Ο Σαμαράς δεν χάνει από τον Τσίπρα ούτε σε «φιλικό»
24/02/2014 14:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σαμαράς δεν χάνει από τον Τσίπρα ούτε σε «φιλικό»

Η συντηρητική ΝΔ αλλάζει τους όρους των Ευρωεκλογών, οι οποίες θα διεξαχθούν για πρώτη φορά με σταυρό προτίμησης, με μία πανελλαδική ανά κόμμα λίστα και τέσσερις σταυρούς προτίμησης. Για πρώτη φορά οι ευρωβουλευτές δε θα διοριστούν από τα κομματικά κονκλάβια, όπως συνέβαινε διαρκώς από το 1984, χρονιά κατά την οποία έγιναν οι πρώτες ευρωεκλογές, εν μέσω πλέριας δημοκρατίας και «κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής».

Η συντηρητική ΝΔ τολμά εξάλλου να προτείνει τη μείωση του αριθμού των βουλευτών, να προτείνει μέχρι και «Γερουσία», ένα σώμα με ελάχιστη ιστορικότητα στη χώρα μας, ανοίγοντας μια κουβέντα για το «αύριο» της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Η συντηρητική παράταξη βάζει μόνη της ασυμβίβαστο σε όσους βουλευτές θέλουν να μεταπηδήσουν στην Ευρωβουλή, αποδεικνύοντας ότι το ρητό «και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος» δεν ισχύει πια για το πολιτικό προσωπικό της, το οποίο με τέτοιες αποφάσεις οδηγεί σε αναγκαστική ανανέωση.

Ας κρατήσουν οι άλλοι αυτές τις μηδαμινές «διευκολύνσεις» για τα στελέχη τους, που εκπροσωπούν το λαό με εκατομμύρια παρκαρισμένα στις Τράπεζες και επενδυτικά χαρτοφυλάκια.

Η συντηρητική ΝΔ δεν θα «καλύψει» κανέναν μεγάλο παράγοντα και η Δικαιοσύνη γνωρίζει μέρες δόξας, μέρες κινήματος «καθαρά χέρια». Σε άλλες εποχές θα ήταν αδιανόητος έστω και ένας υπαινιγμός προς πρόσωπα που τώρα διώκονται, χλευάζονται, λοιδορούνται.

Απέναντι στη "συντηρητική" ΝΔ, η δήθεν «πρόοδος» του ΣΥΡΙΖΑ. Με τις δημοσκοπήσεις ανά χείρας, οι μαθητευόμενοι μάγοι της εξουσίας, πότε πάνε το καράβι σοσιαλδημοκρατικά (δεξιά το τιμόνι), πότε αριστερά, ίσα-ίσα να πάρουν την πρωτιά στις Ευρωεκλογές (γεγονός που θεωρούν πανάκεια και προθάλαμο της εξουσίας). Το γεγονός ότι ο Καραμανλής κέρδισε τις Ευρωεκλογές το 1999, αλλά έχασε την επόμενη χρονιά τις Εθνικές, το ξορκίζουν.

Με «φουλ» αντιμνημονιακή ρητορική, υπερασπιστές ενός κρατικοδίαιτου συστήματος αντιπαροχών που δεν υπάρχει πια, μένουν πίσω από τις εξελίξεις, καθώς αδυνατούν να μετεξελιχθούν σε ενιαίο κόμμα, συνθέτοντας όλες τις τάσεις και αντιφάσεις τους. Η ταλαντούχα στην ανάλυση Αριστερά, μένει έκπληκτη από τις διαρκείς πολιτικές πρωτοβουλίες του πολιτικού της αντιπάλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να έχει «πυξίδα» το ΠΑΣΟΚ του 1980. Θα τολμήσει όμως ο κύριος Τσίπρας, ως άλλος Αντρέας, να αναφωνήσει «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες»;

Αναμφίβολα και η Κυβέρνηση της ΝΔ (με τον αφανή εταίρο) προχωρά με λάθη, λάθη σε πρόσωπα, σε επιμέρους πολιτικές, όχι όμως στη στρατηγική.

Μια στρατηγική που βγάζει (σταδιακά και με τεράστια αφαίμαξη της μεσαίας τάξης) τη χώρα από την κρίση, προχωρά την μετεξέλιξη των θεσμών της, ανακτά βήμα-βήμα το κομμάτι εκείνο της εθνικής ανεξαρτησίας που απωλέσθη με τον διεθνή οικονομικό έλεγχο.

Οι εκπρόσωποι του οποίου ξαναήρθαν. Όμως, για πρώτη φορά χωρίς να πάρουν προκαταβολικά τίποτα από όσα ζητούσαν. Ηττημένοι στις προβλέψεις τους, στις πολιτικές που πρότειναν, στα διεθνή οικονομικά κέντρα, τα οποία τους ασκούν σφοδρή κριτική. Φτάνει να αποφευχθούν οι γκάφες και το νερό για τον εξοστρακισμό τους έχει μπει στο αυλάκι.

Θα έχει ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε σε δύο μήνες πόσοι θα εξακολουθούν να στοιχηματίζουν υπέρ της πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

Εμείς θα το τολμήσουμε από τώρα: Ο Σαμαράς δεν χάνει από τον Τσίπρα ούτε σε «φιλικό».

του Μικρού Οδυσσέα

ΣΧΟΛΙΑ

 1. dimos avatar
  dimos 24/02/2014 15:03:01

  πάμε στοίχημα ??

 2. Νίκος avatar
  Νίκος 24/02/2014 15:04:57

  Eίδες Μικρέ Οδυσσέα πρόοδος η συντηρητική παράταξη μέσα σ' ένα μήνα? Γι αυτό εμείς οι παλιότεροι λέγαμε ανέκαθεν οτι η σωτηρία για τούτον τον τόπο είναι κάθε χρόνο εκλογές. Οπως είχε πει και ο Πλάτωνας. Και όσοι εκλέγονται μια φορά, να μην επανεκλέγονται αν δεν περάσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι απο την εξουσία...Οσον αφορά το αποτέλεσμα, μην το προεξοφλείς γιατί αμέσως θα χαλαρώσουν πάλι οι "εκπρόσωποί" μας και θ' αρχίσουν τα γνωστά...

 3. Ερωτηματική avatar
  Ερωτηματική 24/02/2014 15:48:31

  Ο αγαπητός κ. Αντώνης Σαμαράς, είχε μπροστά του μία τεράστια πρόκληση και μία μεγάλη ευκαιρία. Το τι έπραξε, τι δεν έπραξε και τι θα μπορούσε να είχε καταφέρει σύμφωνα με τις ικανότητές του και σε σύγκριση με το υπάρχον αποτέλεσμα, ο καθένας το αντιλαμβάνεται ανάλογα με τις προσδοκίες και τα προσωπικά του κριτήρια.... Δεν υπάρχει πάντως μία ''αλήθεια'' αδιαμφισβήτητα αποδεκτή, στην προκειμένη περίπτωση. Η άποψή μου είναι οτι οι ...μεγάλοι παίχτες, πάντοτε απ΄τον εαυτό τους χάνουν, αν είναι να χάσουν.....

  • Νικος avatar
   Νικος @ Ερωτηματική 24/02/2014 16:02:53

   Oταν όμως χάσουν, αποδεικνύεται οτι δεν ήταν μεγάλοι παίκτες όπως νομίζαμε...

   • Άλυτη εξίσωση avatar
    Άλυτη εξίσωση @ Νικος 27/02/2014 22:12:50

    Λάθος συλλογισμός.... Οι μεγάλοι παίκτες, δεν είναι ..ανίκητοι. Δεν είναι Θεοί! Είναι δέσμιοι των αδυναμιών και των παθών τους, όπως οι ...άνθρωποι.... Μεγάλους τους καθιστούν οι ιδιαίτερες ψυχοδιανοητικές τους ικανότητες, ακόμη κι όταν αυτοϋπονομεύονται και αποδυναμώνονται.

  • Κόρη καραβοκύρη avatar
   Κόρη καραβοκύρη @ Ερωτηματική 24/02/2014 16:06:33

   Μόνο που στην περίπτωση του Σαμαρά, αν χάσει θα χάσει λόγω των εταίρων μας, οι οποίοι δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να κρεμάνε την Ελλάδα κάθε τρεις και λίγο στα μανταλάκια αντί να την βοηθάνε. Και ο εντελώς αδαής αυτής της χώρας έχει αντιληφθεί ότι 4 χρόνια μας κοροϊδεύουν με ένα πρόγραμμα που ναι μεν ήταν λάθος, έπρεπε όμως να το λουστούμε.

   • Άλυτη εξίσωση avatar
    Άλυτη εξίσωση @ Κόρη καραβοκύρη 27/02/2014 22:07:40

    Δεν υπάρχουν ...μεγαλόψυχοι εταίροι που ...βοηθούν. Μονάχα αδίστακτοι συμφεροντολόγοι. Ο κ. Αντώνης Σαμαράς, όφειλε να κινηθεί με την πλήρη επίγνωση αυτής της πραγματικότητας....Εσείς, μπορείτε ελεύθερα και ανώδυνα, να παραμένετε ..αθώα.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Ερωτηματική 24/02/2014 20:38:28

   Πάντα διπλωματική στά σχόλια σας! Τήν καλησπέρα μου.

   • Ερωτηματική avatar
    Ερωτηματική @ Φωτεινή 25/02/2014 11:44:08

    Καλή σας ημέρα αγαπητή Φωτεινή. Διπλωματική πάντως, δεν υπήρξα ποτέ. Μόνο επιλεκτικά και κατά περίσταση, διακριτική :-) .

 4. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 24/02/2014 15:58:50

  Αυτό είναι κακό για τη χώρα γιατί μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται και το βαθύ κράτος ακόμη κυβερνάει. Ο Τσιπρας δεν θέλει....αλλά και η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να προστατεύει το διεφθαρμένο δημόσιο τομέα και τους πελάτες της. Η πραγματικη οικονομία βαθαίνει ακόμη και ο ιδιωτικός τομέας διαλύεται μέρα με τη μέρα. Αφήστε τα....ποδοσφαιρικά και ας κοιτάξει η κυβέρνηση να δώσει το βάρος στην πραγματική οικονομία φτιάχνοντας ένα φορολογικό νομοσχέδιο ευρωπαικής βάσης και όχι φορολογώντας σοβιετικά τον ιδιωτικό τομέα με ....σκοπό το πλεόνασμα. Οι αντοχές των κορόιδων φορολογουμένων έχουν πλέον τελειώσει και απορώ πώς θα βγαίνουν μελλοντικά τα πλεονάσματα με το θάνατο της πραγματικής οικονομίας και τη συνέχεια του βαθέους κράτους,μιάς και τα δανεικά τελείωσαν. Υ.Γ. αν θέλεις το δημοσιεύεις ειδάλως να μην ξαναγράψουμε καμία άποψη και κριτική.

 5. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 24/02/2014 16:06:27

  Ασφαλώς έτσι ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είναι κανονικά. In the real world...τι να πώ ,να τα φορτώσουμε πάλι σε κακούς συμβούλους?

 6. γιωργος avatar
  γιωργος 24/02/2014 16:15:26

  Μη βάζεις στοίχημα θα το χάσεις γιατί πολλοί ΝΔημοκράτες δεν θα ψηφίσουν

 7. Γιάννης Αυλακιώτης avatar
  Γιάννης Αυλακιώτης 24/02/2014 17:54:06

  όσο και αν δε συγχωρώ τα ζάπεια και το αντιευρωπαϊκό παραλήρημα της αρχής, οφείλω να ομολογήσω ότι ο σαμαράς είναι ο μόνος μετά τον Εθνάρχη που καταγράφει τόσες σωστές μεταρρυθμίσεις. εύγε.

 8. Y. avatar
  Y. 24/02/2014 18:02:32

  Άριστη η απόφαση Σαμαρά για την παραίτηση βουλευτών του εθνικού, προ της υποβολής υποψηφιότητας για την ευρωβουλή. Σαφέστατα και αλλάζει το σκηνικό, παίρνοντας τέτοιες πρωτοβουλίες. Αν συνεχίσει και με τομές στην αναθεώρηση Συντάγματος με πιο δραστικές, το εκλογικό χαρτί το πήρε σε όποιες αναμετρήσεις

  • Νίκος avatar
   Νίκος @ Y. 24/02/2014 18:43:31

   Eπειδή δεν το κατάλαβα καλά. Τό μέτρο αυτό θα πλήξει περισσότερο τους αντιμνημονιακούς ή τους μνημονιακούς υποψηφίους και ψηφοφόρους? Διότι όπως λέει και η Δούρου, με διαφορετικό τρόπο πετάει τα σκουπίδια της η κάθε ομάδα...

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ Y. 24/02/2014 23:43:31

   Θα έλεγα πως μακάρι και οι αντάρτες βουλευτές που είναι υποψήφιοι για Δήμους και Περιφέρειες ,να εκλεγούν Θα πάρουν τη θέση τους άλλοι στη Βουλή και θα ενισχυθεί η κυβερνητική πλειοψηφία

 9. JIM BEAM avatar
  JIM BEAM 25/02/2014 09:20:13

  απο τον Κασιδιαρη χάνει ?

 10. Δήμητρα avatar
  Δήμητρα 26/02/2014 08:58:28

  ...Θα μπορούσε ο "Οδυσσέας (...)", μικρέ Οδυσσέα, να χάσει από τον "Αντίνοο" και την παρέα του;...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.