#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/01/2012 10:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σαμαράς λειτουργεί με εθνική και όχι κομματική λογικήΟ οικονομικός πόλεμος δεν τελείωσε, ούτε θα τελειώσει αύριο, συνεχίζει να μαίνεται. Όμως, για τη χώρα μας αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να αποκτήσουμε, επιτέλους, ηγέτη που θα εργαστεί για τα κοινά προβλήματα όλων των Ελλήνων, δίπλα τους στη μάχη, όχι απέναντί τους. Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση που να είναι σύμμαχος της κοινωνίας στα προβλήματά της και να βρίσκει λύσεις , όχι να τα πολλαπλασιάζει με την πολιτική της.

Είναι ελπιδοφόρο ότι ο Α.Σαμαράς απέδειξε τα δύο τελευταία χρόνια ότι λειτουργεί πάνω από όλα με εθνική λογική.

Με εθνική λογική πρότεινε το 2009, πριν ακόμα αναλάβει την ηγεσία της ΝΔ, να μη γίνουν εκλογές και να πάρουμε μέτρα θωράκισης της οικονομίας, χωρίς να φοβηθεί το κομματικό κόστος ή να σκεφτεί το προσωπικό όφελος. Από την άλλη το ΠΑΣΟΚ εκβίαζε αντισυνταγματικά με εκλογές και για την κατάσταση της οικονομίας δήλωνε ότι “λεφτά υπάρχουν” κερδίζοντας, τελικά, την εξουσία.

Με εθνική λογική, ως πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φώναζε από νωρίς στον Πρωθυπουργό να ξεκολλήσει και να πάρει μέτρα για την οικονομία. Όταν ακόμα το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση κινούνταν στην τροχιά του λαϊκισμού, ο Σαμαράς από τη θέση της αντιπολίτευσης έκανε ακριβώς το αντίθετο. Προειδοποιούσε για την ανάγκη λήψης μέτρων, ώστε να μη βρεθεί η χώρα σε κατάσταση οικονομικής ομηρίας. Και αυτό δεν το έκανε καμία άλλη πολιτική δύναμη . Ακόμα και η αριστερά, αν και αρνήθηκε αργότερα το δρόμο του μνημονίου, δε διέθετε την πολιτική υπευθυνότητα, ούτε τον θετικό πολιτικό λόγο, ώστε να ζητήσει μέτρα για να μη βρεθούμε στο σημείο που είμαστε τώρα. Ειδικά για την αριστερά, το πιθανότερο είναι να είχε αρνηθεί προληπτικά μέτρα θωράκισης της οικονομίας, ακόμα και αν τα είχε πάρει το ΠΑΣΟΚ, ακούγοντας το Σαμαρά.

Με εθνική λογική απέρριψε, παρά τις πιέσεις, την επιλογή του ΠΑΣΟΚ να οδηγήσει τη χώρα στο μνημόνιο. Όχι μόνο γιατί θα εκτόξευε το χρέος, θα προκαλούσε ύφεση που θα εμπόδιζε τη μείωση του ελλείμματος και θα απειλούσε την κοινωνική συνοχή, αλλά και για να διαφυλάξει για τη χώρα τη θεσμική ύπαρξη της εναλλακτικής οδού. Και ας μην το υποτιμούμε αυτό το τελευταίο. Σκεφτείτε σε ποια θέση θα βρισκόμασταν αν στη θέση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν κάποιος διατεθειμένος να προσυπογράψει το δρόμο του μνημονίου με κλειστά μάτια. Τότε δε θα υπήρχε καμία ελπίδα τροποποιήσεων των λαθεμένων πολιτικών και ανάκαμψης της οικονομίας. Η πολιτική της ύφεσης δε θα ήταν απλά ο μονόδρομος της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Θα ήταν μονόδρομος για τη χώρα.

Με εθνική λογική κράτησε στάση υπευθυνότητας, διαλέγοντας το δρόμο της αξιοπιστίας σεβόμενος τη συνέχεια του κράτους και των υπογραφών της χώρας. Όμως, δεν περιορίστηκε σε αυτά. Παράλληλα, παρουσίασε σοβαρές, εναλλακτικές προτάσεις αντιμετώπισης των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας και της ευρωπαϊκής κρίσης. Αυτό δεν ήταν κάτι συνηθισμένο για κόμμα της αντιπολίτευσης, γιατί όταν προτείνεις εκτίθεσαι στην κριτική, επομένως αναλαμβάνεις το ρίσκο του πολιτικού κόστους. Ο Σαμαράς επέλεξε το δύσκολο δρόμο. Την εύκολη εναλλακτική την βλέπουμε στην αντιπολίτευση πολιτικών δυνάμεων του "όχι σε όλα". Χάρη σε αυτήν τη στάση του, όμως, η Ελλάδα μπορούσε να αρνείται τα λάθος πράγματα, με αξιόπιστο πολιτικό λόγο και προτάσεις, που όχι απλά άντεξαν στον ευρωπαϊκό και διεθνή διάλογο, αλλά πλέον έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως.

Βέβαια, το ΠΑΣΟΚ  πρώτα απαξίωσε και περιγέλασε τις προτάσεις Σαμαρά, μετά προσπάθησε να τις κακοποιήσει διαστρεβλώνοντάς τες (εφεδρεία) και τώρα προσπαθεί να τις ενσωματώσει αποσπασματικά στον πολιτικό του λόγο. Όχι γιατί θέλουν πραγματικά να τις εφαρμόσουν (άλλωστε αν ήθελαν είχαν δύο χρόνια την ευκαιρία να το διαπραγματευτούν με τους δανειστές), αλλά γιατί θέλουν να λεηλατήσουν το "οπλοστάσιο" της ΝΔ. Ο Σαμαράς, από την πρώτη στιγμή, είχε προειδοποιήσει ότι το πρόγραμμά του πρέπει να εφαρμοστεί συνολικά και όχι αποσπασματικά, γιατί πρόκειται για μια συνολική στρατηγική με συνθετικά χαρακτηριστικά. Όταν εφαρμοστεί ως συνολικό πρόγραμμα μπορεί να δουλέψει, γιατί η μια πρόταση συμπαρασύρει θετικά την άλλη. Η αποσπασματικότητα απειλεί την αποτελεσματικότητα των προτάσεων. Όμως, αυτά δεν ενδιαφέρουν το ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε, δεν τους νοιάζει να εφαρμόσουν πραγματικά τις προτάσεις Σαμαρά και να δουν αποτελέσματα. Τους νοιάζει να αποδυναμώσουν τον πολιτικό λόγο του Σαμαρά και να μην εφαρμοστεί τελικά η πολιτική του. Αυτός είναι ο λόγος που ζητούν άλλωστε ότι διαπραγμάτευση είναι να γίνει να γίνει πριν τις εκλογές, και όχι μετά.

Στα μέσα Ιουνίου, την ημέρα της παραίτησης του Γ.Παπανδρέου, η οποία τελικά εξελίχθηκε σε φιάσκο, ήταν έτοιμος να βοηθήσει στο δυσκολότερο, την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Αν είχε εξελιχθεί τότε το εγχείρημα, είναι πολύ πιθανόν να δεχόταν περίπου την κριτική που δέχεται και σήμερα στηρίζοντας την κυβέρνηση Παπαδήμου. Όμως, ήταν διατεθειμένος να το κάνει. Σήμερα, γνωρίζοντας πως εξελίχθηκαν τα γεγονότα, θα ήταν προς το συμφέρον της χώρας να είχαν επαναδιαπραγματευτεί από τότε το μνημόνιο. Τελικά, όμως, οι ζυμώσεις των προσωπικών συμφερόντων μέσα στο ΠΑΣΟΚ απέκλεισαν αυτήν την επιλογή και οδηγηθήκαμε στο μεσοπρόθεσμο του υπουργού οικονομικών Βενιζέλου και μετά στα χειρότερα.

Τέλος στα πρόσφατα γεγονότα, μετά την αναγγελία του δημοψηφίσματος από τον Γ.Παπανδρέου , θεώρησε ότι ήταν ευθύνη του να το αποτρέψει.Και μετά την εθνική αποτυχία των Καννών ανέλαβε πρωτοβουλίες για να σταθεροποιήσει την κατάσταση στη χώρα, βάζοντας και πάλι σε δεύτερη μοίρα το κομματικό συμφέρον.Η στήριξη που παρέχει ο Σαμαράς στην κυβέρνηση Παπαδήμου εκπορεύεται από εθνική λογική, σε αντίθεση με άλλους, και το κάνει ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί το κούρεμα και να οδηγηθούμε σε εκλογές. Ακόμα και η ημερομηνία των εκλογών δεν είναι για το Σαμαρά ένα παιχνίδι κομματικών συμφερόντων.

Γι αυτό, πιστεύω ότι, συνεπής στην ίδια εθνική λογική, μπορεί να  δεχτεί περίοδο παράτασης για να ολοκληρωθεί το κούρεμα, αλλά δε θα δεχτεί παρατάσεις άσχετες με τις ανάγκες της χώρας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι ανάγκες της χώρας απαιτούν να πάμε σε εκλογές όσο το δυνατόν πιο νωρίς, είτε πετύχει το κούρεμα, αλλά πολύ περισσότερο αν δεν πετύχει.

Ο Σαμαράς έχει δώσει, δύο χρόνια τώρα, αξιόπιστα δείγματα πολιτικού ικανού να ηγηθεί μιας εθνικής προσπάθειας και να ενώσει το λαό στα πλαίσια αυτής. Μακάρι να έχει δίπλα του ανθρώπους ικανούς να τον στηρίξουν σε αυτήν την προσπάθεια αλλά και όλους εμάς.

 Ανδρομέδα

ΣΧΟΛΙΑ

 1. καβουρας avatar
  καβουρας 08/01/2012 11:46:30

  το πολυ λιβανιστήρι δεν κάνει καλό- ο κόσμος της ΝΔ τα εχει ξαναπάθει στο παρελθόν. Κρατείστε μικρό καλάθι και μακάρι ο Σαμαράς να γίνει ο καλύτερος πρωθυπουργός που γνώρισε ποτέ η χώρα για εμάς και τα παιδιά μας.

  • Kennan avatar
   Kennan @ καβουρας 08/01/2012 14:17:30

   Αυτό βρήκες να πεις; Αν λέμε την αλήθεια για τον Σαμαρά τον ¨λιβανίζουμε"; Αν τον λοιδορούμε είμαστε αντικειμενικοί;

 2. anagnostopoulos panagiotis avatar
  anagnostopoulos panagiotis 08/01/2012 11:46:56

  «Κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της Ελλάδας», είπε πρόσφατα ο πρωθυπουργός. Εξαιρετική τοποθέτηση, θα σκεφτόταν κανείς, εάν δεν γνώριζε ότι δεν συζητάμε εμείς με τους δανειστές μας για τη διαγραφή του χρέους, αλλά η κυρία Merkel και ο κ.Sarkozy - εάν δεν ενημερωνόταν ότι, δεν διαπραγματευόμαστε ούτε το επιτόκιο, ούτε τις δόσεις αποπληρωμής, ούτε το Δίκαιο, ούτε τις απαιτούμενες εγγυήσεις, ούτε τα μέτρα εξυγίανσης της οικονομίας μας, ούτε τίποτα απολύτως. Μία χώρα όμως, η οποία δεν διαπραγματεύεται η ίδια το μέλλον της, είναι δυνατόν να πείσει ποτέ τους δανειστές της;
  http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2507.aspx

 3. ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ avatar
  ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ 08/01/2012 12:22:38

  ΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΠΡΟΣ...ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΜΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ...

 4. ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
  ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 08/01/2012 12:45:42

  Ο Σαμαράς σε όλη την μέχρι τώρα πορεία του απέδειξε οτι πρώτα βάζει την χώρα και μετα όλα τα άλλα.Μην ξεχνάμε οτι δεν ειναι μονο αυστηρός ως προς το ΠΑΣΟΚ ,αλλα είναι αυστηρός ακόμα και στο ίδιο του το κόμμα.Και έτσι είναι το σωστό,γιατί έτσι βλέπουμε οτι ο Αρχηγός είναι υπέρμαχος της αξιοκρατίας.Πέρα απο αυτό,το κείμενο αναφερόταν σε κινήσεις του Σαμαρά που έχουν γίνει.Οτι δηλαδή είναι σωστό θα πρέπει να το ερμηνεύουμε ως εξύμνηση προς την ΝΔ;;;Αφού έτσι έγιναν τα πράγματα.Δεν ειναι οτι γίνεται εξύμνηση προς την ΝΔ είναι οτι ο Σαμαράς κινήθηκε σωστά.Αρα είναι αξιόπιστος και μάλιστα ,ικανός να διαχειριστεί τα προβλήματα της χώρας.Ολες οι εκτημίσεις του για την οικονομία ήταν σωστές και τώρα η ανάπτυξη κερδίζει έδαφος όλο και περισσότερο.Ο Σαμαράς είναι αυτός που μπορεί πραγματικά να βοηθήσει την χώρα και να μας εμπνεύσει με το όραμα του.Η ανάγκη της αυτοδυναμίας είναι η προυπόθεση για να πετύχει η εθνική προσπάθεια του γίνεται απο τον Σαμαρά.Όλοι οι Έλληνες πρέπει να στηρίξουμε αυτή την εθνική προσπάθεια γιατί μας αφορά όλους.Και ένα δείγμα των κινήσεων Σαμαρά που περιγράφεται στο άρθρο ,μας κάνει να δούμε ξεκάθαρα ποιός είναι αξιόπιστος και ποιός δεν φόβαται οποιοδήποτε κόστος.Οι σωστές του πολιτικές πρακτικές είναι αυτές που μας εμπνέουν εμπιστοσύνη ως προς τον Πρόεδρο και μας αποδεικνύουν την ορθή πορεία που ακολούθησε ο Σαμαράς .

 5. Zaneta avatar
  Zaneta 08/01/2012 14:09:21

  ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ: ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΙ ΛΟΓΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΛΛΑ ΤΑ Α-ΛΟΓΑ ΑΝ-ΑΥΧΕΝΑ ΠΟΥ ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ!!

 6. Ελληνική Φιλοσοφία avatar
  Ελληνική Φιλοσοφία 08/01/2012 14:19:41

  Ελλας - Ρωσια Συμμαχια!! Σαμαρα πες "οχι" στην Νεα Ταξη Πραγματων!!! Δειξτους τι θα πει Ελλαδα, εξαλλου μην ξεχναμε οτι οι ηρωες πολεμουν σαν ελληνες : )
  http://img240.imageshack.us/img240/8036/321pxstandardofthepresimr2.png

 7. Μ.Γ avatar
  Μ.Γ 08/01/2012 14:55:36

  Μερικα πολυ απλα ερωτηματα :
  1) Θα υπογραψει ο Σαμαρας την νεα δανειακη συμβαση που θα νομιμοποιησει και την πρωτη, η οποια δεν περασε με 180 βουλευτες και μπορει ανα πασα στιγμη να κηρυχτει ως ακυρη απο μια επομενη κυβερνηση ; Αυτη η δανειακη συμβαση μετατρεπει τα χρεη της χωρας προς ιδιωτες δανειστες -που υποκεινται σε διαπραγματευση- σε χρεη προς κρατη -που ειναι μη διαπραγματευσιμα.
  2) Θα δεχτει την υπαγωγη των ελληνικων ομολογων στο αγγλικο δικαιο που αφαιρει απο την χωρα το δικαιωμα διασφαλισης του εθνικου της πλουτου εναντι των δανειστων και ανοιγει την πορτα σε κατασχεση οχι μονο κρατικης περιουσιας, αλλα και μελλοντικων εσοδων απο πιθανο πετρελαιο, αεριο, κλπ ;
  3) Θα υποστηριξει την προταση λογιστικου ελεγχου που θα αποκαλυψει ποσο ακριβως ειναι το χρεος της χωρας, σε ποιους το οφειλουμε, ποσο απ' αυτο ειναι νομιμο και ποσο μπορει να χαρακτηριστει ως "επαχθες χρεος" βασει του διεθνους δικαιου ;
  Απο τις απαντησεις του σε τετοια ερωτημα πρεπει να κριθει το τι σκοπευει να πραξει εαν αναλαβει την διακυβερνηση. Ολα τα αλλα, του τυπου "συμφωνουμε με τους στοχους αλλα διαφωνουμε με την συνταγη", "θα επαναδιαπραγματευτουμε με τους δανειστες", κλπ, ειναι γενικολογιες και δεν απαντουν στα πραγματικα προβληματα που αντιμετωπιζουμε ως πολιτες. Γιατι ειναι αλλο να τιθεται ως στοχος η εξυγιανση του κρατους και η επανεκινηση της οικονομιας πανω σε νεες βασεις κι' αλλο να γινεται αποδεκτος ως στοχος η πληρης εξοφληση ενος τοκογλυφικου χρεους που γονατιζει τους παντες και δεν αφηνει κανενα περιθωριο για δημοσιες επενδυσεις, αρα για επανεκινηση της οικονομιας. Κι' η επαναδιαπραγματευση απο μονη της δεν σημαινει τιποτα, εαν δεν συνοδευεται απο την απειλη της μη αποπληρωμης του χρεους που θα υποχρεωνε τους τοκογλυφους να αναδιπλωθουν, για να μην χασουν τα παντα. Με ευπρεπειες δεν ασκειται εθνικη πολιτικη.

  • astrokritis avatar
   astrokritis @ Μ.Γ 08/01/2012 21:19:49

   .. τα είπες όλα , Μ.Γ. !!! ... ++++++++ !!!!!!! ......

 8. firiki2010 avatar
  firiki2010 08/01/2012 14:59:02

  Mια πολύ ρεαλιστική ανάργτηση! Εχω όμως την αίσθηση ότι η "εθνική λογική" του Σαμαρά δεν εκτιμάται από την πλειοψηφία των σχολιαστών του blog . Μοιάζει να μην γίνεται αντιληπτό από πολλούς ότι στην πολιτική γίνονται και κινήσεις τις οποίες μπορεί να μην σου αρέσουν, μπορεί να καταλαβαίνεις ότι μπορεί να σε βλάψουν εκλογικά , αλλά είσαι υποχρεωμένος να τις κάνεις αν θέλεις να υπηρετήσεις αυτό που θεωρείς συμφέρον της χώρας. Ηπολιτική είναι κάτι πολύ περισσότερο από διαδικασία κατάληψης και νομής της εξουσίας.

  • Nikos Draxma avatar
   Nikos Draxma @ firiki2010 08/01/2012 17:50:58

   Διοτι η blogsfaira γνωριζει με τι εχει να κανει h@@p://kafeneio-gr.blogspot.com/2012/01/vip-2000.html , ειναι αστειο καποιοι να μιλανε για εθνικες πολιτικες με δανεικα και οταν οι ιδιοι δεν ειναι ΙΚΑΝΟΙ να συντηρησουν ουτε το ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΟΥΣ ( χρεωκοπημενα κομματα 266 εκατομμυρια χρεη ) .
   Τελος οπως σωστα επισημανει ο δρομος , εαν η κομματικη βαση ηταν ενημερωμενη σωστα (νετ) και δεν ετρωγε το κουτοχαρτο και την προπαγανδα των ΜΜΕ , τα ποσοστα της ΝΔ θα ηταν λιγο παραπανω απο εκεινα του πασοκ
   Η παραγωγικη ταξη της χωρας (16- 55) και κυριως οι νεοι που θελουν αλλαγη ( καινουργιο πολιτικο συστημα) , εχουν απορριψει τον δικοματισμο στο συνολο του , το βλεπουμε και στις δημοσκοπησεις αλλωστε
   Αλλα δυστυχως οι κρονοληροι - υπερηλικες σε αυτο το τοπο ειναι παρα πολλοι και το υπαρχον εκλογικο συστημα ειναι δομημενο στα μετρα τους , αυτοι οι δυο παραγοντες συντηρουν ακομα το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ
   Για ποια δημοκρατια μιλανε οταν το πρωτο κομμα με ποσοστα 25% βγαζει κυβερνηση και οταν η αποχη βαραει 40% και ανω

 9. δρόμος avatar
  δρόμος 08/01/2012 15:17:29

  μη μετράς την πλειοψηφία από τους παρόντες, πολλοί σχολιαστές απέχουν διαφωνώντας με τη λογική της αέναης γκρίνιας και της άνευ σημασίας διαρκούς παρεμβατικότητας ...

  Η αλήθεια πάντως είναι ότι η βάση της ΝΔ δεν ενημερώνεται σωστά για τις κινήσεις της ηγεσίας, έλλειμμα που μπορεί και να κοστίσει ακριβά.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ δρόμος 08/01/2012 21:29:34

   Δεν είναι πρόβλημα ενημέρωσης, αγαπητέ. Αυτό είναι οπαδική λογική. Προσβάλλεις όσους έχουν δική τους γνώμη, με αυτόν τον τρόπο.

   Δεν θέλουμε το κούρεμα και τη νέα δανειακή με βρετανικό δίκαιο.

   Δεν θέλουμε κοινή κυβέρνηση με όσους εγκλημάτισαν κατά της χώρας.

   Δεν θέλουμε τον Σαμαρά να σέρνεται αδύναμος και χωρίς κοινοβουλευτική ισχύ πίσω από τις αποφάσεις μιας καθαρά πασοκικής κυβέρνησης.

   Δεν θέλουμε τον Σαμαρά στη λογική της "επόμενης δόσης", μια λογική που ακυρώνει πλήρως κάθε προοπτική επαναδιαπραγμάτευσης.

   Το κυριότερο: Θέλουμε τον Σαμαρά αυτοδύναμο και ισχυρό κυβερνήτη της χώρας, κάτι που ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να επιτύχει όσο βαφτίσει την πρόσδεσή του στην μνημονιακή υποχωρητικότητα ως "εθνική στάση".

   Τέτοια ακριβώς μας έλεγε και ο Καρατζαφέρης. Τέτοια μας έλεγε και η Ντόρα. Για ποια "ενημέρωση" του κόσμου μιλάμε;

   Είμαι βέβαιος ότι ο Σαμαράς παρασύρθηκε από κακή εκτίμηση της κατάστασης και ότι, βλέποντας τώρα τα αδιέξοδα, θα αναγκαστεί να αλλάξει κάποια στιγμή στάση. Ας ελπίσουμε όταν θα αλλάξει στάση να μην είναι πολύ αργά.

 10. Νικόλαος avatar
  Νικόλαος 08/01/2012 16:23:53

  ΕΛΕΟΣ! ΕΛΕΟΣ ΠΛΕΟΝ! ΟΧΙ ΠΙΑ!
  Ποιὸς Σαμαρᾶς καὶ πράσσειν τ' ἄλογα; Τὶ ἠλιθιότητες εἶναι αὐτές; Ὑπάρχουν ἀκόμη ἄνθρωποι οἱ ὁποῖοι δὲν ἂντιλαμβάνονται ὅτι ὅλοι αὐτοὶ οἱ παλαιοπολιτικοὶ καὶ τὰ ἄχρηστα κόμματά τους πρέπει νὰ ὁδηγηθοῦν εἰς τὸν Καιάδα; Ἀντὶ λοιπὸν νὰ σβύσουμε, νὰ ἀπαλείψουμε ἀπὸ τὸν νοῦ καὶ τὴν μνήμη μας ΟΛΟΥΣ τοὺς Πρασίνους (ΠΑΣΟΚ), Κυανοὺς (ΝΔ) καὶ τὰ ἐργαλεῖα αὐτῶν Ἐρυθρούς (ΚΚΕ, ΣΥΝ, ΣΥΡ, καὶ δὲν συμμαζεύεται) ἐξακουλουθοῦν καὶ ὑπάρχουν ἠλίθιοι πρόθυμοι νὰ τοὺς λιβανίζουν; Στὸν Καιάδα καὶ αὐτοὶ μαζύ τους. ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ!

  • Α avatar
   Α @ Νικόλαος 08/01/2012 20:50:00

   Τι γίνεται ρε μεγάλε τον ΛΑΟΣ δεν τον συμπεριλαμβάνεις στα ¨καμμένα ¨κόμματα;

 11. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 08/01/2012 16:56:50

  Ανδρομέδα, σωστό και περιεκτικό το άρθρο σου . Κατόρθωσες με σαφήνεια ,να καταγράψεις τη στάση και τα πεπραγμένα του Α.Σ. αυτά τα δύο χρόνια , όπως έγιναν , χωρίς διάθεση κολακείας . Καλή συνέχεια!!

 12. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 08/01/2012 17:07:41

  Ανδρομέδα
  Η ανάρτησή σου δέν είναι «πιασάρικη». Είναι, όπως λέγει καί τό φιρίκι ρεαλιστική.
  Λείπει ο προσφιλής μεσιανισμός καί η «σωτηριακή» λογική τών απελπισμένων.
  Άν καταφέρει ο Σαμαράς καί γίνει πρωθυπουργός θά προσπαθήσει, συνεπικουρούμενος από τήν ρεφορμιστική «επαναστατικότητα» τής «λαϊκής» συνιστώσας τής ΝΔ (τής οποίας ο ίδιος ο Σαμαράς ηγείται) νά επανιδρύσει τό κράτος. Στήν ουσία θά αρχίσει από εκεί πού δέν τόλμησε ποτέ νά αρχίσει ο Καραμανλής. Άν καταφέρει δέ νά θέσει καί ένα κατανοητό καί ελπιδοφόρα μακρόπνοο στόχο προοπτικής, θά «στιγματίσει», τουλάχιστον γιά τήν επόμενη εικοσαετία, τήν πολιτική ζωή τής Ελλάδας.
  Θά ήταν ευτυχές γεγονός νά συζητάμε μετά είκοσι χρόνια γιά τήν ανάγκη ρεφορισμού τού «Σαμαρισμού».

  • Y. avatar
   Y. @ Ιαπετός 08/01/2012 19:00:56

   !!!

 13. Agni avatar
  Agni 08/01/2012 18:43:07

  Παιδιά δεν τον είχα ξαναδεί να χαμογελάει,φαίνεται τόσο ατόφιος, τόσο γλυκός άνθρωπος,έχετε δει πολλές φορές πολιτικό με τέτοια ανθρωπιά στο πρόσωπο?σαν να μην έφυγε ποτέ απο τον κόσμο των ανθρωπών για να μπει σε αυτόν της πολιτικής..

  • Y. avatar
   Y. @ Agni 08/01/2012 19:04:15

   ...γιατί (..φαίνεται) δεν έχασε την ανθρωπιά του

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.