#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/06/2012 14:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως μηχανισμός εκτόνωσης και αναχαίτισης του λαϊκού κινήματοςΓράφαμε προσφάτως ότι οι αλλεπάλληλες παρεμβάσεις Βρυξελλών- Δανειστών – Ξένου Τύπου που σείουν τον κώδωνα του κινδύνου εξόδου από το Ευρώ τροφοδοτούν στην πραγματικότητα τα δημοσκοπικά υψηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν κουνάς το δάχτυλο σαν να μαλώνεις μια κοινωνία που βρίσκεται σε απόγνωση, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ που ρητορικά μπαίνει απέναντι τους, καθίσταται αυτομάτως στο μυαλό των ψηφοφόρων ο πόλος που τους αντιμάχεται.

Με λίγα λόγια όλοι αυτοί, που υποτίθεται ότι δεν θέλουν στην κυβέρνηση ένα κόμμα που δεν θα τηρήσει τις συμφωνίες, κάνουν το αντίθετο από την Κινέζικη ρήση: Αντί να βγάλουν το καρφί, το χτυπούν για να μπει πιο βαθιά στον τοίχο. Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι επιδιώκουν; Μια βολική (συγ)κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που θα απογοητεύσει τον λαό με το “όλοι ίδιοι είναι” και θα περάσουν ότι θέλουν χωρίς διαδηλώσεις και απεργίες ή μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- ΓΕΦΥΡΑ εξόδου από το ευρώ;

Μια απάντηση έδωσε χθες η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Σε συνέντευξή της στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΜΠΕ εκτίμησε ότι «αν συμβεί η πτώχευση με κυβέρνηση ΝΔ, ο λαός θα ξεσηκωθεί ενώ μια κυβέρνηση της αριστεράς θα κρατήσει τον λαό σε αναμονή και ταυτόχρονα η απογοήτευση θα συμπαρασύρει και όλο το κίνημα».

«Δεν θέλουμε ο λαός να απογοητευθεί, γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει ισχυρό και όρθιο ΚΚΕ», πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα. Η οποία τόνισε επίσης ότι υπό το κράτος μεγάλης λαϊκής δυσαρέσκειας υπήρξε μαζική μετακόμιση από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ και επεσήμανε ότι αυτό αποδεικνύει ότι είναι συναφείς χώροι.

Όπως έχουμε γράψει κι άλλη φορά, η μετάγγιση παραδοσιακών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έγινε τυχαία. Οι ψηφοφόροι συνάντησαν εκεί παλιούς συντρόφους, πολλούς από τους οποίους τους είχαν ´´καθοδηγητες´´ στις νομαρχιακές οργανώσεις του κινήματος.

Το ΠΑΣΟΚ μέσα στην πορεία του πολιτικού χρόνου, ήταν αυτό που εξέφραζε την συντήρηση. Η διάχυση των μηχανισμών και η οριζόντια επιβολή αυτού που αποκαλούμε "μοντέλο Νεοέλληνα", δημιούργησε το νέο status quo στην ελληνική κοινωνία.

Μια σειρά από αλλαγές πέρασαν χωρίς αντίπαλο, όταν το ΠΑΣΟΚ είχε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ένας βασικός λόγος ήταν πως συντηρούσε την καθεστηκυία τάξη και διατηρούσε την ισορροπία μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών.

Αυτή η πολιτική τακτική του ΠΑΣΟΚ ήταν που οδήγησε τελικά στην επιβολή του συντεχνιακού επάνω στο κοινωνικό, στην κυριαρχία των συντεχνιακών και διαπλεκόμενων συμφερόντων.

Αυτή η στρατηγική και τακτική του κινήματος έχει μεταφερθεί με τη μορφή copy paste στο εγχειρίδιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι το παλιό που πασχίζει να συντηρήσει τα συντεχνιακά κεκτημένα απέναντι στο κάλο του κοινωνικού συνόλου.

Είναι η ίδια εμπροσθοφυλακή που θα κάνει τα πάντα προκειμένου τα μέτρα -από μια πιθανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- να μην έχουν τις πιο δυναμικές κοινωνικές αντιδράσεις.

Έχει ιστορικά αποδειχθεί πως όταν η ΝΔ επιδιώκει να περάσει , έστω και δειλά, διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, οι δυναμικές μειοψηφίες παρασέρνουν στο χορό μεγάλο μέρος της κοινωνίας, και κάνουν τα πάντα όχι άπλα για να αποσυρθεί ο νόμος, αλλά για να πέσει η κυβέρνηση.

Μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, θα αποτελέσει μια χρήσιμη επιλογή για το σύστημα, προκειμένου πολλά από τα μέτρα να περάσουν αβίαστα και αναίμακτα.

Γιατί κακά τα ψέματα η καυτή πατάτα θα πέσει σε όλους...

Μέτρα όλοι θα κληθούν να πάρουν..

Το στοίχημα βρίσκεται στην ανάπτυξη, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην παραγωγή πλούτου. Σε εκείνα δηλαδή που ούτε υπόσχεται, ούτε μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Θ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tokarvouno avatar
  tokarvouno 06/06/2012 00:25:12

  Ενώ με ΝΔ δεν πρόκειται να πτωχεύσουμε; Που ζείτε αδέρφια; Και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ είναι μέρος τους συστήματος που από το 1821 και μετά μας κρατά ουσιαστικά υπόδουλους, κυρίως πνευματικά. Τι έκανε η ΝΔ από την ίδρυσή της για την Παιδεία και τον Πολιτισμό; Τι ήθος έδειξε; Διορισμοί από τα παράθυρα στα γαλάζια παιδιά, μίζες, λαμογιές κ.τ.λ; Όταν βγήκε ο Σαμαράς είχα μια μικρή ελπίδα μήπως και είναι διαφορετικός αλλά τώρα βλέπω ότι είναι σαν όλους τους άλλους...Δυστυχώς...

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ tokarvouno 06/06/2012 14:49:47

   "Βλέπω" ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
   Το δυστύχημα είναι ότι δεν βλέπεις !!!!
   Μακάρι να έβλεπες !!!
   Όταν θα δεις , θα είναι αργά !!!Και θα δεις μόνο αποκαΐδια !!!

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ tokarvouno 06/06/2012 15:25:22

   Τι έκανε η ΝΔ για την παιδεία; θέλετε και τα λέτε; Που όταν προσπαθούσε ο οποιοσδήποτε να κάνει κάποια μεταρρύθμιση για την παιδεία, οι φοιτητές προερχόμενοι κυρίως από αριστερές παρατάξεις ήταν στα κάγκελα μην και θιγεί το, και εκεί αυστηρώς κρατικοδίαιτο σύστημα, που τους επιτρέπει να μπαίνουν στα πανεπιστήμια και να βγαίνουν όποτε τους καπνίσει; Ένα μόνο θα σας υπενθυμίσω. Θυμάστε τι έγινε επί Καραμανλή όταν εφάρμοσαν το μέτρο του να μην εισέρχεται στις σχολές υποψήφιος που δεν είχε "πιάσει" τη βάση; Ο κακός χαμός! μην και θιγούν τα τοπικά συμφέροντα των ιδιοκτητών διαμερισμάτων, και επιχειρήσεων εστίασης και μην μας στεναχωρηθούν οι καθηγητές των άχρηστων σχολών. Κι ας ήταν η σχολή αντίστοιχη του " ΤΕΙ επιστημονικής καλλιέργειας ζωντανών αλιευτικών δολωμάτων" με μηδενικές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης.
   Χώρια που έγινε το σύστριγγλο, με πρωτεργάτη πάλι την αριστερά, για το άνοιγμα ιδιωτικών ιδρυμάτων ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης τα οποία υπάρχουν σε ΟΛΕΣ τις χώρες του πολιτισμένου κόσμου. Είναι προτιμότερο να στέλνουν δηλαδή ο γονείς τα παιδιά τους στο εξωτερικό, να φεύγει από τη χώρα συνάλλαγμα και το τέλος να μην έρχονται καν πίσω και να μένουν από ’κει, παρά να σπουδάσουν σε ένα ίδρυμα στην Ελλάδα!
   Βγαίνει ο Τσίπρας και μιλάει για ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια κατά τα γαλλικά πρότυπα. Αυτό που δεν λέει όμως ο κύριος Τσίπρας είναι ότι στα γαλλικά πανεπιστήμια (και μιλάω εκ πείρας γιατί τέτοιο έχω τελειώσει)...άπαξ και μπήκες θα βγεις στην ώρα σου ανάλογα με την προβλεπόμενη διάρκεια των σπουδών, εάν στο μεταξύ δεν έχεις πάρει πόδι μετά από αλλεπάλληλες αποτυχίες να ολοκληρώσεις τα έτη.
   Μιλάτε για τα γαλάζια παιδιά...τα πράσινα παιδιά τα προσπερνάτε; Τα πράσινα παιδιά, διορισμένα κι αυτά εδώ και δεκαετίες μέχρι και τα σήμερα, τα οποία σπεύδουν είτε να ενταχθούν στον κομματικό μηχανισμό του Σύριζα είτε να τον στηρίξουν με την ψήφο τους πω σας φαίνονται; Το νέο πασοκ με ολίγη από κουμμουνισμό κοντεύουμε να δούμε στην εξουσία στις 18...σκεφτείτε το!

   • tak avatar
    tak @ GreekInLux 06/06/2012 17:44:50

    Φίλε μου GreekInLux, η πηγή του κακού, το κατεστημένο στα ΑΕΙ, είναι δημιούργημα της πολυποίκιλης αριστεράς, η οποία και μανιωδώς το αναπαράγει... Τα Ελληνικά ΑΕΙ δεν παράγουν γνώση... Αναπαράγουν την αριστερή υποκουλτούρα... Με την ανοχή των "πάκηδων" γενικώς και κατά μια έννοια!

  • Κβάντα avatar
   Κβάντα @ tokarvouno 06/06/2012 15:31:24

   Τη δεκαετία του 90, "τρώγαμε" βίδες και δίναμε αγώνες σε αμφιθέατρα σχολών με 50% και 60% εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Σήμερα βρισκόμαστε στο σπίτι μας, όχι γιατί κουραστήκαμε αλλά γιατί ο Πρόεδρος αποφάσισε να πορευτεί με άλλους.

   • Ιωάννης33 avatar
    Ιωάννης33 @ Κβάντα 06/06/2012 16:42:20

    Είσαι άδικος...Κανείς δεν διαγράφει τους αγώνες κανενός αλλά εμείς μάθαμε να μην δίνουμε "συντάξεις και παράσημα".Φαντάζομαι πως τους αγώνες τους έδινες για ιδεολογικούς ορίζοντες.Αυτοί οι ορίζοντες πρέπει να κάνουν τη χώρα να πορευτεί με άλλους (ΕΕ) και όχι μόνη της και ξυπόλητη!

   • tak avatar
    tak @ Κβάντα 06/06/2012 17:47:34

    Φίλε μου, ο πρόεδρος ήταν μαζί μας, αν όχι τότε, την προηγούμενη δεκαπενταετία και έχει φάει κι αυτός και πράσινο και κόκκινο ξύλο! Και από ... μπάτσους πρασινοφρουρούς, αν θέλεις να ξέρεις!

    • Κβάντα avatar
     Κβάντα @ tak 06/06/2012 19:06:55

     Καλέ μου φίλε, τότε ήταν πράγματι μαζί μας. Για τα μετά που μου λες, επιλογή του.

     • tak avatar
      tak @ Κβάντα 06/06/2012 19:14:04

      Για τα μετά, κράτα μια επιφύλαξη καλή, θα δεις άλλον άνθρωπο.

  • Φορολογουμενος avatar
   Φορολογουμενος @ tokarvouno 06/06/2012 16:38:58

   Μαλλον δεν βλεπεις φιλε..... Οταν ημουν φοιτητης ειχαμε 6 μηνες καταληψεις εξ αιτιας των προοδευτικων προγονων του συριζα. Αποτελεσμα ? Εχασα μια πολυ καλη προσφορα απο το cern εξ αιτιας ολων αυτων. Ποσοι αλλοι υπηρξαν θυματα των καταληψεων και των αποχων?
   Στην ιστορια της Ελλαδας εχει αποδειχθει οτι καποιοι συντηρητικοι ηγετες ηταν αυτοι που την εβγαλαν απο την χρεοκωπια.
   Ενας Παπαγος, ενας Καραμανλης και ενας Βενιζελος πιο παλια.
   Η ιστορια της Ελλαδος εχει διδαξει επισης οτι καποιοι λαοπλανοι τιμωρηθηκαν σκληρα.
   Σημερα περιμενουμε να δουμε φως στο τουνελ με αναπτυξιακα εργα και οχι με υποσχεσεις του τυπου οτι θα επανακρατικοποιηθουν ο ΟΤΕη ΔΕΗ κλπ. Οτι το Ελληνικο απο εκει που θα μπορουσε να γινει ΜΟΝΑΚΟ του Αιγαιου , ο Συριζα δηλωσε οτι θα ακυρωσει ολο το αναπτυξιακο πλανο.
   Εχεις αισθηση τι σημαινει επιστροφη στην δραχμη? Τοτε ειναι που θα αυτοκτονουν κατα δεκαδες την εβδομαδα. Τοτε ειναι που το σπιτι θα σου το παιρνουν για το τιποτα. Τοτε ειναι που τα φαρμακα θα κυκλοφορουν στην μαυρη αγορα. Αλλα τοτε θα ειναι που αργα. ........

 2. Παύλος avatar
  Παύλος 06/06/2012 14:57:08

  Μου θύμησες το ανέκδοτο :
  -Βλέπεις Μήτσο;;;;
  - Αρ---α βλέπω !!!
  - Ιδού κύριοι, πετύχαμε όραση 10/10 !!!!
  (Αφού ο κ. καθηγητής κατέβασε τα παντελόνια in front of him !)

 3. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 06/06/2012 16:48:01

  Συνήθως καθε εκτόνωση είναι χρήσιμη,αρκεί να είναι ελεγχόμενη και όχι απότομη ή ακαριαία.Μάλλον αυτό βιώνουμε τώρα...
  Πάντως η φωτό είναι άκρως ενδεικτική του κλίματος των τελευταίων εκλογών και των χιλιάδων ψηφοφόρων.Προσέξτε τα δύο και μοναδικά πλακάτ!!

 4. Inno avatar
  Inno 06/06/2012 17:37:55

  Τρομερά αλγεινή εντύπωση έκανε το γεγονός πως οι δημοσιογράφοι παρακολούθησαν μόνο την ομιλία του Α. Τσίπρα και στη συνέχεια τους ζητήθηκε να...αποχωρήσουν από την αίθουσα του Ζαππείου!

  Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλια του τα έριξε στα ΜΜΕ , ενώ και κατά την διάρκεια της κλειστής συνάντησης που είχε με τους πρέσβεις των 20 πλουσιότερων χωρών του κόσμου, μίλησε με τα ...χειρότερα για τα ελληνικά μέσα.

  Πάντως το γεγονός πως ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους να αποχωρήσουν για να τα πει με... κλειστά μικρόφωνα με τους ισχυρούς, δημιουργεί κάθε είδους υποψίες και κυρίως την αίσθηση πως άλλα λέει στο λαό και άλλα στους μεγάλους, κάτι που είχε περιγράψει γλαφυρά και ο Σαμαράς, μιλώντας για κρυφή ατζέντα ΣΥΡΙΖΑ.

  Επιπλέον ο Τσίπρας φαίνεται οτι έκλεισε το μάτι στους ισχυρούς λέγοντας πως “Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μας περιγράφουν ως μια χαοτική δύναμη που έρχεται να τα τινάξει όλα στον αέρα” κάτι που είπε πως δεν ισχύει σε καμία περίπτωση...

 5. np_complete_problems avatar
  np_complete_problems 06/06/2012 17:50:55

  Η στάση των "εταίρων" μας είναι απόλυτα λογική.
  Σε αντίθεση με το μεγαλύτερο κομμάτι του "ντόπιου" πολιτικού συστήματος, έχουν "ερμηνεύσει" σωστά και τους Στόχους αλλά και την Στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ.
  Δεν θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από "χαζούς ακροαριστερούς" που παίζουν με την δραχμή. Δεν είναι όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ "Στρατούληδες" ....
  1. Ποιός είναι ο Στόχος ΤΩΡΑ του ΣΥΡΙΖΑ;
  Ενας και μόνος - η κυριαρχία στον χώρο της ΚεντροΑριστεράς, με παράλληλη απορρόφηση και εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ. Το μνημόνιο και οι αντιδράσεις σε αυτό, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα εργαλείο.

  2. Ποιά είναι η Στρατηγική/Τακτική του ΣΥΡΙΖΑ;
  Με κύριο "εργαλείο" την καταγγελία του μνημονίου - και όχι την επαναδιαπραγμάτευση - έχουν ένα τεράστιο πλεονέκτημα στα χέρια τους. Απευθύνονται στον "θυμό" του εξαθλιωμένου και φοβισμένου Ελληνα και αυτό τους αρκεί. Τον στόχο τους θα τον "κερδίσουν" οπωσδήποτε και μπορεί στο τέλος να κερδίσουν - απλά για λόγους εντυπωσιασμού - και την πρώτη θέση.

  Και πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαχειριστεί την "επιτυχία του";
  α. Εάν έρθει δεύτερο κόμμα θα παίξει τον ρόλο της αντιπολίτευσης, σταθεροποιώντας την θέση του στο πολιτικό σκηνικό.
  β. Εάν έρθει πρώτο - χωρίς αυτοδυναμία - θα πάρει μαζί του την ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ και θα φτιάξει κυβέρνηση.
  Με τι όμως πρόγραμμα;
  Το είπε ο Παπαδημούλης - απευθυνόμενος στον Ψαριανό της ΔΗΜΑΡ - "θα φτιάξουμε ένα νέο πρόγραμμα από κοινού, εξαφανίζοντας την καταγγελία του μνημονίου !!!!"
  γ. Εάν έρθει πρώτο κόμμα με αυτοδυναμία (πράγμα λίγο απίθανο), θα κάνει αναφορά σε "κοινωνικές πλειοψηφίες" και το "άδικο του εκλογικού νόμου" που του δίνει το bonus των 50 εδρών και θα ζητήσει συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Ετσι ξαναπάμε στο β σενάριο.

  Σε κάθε περίπτωση, εδώ που φθάσανε τα πράγματα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος τον εκλογών.
  Σε αντίθεση με ότι πίστευαν πολλοί (ανάμεσα τους και εγώ) ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να έχει την "κουλτούρα της αναμονής" και ένα "μακρόπνοο σχέδιο" για την εξέλιξή του. Αν μάλιστα σε αυτό προσθέσεις και την "ηλικία του Τσίπρα" ο χρόνος δεν μπορεί παρά να είναι με το μέρος τους ...

  • man8os avatar
   man8os @ np_complete_problems 06/06/2012 18:12:28

   Αυτα ολα που λες ειναι καλα για μεχρι τη Δευτερα 18 του μηνα, μετα τι γινεται?
   Τι θα πραξει ο Τσιπρας?

   • np_complete_problems avatar
    np_complete_problems @ man8os 06/06/2012 18:37:58

    Για την Δευτέρα, νομίζω ότι το έχω περιγράψει επαρκώς.
    Για μετά δυστυχώς δεν ξέρω ...

   • Inno avatar
    Inno @ man8os 06/06/2012 19:11:00

    θα κάνει πράξη την εξαγγελία του, για πάγωμα στις μεταφορές κεφαλαίων. Με φραγή στα ΑΤΜ..

  • np_complete_problems avatar
   np_complete_problems @ np_complete_problems 06/06/2012 18:35:09

   Η φράση που αποδίδω στον Παπαδημούλη, λέχθηκε στην εκπομπή του Πρετεντέρη, στο Μέγα. Δεν ήτανε μια φράση που απλά μας "ξεφεύγει" κατά την διάρκεια μιας "δύσκολης κουβέντας".
   Θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την προετοίμαζε πολύ καιρό ...

   http://www.megatv.com/anatropi/default.asp?catid=26404

   • Inno avatar
    Inno @ np_complete_problems 06/06/2012 19:51:08

    Ξέρεις ποιά είναι η "πλάκα"? ότι ο σύριζα είναι ο αντίπαλός μας, αλλά το πιο έξυπνο, ουσιαστικό και έυστοχο ξεγύμνωμα το έφαγε από Παφίλη και Ψαριανό. Κυρίως από Παφίλη.
    Ο εκπρόσωπός μας, για μια ακόμα φορά, πολύ κατώτερος της περίστασης, αναλωνόταν με αλαζονικό ύφος (μπορεί να ναι και το φυσικό του και να μην το κάνει επίτηδες, αλλά αλαζονικό ύφος βγάζει πάντα) σε τσιτάτα και μπηχτές.
    Αυτό ΔΕΝ είναι η επιθυμητή πολιτική για να ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ κόσμο και εντυπώσεις ή πόσο μάλλον να περάσεις τις θέσεις σου. Και ακόμα μια φορά, έγινε το ίδιο λάθος. Ο Σύριζα, εσκεμμένα στο παθητικό ρόλο, να τον χτυπάνε όλοι, επειδή λέει μισόλογα και προκειμένου να δώσει απαντήσεις, του την πέφτουν όλοι. Ο κόσμος δεν ξέρει αυτό που κρύβει ο σύριζα, δεν διαβάζει όλη μέρα μπλογκς και σάιτ. "Ο κόσμος βλέπει ότι του την πέφτουν όλοι, άρα πονάει το σύστημα, άρα είναι διαφορετικός από αυτούς, άρα είναι σωστός. "
    Αν δε σε πάει (κατ εμέ ο Μιχαλάκης ΔΕΝ θα πρεπε να βγαίνει σε πάνελ, ΔΕΝ το χει, imho ζημιά κάνει παρά καλό) ο κόσμος επειδή δεν του αρέσεις, και δολοφόνος να αποκαλύψεις ότι είναι ο άλλος με στοιχεία, ο κόσμος θα πάρει το μέρος του επειδή ένας μη αρεστός χτυπάει έναν "αδύνατο".
    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΣΙΜΠΑΜΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ!!!

 6. ΤΑΣΟΣ ΚΩΤΣΗΣ avatar
  ΤΑΣΟΣ ΚΩΤΣΗΣ 06/06/2012 18:20:40

  Όλα τα είχε η Μαριορή, ένας φερετζές της έλειπε!
  Ο φερετζές, θυμάμαι, ήταν το πανό κάποιων φοιτητών του πολυτεχνείου, που είχε μπει μπροστά σε κάποια ξεχασμένη και απαράλλαχτη σαν όλες τις άλλες πορεία, όταν ακόμα ο Σύριζα, οι συνιστώσες του και οι λοιπές ...δημοκρατικές δυνάμεις, ξεφτίλιζαν τις νόμιμες κυβερνήσεις της χώρας, σχεδιάζοντας και με τον τρόπο τους ανοίγοντας την οδό ή μάλλον τη Λεωφόρο του Μνημονίου.
  «Το φοιτητικό κίνημα συνεχίζει μέχρι την τελική νίκη. Σπάει στο δρόμο την κυβερνητική αδιαλλαξία. Στο νέο νόμο - πλαίσιο και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια απαντάμε με κλιμάκωση των αγώνων μας».
  Αν δεν μας έχουν στερήσει το δικαίωμα ακόμα, μπορούμε να ρωτήσουμε για ποιο φοιτητικό κίνημα πρόκειται; Ειλικρινά δεν πιστεύω πως υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα φοιτητικό κίνημα, ούτε σηματοδοτείται πουθενά η ύπαρξή του και πουθενά δεν ανιχνεύεται. Δεν υπάρχει ούτε το κακέκτυπο που προσπαθούν να παρουσιάσουν ορισμένοι ως «φοιτητικό κίνημα» δεν είναι τίποτα λιγότερο ή περισσότερο από μια στρεβλή εικόνα της αριστεράς στα πανεπιστήμια, που προσπαθεί να στηρίξει τη θέση της, μεταβάλλοντάς τα σε γκέτο της πολιτικής ασυδοσίας, με το ελκυστικό όνομα της «ασυλίας»!
  Τα περί ασυλίας τα πραγματεύθηκε θαυμάσια ο Θόδωρος Πάγκαλος, ενώ αν θέλουμε να πάμε και παραπέρα, σαρκάζοντας την απίθανη κατάσταση που ζούμε εν όψει των εκλογών του Ιουνίου και που δημιουργεί αυτή την εφιαλτική για τα συμφέροντα της πλειοψηφίας των Ελλήνων κατάσταση, θα πρέπει να θυμηθούμε τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος κυριολεκτικά και σαν μέγας ψυχίατρος, είχε γνωματεύσει πως όλη η χώρα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο, δηλαδή ένα άσυλο των πάντων και πασών!
  Δικαιώθηκε ο Καραμανλής για το παρελθόν, για το τώρα και για το μέλλον του μέλλοντος, αποδεικνύοντας στην ουσία και τον τύπο, πως αυτά που είχε πει, δεν ήταν ένας λεκτικός ακροβατισμός ή ένας γενικός αφορισμός.
  Είπε την αλήθεια, όπως την οσμίζονταν αυτός ως οραματιστής και όπως ταυτόχρονα την εισέπραττε ως ο φυσικός αρχηγός μιας άβουλης χώρας, η οποία παράπαιε και εξακολουθεί να παραπαίει από το κακό στο χειρότερο.
  Τα είπε Αυτός, ως ο φυσικός αρχηγός ενός λαού, του λαού που νίκησε τους Τρώες, αλλά αντί να κρατήσει τη δόξα του νικητή, κράτησε τη μιζέρια του ηττημένου.
  Τα είπε Αυτός και τα θυμόμαστε και αυτή την ώρα, την ώρα που οι «εχθροί» είναι ξανά προ των πυλών, θυμίζοντας τις αρχές του 13ου αιώνα, δεδομένου πως η Βασιλεύουσα έπεσε το 1204 και απλά δεν μπόρεσε να μαζέψει τα κομμάτια της μέχρι το 1453, που επήλθε εκ των πραγμάτων η Άλωση… Έτσι και τώρα, σήμερα, περισσότερο μας απασχολεί το «γένος των Αγγέλων, αν είναι δηλαδή αρσενικό ή θηλυκό και ποσώς μας ενδιαφέρει η άποψη του Ευρωπαϊκού κόσμου, στον οποίο και χρωστάμε τα μαλλιά της κεφαλής μας και απειλούμε από πάνω!
  Δυστυχώς πάνω σε όλα αυτά, δεν υπάρχει και φοιτητικό κίνημα να μας θυμίσει πως τα σκουπίδια καταπίνουν τη χώρα, οι οικονομικοί μετανάστες πλημμυρίζουν τη χώρα, πως οι πάγοι λιώνουν και η χώρα μας ερημοποιείται, πως απαιτούνται ριζικές αλλαγές και βαθιές τομές για τα χρόνια που έρχονται και πως η παγκοσμιοποίηση δεν αντικρούεται αλλά μόνο την παλεύουν για απόκτηση πλεονεκτημάτων από μέσα…
  Το 2050 δεν θα είμαι εδώ για να τα δω, αλλά θα μείνουν αυτές οι γραμμές, όπως και τόσες άλλες τόσων άλλων, για να θυμίζουν πως «τα πάντα ρει»… Τότε οι σημερινοί διαδηλωτές θα είναι περί τα εβδομήντα, οι «αιώνιοι» από αυτούς περί τα ογδόντα και ο κόσμος δραματικά αλλαγμένος.
  Τι μέλλον θα έχουν τα παιδιά τους τότε, που θα αποτελούν μειοψηφία στη χώρα των προγόνων τους και που θα έχουν Αφρικανούς και Ασιάτες στην καταγωγή ηγήτορες, που θα βλέπουν τις δεύτερες γενιές των χρωματιστών να κατέχουν τη Βουλιαγμένη και την Εκάλη και να διδάσκεται στα σχολεία η ιστορία του Σάκα Ζουλού και κάποιων ανατολικών, που λυπάμαι μεν αλλά αγνοώ τα ονόματά τους;
  Ειλικρινά πιστεύω πως η ελληνική υπόθεση έτσι όπως πάνε τα πράγματα και με τη βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ και των συνιστουσών του κάπου θα τελειώσει και το πολύ – πολύ να μας διασώσουν ως δείγμα λαού υπό εξαφάνιση οι Αμερικανοί και μάλιστα από τους δικούς τους Έλληνες, φολκλόρ στην απεραντοσύνη του ουρανού τους, κάτι όπως οι Ινδιάνοι, που επέζησαν και αναπαράγονται για να συμμετέχουν στις … επικές ταινίες του Χόλυγουντ…

 7. zame avatar
  zame 06/06/2012 18:29:00

  ..(κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, θα αποτελέσει μια χρήσιμη επιλογή για το σύστημα, προκειμένου πολλά από τα μέτρα να περάσουν αβίαστα και αναίμακτα.)
  ΦΥΣΙΚΑ αφου οτι παει να κανει η ΝΔ ειναι γνωστα.. τα συνεπακολουθα..
  (αν και δεν εχει & τον προτερο καλυτερο βιο & τα Αριστεία)
  ..ενώ μια κυβέρνηση της αριστεράς θα κρατήσει τον λαό σε αναμονή
  ..που για να ΞΑΝΑ-ΓΥΡΙΣΕΙ ο ΗΛΙΟΣ θελει παρα πολυ..δουλεια πολλη.

  Ενω μια αποτυχια της γενικοτερης αριστερας θα ενδυναμωσει την ΝΔ.

  * αυτή η ΕΠΙΒΟΛΗ του συντεχνιακού επάνω στο κοινωνικό, στην ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ των συντεχνιακών και διαπλεκόμενων συμφερόντων που πασχίζει να συντηρήσει τα συντεχνιακά κεκτημένα στο ονομα & απέναντι στο κάλο του κοινωνικού συνόλου.!
  (βλ.ετσι οριζόντιες περικοπές μη θιγούν τα συντεχνιακά κεκτημένα !)
  Μήπως έτσι ξαναδικαιώνονται αυτοι που κοινωνικοποιούνε την "χασούρα"(υπερδιογκωμενο δημοσιο)
  ...από το να "αποβάλουμε" την χασούρα ?
  εκθετοντας την υπόλοιπη κοινωνία στο δρεπάνι των οριζοντίων περικοπών -που μεγενθυναν την υφεση & τα λουκετα -..αποφευγοντας μιας εξορθολογισμενης διαχείρισης του συγκεκριμένου προβλήματος..?
  Και αυτή η "αποβαλούσα χασούρα & καυτή πατάτα" θα μπορούσε να συμβάλει στην αναπτυξη & πάρει μία μορφή "εργασιακής διαχείρισης" αναλαμβάνοντας να αποπερατώσει πχ.τα εγκαταλειπόμενα έργα.. σε όλη την χώρα..(που είναι & αρκετά) παίρνοντας τα από τις διάφορες "κατασκευαστικές" κλπ..(αλλα πως να πανε απο το γραφειο-τζαμπαταν..στον δρομο και στην πραγματικη δουλεια..ειναι ενα μεγαλο & αλλο θεμα)

  ΠΟΙΟ ΣΤΡΑΒΑ ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να ΓΙΝΟΤΑΝΕ να παμε..
  ..ποιό ανήθικα έναντι του εννόμου συμφέροντος των "τζάμπα μαγκιών"

  & ψάχνουμε ΠΟΥ & ΠΩΣ να φορτώσουμε τις κραυγαλέες αμαρτίες των ανεύθυνο-υπευθύνων συντεχνιών & της παρέας τους..κυρ. γραμ. του ΚΚΕ..
  ο Λαός μόνον να πληρώνει ?..χωρίς να συμμετάσχει ?..και να μη Απογοητεύεται...μάλιστα..προκειμένου ετσι να δικαιολογεί την ύπαρξη του το ΚΚΕ.!!!!..αλλά και σαν πισινή η οποία που να χρειαστεί?..ΑΝ ΟΥ ΜΗ ΓΕΝΙΤΟ. παμε απατοι.


  & οσον αφορά την μαζική μετακίνηση των βαριά & βαθέων νοοτροπιών του σαπιομεγαλομετοχου αυτού τού καραΚΙΤΣαριου μεταπολιτευτικού προϊόντος..πού άπλωσε βαθιά τις ρίζες του..απειλώντας ακόμα και τις γενεές των εγγονιών μας..θα λειτουργει οσο δεν "ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ την ΗΡΑ απο το ΣΤΑΡΙ"
  (τουλαχιστον γινεται χρησιμοι σε αυτην την διαδικασια..μιας & δεν θελεται να γινεται εσεις εξουσια)

  Πληρώνουμε για την χασούρα των Τραπεζών
  Πληρώνουμε για την απροθυμία & ανικανότητα της Πολιτείας απέναντι στις διάφορες συντεχνίες..
  (οριζόντιες περικοπές γιανά μην φύγουν οι υπεράριθμοι) αλλα εκλεισαν χιλιαδες επιχειρησεις αφηνοντας 1.5μυριο ανεργους
  Πληρώνουμε για τις φοροδιαφυγές..των λαμογιων
  Πληρώνουμε την ανικανότητα της Πολιτείας να εισπράξει βεβαιωμένους λιμνάζον φόρους από μεγαλο φοροφυγάδες...
  Πληρώνουμε τα Υπερβολικά & Κραυγαλέα Υπερ κοστολογημένα έργα..μαζί με τις εξοργιστικές & άθλιες προμήθειες τους..
  Πληρώνουμε την Υπερβολικά κραυγαλέα Σπατάλη (σε όλα τα επίπεδα ) του Κράτους..
  και πάρα πολλά ακόμα ..πού ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ...με αποτέλεσμα να φτάσουμε ορισμένοι
  (πού δεν έτυχε να είναι στο μεγάλο φαγοπότι)
  στην μη Αξιοπρεπή διαβίωση μας...με ότι αυτό συνεπάγετε..
  ως εδω & μη παρ¨εκει.-

  και ΟΛΟ ΑΥΤΟ γιατί είναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ ?
  ..γιατί ΔΕΝ το ΘΕΛΟΥΝ ?
  ..γιατί δεν μπορούν ?
  ..γιατί ειναι στην κοσμαρα τους..1000γιατί..???
  ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ να ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ το ΛΙΠΟΣ από εκεί πού έχει ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΕΙ....
  και όχι στην ΑΘΛΙΑ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ...
  ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ...
  γιατί είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να ΕΧΕΙ το ίδιο ΛΙΠΟΣ ένας πού ΕΦΑΓΕ ένα ΜΗΛΟ..με αυτόν που έφαγε το ΚΑΤΑΠΕΤΑΣΜΑ..ΟΛΟΚΛΗΡΟ.
  και οι τελευταίοι είναι πάρα πολλοί..και ΑΦΟΥ όχι μόνον δεν τιμωρηθήκανε..τιμωρούν & απο πανω τα θύματα τους ..προσφεύγοντας στην ευνοητη & αναμενόμενη λειτουργεια των "ΕΚΤΟΝΩΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ" & έτσι γιναμαι μαλλιά -κουβάρια..μπρος γκρεμός & πείσω ρέμα.
  Ίσως τωρα τοίχο-τοίχο σύριζα & "ΣΤΡΑΜΠΟΥΛΙΓΜΕΝΑ" να περνάμε..? αφαιρώντας τα περιττά (την ηρα απο το σταρι) πού επιδεινώνουν το φορτίο..ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΣ και ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ μόνον τα απαραίτητα ..και τα υπόλοιπα σε δευτερο χρόνο.. & αυτα αν χρειάζονται.. στα ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΑ νεοδιαμορφωμένα ΛΕΛΟΓΙΣΜΕΝΑ δεδομένα

 8. zame avatar
  zame 06/06/2012 18:57:33

  & ναι μέχρι στιγμής ( ισως στοχευμενα) ο Συριζα είναι ο νικητής αλλά μην ξεχνάμε πώς διανύουμε την εποχή όπου διαγωνίζονται οι κολοτουμπες .. γιατί μετά την προκληθείσα εκτόνωση.. έρχεται η γνώση .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.