#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/11/2013 09:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ που έβλεπε …το 6μηνο να περνάΧωρίς ιδιαίτερη ζέση και προθυμία να μετατρέψει σε ένα απ’ τα κεντρικά ζητήματα της αντιπαράθεσής του με την κυβέρνηση στέκεται ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των κινητοποιήσεων στα πανεπιστήμια κατά της διαθεσιμότητας παρότι εδώ και τρεις μήνες τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας βρίσκονται σε αναβρασμό.

Οι ανακοινώσεις της Κουμουνδούρου είναι ιδιαίτερα χλιαρές το τελευταίο τριήμερο και ουδεμία σχέση έχουν με την οξύτητα των επιθέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης σε άλλα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας. Παρότι, το θέμα της διαθεσιμότητας και γενικότερα της αναδιάρθρωσης του δημοσίου τομέα και των απολύσεων υπαλλήλων είναι απ’ τα ζητήματα που κατά καιρούς έχει σηκώσει ψηλά ο ΣΥΡΙΖΑ με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της ΕΡΤ. Μάλιστα η περίπτωση της επέμβασης των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής είχε αποτελέσει την αφορμή για να καταθέσει την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που θεωρείται μια κορυφαία κοινοβουλευτική και πολιτική κίνηση.

Στην περίπτωση των πανεπιστημίων ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει εμφανή αδυναμία και σε ένα βαθμό δηλώνει και πρόθεση να αποφύγει να οξύνει τα πνεύματα με την κυβέρνηση με αφορμή αυτό το χώρο. Γενικά τις τελευταίες μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε στη γραμμή της κριτικής προς το υπουργείο ότι απέφευγε εδώ και καιρό το διάλογο, επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για αδιαλλαξία και άκαμπτη στάση που οδηγεί στο κλείσιμο και την υποβάθμιση την τριτοβάθμια εκπαίδευση και ζητούσε απόσυρση του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Αυτό πάντως που παρατηρείται απ’ την πλευρά της Κουμουνδούρου είναι η «άρνησή» της να σηκώσει ψηλά το θέμα εντάσσοντάς το στη γενικότερη αντιμνημονιακή ρητορική της και μάλιστα αυτό να το κάνει στο ανώτατο υψηλό κομματικό επίπεδο.

Οι πληροφορίες θέλουν το ΣΥΡΙΖΑ να «φοβάται» το θέμα κατά τρόπο ανάλογο όπως έγινε και με τις απεργίες των εκπαιδευτικών την περίοδο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων όπου τελικά αναδιπλώθηκε επί της ουσίας κάτω απ’ την πίεση της διεξαγωγής των εξετάσεων. Κατά τρόπο ανάλογο φαίνεται πως επιδρά στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και το ζήτημα της απώλειας του εξαμήνου στα πανεπιστήμια.

Κάλχας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 23/11/2013 10:23:29

  Ο Σύριζα και στη βίλλα Αμαλία είχε αντισαθεί αλλά η κυβέρνηση τον νίκησε επιδεικνύοντας πυγμή.
  Εδώ κατήντησε η χλεύη των ηττημένων...
  Η μήπως η παιδεία για την κυβέρνηση δεν έχει και τόση σημασία όση η Αμαλία?
  (Μάλλον αφου οι φοιτητές δεν θα την ψηφίσουν ούτως ή άλλως στη μεγάλη τους πλειοψηφία).
  Η παραδοχή οτι η κυβέρνηση και ο υπουργός παιδείας είναι ανίκανοι να αντιμετωπίσουν τον Σύριζα στο σημαντικώτερο τομέα του κράτους που είναι η Ανώτατη Παιδεία, σμαίνει παραδοχή ήττας κατα κράτος...

  • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
   Συριζαλβανία του Χότζα @ ΝΙΚΟΛΑΣ 23/11/2013 13:22:55

   Δε θα μπορούσα να προσθέσω ούτε λέξη! Τα είπες όλα!

 2. Giorgis avatar
  Giorgis 23/11/2013 10:35:07

  Μάλον αφήνει τη κυβέρνιση να βγάλει το φίδι από την τρύπα και δεν θέλει να λερωθέι γιατί εντός του Σύραιζα υπάρχουν αντίθετες γνώμες και δεν θέλει να δώσει δικαιολογία στην κυβέρνιση να αλάξει την εστία της υπόθεσης

 3. Asxetos avatar
  Asxetos 23/11/2013 11:22:38

  Γιατί να βγεί επίσημα και να υψώσει το θέμα;
  Μπορεί κάλλιστα να υπονομεύει την κυβέρνηση με τους εγκάθετους που έχει στα ΑΕΙ.
  Γιατί δεν ανοίγει η κυβέρνηση το ΕΜΠ και το ΕΚΠ μήπως είναι λάθος πως φοβάται το ΣΥΡΙΖΑ;

 4. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
  ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ 25/11/2013 11:48:50

  Παιδιά,η διαφορά είναι μία με το μέτωπο των εκπαιδευτικών.Στα πανεπιστήμια η Κυβέρνηση φοβάται έκρηξη των φοιτητών και ο ΣΥΡΙΖΑ τυχόν προβοκάτσια που θα τη χρεωθεί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.