#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/10/2012 09:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σαμαράς, η Μέρκελ, ο … «έρωτας» και τα φράγκα 

Κατά την … ιστορική περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΓΑΠ , μαθαίναμε διαρκώς πόσο έξαλλη ήταν η καγκελάριος με τις θέσεις του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι «πληροφορίες» αυτές συνοδεύονταν από ένα «ηθικολογικό» επιμύθιο, το οποίο περιλάμβανε το πόσο καταστροφική, επικίνδυνη και ανεύθυνη ήταν η στάση του.

Και μετά ήλθαν οι Κάννες: εκεί ο μύθος του «πολίτη του κόσμου» , του πολιτικού με τις άπειρες διασυνδέσεις στο διεθνές σκηνικό ΓΑΠ, καταρρέει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα. Όποια παραλλαγή των γεγονότων και να υιοθετήσει κανείς, το μόνο βέβαιο είναι ότι Παρίσι και Βερολίνο, με τη δύναμη των χωρών που πρωτοστατούν στον δανεισμό, ουσιαστικά επέβαλαν την αποπομπή του θεωρώντας τον πλήρως αναξιόπιστο (στην καλύτερη περίπτωση).

Η συγκυβέρνηση άνευ εκλογών προϋπέθετε τη συναίνεση του Σαμαρά στην αποδοχή των όρων του Προγράμματος Στήριξης, σε κάτι δεδομένο δηλαδή, σε κάτι που θα δέσμευε την όποια  επόμενη Κυβέρνηση.

Η βραχυχρόνια «λύση» Παπαδήμου, συνοδεύτηκε από την άκρως εξευτελιστική διαδικασία των επιστολών, με τα μέσα να κατηγορούν τότε τον Σαμαρά, ότι ψηφοθηρεί αντί να κοιτάξει το καλό της χώρας. Και εκεί ανταποκρίθηκε ο νυν Πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας την ανάγκη για εκλογές μετά το PSI.

Ορυμαγδός δηλώσεων, νέες επικοινωνιακές επιθέσεις κατά του Σαμαρά ότι τινάζει τη χώρα για να γίνει Πρωθυπουργός. Το αυτονόητο αίτημα των εκλογών, με την Κυβέρνηση να έχει καταρρεύσει έγινε «επιχείρημα» στα χέρια των αντιπάλων.

Μετά τις διπλές εκλογές και από το πρώτο  κιόλας βράδυ ο Σαμαράς προσπαθεί να αλλάξει τη διεθνή εικόνα της χώρας. Προσπαθεί να εκπέμψει σοβαρότητα, διατήρηση της συνέχισης του κράτους (με την έννοια της αποδοχής των υποχρεώσεων του), να πείσει ότι κάτι άλλαξε.

Αυτό έγινε φανερό στο Βερολίνο, όπου «έλιωσαν οι πάγοι» και επισημοποιήθηκε στην εξάωρη επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα. Το τροπάριο αλλάζει. Ήδη κάποιοι μιλούν για πολιτικό «έρωτα».

Το επιφώνημα χαράς της καγκελαρίου στο Βουκουρέστι επί τη εμφανίσει του Πρωθυπουργού, έδωσε αφορμή για ποικίλα σχόλια. Μιας και αποφάσισε να είναι εξόχως εκδηλωτική, έπρεπε αμέσως μετά να της δείξουν μια φωτογραφία του ΓΑΠ, ή ένα video από ομιλία του, για να έχουν οι αναλυτές να συγκρίνουν αντιδράσεις.

Τα περί «έρωτος» είναι αστειότητες, υπαινιγμοί για λαϊκή κατανάλωση, οι οποίοι τελικά το μόνο που προσφέρουν, είναι να κοντύνουν την προσπάθεια ανάκτησης της αξιοπιστίας της χώρας και να βρουν αντίκρισμα οι αιματηρές θυσίες ενός ολόκληρου λαού.

Διότι λέει η  ΔΗΜΑΡ : «Στη Σύνοδο Κορυφής επιβεβαιώθηκε η επάνοδος της Ελλάδας σε τροχιά αξιοπιστίας ανοίγοντας το δρόμο για την εκταμίευση του συνόλου της οικονομικής βοήθειας και την επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά αναγνωρίζονται οι τεράστιες θυσίες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός…»

Ο πρωθυπουργός θα πει ότι «τους  μίλησα για Ελλάδα…»

Και επίσης ότι έως την 16/11 φθάνουν τα χρήματα. Μετά πρέπει να εκταμιευτεί η μέγα-δόση στο σύνολο της.

Ούτε πιστόλια, ούτε τραπέζια, ούτε δημοψηφίσματα.  Διαπραγμάτευση, τακτικές υποχωρήσεις, επιμονή στον κεντρικό στόχο.

Συμφωνήσαμε σε ένα πλαίσιο περαιτέρω περικοπών. Από τη χυδαία έκφραση του «λίπους που πρέπει να καεί», φθάσαμε τα δημοσιονομικά στη νευρική ανορεξία.

Οι μεγάλες χώρες της ευρωζώνης έχουν γεωπολιτικά συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Θέλουν την Ελλάδα στο κλαμπ του ευρώ, στη διευρυμένη ΕΕ των 27, φθάνει να το θέλει κι αυτή.

Αν αποφασίσουμε ότι θέλουμε να γίνουμε βαλκανικό τσίρκο με ανατολίτικες ρίζες και επιρροές , μεταβυζαντινού ή μετασοβιετικού τύπου κοινωνία μαύρου ή κόκκινου ολοκληρωτισμού, δεν θα μας εμποδίσουν…

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. romeo avatar
  romeo 20/10/2012 09:59:49

  Το θέμα είναι να σταθείς κι από τα δύσκολα να βγεις... Εντάξει, ο Σαμαράς είναι κορυφαίος πολιτικός, τα καταφέρνει θαυμάσια στην (προσωπική) επικοινωνία... Με την πείνα όμως που θα ενσκήψει στα λαϊκά στρώματα τι θα γίνει; Αυτό είναι το ζητούμενο... Κι όποιος δεν το βλέπει, μάλλον δεν ζει εδώ...

  • foros avatar
   foros @ romeo 20/10/2012 10:22:57

   δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια.
   τα επόμενα 2-3 χρόνια η πλειοψηφία των πολιτών θα ζήσει πείνα εντός ευρώ ή πείνα εκτός ευρώ.
   απλώς η πρώτη "πείνα" δείχνει ποιό ελεγχόμενη...

 2. nikos avatar
  nikos 20/10/2012 10:49:54

  Οι "αγάπες" - λέμε τώρα, της Μερκελ είναι για καθαρά δικούς της εσωτερικούς λόγους. Είναι μόνο επιφανειακές. Καμία πολιτική επιτυχία δεν έχει υπάρξει. Τα πράγματα εξελίσσονται όπως ακριβώς σχεδιάζουν και κατα το δοκουν εφαρμόζουν οι πιστωτές μας τα πράματα. Η Ελλάδα εκλιπαρει για χαμόγελα, το έχουν καταλάβει και μας τα δίνουν τσάμπα. Λύση προς όφελος της χώρας ούτε που τη συζητάνε.

 3. Aris. A avatar
  Aris. A 20/10/2012 12:17:01

  Ειδικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι τα σαρδάμ του Γιώργου σε Ελληνική και Αγγλική δεν οφείλονται σε κακή γνώση της γλώσσας αλλά σε θέματα σωστής διανοητικής λειτουργείας.

  Οπως καταλαβαίνουμε μετά τις μεγαλειώδης πρωτοβουλίες και αποτελέσματα του δίδυμου Παπακωνσταντίνου Γιώργου μόνο ανακούφιση μπορούν να νοιώθουν όσοι βρήκαν ανθρώπους που μπορούν τουλάχιστον να συννενοηθούν.

  Εξάλλου πλέον η Ελλάδα δεν κινδυνεύει να μείνει χωρίς πρωθυπουργό εξαιτίας ποδηλατικού ή ναυτικού ατυχήματος.

 4. ΒLACKQUEEN avatar
  ΒLACKQUEEN 20/10/2012 12:40:50

  Χωρίς κανείς να αμφισβητεί το προφανές, οτι δηλαδή η συμπεριφορά, το ήθος, η ευφυϊα, ο χαρακτήρας, η προσωπικότητα του κ. Αντώνη Σαμαρά καθώς και η υπευθυνότητα στο χειρισμό των κρίσιμων θεμάτων της χώρας με κανέναν απολύτως τρόπο δεν μπορούν να είναι συγκρίσιμα με όλα όσα χαρακτήριζαν το βίο και την πολιτεία του προδότη ΓΑΠ και του ανεκδιήγητου Παπαδήμου, ας το δούμε κι έτσι : ‘’Σύμφωνα με καλοκαιριάτικη είδηση του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων, που πέρασε στα ψιλά: τον Αύγουστο οι γερμανικές εξαγωγές σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση της τελευταίας τριετίας, καθώς η γερμανική οικονομία αρχίζει να επηρεάζεται από την κρίση του ευρώ. Συμπέρασμα: εδώ και τρία χρόνια το Βερολίνο εκμεταλλεύεται την κρίση και το ελληνικό πρόβλημα για να βγάλει χρήματα. Από τη στιγμή, όμως, που η κρίση αρχίζει να έχει επιπτώσεις στην ίδια τη Γερμανία, κινδυνεύοντας μάλιστα να βγει εκτός ελέγχου, η Μέρκελ αποφάσισε «να κάνει στροφή 180 μοιρών», έγραφε το «Spiegel», διατηρώντας την Ελλάδα στο ευρώ.Τα υπόλοιπα, συνέχιζε το γερμανικό περιοδικό, είναι για το θεαθήναι, η Μέρκελ επαναλαμβάνει ότι περιμένει την έκθεση της τρόικας για να αποφασίσει, αλλά, στην πραγματικότητα, «η έκθεση δεν έχει σημασία…
  Σύμφωνα με το σχέδιο της Μέρκελ το πόρισμα της τρόικας θα παρουσιάσει την κατάσταση στην Ελλάδα λιγότερο καταστροφική απ’ ό,τι αναμενόταν, προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης», παρά τις ενδεχόμενες αντιρρήσεις του ΔΝΤ για την ωραιοποίηση της κατάστασης.
  Το σχέδιο της καγκελαρίας προβλέπει και τα επόμενα βήματα: ένα τρίτο πακέτο διάσωσης και περισσότερα χρήματα είναι εκτός συζήτησης, γιατί δεν θα περνούσε από το Κοινοβούλιο. Αυτό που μπορεί, όμως, να γίνει αποδεκτό είναι οι δόσεις προς την Αθήνα να τροποποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες της: μεγαλύτερες στην αρχή, για να αναγγείλει και ο Σαμαράς σχέδια ανάπτυξης, μικρότερες προς το τέλος.
  «Στο ταξίδι του στο Βερολίνο ο Έλληνας πρωθυπουργός αφέθηκε στο σκοτάδι για το πόσο είχε αλλάξει η γερμανική θέση» και, αντίθετα, η Μέρκελ είπε στο επιτελείο της ότι θα πρέπει να του ασκηθεί η «μάξιμουμ πίεση» για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις. Το ίδιο παιχνίδι συνεχίζεται αυτές τις μέρες στην Αθήνα, όταν η τρόικα εμφανίζεται να απορρίπτει ακόμη και αυτές τις δρακόντειες περικοπές της κυβέρνησης, ζητώντας όλο και περισσότερες. Στην πραγματικότητα, όλα θα κριθούν μετά τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου και τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, το φθινόπωρο του 2013.’’
  Δεν είναι λοιπόν η...αγάπη, αλλά τα οικονομικά συμφέροντα και οι προσωπικές πολιτικές σκοπιμότητες αυτές που καθορίζουν τη στάση (και τη διαφοροποίηση της στάσης) της κάθε ''Μέρκελ''....
  ***Για λεπτομέρειες : ''Οι Γερμανοί αγοράζουν... Ελλάδα
  Εκτός από την πράσινη ενέργεια, έχουν βάλει στο μάτι απορρίμματα, μονάδες της ΔΕΗ και αεροδρόμια
  http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4654125

 5. Φιλιππος VI avatar
  Φιλιππος VI 20/10/2012 18:33:06

  Οσο οι Γερμανοι θα βλεπουν στο προσωπο του Σαμαρα τον ιδανικο διεπεραιωτη και τον ανθρωπο που θα τους εξασφαλισει τα κατεκτημενα τους,μεχρι και τη φωτο του στη πυλη του Βραδεβουργου θα βαλουν.Μην ξεχναμε πως ηταν απο τους καλυτερους συνεργατες του Γκενσερ στο διαμελισμοτης Γιουγκοσλαβιας.

 6. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ 21/10/2012 00:00:39

  καλὰ μᾶς τὰ λὲς σύμφωνοι. ἀλλὰ ἐκεῖνο τὸ "βαλκανικό τσίρκο με ανατολίτικες ρίζες και επιρροές , μεταβυζαντινού τύπου κοινωνία" τί τὸ θές;
  Εἴμαστε ἡ καθ΄ ἡμᾶς Ἀνατολή, εἴμαστε Ρωμηοί.

 7. μαρικα avatar
  μαρικα 21/10/2012 00:20:41

  Να συσπιρωθουμε ολοι γυρω στον κυριο Σαμαρα και να εχουμε λιγη υπομονη.
  Ειναι ο μονος που θα βαλει τα πραγματα σε ταξη.Ως για την πεινα ,οτι δηλ. πεινανε οι Ελληνες.Σας συνηστω να κανεται μια βολτα στα πολικαταστηματα της
  Θεσσαλονικης,εκει ετυχε να ειμαι σημερα και εχω φρυξει απο τα γεματα μαγαζια
  και τα γεματα καλαθια.σιγουρα υπαρχουν και ανθρωποι που τα βγαζουν δυσκολα περα,νομιζεται στην Ευρωπη δεν υπαρχουν?Η πριν την κριση δεν υπηρχαν?

 8. Dr. Mitsos avatar
  Dr. Mitsos 21/10/2012 04:02:07

  Βρίσκοντε και οι δύο σε μία ΓΕΦΥΡΑ διαπραγματεύσεων και απ'ότι δίχνει η εικόνα είναι ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ!
  Το αποτέλεσμα το τι θα γίνει το αντιλαμβάνεστε! (Φυσική)

  Dr. Mitsos

 9. Dr. Mitsos avatar
  Dr. Mitsos 21/10/2012 04:06:15

  Βρiσκονται...

  Dr. Mitsos

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.