#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/05/2013 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σαμαράς εισέρχεται στη δική του χρονιά του ΔράκουΟ Δράκος είναι ένα μυθικό παντοδύναμο πλάσμα που λατρεύεται εδώ και αιώνες από την Κινέζικη κουλτούρα. Συμβολίζει την δύναμη, την αντοχή, την υγεία, την αρμονία και την διαύγεια. Πολλοί Κινέζοι θεωρούν τους Δράκους τυχερούς και ευλογημένους. Η ελληνική αποστολή επισκέφθηκε την Κίνα στη χρονιά του Δράκου.

Ο Αντώνης Σαμαράς, επιστρέφοντας από την Κίνα για την Αθήνα, κάνοντας ενδιάμεση στάση στο Μπακού του Αζερμπαϊτσάν, εισέρχεται στη δική του χρονιά του Δράκου. Η επόμενη φάση  της κυβέρνησης θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη και πολλά θα κριθούν για το μέλλον της χώρας.

Η κυβέρνηση θέλει τη δύναμη, την αντοχή, την υγεία, την αρμονία και την διαύγεια για να περάσει τους κάβους το επόμενο διάστημα. Το σχέδιο του Αντ. Σαμαρά είναι να περάσει ένα σχετικά ήρεμο πολιτικά καλοκαίρι, μετά και την διαβεβαίωση των πιστωτών ότι η ουσιαστική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα, θα γίνει τον προσεχή Οκτώβριο.

Ο πρωθυπουργός έλαβε την πίστωση χρόνου που επιζητούσε και τώρα ετοιμάζεται να τρέξει πιο γρήγορα, ενώ πέρα από την αποφυγή κάθε αναστάτωσης επενδύει στην αύξηση της κατανάλωσης και των εσόδων μέσω του τουρισμού και ως εκ τούτου στην αλλαγή του κλίματος στην πραγματική οικονομία.

Το Φθινόπωρο θεωρείται ιδιαιτέρως κρίσιμο για την κυβέρνηση καθώς έχει ήδη επενδύσει στο νέο «κούρεμα» του χρέους. Η εκτίμηση του Γιάννη Στουρνάρα ότι η χώρα θα βγει στις αγορές το 2014 δείχνει ακριβώς ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός έχει ορίζοντα τουλάχιστον έως το τέλος του επόμενου χρόνου.

Αυτός είναι και ο λόγος που το Μαξίμου θέλει να αποφύγει τις αναταράξεις, αν και είναι φανερό ότι και εντός του κυβερνητικού σκάφους πολλές φορές δεν υπάρχει ομοφωνία και καταγράφονται εντάσεις που δεν δείχνουν όμως ικανές να διαταράξουν την ισορροπία της κυβέρνησης.

Ο Αντ. Σαμαράς έχει αποφασίσει να μην επιτρέψει να υπάρξει κοινωνική αναστάτωση, τώρα που οι αριθμοί δείχνουν ότι το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα αρχίζει να βελτιώνεται.

Το επόμενο διάστημα, θα υπάρξει και επικέντρωση και στο κομματικό πεδίο, αφού ο ίδιος ετοιμάζει και έναν κύκλο περιοδειών, αφού κορυφώνονται σιγά-σιγά οι προσυνεδριακές διαδικασίες.

Στόχος του Αντ. Σαμαρά ενόψει του συνεδρίου που είναι προγραμματισμένο για το διάστημα 28-30 Ιουνίου, είναι η διεύρυνση της συρρικνωμένης γαλάζιας βάσης, μέσω της ενεργοποίησης ή του επαναπατρισμού παλαιών στελεχών και η ανανέωση του στελεχικού δυναμικού.

Εξάλλου, το βασικό μήνυμα που εκπέμπεται από τη Συγγρού αυτή την περίοδο, είναι ότι η ΝΔ πρέπει σε πρώτη φάση να προσελκύσει παλαιούς ψηφοφόρους της, και όχι τόσο να απευθυνθεί σε άλλους χώρους, στη βάση ενός σχεδίου για τη δημιουργία ενός ευρύτερου ευρωπαϊκού μετώπου.  Αυτό είναι το επόμενο στάδιο, όπου θα φανούν κινήσεις συγκεκριμένες με στόχευση σε πρόσωπα που ενδέχεται να συζητηθούν.

Στο συνέδριο θα καταγραφεί έντονα ο ευρωπαϊκός προσανανατολισμός της ΝΔ και θα δοθεί έμφαση στην ανάδειξη του κλίματος αισιοδοξίας για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και την ταχύτερη έξοδο από την κρίση.

Ο Πρωθυπουργός έχει στο σχεδιασμό του να προβάλλει το αυτονόητο: ότι η ΝΔ είναι η εγγυήτρια της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και να αντιπαραβάλλει την πολιτική της κυβέρνησής του, με βασικό πυλώνα το κόμμα που ηγείται, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάρκος Αυρήλιος 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. B.Q avatar
  B.Q 19/05/2013 11:17:02

  A beautiful story with a king and many...dragons !!! :-)

  • B.Q avatar
   B.Q @ B.Q 19/05/2013 16:15:57

   龍 + 國王 = 寓言 ......μεταφρασμένο εις την κινεζικήν, μιας και την έχουμε πρόσφατη.

 2. deldio avatar
  deldio 19/05/2013 11:37:36

  Πείτε ρε άνθρωποι στο Σαμαρά να επιστρέψει επιτέλους στην Ελλάδα, τη μία Κίνα, την άλλη Αζερμπαϊτζάν την τρίτη ξέρω γω πού θα πάει. Τί θα κάνει εδώ ο Βενιζέλος με το μπαρμπα Φώτη; 10.000.000 Κινέζοι τουρίστες μόνο να έρθουν νάτην η ανάπτυξη!

 3. tk avatar
  tk 19/05/2013 15:52:16

  Κάλλιο αργά παρά ποτέ με άλλα λόγια...Αργήσαμε ένα χρόνο να μπούμε στο δράκο αλλά ψιλοπράγματα, τι είναι ένας χρόνος μπροστά στην...αιωνιότη.. ε ανάπτυξη ήθελα να πω..

  Πάντως όταν βλέπω τον Αβραμό το στομάχι μου για να μην πω τίποτα άλλο γίνεται κουβάρι ρε παιδιά. Χάνω όλες μου τις ελπίδες μα τον Ύψιστο.

  • B.Q avatar
   B.Q @ tk 19/05/2013 16:22:18

   Γιατί αγαπητέ; Ο άνθρωπος αυτό μπορεί, αυτό ...προσφέρει. Δεν υποκρίνεται και δεν παραπλανά..... Ας μην ξεχνάμε πως υπάρχουν πολύ-πολύ χειρότεροι!! Ανοίξτε MEGA να τους απολαύσετε.

   • tk avatar
    tk @ B.Q 20/05/2013 01:10:34

    Αγαπητή μου, ειλικρινά χαίρομαι και θαυμάζω το μαύρο σου χιούμορ. Το στομάχι μου όμως δεν χαμπαριάζει από μαύρο χιούμορ τέτοιου είδους δυστυχώς.
    Για το ότι δεν παραπλανά βέβαια έχω πολλές αμφιβολίες, για το τι μπορεί, εδώ δεν μπορώ να μην συμφωνήσω μαζί σου.
    Όσο για το MEGΑ που αναφέρεις, με φώτισε ο Θεός και έχω πετάξει εδώ και τουλάχιστον 6 χρόνια την τηλεόραση από το σπίτι. Από τότε η ζωή μου έγινε αφάνταστα πιο δημιουργική και όμορφη πίστεψε με.

 4. Kynikos avatar
  Kynikos 19/05/2013 20:48:34

  Aυτό που μετράει είναι οι συμφωνίες μ τους Κινέζους να συμφέρουν την Ελλάδα περισσότερο απο την Κίνα χωρίς να τον πιάνουν κορόιδο επειδή κυβερνάει μιά προβληματική χώρα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.