον παππού μου αυτά.Νομίζω πως ήσασταν στον ίδιο λόχο!!

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ danaos 25/11/2011 16:17:30

      Μειράκιο ο Δαναός!
      Με πρακτικές συμβουλές απ΄το παππού!
      Ας το έχουν υπόψιν οι θαυμάστριες του διαδικτύου!

     • ΕΥΑ avatar
      ΕΥΑ @ danaos 25/11/2011 16:34:51

      ...και καροτσάκι με ροδάκια έχει στην προίκα του κ. Ροδινέ...

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ danaos 25/11/2011 16:45:54

      Ωχ!!!
      Αρχισαν οι αποκαλύψεις!!!

     • danaos avatar
      danaos @ danaos 25/11/2011 17:39:50

      Ε, για να το λέει κάτι θα..γνωρίζει...

     • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
      Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ danaos 26/11/2011 02:24:36

      Κώστα,δε μπορώ να σε βοηθήσω,ο Δαναός,είναι πλήρως ενημερωμένος.
      Δε θέλω να κάνω παραπληροφόρηση.

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 25/11/2011 10:39:39

  Η κυνική μου άποψη είναι ότι και στοχοποιήθηκε ο Σαμαράς, και στα μάτια των πολλών μάλλον έχει "υπογράψει"με ενστάσεις και κέρδη, κλπ -- μην παιδεύεσαι να πεις "όχι" και "αλλά", σου λέω τι λέει η αγράμματη θεία μου . Κινήσεις τακτικής, πολιτικών ελιγμών, κομματικών μανουβρών , σε καιρό που το 50% του κόσμου φωνάζει "που είναι τα λεφτά ρέεε" και το 80% είναι βραχυκλωμένο, δεν ξέρω εγώ, προσωπικά, που οδηγούν. Βασικά όλοι περιμένουμε κάποια εξέλιξη, κάπου αλλού που δεν την ξέρουμε και δεν την ελέγχουμε. Ή περιμένουμε κάποια απρόσμενη εξέλιξη να μας βγάλει από κάποιο αδιέξοδο, δηλαδή να σωθούμε από την βροχή (μόνο που θα είναι θύελλα, και όχι βροχούλα).

  Αυτά είναι συνέπεια είτε φόβου (ή πεποίθησης) ότι "μόνοι μας δεν μπορούμε", ή, με συγχωρείς, του "Ευρωπαϊκού" προσανατολισμού. Πες μου εσύ τι σημαίνει "Ευρωπαϊκό". Προφανώς σημαίνει αναδιανομή ή αλληλεγγύη και τέτοια... Σε καιρό ύφεσης;;; Χορτάσαμε "Ευρωπαϊκές" διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε καιρό φτηνών δανείων, και εάν φταίμε εμείς, που τις διαχειριστήκαμε όπως τις διαχειριστήκαμε, το φτάιξιμο είναι μόνο 50% δικό μας, αλλά μην περιμένεις πλούσια θεία να επανορθώσει. Μην περιμένει πλουσια θεία να στείλει λεφτά. Το πολύ πολύ να στείλει γερμανικά λάχανα και γερμανικά φ/β, αν πάρει κατι καλό (για αυτήν) σε αντάλλαγμα.

  Εκλογές δεν πιστεύω θα δούμε σύντομα. Αλλά εάν γίνουν καλό θα ήταν να υπάρχει σαφως διατυπωμένο "πρόβλημα" και σαφώς διατυπωμένη πρόταση επίλυσης.

  Πίστεψέ με, δεν κάνω "αντιπολίτευση", απλά βράζω στο ζουμί μου που όσο πάει και λιγοστέυει.

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ archaeopteryx 25/11/2011 15:48:31

   Θέτεις συμπυκνωμένα το πρόβλημα...και κυρίως ακομμάτιστα...
   Συγγνώμη αν το πάρεις για προσβολή (για καλό το λέω) ο λόγος σου είναι εντελώς τεχνοκρατικός...ο κόσμος έχει χορτάσει ψέμα και διλήμματα χωρίς νόημα...κανείς όμως, ούτε ο "τεχνοκράτης" Παπαδήμος, δεν διατυπώνει πρόβλημα-εναλλακτικές λύσεις-πιθανό αποτέλεσμα...μένουν στο "ευρωπαικό κεκτημένο", "πράσινη ανάπτυξη" και άλλες τέτοιες αηδίες που δυστυχώς δεν οδηγούν σε εισόδημα, δουλειές και ευημερία..

 5. Aggelos avatar
  Aggelos 25/11/2011 10:40:38

  σωστοος..

  ουτε να τον βλεπω δεν μπορω..

  και η ΝΔ τι κανει?

 6. Ignoramus avatar
  Ignoramus 25/11/2011 10:46:08

  το μονο σιγουρο ειναι οτι κινδινευει η δημοκρατια αρχης γενομενης από την ελλάδα.

 7. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 25/11/2011 10:52:56

  Εκλογές για να γίνουν στις 19 Φεβρουαρίου πρέπει ο κόσμος κάθε μέρα να πλημμυρίζει την πλατεία Συντάγματος. Από τον καναπέ και τον υπολογιστή ξέχασέτο.

 8. Ίωνας avatar
  Ίωνας 25/11/2011 11:07:42

  Το ότι μερικοί επιχειρούν να καταλύσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, δεν πάει να πει ότι θα καταφέρουν να καταργήσουν την Δημοκρατία. Υπάρχουν Ευρωπαίοι πολιτικοί, που με την μέχρι τώρα πορεία τους, εγγυώνται την Δημοκρατική πορεία και προοπτική των Ευρωπαϊκών χωρών. Ο Αντώνης Σαμαράς, μέχρι τώρα, παραδίδει μαθήματα εφηρμοσμένης Πολιτικής τέχνης! Το χρέος του, το πραγματοποιεί με το παραπάνω! Εμείς, σαν Λαός, θα κάνουμε το δικό μας, ή θα τον αφήσουμε μόνο του να παλεύει με τα θηρία?

 9. Διογένης avatar
  Διογένης 25/11/2011 11:12:59

  Αγαπητέ αρθρογράφε, λυπάμαι, αλλά αρνούμαι να κλάψω για το Σαμαρά. Διαμαρτύρομαι και μόνον διαμαρτύρομαι γιατί τον εμπιστεύτηκα, όπως μας ζήτησε, και αυτός μας οδήγησε σε μια συγκυβέρνηση με οφθαλμοφανώς καταστροφικές πολιτικές επιπτώσεις για το αστικό αντιμνημονιακό μέτωπο του οποίου ηγούνταν ο Σαμαράς. Με λίγα λόγια, οδήγησε το στρατό του σε μια σοβαρή στρατηγική ήττα. Ο πόλεμος δεν χάθηκε, σίγουρα, όμως πλέον δίνει μάχες χαρακωμάτων. Και αν θέλει να κερδίσει, πρέπει να αλλάξει τον τόπο από τον οποίο δίνει τις μάχες. Αν μείνει εντός της κυβέρνησης Παπαδήμου, στο τέλος θα χάσει και τον πόλεμο.

  Είναι διατεθειμένος να κινηθεί προς μια απεμπλοκή του από την κυβέρνηση Παπαδήμου; Εγώ βλέπω πως όχι. Άρα, ό,τι και να λέμε, τζάμπα το λέμε. Ή φεύγει και νικά, ή μένει και ηττάται. Και μαζί του, όλοι μας. Τόσο απλό.

 10. coyote avatar
  coyote 25/11/2011 11:24:31

  Μπραβο strange, καθαρο μυαλο και λογικη, σπανιζουν στις μερες μας.

 11. ΜΠ avatar
  ΜΠ 25/11/2011 11:38:21

  Ο Φλεβάρης είναι πολύ μακριά και ήδη υπονομεύεται η ημερομηνία των εκλογών. Όποια παράταση ακόμη και σε εβδομάδας, δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή. Επαγρύπνηση από τους υπουργούς του της μεταβατικής κυβέρνησης για το PSI και τους όρους αυτού. Με την πρώτη στραβοτιμονιά που θα σημαίνει εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, ο Α.Σ θα πρέπει να ζητήσει αμέσως Εκλογές. Ας είναι έτοιμος λοιπόν με τα ψηφοδέλτια και την οργάνωση των εκλογών από αύριο κιόλας. Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Και κάτι τελευταίο: η εκλογική περίοδος πρέπει να ξεκινήσει αμέσως μόλις εκταμιευτεί η 6η δόση. Να ξεκινήσουν οι περιοδίες και να νιώσει ο λαός ότι κάτι σημαντικό θα αλλάξει στην κοινωνία μας πέρα από τη διόρθωση του φορολογικού νόμου. Η κοινωνία χρειάζεται αλλαγές που θα αναπτερώσουν την ψυχολογία της και θα δώσουν κουράγιο και ελπίδα για το αύριο. Αυτές τις αλλαγές μπορεί να τις κάνει μόνον ένας δυνατός ηγέτης με αυτοδύναμη κυβέρνηση, και οι ψηφοφόροι πρέπει να το καταλάβουν αυτό καλά. Αυτό θα είναι και το στοίχημα των εκλογών που έρχονται. Η αυτοδυναμία.

 12. gio23 avatar
  gio23 25/11/2011 11:52:03

  Ο Διογένης έχει δίκιο αλλα για τα μέτρα μου είναι επιεικής.Τα <> και <> μάλλον σημαίνουν ότι έχουν αρχίσει οι εκπτώσεις μπας και σώσουμε τη παρτίδα.Παρακαλώ πολύ επίσης να μην αφαιρείται τα σχόλια που δεν είναι αρεστά.Ευχαριστώ.

 13. letta avatar
  letta 25/11/2011 13:51:07

  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ. ΑΛΛΙΩΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΛΑ. ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ. ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ ΠΟΤΕ. ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ. ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ. ΜΕ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΑΣ. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΙ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ; ΕΔΩ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΦΤΕΡΟ. Η ΣΟΥΠΙΑ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ. ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΑΥΤΟ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ. ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΦΟΒΑΜΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΩ ΝΔ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΤΟΥΣ ΣΙΧΑΘΗΚΑΝ ΠΛΕΟΝ. ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ EURO ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ.

 14. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 25/11/2011 16:33:21

  Κείμενο ακριβείας....συγχαρητήρια!

 15. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 25/11/2011 18:30:30

  Αγαπητέ SA, η λύση των προβλημάτων εδράζεται στην κατάστρωσή της. Για να δούμε, λοιπόν, τι έχουμε:
  1. Το '85 μπήκαμε στην ΕΕ. Δεχθήκαμε, δηλαδή, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ. Μοναδικό εθνικό μας όπλο για να "θεραπεύουμε" την ανταγωνιστικότητά μας, που η πολιτική μας σκηνή, συστηματικά σακάτευε για να εξυπηρετεί τους "πελάτες" της, παρέμεινε η νομισματική πολιτική.
  2. Το 2002 το παραχωρήσαμε κι αυτό, μπαίνοντας στο Ευρώ. Τώρα, όπως συχνά επανελάμβανε ο ανεκδιήγητος λογιστάκος, που ευθύνεται γι' αυτό, μας έμενε μόνο το να "συγκλίνουμε" με πολλή δουλειά, συνέπεια και προσήλωση στο Ευρωπαϊκό μας "όραμα". Το όραμα δεν μας "βγήκε ....
  3. Το 2007, αν και μπορούσαμε να βάλουμε βέτο, δεχτήκαμε στην ΕΕ τις Βουλγαρία και Ρουμανία. Τα οικονομικά μας σύνορα γκρεμίστηκαν. Μπορούμε πιά να πηγαίνουμε στις Λαϊκές της Βουλγαρίας για τα καθημερινά μας ψώνια.
  Σήμερα ζητάμε πρωτογενή πλεονάσματα, "χωρίς μισθούς Βουλγαρίας και ανεργία Ουγκάντας", δηλαδή ανάπτυξη, δηλαδή ανταγωνιστικότητα. Σ'αυτό συμφωνούν όλοι. Και ο ΑΣ.
  Την ανταγωνιστικότητα την βοηθάς με διάφορους τρόπους:
  ΑΜΕΣΟΥ ΑΠΟΔΟΣΕΩΣ
  Με δασμούς: Τους καταργήσαμε στο 70% των συναλλαγών μας (το μερίδιο της ΕΕ).
  Με νομισματική πολιτική, για να ευνοηθεί το εργατικό κόστος και το κόστος των εγχωρίων πρώτων υλών: Την παραχωρήσαμε στην ΕΚΤ ένατι τρίτων και την ακυρώσαμε ολοσχερώς έναντι της ΕΕ.
  Με νομοθέτηση αγορανομικών κανόνων: Απαγορεύονται από τους κανόνες της εσωτερικής αγοράς της ΕΕ.
  ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΑΠΟΔΟΣΕΩΣ
  Με υποδομές: "Δεν υπαρχει σάλιο" και, αν υπάρξει, θα προτιμηθεί η ασφαλτόστρωση του δρόμου για το έρημο μοναστήρι του Αγ. Ουνουφρίου, "ο δεσπότης να ευλογάει την προεκλογική μας καμπάνια"!
  Με τεχνογνωσία: Κάθε μέρα που περνά λιγοστεύει στη χώρα των κατ'επάγγελμα αλληλοπαρόχων υπηρεσιών, Ελλήνων. Και θα ήθελε δεκαετίες για να "δείξει".
  Με καλύτερη εκπαίδευση και σύνδεση με την παραγωγή: Ακόμα και αν κατορθώναμε να πειστούμε, σαν λαός, ότι δεν είναι αμαρτία, θα θέλαμε 15 χρόνια για να δύμε τα πρώτα αποτελέσματα.
  Με αποτελεσματικότερη και αρωγό της παραγωγής διοίκηση: Τα τελευταία χρόνια αποδιοργανώνεται και ότι χαζοστεκόταν, πολλοί κάνουν συνειδητή "λευκή απεργία" (άλλο που δεν ήθελαν) ενώ τώρα, με την εφεδρεία κλπ, θα δοθεί και η χαριστική βολή.
  Με επιδοτήσεις και υποστηρικτικές δραστηριότητες: Ακόμα και αν "υπήρχαν τα λεφτά", θα περνούσαν από τα ίδια χέρια και κυκλώματα, όπως μέχρι σήμερα. Και θα γινόντουσαν στάχτη, όπως μέχρι σήμερα.

  Όλα τα παραπάνω θα τα βρεί μπροστά του και ο ΑΣ μετά τις εκλογές, όπου αναμένουμε να κερδίσει. Αν, λοιπόν, ΔΕΝ ΜΠΛΟΦΑΡΕΙ και οι βασικές του πολιτικές, είναι, όπως εκφράστηκαν, οι ίδιες με του ΓΑΠ και τηρηθούν και τα υπεσχημένα με την πρόσφατη επιστολή του, τότε, επειδή ούτε έχουν περιγραφεί, ούτε πιστεύω ότι υπάρχουν, ή ότι θα μας επιτραπούν, περιθώρια επαναδιαπραγματεύσεως του οτιδήποτε, θα κάνει μια τρύπα στο νερό προσπαθώντας να "τετραγωνίσει τον κύκλο" (με την βοήθεια των μπλε τενεκέδων -τους θυμάστε;).
  Συνεπώς, ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΛΥΣΗ. Αλλά, πολύ φοβάμαι ότι οι λύσεις της ΕΕ δεν θα συμπεριλάβουν τις Μπανανίες της Ευρώπης. Ο Άη Βασίλης υπάρχει μόνο για τα νήπια.

 16. JOHN avatar
  JOHN 25/11/2011 19:05:19

  Οσο η ΕΕ μετεξελησεται σε Γερμανικη αυτοκρατορια τοσο θα γινεται και πιο λαομισιτη.Ο ρεβανσισμος των Γερμανων πρεπει να καταδικαζεται απο καθε σοφρωνα πολιτικο που δεν θελει να γινει μερος του προβληματος.

 17. βισάλτης avatar
  βισάλτης 25/11/2011 20:29:30

  "H λύση πρέπει να βρεθεί εντός ευρωζώνης "
  και κολοκύθια...Η Ε.Ε αποδείχτηκε μια αγέλη γερμανόλυκων υποκριτών ,συμφεροντολόγων που όχι μόνο δεν πληρώνουν παλιούς λογαριασμούς από τον β΄.π.π. χρησιμοποιώντας απατεωνίστικες δικαιολογίες,αλλά φροντίζουν μια χαρά στα πλαίσια της κοινής αγοράς και του ευρώ να μην πληγεί ο πρωτογενής τους τομέας,ενω παράλληλα εκβιάζουν τους διεφθαρμένους πολιτικούς άλλων χωρών σαν την ελλάδα ,προκειμένου να δώσουν δάνεια για να αγοράζουν υπερτιμολογημένα ελαττωματικά προιόντα(σι φορ άι,υποβρύχια) .
  Οχι δεν τα φάγαμε όλοι μαζί-και η δουλειά των πολιτικών και της ανεξάρτητης δικαιοσύνης είναι να κάνει τον δίκαιο λογαριασμό αντί να μας δημιουργεί ενοχές με την δήθεν συλλογική ευθύνη..
  Τί προκοπή περιμένουμε από μια δήθεν ένωση όταν η γερμανοί-ναι αυτοί οι υπεύθυνοι για ολοκαυτώματα,ένοχοι για υποθέσεις διαφθοράς σε όλο τον πλανήτη που μας χρωστούν ακόμα και αρχαιολογικά μνημεία από την κατοχή τα οποία κατάκλεψαν,μας βρίζουν και μας απειλούν;Εμένα μου θυμίζουν κάποιον μέσα στα σκατά που γελά με κάποιον που δεν φοράει σιδερωμένα ρούχα. Επιβιώσαμε πολλούς αιώνες χωρίς ευρώ και κάλιστα θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε πάλι αρχίζοντας με τα τελωνεία και τις επιδοτήσεις που θα δίνονται με γνωμονα τις εθνικές προτεραιότητες ,και γράφοντας στα παλιά μας παπούτσια "συνθήκες σέγκεν" και κουραφέξαλα και απελαύνοντας όλους τους λαθρομετανάστες..Και φυσικά με μια ανεξάρτητη δικαιοσύνη που θα μπορεί να γραπώνει από το αυτί τους πολιτευάμενους που νομίζουν ότι θα έχουν αιώνια πανωπλία τους φεουδαρχικούς νόμους περί ασυλίας του συναφιού τους....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.