#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/12/2011 17:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σαμαράς θα αποσύρει την στήριξη στην κυβέρνηση, αν παραβιασθούν οι αποφάσεις του συμβουλίου αρχηγώνΗ κατάσταση διάλυσης στην οποία βρίσκεται πλέον το ΠΑΣΟΚ, με τον Γιώργο Παπανδρέου γαντζωμένο στην καρέκλα του αρχηγού, αλλά και η δημοσκοπική πτώση του ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη που μέρα με την μέρα χάνει την απήχηση που είχε οδηγεί, όπως ήταν αναμενόμενο, σε σενάρια παράτασης του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Έτσι τα καταστροφολογικά σενάρια για το 2012 γεμίζουν τα πρωτοσέλιδα των πρωτοχρονιάτικων εφημερίδων μαζί με δημοσκοπήσεις και εκτιμήσεις "έγκυρων αναλυτών" που μας λένε ότι μόνο ο Λ. Παπαδήμος μπορεί να μας σώσει, με την λήψη νέων σκληρών μέτρων φυσικά. Σε βάρος μόνον του λαού φυσικά.

Σύμφωνα με τον φιλοκυβερνητικό Τύπο το Μαξίμου θα επιχειρήσει να περάσει ως «πακέτο» τη νέα δανειακή σύμβαση, την ολοκλήρωση του PSI, την πληρωμή των ομολόγων 15 δισ που λήγουν τον Μάρτιο, την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 80 δισ. ευρώ και τα νέα μέτρα (όπως η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, δυσμενείς αλλαγές στην αγορά εργασίας, μείωση των επικουρικών συντάξεων και άλλα).

Το βασικό τους επιχείρημα είναι ότι αν δεν τα κάνουμε όλα αυτά μαζί "η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει". Συνεπώς πρέπει να την σώσει ένας άβουλος  πρωθυπουργός που κατά τα άλλα παρακολουθεί άφωνος και ανήμπορος την κυβέρνησή του να διαλύεται

Σαμαράς: Ευελιξία ναι! Ανοχή όχι!

Η απάντηση που στέλνει ο Αντώνης Σαμαράς στα νέα σενάρια συναίνεσης και ...καταστροφής είναι πως δεν θα διστάσει ακόμα και να αποσύρει τη ΝΔ από το κυβερνητικό σχήμα, αν επιχειρηθεί οποιαδήποτε παρέκκλιση από όσα είχαν συμφωνηθεί στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών και αν κάποιοι επιχειρήσουν να εκμεταλλευθούν την κρίση της χώρας για μικροκομματικά οφέλη.

Γράφει συγκεκριμένα οι πρόεδρος της ΝΔ, σε άρθρο του στην Real News:

"Η κυβέρνηση αυτή είναι «μεταβατική» και δεν είναι «συγκυβέρνηση», ακριβώς γι’ αυτό: γιατί συγκροτήθηκε για λίγο, μέχρι να εξασφαλιστεί η έκτη δόση (πράγμα που ήδη έγινε) και να ολοκληρωθεί η νέα συμφωνία για την εθελοντική ανταλλαγή των παλαιών ομολόγων του ελληνικού χρέους (PSI) και για τη νέα συμφωνία δανεισμού που θα τελειώσει οριστικά το θέμα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Τίποτε λιγότερο δεν αρκεί. Τίποτε περισσότερο δεν χρειάζεται.

 

Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει η νέα κυβέρνηση που θα εκλεγεί, με νωπή εντολή και με ισχυρή νομιμοποίηση να κάνει τις μεγάλες ανατροπές μέσα στην Ελλάδα και να διαπραγματευθεί τις μεγάλες αλλαγές ώστε να υπάρξει Ανάκαμψη και να δουλέψει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Άλλωστε, την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να ζητήσει τέτοιες τροποποιήσεις την έχουμε ήδη διαμηνύσει στους δανειστές μας.

Συμπέρασμα: επειδή είμαστε υπεύθυνοι, διευκρινίσαμε από την αρχή ότι στο θέμα της ημερομηνίας θα δείξουμε ελαστικότητα όσον αφορά την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τη βιωσιμότητα του χρέους. Και μόνο γι’ αυτό!

Είχαμε προσδιορίσει, όλοι μαζί, ως καταλληλότερη ημερομηνία την 19η Φεβρουαρίου. Αν η συμφωνία για ανταλλαγή των ομολόγων λήξει νωρίτερα, μπορούν οι εκλογές να γίνουν νωρίτερα. Αν χρειαστούν μερικές εβδομάδες ακόμα, τότε μπορούν οι εκλογές να καθυστερήσουν λίγο ακόμα.

Αλλά να εξηγούμαστε: όχι μετά το Πάσχα (15 Απριλίου)!  

Οποιαδήποτε καθυστέρηση πέρα από τα όρια αυτά, σημαίνει δύο πράγματα:

- Είτε ότι θα έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα με την ανταλλαγή ομολόγων, πράγμα που κανείς στην Ελλάδα δεν μπορεί να το εύχεται…

-- Είτε ότι κάποιοι κωλυσιεργούν συστηματικά για να πετύχουν μικροκομματικά οφέλη.

Αυτό το τελευταίο εμείς δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε ούτε να το ανεχθούμε. Όλοι σχεδιάζουμε τις επόμενες εξελίξεις με δύο βασικές υποθέσεις: ότι όλα θα πάνε καλά με την ανταλλαγή ομολόγων και ότι όλα θα πάνε καλά στην ευρωζώνη.

Είναι συμφέρον για τη χώρα να ολοκληρωθεί το συντομότερο η συμφωνία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Επειδή ακριβώς υπάρχει ο κίνδυνος κάτι να μη πάει καλά, είτε μέσα στην Ελλάδα είτε έξω..."

Πως θα εκφρασθεί ελεύθερα η βούληση του Λαού;

 Στη συνέχεια του άρθρου του ο Α. Σαμαράς απαντά και σε όσους τον επικρίνουν για την απόφασή του να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου: "Είναι συμφέρον για τη χώρα να γίνουν εκλογές αφότου ρυθμιστεί τελειωτικά η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Μόνον έτσι θα εκφραστεί το φρόνημα του ελληνικού λαού σε συνθήκες ομαλότητας και χωρίς εκβιαστικά διλήμματα..."

Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι είναι προς το συμφέρον του τόπου να γίνει το κούρεμα και να ρυθμιστεί η βιωσιμότητα του χρέους, αν αυτό είναι δυνατόν φυσικά, πριν  πάμε σε εκλογές. Γιατί ελεύθερη έκφραση της βούλησης του λαού δεν μπορεί να υπάρξει με σενάρια καταστροφής, χρεοκοπίας και επιστροφής στην δραχμή να κρέμονται πάνω από το κεφάλι του. Η ΝΔ πρέπει λοιπόν να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια μια ομαλής διεξόδου από την κρίση

Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει ο Α. Σαμαράς " είναι συμφέρον για τη χώρα να υπάρξει εκλεγμένη κυβέρνηση με νωπή και ισχυρή εντολή το ταχύτερο. Αν όλα πάνε καλά, για να βγάλει τη χώρα από την κρίση το συντομότερο. Κι αν κάτι δεν πάει καλά εκτός Ελλάδος, για να έχει η χώρα κυβέρνηση με ισχυρή νομιμοποίηση και να μην μείνει ακυβέρνητη σε συνθήκες διεθνούς κρίσης....".

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σ.Ε avatar
  Σ.Ε 31/12/2011 18:40:10

  Και ποιός εγγυάται ότι για την ανταλλαγή ομολόγων θα χρειαστούν λίγες εβδομάδες και όχι μήνες,μέχρι να βγάλουν αρχηγό στο ΠΑ.ΣΟ.Κ;
  Αφού έκανε τώρα την υποχώρηση από την19/2,κάτι θα βρουν για να παραταθεί πιο πολύ ο βίος της κυβέρννησης Παπαδημ.-ΓΑΠ.
  Κ Α Λ Η Χ Ρ Ο Ν Ι Α ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2012!!!!

 2. Y. avatar
  Y. 31/12/2011 19:02:20

  Επί του αρθρογράφου
  “..αν επιχειρηθεί οποιαδήποτε παρέκκλιση από όσα είχαν συμφωνηθεί στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών”
  Καλά δουλευόμαστε? 19/2 δε συμφωνήθηκε? Και ήδη έχουμε πάει στο “...όχι μετά το Πάσχα”

  Επί του Σαμαρά
  “– Είτε ότι κάποιοι κωλυσιεργούν συστηματικά για να πετύχουν μικροκομματικά οφέλη”
  Το παίζουν καθυστέρηση, που έγραφα προχθές
  “Η ΝΔ πρέπει λοιπόν να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια μια ομαλής διεξόδου από την κρίση”...”είναι συμφέρον για τη χώρα να υπάρξει εκλεγμένη κυβέρνηση με νωπή και ισχυρή εντολή το ταχύτερο. Αν όλα πάνε καλά, για να βγάλει τη χώρα από την κρίση το συντομότερο. Κι αν κάτι δεν πάει καλά εκτός Ελλάδος, για να έχει η χώρα κυβέρνηση με ισχυρή νομιμοποίηση και να μην μείνει ακυβέρνητη σε συνθήκες διεθνούς κρίσης….”.
  Είθε οι γωνίες απ’ τ’ αστέρια, και το δικό σου τάϊμινγκ Πρόεδρε, να μας καθήσουν καλά!
  (....κατά τα άλλα, λογικά τα αναφερόμενα)

 3. ΘΟΔΩΡΟΣ Κ avatar
  ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 31/12/2011 19:07:29

  Δεν κατάλαβα κ. Πρόεδρε κάτι . Είναι στις αποφάσεις του συμβουλίου αρχηγών η επιβολή εξοντωτικών φόρων με τη μορφή τεκμηρίων του τύπου ένα 1400άρι Ι.Χ και ένα σπίτι για 1η κατοικία 80. τ.μ να αποτελούν τεκμήρια πλούτου; Είναι στις αποφάσεις του συμβουλίου αρχηγών να απολυθούν 150 χιλ. Δ.Υ μέσω ''αξιολόγησης'' από την Γαλλική ΄΄βοήθεια΄΄ και γιατί μας το κρύβατε τόσο και τόσο καιρό για να χαρούμε και εμείς; Είναι στις αποφάσεις του συμβουλίου αρχηγών να γίνονται διακηρύξεις από τον πρωθυπουργό για αλλαγές του Συντάγματος (και ποιες άραγε;) ;
  Κύριε Πρόεδρε καταλάβατε καλά ότι με την πολιτική του ώριμου φρούτου και χαρούλες στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ το μόνο που θα καταφέρετε είναι να πάρει η ΝΔ ένα ποσοστό της τάξης του 30-32 % , να δει την αυτοδυναμία με τα κιάλια και να μας κατσικωθεί μία κυβέρνηση έκτρωμα για καμία διετία ακόμα. Στο διάστημα αυτό θα διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός της χώρας, θα ξεπουληθούν τα ενεργειακά αποθέματα αντί πινακίου φακής και στο τέλος αυτός που θα την κυβερνήσει αυτοδύναμα (λέμε τώρα), θα κυβερνά μία ΄΄μπανανία΄΄ λατινοαμερικάνικου τύπου Γουατεμάλας.

  • Y. avatar
   Y. @ ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 31/12/2011 19:27:55

   Μήπως εκ ονόματι της “..εσαεί συναίνεσης και λήθης”, σκόπιμα δεν επιζητείται αυτοδυναμία, και τρώμε παραμύθι? Τουλάχιστον να μας πουν, ποιός ο στοχος, ωστε ανάλογα να πορευτούμε

   • factorx avatar
    factorx @ Y. 31/12/2011 20:21:56

    Φίλε Υ, τόσον καιρό στο site και το διαδίκτυο και αρνείσαι επιμόνως να καταλάβεις μερικά πράγματα. Ξέρεις κανέναν πολιτικό που να μην θέλει αυτοδυναμία; Και για ποια "εσαεί συναίνεση και λήθη μιλάς"; Για το παρελθόν με το οποίο δεν έχει καμία σχέση ο Σαμαράς; Και έχει κάθε λόγο να το εξαφανίσει; Και - μεταξύ μας - καλά κάνει και το τραβάει. Με τέτοιους οπαδούς και στελέχη που έχει η ΝΔ που να πάει γυμνός στ΄ αγκάθια

    • Y. avatar
     Y. @ factorx 31/12/2011 20:48:55

     1. “Για το παρελθόν με το οποίο δεν έχει καμία σχέση ο Σαμαράς...”, για το οποίο όμως έχουν σχέση πολλοί άλλοι που είναι είτε κοντά του, ή στα κλιμάκια της ΝΔ, και επιρρεάζουν εξατομεκευμένα, ή ευρύτερα κομματικά, και κοινωνικά
     2. “…καλά κάνει και το τραβάει”. Ας το τραβάει, εμείς να μη τραβιόμαστε
     3. “Με τέτοιους οπαδούς και στελέχη που έχει η ΝΔ που να πάει γυμνός στ΄ αγκάθια”
     Για τους οπαδούς, άστο. Αυτοί είναι, αυτοί που είναι, ας κάνει περισσότερους από τους άλλους που δεν είναι. Οι οπαδοί δεν είναι κοπάδια (...ιδιέταιρα, οι κατά τη ψυχοσύνθεση ΝΔκράτες)

     • Y. avatar
      Y. @ Y. 31/12/2011 20:49:49

      ...και καλή χρονιά...προσωπικά

  • Ταραχή avatar
   Ταραχή @ ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 31/12/2011 19:47:38

   Θόδωρε 30%-32%;Δώσε μου λίγη από την αισιοδοξία σου και θα είμαι ευτυχισμένος για μια ολόκληρη ζωή.

 4. ΑΝΤΩΝΗΣ avatar
  ΑΝΤΩΝΗΣ 31/12/2011 19:11:04

  Αγαπητέ αρθρογράφε

  Δεν μπόρεσα σε κάνενα σημείο της τοποθέτησης Σαμαρά να αντιληφθώ που δηλώνει ότι θα αποσύρει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση.
  Σ' αυτές τις εποχές που ζούμε οι καθαρές θέσεις είναι προσόν. Αν δεν θέλει να την στηρίξει να πει ξεκάθαρα πια είναι οι όροι του. Έτσι αν παραβιαστεί έστω και ένα όρος να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Ειδάλλως ο κόσμος όταν διαβάζει τέτοιες επικεφαλίδες απαντάει με αφοπλιστική ειλικρίνεια "Σιγά μην σκίσει κανένα καλσόν".

 5. η Dimi avatar
  η Dimi 31/12/2011 19:17:36

  "Ο Σαμαράς θα αποσύρει την στήριξη στην κυβέρνηση, αν παραβιασθούν οι αποφάσεις του συμβουλίου αρχηγών." Αριστα θα πράξει, κατά τη γνώμη μου,
  ο Πρόεδρός μας κ. Αντώνης Σαμαράς. Καθυστερήσεις και προφάσεις εν αμαρτίαις, Τέλος!

 6. Ταραχή avatar
  Ταραχή 31/12/2011 19:55:26

  Πολύ αόριστα τα πράγματα αγαπητοί φίλοι του antinews.Ας ελπίσουμε πως είναι τακτική και μόνο και τίποτε άλλο.Γιατί με τις τόσες περικοπές το 2011 με τα νέα τεκμήρια θα νοιώθω ένας μικρός Ωνάσης με ένα αυτοκίνητο που αγόρασα πριν πέντε χρόνια και ένα σπίτι που αγόρασα πρίν 10 χρόνια,και δεν βλέπω αντιδράσεις παρά μόνο μια χαλαρή δήλωση του Βρούτση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.