#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/01/2012 21:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σαμαράς αγκαλιά με το ημερολόγιο των εκλογώνΑν είδατε τα τηλεοπτικά πλάνα από τις σημερινές τελετές για τα Θεοφάνεια θα διαπιστώσατε ασφαλώς ότι ο μόνος που χειροκροτήθηκε θερμά ήταν ο Αντώνης Σαμαράς. Αντιθέτως οι νέες αποδοκιμασίες κατά Παπούλια (παρόλο που απέφυγε να πάει στην παραδοσιακή τελετή του Πειραιά όπως ο Σαμαράς, αλλά προτίμησε την μακρινή Χαλκίδα) αποτελεί νέα προειδοποίηση κατά του παλαιού πολιτικού συστήματος, αλλά και για την ...ημερομηνία των εκλογών.

Διότι όπως έχουμε γράψει επανειλημμένως, αν οι εκλογές αναβληθούν για τον Απρίλιο και πάμε στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου με Παπαδήμο πρωθυπουργό τότε οι σεναριογράφοι και οι κινδυνολόγοι πρέπει να ετοιμάζουν παράλληλα με τα σχέδια αναβολής των εκλογών και σχέδια αντιμετώπισης της λαϊκής οργής. Στο μεταξύ τους συνιστούμε να μην παρασύρονται από το κλίμα κοινωνικής ειρήνης που επικράτησε λόγω Χριστουγέννων και ανάγκης του κόσμου για μια ανάπαυλα.

Βασικό στοιχείο της συμφωνίας για την κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν οι εκλογές την 19η Φεβρουαρίου. Όμως σχεδόν αμέσως άρχισαν να θολώνουν το κομμάτι αυτό της συμφωνίας ως «μη δεσμευτικό», και λίγες εβδομάδες αργότερα να λένε πως "δεν  χάθηκε ο κόσμος", αν πάμε αργότερα. Πριν βγει ο Νοέμβριος κάποιοι είχαν επαναπροσδιορίσει  την Κυριακή των εκλογών για την 4η ή την 11ηΜαρτίου, ενώ ο Μόσιαλος (που είναι αυτός βρε παιδιά) ήταν πιο large και μιλούσε για ... Σεπτέμβρη. Στα μέσα Δεκεμβρίου είχαμε νέα σενάρια: Εκλογές την Πρωταπριλιά ("ημέρα της γιορτής του ΠΑΣΟΚ" κατά Σαμαρά!), την Κυριακή του Θωμά και γιατί όχι τον Κόκκινο Μάη που είναι και παχιές οι μύγες.

Τώρα έχουν βάλει μπροστά ένα άλλο σχέδιο και χρησιμοποιούν τη νέα έλευση της Τρόικας για να περάσουν νέα μέτρα και δεσμεύσεις όχι για να "σώσουν την χώρα" όπως λένε, αλλά για να ακυρώσουν εκ των προτέρων το εγχείρημα  Σαμαρά. Δεν τους νοιάζει δηλαδή να επιβάλουν ακόμα και μέτρα που δεν τα απαιτεί η Τρόϊκα ή να υποθηκεύσουν περισσότερο το μέλλον της χώρας προκειμένου να αποτύχει η κυβέρνηση Σαμαρά!

Νομίζετε ότι είμαι υπερβολικός; Διαβάστε αυτό: Την περασμένη εβδομάδα βγήκε ακόμα και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας να τρομοκρατήσει τον κόσμο με την επιστροφή στην δραχμή αν δεν περάσουν τα νέα μέτρα. Ακολούθησαν ο Ράπανος της Εθνικής, η Διαμαντοπούλου και ο ...Καψής. Την ίδια στιγμή κορυφαίοι ξένοι παράγοντες δήλωναν βεβαίως ότι δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδος από το Ευρώ (πχ ο Γιούνκερ, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ολιβιέ Μπαγί κλπ ), ενώ το ίδιο το ΔΝΤ αναφέρει στην τελευταία έκθεσή του ρητώς και κατηγορηματικώς ότι οι εκλογές στην Ελλάδα θα γίνουν στο πρώτο τρίμηνο του 2012.

Όπως άλλωστε έχουμε γράψει κι άλλη φορά οι δανειστές τα λεφτά τους να πάρουν πίσω θέλουν και έχουν ήδη αντιληφθεί ότι από το υπάρχον πολιτικό προσωπικό μόνον ο Σαμαράς μπορεί να σώσει και το πρόγραμμά τους και την χώρα. Άρχισαν λοιπόν ήδη να διαπραγματεύονται μαζί του και δεν έχουν καμία αντίρρηση να γίνουν τώρα οι εκλογές (δείτε και το Η Τρόϊκα αναζητεί σωτηρία στιςπροτάσεις Σαμαρά)

Δεν είναι λοιπόν οι δανειστές και η Τρόικα που δεν θέλουν τις εκλογές. Είναι το παλιό πολιτικό σύστημα που φοβάται τον Σαμαρά και προσπαθεί με κάθε μέσο και τρόπο να τον εγκλωβίσει για να διαιωνίσει την κυριαρχία της ακόμα κι αν η Ελλάδα καταστραφεί εντελώς.

Στο σχέδιο αναβολής των εκλογών και εγκλωβισμού του Σαμαρά συμμετέχουν:

Πρώτον, το ΠΑΣΟΚ που θέλει να παραταθούν οι εκλογές για να προλάβει να ανασυγκροτηθεί, χρησιμοποιώντας τα υπουργεία που ελέγχει ακόμα για τα ρουσφέτια που συνεχίζει να κάνει.

Δεύτερον, οι κρατικοδίαιτοι διαπλεκόμενοι που έχουν επενδύσει στο πρόσωπο του Παπαδήμου. Την τελευταία εβδομάδα έγινε μυστική σύσκεψη στο σπίτι γνωστού εκδότη - υπέρμαχου του Παπαδήμου με την συμμετοχή μεγαλοεπιχειρηματιών.

Τρίτον, τα γνωστά εξαπτέρυγα της ΝΔ που φλερτάρουν με τον Παπαδήμο και το ΠΑΣΟΚ και τα οποία μπορούν να περιμένουν στο ακουστικό τους μετά τις γιορτές (περισσότερα σε άλλη ανάρτηση)

Ο Σαμαράς «πήρε αγκαλιά» το ημερολόγιο

Θυμάστε εκείνη την φράση του Σαμαρά πριν από τα Χριστούγεννα; "Δεν είμαστε και αγκαλιά με το ημερολόγιο, μια εβδομάδα πριν μια εβδομάδα μετά δεν παίζει κανένα ρόλο". Σας πληροφορούμε λοιπόν ότι τώρα είναι πραγματικά αγκαλιά με το ημερολόγιο και αναζητά την καλύτερη ημερομηνία για να γίνουν οι εκλογές εντός του Μαρτίου.

Και για να μην ακούτε και διαβάζετε διάφορα: Η πάσα αλήθεια για τις εκλογές είναι μία και είναι η εξής: Αν το PSI πετύχει, τότε οι διαδικασίες θα επιτρέψουν να γίνουν εκλογές ακόμα και στις 18 Μαρτίου , εξαρτάται από την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης

Τι θα γίνει αν δεν επιτύχει το PSI να μου επιτρέψετε να μην το συζητήσουμε τώρα. Επειδή στην απευκταία αυτή περίπτωση είτε θα πάμε ... νωρίτερα για εκλογές (αφού θα εκλείψουν οι λόγοι ύπαρξης της κυβέρνησης Παπαδήμου) είτε θα πάμε όλοι για ...βρούβες. Γιατί  σε περίπτωση που δεν πετύχει το κούρεμα με τους ιδιώτες θα πάμε σε συνολικό κούρεμα του χρέους (πιστωτικό γεγονός) της τάξεως του 80% +.

Γι αυτό ο Σαμαράς έθεσε προχθές ως ανώτατο χρονικό όριο ανοχής προς την κυβέρνηση Παπαδήμου, εκλογές ως τα τέλη Μαρτίου, ήτοι προκήρυξη τους τέλη Φεβρουαρίου, εφόσον ολοκληρωθεί το PSI.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 06/01/2012 21:43:24

  Όχι απλώς αγκαλιά αλλά να καθιερωθεί στην ημερήσια διάταξη η περιφορά του ημερολογίου γύρω από τα τείχη του Μαξίμου, μέχρι να έχουν την τύχη αυτών της Ιεριχούς.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Τιγράνης 06/01/2012 23:52:39

   Αυτή είναι έμπνευση. Τιγράνη είσαι βλέπω με το πνεύμα της ημέρας. Χρόνια πολλά και με φώτιση σε όλους!

   • Τιγράνης avatar
    Τιγράνης @ Γεώργιος Τ. 07/01/2012 00:06:50

    Χρόνια πολλά Γεώργιε! Με φώτιση, μήπως και δούμε το φως το ιλαρόν...

 2. AX EUROPH avatar
  AX EUROPH 06/01/2012 21:46:59

  Δυο-τρείς κινήσεις προσέγγισης του λαού να έκανε ο Σαμαράς και την αυτοδυναμία την έχει σίγουρη.
  Το παράξενο είναι γιατί δεν τις κάνει .

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ AX EUROPH 06/01/2012 22:17:02

   Περιμενει κινησεις προσεγγισης απο τον λαο.

  • ΕΛΛΗΝ avatar
   ΕΛΛΗΝ @ AX EUROPH 06/01/2012 23:12:16

   @ax europi

   Αυτοδυναμία ???????

   Μετά την στήριξη Παπαδήμ ι ου 1000%

   Τώρα γυρνα απο το άλλο πλευρό μπας και δείς κανα άλλο όνειρο.......

  • Tassos avatar
   Tassos @ AX EUROPH 06/01/2012 23:24:22

   Αν τις κάνει τώρα θα καούν επικοινωνιακά. Οταν πλησιάζει η ώρα των εκλογών θα κάνει τα γνωστά του που έκανε στην Πολιτική Ανοιξη και συνήρπαζε τα πλήθη. Η αυτοδυναμία είναι σίγουρη.

 3. Σταύρος avatar
  Σταύρος 06/01/2012 22:12:56

  Φορέστε αδιάβροχα και ανοίξτε ομπρέλες.
  Θα βρέξει χολή (στην γεννέτηρα των Ολυμπιακών αγώνων)!

 4. ΙΑΣΩΝ avatar
  ΙΑΣΩΝ 06/01/2012 22:30:59

  Ο Σαμαράς πρέπει ΑΜΕΣΩΣ να βγει στο λαό για να τον εμψυχώσει και να πάρει ο ίδιος δυνάμεις απο τον λαό. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το έχει κάνει ακόμα .

  • Ναυαγός avatar
   Ναυαγός @ ΙΑΣΩΝ 06/01/2012 22:43:43

   ΙΑΣΩΝ : Είναι ευκόλως κατανοητό...διότι λόγω των δυσχερών συνθηκών της οικονομίας θα αναγκασθεί να συνεχίσει τα σκληρά μετρά και δεν υπάρχουν περιθώρια για ένα ακόμα..προεκλογικό ''λεφτά υπάρχουν'' ούτε για ''τζούφιες'' υποσχέσεις στο λαό....

 5. ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
  ΟΔΥΣΣΕΑΣ 06/01/2012 22:32:31

  Οι εκλογές πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατόν, (εντός Μαρτίου μια χαρά θα είναι) αλλά βέβαια θα έχουν μεγάλη σημασία μόνον, εάν ο κ. Σαμαράς φροντίσει να εμποδίσει με τη στάση του και με την κινητοποίηση του πληροφορημένου Ελληνικού λαού, την υπαγωγή του χρέους μας στο αγγλικό δίκαιο. Έτσι, αν το δίκαιο των ομολόγων παραμείνει το Ελληνικό, ως έχει δηλαδή σήμερα, ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας απ’ το ευρώ, θα της επιτρέψει να προχωρήσει μονομερώς (με νομοθετική πράξη της Βουλής των Ελλήνων, σύμφωνα με το τεκμήριο της αρμοδιότητας) σε αναδιάρθρωση του χρέους της με νόμιμο τρόπο ή να το αποπληρώσει σε νέο εθνικό νόμισμα νομίμως, ενώ δεν θα κινδυνεύει από επίσπευση κατά της περιουσίας της. Διαφορετικά, θα έχουν όλα προ εκλογών προαποφασιστεί και προ υπογραφεί, η καταστροφή δε και το ξεπούλημα της πατρίδας μας καθώς και η κινεζοποίηση της καθημερινής μας ζωής θα είναι δεδομένα και ....αναπόφευκτα......
  'Αραγες, γιατί να θέλει ένας χαρισματικός άνθρωπος σαν τον κ. Αντώνη Σαμαρά, να ενδυθεί την ''πορφυρά τήβεννο'' του ηγέτη σε μια κατεστραμμένη χώρα ή να κρατήσει το σκήπτρο του κυβερνήτη, διοικώντας δυστυχείς, μίζερους και δούλους???? Ανθρώπους χωρίς επλίδα, όνειρα, πίστη και όραμα??
  Δεν είναι άχαρη και θαμπή φιλοδοξία?? Δε θα΄ναι άδοξη η νίκη του???
  ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΡΙΟ, ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ... Ή ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ, Ή ΘΑ ΔΙΣΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.
  Είναι τόσο φανερά πλέον όλα, που δεν υπάρχει χώρος για αυταπάτες και ψευτοδιλήμματα. Η Ιστορία τώρα γράφεται και δεν περιμένει κανέναν να κάνει ...πρόβες !!!!!

  • Mara avatar
   Mara @ ΟΔΥΣΣΕΑΣ 06/01/2012 23:22:43

   Οδυσσέα, ακριβώς έτσι είναι η κατάσταση όπως την περιγράφεις.
   (Άν και προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα φθάσουμε ποτέ σε υπογραφές Δανειακής. Όλα είναι στον αέρα...)

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Mara 07/01/2012 12:35:17

    Συμφωνώ! Και δε θα φτάσουμε σε έγκριση δανειακής από τη Βουλή επειδή θα ζητηθεί από τους δανειστές να περάσει με ειδική διαδικασία που θα απαιτεί 180 ψήφους (το έχει πει μήνες πριν ο Μπένι) το οποίο έχει αποκλειστεί από τον ΑΣ επειδή θα δεσμεύει πολιτικά και ηθικά τις επόμενες κυβερνήσεις με το βρετανικό δίκαιο που θα είναι και ταφόπλακα για το λαό και τη χώρα...

 6. ΙΑΣΩΝ avatar
  ΙΑΣΩΝ 06/01/2012 22:41:43

  ΜΕΜΝΗΣΟ ΣΑΜΑΡΑ ΤΩΝ ΓΑΠ , ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑΣ ΕΝ ΤΩ ΕΙΔΙΚΩ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩ

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΙΑΣΩΝ 06/01/2012 23:54:38

   Έτσι... και κάποιων ακόμη με μεγαλύτερο ειδικό και όχι βάρος θα προσέθετα για εξύβριση και εκβιασμό του λαού.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ ΙΑΣΩΝ 07/01/2012 00:45:56

   Σωστοί, αμφότεροι!!!!!

 7. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 06/01/2012 22:56:57

  Όσο ο Σαμαράς θα βγαίνει στον λαό, τόσο οι ¨άλλοι¨θα κρύβονται! Εκλογές θα κάνουν μόνον από τηλεοράσεως...
  Ο Σαμαράς είναι κυρίαρχος των πολιτικών εξελίξεων, ο λαός τον αγκαλιάζει και τον υποδέχεται με την ελπίδα στα μάτια και θα τον αναδείξει πολύ σύντομα στην ¨θέση¨που του αρμόζει με απίστευτα εκλογικά ποσοστά!
  Το σάπιο και το ψεύτικο κατέρρευσε, οι μάσκες έπεσαν, ο ήλιος της Ελλάδας αρχίζει ν΄ανατέλλει!
  Καμμία καθυστέρηση δεν μπορεί να τον εμποδίσει,
  κανείς δεν μπορεί να τον κρύψει ,
  ο λαός το καταλαβαίνει μέρα με τη μέρα,
  γιατί οι αξίες δεν μπορούν να κρυφτούν, όσο και να προσπαθούν οι ¨δυνάμεις του κακού¨!

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Απλή σκέψη 06/01/2012 23:44:12

   Συμφωνώ με τη δυνατότητα εκτόξευσης των ποσοστών. Οι σημερινές επιδοκιμασίες ήταν χαρακτηριστικές.

   Παρά τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ο Σαμαράς παραμένει η μοναδική ελπίδα του κόσμου. Δεν πρέπει να τον απογοητεύσει άλλο, και το έχει κάνει ήδη αρκετές φορές.

 8. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 06/01/2012 23:14:34

  Αντώνη, τίναξέ το μπουρδέλο στον αέρα...
  Ούτε PSI θα γίνει ούτε τίποτα...καθυστερούν τα λαμόγια για να μαζέψουν και τα ρέστα...

  Μην ξεχάσεις τα ειδικά δικαστήρια...

 9. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 06/01/2012 23:32:01

  Στο μεταξύ όμως, το θέμα είναι να μην προλάβει η δοσιλιγική κυβέρνηση ΠαπαδήμΙου να περάσει τα μέτρα περαιτέρω εξαθλίωσης στον ιδιωτικό τομέα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, κανείς απολύτως δεν θα θεωρηθεί άμοιρος ευθυνών. Ας είναι ΟΛΟΙ σίγουροι γι' αυτό.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Αυριανιστής 06/01/2012 23:55:51

   Μα, εδώ είναι το θέμα. Χθες είπαν πως δε θα συμφωνήσουν με νέες περικοπές μισθών και συντάξεων. Τέλος οι εκβιασμοί λοιπόν!

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Γεώργιος Τ. 06/01/2012 23:59:42

    Το θέμα είναι τι μορφή λαμβάνει το "δεν θα συμφωνήσω". Θα λάβει τη μορφή "απλώς δεν τα ψηφίζω" (και... τα ψηφίζουν οι άλλοι δύο συν τους προθύμους που κινούνται στις παρυφές), ή τη μορφή "αποσύρω τη στήριξή μου στην κυβέρνηση συνολικά και ξεκινώ ανένδοτο αγώνα για την ανατροπή της";

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Αυριανιστής 07/01/2012 12:36:10

     Έφτασε η ώρα να το δούμε στην πράξη. μέχρι τέλος Γενάρη θα φανούν πάρα πολλά...

 10. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 07/01/2012 12:28:55

  Το ότι η παρούσα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, υπό τον ...ηγέτη Παπαδήμο, με ολίγην από ΛΑΟΣ και ''ΝΔ'', δεν έχει σκοπό να ανακηρύξει την Ελληνική ΑΟΖ και να εξορύξει τα Ελληνικά πετρέλαια και το φυσικό αέριο, είναι γεγονός αναμφισβήτητο! Έτσι κι αλλιώς άλλος είναι ο ρόλος της και ο βίος της ο πολιτικός, περιορισμένος. Αφήστε που οι ΠΑΣΟΚοι, έχουν ταγμένους τους φυσικούς μας πλουτοπαραγωγικούς πόρους, στα αφεντικά τους!
  Ο Αντώνης Σαμαράς έχει τονίσει κατ' επανάληψιν, πως ύψιστη προτεραιότητα για την επερχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, είναι η ανακήρυξη της ΑΟΖ και κατά συνέπειαν η άμεση εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου!
  Αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος για να επιστρέψουμε στην ευημερία, διαψεύδοντας τις ξένες και εγχώριες ...Κασσάνδρες!

 11. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 07/01/2012 16:19:18

  το να μην αποδοκιμάζεται σήμερα ένας πολιτικός,σίγουρα λέει κάτι για τις προθέσεις του ψηφοφόρου-λαού.Αυτό όμως δεν αρκεί.Γρήγορα μπορεί να αλλάξει.Η αυτοδυναμία,συμφωνώ,είναι το κλειδί και ο στόχος.Και φαίνεται να πλησιάζει.Θα χρειαστούν όμως και άλλες κινήσεις που κάποτε τις έλεγαν λα'ι'κές.Τώρα είναι απλώς ανθρώπινες.Ανθρώπινες,ξεκάθαρες και ελληνικές.Θα κάνουμε σίγουρα πολλές θυσίες,ήδη κάνουμε.Πρέπει όμως ο λαός να βλέπει αποτέλεσμα,δικαιοσύνη και'' φως στο τούνελ''

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.