#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/07/2012 13:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σαμαράς αναλαμβάνει προσωπικά την μεταρρύθμιση του ΔημοσίουΤην παρακολούθηση της διοικητικής μεταρρύθμισης και την αξιολόγηση της δημόσιας διοίκησης προτίθεται να αναλάβει προσωπικά ο Πρωθυπουργός, όπως δήλωσε μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στόχος, όπως είπε, είναι να υπάρξουν αποτελέσματα στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, την εξοικονόμηση πόρων και την πάταξη της γραφειοκρατίας.

Τις επόμενες ημέρες ο Πρωθυπουργός θα αποστείλει επιστολή σε όλα τα υπουργεία, στην οποία θα τονίζει τη σημασία της διοικητικής μεταρρύθμισης, για την οικονομία, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες και θα τους ζητεί να επιταχύνουν τις διαδικασίες.

Εκτός από τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, στη σύσκεψη μετείχαν επίσης οι υπουργοί Οικονομικών Ι. Στουρνάρας και Επικρατείας Δ. Σταμάτης.

Εισερχόμενος στη σύσκεψη ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι προσδοκά αλλαγές στη διοίκηση, με τον κ. Στουρνάρα να αναφέρει ότι «και το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά στη διοικητική μεταρρύθμιση». «Στόχος μας είναι να κάνουμε πιο οικονομική τη δημόσια διοίκηση», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Μανιτάκης, με τον κ. Σαμαρά να συμπληρώνει: «Και πιο αξιοκρατική».

Μετά από την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Μανιτάκης δήλωσε ότι η διοικητική μεταρρύθμιση στοχεύει στη μείωση κατά 30% των υπηρεσιών του δημοσίου τομέα, παρότι σημείωσε ότι δεν μπορεί να αποτιμηθεί αυτό προς το παρόν, σε οικονομικό επίπεδο.

Πρόσθεσε ότι το υπουργείο βασίζεται στην προεργασία που έχει γίνει στο προηγούμενο διάστημα με τη συνεργασία των ελληνικών υπηρεσιών με την Task Force, καθώς επίσης ότι το Σεπτέμβριο θα είναι σε θέση να παρουσιάσει απτά αποτελέσματα, κυρίως στο ίδιο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που θα αποτελέσει το μοντέλο και για την υπόλοιπη διοίκηση.

Βασικός στόχος, όπως εξήγησε, είναι η μείωση των λειτουργικών εξόδων που θα προκύψει από το νέο μοντέλο διοίκησης και από τη συγχώνευση των υπηρεσιών.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, αλλά μετακινήσεις και πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου μελετούν τη λίστα με τους υπό συγχώνευση ή κατάργηση, φορείς, που παρέλαβε και με εντολή του πρωθυπουργού θα προχωρήσουν ταχύτατα.

Τέλος, ανέφερε ότι συσκέψεις των αρμόδιων φορέων υπό τον πρωθυπουργό θα επαναληφθούν στο επόμενο διάστημα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. TopGunZ avatar
  TopGunZ 13/07/2012 16:11:53

  Είδε και απόειδε ο άνθρωπος κοντά 2 βδομάδες τώρα και σου λέει ποιον να αφήσεις και ποιον να εμπιστευτείς με το θέμα...

 2. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 13/07/2012 16:36:11

  κ. Στουρνάρα να αναφέρει ότι «και το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά στη διοικητική μεταρρύθμιση»

  χαχαχα και δεν απευθύνομαι στον κ Στουρνάρα.

  Δεν υπάρχει ανεπαρκέστερος και γραφειοκρατικότερος οργανισμός από το ΥΠΟΙΟ.
  Οι άνθρωποι δεν μπορούν να λειτουργήσουν ούτε μια βάση δεδομένων ενιαία για όλο το Δημόσιο (Μητρώο Δεσμεύσεων)
  Οι άνθρωποι δεν μπορούν να λειτουργήσουν ούτε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς (ΔΟΥ & ΥΔΕ) με την κάθε μία να είναι ανεξάρτητο βιλαέτι με ερμηνεία και όχι εφαρμογή των νόμων και διαδικασιών ανάλογα με τον .... συναλλασσόμενο.
  Οι άνθρωποι που κατάφεραν ακόμα και το SAP να....έπεσε.
  Οι άνθρωποι δεν μπορούν να συνεννοηθούν όχι ανά διεύθυνση αλλά ανά τμήμα με αλληλοσυγκρουόμενες εγκύκλιους.
  Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να δουν τα στοιχεία από το ....portal και θέλουν πίνακες που να αναγράφονται τα ίδια στοιχεία και οι πράξεις γιατί ...μπερδεύονται ...στην αφαίρεση.
  Οι άνθρωποι δεν μπορούν όχι να καταρτίσουν όχι να ελέγξουν απλά να παρακολουθήσουν την εκτέλεση ενός προϋπολογισμού.

  και ξέρετε γιατί κύριε Στουρνάρα;

  Γιατί ελάχιστοι μπορούν να κλείσουν ένα ένταλμα ως δημόσιοι υπόλογοι ...όχι ελεγκτές
  Γιατί ελάχιστοι μπορούν να συντάξουν ένα ισολογισμό, να λειτουργήσουν ένα κατάστημα να διοικήσουν ένα περίπτερο
  Γιατί όλοι μα όλοι έπαιρναν ΔΙΒΕΤ & ΔΕΤΕ και κάποτε οι εφημερίδες και τα ΜΜΕ έγραφαν πόσο πωλείται ο διορισμός εφοριακού...και αυτοί όλοι σήμερα έχουν θέση ευθύνης.

  Θέλετε αλλαγή;
  Μετακίνηση όλων των υπαλλήλων του ΥΠΟΙΟ στις οικονομικές Υπηρεσίες του Δημοσίου
  Προϋπολογισμό μηδενικής βάσεως για το 2013 από τον Νοέμβριο αφού έως τον Οκτώβριο έχουν γίνει με ΠΔ τα νέα Οργανογράμματα των Υπηρεσιών
  Δωδεκατημόρια με μηνιαίο ...αποκεφαλισμό των υπευθύνων των αποκλίσεων

  ....& τα λέμε μετά από 12 μήνες, πού είμαστε και που πήγαμε.

  ΥΓ

  αναδιοργάνωση Δημοσίου σε μια χώρα με:

  24.0000 Νομικά πρόσωπα
  ΜΚΟ
  ΑΕ & μαγαζάκια κρατικά

  και ο εκσυγχρονισμός στην χώρα που κάποιοι βάπτισαν Σιλικον Βάλευ την Στουρνάρη και έφαγαν δις με 104% κάλυψη Η/Υ και προγράμματα χωρίς δια λειτουργικότητα και επικοινωνία στο Δημόσιο.
  Εκσυχρονισμό σε μια χώρα που σε κάθε ραχούλα έχουμε διαδίκτυο και ΠΡΟ-ΠΟ αλλά στο ΤΑΧΙS καίγονταν ...δίσκοι.

 3. nikos avatar
  nikos 13/07/2012 16:43:29

  Bravo του. Αν οντος το επιχειρησει προσωπικα εχει κοτσια. Ειναι ισως και ο μονος τροπος να γινει κατι επιτελους.

  Ειτε καποιος συμφωνει ειτε διαφωνει με οτι τελικα γινει, τουλαχιστον να κινηθει κατι.
  Καλη επιτυχια.

 4. Νικήτας avatar
  Νικήτας 13/07/2012 17:13:00

  Ο Κρατικός μηχανισμός και από ποιους αποτελείται είναι ένα απο τα κλειδιά μιας ριζικής μεταρρύθμισης και νοοτροπίας. Μηχανισμούς και κίνητρα για ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.


  Να εξαφανιστεί η πασοκίλα και η λαμογίαση απο τον κρατικό μηχανισμό και έχουμε κάνει ένα γερό βήμα για την ανόρθωση της πατρίδας.

 5. Ραβινος avatar
  Ραβινος 13/07/2012 18:18:04

  Πως ? Με τον Μανιτακη αρμοδιο Υπουργο που απο που ως που ξερει απο μεταρρυθμισεις στο δημοσιο και πριν καθισει στην Υπουργικη καρεκλα εδωσε τα διαπιστευτηρια σε ΑΔΕΔΥ κλπ περιπλανομενους συνδικαλισταδες οτι δεν θα γινουν απολυσεις ,ουτε εφεδρειες ...ουτε ...,ουτε..... στο δημοσιο κλπ ,κλπ !Μιλαει για μειωση των διοικητικων υπηρεσιων κατα 30 % και κατι τρεχει στα γυφτικα !Η τροικα τρωει κουτοχορτο νομιζει ο κουτοπονηρος για να το χαμει ?Τι σχεση εχει η μειωση των υπηρεσιων κατα 30 % με την μειωση της καταβοθρας του μισθολογικου κοστους του δημοσιου ? Μετα μας φταιει η Μερκελ !Μια Θατσερ θα μας εσωζε αλλα αυτη απεσυρθη νωρις !!

 6. Βασίλης Κωνσταντίνου-Καστοριά avatar
  Βασίλης Κωνσταντίνου-Καστοριά 14/07/2012 09:59:58

  Αν θέλει ο Σαμαράς να μείνει στην ιστορία να κάνει απλά και εφαρμόσιμα πράγματα Π.χ. Στην δημόσια διοίκηση: Τριμηνιαίες γραπτές εκθέσεις από όλες τις υπηρεσίες και από όλους τους υπαλλήλους ατομικά ,για το τι έκαναν, πόσες υποθέσεις διεκπεραίωσαν, πόσες εκκρεμούν και τι έχουν προγραμματίσει. Τελική έκθεση στο τέλος του χρόνου για την αξιολόγηση της χρονιάς και τους στόχους της επόμενης εν συνεχεία ανάρτηση περίληψης στο διαδίκτυο Θα ήταν ενδιαφέρον π.χ. να μάθουμε πόσες αιτήσεις υπεβλήθησαν πόσες εκκρεμούν και να ζητήσουμε διευκρινήσεις γιατί..Όταν κάποιοι που φωνάζουν για το παραμικρό και διαμαρτύρονται συνέχεια γράψουν ότι δεν διεκπεραίωσαν ούτε μία υπόθεση ,ούτε μία αίτηση θα γνωρίζουν ότι θα αλλάξουν τμήμα. Ότι θα βοηθήσουν εκεί που έχουν ανάγκη .Να αλλάξουν μέχρι και πόστο. Αυτές είναι μεταρρυθμίσεις ουσίας. Απλές ,γρήγορες, πρακτικές και αποτελεσματικές. Αξιολόγηση της δουλειά του. Μέτρηση του έργου του. Ούτε τι ψηφίζει, ούτε αν είναι κουμπάρος ,ούτε αν είναι προστατευόμενος του τάδε! Πέρα από την γνωριμία να υπάρχει και το γραπτό αποτέλεσμα της δουλειά του. Και αυτό να είναι η ταυτότητά του. Όχι ότι λέγεται έτσι και κατάγεται από εκεί που ψηφίζεται ο υπουργός!

 7. ΙΑΣΩΝ avatar
  ΙΑΣΩΝ 14/07/2012 12:23:55

  Η διοικητική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να ευοδωθεί διότι σε καμία υπηρεσία του Δημοσίου ( στην κυριολεξία από ότι γνωρίζω!) δεν υπάρχει Κανονισμός Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας ΚΕΟΛ) στα πρότυπα των διαδικαστικών αναθεωρήσεων που έχουν διεξαχθεί με την εισαγωγή των τεχνολογιών Ε.Π. αρκετών διεργασιών λειτουργίας. Πως λοιπόν θα αξιολογηθούν οι θέσεις ευθύνης? Στα πλαίσια ποιού οργανογράμματος? Και πως θα προσδιορισθούν οι ανάγκες σε πόρους εργασιακής υποστήριξης ? με τις αντίστοιχες δεξιότητες που απαιτούνται? Αυτά τα έχουν υπόψη τους οι σύμβουλοι του Σαμαρά ? διότι από δική μου εμπειρία οι της task force δεν τα γνωρίζουν!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.