#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/08/2010 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σαμαράς καθαρίζει την παράταξηΚαι ο πλέον ανυποψίαστος πολίτης έχει αντιληφθεί ότι διαχρονικά το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΝΔ ήταν η απουσία συγκεκριμένου ιδεολογικού πλαισίου, τα αλληλομαχαιρώματα και η αλληλουπονόμευση.

Αυτό το κόμμα μου θυμίζει  πολυτελές εστιατόριο όπου μέσα έχουν στογγυλοκαθίσει οι διάφορες φατρίες-οικογένειες τρώγοντας πίνοντας και κάνοντας ότι πρέπει για να διαιωνίσουν τα προνόμια-εξουσία  τους,  και έξω από τις καλογιαλυσμένες βιτρίνες τα μιάσματα, οιν οπαδοί και ψηφοφόροι,  να παρακολουθούν το θέαμα.

Ο Καραμανλής αντιμετώπισε την ασθένεια της παράταξης ως αυτοάνοσο νόσημα προκρίνοντας ως θεραπεία την καταστολή των συμπτωμάτων της διχόνοιας.

Ως φάρμακο χρησιμοποίησε το μοίρασμα εξουσιών και προνομίων στους φύλαρχους του κόμματος αγοράζοντας την σιωπή τους.

Το αποτέλεσμα ήταν ο ίδιος να κατάφερει να σταθεί πέντε χρόνια στην εξουσία, πολύ περισσότερα μεν από τον Μητσοτάκη αλλά λόγω απουσίας στόχων, προσανατολισμού, οράματος, συνοχής, ομοιογένειας η κυβέρνηση του να παράξει μηδέν κυβερνητικό έργο και ο ίδιος να βρίσκεται στην απαξιωτική θέση που είναι σήμερα.

Κανένας δεν μπορεί να διαχειρισθεί τέτοια  αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα, φιλοδοξίες, αμοραλισμούς, όσο επιτήδειος και αν είναι.

Ο Σαμαράς γνώστης και παθών των γνωστών παρεών  του κόμματος φαίνεται να επιλέγει την χειρουργική μέθοδο αποκόπτοντας όσους προσπαθώντας να προασπίσουν τα παλαιότερα προνόμια της κλίκας τους καταφεύγουν στο γνωστό γαϊτανάκι των διαφοροποιήσεων που με μεγάλη ευχαρίστηση αναπαράγουν  τα γνωστά μέσα ενημέρωσης της «κενροαριστεράς»  που πάντα αναλάμβαναν υπό την προστασία τους εφιάλτες της παράταξης.

Οι πριμαντόνες της παράταξης ή αλλιώς τα πρωτοκλασάτα στελέχη μας είναι προφανές ότι δεν μπορούν να δεχθούν σε τέτοια έκταση το ψαλίδισμα των παραεξουσιών και προνομίων τους.

Για αυτό και τάχθηκαν με την κυρία Μπακογιάννη.

Γνώριζαν ότι με αυτήν είχαν εξασφαλίσει την συνέχεια της μακροημέρευσης άρρωστων καταστάσεων σε βάρος της χώρας, του κόμματος, και τον απογοητευμένων οπαδών.

Στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2009 η αγνή βάση της παράταξης έκανε ντου στο εστιατόριο σφαλιαρώνοντας σε πρώτη φάση τους μερακλωμένους πρίγκιπες αλλά διατηρώντας τους στις καρέκλες πιστεύοντας ότι θα ξυπνήσουν και  θα συνετιστούν.

Αυτοί  όμως δείχνουν να επιμένουν σαν μικρά παιδιά που τους έπεσε το καλοκαιρινό απογευματινό παγωτό από το χέρι κάνοντας μούτρα σαν ξεχασμένες στο ράφι μεγαλοκοπέλες

Συνεχίζουν να αδυνατούν να αντιληφθούν την πραγματικότητα θεωρώντας ότι όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω τους .

Είναι στην γωνία,  άφωνοι,  και αποστασιοποιημένοι,  περιμένοντας εκλογική αποτυχία της ΝΔ στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές,  για να πιάσουν οι εξαφανισμένοι από την Δευτέρα το πρωί τηλεοράσεις και ραδιόφωνα  μιλώντας  για την αξία της ενότητας της παράταξης της σύνθεσης και τα λοιπά και τα λοιπά.

Όταν λένε ενότητα και σύνθεση εννοούν  βέβαια να ξαναμαζευτούμε πάλι μαζί  όλα  τα παλιά αηδόνια να ξαναστήσουμε το μαγαζί όπως βόλευε εμάς και τις οικογένειες μας και εσείς κοροΐδα να έρχεστε απλά  κάθε τέσσερα χρόνια να μας ψηφίζεται.

Δυστυχώς κύριοι για μια ακόμη φορά θα πέσετε έξω στις προβλέψεις σας και η βάση της παράταξης θα σας διαψεύσει  αφήνοντας σας αμήχανους για μια ακόμη φορά.

Και η ανανέωση θα προχωρήσει και τα αποτελέσματα δεν θα είναι αυτά που περιμένετε για να ξεκινήστε την εσωστρέφεια και την υπονόμευση.

Πλέον είμαστε περισσότερο ώριμοι από εσάς για να μπορούμε να διακρίνουμε το όφελος πρώτα της χώρας, και μετά του κόμματος.

Ραντεβού στις κάλπες τον Νοέμβριο λοιπόν.

Aris. A

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αναρχοδεξιός avatar
  αναρχοδεξιός 29/08/2010 10:05:51

  πρώτα να αποφασίσουν τί είναι. δεξιό κόμμα, "κεντροδεξιό", φιλελεύθερο, σοσιαλιστικό κλπ και μετά βλέπουμε για το ραντεβού.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ αναρχοδεξιός 29/08/2010 21:49:36

   Είναι κοινωνικά φιλελεύθερο. Όσο για τον Καραμανλή διαφωνώ ότι δεν έκανε έργο. Ειδικά στα εξωτερικά θέματα ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός μετά το 81 που δεν είχε πουληθεί σε ξένα συμφέροντα (Βουκουρέστι, αγωγοί, κατάρευση σχεδίου Ανάν). Στο εσωτερικό τομέα δεν τα πήγε καλά και βοηθούντων των ΜΜΕ, της σκανδαλολογίας, των επιόρκων στελεχών που ακύρωσαν το ηθικό πλεονέκτημα της ΝΔ και με την "αρωγή" των διαφόρων πρακτόρων ξένων δυνάμεων που βάλανε τις πυρκαγιές λίγο πριν τις εκλογές έχασε ο Καραμανλής. Αν είχε υψώσει πολύ την ιδεολογία και την έκανε κυρίαρχο πολιτικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία τότε πιθανόν να καθάριζε τη νοοτροπία Πασοκ και να πήγαινε πολύ καλά. Δεν το έκανε για τους γνωστούς λόγους (χωρίς αποκλειστική δική του ευθύνη) και η Ελπίδα είναι ότι θα το κάνει ο Αντ. Σαμαράς. Η εκκίνηση του σημερινού Προέδρου της ΝΔ αυτό δείχνει και εμείς συμπαρατασσόμαστε.

 2. Νίκος avatar
  Νίκος 29/08/2010 11:07:22

  Σε πολλά έχεις δίκιο, αλλά όχι κι ότι οι επιλογές δείχνουν κάποια ρήξη με αντιλήψεις του παρελθόντος! Η εκλογή του προέδρου έστειλε μηνύματα που ή δεν έγιναν απολύτως αντιληπτά ή λειτουργούν κάποιοι υπό την πίεση "δημοσκοπικών ευρημάτων" που τάχα δείχνουν συρρίκνωση του κόμματος.
  Συγκεκριμένα, πάρα πολλές επιλογές προσώπων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν υπακούουν σε καμία λογική. Δεν εφαρμόζουν καμία από τις αρχές και τις αξίες που συχνά αναφέρει ο πρόεδρος. Περισσότερο μοιάζουν για ένα αποτυχημένο παιγνίδι ισορροπιών.
  Επέλεξα Σαμαρά πρόεδρο για ν' αλλάξει όλα αυτά που επαναλαμβάνονται σήμερα. Ελπίζω σύντομα να γίνει αντιληπτό και να διορθωθεί η πορεία.

 3. anonymos avatar
  anonymos 29/08/2010 11:36:52

  Εκδιώξη όλων των μνημονιακών από τη ΝΔ τώρα (μητσοτάκηδες στην ντόρα)

 4. nbechr avatar
  nbechr 29/08/2010 11:40:58

  Η παράταξη λοιπόν βρίσκεται στα χέρια των περισσότερο ώριμων πού μπορούν να διακρίνουν το όφελος της χώρας.
  Η φράση δηλώνει πολλά για τούς άξιους , τούς ικανούς πού μόνο αυτοί γνωρίζουν την αλήθεια και το πώς θα την προσεγγίσει ο απλός αλλά αδύναμος να το κατανοήσει πολίτης...................

 5. Orestios avatar
  Orestios 29/08/2010 11:46:36

  Ξεφόρτωμα όλης της σαβούρας χρειάζεται επειγόντως. Η μεγάλη φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη πρέπει να εκδιώξει τα σαπρόφυτα του μητσοτακισμού και να τα παραδώσει στο ΠΑΣΟΚ, όπου και ανήκουν.
  Υπάρχουν νέοι που εμποδίζονται από αυτά τα παράσιτα.

 6. Nίκος Θ. avatar
  Nίκος Θ. 29/08/2010 14:08:34

  Orestios: Η σαβούρα της Νέας Δημοκρατίας και τα σαπρόφυτα του Μητσοτακέικου πρέπει να εκδιωχθούν άμεσα από τον Ανώνη Σαμαρά. Είμαστε απόλυτα σύμφωνοι.
  Στον Κικίλια απεριόριστη στήριξη. Στο Καρπενήσι να εκλεγεί άξιος και όχι το προιόν του νεποτισμού.

  • michal avatar
   michal @ Nίκος Θ. 29/08/2010 20:59:25

   O Kikilias Doraki den htan?

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ michal 29/08/2010 21:51:11

    ΟΧΙ

 7. ΑΝΤΩΝΗΣ avatar
  ΑΝΤΩΝΗΣ 29/08/2010 14:41:56

  Το μαγαλύτερο χαστούκι στην ΝΤΟΡΑ θα ειναι να πατώσει ο γιος της στην Ευρυτανία που θέλει να μου γίνει και ΔΗΜΑΡΧΟΣ. Φτάνει πια, καιρός να ανοίξει το ποιό κλειστό επάγγελμα της ΕΛΛΑΔΟΣ.
  Ο ΣΑΜΑΡΑΣ έχει τώρα την ευκαιρία να καθαρίσει το κόμμα από τα ΛΑΜΟΓΙΑ.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ ΑΝΤΩΝΗΣ 29/08/2010 15:27:18

   δε βαρυέσαι, καλά το έγραψε κάποιος σχολιαστής, ας βγει δήμαρχος, να εγκατασταθεί στο Καρπενήσι για κανένα χρόνο, και μετά έλα να μου πεις πόσα απίδια βάνει ο σάκκος (να μας το πουν και οι ντόπιοι που θα κάνουν παρέα μαζί του τον χειμώνα - στο σκι, υποθέτω...)

 8. δρόμος avatar
  δρόμος 29/08/2010 15:23:32

  Άρη, εμένα μου άρεσε πολύ το κείμενό σου, λέω μάλιστα να τους το διαβάσω στην τοπική μου - θα σου γράψω αντιδράσεις!

  • Aris. A avatar
   Aris. A @ δρόμος 29/08/2010 20:58:00

   Θα έχει ενδιαφέρον.
   Αναρωτιέμαι πότε θα ξυπνήσουν ο εξαπατημένος κόσμος της ΝΔ να πάρει με τις πέτρες αυτούς που έχουν κάνει επάγγελμα την υπονόμευση και να κάνει πραγματικό κτήμα του την παράταξη.

 9. thanos avatar
  thanos 29/08/2010 23:19:42

  Κράτα μικρό καλάθι!

 10. panpan avatar
  panpan 30/08/2010 00:40:50

  Ρε πατριώτες, γιατί δεν λέμε (κατά την γνώμη μου) τα πράγματα με το όνομά τους; Γιατί ο Καραμανλής δεν είπε όλη την αλήθεια στο Ελληνικό λαό;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.