#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/05/2012 20:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σαμαράς κατέθεσε την εντολήΟ Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Σαμαράς, μετά τις διερευνητικές επαφές, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όπως είπα και το βράδυ της Κυριακής, δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ελλάδα ακυβέρνητη.

Κι όπως δεσμεύτηκα, προσπάθησα να βρω λύση για μια Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, με δύο επιδιώξεις: να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και να αλλάξει η πολιτική του Μνημονίου, μέσα από επαναδιαπραγμάτευση, με αναπτυξιακά μέτρα, ώστε να σταματήσει η ύφεση και να ανακουφιστεί η κοινωνία.

Ως πρώτο κόμμα πήρα τη διερευνητική εντολή και επιδίωξα να συναντηθώ με τους πολιτικούς αρχηγούς κατά σειρά εκλογικής δύναμης των κομμάτων τους.

-- Συναντήθηκα με τον κ. Τσίπρα, ο οποίος δεν δέχθηκε, καθώς έχει δεσμευτεί για προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης από κόμματα της Αριστεράς.

-- Συναντήθηκα, στη συνέχεια, με τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος πρότεινε να γίνει ευρύτερη κυβέρνηση Ενότητας με τη συμμετοχή, πέραν της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ. Του εξήγησα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη απορρίψει την πρόταση, ενώ λίγο αργότερα την απέρριψε και ο κ. Κουβέλης της ΔΗΜΑΡ…

-- Επικοινωνήσαμε με το γραφείο του κ. Καμμένου, που αρνήθηκαν κάθε επαφή μαζί μας.

-- Τέλος τηλεφώνησα και στην κα Παπαρρήγα Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ και συμφωνήσαμε ότι δεν συντρέχει λόγος να συναντηθούμε, αφού το κόμμα της διαφωνεί με την ευρωπαϊκή προοπτική.

Κάναμε ό,τι είναι δυνατό με τη νέα σύνθεση της Βουλής. Απευθύναμε την πρότασή μας σε όλα τα κόμματα, που θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε μια τέτοια προσπάθεια, αλλά είτε απέρριψαν ευθέως τη συμμετοχή τους, είτε έθεσαν ως όρο τη συμμετοχή άλλων. Που όμως δεν δέχονται!

Εμείς πάντως, όπως είχαμε υποχρέωση,  κάναμε ό,τι ήταν δυνατό.

Ήμασταν, άλλωστε,  το μόνο κόμμα που είχαμε προειδοποιήσει ότι η Πολιτική του Μνημονίου θα αποτύχει, λόγω της απέραντης δυστυχίας που προκάλεσε. Κι αυτή η αποτυχία οδήγησε στο χθεσινό αποτέλεσμα. Χαιρόμαστε, που έστω και αργά κάποιοι κατάλαβαν την ανάγκη της «επαναδιαπραγμάτευσης». Που αποτελούσε κάποτε στόχο οξείας κριτικής, όταν πρώτοι και μόνοι το είπαμε. Άλλο, αν σήμερα, το λέει η μισή Ευρώπη.

Ήμασταν, επίσης, το μόνο κόμμα που, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, προειδοποιούσαμε για τον κίνδυνο ακυβερνησίας.

Αυτό ακριβώς που και σήμερα προσπάθησα να αποτρέψω. Έκανα ό,τι μπορούσα για να υπάρξει αποτέλεσμα. Όμως, στάθηκε αδύνατο.

Κατόπιν τούτου,  ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κατέθεσα την εντολή

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΤΑΣΟΣ ΚΩΤΣΗΣ avatar
  ΤΑΣΟΣ ΚΩΤΣΗΣ 07/05/2012 21:03:03

  Ξέρεις πόσο με πονάει που σου το λέω... Το χρέος σου το έκανες και με το παραπάνω.Άλλαξε τα όλα και πάμε σε εκλογές. Να ξέρεις πως μαζί σου θα είναι πάντα όλοι αυτοί οι εχέφρονες που αγαπούν την πατρίδα και τη νοιάζονται. Είσαι πάντα ο πρώτος από μας... Και ο καλλίτερος... Καλή σου ώρα...

 2. Greco21 avatar
  Greco21 07/05/2012 21:04:58

  Θα βγαίνουν από την Βουλή θα την μουτζώνουν και μετά θα μπαίνουν μέσα.

  Θα χαλάσει το business plan ρε παιδιά. Κρίμα δεν είναι;

 3. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 07/05/2012 21:05:06

  Τέλεια. Η ανάπαυση του πολεμιστή τώρα, Αντώνη μου κι ετοιμάσου για νέες μάχες. Πρόεδρε ξεκουράσου για λίγο , βλέποντας
  τους Συριζοκοκαμένους να μην ξέρουν τί να την κάνουν την έντολή.
  Ετσι κι αλλιώς ΠΡΩΤΟΣ εισαι. Και εκ του αποτελέσματος των εκλογών, και μέσα στην καρδιά μας.

  • tasos1 avatar
   tasos1 @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 07/05/2012 21:30:05

   Συριζοκοκαμένους! Τι ωραία λέξη για σχολιασμό... Τι θα έλεγε ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος (ο Θεός να τον συγχωρήσει) : Ντενεκέδες ξεγάνωτοι!

 4. άγρυπνη avatar
  άγρυπνη 07/05/2012 21:06:22

  Αξιοπρεπεστατο.

 5. ΧΠ avatar
  ΧΠ 07/05/2012 21:07:17

  Ελπίζω να μην δώ τον Τσίπρα πρωθυπουργό

  • Φελίζα avatar
   Φελίζα @ ΧΠ 07/05/2012 23:38:15

   Γιατί? Νέος είναι , ωραίος είναι ...από ξένες γλώσσες πως πάει ?

 6. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 07/05/2012 21:08:53

  Ο Σαμαράς έκανε αυτό που έπρεπε. Πέραν μερικών λαθών έκανε τα μέγιστα:

  1. Μας απάλλαξε από τον Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ.

  2. Γλύτωσε τη χώρα το Νοέμβριο του 2011 από την έξοδο από το ευρώ που ετοίμαζε ο ευρωπαϊκός παράγοντας μετά την πρόταση για δημοψήφισμα του Παπανδρέου.

  3. Έθεσε το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου.

  4. Πέτυχε το κούρεμα του χρεόυς και πήραμε ως χώρα πίστωση χρόνου αν βέβαια δεν κυριαρχήσουν σε νέες εκλογές πιο λαϊκίστικες δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ πράγμα που θα ανέτρεπε ακόμα και αυτούς τους όρους λόγω αθέτησης της δανειακής σύμβασης και των υποχρεώσεών της.

  5. Εκ των πραγμάτων παρέμεινε στο ύψος του ως υπέυθυνη ηγεσία κόντρα στον αριστερό λαϊκισμό (ΣΥΡΙΖΑ) και τον δεξιό λαϊκισμό (Καμμένος).

  Η μπαρούφα που ακούγεται ότι θα μπορούσε δήθεν να μην διαγράψει τους βουλευτές που πήγαν στον Καμμένο για να αποφύγει τη δημιουργία των Αν.Ελ., από πουθενα δεν προκύπτει ότι ο Καμμένος δεν θα έφτιαχνε το λαϊκίστικο μόρφωμά του. Εξάλλου το 10% το πήρε για λόγους θυμικής αντίδρασης του λαού της δεξιάς (κυρίως) οι οποίοι καν δεν ασχολήθηκαν με τις θέσεις Καμμένου ή με τους υποψηφίους βουλευτές του.

  Τώρα λοιπόν που κατέθεσε την εντολή μας είπε κύριοι και κυρίες:

  Έκανα ότι μπορούσα για να μην έχουμε ακυβερνησία. Όμως με ευθύνη κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ και δευτερευόντως του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ δεν κατέστη δυνατόν. Δηλαδή η ΝΔ και ο ίδιος ο Σαμαράς (εκ των πραγμάτων αποδεικνέται και άνευ αμφισβήτησης) δεν έχει ευθύνη για την εξέλιξη αυτή.

  Στις νέες εκλογές που αναπόφευκτα θα γίνουν ο βασικός αντίπαλος της ΝΔ πλέον είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η άρνησή του να αποτρέχει την ακυβερνησία. Επίσης θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει πια συγκεκριμένα τί θα κάνει με την ανακεφαλαιποίηση των τραπεζών και την εκταμίευση των δόσεων για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις με την τρόϊκα να έχει παγώσει κάθε ενέργεια.

  Στις νέες εκλογές (μάλλον του Ιουνίου 2012) δεν θα υπάρχουν ψευδαισθήσεις. ΝΔ εναντίον της μετεμψύχωσης του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 70, του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αληθινή βάση όμως. Και τότε να δούμε τί θα έχει να πει ο κ. Τσίπρας. Και με έναν Καμμένο να λαϊκίζει ασυστόλως χωρίς ίχνος υπευθυνότητας και με μια Χ.Α. να βρίζει τους πάντες και τα πάντα.

  Εδώ θα είμαστε. Στο τέλος εμείς θα είμαστε νικητές.

  Αυτή η εξέλιξη δείχνει ότι έπρεπε να περάσουμε από αυτό για να πέσουν οι μάσκες της μεταπολίτευσης. Το σύστημα ΠΑΣΟΚ γαλούχησε τρεις δεκαετίες το λαό ότι με την αναδιανομνή του "πλούτου" θα έχουμε κοινωνικές παροχές, βόλεμα στο δημόσιο και ραχατιλίκι με φραπέ και με τον Αλβανό να μαζεύει τις ελιές και τα πορτοκάλια μπορούν να ονοπμάζονται "προοδευτική διακυβέρνηση". Αυτά περίπου λέει εμμέσως ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα. Όμως τότε το μακρινό 80 είχαμε το μαγικό μέσο που λέγεται "δανεικά". Αναδιανομή δανεικών.

  Αυτό όμως τελειώσε. Ο βερεσές πέθανε. Και τώρα όλοι οι "προοδευτικοί" θα γυμνωθούν μπροστά στα μάτια της κοινωνίας.

  Ψηλά τα κεφάλια. Έχουμε δρόμο άλλά θα πετύχουμε στο τέλος την εξυγίανση της Ελλάδας από τις σοσιαλιστικές και αριστερίστικες ψευδαισθήσεις με αρχηγό του κράτους όταν έρθει η ώρα τον Α. Σαμαρά.

  • Ο Παλιός avatar
   Ο Παλιός @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 07/05/2012 22:56:02

   Με τέτοιες απόψεις αγαπητέ Μανώλη πάμε για τρίτο κόμμα τον Ιούνιο. Αυτοκριτική χρειάζεται τώρα και όχι αγιοποίηση του αρχηγού. Είναι αδιανότητο μετά από 2 καταστροφικά χρόνια του ΠΑΣΟΚ στη εξουσία να πιάνεις τα μισά ποσοσοτά από τις προηγούμενες εκλογές.

   • GreekInLux avatar
    GreekInLux @ Ο Παλιός 07/05/2012 23:52:16

    και να ηγηθεί ποιός ακριβώς στη παρούσα φάση προτείνετε;

  • Thraphsorchis avatar
   Thraphsorchis @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 08/05/2012 00:11:31

   Και τη Χρυσή Αυγή ποιός τους έκανε μάγκες; Ο Σύριζα;

  • Ιωαννης Τ avatar
   Ιωαννης Τ @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 08/05/2012 01:35:29

   τι να πει κανεις!!! απο το 1-5 που αναφερεις ολα ειναι ακυρα. ειδικα το 1. το πασοκ δεν πηγαινε αλλο μετα την 28η οκτωβριου φιλε μου.και αν πηγαινε θα ηταν το πολυ ενα μηνα. το 2 ειναι μυθος. αν ελεγες σαν ΝΔ στην ευρωπη ο ΓΑΠ ειναι για δεσημο και οτι εγω θελω εκλογες τον δεκ. θα σου ελεγαν οχι βγαινεις απο το ευρω? απο που προκυπτει κατι τετοιο? πως με ποιον τροπο ? αμεσα? ακομα και με δικη μας αποφαση απο το ευρω δεν βγαινουμε αμεσα!!! θελει χρονο. το 3. απο οτι ακουσα και σημερα την μερκελ ειναι αμετανοητη στο θεμα επαναδιαπραγματευση. ειπε δεν γινεται!!! 4. το PSI ειναι τρομερη απατη μαλλον ληστεια. δεν πετυχε τιποτε εκτος του να κλεψει τα λεφτα των ταμειων και των ερμων μικροεπενδυτων. αλλωστε αν πετυχαινε το PSI δεν θα διαπραγματευονταν τα νεα ομολογα στο 20% της αξιας τους. τωρα το 5 πως ακριβως το εκανε δεν μπορω να το κατανοησω.

   ps. μηπως οταν κατηγορουμε τους αλλους οτι λενε μπαρουφες να εξηγησουμε και εμεις σαν κομμα με αποδειξεις οτι: 1/ μας εχουν δωσει ολα τα λεφτα απο το πρωτο δανειο ? γιατι λεγετε οτι εχουν δωσει μονο 70 δισ(προσωπικα πιστευω λενε ψεμματα. μπορει να μην εχουμε παρει και τιποτε). 2. απο τις δοσεις λεμε τωρα τωρα του πρωτου δανειου (110 δισ) ποσα χρηματα κατευθυνθηκαν σε μοισθους η συνταξεις? γιατι εχω την εντυπωση δανειζουν για να τους πληρωνουμε τους τοκους απο παλαιοτερα δανεια. αυτο ισχυει σιγουρα για το δευτερο δανειο(130 δισ). εξ ου και ο ειδικος λογαριασμος.

 7. axis avatar
  axis 07/05/2012 21:15:20

  Πρόεδρε, στήριξε κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου χωρίς προαπαιτούμενα για εθνικούς λόγους προκειμένου να αποφύγουμε τις δεύτερες καταστροφικές εκλογές. Ο Τσίπρας και ο Καμμένος προσεύχονται να μην τους δώσουμε τη δυνατότητα να κάνουν στην πράξη όσα υπόσχονται. Δεν αντέχουμε να μας λένε δοσίλογους, να μη δέχεται ο Καμμένος να δει τον Αρχηγό μας και να μας εξευτελίζουν με τον Χαϊκάλη...

  • nikos avatar
   nikos @ axis 07/05/2012 21:55:34

   ΠΡΟΕΔΡΕ ΔΩΣΕ ΨΗΦΟ ΑΝΟΧΗΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΟΥΣ.

  • Β.Κ.Σ. avatar
   Β.Κ.Σ. @ axis 07/05/2012 22:22:33

   Θα φανεί εάν ο Τσίπρας θέλει πραγματικά να κυβερνήσει.
   Από το αν θα απευθυνθεί ή όχι στον Σαμαρά.

 8. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 07/05/2012 21:16:37

  Να επανασυστήσει την Κεντρωδεξιά, με ΛΑΟΣ/Ντόρα/Στελέχη-Βουλευτές ΑΝ.ΕΛ/Μάνο/Τζήμερο/κλπ, με ΝΕΟ συνέδριο, ΝΕΑ διακήρυξη, ΝΕΟ πρόγραμμα, ΝΕΟ όνομα. Μετά, αφού το ΠΑΣΟΚ θα έχει ξεμείνει ΚΑΙ από χρήμα (ως τρίτο κόμμα) να πάει σε νέες εκλογές. Ο λαός χθες τιμώρησε, αλλά δεν έχει καμία όρεξη να κυβερνηθεί από Τσίπρες...

  • airman avatar
   airman @ Δημήτρης 07/05/2012 22:41:13

   ''ΝΕΟ συνέδριο, ΝΕΑ διακήρυξη, ΝΕΟ πρόγραμμα, ΝΕΟ όνομα'' και ''ΛΑΟΣ/Ντόρα/Στελέχη-Βουλευτές ΑΝ.ΕΛ/Μάνο''!
   Με προβληματίζει σοβαρά η ονοματοδοσία! Γι΄αυτό άσε καλύτερα, μέχρι να βρεθεί το όνομα θα ''μπαγιατέψουν'' τα ''υλικά''!

 9. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 07/05/2012 21:28:14

  Ρε τι παθαμε κακιωσε ο καμμενος και δεν μας μιλαει και ειχα μια φαγουρα ολοι μερα τι θα συμβει, τι θα συμβει.20 χρονια στην ΝΔ κανει πως δεν μας ξερει τωρα

  • romeo avatar
   romeo @ Διηνεκης 07/05/2012 21:31:26

   Πού ... σε είχε πιάσει φαγούρα;

   • ΧΠ avatar
    ΧΠ @ romeo 07/05/2012 21:52:49

    Εκεί που δεν μπορεί να πιάσει εσένα,καταΚαμένε

 10. airman avatar
  airman 07/05/2012 22:03:24

  Όταν φτάσουμε στο τελευταίο στάδιο της σύγκλισης του Σουμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θέλω να δω τον Καμμένο, τον Τσίπρα και το Μιχαλολιάκο στο ίδιο τραπέζι. Όνειρο!
  Ίσως τότε κάποιοι (όχι πολλοί, δεν τρέφω αυταπάτες) να καταλάβουν τι έκτρωμα βγήκε από την ''οργισμένη'' ψήφο.

 11. tpe avatar
  tpe 07/05/2012 22:06:17

  Δεν αφήνετε για λίγο τα κομματικά γυαλιά; Τι διάολο, μόνο εγώ έχω τρομάξει με αυτά που έρχονται; Μόνο εγώ;
  Στο 1950 γυρίσαμε, αλλά τότε είχαμε και την ελπίδα του σχεδίου Μάρσαλ (άσχετο αν τελικά ΚΑΙ αυτά τα λεφτά τα έφαγαν κάποιοι)...
  Τσίπρας πρωθυπουργός... Μπρρρρρ... Όχι τίποτα άλλο, αλλά δεν έχω και καλάσνικωφ να διώξω αυτούς που θα μου μπαστακωθούν σπίτι μου.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ tpe 07/05/2012 22:59:38

   Εγώ δεν έχω πλέον σπίτι, οπότε δε με νοιάζει αν ο Έλληνας θέλει Τσίπρα και Ισλαμαμπάντ...

   • Άργος avatar
    Άργος @ TopGunZ 08/05/2012 01:14:41

    Πω, πω, πατριωτικός αλτρουισμός!

 12. Jim Bim avatar
  Jim Bim 07/05/2012 22:18:19

  Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα κανένα κυβερνητικό σχήμα δεν είναι βιώσιμο, χωρίς τη συμμετοχή του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου! Για να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους!
  Τα ψέμματα τελείωσαν…

  Είναι ώρες ευθύνης για όλους…

 13. The Saint avatar
  The Saint 07/05/2012 22:20:48

  Τι να πεί κανείς, διαβάζοντας μερικά εκ των παραπάνω σχολίων... Κάποιοι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ, και απο εκεί και πέρα κυβέρνηση με ότι νά'ναι, και όποιον πάρει ο χάρος....
  Α, ρε Αντώνη, έχεις κάτι συνεργάτες (βουλευτές κλπ...) αλλα και κάτι ψηφοφόρους, ...μπουμπούκια!

 14. Exodos avatar
  Exodos 07/05/2012 22:38:04

  Ίσως δεν πρέπει αύριο να πει ναι ο ΑΣ. Ίσως, ίσως, για μία και μοναδική φορά στη θητεία του, ο κ. Παπούλιας να φανεί χρήσιμος στη διαδικασία ανάληψης ευθυνών από κάποιους και κατ' επέκταση στη χώρα και τους πολίτες (και σε λίγο κ πάλι ψηφοφόρους).

 15. pg avatar
  pg 07/05/2012 22:39:54

  Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ. ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ, ΟΜΩΣ, ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΡΓΟ: ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ. ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΑ ; ΙΣΩΣ...

  • anonymous avatar
   anonymous @ pg 08/05/2012 00:03:51

   Δεν παίζει αυτό το σενάριο.

 16. EΛΛΗΝΑΣ avatar
  EΛΛΗΝΑΣ 07/05/2012 22:52:25

  Μελαγχολώ όταν σκέφτομαι πόσα κουστούμια που ράφτηκαν ειδικά γι' αυτές τις ημέρες θα μείνουν στις ντουλάπες και θα τα φάει ο σκόρος ...... Αχ, βρε αλήτες ψηφοφόροι ....

 17. fotjou avatar
  fotjou 07/05/2012 22:53:17

  Αν ο λαός θέλει κυβέρνηση Τσίπρα τότε του έβαλε δίπλα το μόνο κόμμα με το οποίο έχει το κεφάλι του ήσυχο(ο λαός)

 18. Exodos avatar
  Exodos 07/05/2012 22:56:41

  Επιτρέψτε μου να συμπληρώσω ότι η παραπάνω αναφορά-σκέψη έχει να κάνει αποκλειστικά με το καθήκον του ως Προέδρου κι όχι βεβαίως με εξυπηρέτηση επικίνδυνων κι εφήμερων κομματικών παιχνιδιών. Χρέος του είναι να αναδείξει τις ευθύνες τους.

 19. anonymous avatar
  anonymous 07/05/2012 23:58:08

  Το σχέδιο από πλευράς αριστεράς το φανέρωσε σήμερα ο Κουβέλης. Πάμε σε νέες εκλογές για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, να πάρει περί τις 110 έδρες και μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τον Κουβέλη να κάνουν κυβέρνηση.
  Αν δεν τους βγει τότε θα κάτσουν να συζητήσουν σοβαρά για συνεργασία με άλλα κόμματα.

  • Άργος avatar
   Άργος @ anonymous 08/05/2012 01:22:52

   Λογικό ακούγεται αυτό, ε;

 20. Apatsi avatar
  Apatsi 08/05/2012 00:59:26

  Εντάξει, ας σταματήσει η αγιοποίηση του Α. Σ. Η αλήθεια είναι ότι έκανε πολλά και στρατηγικά λάθη τα οπο΄λια μπορώ να αποδώσω μόνο σε δύο λόγους:
  Είτε (τελικά) δεν έχει τα ΄΄αντερα ¨¨ για πραγματικά ζόρικες καταστάσεις όπως αυτές προέκυψαν μετά την αλήστου μνήμης πρόταση του ηλιθίου GAP για διεξαγωγή δημοψηφίσματος,
  είτε ότι τράβηξε τα όσα τράβηξε και ο ΚΚ το 2007-8 από τα πρακτοράκια π[ου μας κύκλωσαν τότε και μείς περί άλλα ...
  Ότι και συμβαίνει, πλέον υπάρχει πρόβλημα. Και οφείλει να δώσει λύση. Ακόμη και με έκτακτο συνέδριο για εκλογή νέας ηγεσίας.
  Προσωπικά πιστεύω ότι το αποτέλεσμα είναι ευθέως ανάλογο με την Αναποφασιστικότητα που επέδειξε τον καταραμένο Νοέμβριο. Αν ήθελε να κερδίσει το παιχνίδι χωρίς απώλειες (τουλάχιστον) έπρεπε να επιβάλλει κυβέρνηση τεχνοκρατών κατά το πρότυπο της Ιταλίας με δεδομένο έργο και χρονικό ορίζοντα. Αντίθετα έβαλε άτομα στην κυβέρνηση των αθλιοτέρων πασόκων με αποτέλεσμα να ακυρώσει τα πάντα. Μα καλά είναι λάθος αυτό που μπορεί να περάσει έτσι με λίγο μπλά-μπλά?
  ¨η το άλλο με τον Συμπιλίδη. Η ιστορία δεν έχει πάρει καθαρή θέση στο θέμα του, αλλά για πολλούς Νεοδημοκράτες που περάσαν από τα δίκρανα του Πασόκ τότε, ήταν προδότης. Κι αυτοί φυσικά δεν ακολουθήσαν την Ντόρα. Την ΝΔ θα στήριζαν πάλι με την καρδιά τους όπως της είπαν το 2009, «άει στον αγύριστο». Αλλά ο ΑΣ κατάφερε με μια αχρείαστη ενέργεια, την βουλευτική υποψηφιότητα, να συνδεθεί απευθείας με το πρόσωπο και τις πράξεις του Συμπιλίδη. Τα υπόλοιπα τα αντιπαρέρχομαι γιατί θα κάνω κατάχρηση της φιλοξενίας της σελίδας.

 21. blue nile avatar
  blue nile 08/05/2012 01:31:47

  Στρατηγικά λάθη έκανε θα συμφωνήσω μαζί σου. όμως αυτή η αγιοποίηση του Σαμαρά δεν είναι ανεξήγητη. Παρά τις όποιες αδυναμίες του είναι ο καλύτερος πολιτικός στην κεντροδεξιά. Επιπλέον και σημαντικότερα κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την φιλοπατρία του. Όσο για την αναποφασιστικότητα που επέδειξε όπως λες το Φεβρουάριο, και μόνο η σκέψη ότι το ντόπιο εκδοτικοκατασκευαστικό κατεστημένο σε αγαστή συνεργασία με τον αμερικανόψυχο ΓΑΠ επιδίωκε να βγάλει τη χώρα από το κοινό .
  νόμισμα, παραλύει... Ακούγεται ότι βαρόνοι των media έχουν καβαντζάρει στην Ελβετία πάνω από 200 δις, αν πηγαίναμε ή πάμε ποτέ σε δραχμή η οποία θα υποτιμηθεί πάρα πολύ θα έρθουν και θα αγοράσουν κοψοχρονιά τα παντα. Δημόσια και ιδιωτική περιουσία θα ήταν στο έλεος τους.
  Χώρια που οι συνέπειες για όλο το ευρωπαικό οικοδόμημα θα ήταν ολέθριες ενώ εμείς θα υποταγόμασταν πλήρως στην σφαίρα επιρροής των ΗΠΑ με ότι αυτό συνεπάγεται στα ελληνοτουρκικά θέματα.
  Και άντε όπως λες πάμε σε συνέδριο γαι ανάδειξη νέου αρχηγού...Ποιος κατά τη γνώμη σου μπορεί να σταθεί, ο Κυριάκος ή ο Άκης...
  Παναγία μου ...

 22. Βατάτζης avatar
  Βατάτζης 08/05/2012 01:44:47

  Τώρα που κατέθεσε ο Σαμαράς τη εντολή, προτείνω: Η ΝΔ να απέχει από την ψηφοφορία στην Βουλή για ψήφο εμπιστοσύνης. Τότε, θα χρειάζονται 120 έδρες για σχηματισμό κυβέρνησης. Ετσι θα ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ οι ΣΥΡΙΖΑ, ΑΕ, ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ, με 145 έδρες να κάνουν κυβέρνηση, να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος... ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΛΩΒΗΤΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ και η ΝΔ, για το καλό όλων...

 23. αντωνης avatar
  αντωνης 08/05/2012 04:24:58

  ψηλε ηττηθηκαμε...αλλαξε μυαλα και συνεργατες γρηγορα

 24. S.P. avatar
  S.P. 08/05/2012 07:15:35

  Ο κ. Παπούλιας που είναι πασόκ, πως αισθάνεται τώρα που το κόμμα του πήρε 13%;

  • tasos1 avatar
   tasos1 @ S.P. 08/05/2012 17:59:53

   Έχει ... πρασινίσεις από το κακό του!

 25. romeo avatar
  romeo 08/05/2012 08:47:26

  Αν ήξερες ανάγνωση και γραφή, θα είχες καταλάβει πως ουδεμία σχέση έχω με κα(η)μένο! Εξάλλου δε σε ρώτησα... Το φίλο "διηνεκης" ρώτησα, κάνοντας πλακίτσα... Εξυπνάκια. Μάθε να ξεχωρίζεις τους δεξιούς εδώ μέσα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.