#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/09/2012 20:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σαμαράς διαψεύδει νέο φόρο στα ακίνητα και περικοπές στα αναπηρικά επιδόματα(Ανανεωμένο) -  Σημαντική παρέμβαση πριν από λίγο του Αντώνη Σαμαρά από τη Ρώμη. Ο πρωθυπουργός διέψευσε κατηγορηματικά το σενάριο επιβολής νέου φόρου στα ακίνητα. Πρόκειται για το σχέδιο να επιβληθεί κεφαλικός φόρος 150 ευρώ σε όσα ακίνητα ενοικιάζονται. «Δεν υπάρχει καμία κυβερνητική πρόθεση. ας είναι πιο προσεκτικοί, εκείνοι οι οποίοι τα κυκλοφορούν αυτά» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων. Ασφαλώς ο πρωθυπουργός αφήνει σαφέστατες αιχμές για το ΠΑΣΟΚ το οποίο αβασάνιστα διέρρευσε χθες μια πρόταση που έκανε κάποιος τεχνοκράτης σαν κι αυτές τις προτάσεις που κατατίθενται σωρηδόν αλλά που συνήθως δεν υλοποιούνται. Όμως, ο κ. Βενιζέλος, θέλοντας να κάνι κακό στην κυβέρνηση έδωσε το μέτρο ως σίγουρο με αποτέλεσμα να προκληθεί σάλος και να αναγκαστεί ακόμη και ο πρωθυπουργός να παρέμβει.

To σενάριο διέψευσε και το υπουργείο Οικονομικών. Κύκλοι του υπουργείου πρίν από λίγο έλεγαν: Η κυβέρνηση δεν εξετάζει κεφαλικό φόρο. Η ιδέα είναι να πληρώνουν όλοι όσοι έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα με βιβλία και στοιχεία.

Επίσης, ο πρωθυπουργός απάντησε αρνητικά και σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει περικοπή στα αναπηρικά επιδόματα. «Οχι, ασφαλώς και όχι», είπε διψεύδοντας επίσης σενάρια που διέρρεαν κύκλοι θέλοντας να δείξουν ότι η κυβέρνηση είναι ανάλγητη.

Συγκεκριμένα μετά το πέρας των εργασιών της  συνόδουτων ηγετών του CDI (Διεθνής Κεντροδεξιών Κομμάτων) στη Ρώμη ο κ. Σαμαράς δήλωσε τα εξής:

Ερώτηση: Κύριε Πρωθυπουργέ, πολλά ακούγονται ότι θα υπάρξει επιβολή νέου φόρου στα ακίνητα. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Αντώνης Σαμαράς: Δεν υπάρχει καμία κυβερνητική πρόθεση. Ας είναι πιο προσεκτικοί, εκείνοι οι οποίοι τα κυκλοφορούν αυτά.

Ερώτηση: Θα υπάρξει περικοπή στα αναπηρικά επιδόματα;

Αντώνης Σαμαράς:  Όχι, ασφαλώς και όχι».Προηγουμένως, στην ομιλία του στην διάσκεψη ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «δίνουμε όλοι αγώνα με τον ίδιο στόχο, την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την ελευθερία. Η ελευθερία, η ελεύθερη αγορά, η ευημερία, η δικαιοσύνη και η αλληλεγγύη είναι τα κύρια στοιχεία της ταυτότητάς μας και του συνολικού μας μέλλοντος» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς δημοκρατία και δεν υπάρχει δημοκρατία και ευημερία χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος, απευθυνόμενος στα μέλη της Χριστιανοδημοκρατικής Διεθνούς, υπογράμμισε ότι δίνεται μια μεγάλη μάχη κατά του λαϊκισμού και του εξτρεμισμού, κατά κάποιων ανθρώπων που βάλλουν ενάντια στον ίδιο τους τον εαυτό, αλλά και στην κοινωνία.

Ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, δήλωσε: «Σας εκφράζω την απόφαση του ελληνικού λαού να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος και να καταπολεμήσει τον λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό. Κάποιοι έκαναν λόγο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Κάτι τέτοιο θα ήταν πραγματικός εφιάλτης, διότι η κερδοσκοπία θα χτυπούσε τον επόμενο αδύναμο κρίκο».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Ελλάδα διανύει το πέμπτο κατά σειρά έτος ύφεσης και πρόσθεσε ότι στο διάστημα αυτό χάθηκε το 20% του ΑΕΠ της χώρας, όμως υπογράμμισε ότι οι Έλληνες εννοούν να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους.

«Παράλληλα», σημείωσε ο πρωθυπουργός, «πρέπει να στηριχθεί η ανάκαμψη και η κοινωνική συνοχή».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Ελλάδα προσπαθεί να καλύψει το κενό αξιοπιστίας και ότι με μέτρα όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, η προστασία της κοινωνικής συνοχής και με την όσο πιο δυναμική γίνεται προσπάθεια των Ελλήνων θέλει να μετατρέψει την κρίση σε επιτυχία.

«Η ανάκαμψη της Ελλάδας θα ήταν μοντέλο δημοκρατίας, επιτυχίας και ελευθερίας για ολόκληρη την Ευρώπη. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει, σας στέλνουμε μήνυμα ελπίδας» κατέληξε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Δηλώσεις στους δημοσιογράφους Μετά το πέρας των εργασιών, ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συναντήθηκα σήμερα με τον Ιταλό Πρωθυπουργό Μάριο Μόντι. Έλαβα μέρος μαζί με τον Γραμματέα του κόμματος κ. Κεφαλογιάννη στη συνάντηση της Διεθνούς Ένωσης Κεντρώων Δημοκρατών – που, μάλιστα,  μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν σε μία από τις θέσεις των Αντιπροέδρων μαζί με τον  Πρωθυπουργό της Ισπανίας κ. Ραχόι και τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας κ. Όρμπαν- και τέλος παρακάθισα σε γεύμα που παρέθεσε ο κ. Μόντι, όπου πέραν των άλλων ήταν και οι Πρωθυπουργοί της Ιρλανδίας και της Αλβανίας.

Στις συναντήσεις μας εξέθεσα όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Τους εξέφρασα την απόφασή μας να ξεπεράσουμε το έλλειμμα αξιοπιστίας κι έτσι να βελτιώσουμε τη διαπραγματευτική μας θέση. Και  υπογράμμισα την ανάγκη  να πετύχουμε γρήγορα ανάκαμψη της Οικονομίας μας, αλλά και να διαφυλάξουμε  την κοινωνική  μας συνοχή.

Ιδιαίτερη σημασία έδωσα και στις προσπάθειες να αποκατασταθεί η ρευστότητα στην ελληνική οικονομία…

Μιλήσαμε ακόμα για τα γεωπολιτικά προβλήματα που δημιουργούνται στο περίγυρο της Ελλάδας και που επηρεάζουν όλες τις χώρες του Μεσογειακού νότου. Η απειλή από τα κύματα των λαθρομεταναστών είναι κοινή για τις μεσογειακές χώρες της Ευρώπης. Κι όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί ως κοινό πρόβλημα για ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι συνομιλητές μας έδειξαν απόλυτη κατανόηση για τις δυσκολίες της Ελλάδας, αναγνώρισαν τις θυσίες που έχει ήδη κάνει ο Ελληνικός λαός, αλλά και την πρόοδο που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας, ενώ συμφώνησαν  να συνδυαστεί η εξυγίανση με την Ανάπτυξη.

Στο ζήτημα αυτό υπάρχει πια μια ευρύτερη σύγκλιση μέσα στην ευρωζώνη, πράγμα που είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για την Ελλάδα.

Γενικά το κλίμα στο εξωτερικό αλλάζει συνεχώς. Και υπέρ της Ελλάδας και υπέρ της Ανάπτυξης! Μένει, βέβαια, να γίνουν ακόμα πολλά.

Αλλά τα χειρότερα – που έμοιαζαν  αναπόφευκτα – τα αποτρέψαμε. Τώρα προσπαθούμε να σηκωθεί η χώρα στα πόδια της και να βελτιώσει τη θέση της. Και πάνω απ΄ όλα να κερδίσουμε το στοίχημα της αξιοπιστίας μας και της ανάπτυξης. Το ταχύτερο δυνατό!

Αλλά το πιο σημαντικό είναι πια ότι πρέπει η ίδια η Ελλάδα να κερδίσει το στοίχημα της αξιοπιστίας της, αλλά και στο στοίχημα της Ανάπτυξης το ταχύτερο…

Ερώτηση: Κύριε Πρωθυπουργέ, πολλά ακούγονται ότι θα υπάρξει επιβολή νέου φόρου στα ακίνητα. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Αντώνης Σαμαράς: Δεν υπάρχει καμία κυβερνητική πρόθεση. Ας είναι πιο προσεκτικοί, εκείνοι οι οποίοι τα κυκλοφορούν αυτά.

Ερώτηση: Θα υπάρξει περικοπή στα αναπηρικά επιδόματα;

Αντώνης Σαμαράς:  Όχι, ασφαλώς και όχι»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tiramola avatar
  tiramola 21/09/2012 20:38:24

  Ο πρωθυπουργός διέψευσε τον υπουργό οικονομικών από τη Ρώμη...
  Συγνώμη, είναι σοβαρά πράγματα αυτά?

  • Factorx avatar
   Factorx @ tiramola 21/09/2012 22:47:53

   Τον Βενιζέλο διέψευσε, σύνελθε

   • ΒΑΣΟΣ avatar
    ΒΑΣΟΣ @ Factorx 22/09/2012 14:37:52

    Πρόταση Στουρνάρα «Κεφαλικός» φόρος σε όσους εκμισθώνουν ακίνητα

    Πρόταση να υπάρξει «κεφαλικός» φόρος ύψους 150 ευρώ σε ιδιοκτήτες ακινήτων που τα εκμισθώνουν σε τρίτους, καθώς και σε ελεύθερους επαγγελματίες και σε ατομικές επιχειρήσεις, τέθηκε από το οικονομικό επιτελείο κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να καλυφθούν τα 2 δισ. ευρώ, -πέραν του πακέτου των περίπου 11,5 δισ. ευρώ - που ζητά η τρόικα να προέλθουν από φορολογικά έσοδα.

    Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Βενιζέλος τόνισε στη σύσκεψη στο Μ. Μαξίμου ότι δεν συζητά αυτή την πρόταση και πως το ΠΑΣΟΚ την απορρίπτει ως άδικη και οριζόντια. Σύμφωνα με την Ιπποκράτους, ένα τέτοιο μέτρο θα αποτελούσε επιπλέον και καταστροφική επιλογή για την προοπτική του Εθνικού Φορολογικού Σχεδίου, για την άμεση εφαρμογή του οποίου πιέζει το ΠΑΣΟΚ.

    Αναφορικά με τη σημερινή σύσκεψη, οι ίδιες πηγές υποστήριξαν ότι το συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως «η κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη», παραπέμποντας αφενός στη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου περί κενού ύψους περίπου 3,5 δισ. ευρώ στο πακέτο και, αφετέρου, στην επισήμανσή του ότι πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση των διαδικασιών. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, στα 8 δισ. του πακέτου μέτρων που αφορά στο σκέλος των μισθών, των συντάξεων και των επιδομάτων, συμπεριλαμβάνεται και το εισοδηματικό έσοδο από την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια.

    Πηγή: ΑΠΕ 20/09/12-18:39

  • Χαλκιδέος avatar
   Χαλκιδέος @ tiramola 21/09/2012 23:11:25

   Θες να την πεις την xxxxx σου δεν μπορείς! Τουλάχιστον μάθε να διαβάζεις και σωστά...

 2. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 21/09/2012 21:12:42

  --Προφανως ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ σωστο να μην προστεθει κι αυτος ο αστειος κεφαλικος φορος σε οσους ''ατυχους'' ειχαν τη ''κακη'' ιδεα να εχουν καποιο ακινητο προς ενοικιαση.

  --Αλλα το οτι τελικα αυτος ο εντελως αδικος φορος δεν θα ισχυσει, ΔΕΝ πρεπει να ειναι αλλοθι ωστε ο νεος ''Ενιαιος Φορος για τα Ακινητα'', να εχει πολυ χαμηλο αφορολογητο, και μετα πολυ υψηλα ποσοστα φορολογησης (ανω του 1 τοις χιλιοις) για τις μικρες και μεσαιες ιδιοκτησιες (δηλαδη οτιδηποτε απο 500.000 ευρω και κατω σε σημερινες αντικειμενικες αξιες).

  --Η μικρη και μεσαια ιδιοκτησια, εκτος του οτι ειναι συνυφασμενη με την Ελληνικη μεσαια ταξη (και μικρο-μεσαια θα ελεγα), εχει και αλλες ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ , πολυ σημαντικες για τη κοινωνια μας. Ειδικα στα νησια μας, και στις ακριτικες περιοχες μας.

 3. Ελευθερία avatar
  Ελευθερία 21/09/2012 22:11:26

  Να ακούσω ΜΙΑ φορά μισή πρόταση για τις ευθύνες της ΕΕ και το στραβό γιαλό της Ευρωζώνης... Δηλαδή, τι στο καλό, όλα τόσο καλά τα έχουν κάνει οι Γερμανοί και όλα τόσο καλά πήγαν με το ενιαίο νόμισμα; Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι χαλάλι που οι τιμές πήγαν από την πρώτη μέρα 1000% πάνω και ότι όντως το ευρώ είναι η κατάκτηση του αιώνα... κι ακόμα κι αν πούμε ότι δεν πειράζει που στην πράξη καταργούνται τα εθνικά κοινοβούλια και οσονούπω και οι εθνικοί προϋπολογισμοί με τα κλειδιά του μαγαζιού να περνάνε στα χέρια των γραφειοκρατών στις Βρυξέλλες... Δεν άκουσε τίιιιποτα για το φόνο η ΕΕ; Ούτε γκρικ στατίστικς, ούτε ζίμενς, ούτε ατέλειωτες χρηματοδοτήσεις για πρόβατα που δεν υπάρχουν, ούτε αποθήκη του ισλαμοφασισμού μέσω της διάλυσης των συνόρων; Η Ευρώπη δεν έφερε στην επικράτειά της το ΔΝΤ αποδεικνύοντας αν όχι σκοπιμότητα, τουλάχιστον ανικανότητα να προβλέψει την κρίση, πόσο μάλλον να την θεραπεύσει; Η Ευρώπη δεν είναι αυτή που μεταξύ άλλων δεν κάνει τίποτα για να διώξει τον τουρκικό στρατό κατοχής σε δικό της έδαφος;

  Και ποια ελεύθερη αγορά, η Ευρώπη είναι η κοιτίδα του κρατισμού. Και ποια δημοκρατία σε τελική ανάλυση, εκλεγμένος είναι ο Μόντι; Η μήπως ήταν εκλεγμένος ο Παπαδήμος;

 4. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 21/09/2012 22:21:40

  Η πιο δίκαια σύνταξη που θα καταβάλει ποτέ το Ελληνικό κράτος είναι η πρωθυπουργική σύνταξη που θα λάβει κάποτε ο Σαμαράς.
  Εχει κουραστεί (και εμείς) να παρεμβαίνει για το κάθε θέμα προσωπικά σοβαρό ή όχι.

  • Περαστικος avatar
   Περαστικος @ Μεγάλες στιγμές 22/09/2012 10:33:25

   Αχαχαχαχαχαχαχαχαχα,πες μας και αλλα για τον πρωθυπουργο σας

 5. Χριστόφορος Μίχου avatar
  Χριστόφορος Μίχου 22/09/2012 13:11:53

  Περαστικέ, να περνάς και φεύγεις, χωρίς να αφήνεις τα σκουπίδια του μυαλού σου εδώ...ου μπαρακάτ που λεν κ' οι άραβες.

  • Περαστικος avatar
   Περαστικος @ Χριστόφορος Μίχου 22/09/2012 14:01:56

   Για πες μου εσυ που το μυαλο σου ειναι γεματο φαια ουσια, η επαναδιαπραγματευση πως παει;τον φλεβαρη διαπραγματευτηκε καλα ο πρωθυπουργος σας για την μη περικοπη των συνταξεων;Τελικα θα ξαναγινουν οριζοντιες περικοπες;Θυμαμαι που ελεγε οτι οι οριζοντιες περικοπες ειναι αδικες,αυτες που κανει τωρα ειναι δικαιες;Απο τα 18 ισοδυναμα του ζαπειου ποσα εχουν εφαρμοστει;Πριν σκεφτεις τις απαντησεις φωναξε 3 φορες δυνατα Ελλας Ελλας αντωνης σαμαρας,

   • Περαστικος avatar
    Περαστικος @ Περαστικος 22/09/2012 14:04:39

    Και κατι αλλο προς τον Χριστόφορος Μίχου.Το αραβικο το μιλας καλα,τοσους εφερε το κομμα σου εξαλλου και τους οποιους τους ευχαριστουσατε απο τα τηλεοπτικα παραθυρα.

 6. Χριστόφορος Μίχου avatar
  Χριστόφορος Μίχου 22/09/2012 15:14:07

  Περαστικέ, περνάς πολύ βιαστικός και χάνεις τη σειρά, τα γραφόμενα μου αφορούν το σχόλιο σου για τον Σαμαρά.
  Δεν βλέπεις ότι πορεύεται έξω από Βενιζελικές μεθόδους (που του τον μπαστάκωσαν κάποιοι που προφανώς έχουν τα δικά σας κριτήρια) και έξω από ΣΥΡΙΖΑικές αντιλήψεις.
  Μόνο όποιο κεφάλι έχει βαθύ σκοτάδι στη σπηλιά του μυαλού του, δεν βλέπει την μεγάλη και μεθοδική προσπάθεια που κάνει για τη χώρα.

  Τα υπόλοιπα που μου λες είναι ... αραντάμ παπαντάμ, δηλαδή και πάλι αραβικά.

 7. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 22/09/2012 23:14:20

  Προς το παρον το παλευει οσο μπορει ο Προεδρος. Να ξερει πως αν βρει μια καλη ισοροπια για ενα δικαιο φορολογικο καθεστως σε μισθους, συνταξεις, ακινητα , συν μια λογικη μειωση, με προοδευτικες κλιμακες, ειδικα σε οσους εχουν εισοδηματα ανω των 2.000 το μηνα, ΤΟΤΕ ο πολυς κοσμος που αρχιζει και καταλαβαινει οτι η οικονομικη αυτη δυσκολια αφορα ΟΛΟ ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ, θα δειξει κατανοηση και θα εχει μια λογικη σταση. Κι ας ερθουν μετα ο Τσιπρας κι η Χ.Α να μας κανουν τους μισθους των πχ 700, ξανα 1050. /Χλωμοοοο....)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.