#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/05/2010 17:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σαμαράς δεν έχει να χάσει ΤΙΠΟΤΑΟ σκληρός μήνας Μάιος του 2010

Ξαφνικά όλοι ζητάνε από τον Σαμαρά να πει ΟΧΙ

Ο Γιώργος έπαψε, συντομότατα, να είναι η «ελπίδα» και η κοινωνία αναζητεί στο Σαμαρά ηθικό και οικονομικό στήριγμα.

« Βαριά είναι του λαού η φωνή,/ θυμό γιομάτη ξεπληρώνει / του κόσμου την κατάρα· περιμένω / μ’ ανήσυχο το νου ν’ ακούσω / κάτι θολό, κρυμμένο στο σκοτάδι./ Γιατί απ’ το βλέμμα των θεών / τ’ άγρυπνο δεν ξεφεύγουν όσοι / θανάτωσαν πολλούς. Σαν έρθ’ η ώρα,/ μ’ ενάντιο γύρισμα της τύχης / οι μαύρες Ερινύες αφανίζουν / εκείνον που έξω απ’ το δίκιο / ζούσεν ευτυχισμένος· κι όποιος / σε τέτοιο πέσει χαλασμό,/ καμιά δεν βρίσκει σωτηρία.»
Αισχύλου Αγαμέμνων 456-467, Χορός

 Οι μαύρες Ερινύες εμφανίστηκαν στον ορίζοντα για να αφανίσουν το Γιώργο Παπανδρέου.
Μαζί του, και πολλούς απ’ το λαό.
Άλλους δίκαια. Άλλους, δυστυχώς, άδικα.

 Πολύ πριν προκηρυχτούν οι τελευταίες εκλογές συμπέσαμε με τον FactorX στην πολιτική εκτίμηση ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι επικίνδυνος για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.

 Για όποιο λόγο προτιμάτε. Έλλειψη ελληνικής παιδείας, ανύπαρκτη εθνική συνείδηση, «προϋπηρεσία» στο ΥΠΕΞ, ιδεοληψία…

 Το ενδεχόμενο λοιπόν πρωθυπουργίας του φάνταζε εφιαλτικό.

 Προσωπική μου πεποίθηση ήταν ότι οποιοσδήποτε άλλος, ο Βεργής, ο Ρέλος, ο Γκμοχ, θα αποδεικνυόταν καταλληλότερος για το έθνος πρωθυπουργός.

Από τις επιθέσεις που δέχτηκα όταν γι’ αυτό στήριξα τον Καραμανλή, συνειδητοποίησα πόσο καίρια είναι η διαπίστωση του Κονδύλη : «Ελπίδα και φόβος παρεμποδίζουν την κατανόηση των ανθρώπινων πραγμάτων· η ελπίδα όμως ξεπερνιέται πολύ δυσκολότερα από το φόβο».

 Ουσιαστικά, οι άνθρωποι, έχοντας διαμορφώσει ένα προσωπικό οικονομικοκοινωνικό καθεστώς καταναλωτικής ευχέρειας που βασιζόταν σε μια 30χρονη «φούσκα», έψαχναν κάποιον να τους εγγυηθεί τη διατήρηση αυτού του καθεστώτος με κάθε μέσον.

Ο Καραμανλής δεν μπορούσε να είναι. Έτειναν λοιπόν ευήκοον ούς στο παπανδρεϊκό ψεύδος «Λεφτά υπάρχουν!».

 Βαθιά μέσα τους γνώριζαν ότι το καθεστώς που απολαμβάνουν δεν είναι διατηρήσιμο.

Συνάγεται και από την βουβή παθητικότητα με την οποία αποδέχθηκαν σκληρότατα μέτρα που γυρίζουν την κοινωνία 60-80 χρόνια πίσω.

 Όμως τον Οκτώβριο του 2009, οι πολλοί, αρνούνταν να αποδεχθούν ότι η ανεπάρκεια του Γιώργου Παπανδρέου είναι αξιωματική, δεν χρήζει αποδείξεως.

 Χρειάζεται απόδειξη ότι ο Βασίλης Παλαιοκώστας δεν είναι ο καταλληλότερος για διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος;

 Αλλά από χθες, στο ελληνικό πολιτικό blogging, παρουσιάστηκε κάτι αξιοσημείωτο:

Πολλοί απ’ όσους έφεραν το Γιώργο στην εξουσία ζητούν από τον Σαμαρά να πει «Όχι» στην ψήφιση των μέτρων.

Από μόνο του το γεγονός σηματοδοτεί κάτι κομβικό πολιτικά : ο Γιώργος έπαψε, συντομότατα, να είναι η «ελπίδα» και η κοινωνία αναζητεί στο Σαμαρά ηθικό και οικονομικό στήριγμα.

 Ποιο είναι όμως το πλαίσιο για «ναι» ή «όχι»;

 Κατ’ αρχήν η Ελλάδα βαρύνεται πάλι από τη μοίρα να είναι το πειραματόζωο μιας νέας εποχής.

Όπως στη Μεταπολεμική εποχή, το 1944-49.

 Στην αυγή του Ψυχρού Πολέμου εφαρμόστηκαν οι (μυστικές τότε) συμφωνίες των νικητών. Και αντί η χώρα να ξεκινήσει την ειρηνική ανοικοδόμηση από τον Οκτώβριο του 1944, μάτωσε άλλα 5 χρόνια φθάνοντας στα έσχατα όρια καταστροφής και χάνοντας ιστορικές ευκαιρίες εθνικής ολοκλήρωσης, με την απαίτηση της Βορείου Ηπείρου και την Ένωση με την Κύπρο (που είχαν υποσχεθεί οι χολερικοί Βρετανοί).

 Εδώ πρωτοεφάρμοσε το ένα στρατόπεδο την στρατηγική της ανάσχεσης του άλλου. Στον Γράμμο δοκιμάστηκαν τα νέα –τότε- όπλα και οι ναπάλμ, πριν χρησιμοποιηθούν αργότερα μαζικά στην Κορέα και στο Βιετνάμ.

 Οι Αμερικανοί νίκησαν – και δεν εξετάζεται εδώ το αν ήταν καλύτερα ή χειρότερα. Εξετάζονται οι συνέπειες : σε μάς έμεινε το υδροκέφαλο τέρας της Αθήνας που δημιουργήθηκε από την ερήμωση της Ελληνικής Υπαίθρου, τακτική που με τη βίαιη μεταφορά των χωρικών στις πόλεις αποσκοπούσε στην απομόνωση των ανταρτών.  

 Σήμερα, μετά τη σύντομη ψευδαίσθηση της αμερικανικής μονοκρατορίας, βρισκόμαστε στην αυγή μιας «μετα-καπιταλιστικής», ίσως «προ-φεουδαρχικής» εποχής.

 Η Ελλάδα, με ελεγχόμενα μεγέθη, μόλις 10 εκατ. πληθυσμό και 300 δις €  χρέος, που θα μπορούσαν και να το χαρίσουν ή έστω να το ρυθμίσουν χωρίς να καταστραφεί η ΕΕ ή η Γουόλ Στρητ, με αυξημένη γεωπολιτική σημασία, προσφέρεται σαν ιδανικό εργαστήριο για την εκτέλεση κοινωνικού πειράματος υπό ελεγχόμενες συνθήκες.

 Αποτελεί ιστορικά οργανικό τμήμα του Δυτικού κόσμου γι’ αυτό και όλοι εξάγουν συμπεράσματα από το τι θα συμβεί στην ελληνική κοινωνία.

 Μόλις προχθές, η αναντίστοιχη με την ιστορική πορεία της Γερμανίας φραου Μέρκελ είπε ότι «η Ελλάδα γίνεται το παράδειγμα για να μην περιπέσουν στα νύχια του ΔΝΤ η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία» και κινδυνεύσει περαιτέρω η Ευρωζώνη. Και ζήτησε από τον ιδιωτικό τομέα, βλέπε τον φίλο της χερ Άκερμαν της Deutsche Bank, «να αναλάβει και αυτός πρωτοβουλία για την εξεύρεση κεφαλαίων που θα βοηθήσουν την Ελλάδα».

Κάλεσμα δηλαδή στους ιδιώτες τοκογλύφους να πάρουν μεζέ από τους τόκους που θα μοιράσει πλουσιοπάροχα η ανικανότητα των μοιραίων Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου.

Μόλις χθες, ο μέχρι προχθές δριμύς κατήγορος της ελληνικής ανεμελιάς χερ Σόιμπλε δήλωσε : «υποκλινόμαστε! στην μεγαλειώδη προσπάθεια της Ελλάδος να τακτοποιήσει τα δημοσιονομικά της».

Όταν ακούς τάξη ανθρώπινο κρέας μυρίζει.

Ταυτόχρονα, η χώρα, βρέθηκε στη συγκυρία κυβερνούμενη από μια απίθανη κυβέρνηση.

Που ούτε μπορούσε ούτε ήθελε, όπως αποδεικνύεται, να αντιπαλέψει μια οικονομική πραγματικότητα που είχε διαμορφωθεί ιστορικά από πέντε παράγοντες :

- την δημιουργία κομματικού κράτους με δανεικά από τον Ανδρέα
- τη λεηλασία του κρατικού τομέα
- την δημιουργία κρατικοδίαιτης επιχειρηματικής ολιγαρχίας

- τη ληστεία του Χρηματιστηρίου

- την καταστροφική Ολυμπιάδα.

Στα χέρια του Γιώργου έσκασε η βόμβα που ο ίδιος κατασκεύασε.
Γιατί ήταν μέλος όλων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, από το 81.

 Αστάθμητος παράγων «Σαμαράς», λοιπόν. Τώρα.

 Οι ξένοι πιέζουν για αποδοχή των μέτρων από όλο το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Πάντα αποκεφαλίζεις τους αρχηγούς (στην περίπτωση ηθικά). Έτσι οι αιχμάλωτοι στρατιώτες δεν θα στασιάσουν.

Εκτός όμως από τα βαρύγδουπα, οι ξένοι πολιτικοί επιμένουν και για πολύ πεζούς λόγους : οι τραπεζίτες πάτρωνές τους δεν πρέπει να διακινδυνεύσουν να χάσουν χρήματα από μια μελλοντική ελληνική κυβέρνηση που θα πει «πτωχεύω, αλλά σταματάω να σάς πληρώνω» ή «επαναδιαπραγματεύομαι το χρέος» ή «όξω π.. απ’ την παράγκα».

 Συνεπώς η στάση Σαμαρά δεν έχει μόνο εσωτερική αλλά και εξωτερική αντανάκλαση. Όταν τα καθεστωτικά ΜΜΕ "αγωνιούν" τόσο για τη στάση του προκύπτει αβίαστα ποια αυτή οφείλει να είναι.

Συνενόχους ψάχνουν.

 Ο Σαμαράς όμως βρίσκεται σε εξαιρετική θέση.

Δεν έχει να χάσει ΤΙΠΟΤΑ. Είτε με «ΟΧΙ» είτε με «ΝΑΙ» είτε με «ΝΑΙ υπό προϋποθέσεις».

 Μπορεί να πάει στη Βουλή και να τους διαβάσει τι έπρεπε να γίνει.

 Χέλμουτ Σμιτ, πρώην καγκελάριος της Γερμανίας: "Ήταν γνωστό από τον Ιανουάριο ότι η Ελλάδα εισέρχεται σε κρίση χρέους. Αλλά άφησαν να περάσει ο καιρός με φλυαρίες και φιλολογίες, χωρίς να αναλάβουν δράση… Οι δυσκολίες της Ελλάδας μεγεθύνθηκαν τεχνητά από το γεγονός ότι η Ε.Ε. αποδείχτηκε αδύναμη - θα μπορούσε να πει κανείς ακόμα και ανίκανη να δράσει". Χαρακτήρισε σοβαρό λάθος το πλήθος δηλώσεων, τους τελευταίους τρεις μήνες, εκτιμώντας ότι όλα έπρεπε να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών. (http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=157701)

Και αφού αποδείξει ότι ΓΑΠ, Ανγκέλα και λοιποί είναι για τα πανηγύρια, να πει «θα ψηφίσω ΝΑΙ, χωρίς να βλάπτω εγώ το λαό, αφού ούτως ή άλλως θα το υπερψηφίσει η συμπολίτευση, αλλά η συναίνεσή μου αυτή, που σας χρειάζεται για να επιδείξετε στους δανειστές ότι υπάρχει κοινοβουλευτική σύμπνοια, θα σας δοθεί μόνον εάν ως αντιπαροχή

- καταργηθεί το λαθρονομοσχέδιο – επανεξετασθεί το τζαμί

- συσταθεί διακομματικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής
- εξετασθεί διακομματικά η αντιμετώπιση Ερντογάν

- «παγώσουν» όλα τα εθνικά θέματα
- ορισθεί υπερκομματικός Υπουργός Εθνικής Αμύνης
- συσταθεί διακομματική επιτροπή προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων
- περιορισθεί το Προξενείο της Κομοτηνής
- ζητηθεί ο τριπλασιασμός της Frontex.

Αλλά η ευθύνη των οικονομικών χειρισμών σάς βαρύνει και θα λογοδοτήσετε στο λαό για τις επιλογές σας».

 Μπορεί όμως και να αδράξει την ιστορική ευκαιρία.

Να απομακρύνει δια περιθωριοποίησης, με την αιτιολογία της συμπόρευσης με τον αντίπαλο σε κρίσιμα εθνικά ζητήματα, την οικογένεια των κροταλιών Μητσοτάκη, σπρώχνοντας την πολιτικά στις αγκάλες του ΓΑΠ. Εκεί ανήκουν. Όπως και οι Ανδριανόπουλος – Μάνος, Διαμαντοπούλου- Μπίλντερμπεργκ, Ανανιστές, Μπιστοκουναλάκηδες, Σοροσυνομιλητές, ΜΚΟ, Γεωργελεδοπρετεντέρηδες, Λιακορεπούσηδες, Κουλουροδραγώνες.

Να σχηματοποιήσει την αντίθετη σε αυτούς πλειοψηφική πολιτική τάση, που διατρέχει οριζόντια την ελληνική κοινωνία και μπορεί εν δυνάμει να συμπεριλάβει από τον Γιώργο Καραμπελιά μέχρι τον Νίκο Κοτζιά και τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο (λέμε).

Για να γίνει πράξη αυτό που είχε σκιαγραφήσει ο καθηγητής Γιανναράς :
«Μέσα στα συμβατικά κομματικά σχήματα υπάρχουν δύο ρεαλιστικά πολιτικά δεδομένα που δυστυχώς δεν μορφοποιούνται σε αυτοτελή κόμματα, ενώ θα έπρεπε - θα ήταν δείγμα υγείας του πολιτικού συστήματος. Μιλώ για μια ευδιάκριτη ομάδα ή συντεχνία, διακλαδωμένη και στα τρία κόμματα που νέμονται την εξουσία («Συνασπισμό», ΠΑΣΟΚ, ΝΔ), που είναι πάντοτε με στρατωνισμένο τρόπο ομόγνωμη, υπέρμαχη πάντοτε της «γραμμής» που υπαγορεύει η «Νέα Τάξη» της «παγκοσμιοποίησης»: Φανατικοί προπαγανδιστές του Σχεδίου Ανάν για την Κύπρο, ένθερμοι θιασώτες της άνευ όρων εισόδου της Τουρκίας στην ΕΕ, προασπίζουν μαχητικά το δικαίωμα των Σκοπιανών να ονομάζονται όπως θέλουν, αποδίδουν στον ελληνικό εθνικισμό όλες τις αποτυχίες της εξωτερικής πολιτικής, μάχονται υστερικά να αποδείξουν πλαστογραφημένη μια (έτσι κι αλλιώς παιδαριώδη) ρήση του Κίσινγκερ, πρωτοδημοσιευμένη στον Οικονομικό Ταχυδρόμο του ΔΟΛ. Υπερασπίζουν σήμερα με τυφλό πείσμα την ευτελή μπροσούρα δήθεν Ιστορίας της ΣΤ' τάξης του Δημοτικού, κρώζουν συντονισμένα αντικληρικαλισμό και χλεύη για τον μεταφυσικό άξονα κάθε μεγάλου πολιτισμού.

 Ερωτ. : Και όλοι αυτοί θα βλέπατε να συγκροτούν το κόμμα που μας λείπει;

 Ναι, θα ήταν κατόρθωμα εντιμότητας και υγείας να συγκροτήσουν θαρραλέα ένα κόμμα και να ζητήσουν την ψήφο του λαού. Να το πουν με το όνομά του: το «Αμερικανικόν» κόμμα, όπως κάποτε είχαμε το Γαλλικόν, το Αγγλικόν, το Ρωσικόν. Όχι να επιβαίνουν λάθρα στα ζωτικά υπουργεία, με κάθε κυβέρνηση, ή σε ηγεσίες αριστερώνυμων κομμάτων. Αν καθαρίσει το πολιτικό τοπίο (και το δημοσιογραφικό) από όλη αυτή τη μεθοδικά πολυδιάσπαρτη συντεχνία, τότε υπάρχει ελπίδα να συσπειρωθούν και οι αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις σε ένα τίμιας και διαυγούς επωνυμίας κόμμα: το «Ευρωπαϊκόν» ή «Ελληνοκεντρικόν».
(LIFO, 28-06-2007)

 Για να ηγηθεί σε αυτό το «Ευρωπαϊκό» ή «Ελληνοκεντρικό» Κόμμα.

 Για να γίνει κάτι παραπάνω από πολιτικός αρχηγός.

 Για να μείνει η κυβέρνηση ΓΑΠ ένα επώδυνο αλλά σύντομο ιστορικό διάλειμμα.

 Προφήτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κ.Τ. avatar
  Κ.Τ. 03/05/2010 18:12:00

  ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣΗ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ ΟΤΙ ΤΠΑΡΧΟΜΕ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΩΜΕ ΕΛΛΑΣΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ. ΠΛΟΥΣΙΟΙ
  ΚΑΙ ΠΤΩΧΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΙΤΙΚ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΦ ΟΣΟΝ ΔΕΝ ΦΑΝΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΞΙΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ, ΗΤΟΙ ΑΠΛΟΣ ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΟΧΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΟΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΔΗΓΕΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ, ΤΙΣ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
  ΣΑΝ ΤΗΝ ΓΚΟΛΝΤΜΑΝ ΠΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΕΝΩ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ.

  • NEMESIS avatar
   NEMESIS @ Κ.Τ. 03/05/2010 22:14:38

   Ο κωλοτούμπας της πολιτικής μας ζωής είναι ένας…
   Αλίμονο στον Αντώνη Σαμαρά ,αλίμονο από την βάση της παράταξης αν πει ναι.
   Αυτό θα είναι και το πολιτικό του τέλος μιας και δεν ξεχάσαμε ποτέ την στάση του στο μείζον ζήτημα της ιθαγένειας…

   • K.T avatar
    K.T @ NEMESIS 04/05/2010 00:51:14

    ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΤΟ ΧΑΡΙΣΕ? ΕΘΝΟΣ ΟΜΟΓΛΩΣΣΟΝ ΟΜΟΕΘΝΟΝ ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΝ ΕΣΜΕΝ, ΑΠΛΑ Ο ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΩΜΕ ΑΝΑΣΑ ΤΑ
    ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΜΕ ΣΟΚ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΑΚΟΜΑ ΕΙΔΗΣΙ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΤΟΙΟΥΤΟΥΣ
    ΧΡΕΙΑΝ.

  • NEMESIS avatar
   NEMESIS @ Κ.Τ. 04/05/2010 12:58:19

   Αδελφέ δες προσεκτικά το άρθρο 28 του Συντάγματος παρ 3.
   Αν ο Σαμαράς υπό οποιαδήποτε προϋπόθεση πει «ΝΑΙ» τότε θα παραβιάζει και αυτός το σύνταγμα.
   Όλες οι προσπάθειες ψευτό-σύγκλισης «πολιτικών αρχηγών» αποσκοπούν στο να δοθεί πολιτική κάλυψη στην παραβίαση του Συντάγματος.

   (άρθρο 28 παρ. 3) «Η Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας.»

   • NEMESIS avatar
    NEMESIS @ NEMESIS 04/05/2010 13:26:37

    Ακόμα και στην περίπτωση που μας πουν ότι οι εν λόγω διαδικασίες εμπίπτουν στην παράγραφο 2 του άρθρου 28 του Συντάγματος ,τότε απαιτούνται τα τρία πέμπτα του όλου αριθμού των βουλευτών, κάτι που ΔΕΝ μπορεί να συμβεί ακόμα και με την δεδομένη συνεργασία του κωλοτούμπα…
    Δεδομένης της άρνησης του κ.κ.ε και του συνασπισμού ,η πολιτική θέση του Σαμαρά είναι αυτή που θα τον καταστήσει άξιο στους έλληνες, ή εσαεί ένα ακόμα άθλιο και άτολμο οργανάκι.

 2. Προφήτης avatar
  Προφήτης 03/05/2010 18:12:56

  Για να δούμε από τι υλικό είναι.

 3. TASSOS avatar
  TASSOS 03/05/2010 18:14:21

  Είναι σαφές ότι κάποια στιγμή (όχι τώρα αλλά σίγουρα μέχρ το καλοκαιρινό κλείσιμο της Βουλής) πρέπει να χρησιμοποιηθεί και το όπλο της πρότασης μομφής.

 4. Ηλίας avatar
  Ηλίας 03/05/2010 18:15:08

  Φτάνει πια με τα σενάρια. Δε θέλουμε άλλη μια από τα ίδια. Όχι στη λογική του ώριμου φρούτου [ναι, όχι ή ναι με προϋποθέσεις]
  Ο ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ, ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΧΙ.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Ηλίας 03/05/2010 18:19:51

   Δεν είναι σενάρια αλλά εναλλακτικές. Και οι πολιτικές προκύπτουν από συνεξέταση όλων των παραγόντων, πολλές φορές κυρίως αυτών που δεν αποκαλύπτονται.

   • Ηλίας avatar
    Ηλίας @ Προφήτης 03/05/2010 18:27:28

    Ναι, είναι η εναλλακτική που λέγεται: "Ας αφήσουμε τον κοσμάκη να ψοφήσει από την ανέχεια...Κάποια στιγμή αυτοί θα πέσουν και ποιόν θα ψηφίσουν; Ο Γκμοχ δεν παίζει άρα...Σαμαράς!"
    Ούτε να το σκεφτεί. Οι χαχόλοι τελειώσαν. Θα μας βρει μπροστά του αν δεν πράξει το αυτονόητο. Ακόμα κι αν τον λένε Αντώνη Σαμαρά.

 5. effie B. avatar
  effie B. 03/05/2010 18:15:47

  Ο Αντωνης Σαμαρας θα πει:
  «θα ψηφίσω ΟΧΙ, χωρίς να βλάπτω εγώ το λαό, αφού ούτως ή άλλως θα το υπερψηφίσει η συμπολίτευση, αλλά η συναίνεσή μου αυτή, που σας χρειάζεται για να επιδείξετε στους δανειστές ότι υπάρχει κοινοβουλευτική σύμπνοια, δεν μπορει να σας δοθεί ως αντιπαροχή σε ενα δραμα με εφιαλτικες συνεχειες!!!
  Αλλά η ευθύνη των οικονομικών χειρισμών σάς βαρύνει και θα λογοδοτήσετε στο λαό για τις επιλογές σας».

 6. Προφήτης avatar
  Προφήτης 03/05/2010 18:16:37

  Υπάρχει και η υπερεθνική, πανευρωπαϊκή διάσταση. Αφορά όλες τις ευρωπαϊκές οικονομίες, ακόμα και τις ισχυρές, όπως αναμένεται να υποστεί επίθεση η Βρεταννία.
  Κάποιος πρέπει να θέσει το θέμα του περιορισμού της ασυδοσίας του παγκοσμιοποιημένου χρηματοπιστωτικού τομέα.
  Τι θα πει "ποντάρω στην χρεωκοπία μιας χώρας";

 7. Κ.Τ. avatar
  Κ.Τ. 03/05/2010 18:24:12

  ΟΠΩΣ Η ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ, ΟΠΩΣ Η ΠΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ, ΕΤΣΙ ΑΣ ΤΙΜΗΣΩΜΕ ΟΣΟΥΣ ΛΕΝΕ ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΜΕ ΕΝΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΧΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ.

 8. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 03/05/2010 18:24:33

  Ο Τάσσος Παπαδόπουλος έδειξε το δρόμο πως αντιδρούν οι ηγέτες στις κρίσιμες αποφάσεις....

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Κώστας Ροδινός 03/05/2010 21:38:26

   Και ας θυμηθούμε και ποια ήταν η στάση του ΓΑΠ τότε...

  • diasapollon avatar
   diasapollon @ Κώστας Ροδινός 04/05/2010 00:49:57

   O ΓΑΠ τότε μπερδεύτήκε με το όνομα,νόμιζε Αυνάν αντί Ανάν και είπε ναι στο σχέδιο.Έκρινε εξ ιδίων και είπε ΝΑΙ κ.Ροδινέ δεν του ε΄ξηγησαν την διαφορά.

 9. ΣΟΦΙΑ avatar
  ΣΟΦΙΑ 03/05/2010 18:26:49

  Πράγματι και μέσα σε ελάχιστο χρόνο ο Σαμαράς έχει αναδειχθεί στη τελευταία ελπίδα και προσδοκία του λαού! Είναι ο λόγος που αχνοφέγγει κάποιο φως στη ζωή μας, είναι ο λόγος που μπορούμε ακόμη να μιλάμε και να υποστηρίζουμε ότι υπάρχουν και σήμερα άνθρωποι που πολεμάνε το σύστημα, ένα πολύ σκληρό σύστημα! Πιστεύω λοιπόν ότι γύρω του μπορούνε να συσπειρωθούνε όλες οι υγιείς δυνάμεις , και υπάρχουν, αυτής της χώρας και να χτυπήσουνε το σαθρό κατεστημένο που λεηλάτησε με κάθε τρόπο την πατρίδα, τον Έλληνα!

  • K.T avatar
   K.T @ ΣΟΦΙΑ 04/05/2010 00:56:59

   πιο καλα ταπε ο ...ΜΙΚΗΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΝ ΖΗΣΗ, Η Ο ΓΛΕΖΟΣ ...ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ... ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

 10. mixalis avatar
  mixalis 03/05/2010 18:26:53

  Με ΟΧΙ τα χάνει όλα. Του κάνει εκλογές ο ΓΑΠ και τον τελειώνει. Του τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια η Ντόρα και τον αποτελειώνει. Του τραβάει και η Μέρκελ (για να μην ξεχνάμε ποιός κυβερνά τη χώρα) το αυτί και τον στέλνει μια για πάντα στο σπίτι του. Με το ΝΑΙ έχει κάποιες πιθανότητες...

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ mixalis 03/05/2010 18:37:10

   Αυτά τα γράφουν διάφοροι φιμωμένοι εκβιαστές του Ίντερνετ. Μην παίζεις άθελά σου το βρώμικο παιχνίδι τους.

   • NEMESIS avatar
    NEMESIS @ ΓΙΑΝΝΗΣ 03/05/2010 22:18:46

    Οι μόνες πιθανότητες του ναι είναι ο εσαεί πολιτικός εξευτελισμός του.

 11. Manos-England avatar
  Manos-England 03/05/2010 18:27:28

  Epanerxomai sto antinews meta apo poly kairo....Apo tote pou vgike o Antonis proedros.
  We live historic moments and we only need to remember what Winston Churchill said in more difficult for our nation times: 'Hence you will not say that Greeks fight like heroes but that heroes fight like Greeks'
  It is a duty of Antonis to rise above party politics, and bring HOPE! It is not the YES or NO to IMF, but the tone of his speech. I sincerely hope that this is a unique opportunity to emerge as a true leader. As a potential voter, I am waiting...

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ Manos-England 03/05/2010 18:48:57

   “we shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender”
   The key word is "never"...

   • Manos-England avatar
    Manos-England @ ΒΡΑΧΟΣ 03/05/2010 19:53:09

    Vraxos

    I agree with you!!! Never surrender our country!

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ ΒΡΑΧΟΣ 03/05/2010 20:07:11

    We'll need some help from you, you know. I mean from the brothers abroad. I know not your numbers,but I trust your soul...
    Live well and prosper.

   • K.Tριανταφυλλου avatar
    K.Tριανταφυλλου @ ΒΡΑΧΟΣ 03/05/2010 23:15:41

    ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕΝ ΕΧΟΥΝ... ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ, ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ,
    ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΟΤΑΝ, ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΤΑΠΕΙΝΟΦΡΟΝΑ, ΟΤΙ ΣΚΟΤΩΣΕ -ΕΠΕΙΔΗ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΓΗ- ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟ ΝΕΝΕΚΟ,
    ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ,ΔΗΛΩΝΕ Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ Η ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ Η ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΣΣΟ ΙΣΑΑΚ, ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΑΣΣΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, ΤΟΝ ΣΟΛΩΜΟ ΣΟΛΩΜΟ, ΤΟΝ Κ. ΗΛΙΑΚΗ, ΤΟΝ ΓΙΑΛΟΨΟ, ΤΟΝ ΒΛΑΧΑΚΟ, ΤΟΝ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 120,000 ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΣΚΩΤΩΣΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ, ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΡ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ, ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ Η ΣΤΗΝ ΚΑΝΔΑΝΟ. ΝΕΝΗΚΙΚΑΜΕΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΦΑΝΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΛΛΙΠΗΣ ΣΤΟ ΝΑ ΠΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.

    ΑΝ Ο ΠΛΗΘΩΝ Ο ΓΕΜΙΣΤΟΣ ΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟΝ Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΗ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΗ ΧΡΕΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ ΔΟΣΟΛΗΨΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΑΡΩΓΗ, Η ΝΑ ΚΡΕΜΑΓΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300,000 ΚΑΛΟΓΗΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ, ΘΑΤΑΝ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ...ΩΣ ΑΛΛΟΣ ΠΛΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΕΓΕΡΤΗΣ.

    ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΜΑΣ ΕΛΑΧΕΝ... ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ. ΑΡΚΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ. θα γινουν ανταρα.

 12. netakias avatar
  netakias 03/05/2010 18:30:03

  Πολλά "ΘΑ" ακούω βρε Προφήτη.
  Κι άλλος μας έλεγε "Θα" και τελικα ήταν πομφόλυγες.
  Κράτα και καμία πισινή.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ netakias 03/05/2010 18:51:44

   Πισινή κρατάω. Τέρμα οι λευκές επιταγές.Καθένας κρίνεται πλέον άμα τη εμφανίσει.

 13. O Chazos tou choriou avatar
  O Chazos tou choriou 03/05/2010 18:30:32

  Ζω και εργαζομαι στην Ελβετια.

  Σημερα το πρωι φτανω στην τραπεζα, μου χαμογελανε,σκουπιζουν τον καναπε
  και μου λενε, Χαζε, θα σε εχουμε τωρα στα ωπα ωπα ! 110 δις μας χρωστας...Μην παθεις και τιποτα !!!

  Ασφαλως ηταν ενα αθωο αστειο, πλην ομως αν η βοηθεια αυτη ειχε δωθει προς π.χ. την Ισπανια ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ σε Ισπανο συναδελφο να γινοταν η ιδια πλακα...

  Τους ειπα βεβαια καντε τα 111 (το ενα επι τη παλαμη) να εισθε σιγουροι για την μακροημερευση μου...

  Ειναι ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΟ να γινουν κινησεις (και μπορουν να γινουν μονο απο τον Αντωνη Σαμαρα ) ανυψωσης του καταρρακωμενου σε φοβερο σημειο, κυρους της χωρας !!!

  Περα της θλιψης που προκαλει-οχι μονο η κατασταση,αλλα η παραφιλολογια που την συνοδευει-το να ακουσθει η Ελλαδα με ενα διαφορετικο τροπο ειναι ΑΝΑΓΚΑΙΟ και για την αλλη Ελλαδα που ζουμε εκτος πατριδος αλλα κυριως για να καταλαβουνε λαοι και λαοι, τεχνηεντως αποπροσανατολισμενοι, οτι στην Ελλαδα υπαρχει μελλον και μαλιστα ανταξιο του παρελθοντος....

  • anonymous avatar
   anonymous @ O Chazos tou choriou 03/05/2010 19:27:44

   Από όταν βγήκε ο ακατονόμαστος μου την έχουν πέσει ουκ ολίγες φορές στη Γερμανία και μάλιστα άσχετοι άνθρωποι, Αμερικανοί, Ινδοί, Νεοζηλανδοί κλπ. αλλά και Γερμανοί.

   Τους Γερμανούς τους έστειλα. Έκαναν το λάθος οι εφημερίδες τους να ανασύρουν τις θεωρίες του Φαλμεράγιερ τι οποίες είχε επαναφέρει στην επικαιρότητα ο Χίτλερ. Τους είπα λοιπόν ότι η τωρινή συμπεριφορά τους είναι χειρότερη από αυτή του Χίτλερ και τον βούλωσαν.

   Το πρόβλημα είναι μεγάλο γιατί άνοιξε μια πληγή και προκάλεσε τέτοια ανασφάλεια και διάρρηξη εμπιστοσύνης που δύσκολα θα κλείσει. Πολύ φοβάμαι ότι από δω και στο εξής όσο και να μαζέψουμε την κατάσταση πάλι με πάνω από 5% θα δανειζόμαστε.

 14. Κ.Τ. avatar
  Κ.Τ. 03/05/2010 18:31:07

  εστω οι ολιγοι που εδω τα σχολιαζουν ευπρεπως, βαστουν μια ελπιδα ζωσα,
  αλλα οι ταγοι εγιναν ....λαγοι

 15. Κ.Τ. avatar
  Κ.Τ. 03/05/2010 18:38:21

  Ισονομια στην Ευρωπη σημαινει να περιμενωμε την εξελιξι με τα χρεη των λοιπων. Δεν θα ανεχθουμε το ΔΝΤ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΑΣ.
  Με τα καλλιτερα μυαλα σπουδασαν πλειστοι οσοι εξ ημων και συναλλασσονται
  διεθνως οι πλουσιοι πατριωτες.
  Ας σπρωξωμε τους ταγους να διαλεξουν φωστηρες συμβουλους οπως το οφειλουν

 16. tzager avatar
  tzager 03/05/2010 18:38:47

  Αγαπητέ Προφήτη,

  Έκλεισε. Ο Σαμαράς θα πεί ΝΑΙ στο σχέδιο για εθνικούς λόγους και παράλληλα θα καταγγήλει την ολιγωρία και την αναβλητικότητα που επέδειξε η κυβέρνηση στους χειρισμούς της και φτάσαμε ως εδώ.

  Αν αυτή η στάση είναι ανεπαρκής για μερικούς, σοφή για άλλους και εθνική προδοσία για λίγους γραφικούς είναι υπό σοβαρή συζήτηση.

  Προσωπικά πιστεύω ότι είναι μία σωστότατη στάση στα πράγματα.

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ tzager 03/05/2010 18:39:42

   Και μόνο που το πιστεύεις εσύ, αποδεικνύεται ότι θα ήταν λάθος.

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ πολίτης 03/05/2010 18:50:00

    +1

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ πολίτης 03/05/2010 18:51:46

    + 300
    Ευχαριστώ.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ tzager 03/05/2010 18:59:37

   Πράγματι αγαπητέ tzager, κι εμένα με προβληματίζει το ότι και προκαταλαμβάνεις στάση και την επικροτείς.

   Ένα παλιό Γερμανικό ρητό λέει
   “In Gefahr und höchster Not bringt der Mittelweg den Tod”.
   Σε περίπτωση κίνδυνου και μεγάλης ανάγκης, ο μεσαίος δρόμος φέρνει τον θάνατο.

   Χωρίς να γίνονται "ηρωικές" αναγωγές, το κλασσικό παράδειγμα είναι ο Καραϊσκάκης.
   Μια "σωστότατη στάση (του) στα πράγματα" τότε θα σε έβρισκε με φέσι σήμερα.

   • NEMESIS avatar
    NEMESIS @ Προφήτης 03/05/2010 22:24:44

    ΕΥΓΕ
    Με ένα παράδειγμα καταδεικνύεις την σαφή διαφορά μεταξύ γραικύλου και Έλληνα.

   • NEMESIS avatar
    NEMESIS @ Προφήτης 03/05/2010 22:28:58

    Και η αναγωγή του παραδείγματος σου στην σημερινή πολιτική πραγματικότητα αρκεί για να δείξει στον κάθε Σαμαρά ότι οι διπλωματικές κωλοτούμπες της «μέσης οδού» θα είναι και το πολιτικό του τέλος.

    Τίποτε άλλο πέρα από ένα ηχηρό ΟΧΙ.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ tzager 03/05/2010 19:01:58

   Δεν ξέρω τι θα κάνει ή τι θα πει ο Σαμαράς.
   Εγώ είμαι Δ Υπάλληλος και όταν λέω ότι πρέπει να κοπούν τα επιδόματα στο Δημόσιο, να γίνει καθηκοντολόγιο, να γίνει αξιολόγηση και άρση της μονιμότητας ορισμένοι με λένε γραφικό.

   Ας μπω λοιπόν στη λογική σου:
   Ας πει ΝΑΙ. Σε τί;
   Στην αποτίμηση της χώρας στα 110 δις €; Φθηνός είσαι εκτός αν είσαι τραπεζικός και θα σωθείς με το δάνειο
   Στη μείωση των συντάξεων; Τι θα κάνει ο ηλίθιος γέρος που πλήρωνε εισφορές μια ζωή και δεν έκλεβε; Ο πρωην μισθωτός;Θα σηκώσει τη μαγκούρα και εγώ επιλέγω να είμαι δίπλα του
   Στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων; Στην αλλαγή υπολογισμού της αποζημίωσης; Τι θα κάνει ο εργαζόμενος στο ιδιωτικό τομέα; Γιατί εγώ έχω τη μονιμότητα...

   Ας τα σβήσουμε τα παραπάνω όλα, όμως συμφωνώ μαζί σου και ας πει ΝΑΙ καθώς για ορισμένους η επιβίωση είναι η μοναδική αρχή.
   Παντού οικονομολόγοι και τραπεζίτες λένε ότι δεν σώζεται η κατάσταση, αναβολή παίρνουμε, αλλά ας συμφωνήσουμε και ας πει ΝΑΙ.

   Σε τι; στην εκχώρηση της ανεξαρτησίας της χώρας; στην μετατροπή της Κοινοβουλευτικής δημοκρατίας σε μηχανισμό επικύρωσης και νομιμοποίησης αποφάσεων της τρόικας;Στον ενεχυριασμό Ελληνικής γης για δανεικά;Στην επικύρωση συμφωνίας που ούτε την ξέρουμε και την σύναψε ερήμην του Κοινοβουλίου ο Πρωθυπουργός; Γιατί όλοι θέλουν να ξεχνούν τα μέτρα θα ψηφίσουν την Τετάρτη, δεν μπορούν καν να τα τροποποιήσουν.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

   Ας πει ΝΑΙ
   Ας πει ΝΑΙ υπό όρους

   Εγώ απλά λέω ΟΧΙ τόσο απλά.

   ΥΓ

   ένα μικρό μάθημα ιστορίας:
   -κάποτε στην πολιορκία της Τρίπολης οι Τούρκοι έδιναν γη και κτήματα για να φύγουν ζωντανοί. Η απάντηση του γέρου ήταν "...και που τα βρήκαν; τα άφησε ο παππούλης τους;"
   -κάποτε κάποιοι άλλοι τίναξαν το Κούγκι αντί για ζωή και κτήματα αλλού
   -κάποτε κάποιος απάντησε ότι σύνηθες είναι ο " ...απαγχονισμός και όχι ο τουφεκισμός"
   -κάποτε κάποιοι άλλοι πέθαναν για Ελευθερία, για Δημοκρατία, για αξιοπρέπεια.

   Θα μουν μερικοί ότι οι πολιτικοί και η πολιτική στην Ελλάδα είναι ...σκατά. Είναι τα δικά μου όμως τα Ελληνικά και έχω ευθύνη και χρέος να τα αλλάξω. Δεν είναι διατάγματα της τρόικας ούτε η χώρα μου ούτε η ζωή μου ούτε οι συμπατριώτες μου.

   Αν το θες σε προσωπικό επίπεδο μου αρκεί το ΟΧΙ αφού λέει ΝΑΙ ο άνθρωπος των χ 3: είτε είναι φασολάδες είτε είναι συντάξεις ...

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Ο Ιθαγενής 03/05/2010 19:03:38

    ααα και φίλε μου και ιδιόρρυθμος είμαι και γραφικός, αλλά είμαι ΟΡΘΙΟΣ.

  • la poderosa II avatar
   la poderosa II @ tzager 03/05/2010 19:02:42

   Δεν σας αποκαλω επαισχυντους προδοτες, μαλλον σε ζωα μου φερνεται ολοι εσεις οι οπαδοι της συναινεσης. Γιατι οταν η Ελλαδα δεν θα μπορει να εξοφλησει τα διακρατικα δανεια που τωρα περνει, θα υποχρεωθει να παραδωσει γη και υδωρ στους πιστωτες της (υπαρχει ρητρα για κινητες και ακινητες αξιες σε περιπτωση αδυναμιας πληρωμης). Και η αδυναμια πληρωμης ειναι δεδομενη λογω του υφεσιακου χαρακτηρα των μετρων! Μακαρι να βρεθει ενας πραγματικος Ελληνας πολιτικος, ο οποιος θα χαραξει κοκκινες γραμμες, και ολοι οι Ελληνες θα συσπειρωθουν γυρω του. Το αν αυτος θα ειναι ο Σαμαρας , θα το δουμε. Το σιγουρο ειναι οτι αν συνεννεσει, θα υπογραψει το πολιτικο του τελος. Γιεσμαν εχουμε τον Γιωργακη, δεν θελουμε αλλον, παλικαρια που να λενε ΟΧΙ θελουμε...

   • NEMESIS avatar
    NEMESIS @ la poderosa II 03/05/2010 22:31:36

    http://www.youtube.com/watch?v=thctHwr5z4U&feature=player_embedded

   • NEMESIS avatar
    NEMESIS @ la poderosa II 03/05/2010 22:37:50

    Έτσι…ένα ηχηρό ΟΧΙ

   • MARIA avatar
    MARIA @ la poderosa II 04/05/2010 00:11:57

    Δυστυχώς η πλειοψηφία των απλών ελλήνων πολιτών δεν γνωρίζουν ούτε καν υποψιάζονται τη σημαντική αυτή ρήτρα που θα υπογράψει η κυβέρνηση και όταν το μάθουν θα είναι πολύ αργά!!
    Πιστεύω ότι αν το γνώριζαν η οργή και ο θυμός τους θα ήταν πολύ μεγαλύτερος απ΄ότι είναι αυτή τη στιγμή.
    Τα ΜΜΕ καλύπτουν αυτό το γεγονός.

 17. πολίτης avatar
  πολίτης 03/05/2010 18:38:57

  Ο Σαμαράς ίσως δε χάσει τίποτα, όμως το θέμα είναι τι θα χάσει η Ελλάδα. Ανάμεσα τους φίλους αυτής της ιστοσελίδας υπάρχουν άνθρωποι (συνταξιούχοι και υπάλληλοι), που όλο μας το εισόδημα στηρίζεται στο δημόσιο. Αν λοιπόν την επομένη του ΟΧΙ πτωχεύσουμε, εμείς δε θα έχουμε να φάμε, γιατί δεν έχουμε και καταθέσεις. Και παρόλα αυτά λέμε να πει ΟΧΙ. Δεν έχει αξία αυτό;
  Έπειτα, αν ο Σαμαράς δηλώσει ήδη από σήμερα ότι θα πει ΟΧΙ, ίσως ο Παπανδρέου, που πρωταρχικό σκοπό έχει την επέλαση του ΔΝΤ, δε θα ρισκάρει να το φέρει με 181 ψήφους. Πράγμα που αφήνει ανοιχτές πόρτες για το μέλλον.
  ΕΜΕΙΣ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ.

  • tzager avatar
   tzager @ πολίτης 03/05/2010 18:47:10

   Και γιατί πρέπει να πτωχεύσουμε και μερικοί να μην έχουν να φάνε ρε Che Guevara;

   Έτσι για να τονωθεί το υπερεθνικό σου φρόνημα; Είσαι σοβαρός; Ούτε ο Καρατζαφύρερ δε τα λέει αυτά...

   Εσείς κι η Αλέκα. Πάντα πίστευα ότι υπάρχουν υπόγειες διαδρομές (ιδεολογικές) μεταξύ άκρας Δεξιάς και κομμουνιστικής Αριστεράς.

   • πολίτης avatar
    πολίτης @ tzager 03/05/2010 22:59:45

    ΝΑ ΤΟΝΩΘΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥ ΦΡΟΝΗΜΑ; Αυτό κατάλαβες; Είναι θέμα φρονήματος τώρα πλέον ή αντιμετωπίζουμε μία πραγματική κατάσταση που μπορεί να σημάνει χρόνια σκλαβια; Και γιατί πρέπει να σκλαβωθούμε όλοι, για να χεις να τρως ένα χρόνο παραπάνω παϊδάκια; Σπουδαίο όφελος!
    Σε ένα πράγμα συμφωνούμε: ότι ο Καρατζαφύρερ δεν τα λέει αυτά, αλλά συμφωνεί μαζί σου. Οπότε βγάλε συμπεράσματα.

 18. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 03/05/2010 18:42:37

  Μπορείτε να μαντέψετε ποιός τό 'γραψε αυτό;

  "ΛΥΠΑΜΑΙ, ΑΛΛΑ πολύ δύσκολα µπορώ να χαρακτηρίσω τα χθεσινά µέτρα «σχέδιο διάσωσης». Αντιθέτως, πολύ φοβούµαι ότι µάλλον πρόκειται για «σχέδιο τιµωρίας».
  ΕΝΑ «ΣΧΕΔΙΟ τιµωρίας» της ελληνικής κοινωνίας, η οποία µπορεί να έχει πολλά στραβά, να διέπραξε πολλά σφάλµατα, να έκανε τεράστιες κουτσουκέλες, αλλά δεν είναι µικρό παιδί για να τη δέρνουν µε τον χάρακα.
  ΚΑΙ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, αυτό το πνεύµα αποπνέουν τα χθεσινά µέτρα.
  Αναγκαία; Χρήσιµα; Απαραίτητα; Αναπόφευκτα; Πείτε τα όπως θέλετε. Προσθέστε, όµως, και κάτι άλλο: άδικα και ασυνάρτητα. ΑΔΙΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ρίχνουν όλο το βάρος στους µισθωτούς και τους συνταξιούχους. Ολόκληρες κατηγορίες ελλήνων πολιτών - οι αγρότες, οι ελεύθεροι επαγγελµατίες, οι έµποροι, οι καταστηµατάρχες... - δεν θα συνεισφέρουν στην κοινή (υποτίθεται) προσπάθεια ούτε δεκάρα. Μόνο αν είναι καπνιστές και πότες θα τσοντάρουν. ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΑ ΕΠΕΙΔΗ δεν υπηρετούν αυτό που εξαγγέλλουν. ΘΕΛΟΥΝ, ΛΕΕΙ, να κάνουν «αποπληθωρισµό». Μάλιστα! Και την ίδια στιγµή αυξάνουν (για δεύτερη φορά µέσα στο 2010!) τον ΦΠΑ και τους έµµεσους φόρους, ένα κατ’ εξοχήν πληθωριστικό µέτρο. Τι σόι «αποπληθωρισµός» είναι αυτός που θα επιδιωχθεί διά της τόνωσης του πληθωρισµού;
  ΘΕΛΟΥΝ, ΛΕΕΙ, να µειώσουν το κόστος της εργασίας στο όνοµα της «ανταγωνιστικότητας». Μάλιστα! Αλλά τότε γιατί κόβουν τις συντάξεις; Μετέχουν οι συνταξιούχοι στην παραγωγική διαδικασία; Πού ξανακούστηκε να περιορίζεις το κόστος εργασίας κόβοντας τις αποδοχές αυτών που δεν εργάζονται;
  ΘΕΛΟΥΝ, ΛΕΕΙ, να εξυγιάνουν την αγορά εργασίας. Μάλιστα!
  Κι όχι µόνο απελευθερώνουν τις απολύσεις, αλλά περικόπτουν και την αποζηµίωση. Αυτό είναι άραγε εξυγίανση ή πριµοδότηση των απολύσεων; Και πόσο υγιής θα είναι η αγορά εργασίας σε µια χώρα µε οκτακόσιες χιλιάδες ή ένα εκατοµµύριο ανέργους;
  ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ µένει τελικά από αυτήν την ιστορία; Μια γεύση πίκρας. Διότι τον λογαριασµό θα τον πληρώσουν περισσότερο από όλους τα γεροντάκια. Δεν υπήρξε ούτε µια στοιχειώδης πρόνοια της κυβέρνησης ώστε οι περικοπές των συντάξεων να µην είναι γενικές αλλά να εξαιρούνται όσοι έχουν περάσει µια ηλικία ή όσοι βγήκαν στη σύνταξη έπειτα από έναν µεγάλο αριθµό ετών εργασίας. ΜΕ ΑΛΛΑ λόγια, το γεροντάκι που δούλεψε µια ολόκληρη ζωή για µια σύνταξη ή η χήρα του έµειναν απροστάτευτοι απέναντι σε εκείνους που θέλησαν να τιµωρήσουν όσους συνταξιούχουςµαϊµούδες κυκλοφορούν ανάµεσά µας.
  ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ; Θα µπορούσα ίσως να δεχτώ µια χώρα που αποδεικνύεται ανίκανη να προστατεύσει τον εαυτό της. Θα µπορούσα ακόµη να δεχτώ µια κυβέρνηση που αποδεικνύεται αδύναµη να προστατεύσει τη χώρα της.
  ΑΛΛΑ ΔΕΝ έχω σε καµία υπόληψη τη χώρα και την κυβέρνηση που δεν καταφέρνουν να προστατεύσουν τα γεροντάκια τους".

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ Διοτίμα 03/05/2010 18:46:53

   Βρε τον Πρετεντέρη...Τι έγινε; Άργησε να ταχυδρομηθεί η επιταγή;

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Διοτίμα 03/05/2010 18:47:39

   Δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά στο θέμα ελεύθερος επαγγελματίας είναι ολίγον τι ΜΑΛΑΚΑΣ. Ξέρεις φιλαράκι, κι εγώ πληρώνω ΦΠΑ, κι εγώ βάζω βενζίνη, όμως εγώ ΠΟΤΕ δεν έπαιρνα δώρο Πάσχα, Χριστουγέννων, διακοπών και ξυσταρχιδισμού. Και μη μου πει κανείς τις γνωστές πίπες για φοροδιαφυγές και κακούς εργοδότες, αν είναι τόσο εύκολο να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας και έχει τόσα πολλά λεφτά γιατί δεν το κάνετε όλοι σας?

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ TopGunZ 03/05/2010 18:48:26

    Χαχαχαχα, τώρα είδα ότι είναι ο Πρετεντέρης κι εγώ στο google! Ε ρε θα γελάσει ο κάθε πικραμένος σε τούτο το ντουνια....

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Διοτίμα 03/05/2010 19:05:46

   Διοτίμα, ο Πρετεντέρης είναι -σε κάποιον βαθμό- επικίνδυνος επειδή έχει επίγνωση. Δεν είναι ο βλαξ προπαγανδιστής. Ο ανεγκέφαλος χειροκροτητής.

   Γνωρίζει το καλό και το κακό και υπηρετεί το δεύτερο με επίκληση του πρώτου.

   Για το συγκεκριμένο πιστεύω ότι εντάσσεται στην προσωπική βεντέτα με τον ΓΑΠ από τις εσωκομματικές εκλογές του 2007 στο ΠΑΣΟΚ και την αποτυχία του Βενιζέλου που υποστήριζε ο Πρετ.

 19. Κ.Τ. avatar
  Κ.Τ. 03/05/2010 18:45:45

  Ανυπαρκτος χρηματοοικονομικος αντιλογος για την εκμεταλλευσι του Δημοσιου πλουτου και οι επιφυλλαξεις για την καθυστερησι απως των Ιανουαριο, οπως καγχαζει η κα Μερκελ οτι καταφερε με το ΔΝΤ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΚΕΤΟ-ΝΕΤΟ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ.

 20. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 03/05/2010 18:50:05

  Εγώ θα έλεγα ΝΑΙ, είναι μήνας Μάϊος. ΝΑΙ, είμαστε χρεοκοπημένοι. ΝΑΙ έχετε φωνάξει το ΔΝΤ, και έτσι που τα φέρατε δεν έχετε, πλέον, πολλές επιλογές (επιλογές πάντα υπάρχουν, αλλά). ΟΧΙ δεν ήταν απαραίτητο το ΔΝΤ, τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, και η αγορά το έδειχνε. ΝΑΙ, με σοβαρούς συνομιλητές, το ΔΝΤ μπορεί να υποκαταστήσει τους Πασόκους στα ανιπασοκικά τους μέτρα. ΝΑΙ, έχετε την πλειοψηφία να περάσετε βλακώδεις νόμους για μετανάστες και πρασινάδες, με την ίδια πλειοψηφία θα πορευτείτε. ΟΧΙ δεν θα καταστρέψουμε την χώρα, εδώ και τώρα που την φέρατε, αλλά δική σας πλειοψηφία, εάν έχετε τεχνοκρατικές απορίες να τις θέσετε στην Βουλή, και εμείς θα σας λέμε κάθε φορά την ειλικρινή μας άποψη.

  ΟΧΙ δεν μπροκειται να απαντήσουμε με ΝΑΙ ή ΟΧΙ σε πλαστά και παραπλανητικά ερωτήματα σαν αυτό που τίθεται. ΝΑΙ είναι Μάϊος του 2010 και έχετε καλέσει το ΔΝΤ. Να ερμηνεύσει ο καθέ ένας αν είπα ΝΑΙ ή ΟΧΙ.

  Συγνώμη κ. Σαμαρά, δεν έιναι πολύ έυγλωττο, αλλα είναι αλήθεια. Το να λες βέβαι την λέξη "αλήθεια" σε Πασόκους είναι σαν να φτιάχνεις σταυρό από φωτεινά σκόρδα σε βρυκόλακες.

  • Beyond The Stars avatar
   Beyond The Stars @ archaeopteryx 03/05/2010 19:43:29

   +1!

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ archaeopteryx 03/05/2010 21:23:32

   αρχαίε, νομίζω πως αξίζει τον κόπο να το στείλεις στο προσωπικό μέιλ του Αντώνη.

   Προφήτη, εξαιρετική ανάρτηση.

   Καλό είναι να ηρεμήσουμε λιγάκι, και να αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους αυτοί που υποτίθεται ότι εμπιστευόμαστε.

   (Αν ήμουν Σαμαράς και διάβαζα αυτές τις μέρες το αντινιουζ θα είχα πάρει των ομματιών μου για το Τιμπουκτού).

 21. Bodinus1576 avatar
  Bodinus1576 03/05/2010 18:50:16

  Θα συμφωνήσω με το άρθρο του Προφήτη ότι κάτι δείχνει να αλλάζει τουλάχιστον σε επίπεδο ιστότοπων και ιστολογίων από χθες. Αναφέρομαι σε τρωκτικό, "Έθνος" και "ΠΘ". Από εκεί και πέρα και επειδή αυτό που προέχει είναι να μείνει ζωντανή η Ιδέα, την οποία ο Σαμαράς πρεσβεύει, και για την οποία τον στηρίζουμε, νομίζω ότι πρέπει να ζητήσει ανταλλάγματα, με τη σειρά που τα απαριθμεί το άρθρο. Σε 10 μέρες ο ΓΑΠ, πέρα από τη φθορά της υποτέλειας στο ΔΝΤ το βράδι της Τετάρτης, θα έχει να αντιμετωπίσει και την φθορά από την εικόνα υποτέλειας που θα εκπέμπει το κοινό Υπ.Σ. στην Αθήνα υπό την Προεδρία Ερντογάν- Νταβούτογλου.Αν ο Σαμαράς ζητήσει αύριο ανταλλάγματα στα εθνικά θέματα "πιάνει θέση" για την κατάσταση που θα διαμορφωθεί σε 10 μέρες.

 22. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 03/05/2010 18:51:11

  Οι υπόγειες διαδρομές είναι ανάμεσα σε ανθρώπους που είναι τίμιοι και λένε την αλήθεια.

 23. Spiri avatar
  Spiri 03/05/2010 18:52:15

  O Samaras prepei na pisei toso to eswteriko oso kai to exwteriko...oti yparxei elpida......OXI allh synenesh.....alla na katathesei protaseis....Themata pou skopima paralifthikan apo to PASOK.....opws oi idiwtikopoihseis dhmosiwn organismwn p.x OSE...pou einai zhmiogwnes gia to kratos....... kai pwlish dhmosiwn ktiriwn pou sapizoun anekmetaleyta....

 24. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 03/05/2010 18:59:42

  Ο κ. Σαμαράς μπορεί να μην έχει να χάσει τίποτε με ένα ΝΑΙ έστω και με προϋποθέσεις. Εμείς όμως; Η χώρα;

  Θραξ Αναρμόδιος

  ΥΓ. "η ελπίδα όμως ξεπερνιέται πολύ δυσκολότερα από το φόβο". Πράγματι. Και η ανάρτηση μου φαίνεται σαν προετοιμασία ξεπεράσματος της ελπίδας.

 25. Βασίλης avatar
  Βασίλης 03/05/2010 18:59:44

  Πιστέυω ότι έχει αρχίσει και κουράζει η τόση υποστήριξη του Σαμαρά, τους ανεξάρτητους αναγνώστες του σάιτ

  Τώρα που πιθανώς έγινε γνωστό ότι μάλλον θα πει Ναι στο συμφοιτητή, τα γυρίζετε?

  Νομίζω ότι παρατράβηξε η τόση στήριξη. Άποψη μου

  Καλό απόγευμα

  • Factorx avatar
   Factorx @ Βασίλης 03/05/2010 19:04:29

   Αν σε κουράζει γιατί το διάβασες; Αν εγραφε για τον ΓΑΠ δεν θα κούραζε;

   • tzager avatar
    tzager @ Factorx 03/05/2010 19:57:23

    Έτσι!

   • Βασίλης avatar
    Βασίλης @ Factorx 05/05/2010 22:47:12

    @Factorx

    Το σάιτ έχει πολύ έγκυρες πληροφορίες και η επιχειρηματολογία που παρατίθεται πάντα είναι τεκμηριωμένη, απλά νομίζω ότι στο Σαμαρά επιδεικνύεται μια στήριξη άνευ λόγου, όπως θα φανεί όταν αναλάβει την εξουσία, που μάλλον θα είναι πολύ σύντομα.

    Όσο για τον ΓΑΠ, καλύτερα να μην εκφράσω τις απόψεις μου γιατί θα ξεφύγω από τα όρια μιας 'πολιτισμένης' συζήτησης. Μόνο αθυροστομίες αξίζουν σε προδότες όπως αυτός και όλη η φαμίλια του.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Βασίλης 03/05/2010 19:08:37

   Βασίλη συμφωνώ. Κριτική υποστήριξη.

   • tzager avatar
    tzager @ Προφήτης 03/05/2010 19:59:48

    Συμφωνείς Προφήτη..;

    Μπράβο κωλοτούμπα! Α ρε Βασίλη πόσο δίκιο έχεις...

   • παλιός αναγνώστης avatar
    παλιός αναγνώστης @ Προφήτης 03/05/2010 20:06:55

    Προφήτη για σένα το λέει

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Προφήτης 03/05/2010 20:43:01

    tzager, πονηρούλη, άλλα διαβάζεις άλλα "καταλαβαίνεις"

 26. παλιός αναγνώστης avatar
  παλιός αναγνώστης 03/05/2010 19:03:13

  Τι γράφει ο Γκουζάνης στο Πρώτο Θέμα:

  Ο κ. Σαμαράς μετρά κατ αρχήν τις πολιτικές επιπτώσεις της στάσης του. Αν υπερψηφίσει τα μέτρα έστω και ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση θα θεωρηθεί εφεξής συνυπεύθυνος από την κοινή γνώμη. Αν καταψηφίσει και διαχωρίσει την θέση του μπορεί να ευελπιστεί ότι θα εισπράξει από την δυσαρέσκεια που με βεβαιότητα θα προκαλέσει η εφαρμογή τους. Αν πάλι διαχωρίσει την στάση του θα αποξενωθεί από ένα τμήμα της μεσαίας τάξης αλλά και της οικονομικής ελίτ που θεωρούν τα μέτρα ως τελευταία ευκαιρία για τον εξορθολογισμό της οικονομίας και του Δημόσιου Τομέα. Επιπλέον θα δεχθεί την κριτική για «λαικιστική» αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος που δημιούργησε σε σημαντικό βαθμό η διακυβέρνηση Καραμανλή καθώς και ότι παραμένει δέσμιος του πρώην πρωθυπουργού. Η λαική δεξιά του κόμματός του πάντως τον ωθεί να διαχωρίσει την θέση του και να περιμένει να εισπράξει τα πολιτικά οφέλη. Αντίθετα οι κεντρώοι και φιλελεύθεροι του κόμματός του λένε ότι «η στάση ευθύνης την ώρα που η χώρα απειλείται με πτώχευση και έξοδο από το ευρώ υπαγορεύει να ψηφίσουμε το πακέτο των μέτρων παρά τα λάθη και τις παραλείψεις της κυβέρνησης». Μέχρι στιγμής η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν δηλώσει δημοσίως ότι «στο σημείο που έφθασαν τα πράγματα η προσφυγή στο ΔΝΤ είναι αναπόφευκτη». Με την τοποθέτηση αυτή συμφωνούν όμως πολλοί ακόμη βουλευτές αρκετοί εκ των οποίων ανήκουν στο σχήμα των τομεαρχών.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ παλιός αναγνώστης 03/05/2010 19:18:48

   "δημιούργησε σε σημαντικό βαθμό η διακυβέρνηση Καραμανλή"

   Εδώ είναι το τυράκι. Αν πιστεύει κάποιος την τρισμέγιστη αυτή ΜΑΛΑΚΙΑ, τότε εύκολα το ξανασκέφτεται για το ΟΧΙ. Δεν "βγάζω λάδι" τη διακυβέρνηση Καραμανλή, αλλά το "δημιούργησε σε σημαντικό βαθμό" σε σχέση με το "απέτυχε να το περιορίσει" και μάλιστα για το σύνολο των στελεχών έχει τεράστια διαφορά. Ο Αντώνης έκανε όση αυτοκριτική χρειαζόταν. Και καλά κάνει που δεν πετάει έτσι εύκολα τα βαρίδια, βάζοντας το τελευταίο λιθαράκι στην επικοινωνιακή ταφόπλακα της ΝΔ (παραδεχόμενος τόσ ξώφθαλμα την αποτυχία της). Δώξα τω Θεώ κάτι καλόπαιδα είναι αρκετά αλαζόνες ώστε να του προσφέρουν απλόχερα την ευκαιρεία για ξεσκαρτάρισμα.

   Τώρα προέχει το ΟΧΙ...Όχι οι βλακείες των κεντροφιλελεύθερων...

 27. Κ.Τ. avatar
  Κ.Τ. 03/05/2010 19:03:35

  ΑΝ ΣΥΣΧΕΤΗΣΘΟΥΝ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ-ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ, ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΟΧΙ ΕΦ ΟΣΟΝ ΔΕΝ ΑΝΑΚΛΗΘΗ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΕΠΕΚΤΕΙΝΩΜΕ ΣΤΑ 12 ΜΙΛΛΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΚΑ ΜΑΣ ΥΔΑΤΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΝ ΟΥΤΙΔΑΝΟ ΟΘΩΜΑΝΟ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΝΑ ΟΡΕΓΕΤΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ...ΖΩΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟ.

 28. mitikas avatar
  mitikas 03/05/2010 19:05:51

  Σήμερα,πρώτη εργάσιμη του μήνα,μετά τη βουή των ανακοινώσεων,μέσα σε κλίμα -έως και-νεκρικής σιγής,οι γνωστοί άγνωστοι των blogs ξεσπαθώσαν¨ΝΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ,ΚΟΜΠΑΡΣΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΛΠ¨¨.Ας γνωρίζουν ότι έχουν να κάνουν με κάτι διαφορετικό από ότι έως τώρα ζόυμε στην πολιτική ζωή της Ελλάδας...

 29. ΒΡΑΧΟΣ avatar
  ΒΡΑΧΟΣ 03/05/2010 19:10:03

  Όσο μπορώ να γνωρίζω, από την μεγάλη, καθημερινή, επαφή που έχω με πολίτες αυτής της χώρας, υπάρχει ένα απίστευτο μούδιασμα. Κάποιοι λένε ότι η αγορά έχει "ψυχολογία". Έχω την εντύπωση ότι αυτό ισχύει και για την κοινωνία.
  Η ψυχολογία είναι κάτω από το μηδέν. Ο κύριος Σαμαράς έχει μία ευκαιρία να προκαταλάβει τις εξελίξεις. Να πάρει εκείνος την πρωτοβουλία. Να γίνει απρόβλεπτος. Να θυμίσω ότι κάποτε θεωρείτο το πουλέν της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ποιος περίμενε τότε , τέτοια διάρρηξη σχέσεων; Το έχει ξανακάνει λοιπόν...Ας περιμένουμε...
  Δεν νομίζω να θέλει να έχει την τύχη του Κ.Κ που λοιδωρείται σήμερα από εκείνους που τον πίστεψαν και τον αποθέωναν.
  Δεν είναι τόσο δίλημμα το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ.
  Είναι το τελείως διαφορετικό. Αυτό που δεν περιμένουν. Αυτό που δεν υπολογίζουν τα μίσθαρνα όργανα της παραπληροφόρησης και της διαπλοκής.
  Έτσι υπάρχει η ελπίδα να κερδίσει την κοινωνία των Ελλήνων, που στη διάρκεια της Ιστορίας, πολλοί τους θεωρούσαν προβλέψιμους.Μόνο που εκείνοι εξαφανίστηκαν και εμείς είμαστε ακόμα εδώ, παρά τις προβλέψεις τους...

 30. donaE avatar
  donaE 03/05/2010 19:10:56

  Ειδικα το "οχι" δεν μπορει να γινει ναι...
  Παζαρια με αποντες δεν εχουν νοημα.

 31. Κ.Τ. avatar
  Κ.Τ. 03/05/2010 19:11:58

  ΑΠΟ ΓΡΑΙΚΥΛΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ, ΑΣ ΜΗΝ ΤΑΥΤΙΣΘΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΗ ΤΟΥ, ΕΙΔΑΛΩΣ ΘΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΕΝΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ. Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΙΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΓΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
  ΤΟΥ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΥΣΤΕΡΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΗΣΙ.

 32. Κώστας avatar
  Κώστας 03/05/2010 19:12:41

  Δεν ξέρουμε τι θα πει(προσωπικά πιθανολογώ πως θα πει ΝΑΙ και συμφωνώ με αυτή τη στάση), αλλά αντιθέτως ότι και αν πει έχει να χάσει βραχυπρόθεσμα και να κερδίσει πολλά μακροπρόθεσμα.
  Για την περίπτωση του ΝΑΙ:
  -Εχει να χάσει, από την απογοήτευση που θα επέλθει στους παθιασμένους(με το δίκιο τους εν πολλοίς)οπαδούς του ΟΧΙ.
  -Εχει να χάσει από την απογοήτευση όσω κάνουν λανθασμένες κατά τη γνώμη μου συγκρίσεις με σχέδιο Ανάν, Τάσσο κλπ. Άτοπη σύγκριση. Κρίσιμα θέματα και τα δύο, αλλά κάπου εκεί τελείωνουν οι ομοιότητες. Πέραν της χαώδους πολιτικής διαφοράς που χωρίζει τις δύο περιπτώσεις να το δούμε και αλλιώς: στην πρώτη περίπτωση ο Τάσσος είχε πίσω του μια ανεξάρτητη χώρα, μέλος της ΕΕ και απέρριψε ένα νομικό έκτρωμα, όπως ήταν η πλεκτάνη Ανάν. Σήμερα, η Ελλάδα είναι μια χρεοκοπημένη χώρα, που στις 19 Μαίου ψάχνει για αρκετά δις και ΜΟΝΗ πηγή χρηματοδότησης είναι το ΔΝΤ-ΕΕ, με αντίτιμο τα γνωστά επαχθέστατα μέτρα και το τούνελ της ύφεσης.Εναλλακτική λύση στην παρούσα κατάσταση η παύση πληρωμών και η άβυσσος.

  -Ο Σαμαράς θα κερδίσει μακροπρόθεσμα αφαιρώντας και το τελευταίο φύλο συκής από τον ανίκανο Πρωθυπουργό, που με τίποτα πλέον δεν θα μπορεί να ισχυρίζεται πως δεν είχε το απαραίτητο minimum πολιτικής ηρεμίας, τουλάχιστον σε επίπεδο κομμάτων.
  -Θα κερδίσει μακροπρόθεσμα αφοπλίζοντας τους δολοπλόκους εσωκομματικούς θηλυκούς τερμίτες υπονομευτές(που ήρθε η ώρα να διαγραφούν, για να απολαύσουν τους κόπους των φιλιών τους με τον Mr.Siemens χωρίς να αποσπώνται από την...πληκτική πολιτική σκηνή)
  -Θα κερδίσει μια μεγάλη και βουβή οργισμένη μάζα. Οργισμένη με την αποτυχία της 5ετιας Καραμανλή. Οργισμένη με τον φαιδρό μπλοφατζή και αμετανόητα ψευδόμενο νυν Πρωθυπουργό που τολμά να ισχυρίζεται πως διαπραγματεύτηκε τάχα τον 14/15ο μισθό των ιδιωτικών υπαλλήλων, όταν ουδέποτε όπως αποκαλύφθηκε ετέθη τέτοιο θέμα από πλευράς ΔΝΤ. Η μάζα αυτή πολιτών έχει κατανοήσει πως η προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης κατέστη αναποφεύκτη. Καταλογίζει και αντιλαμβάνεται τις ευθύνες και την εγκληματική ολιγωρία ΓΑΠ, αλλά θέλει υπεύθυνη(όπως την αντιλαμβάνονται βέβαια, κάθε διαφωνία δεκτή και κατανοητή...)στάση.

  Και πάντως στη Βουλή έχει να κερδίσει μια μέρα που θα μείνει ιστορική. Θα στείλει τον ΓΑΠ στο εδώλιο της Ιστορίας από όπου κανένα δελτίο των 8 και καμία εφημερίδα δεν πρόκειται να τον σώσει.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Κώστας 03/05/2010 19:20:21

   Δηλαδή να πει ΝΑΙ στην μετατροπή του πολιτεύματος;
   Σε μετατροπή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας σε επικύρωση αποφάσεων της τρόικας;

   Μα θα πτωχεύσουμε φωνάζουν όλοι αραχτοί.Δεν θα πληρωθεί ο μισθός και η σύνταξη.
   Γιατί τώρα έχουμε; με το ΝΑΙ μια ακόμα ψήφο στην άσκηση δημοσιονομικής πολιτικής από την τρόικα έχουμε μα ενέχυρο τη χώρα.

   ΚΑΙ;

   Απλά και το ξέρουμε όλοι θα επαναδιαπραγματευτούμε τώρα το χρέος και όχι το 2014.

   • Κώστας avatar
    Κώστας @ Ο Ιθαγενής 03/05/2010 19:34:21

    Φίλε Ιθαγενή,
    διαφωνούμε, κατανοητό.
    Αλλά να ξέρουμε σε τι διαφωνούμε.
    Ναι, σήμερα έχουμε μισθό και σύνταξη. Πετσοκομένο αγρίως, αλλά έχουμε. Με παύση πληρωμών δεν θα έχουμε...

    Είπε και σωστά:"μόνο μου μέλημα, πως θα φύγουμε μια ώρα αρχύτερα από τη μέγγενη". Άλλο πράγμα το "το παλεύω μέχρι τέλους" με αιματηρές βέβαια θυσίες και άλλο το "πετάω λευκή πετσέτα τώρα", με πολύ αιματηρότερες θυσίες και ακρωτηριασμούς, τους οποίος συνεπάγεται η επαναδιαπραγμάτευση και το φαλιμέντο.

   • Beyond The Stars avatar
    Beyond The Stars @ Ο Ιθαγενής 03/05/2010 20:25:57

    @ Κώστας

    "Ναι, σήμερα έχουμε μισθό και σύνταξη. Πετσοκομένο αγρίως, αλλά έχουμε. Με παύση πληρωμών δεν θα έχουμε…"

    Μας δίνεις εδώ το κλασικό σοσιαλιστικό δίλημμα,
    Τί θέλετε, ΔΝΤ η Χρεωκοπία?

    Πρώτον,
    Ποιός σου είπε οτι η παύση πληρωμών προς τους δανειστές,
    θα εμποδίσει το κράτος να πληρώσει μισθούς και συντάξεις?
    Εσύ, αν σταματήσεις να πληρώνεις τα δάνειά σου,
    [γιατί περί αυτού πρόκειται]
    πιστεύεις πως δεν θα μπορείς να δώσεις τα χρήματα
    απο τα έσοδά σου στη γυναίκα σου και τα παιδιά σου?
    Μπορείς.
    Πόσο μάλλον όταν σαν κράτος έχεις πολύ περισσότερες επιλογές.
    πχ. Επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των ομολόγων.

    Υπήρχε η δυνατότητα εφαρμογής μιας διαφορετικής πολιτικής,
    πχ. εδώ στο Αντί αναφέρθηκαν πολλές επιλογές και πολλά παραδείγματα, μιας άλλης πολιτικής, χωρίς το ΔΝΤ,
    -αναφέρθηκαν όλες οι προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά-
    αλλα μη ξεχνάμε πως ο Ελληνικός λαός είχε πρόσφατα
    διαλέξει αυτούς που του είπαν οτι λεφτά υπάρχουν...

    Και αυτοί διάλεξαν το μπαζούκα πάνω στο τραπέζι.
    [Το γεγονός οτι το μπαζούκα σημάδευε εμάς,
    δεν τους αποθάρρυνε καθόλου...]

    Δεύτερον,
    Σκέψου λίγο, πότε μας τίθεται το ζήτημα ναί η όχι
    στο ΔΝΤ?
    Μήπως αφού ΗΔΗ δεν μας δανείζουν οι αγορές?

    _________________________________
    Πές πως η χώρα είναι ένα μεγάλο αεροπλάνο.

    Πότε μας λένε να προτείνουμε εναλλακτική πορεία
    στο αεροπλάνο?
    Πότε μας λένε να συμφωνήσουμε στην ιδέα
    της αναγκαστικής προσθαλάσσωσης?
    Μήπως όταν ήδη έχουμε ξεμείνει απο καύσιμα
    λόγω των κύκλων που δέν θέλαμε λεφτά,
    που δέν παίρναμε μέτρα,
    αλλά κόβαμε βόλτες και ζητούσαμε [δήθεν]
    μόνο πολιτική στήριξη?

    Ποιός ευθύνεται για το χαμένο χρόνο?
    Η κυβέρνηση,
    [που ξέρει στα γρήγορα να νομιμοποιεί τους Πακιστανούς]
    η η αντιπολίτευση?

   • O Ιθαγενής avatar
    O Ιθαγενής @ Ο Ιθαγενής 03/05/2010 21:58:43

    και πως θα φύγεις φίλε Κώστα; με ΔΝΤ και ΓΑΠ;

    Στη Ρηγίλλης πχ κοιμούνται ορισμένοι εγώ θα έβαζα το βίντεο του Προβόπουλου στον Παπαχελά, να παίζει από αύριο έως τη ψηφοφορία, που λέει ότι το έλλειμμα ήταν το πρώτο οκτάμηνο 8% και κάποιοι για 3 μήνες κοιμούνταν και το έφτασαν στο 12,7.

    ΝΑΙ λοιπόν στη διαχείριση από το ΠΑΣΟΚ 110 δις €
    Εμπρός για πράσινη ανάπτυξη και εμείς θα παίρνουμε το μισθό και τη σύνταξη του ΔΝΤ.

    Όπως και οι ίδιοι έχουν πει θα φτάσουμε στο 150% και μετά το 2014 βλέπουμε...

   • Κώστας avatar
    Κώστας @ Ο Ιθαγενής 04/05/2010 05:05:26

    Φίλε Ιθαγενή,
    μα και βέβαια συμφωνώ πως με ΓΑΠ "δεν θα φύγω", δεν υπάρχει διέξοδος με αυτόν. Και βέβαια συμφωνούμε στο βίντεο που λες. Το απόλυτο ξεγύμνωμα των πράσινων ψεμμάτων.

    @Beyond The Stars
    να ψάξεις σε παρακαλώ τι γίνεται σε περίπτωση παύσης πληρωμών ενός κράτους. Ποιές είναι οι άμεσες και ποιές οι μακροχρόνιες συνέπειες. Επειδή μιλάς για "σοσιαλιστικό δίλιμμα" που θέτω εγώ να σου πω πως την παύση πληρωμών/επαναδιαπραγμάτευση κλπ υπερασπίζονται αριστεροί και σοσιαλιστές οικονομολόγοι και δημοσιολογούντες.Πχ:
    -http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=534027
    -http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=136116
    -ή ο Μαντάς του ΔΗΚΚΙ:http://www.corfupress.com/bulletin/index.php?/eidiseis/arthra/paisi-pliromon-apodesmeisi-apo-one-kai-eiro.html και ένα σωρό άλλοι(Σπ.Μαρκέτος και αριστεροί που δεν ξέρουν που τους παν τα τέσσερα)

    Η σοσιαλιστική προσέγγιση είναι η παυση πληρωμών ως λύση. Διάβασε τα άρθρα τους. Μιλάμε για γνήσιους σοσιαλιστές, όχι για το ΠΑΣΟΚ. Ε, λοιπόν ξέρεις κάτι; Είναι άσχετοι! Ισως αγνοί, αλλά άσχετοι. Βρες έναν οικονομολόγο που να εμπιστεύεσαι και ρώτα τη γνώμη του, γιατί εγώ δεν θα σε πείσω.
    Θα το πω όμως όσο πιο απλά μπορώ: από τη μια πλευρά η αναδιαπραγμάτευση μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του δημόσιου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ από την άλλη πλευρά όμως, οι αγορές θα σταματήσουν να δανείζουν στο κράτος, τις τράπεζες και τις ελληνικές επιχειρήσεις.

    Και όταν ξαναρχίσουν να δανείζουν ύστερα από πολλά χρόνια θα το κάνουν με φειδώ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού θα πρέπει να μειωθούν άμεσα και ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ(οι σημερινές μειώσεις θα μοιάζουν χάδι) για να έλθουν ίσα βάρκα – ίσα νερά με τα έσοδα. Οι συνέπειες είναι προφανείς. Αν δεν υπάρχουν λεφτά κάποιο μήνα δεν θα πληρώνονται μισθοί και συντάξεις.
    Τόσο απλά.

 33. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 03/05/2010 19:23:09

  και το είπα και προχθές, κατά τη γνώμη μου η μόνη σωστή λύση είναι ονομαστική φανερή ψηφοφορία.

  Να ξέρει ο Ελληνικός λαός

  Τα ΝΑΙ
  Τα ΟΧΙ

  και να διαλέξει. Τίμια και απλά πράγματα.

 34. ΝΙΚΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ 03/05/2010 19:24:42

  Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

  "ΨΗΦΙΖΩ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ...
  ΟΧΙ ΣΤΟ ΒΙΑΙΟ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΟ ΤΡΟΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ...
  ΟΧΙ, ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΤΩΣΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  ΟΧΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...

  ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ... ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΑΥΡΙΟ, ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ.... "

  Η Ν.Δ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΚΠΟΝΗΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ...

 35. ΑΝΤΙ avatar
  ΑΝΤΙ 03/05/2010 19:31:50

  Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΔΝΤ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

 36. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 03/05/2010 19:33:25

  Ανοίξτε τα μάτια σας. Θυμηθείτε κάποιοι οτι είσαστε δεξιοί - δέν σημαίνει μόνο οτι κουνάμε σημαιάκια στις παρελάσεις !

  Δέν χρειάζεται φιλοσοφία - μιά ολόκληρη κάστα πολιτικών έκρυβε τόσα χρόνια την "μηχανή" που είχε εφεύρει για να συντηρείται στην εξουσία : την δημιουργία χρέους. Πήξαμε στις αναλύσεις (ιστορικές, μαρξιστικές, φιλοσοφικές, οικονομικές ) ακόμα και η ψυχανάλυση επιστρατεύτηκε !

  Και τάχα πέσανε όλοι απο τα σύννεφα. Σάν τον πατέρα της πορνοστάρ που αναρωτιέται απορώντας "Μα, πώς έγινε έτσι η κόρη μου ;" μπάς και τον αθωώσει η κοινωνία.

  Κανείς δέν είναι αθώος - ούτε εγώ, ούτε εσείς, ούτε η τελευταία αγράμματη και τυφλή γιαγιά που θα της θερίσουν τη σύνταξη. Όλοι θα πληρώσουν για την κατάντια της κοπέλας ( που κουβαλούσε λεφτά στο σπίτι απο την πορνεία ) και - με συγχωρείτε - ο τελευταίος που φταίει γι αυτό είναι ο νταβατζής (οι πολιτικοί).

 37. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 03/05/2010 19:35:12

  Θα ήταν πραγματικά δυσεξήγητο γιά ποιόν λόγο ο Αντ. Σαμαράς θα έσπευδε, μετά το κλείσιμο του λογαριασμού, να αποτελέσει μέρος του χρεωστικού καταλοίπου. Διότι, ας μη γελιόμαστε, ο λογαριασμός στον δημόσιο βίο της χώρας έκλεισε με την υπαγωγή στο ΔΝΤ. Δυσεξήγητη είναι και η στάση του την Κυριακή μετά την ανακοίνωση των μέτρων, στάση η οποία ήταν προσωποποίηση της αναποφασιστικότητας. Το πολίτευμα δεν είναι ολιγαρχικό, ώστε μιά συμβουλευτική, περισσότερο ή λιγότερο, βουλή να βαφτίζει στην Κολυμβήθρα του Σιλωάμ τις χρεωκοπίες της κυβέρνησης στο όνομα Κύριος οίδε ποιάς συναίνεσης. Η Δημοκρατία προϋποθέτει την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από την κυβέρνηση. Μόνο στην Ελλάδα του πασοκ η κυβέρνηση χρεωκοπεί πολιτικά (και η χώρα οικονομικά) και την ευθύνη θα αναλάβει ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μετά ενδεχόμενο "ναι" κάθε αντιπολίτευση της ΝΔ θα γίνεται σε περιθωριακές συντεταγμένες και γιά διαδικαστικά ζητήματα. Και μέχρι τον Νοέμβριο (που πιθανόν θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές) το πολιτικό πλαίσιο της συμπληρωματικότητας της ΝΔ δεν θα μπορεί να αλλάξει.
  Δημήτρης Κοκκαλάκης
  Λαμία.

 38. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 03/05/2010 19:38:16

  Από την αμέσως επομενη ανάρτηση του FactorX:
  [...]Κατατέθηκε στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο που προβλέπει την αύξηση του ΦΠΑ και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα, στο πλαίσιο των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση....
  Όλα τα νέα μέτρα τίθεται σε ισχύ από σήμερα 3 Μαίου 2010 [...] ...

  ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΕΙ.
  Οι στιγμές είναι κρίσιμες.
  Η χώρα έχει περάσει πλέον σε δικτατορικό καθεστώς.
  Τι να συζητήσεις με αυτούς που σου ζητούν schamlos να επικυρώσεις έναν ΕΜΠΑΙΓΜΟ.

  Ο κος Σαμαράς πρέπει να πει ένα ξεκάθαρο και ξερό ΟΧΙ στο συμβόλαιο κατοχής που συνήψε the IMF with the LOCAL AUTHORITIES...

  Και πρέπει να εκπέμψει το καθαρό μήνυμα του ΟΧΙ από σήμερα κιόλας, αφού μόνο έτσι θα τους κόψει τη φόρα να προχωρήσουν στον εκβιασμό των 3/5, του οποιου εκβιασμού ο στόχος ειναι να εγκλωβιστεί η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού σε ΑΚΟΥΣΙΑ ΣΥΝΕΝΟΧΗ και σκύψιμο του κεφαλιού.

  Το ότι ο κος Σαμαράς μετά το όποιο ΝΑΙ, με γιρλάντες ή χωρίς γιρλάντες, θα έχει ΑΥΤΟΑΚΥΡΩΘΕΙ δεν χρειάζεται να το πω εγώ.

  ___
  Εύγε στον Προφήτη για το κείμενο.
  Τις προϋποθέσεις για το υποτιθέμενο Ναι που θέτει ο Προφήτης αν θέλει ο κος Σαμαράς μπορεί να αρχίσει να τις επικοινωνεί και ξεχωριστά.

 39. σερτης avatar
  σερτης 03/05/2010 19:40:06

  ολοι μας ξέρουμε κάποιον που να ψήφισε πασοκ
  εδω μέσα υπάρχουν αδιάσεισα επιχειρήματα για την καταστροφή που συμβολίζει αυτός ο άνθρωπος.......κάποιοι δεν μπορουν να καταλάβουν πόσο αδίστακτος είναι.....μιλήστε....όλοι ξέρουν την αλήθεια μεσα τους......εγώ μετάνιωσα που τον στήριξα τον γιο της μαργαριτας......ΜΙΛΑΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ σερτης 03/05/2010 19:53:15

   Άσε ρε σειρά...ματαιοπονούμε...οι μισοί τα ρίχνουν στον Καραμανλή και οι άλλοι μισοί φάγανε το κουτόχορτο του...κατεπείγοντος... πάντως δειλά δειλά έχουν αρχίσει κάποιοι λίιιιγοι να εμφανίζονται που ντρέπονται να πουν ότι ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ή έστω το συνοδεύουν και με ένα κάποιο αυτομαστίγωμα (φάσκελο, καντήλι κλπ). Οι περισσότεροι όμως εκεί...περιμένουν τον ΓΑΠ τον Μεσσία! Τραγικά πράγματα...

   Τουλάχιστον να κάνουμε κανά ντου για τα 12 μίλια, να γίνει κανάς πανικός, να γράφει στο μνήμα μου πεσών υπέρ πατρίδος, όχι υπέρ...ΔΝΤ...

 40. KNWD avatar
  KNWD 03/05/2010 19:42:55

  Έτσι και πει ΝΑΙ ή ΝΑΙ μεν αλλά ο Σαμαράς, είναι τελειωμένος και αυτός.
  Θα του μείνουν μόνο οι πιστοί νεοδημοκράτες
  Και όσο δεν διώχνει τα λαμόγια του κόμματός του ακόμα χειρότερα.

  • ΑΝΤΙ avatar
   ΑΝΤΙ @ KNWD 03/05/2010 19:45:44

   ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΠΕΙ ΝΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΝΔ

   • Factorx avatar
    Factorx @ ΑΝΤΙ 03/05/2010 21:49:26

    φίλε κόψε το παραμυθι γιατι την τελευταία φορά στηριζες Ντόρα. Και με αυτόι το ψευδώνυμοι δεν ξαναμπαίνεις

 41. Κ.Τ. avatar
  Κ.Τ. 03/05/2010 19:43:58

  ΓΙΑ ΦΟΒΙΣΜΕΝΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ.
  FEAR NOTHING, BUT FEAR ITSELF, ΦΟΒΟΥ ΟΥΔΕΝ,ΕΙΜΗ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΦΟΒΟ,
  ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΤΕ Ο F.D.Roosevelt που βρεικε τους Αμερικανους πειναλεους απο το Κραχ του 29 και τους ετοιμασε για τν Β .Π. Γιατι το ψαχνομε.. το ΔΝΤ
  ΤΟΦΕΡΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

 42. Κ.Τ. avatar
  Κ.Τ. 03/05/2010 19:48:27

  ΤΑ ΦΟΒΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΔΝΤ. ΕΙΔΑΜΕ ΡΑΚΟΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΑΤΟ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΙ.
  FEAR NOTHING BUT FEAR ITSELF.

 43. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 03/05/2010 19:50:37

  Πράγματι εξαιρετικό το άρθρο σου Προφήτη (δεν την είχα σκεφτεί την αστυφιλία όπως την λές, την έβλεπα ενίχυση στα τσιμέντα και τον χάλυβα της εποχής)

  Εγώ "δεν απαντώ σε διακοσμητικά ερωτήματα". Είναι σαν να με ρωτήσουν αν ψηφίζω Ομπάμα... Τι να τον ψηφίσω, εκλεγμένος είναι. Καλή η ιδέα των ανταλλαγμάτων με ιθαγένειες. Θα έβαζα και τα Μπιρμπιλονομοσχέδια.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ archaeopteryx 03/05/2010 20:29:15

   Σωστό Αρχαίε. Δεν τα θυμήθηκα όλα. Και κάποια στιγμή φρέναρα γιατί μαζευόταν τεράστια λίστα από αντιπαροχές, η παραπομπή Τσοχατζόπουλου, η απαγόρευση της δόμησης σε περιοχές ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους (πράγμα που αντικρούει την εμπορευματοποίηση της γης που όλοι έχουν κατά νου) κοκ . Ευχαριστώ.

 44. nbechr avatar
  nbechr 03/05/2010 19:50:43

  Το εμπόριο ελπίδας κήρυξε πτώχευση. Ο λαός γνωρίζει καλά πώς οταν πάς σε τοκογλύφους τότε παραδίδεις την ψυχή και το σώμα.
  Ο Αντώνης Σαμαράς εχει μόνο μια πορεία . Αυτή του ασυμβίβαστου , αυτή τού απρόβλεπτου , αυτή τού "εκτός τού στερεότυπου".
  Μια πορεία δύσκολη , μοναχική , ασκητική πού ζητά ο λαός για να πεισθεί σε βάθος χρόνου και τότε ίσως μα ίσως τού δώσει μια ευκαιρία.

 45. ΑΝΤΙ avatar
  ΑΝΤΙ 03/05/2010 19:51:00

  ΜΑΣ ΕΚΑΨΑΝ, ΜΑΣ ΡΗΜΑΞΑΝ, ΜΑΣ ΣΥΝΤΡΙΨΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΞΕΦΤΥΛΙΣΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑΙ; ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΤΕ;

 46. klausevitz avatar
  klausevitz 03/05/2010 19:51:53

  Τα προβλήματα αυτής της χώρας αρχίζουν απο το '81
  και εντεύθεν: από τότε που "ο Ανδρέας δημιουργεί, με
  δανεικά, κομματικό κράτος"!
  'Οντως,κατα τήν ανθηρά περίοδο της ελληνικής δεξιάς,
  1945-'81, το έθνος συνάντησε τον εαυτό του στην πιό
  αυθεντική του σχέση!
  Σας βρίσκω,ΠΡΟΦΗΤΑ μου,ακριβέστατο στους εντοπισμούς!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ klausevitz 03/05/2010 19:57:30

   Περίοδος της Δεξιάς το 45-81? Σε άλλη χώρα ζείτε αγαπητέ? Οι μόνες αναλαμπές κεντροδεξιάς πολιτικής ήταν οι 3 πρωθυπουργίες Καραμανλή, Κατά τα άλλα είχαμε Κεντρώους, Εθνικοσοσιαλιστές και Ακροδεξιούς, όλα τα καλόπαιδα με Παπανδρέηδες και ΙΔΕΕς...

   • klausevitz avatar
    klausevitz @ TopGunZ 03/05/2010 22:02:27

    Οι διαφοποποιήσεις στο δεξιό χώρο αρχίζουν
    μετα το '74. Τα καθήκοντα του μετεμφυλιακού
    κράτους δεν άφηναν περιθώρια διαφοροποιήσεων.
    Ανεξαρτήτως μορφών διακυβέρνησης, το μπλόκ
    εξουσίας παρέμενε ένα: με ή χωρίς στρατιωτικούς,
    με ή χωρίς κοινοβούλιο. Κεντρώοι-στο εν λόγω
    διάστημα-δυόμισι χρόνια και...περιφραγμένοι!

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ TopGunZ 04/05/2010 00:43:04

    Φαντάζομαι ο Γεώργιος Παπανδρέου ήταν κι αυτός Δεξιός ε? Εμφύλιο με τους αριστερούς έκανε, ολόκληρη Χούντα μας φόρτωσε... Δίκιο έχεις...

 47. klausevitz avatar
  klausevitz 03/05/2010 19:51:53

  Τα προβλήματα αυτής της χώρας αρχίζουν απο το '81
  και εντεύθεν: από τότε που "ο Ανδρέας δημιουργεί, με
  δανεικά, κομματικό κράτος"!
  'Οντως,κατα τήν ανθηρά περίοδο της ελληνικής δεξιάς,
  1945-'81, το έθνος συνάντησε τον εαυτό του στην πιό
  αυθεντική του σχέση!
  Σας βρίσκω,ΠΡΟΦΗΤΑ μου,ακριβέστατο στους εντοπισμούς!

  • klausevitz avatar
   klausevitz @ klausevitz 03/05/2010 20:34:11

   Το ίδιο προφανώς ισχύει για τίς λαμπρές
   περιόδους 1989-'93 και 2004-'09

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ klausevitz 03/05/2010 20:56:28

   @klausevitz
   1.Να κοιτάξεις τους δημόσιους λογαριασμούς. Πόσο ήταν το χρέος το 1981, πόσο ήταν το 2004, μετά και την Ολυμπιάδα του ΠΑΣΟΚ.
   Μπορείς να λες ό,τι θέλεις για "επάρατες δεξιές" και άλλες πασοκικές πιπίλες, αλλά δεν έφεραν το ΔΝΤ.
   ΤΟ ΔΝΤ ΤΟ ΕΦΕΡΕ Ο ΓΑΠ.
   Έχε λίγη τσίπα απέναντι σε αυτούς πληρώνουν τα σπασμένα για τις κλοπές του κόμματός σου.

   2. Για το 1945-1981 απάντησε ο TopGunZ

   • klausevitz avatar
    klausevitz @ Προφήτης 03/05/2010 21:47:53

    'Ο,τι και να πιστεύω δεν απολογούμαι για καμμιά
    περίοδο σε αντίθεση με τη δική σου μονομέρεια!
    Τά "'Εχε λίγη τσίπα.....κλοπές του κόμματος σου"
    ανήκουν στη σφαίρα της καλής αγωγής!
    Εκτός άν θέλετε να τα λέτε μεταξύ σας, οπότε κάθε
    παρέμβαση περιττεύει

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ klausevitz 03/05/2010 22:21:04

   Η "μονομέρεια" είναι πολιτική θέση. Τεκμηριωμένη με οικονομικά στοιχεία. Τα υπεράνω "δεν απολογούμαι", ο μη καταλογισμός, εξυπηρετεί τους κλέφτες.

   Και προφανώς "καλή αγωγή" θεωρείται το να αποδέχεσαι τον βιασμό που συνιστά η κλοπή από το κοινό ταμείο, χαμογελώντας ευπροσήγορα στον κλέφτη όταν τον συναντάς.
   Είναι το απόγειο της πολιτικής ορθότητας, εμπνευσμένο σε μια Αμερική της ιδιοκτησίας των ολίγων για να απαλείφεται η ένταση από τις ταξικές αντιθέσεις.
   Δούλεψε κι εδώ. Για παράδειγμα, ο Τσοχατζοπουλος κυκλοφορούσε ελεύθερα, χωρίς έστω να τον φτύνουν.

   Τα πράγματα άλλαξαν. Και αγρίεψαν. Δεν υπάρχουν πολλαπλές ερμηνείες της πραγματικότητας, όπως κορόιδευε επί 35 χρόνια η Οικογένεια Παπατζή τους Έλληνες.
   Υπάρχει μόνο ποιος έκλεψε - ποιος δεν έκλεψε. Και ποιος υπερασπίζεται κλέφτες.
   Δικαιώμα σου η κάθε πολιτική άποψη, αλλά αν υπερασπίζεσαι κλέφτες σε θεωρώ ηθικό αυτουργό στην κλοπή μου, γιατί εγώ δεν έκλεψα. Και φέρομαι ανάλογα.
   Τα "μεταξύ σας" δεν στέκουν, έχει αποδειχτεί χρόνια.

   • klausevitz avatar
    klausevitz @ Προφήτης 04/05/2010 06:23:20

    ΣΥΝΕΠΩΣ:
    Εσύ είσαι αθώος κι'εγώ υπερασπιστής κλεφτών!
    Με ξέρεις,
    άνθρωπε μου;
    Οι κάτοικοι αυτής της χώρας διαιρούνται σε
    υπερασπιστές της οικογένειας "Παπατζή" και μή!
    'Ασε που η εν λόγω οκογένεια δεν εξέπεμψε ποτέ
    κοινό και ενοποιημένο μήνυμα στην 35 ετία.
    Η διαφθορά στη χώρα μας 'εχει πολύ μακρά ιστορία
    και ρίζες και το ξέρεις...και παραποιείς!
    Τα περί πολιτικής ορθότητας, ταξικών αντιθέσεων
    κλπ, λυπάμαι αναπάντητα...θά πάει μακριά η βαλίτσα!
    Τα πράγματα,όντως,αγρίεψαν και θα γίνουν πιό
    καταστροφικά άν ο καθένας -όπως εσύ- τοποθετεί τους
    πόλους του άσπρου-μαύρου όπως του αρέσει.
    Και κάτι άλλο¨: η τραχύτητα του ύφους δεν αποδεικνύει
    ...ηθικό σθένος!
    Σ' ότι με αφορά, δεν θα ξανανοίξω διάλογο μαζί σου.

  • the bitter end avatar
   the bitter end @ klausevitz 03/05/2010 22:23:29

   θέλω από αυτό που πίνετε! με όλο το σεβασμό!

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ the bitter end 03/05/2010 23:18:58

    Oban

 48. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 03/05/2010 19:53:33

  Mόλις προχτές ο Σταύρος Τσίμας ο δημοσιογράφος ζητούσε σε ένα ιστολόγιο να ΑΝΑΣΤΑΛΟΥΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ γιατί πρέπει να επιβληθούν τα μέτρα.

  • Γιάννης Σ. avatar
   Γιάννης Σ. @ αλλενάκι 03/05/2010 20:17:09

   Ο Τέλλογλου ήταν.

   http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=70&smid=382&ArticleID=2323&reftab=37&t=Το-τίμημα-της-εκλογής

  • nancy avatar
   nancy @ αλλενάκι 04/05/2010 00:47:05

   Παύλος λέγεται

 49. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 03/05/2010 20:03:46

  ΠΡΟΕΔΡΕ ΑΝΤΩΝΗ,

  ΠΕΡΙΜΕΝΟΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ "ΟΧΙ". Ερχεται η στιγμή για να αποφασίσεις με ποιούς θα πας και ποιούς θα αφήσεις!

 50. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 03/05/2010 20:05:46

  To λέω «όχι» και ψηφίζω «όχι», είναι ξεκάθαρη αντίθεση. Το λέω «όχι» αλλά ψηφίζω «ναι», δίνει λάθος μήνυμα.

 51. Προφήτης avatar
  Προφήτης 03/05/2010 20:20:34

  Μια μικρή ανακεφαλαίωση.

  1. Δεν συνηγορώ υπέρ του "Ναι", όπως θεώρησαν μερικοί - το αντίθετο.
  Παρουσιάζω το πως εκτιμώ ότι διαμορφώνεται η πολιτική σκηνή, με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα. Και με την αίρεση ότι πολλά, και κρίσιμα, παραμένουν αφανή.

  2. Ακριβώς σαν ένδειξη της ασάφειας και της κρισιμότητας της κατάστασης ο τίτλος ήταν "Ο σκληρός Μάιος 2010".

  3. Πιστεύω ότι είναι ευκαιρία ο Σαμ. να διαμορφώσει υπερκομματικό πολιτικό ρεύμα, που αργότερα θα τον φέρει στην κυβέρνηση, όχι μόνο για προσωπική του δικαίωση, που δεν παραβλέπεται ότι ενυπάρχει, αλλά και σε όφελος της χώρας.
  Ξέρω ότι για πολλούς αυτό φαντάζει πλάνη, αλλά μερικοί απ' αυτούς ήλπισαν στον ΓΑΠ – μια εξαρχής ουτοπία για μένα. Ας μού επιτραπεί να ελπίσω αντίστοιχα.

  4. Το τι υφίστασαι είναι συνάρτηση του τι επιτρέπεις.
  Ισχύει από το γάμο και τις επιχειρήσεις μέχρι την εθνική ανεξαρτησία.

  Οι σημερινοί yesmen δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα αντίστασης. Το πιο πιθανό είναι ότι τα δικτατορικά διαγγέλματα, που επισημαίνει η αλλενάκι, άρχισαν όταν οι γκαουλάϊτερ κατάλαβαν με τι ντενεκέδες έχουν να κάνουν.

  Συγκριτικά, πέρυσι τέτοια εποχή, και ενώ η Τουρκία βρισκόταν σε απελπιστική θέση και γύρευε δάνεια, ο Ερντογάν «καβούρδιζε» 3 μήνες το ΔΝΤ με σκληρά παζάρια που τους απηύδησαν, από τα οποία, χωρίς να βγει απόλυτος νικητής, κέρδισε.
  Υπάρχει πλούσια σχετική ειδησεογραφία.
  Και οι παραβιάσεις παραβιάσεις, βέβαια.

 52. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 03/05/2010 20:25:46

  Και μόνο που σπεύδουν τα γνωστά ξκανάλια να τον προκαταλάβουν και έμμεσα να του υπαγορεύσουν να το υπερψηφίσει, είναι ένας οδοδείχτης.(Αφού η Κ.Μακρή ομού μετά του Ν. Χατζηνικολάου "ανακάλυψαν" ξαφνικά τον "λαϊκισμό" που θα υποδηλώσει η ενδεχόμενη άρνησή του, τότε δεν έχουμε καμια αμφιβολία για την σωστή στάση-ασχέτως του τί θα πράξει τελικά και για ποιους λόγους).

 53. thespieys avatar
  thespieys 03/05/2010 20:29:39

  Nα γραφεί στα πρακτικά της Βουλής για τον ιστορικό του μέλλοντος: Ο Χ Ι !

 54. Factorx avatar
  Factorx 03/05/2010 20:32:12

  Ερώτημα για όσους είναι υπερ της ρήξης τώρα: Με ποιό κόμμα θα την κάνει ο Σαμαράς; Με αυτή τη ΝΔ; Χα χα χααααα.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Factorx 03/05/2010 20:36:07

   Ας ακολουθήσει το κόμμα αν μπορεί τον Σαμαρά...όχι ο Σαμαράς το κόμμα...

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ TopGunZ 04/05/2010 00:11:39

    Έτσι! Έτσι ακριβώς!

  • donaE avatar
   donaE @ Factorx 03/05/2010 20:38:27

   Μα δεν προκειται για ρηξη.Για σταση προκειται αν με εννοεις.Εχουμε καιρο για ρηξεις αν,οποτε και σε ποιο σκηνικο...

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ donaE 03/05/2010 21:44:59

    ο πολιτικός λόγος έχει συνέπειες, ντόναΕ, δεν είναι σχολιασμός με ψευδώνυμο - και τις συνέπειες τις πληρώνουν οι λαοί, πάντα

   • donaE avatar
    donaE @ donaE 03/05/2010 23:28:28

    δρομε,τι εννοεις,και εσυ με ψευδωνυμο γραφεις δηλαδη εισαι ασυνεπης;

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ donaE 04/05/2010 12:16:36

    ό,τι και να γράψω δεν θα επηρεάσω τη ζωή κανενός - αυτό όμως δεν ισχύει για αρχηγούς πολιτικών κομμάτων, και δη της αξιωματικής αντιπολίτευσης

  • O Ιθαγενής avatar
   O Ιθαγενής @ Factorx 03/05/2010 21:44:49

   Συγνώμη αλλά όπως λέει και η ΝτόναΕ από πότε η στάση είναι ρήξη;

   Ονομαστική φανερή ψηφοφορία με ένα ΟΧΙ από τον Σαμαρά.

   Να ξέρουν και 10.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ποιοι ψήφισαν ΝΑΙ από τους 300 για τη ζωή της χώρας...

 55. xenitemenos21 avatar
  xenitemenos21 03/05/2010 20:47:06

  Το οχι πρεπει να ειναι ξεκαθαρο, η χωρα,ετσι και αλλιως, ειναι ηδη ουσιαστικα χρεωκοπημενη - να μην κρυβομαστε πισω απο το δακτυλο - και η επισημη χρεωκοπια θα ερθει οταν δεν θα μπορουμε να πληρωσουμε τα καινουργια δανεια, οποτε θα χασουμε και τα αυγα και τα καλαθια: Οι τοκογλυφοι "συνεταιροι" μας στην ΕΕ και οι "φιλοι" και "προστατες" μας του ΔΝΤ θα μας παρουν και το σωβρακο, δηλαδη οσα κομματια του εθνικου πλουτου θα θεωρησουν οτι καλυπτουν τις απαιτησεις τους και θα μεινουμε, κυριολεκτικα, ξεβρακωτοι, χωρις τα περιουσιακα μας στοιχεια που θα μας βοηθησουν να βγουμε απο το τελμα, με αγωνα, βεβαια, και με αιματηρες θυσιες - η αρπαγη του εθνικου πλουτου προβλεπεται απο τις συμφωνιες που εκανε ο παπαντρεισμος με τους ξενους, ενω με δικη μας αποκλειστικα πορεια και αξιοποιωντας στο επακρο ολες τις δυνατοτητες μας θα βγουμε ταχυτερα και κυριως ισχυροτεροι απο την κριση.
  Ο κυριος Σαμαρας πρεπει να δηλωσει ταυτοχρονα απεριφραστα στη Βουλη οτι θα αγωνισθει με ολες του τις δυναμεις και με τη συμπαρασταση ολων των Ελληνων:
  Πρωτον, για την δημιουργια διακομματικου συμβουλιου εξωτερικης πολιτικης.
  Δευτερον, για να λογοδοτησουν οσοι πληγωσαν με ενεργειες και εσκεμμενες παραλειψεις τη χωρα και τους Ελληνες.
  Τριτον για να τιμωρηθουν παραδειγματικα οι κλεφτες του δημοσιου πλουτου και ολοι οι μιζαδοροι των σκανδαλων και να επιστρεψουν τα κλεμμενα και τις μιζες, οποιοι και αν ειναι και σε οποιον κομματικο σχηματισμο και αν ανηκουν.
  Τεταρτον, για να καταργηθει ο λαθρομεταναστευτικος νομος του παπαντρεισμου, και
  Πεμπτον, για να μην βεβηλωνονται οι θεσμοι, να ξαναβρει ο ελληνικος λαος τον βηματισμο του και να εξασφαλισει το δικαιωμα του να ζει στη χωρα του με ασφαλεια και ηρεμια.

 56. anonymous avatar
  anonymous 03/05/2010 20:54:12

  Dimi says:
  03/05/2010 at 18:54

  To κύμα φυγής από την ΕΛ.ΑΣ, ΔΕΝ οφείλεται μόνο στο ασφαλιστικό. Υπάρχει κι ο άλλος, πολύ σοβαρός, Εθνοκτόνος Λόγος: «Η Πολιτισμικότητα Χρυσοχοϊδη”.

  - Πρόθεσή του, να προσλαμβάνονται ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ!!!! σε Αντικατάσταση των παραιτηθέντων Ελλήνων Αστυνομικών!!!

  - Υποχρεωτική Μελέτη και Διανομή του ΚΟΡΑΝΙΟΥ! στην ΕΛ.ΑΣ

  - Προώθηση Σεμιναρίων εκμάθησης ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ!
  Τα οποία οι Ελληνες Αστυνομικοί αρνούνται να παρακολουθήσουν. Και παραιτούνται.

  - Καταργήση του Εθνοσήμου με τον Σταυρό στις στολές της ΕΛ.ΑΣ

  - Κατάργηση της Ελληνικής Σημαίας με τον Σταυρό στα Περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ

  - Οι «παραβάτες» Αστυνομικοί και Αξιωματικοί της Αστυνομικής Ακαδημίας, οι οποίοι επιμένουν να διατηρούν το Ελληνικό Εθνόσημό τους, τιμωρούνται με πρόστιμο 100 (εκατό) Ευρώ, δηλαδή, 34.075 (τριάντα τέσσερις χιλιάδες, εβδομήντα πέντε Δραχμές).

  - Σύντομα, εκδίδονται οι νέες «Ταυτότητες» Αστυνομικών (σε σχήμα πιστωτικής κάρτας), οι οποίες ούτε αυτές θα φέρουν το Εθνικό Σύμβολο με τον Σταυρό.

  Μα, Ποιοί ενοχλούνται με το Ελληνικό Εθνόσημο? Μα φυσικά, οι ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ !!!! λαθρομετανάστες, οι «ελληνοποιημένες μαϊμούδες». Ηδη, έχουν προσληφθεί λαθρομετανάστες «Διερμηνείς», τους οποίους, πληρώνουμε Εμείς, οι Ελληνες Φορολογούμενοι.

  Υπάρχουν και τα άρθρα του Συντάγματος. Θ’αλλάξουν κι αυτά? Βεβαίως!

  Ο Ελληνικός πληθυσμός συρρυκνώνεται και σε μία 20ετία περίπου, η σύνθεσή του, θα είναι εντελώς διαφορετική. Ο λόγος?

  Επί ημερών “Homo Universalis”, γίνονται αθρόες πολιτογραφήσεις αλλοδαπών και αλλοθρήσκων. Kαι σε κάθε περίπτωση, ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!

  Προκαλεί φρίκη και μόνον η σκέψη του τι θα συμβεί, άν χρειαστεί να καλέσουμε την «Πολιτισμική Αστυνομία» γιά βοήθεια. Κι εμφανισθούν και μπουν στο σπίτι μας «με την άδεια της αστυνομίας», Τούρκοι, Πακιστανοί, Αφγανοί, Νιγηριανοί, Σουδανοί, Σομαλοί κι άλλοι αλλόθρησκοι «Αστυνομικοί» Χρυσοχοϊδη, οι οποίοι με υψωμένο το μεσαίο δάκτυλό τους, θα μάς κοροϊδεύουν: «Ας Προσέχατε Ραγιάδες»..

 57. Alex avatar
  Alex 03/05/2010 21:20:21

  Χαχαχαχα ο Προβοπουλος αποψε ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ στους Φακελους στο ΣΚΑΙ οτι ο ΓΑΠ ΗΞΕΡΕ οτι το ελλειμα ηταν τον Αυγουστο 8% του ΑΕΠ...Τον ενημερωσε 9/9/2009...
  ο Καραμανλης ενημερωθηκε στις 2/9/09 και στις 3/9/09 προκυρηξε εκλογες....αλλα ο μεγαλος ''πολιτικος'' ΓΑΠ ειπε ενα καραβι ψεμματα για να υφαρπαξει τη ψηφο του ελληνικου λαου...μετα υποκριθηκε οτι αλλα περιμενε και αλλα βρηκε...και μετα αφησε το χρονο να περναει μεχρι να μας φερει το Δ.Ν.Τ.......και για να προλαβω ορισμενους...ο Διοκ. Τ.τ.Ε ειπε επισης οτι μεσα στο 2009 εστω και προεκλογικα μπορουσε να παρει αμεσα μετρα και να μη ξεφυγει το ελλειμα..αντ αυτου ομως...δεν εκανε τπτ αντιθετα μετεφερε δαπανες και εσοδα μπρος πισω και εβγαλε το ελλειμα στο 12,6.....Αυτα!!!! Με τις υγειες μας να το Χαιρομαστε το Τζεφρυ!!!!!

  • Alex avatar
   Alex @ Alex 03/05/2010 21:21:44

   *** διορθωση...μετεκλογικα μπορουσε να παρει αμεσα μετρα.....

 58. Νίκος avatar
  Νίκος 03/05/2010 21:22:11

  θαθελα να υπενθυμισω οτι στη διαμορφωση της αποφασης του ο Σαμαρας θα λαβει υπ 'οψιν του τα τα δεδομενα τα οποια ειναι σοβαρο σκελος της ολης εξισωσης.

  Χρεος πριν τη συμφωνια: 300 δις.
  Χρεος μετα την συμφωνια: 410 δις + τοκοι

  Αφηνω στην κριση σας αν (θα) χρεωκοπησουμε.

  Με την ιδια κλεπτοκρατια στην εξουσια και τους ιδιους μηχανισμους πιστευει κανεις εδω οτι, ω του θαυματος, θα αυξηθει η παραγωγικοτητα και ξαφνικα θα αυξηθει η -πραγματικη και οχι η εικονικη- οικονομικη πιτα; μπορουν να κανουν σε 3-5 χρονια ο,τι δεν εκαναν σε 35; Ας σοβαρευτουμε.

  • οριακός avatar
   οριακός @ Νίκος 03/05/2010 21:45:29

   Μπερδεύεσαι λίγο στα νούμερα Νίκο, το σύνολο σχεδόν των 110 δις θα πάνε για εξυπηρέτηση του χρέους, θα ξεχρεώσουν δηλαδή μέρος των 300 δις του τωρινού χρέους. Όπως δηλαδή στις 19 του μηνός με τα 8, 9 δις.

   • Alex avatar
    Alex @ οριακός 03/05/2010 22:29:33

    μαλλον εσυ τα εχεις μπερδεψει το ελλειμα συμφωνα με το Παπακωνσταντινου θα παει σε 3 χρονια στο 145% περιπου του ΑΕΠ και υπολογιζεται οτι το χρεος θα φτασει περιπου 415 δις!!!!!!!!

   • Beyond The Stars avatar
    Beyond The Stars @ οριακός 04/05/2010 00:19:06

    Έστω οτι το χρέος θα παραμείνει 300 Δις.
    Με σχέση χρέους προς ΑΕΠ, 1.45 προς 1,
    αυτό σημαίνει οτι σε τρία χρονάκια το ΑΕΠ της Ελλάδας θα έχει υποχωρήσει [απο τα 260 που είναι] στα 207 Δις.

    [Μήπως περίμενε κανείς αύξηση του ΑΕΠ με αυτούς τους φόρους?]

    Το πιθανότερο όμως θα είναι υπόχώρηση του ΑΕΠ [το 2013] στα 230 Δις και το χρέος θα βρίσκεται στο επίπεδο
    των 335 Δις...
    [Και με το έλλειμα ΙΣΩΣ στο επίπεδο του 3%...]
    Άρα, χωρίς αναπτυξιακά μέτρα δεν γίνεται ΤΙΠΟΤΑ!
    Όλες οι θυσίες θα πάνε χαμένες!

    Σε αυτή την οικονομική κατάσταση θα παραλάβει την Ελλάδα
    ο Α. Σαμαράς...

   • Alex avatar
    Alex @ οριακός 04/05/2010 00:25:49

    Αγαπητε Beyond The Stars..μολις πριν απο λιγο ο Προβοπουλος στο Σκαι επιβεβαιωσε τα παραπανω νουμερα που ανεφερα και φυσικα δεν τα εβγαλα απο το μυαλο μου τα ιδια ουσιαστικα επιβεβαιωνουν ολοι οι φορεις και δεν τα διαψευδει η κυβερνηση...το τι πιστευεις εσυ και γω δεν εχει ιδιαιτερη σημασια...

   • Beyond The Stars avatar
    Beyond The Stars @ οριακός 04/05/2010 00:35:50

    Με το χρέος στα 415 Δις, το ΑΕΠ θα βρίσκεται στα επίπεδα των 286 Δις.
    Έτσι βγαίνουν τα νούμερα του ΔΝΤ καιτου Παπακωνσταντίνου.
    [Το χρέος στα 145% του ΑΕΠ το 2013]

    Αυτό που μου λές σημαίνει πως,
    Μετά από όλες αυτές τις θυσίες, θα έχουμε 26 Δις μόνο αύξηση του ΑΕΠ,
    και 115 Δις αύξηση του χρέους...

    Σούμπιτοι για φούντο...

   • Alex avatar
    Alex @ οριακός 04/05/2010 00:47:29

    Μα δεν το λεω εγω......αυτοι το λενε!!!!!!!!!

   • Beyond The Stars avatar
    Beyond The Stars @ οριακός 04/05/2010 00:52:33

    ...Αν και
    [συμφώνως τω Παπακωνσταντίνου στο Ενώπιος Ενωπίω απόψε]
    με υποχώρηση του ΑΕΠ το 2010 κατα 4%
    το 2011 κατα 2.5%
    και "ανάπτυξη" το 2012 κατα σχεδόν 1 τοις εκατό
    προβλέπεται το 2013 να έχουμε:
    ΑΕΠ 245 Δις, και χρέος 355 Δις. Very good!
    Αυτά μας δίνει η σχέση [χρέους προς ΑΕΠ] 1.45 προς 1.

   • Alex avatar
    Alex @ οριακός 04/05/2010 00:59:09

    Φαυλος κυκλος ειναι δλδ.....και ας υποθεσουμε οτι η προηγουμενη κυβερνηση τα εκανε ακριβως οπως τα περιγραφει Ο ΓΑΠ οτι εχασε τον ελεγχο των δημοσιονομικων και εκρυβε δαπανες κτλ κτλ...ειπε σημερα ο Προβοπουλος οτι μεσα στο 2009 στους τελευταιους 3 μηνες μπορουσε να παρει μετρα και να περιορισει το ελλειμα πολυ κατω του 13%....αρα λεω εγω να κατευνασει τις αγορες (τοκογλυφοι) και να μπορεσει να δανειζεται....χωρις Δ.Ν.Τ και τα συναφη παιρνοντας ταυτοχρονοα και μετρα αναπτυξιακα...και τελικα τι εκανε εδωσε ενα επιδομα αλληλεγγυης που τελικα υποχρεωθηκε να το παρει πισω και να κανει τη μια κωλοτουμπα μετα την αλλη.....κλαψ κλαψ

   • Beyond The Stars avatar
    Beyond The Stars @ οριακός 04/05/2010 01:06:25

    Φαύλος κύκλος. Ακριβώς ετσι είναι.
    Οι αριθμοί που έδωσα 245ΑΕΠ προς 355χρέος,
    είναι με σημερινές τιμές.

    Οι άλλοι με το ΑΕΠ στα 286 ΑΕΠ προς 415χρέος
    που συμφωνούν με τη πρόβλεψη χρέους του Προβόπουλου
    πιθανόν να περιλαμβάνουν και τις ονομαστικές αυξήσεις
    λόγω πληθωρισμού...

  • Alex avatar
   Alex @ Νίκος 04/05/2010 01:13:25

   Ναι αλλα απαντανε οτι αφου θα εχει πεσει το ελλειμα στο 3% μετα σταδιακα το χρεος θα μειωνεται...λες και νεες αναγκες δεν θα προκυπτουν που σημαινει οτι για να διασφαλισουν οι δανειστες μας τα χρηματα τους δεν θα συνεχιστει για περισοτερα χρονια η λιτοτητα.....και επανερχομαι οτι αν καναμε εγκαιρα τους τελευταιους μηνες αυτα που επρεπε και ακολουθωντας σωστη αναπτυξιακη πολιτκη πχ αμεση επεκταση σχεδιων πολεως νομιμοποιηση αυθερετων σε πυκνοκατοικημενες περιοχες ....επιταχυνση για ιδρυση επιχηρησεων πχ αντι για 103 υπογραφεσς μονο 3 οπως συμβαινει στο εξωτερικο....θα γινοταν και καμια επενδυση σ αυτη τη ρημαδα τη χωρα αρα αναπτυκη αρα αυξηση του ΑΕΠ αρα μειωση του χρεους και οτυ ελλειματος..και ολα αυτα μαζι με τις περικοπες στις δαπανες και τη μειωση του κρατους.....ουφ τα ειπα και ξεθυμανα!!!!

   • Beyond The Stars avatar
    Beyond The Stars @ Alex 04/05/2010 01:21:17

    Η αλήθεια είναι πως χωρίς ΑΝΑΠΤΥΞΗ δεν υπάρχει σωτηρία!

    Χωρίς ανάπτυξη βλέπω τους "σωτήρες" του ΔΝΤ να μας κάθονται στο σβέρκο για καμμιά δεκαετία...

 59. panagiotis avatar
  panagiotis 03/05/2010 21:28:15

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ. ΟΧΙ.

 60. Νίκος avatar
  Νίκος 03/05/2010 21:29:23

  "Ερώτημα για όσους είναι υπερ της ρήξης τώρα: Με ποιό κόμμα θα την κάνει ο Σαμαράς; Με αυτή τη ΝΔ;"

  Συμφωνω με τους ΠαραγοντεςΧ. Δεν πρεπει να εκφυλιστει η οποια δυναμικη οπως στην λατινικη αμερικη. Ο Σαμαρας θα εχει σοβαρο προβλημα ικανων στελεχων. Επι 35 χρονια τα δυο κομματα εξεθρεφαν λοβοτομημενους κομματικους πραιτοριανους τυπου Βουλγαρακη και Τσοχατζοπουλου οι οποιοι μετα γινοντουσαν υπουργοι. Ανθρωποι διχως φραγμους μπροστα στο χρημα και την καρεκλα. Το ολο οικοδομημα χρειαζεται γκεμισμα και ξανακτησιμο. Διχως τους καταλληλους ανθρωπους, κανενας Σαμαρας, ουτε και Χριστος δεν θα πετυχουν τιποτα.

  • panagiotis avatar
   panagiotis @ Νίκος 03/05/2010 21:46:01

   ΜΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΗΡΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΥΓΙΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ. Η΄ ΔΙΑΦΕΡΕΙ Η΄ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΟΤΑΝ ΣΕ ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣΕΙ ΣΕ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΣΩ !!!

  • O Ιθαγενής avatar
   O Ιθαγενής @ Νίκος 03/05/2010 21:51:44

   Υπάρχουν πολλοί που ρωτούν με ποιο κόμμα;
   ΙΣΩΣ γιατί έχουν μάθει να βάζουν το κάρο μπροστά από το άλογο.
   Κόμμα δεν είναι οι καρέκλες της Ρηγίλλης, ο Σαμαράς στο λόγο του το έχει καταλάβει...

 61. ΑΝΤΙ avatar
  ΑΝΤΙ 03/05/2010 21:40:59

  ΜΕΤΑ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ. ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΟΧΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ.

 62. GreenHorses avatar
  GreenHorses 03/05/2010 21:59:40

  Και ναι και όχι θα έχουν σίγουρα να του πουν αν πει ΝΑΙ όμως χάνει λαικό ερείσματα πιθανόν λαϊκισμός αλλά μονόδρομος. Επιπλέον δεν μπορεί να βάλει πλάτη στα μέχρι τώρα τετελεσμένα του Γιωργάκη είναι πολιτική αυτοκτονία όσοι τον σπρώχνουν στο ΝΑΙ δεν θέλουν το καλό του. Στο κάτω κάτω ας ξαναψηφίσουν το Γιωργάκη.

  • tzager avatar
   tzager @ GreenHorses 03/05/2010 23:01:15

   Ένα υποθετικό σενάριο:

   Tο ΠαΣοΚ να προκηρύσει εθνικές εκλογές το Νοέμβριο και να μην καταφέρνει τελικά να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στη βουλή έχοντας όμως καθαρή διαφορά 6-7 ποσοστιαίων μονάδων από τη δεύτερη ΝΔ. Μετά από συνεχείς διερευνητικές εντολές στα δύο πρώτα κόμματα δε καθίσταται δυνατό να σχηματιστεί ισχυρή κυβέρνηση και αποκτά δυναμική η ιδέα οικουμενικής κυβέρνησης με μικτή συμμετοχή προσωπικοτήτων ευρύτερης αποδοχής και εν ενεργεία πολιτικών από όλα ή τα περισσότερα κόμματα.

   Σε μία τέτοια περίπτωση η ΝΔ και ο Σαμαράς δε θα συμμετέχει σε μία κυβέρνηση που θα κληθεί να εφαρμόσει ριζοσπαστικές αλλαγές που καμία μονοκομματική κυβέρνηση δε θα είχε τη πολιτική νομιμοποίηση να νομοθετήσει, ειδικά σε συνθήκες κοινωνικής έκρηξης και έντονης οικονομικής ύφεσης;

   • O Ιθαγενής avatar
    O Ιθαγενής @ tzager 03/05/2010 23:04:11

    Μου αρέσουν τα σενάρια, οι κυβερνήσεις συγκροτούνται με βάση αρχές πρόγραμμα στόχο υλοποίηση.

    ΥΓ

    Πως κάνουν ορισμένοι έτσι βρε παιδί μου. Ας πάνε ορισμένοι να πάρουν από το ΠΑΣΟΚ θώκους. Άλλοθι θέλουν;

   • Ηλίας avatar
    Ηλίας @ tzager 03/05/2010 23:04:31

    To Νοέμβριο δεν θα υπάρχει Νέα Δημοκρατία..

   • O Ιθαγενής avatar
    O Ιθαγενής @ tzager 03/05/2010 23:14:17

    ...kai to 2012 ο πλανήτης, τι αγχώνεστε λοιπόν για το ΝΑΙ;

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ tzager 03/05/2010 23:23:09

    tzager
    αγαπητέ, τραβάς μεγάλο ζόρι με τη στάση Σαμαρά

 63. Factorx avatar
  Factorx 03/05/2010 22:11:27

  Να μην αυτό - επαινεθούμε, αλλά νομίζω ότι η προσπάθεια που κάνουμε είναι μοναδική: ΣΥΖΗΤΑΜΕ και τα λέμε όλα. Υπάρχουν βέβαια και οι ανόητοι που ΠΡΟΒΟΚΆΡΟΥΝ και αναγκάζομαι να σβήνω, αλλά τουλάχιστον καταφέραμε όλοι εδώ να ξέρουμε τι μας γίνεται. Πάμε παρακάτω:
  1. Η ψηφοφορία θα γίνει με 151 – δεν το διακινδυνεύει το ΠΑΣΟΚ. Το γράψαμε την Κυριακή πρώτοι και επιμένω
  2. Στην περίπτωση αυτή ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ; Προ το παρόν: χα χα χαααα
  3. Πιστεύετε ότι αποτελούμε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού για να καθορίσουμε θέσεις; Δυστυχώς όχι - ακόμα
  4. Κάποιος ρομαντικός θα έλεγε ότι είμαστε ένα καλό κομμάτι του μέσου μορφωτικού επιπέδου ΈΛΛΗΝΑ. Δεν φτάνουμε όμως σύντροφοι
  5. Οι φλωράδες της ΟΝΝΕΔ και του κομματικού μηχανισμού που τώρα λένε στον Σαμαρά πες ΟΧΙ, όταν το πει θα τον εγκαταλείψουν μόνο με την σημαία
  6. Ο Μάρξ έλεγε ότι ο εργαζόμενος πρώτα θα ασχοληθεί με το στομάχι του και μετά με την πολιτική. Ισχύει ακόμα και ο Έλληνας εργαζόμενος αδιαφορεί ακόμα για την πολιτική. Όταν θα ενδιαφερθεί ο Σαμαράς πρέπει να είναι εκεί

  • mara avatar
   mara @ Factorx 03/05/2010 22:58:11

   Άν έχει στηρίγματα εκτός... (όχι φυσικά προς δυσμάς...) θα το πεί το ΟΧΙ με δόξα και τιμή.
   Αν δεν έχει στηρίγματα (είτε γιατί δεν ήθελε είτε γιατί δεν τον θέλανε) θα πεί ένα ωραιότατο ΝΑΙ.
   Όσο για τον έλεγχο του κομματικού μηχανισμού που αναφέρεις, καλό είναι να τον έχεις, αλλά τί να τον κάνεις χωρίς ψηφοφόρους????
   Το ΝΑΙ θα του κοστίσει μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων που πίστεψαν ότι είναι κάτι διαφορετικό. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

  • GreenHorses avatar
   GreenHorses @ Factorx 03/05/2010 23:08:16

   Ποιοι ανύπαρκτοι θα τον εγκαταλείψουν αν πει όχι στο ΔΝΤ;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Factorx 04/05/2010 00:16:46

   Φάκτορα, από τα λεγόμενά σου, συνάγω δύο τινά:

   1) Υποστηρίζεις το ναι, ή

   2) Γνωρίζεις ότι ο Σαμαράς θα πει ναι και προσπαθείς, έστω και με βαριά καρδιά, να μας προετοιμάσεις για το ναι.

   Κλίνω προς τη δεύτερη εκδοχή. Δεν μου αρέσει να είναι έτσι, αλλά ενστικτωδώς κλίνω προς τη δεύτερη. Μακάρι να κάνω λάθος.

  • donaE avatar
   donaE @ Factorx 04/05/2010 00:31:05

   Αυτα παθαινει κανεις με τους φλωραδες.Φοβερα θελουν...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Factorx 04/05/2010 01:08:10

   Και κάτι άλλο. Ο Μαρξ τέτοιες βλακείες έλεγε και απέτυχε. Αυτό που πρέπει να δώσεις στον κόσμο είναι όραμα. Που να σε ακολουθεί, ακόμη και πεινασμένος. Αν ψηφίσει "ναι", τελειώνει το όραμα. Δεν θα μπορεί πια να δώσει τίποτα. Μια ξερή, υποταγμένη διαχείριση όπως όλοι οι άλλοι μέχρι σήμερα. Αξίζει κάτι καλύτερο ο Αντώνης μας. Το αξίζει και η Ελλάδα μας, κυρίως, το κάτι καλύτερο.

 64. O Ιθαγενής avatar
  O Ιθαγενής 03/05/2010 22:18:36

  H δήλωση του Προβόπουλου ότι ήξερε ο σημερινός Πρωθυπουργός και το έλλειμμα (για να ευλογήσω τα γένια μου...) έκλεισε στο 13 από 8% του πρώτου οκταμήνου και ότι θα έπρεπε να παρθούν μέτρα από τον Οκτώβριο, καθιστούν τη συναίνεση πλέον συνενοχή για το ΔΝΤ.

 65. ΑΝΤΙ avatar
  ΑΝΤΙ 03/05/2010 22:42:30

  Ματθαίος 4, 1-11

  Δ´ΤΟΤΕ ὁ ᾿Ιησοῦς ἀνήχθη εἰς τὴν ἔρημον ὑπὸ τοῦ Πνεύματος πειρασθῆναι ὑπὸ τοῦ διαβόλου, 2 καὶ νηστεύσας ἡμέρας τεσσαράκοντα καὶ νύκτας τεσσαράκοντα ὕστερον ἐπείνασε. 3 καὶ προσελθὼν αὐτῷ ὁ πειράζων εἶπεν· εἰ υἱὸς εἶ τοῦ Θεοῦ, εἰπὲ ἵνα οἱ λίθοι οὗτοι ἄρτοι γένωνται. 4 ὁ δὲ ἀποκριθεὶς εἶπε· γέγραπται, οὐκ ἐπ᾿ ἄρτῳ μόνῳ ζήσεται ἄνθρωπος, ἀλλ᾿ ἐπὶ παντὶ ρήματι ἐκπορευομένῳ διὰ στόματος Θεοῦ.
  5 Τότε παραλαμβάνει αὐτὸν ὁ διάβολος εἰς τὴν ἁγίαν πόλιν, καὶ ἵστησιν αὐτὸν ἐπὶ τὸ πτερύγιον τοῦ ἱεροῦ 6 καὶ λέγει αὐτῷ· εἰ υἱὸς εἶ τοῦ Θεοῦ, βάλε σεαυτόν κάτω· γέγραπται γὰρ ὅτι τοῖς ἀγγέλοις αὐτοῦ ἐντελεῖται περὶ σοῦ, καὶ ἐπὶ χειρῶν ἀροῦσί σε, μήποτε προσκόψῃς πρὸς λίθον τὸν πόδα σου. 7 ἔφη αὐτῷ ὁ ᾿Ιησοῦς· πάλιν γέγραπται, οὐκ ἐκπειράσεις Κύριον τὸν Θεόν σου. 8 Πάλιν παραλαμβάνει αὐτὸν ὁ διάβολος εἰς ὄρος ὑψηλὸν λίαν καὶ δείκνυσιν αὐτῷ πάσας τὰς βασιλείας τοῦ κόσμου καὶ τὴν δόξαν αὐτῶν 9 καὶ λέγει αὐτῷ· ταῦτα πάντα σοι δώσω, ἐὰν πεσὼν προσκυνήσῃς μοι. 10 τότε λέγει αὐτῷ ὁ ᾿Ιησοῦς· ὕπαγε ὀπίσω μου, σατανᾶ· γέγραπται γάρ, Κύριον τὸν Θεόν σου προσκυνήσεις καὶ αὐτῷ μόνῳ λατρεύσεις. 11 Τότε ἀφίησιν αὐτὸν ὁ διάβολος, καὶ ἰδοὺ ἄγγελοι προσῆλθον καὶ διηκόνουν αὐτῷ.

  ΟΧΙ

 66. 13 avatar
  13 03/05/2010 23:11:37

  Το κομμα "του Αντωνη" θα καθαρισει αμα τους πεταξει ολους μεσα στη φωτια που εχει παρει ο τοπος τωρα.Ολα τα στελεχη μπροστα.Οποιος δε μπορει να βγαλει το φιδι απο τη τρυπα,στο σπιτι του και στα γρηγορα.Μονο ετσι θα του σταθουν 2-3 ανθρωποι διπλα του.Η ευθυνη του ειναι μεγαλη.Ηρθε η ωρα και κατι μου λεει οτι σχεδιαζουν τη πτωση του GAP με ανοδο του BENY.Ενας ανθρωπος κραταει σε ομηρια ολη την Ελλαδα.Δεν ειναι θεμα τσαμπουκα,ειναι θεμα κοινης λογικης.Πρεπει να ξεμπλεξουμε απο αυτη τη κατασταση και αφου ετσι κι αλλιως παμε για φουντο,το τι και ποσο θα κοστισει δεν θα πρεπει να μας στεναχωρη.Θα ελεγα, ηρθε η ωρα για εναν πολεμο μεσα στη βουλη λεγοντας τους, ΟΧΙ στους παγκοσμιους τοκογλυφους ΟΧΙ στη μιζερια και στο μηδενισμο σας και οσοι πιστοι προσελθετε-να κοινωνιστε την ιδεα και να παμε για τον αγωνα μαζι.Ετσι απλα!

  Κατι παπαριες που λεει τωρα ο παπακωσταντ.στο ΑΛΤΕΡ. Μ Ι Ζ Ε Ρ Ο Σ.

 67. μια αλεπού στο παζάρι avatar
  μια αλεπού στο παζάρι 03/05/2010 23:15:36

  και από εκεί που κάποιοι πριν λίγες ώρες ζήταγαν επιτακτικά από τον Σαμαρά να ψηφίσει ΟΧΙ, τώρα οι ίδιοι προετοιμάζουν τον δρόμο για ένα ενδεχόμενο ΝΑΙ με την φαιδρή δικαιολογία ότι "ο Σαμαράς μπορεί να ψηφίσει ΝΑΙ, αφού ούτως ή άλλως θα το υπερψηφίσει η συμπολίτευση".........και αυτό το θεωρούν ιστορική ευκαιρία!!!!!!!!!!!

 68. Παντακης Γιωργος avatar
  Παντακης Γιωργος 03/05/2010 23:17:46

  Λίγο άσχετο... αλλά κάτι λέει.....Είναι αλήθεια ότι πλάκωσαν στο ξύλο τον Βουλγαράκη στο Κολωνάκι ? και μάλιστα από Νέο Δημοκράτες.

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ Παντακης Γιωργος 03/05/2010 23:18:58

   Ίσα που τον ακούμπησα παιδιά..μην τα πιστεύετε όλα...χαχχαχα!

 69. Νίκος avatar
  Νίκος 03/05/2010 23:23:55

  Φιλε Οριακε, τα 110 δις ειναι δανειο που ναι μεν εξυπηρετει τα 300 αλλα, αν θυμαμαι καλα, 45 δις θα δοθουν στις τραπεζες, παρ' οτι εχουν αποθεματικα κοντα 280 δις, για ενισχυση, λενε, της "ρευστοτητας". Ωραιος ευφημισμος. Οπως λεμε "εταιροι" και "κοινοτικη αλληλεγγυη". Χαχαχαχα!

 70. 13 avatar
  13 03/05/2010 23:26:48

  Προφητη καλο το αρθρο, ειναι για να ξυπναμε και λιγακι...

 71. Προφήτης avatar
  Προφήτης 03/05/2010 23:31:51

  Ευχαριστώ τους φίλους και τις φίλες για τα καλά τους λόγια.

  • tzager avatar
   tzager @ Προφήτης 03/05/2010 23:51:25

   Αγαπητέ Προφήτη,

   Πάνω στο post που ανάρτησες εκφράζουμε τις σκέψεις μας. Απαγορεύεται;

   Και μάλλον εσύ τραβάς ιδιαίτερο ζόρι με τη στάση Σαμαρά στη ψηφοφορία γιατί ξέρεις κατά βάθος ότι το θέμα είναι κρισιμότατο για το μέλλον του ανδρός και της παράταξης που ηγείται.

   Και το παίζεις ανετούλης κι αδιάφορος για το τι θα πράξει προετοιμάζοντας επιμελώς το έδαφος για την ανώδυνη αποδοχή της στήριξης Σαμαρά στο σχέδιο κυρίως από το σκληρό πυρήνα των ψηφοφόρων της ΝΔ.

   Πες μας ότι δε είναι κι έτσι...

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ tzager 04/05/2010 00:32:50

    Αγαπητέ tzager, μα έχεις φθάσει στο σημείο να δημιουργείς σενάρια επί σεναρίων ώ σενάρια, αναπτυγμένα σε βάθος χρόνου τέτοιο που είναι αδύνατο να γίνει όχι πρόβλεψη αλλά ούτε καν περιγραφή του ενδεχόμενου προβλήματος.

    Τη στιγμή που από τα γραφόμενά σου είναι εμφανές ότι δεν ενδιαφέρεσαι για εθνικές συλλογικότητες αλλά για κομματικές συλλογικότητες, ούτε για κανέναν Σαμαρά.

    Διερευνάς εμφανώς ευάλωτο σημείο στην πολιτική Σαμαρά. θεμιτό για πολιτικό αντίπαλο.
    Σε διαβάζω προσεκτικά. Απαγορεύεται;

 72. μια αλεπού στο παζάρι avatar
  μια αλεπού στο παζάρι 03/05/2010 23:36:34

  ψηφίζεις ΝΑΙ αν θεωρείς ότι είναι προς το εθνικό συμφέρον και όχι επειδή θα ψηφιστεί έτσι και αλλιώς από την συμπολίτευση.Αν θεωρείς ότι ο μηχανισμός είναι επιζήμιος για την Ελλάδα και τους πολίτες της, ψηφίζεις ΟΧΙ!!!!!!!!!!!

  Και όλα αυτά τα γράφω εγώ που υποστηρίζω εδώ και μέρες ότι ο μηχανισμός στήριξης ήταν η μόνη αξιόπιστη και βιώσιμη λύση για την Ελλάδα - διαφωνώ όμως πλήρως όμως με μείωση μισθών & συντάξεων (να διευκρινήσω ότι δεν δουλεύω στο Δημόσιο) διότι δεν θα συνεισφέρει ουσιαστικά στην μείωση του ελλείμματος (διότι αυτός είναι ο προσδοκώμενος στόχος).Αυτή η μείωση μισθών και συντάξεων θα επιφέρει μείωση της κατανάλωσης και ύφεση στην οικονομία - άρα αυτή η λύση έχει περισσότερα μειονεκτήματα από πλεονεκτήματα.
  Οι λοιπές κρατικές δαπάνες,δηλαδή οι διάφορες σπατάλες έπρεπε να "κοπούν μαχαίρι", και όχι οι μισθοί και οι συντάξεις.
  Κάπου διάβασα ότι με την μείωση μισθών και συντάξεων θα εξοικονομούνται ετησίως 2,5-3,00 δις ευρώ.
  Μόνο από τον νέο τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων τα ασφαλιστικά ταμεία (δηλαδή το κράτος) θα εξοικονομούν ετησίως 1,5 δις ευρώ.
  Φανταστείτε τι μπορούμε να εξοικονομήσουμε μειώνοντας δραστικά τις διάφορες κρατικές σπατάλες (π.χ δημόσια έργα, πλασματικές υπερωρίες, αμοιβές επιτροπών που υπολειτουργούν κτλ)
  Για όλα αυτά όμως εκτός από διάθεση πρέπει να υπάρχει και ΣΑΦΗ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΒΟΥΛΗΣΗ - η κυβέρνηση πρέπει να αδιαφορήσει για το πολιτικό κόστος που θα υπάρξει από τις διάφορες κοινωνικές ομάδες ή συντεχνίες που είναι ήδη βολεμένες και σχετίζονται με δημόσιο χρήμα.
  Εδώ όμως δεν μπορεί - και ίσως δεν θέλει - να κόψει τον 15ο και 16ο μισθό
  των υπαλλήλων της Βουλής, θα συγκρουστεί με τα οργανωμένα συμφέροντα?

 73. μια αλεπού στο παζάρι avatar
  μια αλεπού στο παζάρι 03/05/2010 23:42:56

  και όταν μιλάω για σπατάλες στα δημόσια έργα, εννοώ :

  - τις περιπτώσεις που το 1 χλμ δρόμου (οδικού άξονα) κοστίζει στο κράτος (δηλαδή σε εμάς) 2 και 3 φορές περισσότερο από την υπόλοιπη Ε.Ε...λες και στο εξωτερικό όλη οι δρόμοι είναι ευθεία και μόνο στην Ελλάδα κατασκευάζουμε γέφυρες και σήραγγες.....

  - τις περιπτώσεις που η τιμή ενός δημόσιου έργου αυξάνεται υπέρμετρα, μέσα από υπερκοστολογήσεις.....δηλαδή τις περιπτώσεις που ένα δημόσιο έργο δημοπρατείται με κόστος 1.000.000 EUR και ολοκληρώνεται η κατασκευή του με τελικό κόστος 10.000.000 EUR..........

 74. george1 avatar
  george1 03/05/2010 23:44:20

  Εαν ο Σαμαράς έχει επιλέξει να ψηφίσει ναι επι της αρχής τότε θα πρέπει να γνωρίζει οτι θα είναι μόνος του. Θα είναι κρίμα να τον πάρει στο λαιμό του Πανάρας και ο Αβραμόπουλος. Εαν ένα κόμμα έχει επιλέξει να στηρίξει τις τράπεζες και όχι τους πολίτες τότε καλύτερα να το κλείσει το μαγαζί.

  • GreenHorses avatar
   GreenHorses @ george1 03/05/2010 23:58:16

   Αν ακούει τον παρίσταμαι και χαιρετώ σώθηκε.

 75. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 03/05/2010 23:58:24

  Ψήφος κατά συνείδηση για τους βουλευτές της ΝΔ και ξεκάθαρη καταδίκη του ΔΝΤ και των πεπραγμένων ΠΑΣΟΚ από Σαμαρά στη ΒΟυλή αύριο.

  • K.T avatar
   K.T @ ΓΙΑΝΝΗΣ 04/05/2010 00:41:50

   Ετσι ακριβως, τα δικηγοριστικα ναι μεν αλλα, τα ξερει κι ο καθε αγραμματως που παει ο καθε κατεργαρης να του παρη και τπ παπλωμα

 76. mental avatar
  mental 04/05/2010 00:01:14

  ο κόσμος δεν έχει τις δικές σας ανοχές και δεν είναι όλα σουξουμούξου και καφεδάκια και μανιπιουλάρισμα. μπορεί να είναι εδώ πολύ εύκολο να δρομολογήσεις τις εξελίξεις και ίσως ο έλληνας να είναι παραπάνω καλόπιστος απ'ότι τον συμφέρει, αρκεί ένα μικρόφωνο, ένα ύφος και μια αρλούμπα και ο άλλος τσιμπάει οκ, έτσι είναι. όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά που είναι εξίσου ακραία. κάπου είχα ακούσει πως οι τούρκοι είναι πολύ ήσυχοι άνθρωποι, όμως αρκεί μια βίαιη παρότρυνση του μουλά και λυσσάνε. εδώ το ρόλο του μουλά παίζουν οι δημοσιογράφοι. οι όροι στη ζωή του έλληνα είναι τηλεοπτικοί. αλήθεια είναι ότι νομίζει η αγέλη και πάντοτε αυτό είναι ό,τι προβάλλει η τηλεόραση. για να γίνει κάτι πιστευτό πρέπει να το πει η Όλγα Τρέμη, ενώ ό,τι ψέμμα πει η Όλγα Τρέμη γίνεται πιστευτό. ένας τέτοιος τηλεοπτικός ξεσηκωμός έγινε προπέρσι το δεκέμβριο, το . ο χαμός ξεκίνησε με το mega να παίζει μονταρισμένο βίντεο της εκτέλεσης με φωνές από πάνω , στο ζενίθ υποτίθεται της ασυδοσίας και με παραπανίσιους μισθούς και συντάξεις. τώρα που ο λαός πραγματικά θα πεινάσει το mega προβάλλει υπότιτλους του τύπου: αμηχανία στην κοινή γνώμη για τα μέτρα, άφωνοι οι πολίτες κλπ, επιβάλλοντας ουσιαστικά απάθεια. εγώ δεν τα δέχομαι όσα συνέβησαν από το δεκέμβριο τότε μέχρι σήμερα τυχαία, και δεν με αρέσουν και καθόλου και θέλω ο Σαμαράς που τον εξέλεξα πρόεδρο του κόμματος να ψηφίσει ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ καταψηφίζοντας το σχέδιο του δντ, για το γαμώτο, γιατί τον εξέλεξα εκεί να ψηφίσει για μένα ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.

 77. Bodinus1576 avatar
  Bodinus1576 04/05/2010 00:03:20

  Βιώσιμη και αξιόπιστη λύση για την Ελλάδα προϋποθέτει ότι η Ελλάδα θα υπάρχει. Όσοι τοποθετούνται υπέρ του ΟΧΙ ή της συναίνεσης με ανταλλάγματα το κάνουμε γιατί ο ΓΑΠ προωθεί την κατάλυση της Ελλάδας όχι επειδή θεωρούμε τους ξένους Δράκουλες. Δεν ζητάμε λεφτά ή καλοπέραση αλλά τις απαραίτητες εγγυήσεις ότι οι θυσίες μας θα γίνουν γα το καλό της Πολιτείας μας. Γι αυτό και ζητάμε απόσυρση του Λαθρονόμου και διαφάνεια στην εξωτερική πολιτική. Γιατί έχουμε πειστεί ότι η κρίση δεν στοχεύει την οικονομία μας - η οποία εύκολα ή δύσκολα θα σωθεί- αλλά στον εθνικό μας ακρωτηριασμό. It is not the economy it is Geopolitics. Δεν ζητάμε από το Σαμαρά να υποστηρίξει το lifestyle μας αλλά την ύπαρξη της Ελλάδας. Δε ζητάμε ατομικά ανταλλάγματα αλλά ανταλλάγματα που εξασφαλίζουν την επιβίωσή μας ως Ελλήνων και όχι ως καταναλωτών. Το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ δεν απευθύνονται στο μηχανισμό- αυτός πλέον είναι αναπόφευκτος- αλλά στο αν θα αφήσουμε τον ΓΑΠ να λειτουργήσει ως ολετήρας κάθε τι ελληνικού. Ζητάμε από το Σαμαρά, ακόμα και αν ψηφίσει ΝΑΙ, να δώσει στο ΓΑΠ να καταλάβει ότι τον έχουμε πάρει γραμμή και ότι αυτό που κάνει λέγεται εσχάτη προδοσία και να ξυπνήσει τον πατριωτισμό των Ελλήνων.

  • Φελάχος avatar
   Φελάχος @ Bodinus1576 04/05/2010 00:32:59

   Αν πει ΝΑΙ ο Σαμαράς θα δώσει αμάχητο επιχείρημα στον ΓΑΠ για τον μονόδρομο του ΔΝΤ.
   Κι η υπογραφή του θα μείνει εκεί στίγμα προσωπικό για τον ίδιο στις γενιές που θ ακολουθήσουν.
   Από λογια μπορεί να επί μετά πολλά, από ότι έφταιγε ο Α του Κενταύρου που ήταν ανάδρομος, μέχρι ότι υπεύθυνος είναι ο Ρότσιλντ και η λέσχη Μπίλντμπεργκ.
   Αλλά αυτό που θα έχει μείνει θα είναι το μειοδοτικό ΝΑΙ στην κατοχική πολιτική.

 78. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 04/05/2010 00:52:19

  Ας πω κι εγώ την άποψή μου.

  Καταρχάς, κρίνοντας απο τις θέσεις των Ψυχραιμία και tzager (που κατά πώς τον έστειλε εσχάτως η πρεσβεία για να ενισχύσει την παρέμβασή της στον κρίσιμο χώρο του antinews), αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει σημαντική εξωελληνική πίεση για να στηρίξει τα μέτρα ο Σαμαράς.

  Αυτό μας κάνει να υποψιαζόμαστε ότι σκοπός δεν είναι, τελικά, η "σωτηρία" της Ελλάδας, αλλά η πλήρης υποταγή της. Όχι ότι δεν ήταν υποταγμένη μέχρι σήμερα, αλλά τουλάχιστον ήταν κατ' επίφαση ανεξάρτητο κράτος. Τώρα θέλουν να τελειώνουν με αυτό για να μην ξαναρισκάρουν έναν νέο Καραμανλή. Ειδικά με δεδομένη την παρουσία του Αντώνη στην ηγεσία της ΝΔ. Είναι φανερό ότι τους καίει πάρα πολύ η στάση του Σαμαρά, γι' αυτό και ασχολούνται τόσο.

  Διότι, αγαπητοί φίλοι, το 151 ή 180 είναι καθαρή μπλόφα. Τα μέτρα μια χαρά ΜΠΟΡΟΥΝ να περάσουν με 151. ΔΕΝ χρειάζεται το 180. Αν πηγαίνουν στο 180, είναι μόνον για να παγιδεύσουν το Σαμαρά. Χρειάζεται να αναρωτηθούμε γιατί να πάνε ή έστω να συζητάνε για το 180 και να ρισκάρουν απόρριψη; Μα είναι φανερό ότι το μόνο που θέλουν είναι η παγίδευση Σαμαρά σε μια λύση που αποσκοπεί στην πλήρη οικονομική και πολιτική υποδούλωση της χώρας.

  Αν ο Σαμαράς πει όχι, το σχέδιό τους μένει εκκρεμές. Αύριο η χώρα θα μπορέσει να ξεφύγει από τη μέγγενη της υποδούλωσης. Αν ο Σαμαράς πει ναι, τότε η χώρα και αύριο θα μείνει στη μέγγενη της υποδούλωσης.

  Γι' αυτό και δεν συμφωνώ καθόλου με τον τίτλο της ανάρτησης. Ο Σαμαράς έχει πάρα πολλά να χάσει με το "ναι", ακόμη και με το "ναι υπό προϋποθέσεις", ενώ δεν έχει να χάσει τίποτα με το "ναι".

  Έγραψα την ανάρτηση "Κι όμως, η διέξοδος υπάρχει" (http://www.antinews.gr/?p=43102), μια αρκούντως "νεοφιλελεύθερη" (για να το πούμε σχηματικά) σκέψη για λύση χωρίς ΔΝΤ, με το σκεπτικό ότι, αν και δεν είναι αρκετά "πολιτική", αρκετά "φιλολαϊκή" (όπως είναι, ας πούμε, η πρόταση του Κώστα Ροδινού, εδώ: http://www.antinews.gr/?p=43307), είναι εφαρμόσιμη με την έννοια ότι πείθει τις αγορές και η χώρα ΔΕΝ πτωχεύει στις 19 Μαϊου, ασχέτως τη μη στήριξης από το ΔΝΤ. Εξακολουθώ, κάθε μέρα που περνάει, να θεωρώ όλο και πιο εφαρμόσιμη την πρόταση αυτή. Τίποτε δεν άλλαξε, οικονομικά, στη χώρα, από τις 29 Μαρτίου, τελευταία φορά που μπορέσαμε και δανειστήκαμε χωρίς τερτίπια. Μπορούμε να δανειστούμε και αύριο. Αρκεί να υπάρξει μια κυβέρνηση με διαφορετική, τουλάχιστον, ρητορική, με στοιχειώδη σοβαρότητα και αξιοπιστία, που δεν έχει αυτή η κυβέρνηση.

  Ποια είναι λοιπόν τα δεδομένα;

  1) Οι 151 βουλεύτες ΔΕΝ χρειάζονται
  2) Η απαίτηση για 180 είναι εφεύρημα και παγίδα των εχθρών του Αντώνη
  3) Το δίλημμα "υπερψήφισε γιατί αλλιώς δεν θα έχει ο κόσμος να φάει" ΔΕΝ υπάρχει, αλλά είναι τεχνητό. Η κυβέρνηση έχει άνετη πλειοψηφία για να περάσει τα μέτρα.

  Ποιος ο λόγος λοιπόν να κάνει ο Σαμαράς το χατήρι των εχθρών του;

  Ποιος ο λόγος να συνδράμει ο Σαμαράς στην οικονομική και πολιτική υποδούλωση της χώρας;

  Ο μόνος λόγος είναι, για να μπορεί να εξουδετερωθεί πολιτικά σήμερ και αύριο. Υπάρχουν πολλά πράγματα που θέλουν κάνουν στην Ελλάδα και ο Σαμαράς τους είνι εμπόδιο.

  Φάκτορα, μπορεί να γράφουμε από τον καναπέ με ασύμρατα πληκτρολόγια, όμως κι αυτό είναι μια μορφή αγώνα, τώρα πια, εν έτει 2010. Θα προσφέρουμε περισσότερα αν κατέβουμε κάθε μέρα σε διαδηλώσεις; Ή προτιμάς να πάρουμε τα όπλα και να αρχίσουμε να βαράμε αδιακρίτως; Προτιμώς το ασύρματο πληκτρολόγιο (δεν έχω καν ασύρματο). Η γλώσσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει. Δεν μπορείς να το λες αυτό για το antinews, που έβγαλε το Σαμαρά μόνο του εναντίον όλων των κατεστημένων μέσων. Ήταν πιο καλά τότε τα ασύρματα πληκτρολόγια; Όταν δώσαμε τη μάχη για τη χώρα, μέσω της υποστήριξης του Αντώνη; Ξέρεις εσύ πόσο βοηθήσαμε όλοι μας.

  Το ίδιο κάνουμε και τώρα. Ο εχθρός είναι πια λιγότερο εμφανής, πιο ύπουλος, όμως νομίζω ότι ο Αντώνης εγκλωβίζεται σε ένα ψευτοδίλημμα. Χρέος σου και χρέος μας είναι να τον απελευθερώσουμε από το ψευτοδίλημμα.

  Όχι στην οικονομική και πολιτική υποδούλωση της χώρας. Ας πεινάσουμε. Αν το πάρουμε απόφαση να πεινάσουμε, τότε θα νικήσουμε.

  Και ένα τελευταίο.

  Σήμερα μπήκα σε μια συζήτηση Πασόκου με Νεοδημοκράτη. "Δεν μπορώ να τον πείσω ότι για όλα φταίει ο Καραμανλής", μου είπε ο Πασόκος σοβαρά-σοβαρά. Εγώ βέβαια γέλασα. Ρωτάω το Νεοδημοκράτη τότε "λες να ψηφίσει ο Σαμαράς τα μέτρα;" -"Δεν μπορεί να κάνει αλλιώς" μου είπε. "Θα μας ψάχνει για ψηφοφόρους τότε", του είπα εγώ. "Μα είναι μονόδρομος, θα πεινάσει ο κόσμος αλλιώς", μου ξαναείπε. Εκεί τα πήρα στο κρανίο και άρχισα να φωνάζω ότι δεν είναι είναι μονόδρομος. Ο Πασοκτσής δεν είπε τίποτα, αλλά ήξερα ότι εκείνη τη στιγμή τον είχα κερδίσει. Μέσα το το ήξερε ότι δεν είναι μονόδρομος. Μόνον όσοι προσπαθούν να στηρίξουν το Σαμαρά στην υποστήριξη του "ναι" βλέπουν μονόδρομο στα μέτρα. Τη δική μου υποστήριξη δεν θα την έχει.

  Αυτή τη στιγμή το 21% που στηρίζει τη ΝΔ στις δημοσκοπήσεις δεν είναι οι παραδοσιακοί Νεοδημοκράτες, αλλά ένα πολύ δυναμικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που έχει αντιληφθεί το παιχνίδι που παίζεται εις βάρος της χώρας. Αυτό το κομμάτι ο Αντώνης θα το χάσει. Ποιοι θα του μείνουν μετά; Οι φλωράδες της ΟΝΝΕΔ;

  Υπάρχει μια παγίδα σε όλα αυτά: Όσοι θα στηρίξουν μετά Σαμαρά ελπίζοντας ότι θα τους δώσει το ψωμί που σήμερα τους στερεί ο Παπανδρέου.

  Τέτοια ελπίδα είναι η λάθος ελπίδα.

  Ο Σαμαράς πρέπει να υποσχεθεί και αυτός αίμα και δάκρυα, εδώ που φτάσαμε. Να το κάνει με το σωστό πολιτικά τρόπο. Να πει την αλήθεια στο λαό, ότι και με αυτόν κυβέρνηση θα υπάρξουν δύσκολα μέτρα, αλλά ότι η χώρα θα τα λάβει αφού πρώτα συμφωνήσει τι μπορεί και τι δεν μπορεί να περικόψει. Όχι επειδή θα τα επιβάλει ένα ανάλγητο ΔΝΤ με λογιστές που θα λένε "κόψε αυτό και το άλλο για να βγουν τα νούμερα".

  Αυτή θα είναι μια πραγματικά υπεύθνη στάση.

  Ευχαριστώ για τη φιλοξενία τη γνώμης μου.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 04/05/2010 01:02:09

   * εννοώ βέβαια ότι δεν έχει να χάσει τίποτα με το "όχι" και όχι με το "ναι", όπως κατά λάθος έγραψα.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 04/05/2010 01:05:06

   * καλά, άλλα αντ' άλλων έγραψα. Στο 1) εννοούσα βέβαια ότι οι 180 βουλευτές δεν χρειάζονται.

 79. diasapollon avatar
  diasapollon 04/05/2010 00:54:24

  Ο Σαμαράς πρέπει να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ και ας αφήσει τον ΓΑΠ,την μάρα τη Σάρα και το κακό συναπάντημα,να αναλάβουν μόνοι τους την ευθύνη της εθνικής Καταστροφής.

 80. MΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
  MΑΝΩΛΗΣ Μ 04/05/2010 01:48:18

  Μέχρι χθες υποστήριζα ότι ο Σαμαράς πρέπει να πει ναί επί της αρχής και όχι στο πακέτο για να μην κατηγορηθεί ότι εμποδίζει την ανάκαμψη της οικονομίας σε αυτήν την τελματική κατάσταση στην οποία μας οδήγησε η ανερμάτιστη πολιτική του Παπανδρέου. Σήμερα, όμως, μετά το ποταπό παιχνίδι που ο Παπανδρέου έπαιξε με το να προτείνει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών ΜΕΤΑ που ανακοίνωσε τις αποφάσεις του, μόνο και μόνο για να εγκλωβίσει τα άλλα κόμματα σε ένα κάδρο πλαστής συναίνεσης καταλήγω ότι το μόνο που θα ταρακουνούσε εξυγιαντικά το σάπιο πολιτικό σύστημα είναι το ΟΧΙ της ΝΔ δια του προέδρου της Αντώνη Σαμαρά. Δεν χρειάζονται υψηλοί τόνοι στη βουλή. Πριν πει το ΟΧΙ να αναλύσει ποιά ακριβώς είναι η προτεινόμενη εναλλακτική λύση που προτείνει η ΝΔ. Να εκθέσει όλα τα αναπτυξιακά μέτρα που πρέπει να παρθούν και να εξηγήσει πως ακόμα και σήμερα μπορεί η Ελλάδα να προχωρήσει σε βραχυπρόθεσμους δανεισμούς από τις αγορές ακόμα και με ψηλά επιτόκια αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνει εφικτή η ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ του μηχανισμού στήριξης (που ήδη έχει ενεργοποιήσει η κυβέρνηση) μέσα σε ένα (1) χρόνο το πολύ! Το διάστημα του ενός (1) έτους είναι αυτό που χρειάζεται για να αποδώσουν τα αναπτυξιακά μέτρα αλλά και η αξιοποίηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του δημοσίου (βλ. σχετικές αναλύσεις στο αντινιούς).

  Ένα τέτοιο ΟΧΙ δεν είναι εναντίον της διάσωσης της οικονομίας όπως ψευδοδειλημματικά θα πουν τα εξωνημένα ΜΜΕ και το ΠΑΣΟΚ και εμμέσως το μητσοτακαίικο. Είναι ΟΧΙ στο μίγμα που ο Παπανδρέου προτείνει. ΟΧΙ στο μίγμα Παπανδρέου, λοιπόν, ΝΑΙ στο μίγμα Σαμαρά το οποίο μπορεί να περιέχει τον ήδη ενεργοποιηθέντα μηχανισμό ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ αλλά μόνο για ένα (1) χρόνο δηλαδή για ένα βραχύ διάστημα που μπορεί να τον αντέξει ο ελληνικός λαός. Υπόσχεση και δέσμευση απενεργοποίησης σε ένα (1) χρόνο από τότε που η ΝΔ και ο Σαμαράς θα κληθεί απο το λαό να εφαρμόσει την πολιτική του.

  • MΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
   MΑΝΩΛΗΣ Μ @ MΑΝΩΛΗΣ Μ 04/05/2010 01:57:40

   Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν πρέπεινα δεχτεί το δουλικό πακέτο ύψους 110 δις ευρώ! Να συμφωνήσουμε σε 10 με 15 δις που χρειάζονται για τις απολύτως επείγουσες ανάγκες και τα υπόλοιπα θα τα βρίσκουμε σταδιακά από βραχυπρόθεσμους δανεισμούς στις αγορές και με ομόλογα προς τους κατέχοντες κεφάλαιο στο εσωτερικό της χώρας αλλά και με ομογενειακά ομόλογα (βλ. σχετικές αναφορές στα αντινέα). Μαζί με αυτό τα μέτρα-ανάσες στην αγορά και ιδίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να μην εκτοξευθεί η ανεργία και ταυτόχρονη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου από έναν φορέα κεντρικό υπό τον πρωθυπουργό ο οποίος να συγκεντρώνει όλες τις εξουσίες έγκρισης των εκμεταλλεύσεων για να επιτευχθεί έτσι η μέγιστη ταχύτητα. Όλα αυτά για έναν (1) χρόνο μόνο.

   Πρέπει να πάψει επιτέλους το παραμύθι ότι δήθεν εδώ που φτάσαμε πρέπει να δανειστούμε 110 δις. Η αλήθεια είναι ότι ο παπανδρέου νομίζει ότι πρέπει να δανειστούμε τόσα. Μπορούμε να δανειστούμε λιγότερα αν αυτό κρίνουμε. Το ΔΝΤ απλώς θέλει να πάρει πίσω αυτά που δανείζει.

 81. UNABOMBER avatar
  UNABOMBER 04/05/2010 02:02:08

  Όχι! ΌΧΙ! ΟΟΧΙΙΙ!!!! είναι δυνατόν να δώσει άλλοθι, στους δήθεν σοσιαλιστές, δήθεν πατριώτες, δηλ. κοινούς απατεώνες, που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν την προπαγάνδα για να καταστρέψουν την Ελλάδα και το λαό της στο όνομά τους;
  Αντίθετα, είναι ευκαιρία να αρχίσει ανελέητη αντιπολίτευση μέχρι την ανατροπή των ζόμπι! για την Ελλάδα ρε γαμώτο!

 82. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 04/05/2010 14:03:52

  Έναν μηχανισμό στήριξης, που τον έχεις καταγγείλει ως επιζήμιο και έχεις υπερασπιστεί ότι μας οδήγησε σε αυτόν «προμελετημένα» η κυβέρνηση ενώ υπήρχαν άλλες λύσεις, δεν τον στηρίζεις με τίποτα!
  Γίνεσαι συνένοχος σε εγκληματική πράξη, στην οποία αποδεδειγμένα μάλιστα δεν συμμετείχες! Γι αυτό ο κόσμος σε αγαπά και σε τιμά! Γι αυτό σε θεωρεί αποκούμπι της Ελπίδας του! Αν παρ'ελπίδα αποφασίσεις να τον στηρίξεις: Δείχνεις να μην ακούς αυτό που σου λέει ο απλός κόσμος, που ενώ δεν συμμετείχε στο φαγοπότι καλείται να πληρώσει! Δείχνεις να μην ακούς τον Έλληνα που καμαρώνει για τις θυσίες των προγόνων του για τη Λευτεριά, τη στιγμή της ομολογίας ότι χάνεται κομμάτι της εθνικής του κυριαρχίας!
  Δείχνεις τέλος πως σύρεσαι σε ενέργεια, που και την γενική κατακραυγή έχει και δίνεις χέρι βοηθείας στους τελέσαντες το εθνικό έγκλημα.
  Το «σφουγγάρι» δεν μπορεί να αφορά σε συγκάλυψη εγκλημάτων! Τελεία και παύλα!

 83. crisis avatar
  crisis 04/05/2010 15:40:50

  οσο για τον εκβιασμο στο σαμαρα για ναι ή οχι για το Δ.Ν.Τ. πιστευει η ντορα, ο gap και η μερκελ να το αποτελειωσουν ? λαθος κανουν μονο ο ελληνικος λαος μπορει και κανενας αλλος.

 84. απαπαπα avatar
  απαπαπα 04/05/2010 18:16:46

  Οταν η Τουρκία κατέφυγε στο Δντ στη Βουλή της τα δύο κόμματα που υποστήριξαν αυτή την διαδρομή διαλύθηκαν! Δεν υπάρχουν πια ως κομματικές οντότητες!
  Ελπίζω και δώ να συμβή το ίδιο!
  Το ΠΑΣΟΚ με τον ΛΑΟ του μπρίτζερμαν φτάνουν να επαναληφθεί το συμβάν και στην δική μας περίπτωση!
  Δεν υπάρχει κανένας λόγος ο δεύτερος να είναι ο Σαμαράς και το υγιές κομμάτι της ΝΔ.
  Οφείλει να μείνη αρχηγός στον νέο αγώνα, χωρίς να αφήσει την οργή τον θυμό την διαθεση των Ελλήνων να αντισταθούν ,στα χέρια των όρνιων που δεν άφησαν ούτε τον ιερό βράχο αμαγάριστο!
  Οχι, ο Σαμαρας δεν πρέπει να συνδράμει στη ίδρυση ενός νέου ΕΑΜ! Που θα καπελώσει ακόμα μια φορά τον αγνό πατριωτισμό των Ελληνων. Και αυτή τη φορά δεν θα σηκώσει καν τα συμβολά τους!
  Τις παντιέρες τους σηκώνουν και κάτω απο αυτές θέλουν να εγκλωβίσουν, για μια ακόμα φόρά, την ελπίδα του Εθνους για ελευθερία και ανεξαρτησία!
  ΜΗ κάνει το λάθος να συνδράμει στο "Δεν υπάρχει αλλη εναλλακτικη" που στρατευμένα κατάφεραν να παραχωρήσουν ως επιχείρημα ,το ΚΚΕ και τα παραμάγαζα του Συριζα μαζί με τα σαπρόφυτα που εισχώρησαν και κατέστρεψαν τον ιερό ιστό του πατριωτισμού στην χώρα μας!

  Ψηφο κατά συνείδηση!
  Και την συνείδησή του η την τσέπη του ο καθένας από τους 300, οφείλει να την παρουσιάσει εκεί που τον στείλαμε! Εμείς !!!!
  Στην Βουλή!!!

 85. Factorx avatar
  Factorx 05/05/2010 22:48:33

  περιμενε να γίνει εξουσία και θα δεις

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.