#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/12/2013 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να πείσει ότι δεν εγκατέλειψε την αντιμνημονιακή πολιτικήΕπικοινωνιακή αντεπίθεση – φιέστα με αφορμή την έλευση στην Αθήνα των εκπροσώπων του ευρωκοινοβουλίου, που «ελέγχουν» το ρόλο της τρόικας στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν υπαχθεί στο μνημόνιο, ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας με επιστολή του στον πρόεδρο της βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ζητάει την κοινή συνεδρίαση των διαρκών επιτροπών οικονομικών, κοινωνικών, ευρωπαϊκών υποθέσεων καθώς και της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της ελληνικής βουλής καθώς όπως αναφέρει στην εν λόγω επιστολή:

«Στις 8 και 9 Ιανουαρίου 2014 θα επισκεφτούν την Αθήνα οι συνεισηγητές της έκθεσης για το ρόλο της τρόικας και τις επιπτώσεις από την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων, Οτμαρ Κάρας και Λεμ Χοάνγκ Νγκοκ, μέλη της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014 τα δύο μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συναντηθούν με το Προεδρείο της Βουλής, καθώς και με τους Προέδρους και Αντιπροέδρους των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων, της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Λόγω της εξαιρετικής σοβαρότητας του υπό συζήτηση θέματος και για τη διευκόλυνση της επιβεβλημένης ανταλλαγής απόψεων ανάμεσα στους θεσμικά αρμόδιους εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σας ζητώ η συνάντηση αυτή να πραγματοποιηθεί με τις προαναφερθείσες Επιτροπές σε πλήρη σύνθεση».

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προσδοκά μέσα από τέτοιου τύπου κινήσεις να εμπεδώσει στην κοινωνία την εικόνα πως ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει το πολιτικό κεφάλαιο και το απόθεμα της πολιτικής βούλησης να διαπραγματευτεί σκληρά με τους εταίρους αλλαγή πολιτικής στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το βάρος που ρίχνει σ’ αυτές τις κινήσεις η Κουμουνδούρου είναι μεγάλο και αυτό διότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί παράλληλα να αντιπαραθέσει τέτοιες κινήσεις στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που δεν είχαν την πλήρη πολιτική συμφωνία της τρόικας όπως η κατάθεση του προϋπολογισμού και η νομοθέτηση για τους πλειστηριασμούς. Ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί με το αίτημα του να συνεδριάσουν σε κοινή ολομέλεια οι επιτροπές της ελληνικής βουλής με τους εκπροσώπους του ευρωκοινοβουλίου, να καταδείξει ότι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει παραπέρα γιατί παραμένει «όμηρος» και «δέσμια» στην πολιτική του Βερολίνου. Και ακριβώς ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στο να εμφανίσει τον πρωθυπουργό ως φοβικό μπροστά στις δυνατότητες που θα είχε να μιλήσει δημόσια και να κατηγορήσει ευθέως την τρόικα για τις ακολουθούμενες πολιτικές στη χώρα μας.

Επί της ουσίας όμως ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να καλλιεργήσει την ψευδαίσθηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εγκαταλείπει την αντιμνημονιακή πολιτική ύστερα απ’ την ευρωπαϊκή στροφή του Τέξας. Στην πραγματικότητα επιχειρεί εκτός όλων των άλλων να διασκεδάσει αυτές τις εντυπώσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όπου συνεχίζουν να εκφράζονται τέτοιοι φόβοι ύστερα και απ’ την επισημοποίηση της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν.

Κάλχας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Mariana avatar
  Mariana 28/12/2013 11:11:44

  Ευτυχώς... με μνημονιακή κυβέρνηση και αντιπολίτευση υπάρχει ακόμα περισσότερο φως στο τέλος του τούνελ.
  Άπλετο και κατάλευκο θα έλεγα.

 2. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 28/12/2013 12:03:14

  Η ηγεσία του σύριζα ετοιμάζει στροφή προς τον πραγματισμό (με την καλή ή την κακή έννοια;) αλλά έχω την εντύπωση ότι άμα γίνουν κυβέρνηση και συνεχίσουν στα μνημονιακά μονοπάτια, θα τους φύγει το μισό κόμμα την επομένη μέρα. Υπάρχουν πολλοί εκεί μέσα από την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κόμμα του 3%,
  που δεν θα βάλουν νερό στο κρασί τους.

  • mara M. avatar
   mara M. @ Γιώργος Αχαιός 28/12/2013 13:15:53

   Και πολύ καλά κάνουν που δεν βάζουν νερό στο κρασί τους. Στο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάμε γιατί συμφωνούμε με τις ιδέες του, πάμε με την ελπίδα ότι μπορεί να αντιμετωπίσει διαφορετικά την κατάσταση και να δώσει ένα τέλος σ'αυτην την κατάσταση, που είμαστε προετοιμασμένοι, μπορεί να είναι και χειρότερο στην αρχή, αρκεί να είναι ΤΕΛΟΣ. Αν μας προδώσει και αυτός, σύντομα θα έχει την τύχη των άλλων δυο.

   • Γιώργος Αχαιός avatar
    Γιώργος Αχαιός @ mara M. 28/12/2013 14:54:33

    "Και πολύ καλά κάνουν που δεν βάζουν νερό στο κρασί τους"

    Πιθανόν έτσι είναι. Απλά επισημαίνω μία πραγματικότητα.

   • George Ν avatar
    George Ν @ mara M. 28/12/2013 16:51:51

    Πολλοί έχουν προσπαθήσει πολλές φορές να πιούν κι άλλο για να τους περάσει το hangover αλλά μέχρι τώρα δεν έχει πετύχει :-)

   • Συντηρητικός Δημοκράτης avatar
    Συντηρητικός Δημοκράτης @ mara M. 29/12/2013 18:36:58

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι ο φορεας των πιο φασιστικων ιδεων στην Ελλαδα ! Ειναι το κομμα που υποθαλπτει την βια ! Ειναι το κομμα που υποστηριζει αυτους που μπαινουν στα πανεπιστημια, και δερνουν τα παιδια, δερνουν τους καθηγητες, και καταστρεφουν τη δημοσια περιουσια ! Ριξε μια ματια στις συνιστωσες του και μετα πες μου αν πρεπει αν στηριξουμε τετοιους ανθρωπους.....

  • MCA avatar
   MCA @ Γιώργος Αχαιός 28/12/2013 14:42:14

   Η εξουσία είναι γλυκιά. Εάν αναλάβουν κυβέρνηση έχει να πέσει πολύ νέρωμα. Δεν είναι λίγο από του πουθενά να αποκτάς τα ινία μιας χώρας. Ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα, δεν θα μπορούσαν να φανταστούν πριν λίγα χρόνια, ότι ενδέχεται στο μέλλον να βγουν πρώτο κόμμα.

   Μνημονιακά μονοπάτια και Ευρωζώνη είναι αναπόσπαστα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει παραμονή στο ευρώ. Άρα αποδέχεται το μνημόνιο. Αυτό οι ψηφοφόροι το γνωρίζουν.
   Μην περιμένετε λοιπόν να φύγει το μισό κόμμα. Απλώς μέρος του εκλογικού σώματος θέλει να αλλάξει τον πολιτικό χάρτη για εκδίκηση. Σου λέει αλλαγές θέλετε; Ε τότε ξεκινάμε από εσάς.

   Η μόνη διαφορά στα οικονομικά που επικοινωνιακά έχει περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ , είναι ότι θα τα βάλει με την οικονομική ελίτ, ώστε να ελαφρυνθούν οι υπόλοιποι. Δεν πιστεύω ότι μπορεί και εκεί θα φάει την μεγάλη ήττα εάν ποτέ κυβερνήσει.

   • Γιώργος Αχαιός avatar
    Γιώργος Αχαιός @ MCA 28/12/2013 15:19:01

    "Η εξουσία είναι γλυκιά. Εάν αναλάβουν κυβέρνηση έχει να πέσει πολύ νέρωμα"

    Θα γίνει μεγάλη προσπάθεια νερώματος και πιστεύω ακράδαντα ότι ο Τσίπρας έχει μνημονιακή ατζέντα. Ωστόσο, θα υπάρξουν κραδασμοί τεκτονικοί:

    1)Εδώ πέρα υπάρχουν τρομερές αντιδράσει στους δεξιούς για ανάλγητες μνημονιακές τακτικές της σημερινής κυβέρνησης πχ στο θέμα της θέρμανσης. Είναι δυνατόν να υπάρχουν λιγότερες στην βάση και στα στελέχη ενός αριστερού κόμματος;

    2)Άμα ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, προφανώς θα έχει δει νωρίτερα μπροστά στα μάτια του, δύο άλλοτε κραταιά κόμματα (ΠΑΣΟΚ & ΝΔ) να εξαφανίζονται μέσα σε λίγους μήνες και την ΧΑ να προβάλλει σαν ο μόνος σοβαρός αντίπαλος. Πόσο πιθανό είναι να πάρει τον ίδιο δρόμο τον αγύριστο δίχως σοβαρές αντιδράσεις; Δεν θα είναι φανερό ότι αυτός ο δρόμος δεν είναι πολιτικά βιώσιμος (έστω ότι είναι οικονομικά);

    3)ΕΠίσης, επιμένω στο αρχικό επιχείρημα: Υπάρχουν και σκληροπυρηνικοί εκεί μέσα. Οι άνθρωποι ασφαλώς αλλάζουν. Αλλά δεν αλλάζουν τόσο πολύ, ούτε αλλάζουν τόσο γρήγορα, ούτε μπορούν να αλλάξουν όλοι.

    Εν κατακλείδι, η ζωή ενός μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πιο δύσκολη απο αυτήν μιας μνημονιακής ΝΔ. Αυτοί που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ έχουν τελείως διαφορετικές προσδοκίες.
    Τέλος, δεν είμαστε στο 2010 ή το 2011. Η υπομονή και η αντοχή όλων μας έχει εξαντληθεί.

    • MCA avatar
     MCA @ Γιώργος Αχαιός 28/12/2013 20:28:39

     Λίγο δύσκολο να βγει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτοδυναμία. Οπότε θα έχει το άλλοθι ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει την πολιτική που θέλει λόγω των άλλων κομμάτων της συγκυβέρνησης.
     Το ότι η πλειοψηφία του κόσμου εξακολουθεί να θέλει την παραμονή στο ευρώ λέει πολλά. Όσο συμβαίνει αυτό, θα μπορεί να υπάρχει συγκυβέρνηση ετερόκλητων κομμάτων που θα τους συνδέει ο σκοπός της παραμονής στην Ευρωζώνη, με έναν εκλογικό πυρήνα τουλάχιστον 40%.
     Μην βιάζεστε να ξεκάνετε την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν πολλοί συνταξιούχοι ακόμα και το προσδόκιμο ζωής εξακολουθεί να είναι υψηλό στην χώρας μας. Αυτό σε συνδυασμό με το ότι υπάρχει αρκετός κόσμος με λίπος και άλλοι που ζουν ακόμα αξιοπρεπώς, με κάνει να πιστεύω, ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στα χνάρια της τωρινής ίσως επιζήσει. Πολλοί φοβούνται πως η επιλογή ΄΄επαναστατικών΄΄ λύσεων μπορεί να φέρει τον ΄΄ξαφνικό θάνατο΄΄ και τα πράγματα να γίνουν πολύ χειρότερα με απρόβλεπτες συνέπειες.
     Τώρα για τους δικούς του ΄΄επαναστάτες΄΄, με λίγο ΄΄τάϊσμα΄΄ και καμιά βίλα για τους μικρούς ώστε να ξεχαρμανιάζουν, θα βολευτεί η κατάσταση. Εάν δε προχωρήσει και σε Ελληνοποιήσεις έδεσε το γλυκό και η βάση θα είναι μπετόν αρμέ. Το τελευταίο μπορεί να μην το κάνει εάν συνεργαστεί με δεξιό κόμμα, αλλά θα έχει το άλλοθι στους κοσμοπολίτες συντρόφους.
     Ο χρόνος θα δείξει…….

     • MCA avatar
      MCA @ MCA 28/12/2013 21:43:36

      διόρθωση.....΄΄για να ξεχαρμανιάζουν΄΄.....

     • Γιώργος Αχαιός avatar
      Γιώργος Αχαιός @ MCA 29/12/2013 07:50:33

      Εγώ δεν βιάζομαι να ξεκάνω την ΝΔ (το πασόκ όμως πάπαλα). Έλεγα πριν ότι προφανώς πρέπει να υποχωρήσει η ΝΔ αν είναι να βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ.

      Πιθανότατα δεν θα είναι αυτοδύναμος ο ΣΥΡΙΖΑ.

      Το μόνο που λέω τελικά είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δυσκολευόταν να πιο πολύ ως μνημονιακό κόμμα από την ΝΔ.

      Κάπου ανάμεσα σε αυτά που λέμε θα είναι η πραγματικότητα το θέμα είναι πόσο θα γέρνει προς την μία ή την άλλη πλευρά.

   • George Ν avatar
    George Ν @ MCA 28/12/2013 16:47:57

    Αρκεί να ξέρεις ότι ΕΣΥ είσαι η οικονομική ελιτ :-)

 3. Στέργιος avatar
  Στέργιος 28/12/2013 14:44:40

  Ό,τι και να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τις γελοιότητες τού Στουρνάρα και του Άρωνι δεν θα τις κάνει.

 4. δημης avatar
  δημης 28/12/2013 18:06:24

  Καλά ...αυτή η...πολιτική είναι σαν το προοδευτικός =σοσιαλιστής...ένα είδος "REXONA".....που δεν σε εγκαταλείπει ποτέ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.