#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/11/2012 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σαμαράς να πάρει επάνω του την Ανάπτυξη

[caption id="attachment_189687" align="alignnone" width="600" caption="Ερώτηση: Οι άλλοι τρείς πλην του Σαμαρά γιατί γελάνε;"][/caption]

"Γυρίζω στην Ελλάδα πιο αισιόδοξος", είπε από τις Βρυξέλλες ο Αντώνης Σαμαράς και δεν έχουμε κανένα λόγο να μην τον πιστέψουμε. Τα νέα από το Γιούργκρουπ αναμφισβήτητα ήταν καλά, παρά την κρυάδα της αναβολής των αποφάσεων για την επόμενη εβδομάδα. Έτσι, ο πρωθυπουργός και ο Γ. Στουρνάρας επιστρέφουν στην Αθήνα με γεμάτες βαλίτσες, όμως, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.

Σε περιπτώσεις του πρόσφατου παρελθόντος, ο Παπανδρέου και ο Βενιζέλος επέστρεφαν από τις Βρυξέλλες και μόνο που δεν έριχναν τα τείχη για να περάσουν σαν θριαμβευτές.

Σήμερα, όμως, δε χωράνε ούτε πανηγύρια, ούτε χαλάρωση, και αυτό το έχουν καταλάβει στην κυβέρνηση, γι’ αυτό και είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι. Ναι μεν πέτυχαν την επιμήκυνση, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να εκταμιευτεί η δόση σύντομα, ενώ μπορεί να πάρουμε και 44 δις ευρώ, ωστόσο, τα πάντα είναι στον αέρα. Κι όσο δεν πέφτουν οι υπογραφές, τόσο θα μας τρώει η αγωνία.

Άλλωστε, έχουμε δει τόσες μεταστροφές στην Ευρώπη και κυρίως τέτοια αλλαγή συμπεριφοράς των Γερμανών και ειδικά του Σόιμπλε που κανείς δεν είναι σίγουρος για τίποτε. Μέχρι προχθές ο Σόιμπλε μας απειλούσε ότι θα μας πετάξει έξω και την Τρίτη μας ανακοίνωσε ότι θα μας δώσει μονοκοπανιά 44 δις. Είναι τρελοί αυτοί οι άνθρωποι και σίγουρα δεν είναι δυνατόν να τους έχεις εμπιστοσύνη.

Μιλάνε αυτοί και ζητούν αξιοπιστία από την Ελλάδα όταν οι ίδιοι είναι παντελώς αναξιόπιστοι.

Για το λόγο αυτό δεν χρειάζονται ούτε πανηγύρια, ούτε μεμψιμοιρίες. Χρειάζεται πολύ δουλειά.

Από χθες ξεκίνησε η διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων. Ξεκινά η εφαρμογή των σκληρών μέτρων του Μνημονίου, ο κόσμος είναι οργισμένος και στα κάγκελα. Επομένως, αυτό που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι, αφού πάρει τη δόση των 44 δις ευρώ να κατευθύνει την πολιτική της στην ενίσχυση της αγοράς και των κοινωνικά αδύναμων.

Να πέσει χρήμα με λίγα λόγια, να ανοίξουν δουλειές, να υπάρξει πρόοδος σε σημαντικά έργα που δίνουν δουλειά σε χιλιάδες εργαζόμενους. Να ξεμπλοκάρουν τα οδικά έργα, να προχωρήσουν επενδύσεις που είναι στα συρτάρια, να κινηθεί ο αργοκίνητος κρατικός μηχανισμός που εμποδίζει κάθε τι καλό.

Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα του Σαμαρά. Η ανάπτυξη. Κι από εδώ και πέρα, εφόσον όλα πάνε καλά με τη δόση και την επιμήκυνση, το μοναδικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η αλλαγή του κλίματος μέσω αναπτυξιακών μέτρων.

Φτάνει πια οι κούφιες υποσχέσεις και τα όμορφα λόγια που όμορφα καίγονται την ίδια στιγμή. Κι επειδή δεν έχουμε και πολύ εμπιστοσύνη σε πολλούς από τους πολιτικούς που ασκούν σήμερα εξουσία, καλό είναι να πάρει ο Σαμαράς το στοίχημα πάνω του. Να κάνει την ανάπτυξη έργο και στοίχημα της δικής του ζωής.

Να επιλέξει ένα γερό επιτελείο που θα τολμά και θα έχει ιδέες και να προχωρήσει σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που θα καλύψουν ένα μεγάλο μέρος από τη… χασούρα των μέτρων. Οι περικοπές και οι φόροι δεν παίρνονται πίσω, αφού δεν έχουμε πολλά περιθώρια όσο είμαστε χρεωμένοι μέχρι το λαιμό.

Όμως, κανείς δε μπορεί να μας εμποδίσει ή να μας επιβάλει να μην προχωρήσουμε στα θέματα της ανάπτυξης.

Η κυβέρνηση θα κριθεί για το τι έκανε προκειμένου να επανεκκινήσει την ελληνική οικονομία. Ο Σαμαράς το έχει καταλάβει, ώρα είναι να το καταλάβουν και οι άλλοι. Τη δόση την πήραμε, αυτό δε σημαίνει ότι σωθήκαμε, αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Η σωτηρία είναι στο χέρι μας και περνά από το δρόμο της ανάπτυξης. Κι αν αυτό φαίνεται πολύ γενικό ας τους προτείνουμε κάτι: Να προχωρήσουν τάχιστα τις αποκρατικοποιήσεις, να επιταχύνουν τους διαγωνισμούς για τα ακίνητα, να ξεμπλοκάρουν επενδύσεις που έχουν κατατεθεί εδώ και χρόνια αλλά κάποιος γραφειοκράτης ή διεφθαρμένος υπάλληλος έχει σταματήσει.

Απλά είναι τα πράγματα. Στο χέρι μας είναι να σωθούμε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Tonia G. avatar
  Tonia G. 14/11/2012 11:01:41

  Σωστά όλα αυτά. Για να γίνουν όλα αυτά όμως πρέπει να λυθούν άλλα προβλήματα "δημοκρατικής" φύσεως.
  Παραθέτω το παρακάτω link:
  http://www.youtube.com/watch?v=OpT9cMMCzPo&feature=share

  Εισαγγελέας υπάρχει στη χώρα μας;
  Φάκτορα σε παρακαλώ για την ανάδειξη του θέματος για να μη μένουμε στα λόγια μόνο...

 2. Κώστας Κοντοθανάσης avatar
  Κώστας Κοντοθανάσης 14/11/2012 11:04:51

  Πώς μπορεί να δώσει κάποιος διέξοδο σε δεκάδες χιλιάδες απελπισμένους, με γρήγορο τρόπο; Είναι αναγκαία η άμεση προκήρυξη προγράμματος Νέων Αγροτών, δράση για την οποία λιμνάζουν περί τα 200 εκατ. ευρώ στον "Μπαλτατζή". Εάν μάλιστα δοθούν και επιπλέον κοινοτικά κονδύλια, όπως ζήτησε το ελληνικό υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μαζί με το ιταλικό, λόγω κρίσης, ακόμη καλύτερα. Με μιαν αναθεώρηση του Προγράμματος "Μπαλτατζής", ώστε να παύσουν οι δράσεις όπου δεν υπάρχει απορρόφηση κονδυλίων, θα προκύψουν και άλλα κονδύλια για Νέους Αγρότες και Σχέδια Βελτίωσης ( είναι οι επενδύσεις στη γεωργία, όπου μπορούν να βρουν διέξοδο οι άνω των 40 ετών). Με το που θα ληφθεί η δόση, η προκήρυξη για Νέους Αγρότες πρέπει να βγει αμέσως, πριν πάρουν οι απελπισμένοι τα τσεκούρια...

 3. Σταύρος avatar
  Σταύρος 14/11/2012 12:13:09

  Μήπως θα μπορούσε να πάρει επάνω του και την παραδειγματική τιμωρία του νταή αυτού;
  ...με το καλό ή θα πάμε δια της βίας...
  h**p://youtu.be/OpT9cMMCzPo

 4. klik avatar
  klik 14/11/2012 12:39:04

  Eπειδή μας έχουν γίνει... τσουρέκια από τις συνεχείς αναφορές στην "επερχόμενη" ανάπτυξη. Μόνο που αυτή δεν έρχεται με ευχές.

  Αν θέλεις να βρεις γκόμενα δεν κάθεσαι σπίτι και προσεύχεσαι.
  Κάνεις κανένα μπάνιο, βαζεις κανένα καθαρό ρούχο, βάζεις άρωμα, πλένεις το αυτοκίνητο, βγαίνει έξω, πηγαίνεις σε μέρος που συχνάζουν γυναίκες, είσαι ευγενικός, κερνάς κανένα ποτό κλπ και ύστερα ελπίζεις να πετύχεις το στόχο σου.

 5. FALCON avatar
  FALCON 14/11/2012 13:49:19

  Ο νέος αναπτυξιακός νόμος του Υπουργείου Ανάπτυξης που έχει βγεί στη Διαβούλευση χρήζει σοβαρών αλλαγών . Προτάσεις και εισηγήσεις έχουν κατατεθεί μέσω διαβούλευσης . Ελπίζω το Υπουργείο να λάβει σοβαρά όλες τις προτάσεις που έχουν γίνει ώστε να μην έχουν για μια ακόμα φορά το φαινόμενο νόμο να ψηφίζουνε και νόμος να μην υπάρχει. Σε γενικές γραμμές ο νόμος απέχει από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για ONE STEP SHOP και FAST TRACK διαδικασίες από τα ίδια, που σημαίνει ότι κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι που ασχολούνται με αυτά τα θέματα είτε βαριούνται είτε δεν θέλουν να χαλάσουν την ζαχαρένια τους για να μη χάσουν τα οφίτσια δεκαετιών.

 6. Κριτική Σκέψη avatar
  Κριτική Σκέψη 15/11/2012 14:24:21

  Τώρα ειλικρινά και με το χέρι στην καρδιά. Αν ήσασταν επιχειρηματίες, βλέποντας αυτά τα πρόσωπα θα τα εμπιστευόσασταν?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.