#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/11/2010 18:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σαμαράς αναλύει το εκλογικό αποτέλεσμαΔημοσιεύουμε τα αποσπάσματα απο την σημερινή ομιλία του Α. Σαμαρά στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ που αφορούν την ανάλυση του αποτελέσματος των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την ανασυγκρότηση του κόμματος:

Μετά από τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, ήλθε η ώρα να κάνουμε τον απολογισμό για όσα έγιναν και να  βγάλουμε κρίσιμα συμπεράσματα:

Το πρώτο που παρατηρούμε είναι ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές επιτύχαμε να βάλουμε εμείς την πολιτική ατζέντα. Και να αναγκάσουμε το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει στάση δύο φορές: Αρχικά μίλησε για αυτοδιοικητικές εκλογές. Στη συνέχεια, όταν αντιλήφθηκε ότι ο πολιτικός χαρακτήρας που έδινε η Νέα Δημοκρατία είχε πια κυριαρχήσει, ο Γιώργος Παπανδρέου μετακινήθηκε πλήρως: αποδέχθηκε κι εκείνος ότι η σύγκρουση ήταν για την οικονομική πολιτική και… απείλησε με εκλογές αν η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ήταν κάτω από 4 ποσοστιαίες μονάδες! Το βράδυ της πρώτης Κυριακής, όταν αποδείχθηκε ότι η διαφορά ήταν μικρότερη από δύο μονάδες, έκανε πως…δεν κατάλαβε και ζήτησε ο δεύτερος γύρος να είναι «καθαρά αυτοδιοικητικός». Εμείς επιμείναμε στον πολιτικό χαρακτήρα της αναμέτρησης ως το τέλος…

-- Η διπλή αλλαγή της Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ πιστώθηκε στη Νέα Δημοκρατία, ακόμα και από τους αντιπάλους της.

-- Ο εκβιαστικός χαρακτήρας του διλήμματος, που έθεσε το ΠΑΣΟΚ, χρεώθηκε στον κ. Παπανδρέου. Ακόμα κι από τους φίλους του…Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου ήταν αποκαλυπτικό: Η Νέα Δημοκρατία, σε μια αναμέτρηση, όπου το ίδιο το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να γίνει καταμέτρηση εκλογικής δύναμης, μίκρυνε τη διαφορά σε λιγότερο από δύο μονάδες!

Στο δεύτερο γύρο, επιβεβαιώθηκε η πλήρης επιστροφή της Νέας Δημοκρατίας στο προσκήνιο σε «απόσταση αναπνοής» από το ΠΑΣΟΚ. Κερδίσαμε πέντε στις δεκατρείς Περιφέρειες. Και χάσαμε άλλες τρεις για μικρή ή ελάχιστη διαφορά. Για μερικές χιλιάδες ψήφους το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είχε έλθει ακριβώς αντίστροφα! Η Νέα Δημοκρατία πάλεψε στα ίσια σχεδόν σε όλες τις Περιφέρειες και θα μπορούσε να είχε πάει ακόμα καλύτερα.

Ό,τι επιτύχαμε στο δεύτερο γύρο, το επιτύχαμε με τις δικές μας δυνάμεις. Ό,τι πέτυχε το ΠΑΣΟΚ, το πέτυχε με ευρύτερες επιμέρους συμμαχίες. Ενώ το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων της Αριστεράς, όπως αποδεικνύεται, απείχαν.

Βέβαια, υπήρξαν και απώλειες στο δεύτερο γύρο. Σε κάθε τέτοια πολυπρόσωπη μάχη υπάρχουν επιμέρους απώλειες. Πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις οι απώλειες του Δήμου Αθήνας για μικρό ποσοστό και του Δήμου Θεσσαλονίκης για ελάχιστες ψήφους. Αλλά και το ΠΑΣΟΚ έχασε δικά του μεγάλα «προπύργια»: το Δήμο Πειραιά, που τον κερδίσαμε εμείς και το Δήμο Πάτρας.

Πέρα από τις επιμέρους παρατηρήσεις που μπορούμε να κάνουμε, η αλήθεια είναι ότι στις περισσότερες απ’ αυτές τις περιπτώσεις, εκφράστηκε μια φυσιολογική «κόπωση» από τους δημότες, απέναντι σε παρατάξεις που κυριάρχησαν στους Δήμους αυτούς για δεκαετίες.Αποστροφή μιας μερίδας πολιτών προς την ΠολιτικήΈνα άλλο πολύ σοβαρό χαρακτηριστικό ήταν η αποχή. Που ήταν πρωτόγνωρη. Κι αυτό, μη γελιόμαστε, εκφράζει την αποστροφή μιας μερίδας πολιτών προς την Πολιτική και τους πολιτικούς. Αυτό αφορά όλους μας. Μόνο που εμείς το πήραμε το μήνυμα…

Διότι ένα πολιτικό σύστημα στο οποίο συμμετέχουν όλο και λιγότεροι και το οποίο απορρίπτουν εμπράκτως όλο και περισσότεροι, χάνει και σε νομιμοποίηση και σε πειστικότητα και σε ευελιξία και σε αποτελεσματικότητα και σε ανθεκτικότητα. Χάνει από παντού!

Όπως ξέρετε, γύρισα όλη την Ελλάδα, μίλησα με τους ανθρώπους, ένιωσα την απογοήτευσή τους για το χθες, την αγωνία τους για το αύριο, την απελπισία τους για το τώρα...

Αυτούς τους ανθρώπους μπορούμε να τους ξανακερδίσουμε αν αποβάλουμε τον ξύλινο λόγο, αν ξεπεράσουμε τις αμαρτίες μας, τα τζάκια, τις βαρονίες και τα «στρογγυλεμένα λόγια». Αν αποδείξουμε ότι θα κάνουμε πράξη και την αξιοσύνη και την ανανέωση. Αν τους μιλήσουμε, όχι γι’ αυτά που νομίζουμε ότι θέλουν να ακούσουν, αλλά γι’ αυτά που χρειάζονται για να ελπίσουν και πάλι…

Αν πιστέψουν ότι τους λέμε αλήθειες, ακόμα κι αν αυτές οι αλήθειες δεν είναι ευχάριστες. Και πολύ περισσότερο, αν πιστέψουν ότι υπάρχει προοπτική, υπάρχει Ελπίδα, ακόμα κι αν ο δρόμος προς τα ΄κει είναι δύσβατος.

Θα τους κερδίσουμε αν εμπνέουμε αξιοπιστία και εμπιστοσύνη.

Ότι νοιαζόμαστε γι’ αυτούς. Κι ότι δεν μας ενδιαφέρει μόνον η ψήφος τους…

Αν τους πείσουμε ότι εκπροσωπούμε την Ελλάδα, τις αγωνίες της, την υπερηφάνειά της και τις δυνατότητές της. Όχι την εικόνα που έχουν άλλοι για την Ελλάδα, τις ενοχές και τα συμπλέγματα που προσπαθούν να μας επιβάλουν.

Από αυτή τη «δεξαμενή» της αποχής, είναι ευκολότερο να κερδίσουμε εμείς παρά το ΠΑΣΟΚ. Διότι εμείς εννοούμε αυτά που λέμε και είμαστε σε θέση να το αποδείξουμε. Ενώ το ΠΑΣΟΚ πορεύεται με εκβιασμούς, με ψέματα και επικοινωνιακά τεχνάσματα. Κι αυτό δεν κρύβεται πλέον. Η αποχή, να το ξέρουμε αυτό, δεν είναι απόρριψη για όλους. Είναι βαθμολογία και αναμονή.

Το ΠΑΣΟΚ έχει πια βαθμολογηθεί. Για τη Νέα Δημοκρατία, από μας εξαρτάται να περάσουμε αυτές τις εξετάσεις.

Το ΠΑΣΟΚ τους έχασε πια. Εμείς δεν τους έχουμε κερδίσει ακόμα…Η αναγέννηση της ΝΔΤο τέταρτο στοιχείο είναι η δική μας αναγέννηση: Κι αυτή πιστοποιείται με πολλούς τρόπους: Είτε σε σύγκριση με την επίδοση του κόμματος μόλις πέρσι, τον Οκτώβριο του 2009. Είτε σε σύγκριση με τις δημοσκοπήσεις που υπήρχαν μέχρι πριν ένα δύο μήνες. Είτε σε σύγκριση με παλαιότερες επιδόσεις της ΝΔ σε αυτό-διοικητικές εκλογές. Είτε σε αναφορά με το ζήτημα της ανανέωσης.

Σε σύγκριση με πέρσι: Στις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, η Νέα Δημοκρατία είχε βγει πρώτη δύναμη σε μόλις 6 Νομούς της χώρας από τους 54. Στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου του 2010, βγήκε πρώτη δύναμη σε 32 από τους 54 Δήμους! Αν αυτό δεν είναι «ολική επαναφορά», τι ακριβώς είναι; Ρωτώ ορισμένους που κάνουν πως δεν είδαν τίποτε…

Σε σύγκριση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006, όταν η Νέα Δημοκρατία βρέθηκε στο υψηλότερο σημείο της δύναμής της, τις τελευταίες δεκαετίες, είχε κερδίσει 30 Νομούς. Στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2010 κέρδισε την πλειοψηφία σε 27 Νομούς, τη δεύτερη καλύτερη επίδοση που πέτυχε ποτέ.

Σε σύγκριση με τις δημοσκοπήσεις που υπήρχαν μέχρι πριν λίγες εβδομάδες: ποτέ δεν είχαν δώσει στη Νέα Δημοκρατία πάνω από 21%. Στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας πήραν 32%. Η Νέα Δημοκρατία έχει σχεδόν εκμηδενίσει τη διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα εξουσίας.

Να σημειωθεί ότι, όταν το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στην Αντιπολίτευση το 2004, χρειάστηκε τρία χρόνια για να μειώσει τη διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία κατά μία ποσοστιαία μονάδα. Αυτή τη φορά μέσα σε μόλις δεκατρείς μήνες, εμείς μειώσαμε τη διαφορά από τις 10,4 ποσοστιαίες μονάδες στις 2!

Τέτοιου εύρους ανάκαμψη σε τόσο λίγο χρόνο ας μας πουν πότε έχει ξαναγίνει.

Κάποιοι προσπάθησαν να υποστηρίξουν ότι δεν θα ’πρεπε να είμαστε ευχαριστημένοι. Εδώ, συγγνώμη, αλλά… γελάμε!

Μετά τους δείξαμε τους χάρτες πανελλαδικά. Και τα μάζεψαν…

Τέλος σε ό,τι αφορά την ανανέωση, χαρακτηριστική είναι η υποψηφιότητα Κικίλια: Σε μιαν ευρύτερη Περιφέρεια, στην οποία υστερούσαμε μονίμως, κατεβάσαμε υποψήφιο ένα νέο άνθρωπο, ελάχιστα γνωστό, αυτοδημιούργητο και άφθαρτο. Οι δημοσκοπήσεις τον εμφάνιζαν τρίτο. Κι όμως, την πρώτη Κυριακή ήλθε δεύτερος, με μικρή διαφορά από τον πρώτο και μεγάλη από τον τρίτο.

Οι δημοσκοπήσεις για τη δεύτερη Κυριακή τον εμφάνιζαν να χάνει με πολύ μεγάλη διαφορά. Κι όμως το βράδυ της Κυριακής έφτασε το 48% και έφερε την καλύτερη επίδοση που έχουμε φέρει ποτέ στην ευρύτερη περιοχή, μετά την υποψηφιότητα Κατριβάνου, το 1998, ο οποίος είχε κερδίσει οριακά πάνω από το 50%.

Το ποσοστό Κικίλια δεν το περίμενε κανείς. Κι όμως, έκανε τη μεγάλη ανατροπή στον πρώτο γύρο και λίγο έλειψε να κάνει ακόμα μεγαλύτερη ανατροπή στο δεύτερο. Το στοίχημα της ανανέωσης αρχίζει να κερδίζεται…

Άλλωστε, από τους συνδυασμούς μας αναδείχθηκε ένα νέο έμψυχο δυναμικό. Μια καινούργια δύναμη Ανανέωσης κι Ελπίδας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 19/11/2010 18:45:14

  Είπαν: Α. Σαμαράς στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ

  Όπως ξέρετε, γύρισα όλη την Ελλάδα, μίλησα με τους ανθρώπους, ένιωσα την απογοήτευσή τους για το χθες, την αγωνία τους για το αύριο, την απελπισία τους για το τώρα… «Αυτούς τους ανθρώπους μπορούμε να τους ξανακερδίσουμε αν αποβάλουμε τον ξύλινο λόγο, αν ξεπεράσουμε τις αμαρτίες μας, τα τζάκια, τις βαρονίες και τα «στρογγυλεμένα λόγια».


  Επειδή συμφωνώ με τα παραπάνω,
  η επιλογή των υποψηφίων βουλευτών για τις επόμενες εκλογές με ποια κριτήρια θα γίνει!
  γιατί αν ξαναβγούν στην κοινωνία οι ίδιοι που βγήκαν το 2009 το αποτέλεσμα θα είναι χειρότερο.
  Κατά τη γνώμη μου, σε αρκετούς νομούς χρειάζεται να αλλάξει το 100% των ψηφοδελτίων...

 2. Orestios avatar
  Orestios 19/11/2010 18:50:12

  Η ερμηνεία είναι εξαιρετική.

 3. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 19/11/2010 18:55:08

  Είναι λάθος να στέκεται ο Σαμαράς μόνο στις μικρές διαφορές. Πρέπει να δει και την ποιότητα των υποψηφίων που έχασαν, με τρανταχτό παράδειγμα τον Κακλαμάνη. Όχι ότι ο Καμίνης θα είναι καλύτερος αλλά ακριβώς για αυτό το λόγο, δηλαδή ότι θα είναι ακόμη χειρότερος, αν ο Σαμαράς υποστήριζε ένα στοιχειωδώς αξιοπρεπές άτομο στην Αθήνα θα είχε κερδίσει. Τέτοιες επιλογές πρέπει να εκλείψουν αν είναι να σωθεί η Χώρα.

  • thanos avatar
   thanos @ Δημήτρης 20/11/2010 04:00:30

   Συμφωνώ εν μέρει γιατί ο Κακλαμάνης, αν θυμάσαι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του χωρίς έγκριση από τη Ν.Δ. (κοινώς της την έφερε) και τον υποστήριξαν άμεσα η Ντόρα και ο .... Ντορής (Καρατζαφέρης). Συνεπώς αν ο Σαμαράς τον άδειαζε θα έχανε τις ψήφους των ανωτέρω. Κ βεβαίως θα υπήρχε πόλεμος με τον υποψήφιο της Ν.Δ.
   Και τελικά δεν τόλμησε να προτείνει άλλον υποψήφιο με τα γνωστά πλέον αποτελέσματα.
   Αλλά τη στιγμή που έδινε το χρίσμα (με βαριά καρδιά πιστεύω) τα δεδομένα ήταν άλλα.

 4. bromoskylo avatar
  bromoskylo 19/11/2010 19:18:02

  "Ενώ το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων της Αριστεράς, όπως αποδεικνύεται, απείχαν".
  Για να δηλώνει την επομένη ο Στρος Καν: "«η νίκη της Αριστεράς» στις αυτοδιοικητικές εκλογές δείχνει πως το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε με την υποστήριξη του Ταμείου έγινε κατανοητό από τους πολίτες"
  Πόσο διαφορετική θα ήταν η εικόνα σήμερα, αν η αριστερά τολμούσε να στηρίξει ανοιχτά τους αντιμνημονιακούς υποψήφιους - επιβραβεύοντας με τον τρόπο αυτό την σωστή στάση που κράτησε o Σαμαράς απέναντι στο κατοχικό μνημόνιο!
  Άλλη μια ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΗ "αντιδεξιά" στάση της αριστεράς....

  • Orestios avatar
   Orestios @ bromoskylo 19/11/2010 19:20:55

   +1000

  • rizospastikos avatar
   rizospastikos @ bromoskylo 19/11/2010 19:33:27

   Eνταξει ρε παιδια να τα λεμε μεταξυ μας αλλα οχι να τα πιστευουμε κιολας.
   Αντιμημονιακοι υποψηφιοι οι Δρακος-Κακλαμανης λ.χ.??

   Πιστευει κανεις οτι υπαρχει αντιμνημονιακο κομμα στην Ελλαδα περαν του ΚΚΕ??
   Ποιος ειναι αντιμνημονιακος??
   Η ΝΔ που θα "τιμησει την υπογραφη της χωρας" κατω απο το μνημονιο??
   Ο ΛΑ.Ο.Σ. του Καρατζαφυρερ και το νεο μαγαζακι της κορης του Δρακουλα μηπως??
   Η Δημοκρατικη Αριστερα της Εκαλης και του Κολωνακιου αραγες??

   Ας μη κοροϊδευομαστε και ας μη ψαχνουμε συνενοχους.

   Οσο η ΝΔ δεν γινεται πραγματικο λαϊκο κομμα δε θα πειθει τη βαρια δοκιμαζομενη απο τη νεοφιλελευθερη λαιλαπα κοινωνια.

   Και δε θα της φταιει καμμια "αντιδεξια" Αριστερα.

   • bromoskylo avatar
    bromoskylo @ rizospastikos 19/11/2010 19:36:36

    Σου άρεσαν οι δηλώσεις του Στρος - Καν μετά τις εκλογές;

    • rizospastikos avatar
     rizospastikos @ bromoskylo 19/11/2010 20:25:05

     Οχι.
     Ομως πολυ περισσοτερο δε μου αρεσει και η ερμαφροδιτη σταση του Η Ελλαδα θα τηρησει την υπογραφη της και λοιπες μπουρδες περι "αστικης ηθικης" που προσπαθουν να δικαιολογησουν τη σταση αυτη.
     Ειμαστε σε πολεμο αγαπητε μου.
     Το αντιπαλα στρατοπεδα το ξερουμε:
     Το ενα ειναι ΔΝΤ, Τροϊκα, ΓΑΠ κλπ σκυλολοϊ απο Καρατζαφυρερ μεχρι Θυγατερα κι απο Κουβελη μεχρι ΤσιμοΠρετεντεραιους και Πορδοσαλτηδες.
     Το αλλο ειναι η ελληνικη κοινωνια.

     Καιρος ειναι η ηγεσια της ΝΔ να διαλεξει με ποιους θα παει.

     Γιατι οποιος στεκεται στα διασταυρουμενα πυρα εξοντωνεται πρωτος.

     • Enzo avatar
      Enzo @ rizospastikos 20/11/2010 14:36:04

      οπως τα λες ετσι ειναι απλα μου φαινεται οτι ουτε ο Σαμαρας μπορει να κανει τιποτα, δεν υπαρχει εναλλακτικο σεναριο τελικα. αμα υπηρχε θα τους ειχε μπουμπουνισει απο καιρο.

  • salut moi le platan avatar
   salut moi le platan @ bromoskylo 19/11/2010 19:34:59

   H εγκληματική (ή προδοτική;) στάση της αριστεράς στο δεύτερο γύρο δεν επισημάνθηκε όπως θάπρεπε...

   • rizospastikos avatar
    rizospastikos @ salut moi le platan 19/11/2010 20:30:02

    Δε με ενδιαφερει τι κανει η Αριστερα.Με ενδιαφερει γιατι χασαμε αλλες 500.000 ψηφους, μεσα σε αυτο το χαμο.
    Και αλλοιμονο αν περιμενω απο το Τσιπρα να σωσει τη ΝΔ ψηφιζοντας Κακλαμανη.
    Γιατι αν περιμενω κατι τετοιο απλα δεν ειμαι κομμα εξουσιας αλλα κομμα ευκαιριας.
    Και ειδαμε τι επαθε η παραταξη (οταν το 2004 με την αναληψη της εξουσιας) εγινε κομμα ευκαιριας.

    • salut moi le platan avatar
     salut moi le platan @ rizospastikos 20/11/2010 08:43:02

     Εμένα μ' ενδιαφέρει. Γιατί το αποτέλεσμα των εκλογών θα επηρεάσει τη ζωή μου. Γιατί δεν έχω λεφτά ούτε για ιντερνετ ...
     Τα υπόλοιπα "κομματικά επικοινωνιακά" ενδιαφέρουν τα παπαγαλάκια της τηλεόρασης.

  • ΕΛΛΗΝ avatar
   ΕΛΛΗΝ @ bromoskylo 21/11/2010 01:16:09

   @ bromoskylo

   Την αριστερά της δίνανε ένα πιστόλι για να ΣΚΟΤΩΣΕΙ την Κατοχική συμμαχία

   Και αυτή άφησε το πιστόλι και καλούσε τον κόσμο την επομένη σε συγκεντρώσεις κατά της τρόικας .

   Εδώ γελάμε !!!!!!!

   • bromoskylo avatar
    bromoskylo @ ΕΛΛΗΝ 21/11/2010 13:30:38

    Μούγκα στη στρούγκα από παντού γι αυτά τα καραγκιοζιλίκια...

 5. WB avatar
  WB 19/11/2010 19:26:33

  Ο Σαμαράς πρέπει να ανανεώσει την ομάδα επειγόντως! Πήγε αναμφίβολα καλά. Ομως. Και είναι ένα μεγάλο όμως.... Μπορεί ο Κικίλιας να είναι νέος. Αντε και άφθαρτος. Αντε και καλό παιδί. Αλλά μέχρις εκεί. Τρομάζω με την ιδέα ότι θα μπορουσε έχει την ευθύνη για 4 εκατομμύρια Ελληνες. Ατομο το οποίο δεν μπορεί να αρθρώσει δύο προτάσεις συνεχόμενες. Για φανταστείτε να είχε βάλει ένα άτομο νέο, άφθαρτο, αλλά και έμπειρο. Αντε Αντώνη προχώρα. Εχεις μια βαρια οικογενειακή παράδοση. Δεν νοείται να καταλήγει στον Κικίλια.

  • Orestios avatar
   Orestios @ WB 19/11/2010 19:32:06

   Χαλάρωσε ρε φίλε, που τρομάζεις κιόλας!
   Οι νέοι είναι το μέλλον, όχι τα ξόανα

   • WB avatar
    WB @ Orestios 19/11/2010 19:36:41

    Μα δεν είπα να μην είναι νέος... Είπα να έχουμε και κριτήρια. Οχι να βάλει το χέρι στο σακούλι με τους νέους και ότι βγει!!

    • Orestios avatar
     Orestios @ WB 19/11/2010 20:36:45

     Μια χαρά ήταν ο Κικίλιας και κατάφερε πολλά παρά την πολεμική που δέχθηκε από τους "σοβαρούς" και τάχα μου μυαλωμένους.

     • Enzo avatar
      Enzo @ Orestios 20/11/2010 14:38:50

      καλα ορεστιε και εμεις με την παραταξη ειμαστε αλλα με τον κικιλια δεν πας για την μεγαλυτερη περιφερεια της χωρας.
      μια χαρα παιδι ειναι αλλα η ελληνικη κοινωνια δεν ετοιμη γιαυτα ακομα.

  • bromoskylo avatar
   bromoskylo @ WB 19/11/2010 19:38:02

   Με τον ντοπαριστή Σγουρό όμως αισθανόμαστε ασφάλεια...

   • WB avatar
    WB @ bromoskylo 19/11/2010 19:42:25

    Εγω δεν μίλησα για Σγουρό ούτε έκανα συγκρίσεις. Εσυ τις κάνεις. Μίλησα για Κικίλια. Και οτι ο Σαμαράς καλά θα κάνει να βάζει άτομα ικανά να διεκδικούν αξιώματα.

 6. Nίκος Θ. avatar
  Nίκος Θ. 19/11/2010 20:01:13

  Σε πείσμα των πουλημένων ταγών της μικρής νομενκλατούρας και του κατεστημένου, πού τώρα ανησυχεί σοβαρά με την Νέα Δημοκρατία, Αντώνη Σαμαρά προχώρα με πείσμα, δύναμη, αυτοπεποίθηση και αυτοέλεγχο. Είμαστε δίπλα σου.

 7. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 19/11/2010 20:11:54

  Τους μονίμως απόντες αντιπροέδρους τί τους θέλει; Τελικά ο κ. Αβραμόπουλος στήριξε Κικίλια ή Σγουρό; Διότι, οι απόψεις "διίστανται".

  • περήφανος δεξιός avatar
   περήφανος δεξιός @ Δημήτριος Κοκκαλάκης 20/11/2010 15:30:40

   συμφωνώ 100%..άφαντοι και οι δύο..και εντάξει ο αβραμόπουλος είναι φελλός και καλά κάνει ο Σαμαράς και τον κρύβει..ο Δήμας γιατί έτσι??πρέπει να ενεργοποιηθεί περισσότερο..

 8. ataktos avatar
  ataktos 19/11/2010 20:49:49

  κυρ. Αντώνη ο κάθε ένας ..με το χαβά του

 9. KYNAIΓΕΙΡΟΣ avatar
  KYNAIΓΕΙΡΟΣ 19/11/2010 21:03:27

  Η φωτογραφία επί κεφαλής της ανάρτησής σας προξενεί αρνητικά πολιτικά
  συναισθήματα και, ως γνωστόν, "μία εικόνα χίλιες λέξεις" κατά την κινεζικήν
  παροιμίαν.

  Οι κκ Αβραμόπουλος και Δήμας δεν έπρεπε να κάθονται δίπλα στον Πρόεδρο.
  Έχουν ορισθεί από τον ίδιον ως αναπληρωταί του. Οι θέσεις των "αναπληρω
  τών" δεν είναι θέσεις θεσμικές διότι δεν προβλέπονται από το Καταστατικόν
  της Ν.Δ. αυτοί δε, δεν έχουν εκλεγεί (όπως ο Γραμματέας), έχουν απλώς
  ορισθεί από αυτόν και αύριον μπορούν να ορισθούν κάποιοι άλλοι.
  Δεν έχουν δηλαδή καταστατική ή λαϊκή νομιμοποίηση.

  Η θέση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής προβλέπεται από το Καταστατικόν του Κόμματος και γιά τον λόγον αυτόν ώφειλεν ο κ. Ανδρέας
  Λυκουρέντζος να κάθηται δίπλα εις τον Πρόεδρον . Ο Γραμματέας της Κεντρι
  κής Επιτροπής είναι ο υπ΄αρ. 2 στο Κόμμα, αμέσως μετά τον Πρόεδρον και
  είναι εκλεγμένος από την Κεντρική Επιτροπή , συγκεντρώνοντας επάνω του
  μεγάλη κομματική εξουσία .

  Όλοι οι άλλοι έπρεπε να κάθηνται αλλού !

 10. λέων avatar
  λέων 19/11/2010 22:29:40

  Γιατί φίλε μου να μην τρομάξουμε?Είναι επιλογή ο Κικίλιας?Δηλαδή τι αποδείχτηκε τώρα που ήρθε δεύτερος?Αποτυχία ,σε μια περιοχή που έπρεπε λόγω της κατάστασης να κάνει περίπατο.Αλλά μην σταθούμε μόνο στην επιλογή Κικίλια αλλά και στις υπόλοιπες όπως του Κακλαμάνη-Δράκου-Χειμάρα .Ο "δήμαρχος" μόνος του αυτοχρήστηκε υποψήφιος,το ξεχάσατε?(ενώ όλο το κέντρο¨της Αθήνας βούιζε ότι θα ¨φάει μαύρο¨). Ο Δράκος ,είκοσι και πλέον χρόνια αυτοδιοικητικός με εμφάνιση μαυρογυαλούρου συνωστίζονταν μαζί με άλλους γέροντες γύρω από τον Σαμαρά σε οποιαδήποτε εμφάνισή , μόνο και μόνο για την φωτογραφία. Είναι ανανέωση αυτή?Ο αποτυχημένος Χειμάρας τι το καινούριο πρεσβεύει?Είναι όλοι αυτοί αντιμνημονιακοί?Ο γράφων από την πρώτη κιόλας μέρα της αλλαγής στην ηγεσία της ΝΔ υποστήριξα σθεναρά τον Σαμαρά (σε συζητήσεις μέσα στο forum).Δεν δικαιολογείται όμως να μην γίνει αυτοκριτική.Κάποιες επιλογές ήταν λάθος,όλοι το γνωρίζουμε.Το κόμμα κάνει πως δεν καταλαβαίνει.Από την πρώτη μέρα είπαμε ότι τα περιθόρια έχουν στενέψει και δεν υπάρχει χώρος για άλλα λάθη.Κάποιοι δεν το έχουν καταλάβει νομίζω ούτε κι ο Πρόεδρος.Κάνεις δεν έχει το αλάθητο.

 11. Roulis avatar
  Roulis 19/11/2010 22:56:30

  Σαλμας,Σταματης, Λιβανος.Οι ντροπες της ΝΔ στο νομο Αιτ/νιας!!!

  • Enzo avatar
   Enzo @ Roulis 20/11/2010 14:31:23

   ο Σαλμας ρε φουλη γιατι ειναι ντροπη?

 12. bromoskylo avatar
  bromoskylo 19/11/2010 23:15:52

  Η αριστερά προτίμησε τους: "ΔΝΤ, Τροϊκα, ΓΑΠ κλπ σκυλολοϊ απο Καρατζαφυρερ μεχρι Θυγατερα κι απο Κουβελη μεχρι ΤσιμοΠρετεντεραιους".
  Η στήριξη στους αντιμνημονιακούς περιφερειάρχες θα δέσμευε τον Σαμαρά να συνεχίσει ξεκάθαρα αντιμνημονιακά.

 13. Καλαματιανός avatar
  Καλαματιανός 19/11/2010 23:16:34

  ΑΚΡΙΒΩς ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΟΧΗς ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗς ΑΠΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ

 14. bromoskylo avatar
  bromoskylo 19/11/2010 23:21:13

  Εδώ ο κόσμος καίγεται και τσουρουφλίζεται....τα βιογραφικά για τον καλλικράτη τον μάραναν

 15. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 19/11/2010 23:48:43

  Δυστυχώς και στον λογο του Σαμαρά και σε πολλά σχόλια νεοδημοκρατών εδώ δεν βλέπω να έχουμε κατανοήσει την κατάσταση.
  Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πολλαπλό, δεν είναι μόνο οικονομικό, το οικονομικό, που είναι πολύ σοβαρό επίσης, είναι μία έκφανση ενός προβλήματος νοοτροπίας και κουλτούρας. Της κουλτούρας του άκρατου καταναλωτισμού, του μηδενισμού (στην πράξη ή στη θεωρία) και της ανομίας που έχει καλλιεργηθεί εδώ και 30 χρόνια.
  Τώρα, προστέθηκε ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα, αυτό της σταδιακά επεκτεινόμενης κατοχής μας από λαθρομετανάστες μουσουλμάνους. Και το τελευταίο πρόβλημα έχει άμεση σχέση με το προηγούμενο: Η κατοχή συντελείται ανεμπόδιστα γιατί οι αντιστάσεις έχουν καμφθεί από την εξάπλωση της κουλτούρας της ανομίας και του μηδενισμού.

  Θα τολμούσα να πω ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πρόβλημα πνευματικού ελλείμματος. Μέχρι το 2007 περίπου η Ελλάδα ήταν ένα αυτάρεσκος χρυσοστολισμένο μικρομέγαλο, σε πήλινα πόδια. Θα έλεγα ότι το οριακό σημείο, εκεί όπου φάνηκε ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά, ήταν το καλοκαίρι του 2007 με τις πυρκαγιές. Τώρα τα πόδια πλέον θρυμματίζονται, τα στολίδια έχουν ξεφτίσει και μας λοιδωρούν μέχρι και οι πρότινος λοιδωρούμενοι από εμάς Αλβανοί και λοιποί "πτωχοί¨ Βαλκάνιοι γείτονες. Και μας εκβιάζουν τα θρασίμια που μας κουβαλήθηκαν εδώ από την Αλγερία, το Μαρόκο, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, που σιγά-σιγά γίνονται οι δυνάστες μας και αύριο θα είναι οι δήμιοι των παιδιών μας, ενδεχομένως.

  Δεν βλέπω τέτοιες διαπιστώσεις σε λόγους πολιτικών, ούτε καν συντηρητικών πολιτικών, συμπεριλαμβανομένου του Σαμαρά. Δεν είδα ούτε τη στοιχειώδη αυτοκριτική για την εξευτελιστική επιλογή Κακλαμάνη για τον δήμο Αθηναίων. Η δικαιολογία ¨αυτοπροτάθηκε" είναι φαιδρή, ας μην ακούγεται καλύτερα... Αρχηγός κόμματος με φιλοδοξίες πρωθυπουργού που δέχεται αυτοπροτεινόμενο αποτυχημένο δήμαρχο, ε, τι να πω...Το ήθος δεν αρκεί...
  Όχι, η ΝΔ δεν πήρε κανένα μάθημα. Είναι πολύ σκληρό το μάθημα αυτό και κανείς δεν το επιλέγει...
  Δεν πειράζει, θα αυτοκαταστραφούμε όπως αυτοκαταστράφηκε το Παλαιό Καθεστώς στη Γαλλία. Μόνο που στην περίπτωσή μας, έχουμε πλέον και τον παράγοντα "ισλαμικός εποικισμός" να αντιμετωπίσουμε. Η αυτοκαταστροφή μας, επομένως, μπορεί να μην είναι απαρχή αναγέννησης, αλλά απαρχή εξαφάνισης.
  Ολα έχουν ένα τέλος, ακόμα και τα έθνη...

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ ΒΙΣ 19/11/2010 23:50:53

   Συγγνώμη για τα κάποια λάθη "δακτυλογράφησης" που μου ξέφυγαν...

  • Μisha avatar
   Μisha @ ΒΙΣ 19/11/2010 23:59:35

   1922 χάθηκε ο Ελληνισμός από τη Μικρασία και τον Πόντο για πρώτη φορά στη γνωστή ανθρώπινη ιστορία.
   2010 μπορεί να είναι ξεκίνημα για ανάλογες καταστάσεις και στα καθ ημάς.
   Μάς πάνε για βοσνιο/ ή κοσοβοποίηση και τα σχεδια είναι ορατά πια δια γυμνου οφθαλμου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.