#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/12/2013 06:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σαμαράς Πρόεδρος της ΕυρώπηςΠάμε 20 χρόνια πίσω. 1993 και ο Αντώνης Σαμαράς, επιλέγει τον δρόμο που θα τον οδηγήσει την πολιτική μοναξιά καθώς δεν μπορεί να συμβιβαστεί με το σύστημα Μητσοτάκη που κάνει ό,τι θέλει στην Ελλάδα.

Λίγα χρόνια αργότερα, μετά την αποτυχία της "Πολιτικής Άνοιξης" να εκλέξει βουλευτή (1996) και ευρωβουλευτή (1999) ο κ. Σαμαράς θεωρείται από τους πολιτικούς του αντιπάλους «τελειωμένος» καθώς βγαίνει από την ενεργό πολιτική δράση, παρά το γεγονός ότι ήταν ο πιο φέρελπις πολιτικός της δεξιάς παράταξης. Κάποιοι που τον είχαν ξεγράψει συνέχισαν το καταστροφικό τους έργο και οδήγησαν τη χώρα στην απόλυτη διάλυση. Όλες οι κυβερνήσεις, η κάθε μια με το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί.

Ο νυν πρωθυπουργός μένει για χρόνια απομονωμένος από την κεντρική πολιτική σκηνή και μόνο ορισμένοι φίλοι του ήταν εκείνοι που τον στήριξαν στις δύσκολες ώρες.

Είκοσι χρόνια μετά, ο «τελειωμένος» Σαμαράς αναλαμβάνει για έξι μήνες Πρόεδρος της Ευρώπης, ενώ παράλληλα είναι ο τιμονιέρης μιας χώρας που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της. Θέλετε να δείτε που βρίσκονται οι πολιτικοί του αντίπαλοι όσο ο Σαμαράς βρίσκεται στην κορυφή του τραπεζιού της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Δείτε απλά την Ντόρα να τσακώνεται σαν «ξαναμμένη κορασίδα» στους διαδρόμους της Βουλής και θα καταλάβετε.

Ο κ. Σαμαράς δεν το είδε ποτέ ως εκδίκηση. Ποτέ του δεν θέλησε να πάρει τη ρεβάνς για τα χρόνια της απομόνωσης. Με αργά και μεθοδικά βήματα επανήλθε ως βουλευτής της ΝΔ, έγινε υπουργός, νίκησε κάθε προγνωστικό στις εσωκομματικές εκλογές, έγινε πρωθυπουργός και τώρα αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ. Αν μη τι άλλο έχει φτάσει στην κορυφή, εκτός από μια ακόμη πρόκληση. Να οδηγήσει την Ελλάδα έξω από τα μνημόνια, να φέρει ξανά την ανάπτυξη, να φέρει το χαμόγελο στους Έλληνες. Να γίνει αυτό που ίδιος λέγει "ο αναμορφωτής της Ελλάδας". Τότε θα μπορεί να πει ότι πέτυχε και σε προσωπικό και σε εθνικό επίπεδο.

Η ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από μια χώρα που μέχρι πριν δύο μέρες τσακωνόταν με κάτι ανθύπατους των δανειστών, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Κρύβει πολλές παγίδες αλλά έχει και μεγάλες προκλήσεις μπροστά της.

Τα θέματα της λαθρομετανάστευσης και της ΑΟΖ είναι μείζονος σημασίας και ο κ. Σαμαράς πρέπει να δώσει μεγάλη έμφαση σ’ αυτά. Η Ελλάδα έχει μια χρυσή ευκαιρία να πετύχει συμφωνίες για τον περιορισμό του κύματος μεταναστών που απειλεί να τινάξει στον αέρα την κοινωνική συνοχή της χώρας. Ειδικά τώρα που η Τουρκία υπέγραψε τις συμφωνίες επανεισδοχής, μπορεί και η Αθήνα να βάλει τη δική της σφραγίδα στο μείζον αυτό θέμα.

Αλλά και η υπόθεση με την ΑΟΖ δεν πρέπει να μείνει χωρίς εξέλιξη. Όπως έχει τονίσει επανειλημμένα ο κ. Σαμαράς, η ΑΟΖ είναι ευρωπαϊκή υπόθεση κι όχι ελληνική. Μένει να κάνει πράξη αυτό που είχε υποσχεθεί. Την ανακήρυξη της ΑΟΖ και το ξεκίνημα της διαδικασίας εκμετάλλευσης του πλούτου που κρύβεται στο υπέδαφος της χώρας και στο Αιγαίο.

Βασικό ζήτημα είναι φυσικά και η τραπεζική ένωση, αν και είναι θέμα που δεν πολυκαταλαβαίνει ο κόσμος. Ωστόσο, ενιαία τραπεζική αγορά δε σημαίνει μόνο κανόνες και αυστηρή πειθαρχία. Σημαίνει και ευρωπαϊκά επιτόκια με τα οποία θα μπορούν να δανείζονται ιδιώτες και επιχειρήσεις. Καταλαβαίνετε ότι αυτό μπορεί να σημάνει και την έναρξη της πραγματικής ανάπτυξης.

Τέλος, μείζον θέμα για την ελληνική προεδρία είναι να προωθήσει πολιτικές για έξοδο από την κρίση, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και των άλλων «προβληματικών» χωρών. Οι κινήσεις της είναι περιορισμένες όσο η Γερμανία θα θελήσει να διατηρήσει μια σκληρή δημοσιονομική πολιτική, όμως, ο κ. Σαμαράς έχει τη δυνατότητα πλέον να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας και να πει πώς είναι πραγματικά η κατάσταση. Μπορεί να γίνει ο πρεσβευτής του Νότου που μαστίζεται από μια κοινωνική κρίση που δεν έχει προηγούμενο. Έχει την ευκαιρία για έξι μήνες να οργώσει την Ευρώπη, κι όχι μόνο, προκειμένου να προωθήσει τα δίκαια αιτήματα των λαών του νότου για επιστροφή στην ανάπτυξη, περισσότερες δουλειές, καλύτερες συνθήκες ζωής για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Για έξι μήνες δεν χρειάζονται… ραντεβού με τους ηγέτες της Ευρώπης. Ο κ. Σαμαράς μπορεί να τους μιλά σαν ίσος προς ίσο.

Αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας να βγει πραγματικά από την κρίση και να μην μείνουν στα λόγια οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού ότι το 2014 είναι έτος εξόδου από την βαθιά ύφεση που σάρωσε επί χρόνια τη χώρα.

Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας το έργο της κυβέρνησης δεν είναι καθόλου εύκολο. Η προεδρία δεν θα είναι ανέφελη γιατί διακυβεύονται κρίσιμα για την Ελλάδα ζητήματα. Όμως, τον Μάιο, όταν θα γίνει ο απολογισμός, αυτός θα πρέπει να είναι θετικός. Και ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία της κυβέρνησης για να διατηρήσει τη θέση της. Η έξοδος από τα μνημόνια και η πραγματική ελπίδα στον ελληνικό λαό σε συνδυασμό με την ελληνική προεδρία μπορεί να δώσουν στον κ. Σαμαρά και την κυβέρνησή του την ώθηση που τόσο χρειάζεται. Την ώθηση που έχει μεγάλη ανάγκη μετά τις γκάφες, τις παλινωδίες και την προκλητική "αμνησία" όσον αφορά τις προεκλογικές εξαγγελίες.

Όμως, η επιτυχία από την αποτυχία απέχει ελάχιστα, αυτό θα πρέπει να το έχουν υπόψη τους στην κυβέρνηση.

 

Υ.Γ.1:  Καλή η προεδρία της ΕΕ αλλά μην ξεχάσουμε και τα εσωτερικά μέτωπα. Ούτε να ξεχάσουμε ότι υπάρχουν πολλά «φάλτσα» που δεν διορθώνονται εύκολα. Μήπως, λοιπόν, ο κ. Σαμαράς με τη δύναμη που έχει, να ακολουθήσει το παράδειγμα του Γκάι Φωκς και να κάνει τη δική του «Συνωμοσία της Πυρίτιδας»; Αλλά αντί για το Κοινοβούλιο να γκρεμίσει το… Μαξίμου;

Υ.Γ. 2: Το antinews θα είναι εδώ και θα ασκεί σκληρή κριτική στην ελληνική προεδρία. Όποιος νομίζει ότι το επόμενο εξάμηνο θα είναι μια ευχάριστη εκδρομή στην Ευρώπη είναι γελασμένος. Και θα μας βρουν μπροστά τους όσοι θελήσουν να παίξουν παιχνίδια με το κρίσιμο στοίχημα της Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κωστας avatar
  Κωστας 21/12/2013 08:52:28

  Καλα μην το κανετε τοσο μεγαλο θεμα την προεδρια.Ποσοι ελληνες ηξεραν ποιος την ειχε το προηγουμενο εξαμηνο ? Για να μην πω για τους βορειοευρωπαιους που ζητημα ειναι αν ξερει το 1-2 % .

 2. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
  ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ 21/12/2013 09:22:05

  Έλεος ρε παιδιά με την προεδρία.Άκου "με το σπαθί του κέρδισε την προεδρία".Έχουμε καταλάβει ότι η προεδρία της ΕΕ είναι κυλιόμενη ανά εξάμηνο και πάει ανά χώρα υποχρεωτικά.Όποιος και να ήταν πρωθυπουργός θα την έπαιρνε.Τώρα αν διαπραγματευτεί ο Σαμαράς όπως διαπραγματεύτηκε και με την τρόικα,μας βλέπω τον Ιούνιο με καλάμια και ταμπούρλα να μένουμε σε καλύβες και να παριστάνουμε τους ιθαγενείς γιατί όλα τα υπόλοιπα θα τα πάρουν οι τοκογλύφοι Ευρωπαίοι "εταίροι"...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ 21/12/2013 15:12:15

   "αν διαπραγματευτεί ο Σαμαράς όπως διαπραγματεύτηκε και με την τρόικα"

   Πόσο ψέυτης μπορεί να γίνει κάποιος για να πει τη βλακεία του; Αφού οι τροϊκανοί έκαναν πίσω στα ΕΑΣ, στους πλειστηριασμούς, στον προϋπολογισμό του 2014, στις μαζικές και χωρίς αξιολόγηση απολύσεις στο δημόσιο μέχρι τέλους του 2013. Πρόσφατα είναι αυτά. Τα ξέχασες ή δε τα κατάλαβες αυτά που ψηφίζονται στη βουλή;

   • Βάγγος ο Μεγαλοαπρεπής avatar
    Βάγγος ο Μεγαλοαπρεπής @ Γεώργιος Τ. 21/12/2013 19:46:38

    Δεν είναι όλοι πανέξυπνοι, αντικειμενικοί και ευγενείς σαν εσένα βρε Γιώργαρε! Σπίθα είσαι. Γι αυτό, δείξε μεγαλοψυχία.

 3. factorx avatar
  factorx 21/12/2013 09:57:07

  Μην διϋλίζεις τον κώνωπα αγαπητέ. Εννοεί οτι με το σπαθί του έφτασε μέχρι εδώ.

  • yiannos avatar
   yiannos @ factorx 21/12/2013 10:02:54

   Με το σπαθί του Καραμανλή έφτασε ως εδώ.

   • factorx avatar
    factorx @ yiannos 21/12/2013 11:02:30

    Δεν ξέρεις τίποτα. Δες απάντησή μου στην Φωτεινή

    • Α.Παπαδακης avatar
     Α.Παπαδακης @ factorx 21/12/2013 23:35:11

     Μην προσπαθείτε να δώσετε υπόσταση στον Καραμανλή.
     Απροθυμος μέχρι εχθρικός στην ιδέα να δει Σαμαρα στην αρχηγία της ΝΔ.
     Φοβικος απέναντι και στον Αβραμοπουλο και στον Σαμαρα που κι οι δυο είναι πολύ καλύτεροι του.
     Γνήσιος γόνος και άξιος εξαδελφος του Λιαπη.
     Και οι δυο τους σκότωσαν τον Εθνάρχη.
     Τότε παραχωρητικος και υποχωρητικός στην Ντορα την οποία μισουσε αλλά και φοβόταν.
     Παρ´ολα αυτά τα είχαν βρει και πάλευαν να αποφύγουν την εκλογή απο την βάση.
     Ας είναι καλα το σπαθί του Αβραμοπουλου που άνοιξε τον δρόμο .
     Φαίνεται ότι ο Αρκας και ο Μεσσηνιος τα είχαν βρει νωρίτερα και τελικά κατάφεραν να τους πετάξουν στα σκουπίδια της ιστορίας.
     .

     • Panos avatar
      Panos @ Α.Παπαδακης 22/12/2013 19:18:27

      Υποθέτω πως παίρνεις γενόσημα αμφιβόλου προέλευσης, αλλιώς δεν εξηγείται...
      Όλα αυτά μόνος σου τα σκέφτηκες;;;

 4. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 21/12/2013 10:10:28

  "Με αργά και μεθοδικά βήματα επανήλθε ως βουλευτής της ΝΔ, έγινε υπουργός, . . ."

  Μήν εἴσαστε μικρόψυχοι. . .κάποιος εἶχε διορατικότητα, κάποιος συγκρούσθηκε μέ τό μητσοτακέϊκο γιά νά τοῦ δώση τό χρῖσμα.

  • factorx avatar
   factorx @ Φωτεινή 21/12/2013 11:02:05

   Έλεος Φωτεινή,μην γράφεις ό,τι στου κατέβει. Κάνεις παρατηρήσεις στο site που έδωσε κυρίως τον αγώνα για να εκλέγει ο Σαμαράς; Θέλεις να σου τα ξαναθυμίσω; Ο ΚΚ που ενοείς δεν συγκρούστηκε με τη Ντόρα και ήθελε η εκλογή να γίνει απο το συνέδριον για να έβγαινε η Ντόρα. Η πρόταση να γίνει η εκλογή από την βάση ήταν του Αβραμόπουλου, κέρδισε αμεσως την βάση κι έτσι ο Σαμαράς έγινε αρχηγός

   • Panos avatar
    Panos @ factorx 21/12/2013 11:10:28

    Αν δηλαδή επέμενε ο Καραμανλής να γίνει η εκλογή από το συνέδριο, όπως έτσι και αλλιώς έλεγε το καταστατικό, έχετε την εντύπωση πως δεν θα του πέρναγε...;;;
    Και άν δεν ήθελε ο Καραμανλής να επιστρέψει στην Ν.Δ. ο Σαμαράς, θα επέστρεφε;;;
    Πάντως ένα θεματάκι... με τον Κώστα τό έχετε...
    Το γιατί μου κάνει εντύπωση.

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Panos 21/12/2013 15:14:47

     Γιατί έπεσε αμαχητί και πήρε 25 βουλευτές πάνω από τους 150 ο ΓΑΠ και πέρασε στη Βουλή ότι ήθελε μέχρι να φύγει.

    • Π.Βασιλειου avatar
     Π.Βασιλειου @ Panos 21/12/2013 16:04:45

     Ο Καραμανλης τα ειχε συνενοηθει με την Ντορα,Τους χαλασε την σουπα και ευτυχως ο Αβραμο.

    • Α.Παπαδακης avatar
     Α.Παπαδακης @ Panos 21/12/2013 23:47:09

     Ηταν τόσο αδύναμος ο Καραμανλής αλλά και φευγατος αφού είχε λιποτακτησει ,που δεν κοίταζε παρά το ρολόι του για να την κάνει.
     Δυστυχώς για την Ελλάδα την οποία παρέδωσε σε άλλον ,άχρηστο επίσης ,γόνο,τον ΓΑΠ,που συνέχισε το καταστροφικό έργο του προκατόχου του.
     Μην του φουσκωνετε λοιπον τα μυαλά και αφήστε τον να απολαμβάνει τις γαρδουμπες του περιφε μρόμενος απο χωριού είσαι χωριον,η μάλλον απο ταβέρνα σε ταβέρνα.

   • guest avatar
    guest @ factorx 21/12/2013 11:37:59

    Τι διαφορά πολιτικής θα υπήρχε σήμερα αν ήταν πρωθυπουργός η Ντόρα ?

    • factorx avatar
     factorx @ guest 21/12/2013 11:58:41

     χα χα χαααα καλό!

   • Π.Βασιλειου avatar
    Π.Βασιλειου @ factorx 21/12/2013 15:50:57

    Για να μη ξεχναμε .
    Ας ειναι καλα ο Αβραμο που καταφερε να αλλαξει την διαδικασια εκλογης και να ανατρεψει τα σχεδια της Ντορας με την ευλογια του Καραμανλη.
    Η δε αποσυρση του απο την κουρσα μεγαλη και εξυπνη κινηση γιατι ετσι αποφευχθηκε ο δευτερος γυρος οπου, ειτε με Αβραμο ειτε με Σαμαρα. θα επικρατουσε η Ντορα .
    Γι'αυτο τοσον η παραταξη οσον και ο Σαμαρας του το πιστωνουμε θετικα.
    Ο δε Σαμ του το αναγνωριζει και το δειχνει.
    Και σωστα.
    Δειτε ενα ενδιαφερον και ακρως αποκαλυπτικο link,που αποδεικνυει τα παραπανω.
    http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=21330

   • yiannis avatar
    yiannis @ factorx 21/12/2013 18:42:44

    Η εκλογή από τη βάση έγινε με την προϋπόθεση ότι θα συμφωνούσαν όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές. Και δεν κέρδισε ο Σαμαράς. Έχασαν οι υπόλοιποι...

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ factorx 21/12/2013 18:43:52

    Φάκτορα,

    Ξέρει πόσο φανατική εἶμαι τοῦ ΑΝΤΙ. Δέν γράφω ὅτι μοῦ κατέβει! Τόσο βλάκα τόν περνᾶς τόν ΚΚ;;; Δέν γνώριζε τί ἤθελε ἡ βάση;; ᾿Ακόμα θυμᾶμαι τόν ΑΣ νά ὑποδέχεται τόν ΚΚ ὡς πρωθυπουργό στήν Καλαμάτα, μέ χειραψίες, χαμόγελα καί νοερές ὑποσχέσεις ὅτι ὁ ΑΣ θά ἐπέστρεφε στήν ΝΔ!! ῞Οπως γράφει καί ὁ Πᾶνος ἕνα θεματάκι τό ἔχεις μέ τόν ΚΚ, ἐνῶ ἐγώ πιστεύω καί στούς δύο, ΑΣ καί ΚΚ.

    ᾿Επίσης ἄν κινδυνεύει νά πέση ἡ συγκυβέρνηση μέ 152 βουλευτές, ὁ ΚΚ εἶχε 150+1. . .μποροῦσε νά κυβερνήση μέ 150 βουλευτές;; ῎Ελεος μέ τό "Ποιός μας παρέδωσε στον ΓΑΠ και την μαμά του;" Κάτι νεαρούδια χρησιμοποιοῦν αὐτή τήν ἀτάκα.

    • Π.Βασιλειου avatar
     Π.Βασιλειου @ Φωτεινή 21/12/2013 19:24:55

     Ο ΚΚ εφυγε.
     Δυστυχως απετυχε.
     Η κινηση της κοινωνιας ειναι προς τα εμπρος.

    • factorx avatar
     factorx @ Φωτεινή 22/12/2013 00:08:26

     Ασε Φωτεινούλα, ήμουν μπροστά όταν κάποιος από τους γνωστούς σωματοφύλακές του τον κτύπησε στον ώμο εκείνο το βράδυ και τουτ είπε "αντε Κώστα να κάνουμε συνέδριο να βγει νέος αρχηγός να ξεκουραστείς κι εσύ"

     • Ηλίας Κατσής avatar
      Ηλίας Κατσής @ factorx 22/12/2013 09:34:38

      Προσπαθώ κι εγώ σα τη Φωτεινή (και πολλούς άλλους, φαντάζομαι) να καταλάβω το που το πας. Είσαι ο factorx factorx ή κάνας factorb, c, d στο πόδι του x για το σαββατοκύριακο? ήτοι είσαι ή δεν είσαι ο Ζ; Πως σφάζεις τον Καραμανλή και το Μαξίμου (και τον Χρύσανθο;) με τόση άνεση στην ποδιά σου; Και αν σε ενδιαφέρει το υπονοούμενο, μπες στο editorial του '97 τη NetControl στη Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία με τίτλο:"...θα έγραφα εγώ αυτό το γράμμα στον πατέρα μου αν ήμουνα γιός του;"

 5. factorx avatar
  factorx 21/12/2013 11:36:13

  Ποιός μας παρέδωσε στον ΓΑΠ και την μαμά του;

  • Κωστας avatar
   Κωστας @ factorx 21/12/2013 12:46:42

   Το ποιος μας παρεδωσε στον τσιπρα θα το λες αν και οποτε γινουν εκλογες και τις κερδισει ο συριζα ?

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Κωστας 21/12/2013 15:13:53

    Αν οι εκλογές γίνουν μόνο και μόνο λόγω σκανδάλων ή ακοές των υπουργών και των συνεργατών του Σαμαρά ναι. Εκτός αν δε θυμάσαι...

  • Panos avatar
   Panos @ factorx 21/12/2013 17:45:13

   Τί παράδοση στο ΓΑΠ;;;
   Εκλογές έγιναν και ο κόσμος επίλεξε.
   Άν δηλαδή γίνονταν τον Μάρτη του 2010 αντί για τον Οκτώβριο του 2009, αφού ο Παπανδρέου είχε δηλώσει πως δεν θα ψηφίσει κοινό πρόεδρο της δημοκρατίας, θα άλλαζε κάτι ουσιαστικό σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα;;;;

 6. ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ avatar
  ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ 21/12/2013 11:43:03

  Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΣΤΙΣ ΦΟΥΡΟΥΝΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΧΩΡΙΣ ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ - ΚΑΤΑΚΡΙ- ΤΕΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ. ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΖΩΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΤΗΣ. ΤΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΩΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗΣ, ΗΡΩΑΣ ....ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ.

  • galanos avatar
   galanos @ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ 21/12/2013 12:07:11

   Αμην.......................

 7. Όστρια avatar
  Όστρια 21/12/2013 15:05:52

  Πολύ φασαρία για το σχεδόν τίποτε. Η ανεργία, η φτωχοποίηση, η εκποίηση της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας των Ελλήνων είναι τα σοβαρά προβλήματά μας.
  Τα φρού φρού και τα αρώματα των Ευρωβλάχων εκβιαστών, δεν είναι συγκινητικά όταν πεινάς και όταν κινδυνεύεις....

  • Κόνδωρας avatar
   Κόνδωρας @ Όστρια 21/12/2013 17:57:18

   Έχεις δίκιο: οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο κόσμος κατά 80% πιστεύει πως ακολουθείται λάθος οικονομική πολιτική. Η ζοφερή καθημερινότητα ίσως , τελικά, οδηγήσει την κάλπη "στην αγκαλιά" του Τσίπρα: οι κατασχέσεις Τραπ.Λογαριασμών πάνε βροχή, οι φόροι συσσωρεύονται, η ανεργία δε λέει να πέσει, η ανάκαμψη (η ενδογενής, όχι η εισαγόμενη λόγω ΕΣΠΑ) θα πάρει χρόνια, το διαθέσιμο εισόδημα μένει καθηλωμένο. Ο Σαμαράς θα κάνει ηρωικό "γιουρούσι" το α' εξαμ 2014, αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να αναστρέψει το (σχεδόν παγιωμένο) δημοσκοπικό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, και όταν οι πανικόβλητοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δουν ότι το πολιτικό τους μέλλον διασφαλίζεται στο ΣΥΡΙΖΑ, η Κυβέρνηση δεν θα σταθεί.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Όστρια 21/12/2013 19:27:24

   Βέβαια οι Ευρωβλάχοι εκβιαστές μας έδωσαν τα λεφτά με τα οποία δημιουργήσαμε τις περιουσίες τις οποίες αλυχτάμε σήμερα ότι μας "δημεύουν".

   • Όστρια avatar
    Όστρια @ TopGunZ 21/12/2013 19:40:45

    Ε, άμα αισθάνεστε ....υπόχρεος και σας έχουν ελεήσει οι τοκογλύφοι, πολύ σωστά τους ευγνωμονείτε. Σκύψτε λοιπόν και γλύψτε τους τις μπότες. Απλά, μην απαιτείται να το κάνουμε όλοι. Δεν τους χρωστάμε όλοι, όσο και να μη σας εξυπηρετεί αυτή η πραγματικότητα.

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ Όστρια 21/12/2013 20:07:01

     Α μάλιστα. Δεν τους χρωστάμε. Εγώ κι εσείς μπορεί να ανήκαμε στους πάμπολλους Έλληνες που χτυπιόμασταν δωδεκάωρα στη δουλειά. Τα δανεικά λεφτά στους ΔΥ και τις επιδοτήσεις στους γεωργούς που ερχόντουσαν και ψωνίζανε στα μαγαζιά μας ποιος τα έδινε? Με τι λεφτά έτρωγαν με δέκα μασέλες οι εθνικοί μας εργολάβοι ώστε να δουλεύουνε εκεί μερικές χιλιάδες Έλληνες? Γιατί από ότι ξέρω τα εμπορικά μας ισοζύγια ήταν πιο αρνητικά και από το απόλυτο μηδέν σε κλίμακα Κελσίου. Άρα δεν παράγαμε. Άρα "εισάγαμε" χρήμα: δανεικό, επιδοτούμενο και πάει λέγοντας. Άρα με σοφιστίες και αξιοπρεπισμούς δεν την γλιτώνουμε.

     • Όστρια avatar
      Όστρια @ TopGunZ 21/12/2013 21:06:28

      Πείτε στους υψηλά ιστάμενους.....ειδικούς, υπευθύνους και ''φίλους'' σας, να απαιτήσουν τα κλεμμένα απ΄τους απατεώνες κολλητούς τους που αθωώνουν, από τους μεγαλοεργολάβους - καναλάρχες με τους οποίους νταραβερίζονται, διαπλέκονται και ...αλληλοεξυπηρετούνται και στους οποίους εκχωρούν ακόμη και σήμερα κρατικό χρήμα, ευκολίες και σκανδαλώδη προνόμια. Πείτε τους ακόμα να ... μαγκώσουνε τους φίλους, συγγενείς, συνεργάτες τους, τους αξιότιμους κλεφτοκοτάδες που κοσμούν επαξίως τις λίστες Λαγκάρντ και σία, να τρέξουν γρηγορότερα απ΄τους …φτεροπόδαρους φοροκλέφτες που δεν θέλουν καθόλου να πιάσουν και μετά βλέπουμε αν μένει σοβαρό υπόλοιπο, ενοχές και ευθύνες για να καταλογίσουμε στη μαριδούλα των φτωχοδιαβόλων πελατών του δικομματισμού, αυτών που ...τσίμπαγαν τα ψίχουλα απ΄τ΄αποφάγια των αχόρταγων όρνεων που κατασπάραξαν τις σάρκες της πατρίδας. Οι ένοχοι έχουν ονοματεπώνυμα. Η συλλογική ευθύνη που προσπαθείτε απελπισμένα ν΄αποδώσετε, είναι χυδαίος φασισμός.

     • blue nile avatar
      blue nile @ Όστρια 22/12/2013 02:38:53

      Αγαπητέ μου TopGunZ.
      Ναι χρωστάμε πολλά. Της Μιχαλούς.
      Όμως σε μια τέτοια περίπτωση μόνο ο δανειζόμενος φταίει;
      Ο δανειστής δεν φέρει καμιά ευθύνη;
      Και στο κάτω κάτω της γραφής τώρα χρωστάμε πολλά μετά από τρία μνημονιακά χρόνια που συρρικνώνοντας το ΑΕΠ εκτόξευσαν τον λόγο χρέους προς ΑΕΠ.
      Μέχρι την υπογραφή του πρώτου μνημοβίου το χρέος μας ήταν κάπου στο 110% του ΑΕΠ.
      Μα από το 1993 μέχρι τότε ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ βρισκόταν σε εκείνα τα επίπεδα.
      Πως ξαφνικά το 2010 χρεοκοπήσαμε;
      Φταίει και η Κρίση του 2008 καθώς η παγίδα ρευστότητας που ακολούθησε κατέστησε αδύνατη την επανακύλιση του χρέους
      Δεν ήταν μόνο οι δικές μας αμαρτίες.
      Ακριβώς για αυτό έπρεπε να είχε υπάρξει μια άλλου είδους ευρωπαική αλληλεγγύη

     • Όστρια avatar
      Όστρια @ blue nile 22/12/2013 10:36:13

      Καλή μου και αγαπητή μου Φωτεινή, εγώ δεν είμαι αμετροεπής υπερκαταναλώτρια, όπως οι φίλες σας :-) . Έχω μονάχα μιάν πιστωτική καρτούλα (για το σούπερ μάρκετ), με πολύ μικρό πιστωτικό όριο -την οποία φροντίζω να εξυπηρετώ ανελλιπώς-.
      Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, τα είπαμε αυτά!

     • Όστρια avatar
      Όστρια @ Όστρια 22/12/2013 15:50:54

      Την έχω ήδη δεκατέσσερα χρόνια, για εντελώς πρακτικούς λόγους και όχι για ν΄αποκτώ άχρηστα- ασήμαντα. Τι δεν χωράει ο νους σας; Άλλο η χρήση, άλλο η κατάχρηση!
      :mrgreen:

 8. Petronius avatar
  Petronius 21/12/2013 17:01:33

  'Οπως είναι ευρέως γνωστό, πρόεδρος της Ευρώπης είναι η κ. Μέρκελ (και πολύ καλά κάνει). Επομένως ο τίτλος είναι κάπως ανακριβής, πέραν του ότι είναι άκαιρα νακρισσιστικός.

 9. Νικήτας avatar
  Νικήτας 21/12/2013 17:12:33

  Αντώνη Σαμαρά, είναι όντως μια ευκαιρία η προεδρία στην ΕΕ για να δρομολογηθούν κάποια ΣΗΜΑΝΤΚΑ θέματα υπέρ της Ελλάδας αλλά και των άλλων χωρών του Μεσογειακού νότου.

  Καλη Δύναμη και καθαρό μυαλό!

 10. Χου χου avatar
  Χου χου 21/12/2013 17:36:20

  Φοβερός ο τίτλος του άρθρου.Τί να πω.Άντε και πλανητάρχης

 11. yiannis avatar
  yiannis 21/12/2013 18:39:11

  Και η Κύπρος ανέλαβε την προεδρία το τελευταίο εξάμηνο του 2012. Όλοι έδωσαν τα εύσημα για την Κυπριακή προεδρία. Το τι ακολούθησε λίγους μήνες μετά στην Κύπρο, είναι γνωστό. Άρα η προεδρία δεν προσφέρει τίποτα το ουσιαστικό στη χώρα που κυβερνά, ούτε προωθεί τις αξίες της. Βοηθά σε μια σταθερή κυβέρνηση για ακόμη ένα εξάμηνο και απλά ανοίγονται κάποιες προσωρινές θέσεις εργασίας (ήδη λογικά θα έχουν προκυρηχθεί και καταληφθεί), συν μια μικρή κινητικότητα σε ξενοδοχεία και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, από τους συνέδρους.

 12. Π.Βασιλειου avatar
  Π.Βασιλειου 21/12/2013 19:21:13

  Φιλε μου δεν τα θυμασαι καλα.
  Στην Κεντρικη Επιτροπη,που θα αποφασιζε για εκλογη απο Συνεδριο η οχι, ο Σαμ και ο Αβραμο ησαν μονοι.
  Και αν ο Αβραμοπουλος στο παρα 5 δεν εκανε τον εξυπνο διπλωματικο ελιγμο του ,θαταν αλλη η μοιρα της ΝΔ.
  Εκεινη την βραδυα ,ο Μειμαρακης τρβηξε "σαραντεπενταρι" κυριως κατα του Σαμ και ο Καραμανλης με την Ντορα αγκαλιαζονταν μπροστα στις καμερες,νομιζοντας οτι ειχαν κερδισει αφου δεν θα ψηφιζαν και οι φιλοι του κομματος.
  Τι εγινε μετα?
  Γραφτηκαν μελη 800.000 πολιτες.
  Τα υπολοιπα γνωστα.

 13. TopGunZ avatar
  TopGunZ 21/12/2013 19:32:42

  Το άρθρο μιλάει για συμβολισμούς, δεν ανακηρύσσει τον Σαμαρά Άρχοντα του Σύμπαντος, ούτε μας προδιαθέτει ότι θα πάρουμε την Πόλη. Χαλαρώστε τώρα, γιατί σε λίγα χρόνια θα έχουνε προστεθεί και κάνα δυο ακόμα χαρακτηρισμοί σε παρόμοια άρθρα. Δεν σας προδιαθέτω για το αποτέλεσμα, απλά αν οι επιπλέον χαρακτηρισμοί είναι θετικοί θα παρακαλάτε να μη θυμάται κανείς τις σημερινές μας συζητήσεις, αν είναι αρνητικοί θα παρακαλάμε όλοι μαζί σε καμιά ουρά συσσιτίου για καμιά φέτα ψωμί παραπάνω...

  • Βάγγος ο Μεγαλοαπρεπής avatar
   Βάγγος ο Μεγαλοαπρεπής @ TopGunZ 21/12/2013 19:49:09

   Να τρομάξουμε, να χειροκροτήσουμε, ή να γελάσουμε;
   Ας γελάσουμε καλύτερα.........

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Βάγγος ο Μεγαλοαπρεπής 21/12/2013 20:09:05

    Φυσικά και να γελάσετε. Είναι γνωστό ότι η πρώτη αντίδραση των αδύναμων σε κρίσιμες καταστάσεις είναι η άρνηση (βλέπε ειρωνείες και γελάκια) και ο θυμός (βλέπε μίρλα και καταγγελτικός λόγος). Αν μη τι άλλο χωρίς εσάς, δε θα είχαμε ένα μέτρο σύγκρισης οι ψυχραιμότεροι.

    • Βάγγος ο Μεγαλοαπρεπής avatar
     Βάγγος ο Μεγαλοαπρεπής @ TopGunZ 21/12/2013 21:14:22

     Χωρίς όλους εσάς όμως, που διαστρέφετε την πραγματικότητα και προσπαθείτε να τρομοκρατήσετε τον κόσμο παρουσιάζοντας την εικόνα αλλοιωμένη, δε θα είχαμε κάποιους για να γελάμε εμείς, που έχουμε πια καταλάβει πολύ καλά και απλά σας παρακολουθούμε και περιμένουμε .......
     Η ώρα είναι πολύ κοντά.

 14. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 21/12/2013 20:43:37

  Ta της προσωπικής πορείας του Κου Σαμαρά αφορούν τον ίδιο και τους όποιους ανθρώπους αποτελούσαν ή αποτελούν τον προσωπικό του κύκλο και την Νέα Δημοκρατία. Σήμερα ο Κος Σαμαράς είναι Πρωθυπουργός της Ελλάδας κατά συνέπεια επικεντρωνόμαστε σε αυτό και μόνο σε αυτό. Την προεδρία της Ελλάδας την διαδέχεται η Προεδρία της Ιταλίας , για έναν χρόνο ο Ευρωπαϊκός Νότος , το τι θα σημάνει αυτή η Προεδρία δυστυχώς δεν θα το μάθουμε πρίν το
  πέρας του 2014, οι οιωνοί όμως είναι κακοί

  -Η συμφωνία για τον μηχανισμό εκκαθάρισης τραπεζών που φέρει έντονα τη σφραγίδα του Βερολίνου προκάλεσε την αντίδραση του Μάρτιν Σούλτς ο οποίος δήλωσε «Είναι σαν να συγκαλεί κάποιος το? Δ.Σ. ενός νοσοκομείου για να αποφασίσει την εισαγωγή ενός βαριά ασθενούς στην εντατική, αντί να νοσηλεύσει άμεσα τον ασθενή», «Με τη σημερινή της μορφή, η συμφωνία δεν αποτελεί απλώς μια χαμένη ευκαιρία, αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα λάθη στη διαχείριση της κρίσης χρέους». Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έκανε λόγο για «πειστικό αποτέλεσμα», όμως οι χώρες του Νότου εμφανίστηκαν περισσότερο επιφυλακτικές. Και τούτο διότι το βασικό αίτημά τους για χρήση των κεφαλαίων του ESM για απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των προβληματικών τραπεζών δεν ικανοποιήθηκε, με τη μοναδική παραχώρηση της Γερμανίας να συνίσταται σε μια αόριστη αναφορά σε ένα «κοινό δίχτυ ασφαλείας» που θα εξειδικευθεί στο μέλλον-απο Δημοσίευμα της Ημερησίας

  - Η Ελλάδα, σύμφωνα με το Bloomberg, δεν θα πρέπει να βάλει προτεραιότητα τα εθνικά θέματα γιατί δεν θα χτίσει συμμαχίες. Σχεδιάζει μια «σπαρτιατική» προεδρία, προϋπολογίζοντας 50 εκατ. ευρώ για τη φιλοξενία συνεδριάσεων και για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων.«Μην πιέσεις πολύ δημοσίως κατά τη διάρκεια της προεδρίας σου στην Ευρωπαϊκή Ένωση για μια καλύτερη συμφωνία διάσωσης», είναι η συμβουλή που δίνουν στον Αντώνη Σαμαρά βετεράνοι της ευρωπαϊκής προεδρίας.Σύμφωνα με το Bloomberg, ο κ. Σαμαράς έχει δύο στόχους για το πρώτο εξάμηνο του 2014, περίοδος όπου η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε.: να εξασφαλίσει ελάφρυνση του χρέους της χώρας και να διατηρήσει την ασταθή κυβέρνησή του στην εξουσία. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνει αυτό θα είναι να παίξει τον «ουδέτερο μεσολαβητή» σε ό,τι αφορά τη λήψη αποφάσεων της Ε.Ε. και όχι να πιέσει ώστε να περάσει η ελληνική εθνική ατζέντα, λέει η Lucinda Creighton, η οποία ως υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων της Ιρλανδίας βοήθησε στην καθοδήγηση της ιρλανδικής προεδρίας της Ε.Ε. το πρώτο εξάμηνο του 2013. «Αν έρθεις με τα όπλα προτεταμένα, μιλώντας μόνο για τις εθνικές σου προτεραιότητες, τότε δεν θα μπορέσεις να δημιουργήσεις έναν συνασπισμό στήριξης», σημείωσε η κ. Creighton μιλώντας στο Bloomberg πριν από τη σύνοδο κορυφής που γίνεται σήμερα στις Βρυξέλλες. «Η Ε.Ε. χρειάζεται πολύ λεπτές ισορροπίες διπλωματίας και λεπτότητας».Απο την Ημερησία

  Και όλα αυτά απέναντι στον Γερμανικό Ηγεμονισμό ο οποίος αφού επέτυχε να μοιράσει με τον νέο κυβερνητικό συνασπισμό τα ζητήματα εντός και εκτός της Γερμανίας με τρόπο εμφατικό και καθολικό για όσους αιθεροβατούσαν μποιρεί να αφοσιωθεί απρόσκοπτα στην υλοποίηση του σχεδίου για μια Γερμανική Ευρώπη.Αυτο το τελευταίο περνά απαρατήρητο απο τον Ελληνικό πολιτικό κόσμο και ενοχλητικό ορίζεται ως την Ελληνική πολιτική σκέψη κατά συνέπεια εξοβελίζεται στα τάρταρα.

  Η Ελλάδα η οποία θα βγεί απο τα μνημόνια δεν θα είναι η ίδια Ελλάδα σε μια Ευρώπη που και αυτή θα έχει αλλάξει. Το Ελληνικό ζήτημα έχει παρά πολλές πτυχές κατά συνέπεια θα είμαστε σε εποπτεία για μεγάλο χρονικό διάστημα .Η συνταγή της δημοσιονομικής πειθαρχίας που έχει υιοθετηθεί δυστυχώς αν και εφόσον ανατραπεί δεν θα σημάνει και αυτόματα και αποκατάσταση των όσων συνεπειών προκάλεσε

  Υπάρχουν οι Ευρωεκλογές τέλος του Μαρτίου, το νέο Ευρωκοινοβούλιο που θα προκύψει απο αυτές θα έχει διαφορετική σύνθεση με ενισχυμένα ως δείχνουν τα μέχρι σήμερα δεδομένα ενισχυμένα τα άκρα, ενισχυμένη την Αριστερά αυτό δεν θα προσφέρει τις καλύτερες νύχτες στην ηγεσία της Κομισιόν η οποία και πολιτικά είναι ευθυγραμμισμένη με το Βερολίνο. Τα όσα έλαβαν χώρα πρίν λίγες μέρες για το ζήτημα της χαλάρωσης της λιτότητας στις χώρες που εφαρμόζουν Μνημόνιο, όπως η Ελλάδα, αποτελούν μια ηχηρή προειδοποίηση.Κρατείστε ένα σημείο "Να εξεταστεί το ενδεχόμενο αλλαγής της Ευρωπαϊκής Συνθήκης, με στόχο να δημιουργηθεί Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο «ως εναλλακτική στο ΔΝΤ». Θα πρέπει ταυτόχρονα να επανεξετασθούν η εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην αξιολόγηση των προγραμμάτων, αλλά και η «υποχρεωτική συμμετοχή του ΔΝΤ» στα προγράμματα οικονομικής βοήθειας." θα μας χρειαστεί στο μέλλον

  Τα Εθνικά θέματα προωθούνται μέσα απο το τρίπτυχο Ισχυρό Εθνος-ισχυρό Κράτος-Εθνική στρατηγική , θετικό το γεγονός πώς ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται στην εξεύρεση λύσης εντός Ευρωπαϊκού πεδίου, θετική εξέλιξη θα αποτελέσει και ο μετασχηματισμός της πρότασης της Αριστερής Πλατφόρμας του Κου Λαφαζάνη για εξεύρεση λύσης εκτός Ευρώ σε ένα σύνολο συνεκτικών θέσεων για τη διακυβέρνηση της χώρας, σε ένα στοιχειώδες κυβερνητικό πρόγραμμα υπό το πρίσμα αυτό. Σε όσους ακόμα και σήμερα επιμένουν στο τεκμήριο της Ελληνικότητας , σε όσους έχουν την πολυτέλεια πάνω στα ερείπια της καταστροφής που έσπερε στην χώρας ο ιδιότυπος οικονομικός πόλεμος και η κατάρρευση του μοντέλου επίπλαστης ανάπτυξης, να φιλοσοφούν και να πειραματίζονται η απάντηση είναι κυνική είναι η Πατρίδα μας Ηλίθιε Ανόητε.Δυστυχώς Ηγέτες και δη με παγκόσμια ακτινοβολία ανακηρύσσονται μόνο όσοι ενώνουν το Εθνος τους στην βάση του Δημοκρατικού Πατριωτισμού και της Εθνικής Στρατηγικής το δε Εθνος επιβιώνει μόνο και εφ΄ όσον συνεχίζει αταλάντευτο την πορεία του προς την εκπλήρωση της ιστορικής του αποστολής.

 15. Dimitris avatar
  Dimitris 21/12/2013 23:25:08

  Ο όρος Πρόεδρος της Ευρώπης δεν υπάρχει. Μετά την Συνθήκη της Λισσαβονας θεσμοθετήθηκε η θέση του μόνιμου προέδρου του Ευρωπαϊκού ΣΥμβουλιου (διορίζεται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για θητεία 2,5 ετών). Τωρινος πρόεδρος ο Ρομπάι. Η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία στο συμβούλιο υπουργών της Ε.Ε..

 16. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 22/12/2013 00:34:22

  Όστρια,

  Πόσες πιστωτικές κάρτες σᾶς ἔδωσαν οἱ "τοκογλύφοι" καί μήν μοῦ πεῖτε ὅτι δέν ἦταν βολικές. :D

  • Ταραντούλα avatar
   Ταραντούλα @ Φωτεινή 22/12/2013 10:44:04

   Δεν τσίμπησαν όλοι το δόλωμα που τσιμπήσατε Φωτεινή.

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Ταραντούλα 22/12/2013 12:13:03

    Εἴμασταν ὅλοι ψάρια, τί ἄλλο νά γράψω, ἐσεῖς μόνο δέν τσιμπήσατε τό δόλωμα! :D Προσωπικά, ἐπειδή ζῶ ἐξωτερικό 40 χρόνια, ὁ σαρκασμός σας δέν μέ φτάνει!

    • Όστρια avatar
     Όστρια @ Φωτεινή 22/12/2013 15:56:04

     Έχω αδέλφια, φίλους και πολλούς - πολλούς γνωστούς, που επίσης δεν κατάπιαν το δόλωμα των Τραπεζών, που μας τηλεφωνούσαν καθημερινά για να μας ...προσφέρουν προεγκεκριμένα δάνεια και πιστωτικές κάρτες. Εσείς που ζείτε στο εξωτερικό λοιπόν, μη υιοθετείτε αβασάνιστα την κάθε κακοήθεια που διαδίδουν για τους συμπατριώτες σας. Δεν είμαστε όλοι ούτε συνεργοί, ούτε χαϊβάνια. Το είδαμε αρκετοί εγκαίρως το τραίνο, που ερχόταν κατά πάνω μας σκοπίμως.

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Όστρια 23/12/2013 01:19:14

      ᾿῎Οστρια καλή μου, ζῶ ἔξω ἀλλά ἔχω 89χρονη μητέρα καί ἀδελφή στήν Κρήτη. Γνωρίζω, συμμετέχω, καί βοηθῶ ὅσο μπορῶ! Γνωστά τηλφωνήματα τραπεζῶν λαμβάναμε κάθε μέρα, μόνο πού ἔκλειναν τό τηλέφωνο μ᾿ ἕνα "῎Α ὄχι, οἱ γονεῖς σας δέν δικαιοῦντε δάνειο λόγω ἡλικίας!"

 17. factorx avatar
  factorx 22/12/2013 12:05:10

  Δεν υπάρχει factora,b,cd,d κλπ.Μόνο ένας. Εγώ. Τον Χρύσανθο που είδες να τον σφάζω και δεν το κατάλαβα; Για τα υπόλοιπα θέλετε να διαβάζετε παραμυθάκια, ή την αλήθεια;

 18. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 22/12/2013 12:05:13

  Τώρα προσφάτως τήν ἀποκτήσατε τήν μία καρτοῦλα;;; :lol:

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.