#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/03/2012 11:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύεται το παρελθόνΤην τελευταία διετία, ο ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως ο Αλέξης Τσίπρας, έδειξαν πρωτόγνωρη ωριμότητα, εντός κι εκτός κοινοβουλίου. Με σοβαρό λόγο, αυστηρή όσο και εύστοχη κριτική, προσεκτικές κινήσεις, συνέπεια στις θέσεις και τις απόψεις τους, ασκούσαν αντιπολίτευση, όπως θα έπρεπε να είναι η αντιπολίτευση. Στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, πρέπει να πιστωθεί οτι με τη στάση και το λόγο του στη Βουλή, έφερε πολλές φορές,σε πολύ δύσκολη θέση τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αναγκάζοντάς τον να εκδηλώσει τη φασίζουσα νοοτροπία και ψυχοσύνθεσή του.

Βέβαια, δεν απέφυγαν κάποια λάθη και παγίδες, με χαρακτηριστικότερα την υπόθεση της Υπατίας, τη συζήτηση για το πανεπιστημιακό άσυλο, την αδυναμία να αποτινάξει την υποψία σύνδεσης με τους κουκουλοφόρους. Αυτα όμως θα μπορούσαν να αποδοθούν στη «δογματική εναλλακτικότητα» του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως κάποιων συνιστωσών του. Σε γενικές γραμμές, απο κόμμα διαμαρτυρίας, φεστιβάλ, «διαλόγου» και «κινητοποιήσεων», φαινόταν ότι μετασχηματίζεται σε κάτι αξιόπιστο, που θα μπορούσε, όχι μόνο να ενσωματώσει το θυμό και την απόγνωση μέρους της κοινωνίας, αλλά και να προτείνει λύσεις και διεξόδους.

Διόλου τυχαία λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ είδε τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις να αυξάνονται συνεχώς, αποτυπώνοντας, την απήχηση που είχε η ως τώρα σταση του. Και μετά... Στις 18 και 19 Φεβρουαρίου, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε την «Εναλλακτική πρόταση εξουσίας»!

Ένα κείμενο - συνοθύλευμα τσιτάτων για όλα τα γούστα, κνίτικης κατά κανόνα προέλευσης, με ιδεολογικούς και πολιτικούς όρους  του 50. Μια απόπειρα να κλείσει  το μάτι στο ακροατήριο  του Περισσού , με  ελάχιστα ψήγματα «ανανεωτισμού» και «αναθεωρητισμού»   μπας και  καλυφθούν και οι  άλλοι «πελάτες»… . Ένα κείμενο που αντί να προσελκύσει το  ευρύτερο ακροατήριο, το τρομάζει. Ένα κείμενο  κατώτερο των περιστάσεων που  μόνο να απογοητεύσει μπορεί  τους  σοβαρούς  σκεπτόμενους αριστερούς και να επιβεβαιώσει  όσους πιστεύουν ότι η Αριστερά  απλώς δεν μπορεί...

Αυξήσεις, κρατικοποιήσεις, δημοκρατικός, κοινωνικός, κι εργατικός (!) έλεγχος τραπεζών κι επιχειρήσεων, φορολόγηση και κρατικοποίηση της περιουσίας (του αιώνιου εχθρού) της εκκλησίας, συνδικαλισμός, κινήματα, μετανάστες, οικολογία, κορμοράνοι. Οι ελάχιστες καλές, ρεαλιστικές προσεγγίσεις και προτάσεις,χάνονται μέσα στις απίστευτες, ξεπερασμένες, ανεφάρμοστες, αερολογίες και μπουρδολογίες. Ακόμη και τα μνημόνια, σοβαρότερα και ρεαλιστικότερα μοιάζουν μπροστά σ αυτό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σωστά, είχε εντοπίσει το ψευδές δίλημμα, μνημόνιο ή χρεοκοπια. Και στη θέση του θέττει ένα άλλο δίλημμα μνημόνιο ή... ανοησία!

Δ.Κ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. wx avatar
  wx 15/03/2012 11:54:36

  "Αυξήσεις, κρατικοποιήσεις, δημοκρατικός, κοινωνικός, κι εργατικός (!) έλεγχος τραπεζών κι επιχειρήσεων, φορολόγηση και κρατικοποίηση της περιουσίας (του αιώνιου εχθρού) της εκκλησίας, συνδικαλισμός, κινήματα, μετανάστες, οικολογία, κορμοράνοι"
  Αυτό είναι το 1950;
  Και το 2012 τι είναι, μειώσεις μισθών και συντάξεων, λιγότερη δημοκρατία και κοινωνικό κράτος, κανένας έλεγχος στις τράπεζες, φοροασυλία της εκκλησίας και των εφοπλιστών; Προτιμώ το 50...

  • abcd avatar
   abcd @ wx 15/03/2012 12:06:25

   Το πρώτο θα έλεγα είναι κράτος.
   Το δεύτερο αγορές .

   Ποιος είπαμε κάνει κουμάντο ;

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ wx 15/03/2012 13:15:49

   Το πρώτο είναι το κράτος που έχτισε το ΠΑΣΟΚ. Και είναι αυτό που τώρα γκρεμίζεται και μαζί με αυτό και οι ψευδαισθήσεις για ένα κράτος πατερούλη που δανείζεται από διεθνείς νταβατζήδες για να σιτίζει τα τέκνα του στο δημόσιο πρυτανείο

   • sawas avatar
    sawas @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 15/03/2012 13:41:43

    Πόσο είπαμε είναι το χρέος των "σοσιαλιστικών" ΗΠΑ?

 2. ΔΑΝΑΗ avatar
  ΔΑΝΑΗ 15/03/2012 12:02:16

  Ας κανουμε μια ανοησια λοιπον ας προτιμησουμε τον ΣΥΡΙΖΑ.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ ΔΑΝΑΗ 15/03/2012 12:10:24

   Το ανοησία είναι φοβερού μεγέθους ευφημισμός για την επιλογή αυτή.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΔΑΝΑΗ 15/03/2012 13:16:51

   Είσαι σίγουρη ότι συμφωνείς με την "κυβερνητική" πρόταση εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Έχεις επιχειρήματα; Δεν νομίζω ... Μπερδεύουμε την διαμαρτυρία με την ουσία

  • Κερασία avatar
   Κερασία @ ΔΑΝΑΗ 15/03/2012 15:31:40

   12/03/2012
   Ανακοίνωση Επιτροπής Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την οριστική απόρριψη από τον Αρειο Πάγο αίτησης για νόμιμη αναγνώριση σωματείου της Ξάνθης κατά παράβαση ρητής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

   Η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει με ανησυχία το γεγονός ότι ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης για την αναγνώριση της ως νόμιμου σωματείου παρά την δικαίωσή της από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται άδικα και παράλογα η παραβίαση του στοιχειώδους συλλογικού δικαιώματος ελεύθερης ίδρυσης συλλόγων που προστατεύεται ρητά τόσο από το Σύνταγμα της Ελλάδας όσο και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

   Μάλιστα, είναι λυπηρό από τη σκοπιά της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι η αίτηση απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δεν είναι δεσμευτικές!! Όμως αυτή καθαυτή η άρνηση εφαρμογής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου συνιστά από μόνη της νέα παραβίαση της ΕΣΔΑ , δεδομένου ότι σύμφωνα με το άρθρο 46 της Σύμβασης, τα συμβαλλόμενα κράτη αναλαμβάνουν την υποχρέωση να συμμορφώνονται προς τις οριστικές αποφάσεις του Δικαστηρίου επί των διαφορών στις οποίες είναι διάδικοι.

   Κατά συνέπεια, η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την ελληνική Πολιτεία να πράξει τα δέοντα ώστε οι συμπολίτες μας της μειονότητας της Θράκης να μπορούν να απολαμβάνουν ισότιμα τα δικαιώματα που τους κατοχυρώνει το Σύνταγμα και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση

   To Γραφείο Τύπου
   Προτιμήστε τον

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 15/03/2012 12:05:52

  Με τα φώτα νυσταγμένα και βαρεια...
  ....δυο γενιές χαμένες πίσω δυστυχώς

 4. ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ avatar
  ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ 15/03/2012 12:14:26

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΑΗ ΤΣΙΠΡΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ, ΠΧ ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ. ΑΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ, ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ.

  • όχι άλλα ψέματα ! avatar
   όχι άλλα ψέματα ! @ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ 15/03/2012 13:25:12

   Όλα περίμενα να τα διαβάσω αλλά αγαπητέ Απόλλωνα κατά το κοινώς λεγόμενο μας " κούφανες ". Άκου ο Τσίπρας βρίσκεται πίσω από το σκάνδαλο του "Βοτανικού" που απέτρεψε την δημιουργία Mall και την πλήρη " τσιμεντοποίηση " της περιοχής. Μπορείς να ισχυριστείς πραγματικούς λόγους αντιπολιτευτικούς προς τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, εφ' όσον βέβαια τους διαθέτεις,κάτι που βέβαια στην περίπτωσή σου,δεν φαίνεται να συμβαίνει.Πάντως η ψήφος στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα αποτελούσε ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ για τον επίμονο αγώνα του κατά του Μνημονίου την ώρα που κάποιοι άλλοι είτε σιωπούσαν ,είτε δουλικά το υπηρετούσαν.

   • ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ avatar
    ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ @ όχι άλλα ψέματα ! 15/03/2012 15:06:53

    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΠΑΛΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ. ΓΙΑ ΨΑΞΤΟ ΛΙΓΟ.....Σοβαρά ερωτήματα και έντονο προβληματισμό για τις δυνατότητες των πολιτικών κομμάτων να αντιληφτούν ορισμένα λεπτά ζητήματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια προκαλεί η ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την οποία το ελληνικό πολιτικό κόμμα εκφράζει την ανησυχία του για την απόρριψη από τον Άρειο Πάγο της αίτησης της «Τουρκικής» Ένωσης Ξάνθης για την αναγνώριση της ως νόμιμου σωματείου.
    Η τοποθέτηση αυτή του ελληνικού πολιτικού κόμματος προκαλεί πολλά ερωτηματικά αφού ο ΣΥΡΙΖΑ παραγνωρίζει το γεγονός ότι σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάνης η μειονότητα στην Θράκη είναι θρησκευτική και μάλιστα μετά από πρόταση της Τουρκίας και όχι εθνική.

    Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να αγνοεί την συστηματική προσπάθεια του τουρκικού κράτους, των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και του τουρκικού παρακράτους για τον εκφοβισμό, εκβιασμό και χειραγώγησης της μειονότητας ώστε αυτή να δηλώνει εξ αναγκασμού τουρκική.

    Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ η Ένωση θα έπρεπε να αναγνωριστεί λόγω της δικαίωσής της από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όμως το ελληνικό πολιτικό κόμμα παραγνωρίζει ότι η απόφαση αυτή δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα και επιπλέον δεν φαίνεται να εκτιμά ως απειλή την εκμετάλλευση αυτών των οργανώσεων από το τουρκικό κράτος για την πρόκληση τριβών μεταξύ της μειονότητας και του ελληνικού κράτους. Δυστυχώς η αξιοποίηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την διεθνή κοινότητα και από αναθεωρητικά κράτη αποτελούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση.

    Δυστυχώς όπως φαίνεται τα μαθήματα του Κοσόβου, του Ιράκ, και άλλων περιοχών που στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προκλήθηκαν πόλεμοι, διαλύθηκαν χώρες, αποσχίστηκαν επαρχίες με χιλιάδες νεκρούς, αλλά και η διχοτομική τουρκική πολιτική που εφαρμόστηκε στην Κύπρο στην δεκαετία του 1960 δεν φαίνεται να έχουν απασχολήσει τους ένθερμους υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Σε τελική ανάλυση αν κάποιος καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα της μειονότητας στην Θράκη σίγουρα δεν είναι το ελληνικό κράτος αλλα το τουρκικό που απαγορεύει με τα όργανα του στους Πομάκους να στείλουν τα παιδιά τους στα δημόσια σχολεία μέσω εκβιασμών και απειλών.

    Είναι το τουρκικό κράτος που πληρώνει τις εφημερίδες για να επηρεάζουν την κοινή γνώμη της Θράκης είναι το τουρκικό κράτος που επηρεάζει τα εκλογικά αποτελέσματα στις εκλογές, είναι το τουρκικό κράτος που σπείρει τον εθνικισμό και την διχόνοια στην μειονότητα. Μία απλή επίσκεψη στην Θράκη θα μπορούσε να αποδείξει ποιος τελικά καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά ποιος τρέχει στην Θράκη να τα δει αυτά ;
    ΤΙ ΛΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ???????????

   • ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ avatar
    ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ @ όχι άλλα ψέματα ! 15/03/2012 15:13:09

    ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ. ΨΕΜΜΑΤΑ..........

   • ΑΜΟΡΓΟΣ avatar
    ΑΜΟΡΓΟΣ @ όχι άλλα ψέματα ! 15/03/2012 15:17:20

    ΟΤΑΝ Ο ΛΑΤΣΗΣ ΥΨΩΝΕ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟLE ΠOY HTAN O ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΟ ΣτΕ?(Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟLΕ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΒΓΗΚΕ 10 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ).
    ΜΠΛΕΞΑΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΒΩΒΟΥ ΚΑΙ ΛΑΤΣΗ ΣΥΝΤΡΟΦΕ.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ όχι άλλα ψέματα ! 15/03/2012 20:30:49

    "Τσιμεντοποίηση" της περιοχής!
    Από το google map την έχεις δει τη συγκεκριμένη περιοχή;
    Προφανώς, όπως κάθε Τσυριζαίος που σέβεται τον εαυτό του και την ιδεοληψία του, αν όχι τα συμφέροντα που εξυπηρετεί το κόμμα.
    Εγώ στην συγκεκριμένη περιοχή βλέπω μόνο τσιμέντο, άτακτα εριμμένο, οχήματα, άθλιους δρόμους στρωμένους με κάτι σαν άσφαλτο, μάντρες, βρώμα, Αλβανόγυφτους και Πακιστανούς. Και την γνωρίζω αρκετά καλά, επειδή μένω πολύ κοντά.
    Το Mall σας μάρανε και κινητοποιηθήκατε οι οικολογούσες αριστεράντζες (στις πλάτες αλλωνών)! Ε φάτε, βρώμα τώρα και "κουτσουλιές" "κορμοράνων" (που μάλλον για πακιστανικά σκ... μου μοιάζουν).

 5. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 15/03/2012 12:17:52

  Αναρωτιέμαι ο συντάκτης της ανάρτησης αν ζει στην ίδια χώρα με αυτήν που ζούμε οι υπόλοιποι λογικά σκεπτόμενοι Έλληνες. Πού την είδατε την ωριμότητα στον ΣΥΡΙΖΑ; Δηλαδή, δεν σας έφτανε η υποστήριξή του στους κουκουλοφόρους, η αποφυγή καταδίκης εγκληματικών ενεργειών, η στάση του απέναντι στους λαθρομετανάστες, στο άγος του παρεμπορίου, η στάση του στην υπόθεση της Υπατίας (που σήμανε και το τέλος ανοχής της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στους λάθρο, άρα η Αριστερά έπεσε στον λάκκο που η ίδια έσκαψε);
  Το περίπτερο της Πορτάλιου στην Πανεπιστημίου δεν ήταν ο επίσημος προστάτης του παρεμπορίου; Είχατε δει την κατάσταση την "αθηναϊκή τριλογία" πριν τις δημοτικές εκλογές; Είχα ο ίδιος τηλεφωνήσει στην ΕΛ.ΑΣ., αναφέροντας και την ιδιότητά μου, και μου το είχαν πει: Ξέρετε, υπάρχει ένα εκλογικό περίπτερο εκεί και τους προστατεύει, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα! Σας πληροφορώ ότι επί 1,5 ώρα δεν μπορούσε να μπει στο πάρκινγκ της Ακαδημίας το αυτοκίνητο του τότε Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών! Γιατί ήταν μπροστά τα σεντόνια των Πακιστανο-μπαγκλαντεσιανών! Με το νταβατζηλίκι του Τσίπρα και των άπλυτων τσιπροειδών.
  Εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια γράφω εδώ - και μερικοί δεξιοί διαφωνούσαν μαζί μου - ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον πυλώνα του εθνομηδενισμού και της ισλαμοποίησης της Ελλάδας. Είχα γράψει επίσης ότι η ΝΔ θα τον βρει μπροστά της. Τότε μιλούσαμε όμως για "αντιμνημονιακό μέτωπο" και πέρα έβρεχε. Τα μνημόνια έρχονται και παρέρχονται. Οταν όμως μπαχαλοποιηθεί η Ελλάδα και η πρωτεύουσά της γίνει (αν δεν έχει ήδη γίνει) ένα βρωμερό Ισλαμαμπάντ - προς δόξα της μούλτι-κούλτι ιδεοληψίας και του αντιχριστιανισμού της ακρο-Αριστεράς.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ ΒΙΣ 15/03/2012 12:20:05

   Δεν τελείωσα τη φράση μου: Τότε θα είναι το οριστικό τέλος της ως χώρας, όπως την ξέραμε και όπως μας την άφησαν οι παππούδες μας.
   Για εμένα, ο αγώνας εναντίον της ακρο-Αριστεράς, στην οποία ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι αγώνας ζωής και θανάτου για τον Ελληνισμό.

   • ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ avatar
    ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ @ ΒΙΣ 15/03/2012 15:21:45

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ. ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΣΠΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ BLOCK ΕΠΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ.............. ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΤΟΙ............

 6. avanti avatar
  avanti 15/03/2012 12:38:30

  Η απελπισία είναι κακός σύμβουλος, πολύ κακός και για κόμματα και για ψηφοφόρους.

 7. felix74 avatar
  felix74 15/03/2012 12:49:39

  Η σχεση του συριζα με τους αναρχοφασιστες κουκουλοφορους που σπανε και καταστρεφουν τις περιουσιες του κοσμακη εχει αποδειχθει απειρες φορες.Μεχρι και στο ιντερνετικο αντρο του αναρχοφασισμου,στο indymedia,εχουν ευχαριστησει παμπολλες φορες τους δικηγορους του συριζα που εχουν βοηθησει "συντροφους" να αποφυγουν τα κατεργα.

  Σε οποιοδηποτε σοβαρο κρατος του κοσμου,η συμμορια των τσιπρολαφαζανιδων θα ειχε τεθει εκτος νομου.Αντιθετως στην ελληνικη μπανανια θεωρειται υπευθυνο "δημοκρατικο" κομμα.

  Με τις υγειες μας.

 8. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 15/03/2012 13:00:18

  Ανακοίνωση της Επιτροπής Διακιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την οποία το ελληνικό πολιτικό κόμμα εκφράζει την ανησυχία του για την απόρριψη από τον Άρειο Πάγο της αίτησης της «Τουρκικής» Ένωσης Ξάνθης για την αναγνώριση της ως νόμιμου σωματείου. (h**p://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=26351)

  Η Επιτροπή Διακιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει με ανησυχία το γεγονός ότι ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης για την αναγνώριση της ως νόμιμου σωματείου παρά την δικαίωσή της από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Διακιωμάτων του Ανθρώπου, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται άδικα και παράλογα η παραβίαση του στοιχειώδους συλλογικού δικαιώματος ελεύθερης ίδρυσης συλλόγων που προστατεύεται ρητά τόσο από το Σύνταγμα της Ελλάδας όσο και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Διακιωμάτων του Ανθρώπου.

  Μάλιστα, είναι λυπηρό από τη σκοπιά της προάσπισης των ανθρωπίνων διακιωμάτων ότι η αίτηση απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δεν είναι δεσμευτικές!! Όμως αυτή καθαυτή η άρνηση εφαρμογής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου συνιστά από μόνη της νέα παραβίαση της ΕΣΔΑ , δεδομένου ότι σύμφωνα με το άρθρο 46 της Σύμβασης, τα συμβαλλόμενα κράτη αναλαμβάνουν την υποχρέωση να συμμορφώνονται προς τις οριστικές αποφάσεις του Δικαστηρίου επί των διαφορών στις οποίες είναι διάδικοι.

  Κατά συνέπεια, η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την ελληνική Πολιτεία να πράξει τα δέοντα ώστε οι συμπολίτες μας της μειονότητας της Θράκης να μπορούν να απολαμβάνουν ισότιμα τα διακιώματα που τους κατοχυρώνει το Σύνταγμα και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση

  To Γραφείο Τύπου

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ αλλενάκι 15/03/2012 13:18:20

   Να μία ακόμη απόδειξη πόσο βαθιά νυχτωμένοι είναι οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ

   • abcd avatar
    abcd @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 15/03/2012 14:01:22

    Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει γιατί ακούγεται πως δεν ισχύει ,αλλά αν το αλλάξουμε λιγάκι θα συμφωνούσες ;
    Δεν είναι Τούρκοι οι "πατριώτες" εκεί πάνω ; Με την ανταλλαγή πληθυσμών δεν έμειναν ; Και έμειναν και μετά το 55 και μετά το 74 γιατί ;
    Να στρουθοκαμηλίζουμε ;
    Για δες το αλλαγμένο κείμενο και πες αν συμφωνείς και γιατί δεν έχουμε δει να το γράφει κάποιο Ελληνικό κόμμα συμπεριλαμβανομένου και του ΤΣΥΡΙΖΑ ;
    Κάτι είχε καταγγείλει ένας Έλληνας πρόξενος πρόσφατα τον στήριξε κανείς ; Τον άκουσε κανείς ;
    Οι δράστες που δολοφόνησαν έναν Έλληνα κάνα χρόνο πριν είναι ήδη έξω ,το κατάγγειλε κάποιο Ελληνικό "πατριωτικό" κόμμα ;
    Ορίστε το κείμενο ελαφρώς αλλαγμένο !!
    """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""Ανακοίνωση της Επιτροπής Διακιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την οποία το ελληνικό πολιτικό κόμμα εκφράζει την ανησυχία του για την απόρριψη από τον Άρειο Πάγο της αίτησης της «Ελληνικής» Ένωσης Αργυροκάστρου για την αναγνώριση της ως νόμιμου σωματείου.
    Η Επιτροπή Διακιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει με ανησυχία το γεγονός ότι ο Αλβανικός Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση της Ελληνικής Ένωσης Αργυροκάστρου για την αναγνώριση της ως νόμιμου σωματείου παρά την δικαίωσή της από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Διακιωμάτων του Ανθρώπου, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται άδικα και παράλογα η παραβίαση του στοιχειώδους συλλογικού δικαιώματος ελεύθερης ίδρυσης συλλόγων που προστατεύεται ρητά τόσο από το Σύνταγμα της Αλβανίας όσο και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Διακιωμάτων του Ανθρώπου.
    Μάλιστα, είναι λυπηρό από τη σκοπιά της προάσπισης των ανθρωπίνων διακιωμάτων ότι η αίτηση απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δεν είναι δεσμευτικές!! Όμως αυτή καθαυτή η άρνηση εφαρμογής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου συνιστά από μόνη της νέα παραβίαση της ΕΣΔΑ , δεδομένου ότι σύμφωνα με το άρθρο 46 της Σύμβασης, τα συμβαλλόμενα κράτη αναλαμβάνουν την υποχρέωση να συμμορφώνονται προς τις οριστικές αποφάσεις του Δικαστηρίου επί των διαφορών στις οποίες είναι διάδικοι.
    Κατά συνέπεια, η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την Αλβανική Πολιτεία να πράξει τα δέοντα ώστε οι συμπολίτες μας της μειονότητας της Βορείου Ηπείρου να μπορούν να απολαμβάνουν ισότιμα τα διακιώματα που τους κατοχυρώνει το Σύνταγμα και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση
    To Γραφείο Τύπου """"""""""""""""""""""""""""""""

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ abcd 15/03/2012 14:43:19

     εξ όσων μπορώ να θυμάμαι η ΝΔ είχε γράψει για τον Γκούμα και το βρήκα στο ίντερνετ
     h**p://www.inews.gr/87/nd-meizon-thema-i-apokrypsi-tis-alitheias-gia-ton-gkouma.htm

     και πρέπει να έχει μιλήσει και για τον Έλληνα πρόξενο

     o Syriza έχει διαμαρτυρηθεί για τον Γκούμα;

 9. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 15/03/2012 13:04:31

  Μάλλον ο Şüriza είναι πολύ μπροστά...

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ αλλενάκι 15/03/2012 13:17:30

   αλλενάκι, τo umlaut είναι γερμανοπρεπές;
   Άν ναί, η σωστή γραφή είναι μάλλον Tschürisa (= Τσίριζα).
   Το "Ζύριτσα" με πάει αλλού, σε ξύρισμα, ξυραφάκια μέσα σε νεράντζια κτλ

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Ο Θείος 15/03/2012 13:22:25

    κάτι θα ξέρει ο σύριζα και από αυτά...
    o τουρκισμός στη γερμανική Αυλή ευδοκίμησε πάντως

    τη φωτό του Σόιμπλε με το τυρμπάν την έχεις δεί;...

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ αλλενάκι 15/03/2012 13:57:22

     Χε χε, όχι, αλλά πολύ θα ήθελα...
     Ο άλλος Σβάμπος πολιτικός, ο Τζέμ Έζντεμιρ μιλά σπασμένα Τούρκικα και οι κακές (μωαμεθανικές) γλώσσες λένε ότι έχει εκχριστιανισθεί. Μιλά όμως τη Σβάμπικη διάλεκτο άψογα, όσο και ο "καθιστός Λύκος".
     Δύστυχοι Γερμανοί, σας φάγανε οι Τούρκοι (στα Σβάμπικα, Arm Deidsche, die Türke fresse Ihr)

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Ο Θείος 15/03/2012 14:24:55

      Ο όρος Schwaben αποδίδεται ως Σουηβία στα ελληνικά.

      Οι Σουηβοί (λατινικά: suēvi) ήταν βαρβαρικό φύλο που υποδούλωσε την βορειοδυτική γωνίτσα της Ιβηρικής χερσονήσου (βορείως του Δούρου ποταμού, σημερινά εδάφη πορτογαλικά και ισπανικά) κατά τον 4ο αιώνα μ.Χ. Δυστυχώς, προτού οι υπόδουλοι γηγενείς καταφέρουν να απαλλαγούν από τις εν λόγω γερμανικές ακρίδες, τις διαδέχτηκαν άλλες (οι Βησιγότθοι)...

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ ΚΜ 15/03/2012 14:42:32

      Ορθότατο...
      Επίσης η Σουηβία (στη Βάδη - Βυρτεμβέργη) έβγαλε στο ποαρελθόν γίγαντες του πνεύματος όπως ο Φρειδερίκος Χαίλντερλιν (έγραψε και τον ύμνο "Στουτγκάρδη"), ο Φρειδερίκος Σίλλερ, και αργότερα ο Χέρμαν Έσσε και ο Μπέρτολτ Μπρέχτ ("εγώ ο Μπ. Μπ. είμαι από τα Μαύρα Δάση").
      Σήμερα οι βόρειοι Γερμανοί ειρωνεύονται τους "Σβάμπους" επειδή μιλούν διάλεκτο, είναι ξεροκέφαλοι, γενικά συντηρητικοί, έχουν περίεργο χιούμορ και συνηθέστατα εξηνταβελόνηδες (η "Σουηβή νοικοκυρά" κατά Μέρκελ). Σαν να μην έφταναν αυτά έβγαλαν προσφάτως τον πρώτο Πράσινο πρωθυπουργό Ομόσπονδου κράτους στη Γερμανία, τερματίζοντας 50 χρόνια πολιτικής κυριαρχίας του CDU.
      Προκαταλήψεις "πρωτευουσιάνων", κάτι σαν αυτά που συμβαίνουν με τους δικούς μας Πόντιους.
      Ωστόσο, η Βάδη - Βυρτεμβέργη, παρά τον "επαρχιωτισμό", συντηρητισμό και πολιτική "ιδιορρυθμία", είναι και σήμερα το πιό πλούσιο και πιό τεχνολογικά προηγμένο Γερμανικό κράτος (Μερτσέντες, πληροφορική, ΑΠΕ, βιοτεχνολογία κτλ).

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Ο Θείος 15/03/2012 15:00:28

      Ας είναι καλά οι Σύμμαχοι...

      Την επόμενη φορά όμως, ελπίζω η κατάληξη να είναι διαφορετική.

     • anonymous avatar
      anonymous @ Ο Θείος 15/03/2012 15:16:08

      Και ο ίδιος να μην έχει εκχριστιανιστεί, σίγουρα έχει παντρευτεί Αργεντίνα και σίγουρα τα παιδιά του πρέπει να είναι βαφτισμένα.

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ anonymous 15/03/2012 15:29:58

      Ακριβές, γυναίκα του είναι η Αργεντινή δημοσιογράφος Pia Maria Castro.
      Ως προς το άλλο δεν ξέρω. Άκουσα όμως ότι γιός του λέγεται Λίο και παίζει στη Μπάρτσα.

     • anonymous avatar
      anonymous @ Ο Θείος 15/03/2012 15:49:15

      Ο Özdemir δεν είναι καν Τούρκος, είναι Κιρκάσιος.

    • λεω avatar
     λεω @ αλλενάκι 15/03/2012 13:58:27

     Aν θυμαμαι καλά "αλλενάκι" ο πρώτος που αναγνωριση την υπαρξη τουρικής μειονοτητας και όχι μουσουλμανικής στην θράκη ήταν ο μακαρίτης ο Αβέρωφ .

     Οπότε ο Συριζα δεν κάνει τιποτε παραπάνω απο να υοθετεί τις θέσεις των εκ θεμελιωτών της γαλάζιας παράταξης !!

     Εξάλου πόσο ανθεληνικός έιναι ο ΣΥΡΙΖΑ όταν στο όνομα του μνημονίου τον Ιουνιο θα ξεπουληθούν όλα (ΔΕΚΟ κ.λ.π)
     Αν θυμάμαι καλά ...απο τις στοιχειώδεις γνώσεις που έχω ο έλεγχος των οικονομικών (με τα κυρια μεσα παραγωγής μια χώρας ) απο "αλλες δυνάμεις" είναι υπερ αρκετός για να εξαφανίσεις με χίλιους τρόπους την ταυτότητα της .

     Οποτε απο πατριωτισμό αυτών που ήδη μας κυβέρνησαν λέω να μην πάρω !!

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ λεω 15/03/2012 14:50:39

      Λέω, λέω ότι για τον αβέρωφ δεν έχω ιδέα.

      400 χρόνια υποδούλωσης και γενοκτονίας πάντως δεν στάθηκαν ικανά να σβήσουν την Ελληνική ταυτότητα (λαλιά, θρησκεία, γένος) και με τους βαλκανικούς πολέμους η Ελλάδα ήρθε στα αρχαία σύνορά της (σχεδόν... πλην μερικών ψιλών ακόμα...)

     • λεω avatar
      λεω @ αλλενάκι 15/03/2012 15:24:55

      A......θα σας μαλώσω!!
      Αναζητειστε τα επισημα αρχεια του υπουργείου εξωτερικών την δεκαετία του 1950 και θα βρείτε θυσαυρούς .
      Εάν κάποιος μπορουσε να σας προμηθευσει και παλιά τευχη του περιοδικού "Αντί" (που αποκάλυψε τα έγγραφα απο το υπουργείο εσωτερικών)ίσως ανακαλυπτατε ένα καινουργιο θαυμαστό κόσμο ...τον κόσμο όλων εκείνων των πολιτικών που δημιουργησαν και εκτούρκισαν τις συνειδήσεις των πομάκων της Θράκης .
      Ο προβολέας σας ίσως τότε στρέφονταν 'οχι στο τι λεει ο ΣΥΡΙΖΑ (φανταζομαι όπως εμείς θέλουμε οι Ελληνες της Κωνσταντινούπολης να λέγονται Ελληνες και να έχουν τα σωματεία μας έτσι και οι πομάκοι που δυστυχώς οι δικές μας επίσημες πολιτικές τους βάφτισαν τουρκους θα πρέπει να αποδεχθούμε ότι έχουν το δικαίωμα να λεγονται όπως νομίζουν αφού ποτέ δεν κάναμε κάτι για να τους ενταξουμε πραγματικά σαν ελληνες πολίτες διαφορετικού θρησκευτικού δόγματος!!
      Ας με διορθωσει κάποιος τα ποσοστά του ΣΥΝ- ΣΥΡΙΖΑ εκεί στην περιοχή της θράκης πρέπει να είναι απο τα χαμηλότερα της ελληνικής επικράτειας άρα δεν νομίζω ότι ψαρέυει σε θολά νερά.

     • anonymous avatar
      anonymous @ αλλενάκι 15/03/2012 15:50:52

      Αρχαία σύνορα που τα είδες; Πόντος και Μ. Ασία έγιναν καπνός.

    • daughter of mercy avatar
     daughter of mercy @ αλλενάκι 15/03/2012 18:33:40

     Κρίμα το όνομα Σόι-Μπλε !

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Ο Θείος 15/03/2012 13:38:16

    Τουκοπρεπές είναι το συγκεκριμένο umlaut, Θείο. Δες με προσοχή το πρώτο γράμμα (S) της λέξης.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Ο Θείος 15/03/2012 13:43:01

    Σορρυ, φταίει η άγνοιά μου της τουρκικής γλώσσας και γραφής !
    Είμαι δυστυχώς α-τούρκιστος (!!!, κατά το ανελλήνιστος).

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Ο Θείος 15/03/2012 13:57:36

     Θείο, η προφορά του umlaut στα τουρκικά είναι ίδια με εκείνη στα γερμανικά. Απλώς δεν υπάρχουν -αν δεν απατώμαι- στα τουρκικά οι περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες το φωνήεν με umlaut ακολουθείται από άλλο φωνήεν. Πάντα από σύμφωνο.

     (Πάντως, τα μαθήματα ξένων γλωσσών πληρώνονται. Χρωστάς κάτι ψιλά στο αλλενάκι και σε μένα.)

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Αυριανιστής 15/03/2012 13:59:36

      Merci, που λένε και οι ...Άγγλοι.
      Και στους δύο !

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ Ο Θείος 15/03/2012 14:06:17

      Ο μεγάλος Δάσκαλος Νεοκλής Σαρρής, Θείο, προέτρεπε τους (καλούς) φοιτητές του να μάθουν και τουρκικά. Εγώ δεν υπήρξα φοιτητής του, αλλά το ξέρω. Βέβαια, εσείς οι ροζ αριστερούληδες δεν τον γουστάρατε, τον θεωρούσατε "εθνικιστή" για τον διεθνιστικό χυλό που πρεσβεύετε.

     • anonymous avatar
      anonymous @ Αυριανιστής 15/03/2012 15:25:35

      Δε γίνεται να είσαι πολιτικός επιστήμονας και να μη μιλάς τη γλώσσα της χώρας που μελετάς.

 10. ΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΣ avatar
  ΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΣ 15/03/2012 13:05:28

  Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΑ . ΚΑΤΟΡΘΩΝΕΙ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ ΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ . ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ . ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΧΑΝΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ . ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟΥ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΚΑΘΕΤΕΣ ΔΙΧΑΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΩΣΕΙΣ .
  ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ .

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΣ 15/03/2012 13:30:01

   Ποιός σου είπε ότι ο Σαμαράς είναι αντίθετος με την εθνική συμφιλίωση; Από που το συνάγεις αυτό; Επειδή είπε την αλήθεια και τόλμησε να αγγίξει την ιερή αγελάδα (τρομάρα μας) της μεταπολίτευσης του 74, την Αριστερά; Είναι ψέματα ότι υποστήριξαν όλες τις καταστροφικές κρατικίστικες πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και την ασυδοσία του συνδικαλισμού στη χώρα τα τελευταία 30 χρόνια; Είναι ψέμα ότι με την απίθανη επαναστατική γυμναστική τους (1000 διαδηλώσεις ανά έτος στο κέντρο της Αθήνας) έχουν καταστρέψει την αγορά; Είναι ψέμα ότι στα Πανεπιστήμια πιο πολλά μέλη ΔΕΠ (καθηγητές κλπ) έχει η "ανανεωτική" αριστερά από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ μαζί; Είναι ψέμα ότι η πλειοψηφία των μελετών μεγάλης, μεσαίας και μικρής κλίμακας σε επίπεδο δημοσίων έργων και έργων Νομαρχιών (οδοποιίες) και Δήμων (σχέδια πόλεως, υδραυλικά, αποχετευτικά, δίκτυα άρδευσης) τις έχουν τα τελευταία χρόνια τεχνικά γραφεία αριστερών του ΣΥΝ μαζί με πασόκους; Και άλλα πολλά, να μην σε κουράζω.

   Όπως εθνικό είναι το αληθές. Όχι να λέμε ψέματα για να πετύχουμε δήθεν τη συμφιλίωση. Πρώτα να πούμε την αλήθεια, μετά να κάνουμε ΟΛΟΙ την αυτοκριτική μας (όχι μόνο η ΝΔ όπως έχει ήδη κάνει) και μετά να συμφιλιωθούμε. Ο λαός έχει συμφιλιωθεί σε μεγάλο βαθμό, να συμφιλιωθούν οι αριστεροί πολιτικοί με τους άλλους.

   • avanti avatar
    avanti @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 15/03/2012 14:04:10

    Κρίμα που δεν έχετε το ίδιο πάθος και για τους "υπεύθυνους" εκείνους επιχειρηματίες ή και ελ. επαγγελματίες που τόσα χρόνια δεν έχουν πληρώσει φόρους, δεν έχουν πληρώσει εργοδοτικές εισφορές, επίσης καθόλου δεν βλέπω να σας απασχολούν όλοι εκείνοι οι κρατικοδίαιτοι εργολάβοι & λοιποί επιχειρηματίες, ημέτεροι των κομμάτων που μας κυβέρνησησαν μέχρι σήμερα και άδειασαν τα κρατικά ταμεία. Επίσης σας είναι αδιάφορο ότι οι απλοί Ελληνες φορολογούμενοι πολίτες στηρίζουν με το υστερημά τους τις τράπεζες, ενώ οι ίδιοι τάχυστα θα χάσουν και τις μικρές ιδιοκτησίες τους από το βάρος των χαρατσιών. Αυτό είναι που λένε ότι εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι!

  • anonymous avatar
   anonymous @ ΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΣ 15/03/2012 15:33:31

   Συμφιλίωση δια του αυτοευνουχισμού και με αδικαιολόγητα ενοχικά σύνδρομα δε γίνεται.

   Ήδη η ΝΔ έχει διαρροές δεξιών που βαρέθηκαν αυτή τη νοοτροπία και ο Σαμαράς δυσκολεύεται να τις ανακόψει. Δε φταίει ο ίδιος αλλά ο κομματικός μηχανισμός, του οποίου προΐσταται, και τα πρόσωπα που τον απαρτίζουν.

 11. λεω avatar
  λεω 15/03/2012 13:07:27

  "...Οι ελάχιστες καλές, ρεαλιστικές προσεγγίσεις και προτάσεις,χάνονται μέσα στις απίστευτες, ξεπερασμένες, ανεφάρμοστες, αερολογίες και μπουρδολογίες. Ακόμη και τα μνημόνια, σοβαρότερα και ρεαλιστικότερα μοιάζουν μπροστά σ αυτό...."

  Σαν μεγάλα παιδιά έχουμε και εμείς την δυνατοτητα να κρινουμε εάν πραγματικά το κείμενο του Συριζα είναι μπουρδολογία
  Ας το αναρτήσει ο συντακτης να δουμε μήπως βγάλουμε και εμείς συμπερασμα .
  Εκτός και εάν υπάρχει ο φόβος μήπως το κείμενο της γαλαζιας παράταξης είναι ακόμα μεγαλύτερη μπουρδα με τσιτάτα του τύπου "η οικονομία είναι ψυχολογία" "με την ελπίδα θα έρθει η ανάπτυξη" "καταργηση του ποθεν εσχες για να επανεκινησουν την οικοδομή οι "νοικοκυραίοι" επανεκίνηση της οικονομίας (σιγά μην μας πει κανένας το πως !!) και άλλα ωραία τινά...

  Είναι ενδιαφέρον να δούμε λίγο πριν τις εκλογές ποιοί λένε τις μεγαλύτερες μπούρδες για να ψηφίζουμε και εμείς ανάλογα .
  Τελευταία φορά που θυμάμαι είχαμε κατι σε Ζάπειο 1, Ζαπειο 2, κ.λ.π.
  Αυτά με τις επιστολές του ΣΑΜΑΡΑ περί αποδοχής του προγράμματος του μνημονίου μας τελείωσανε .
  Υπαρχει κατι καινουργιο της ΝΔ για να συγκρινουμε με τις "μπουρδες" των άλλων??

 12. unfair avatar
  unfair 15/03/2012 13:22:08

  καλό κείμενο Δ.Κ.,
  αν ποτέ ξεφύγουν από το παρελθόν τους κ τα τσιτάτα της "δήθεν" εργατικής τάξης κ του "άκρατου" διεθνισμού τους, κ κρατήσουν μια στάση μοντέρνας αριστερής ιδεολογίας [όπως έχει κάνει με ερωτήσεις κ τοποθετήσεις ο Τσίπρας] ίσως βρουν πάνω από 10% κ να σκέφτονται πως υπάρχει ευθύνη σαν κόμμα εξουσίας [μιλάω για περίπτωση συγκυβέρνησης].

  • oneoff avatar
   oneoff @ unfair 15/03/2012 15:32:27

   Μπορείτε παρακαλώ να διευκρινίσετε τον όρο: "άκρατος διεθνισμός";
   Στη συνέχεια θα μπορούσατε να ορίσετε τη"δήθεν εργατική τάξη";
   Ώστε να μπορέσουμε να καταλάβουμε τι λέτε και πιθανώς να απαντήσουμε;

   • unfair avatar
    unfair @ oneoff 15/03/2012 19:28:22

    “άκρατος” διεθνισμός [θεωρία που υποστηρίζει την προώθηση της διεθνούς συνεργασίας και συνεννόησης, πνευματικά και πολιτικοκοινωνικά, και την εξάλειψη των εθνικιστικών προκαταλήψεων / μαρξιστικό δόγμα που προασπίζεται τη διεθνή αλληλεγγύη με την ένωση των λαών και την κατάργηση των συνόρων] – με το άκρατος, εννοώ την ΥΠΕΡΒΟΛΗ που έχουν για τον διεθνισμό [δες επίσης κ για το ΔΕΑ].
    “δήθεν” εργατική τάξη, αν κ με τον όρο αυτόν μπορεί να υπάρξουν αρκετές ασάφειες, εκεί είναι βολιδοσκοπεί γενικά ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν παίρνει θέση να το ονομάσει προλεταριάτο ή λαϊκούς κ είναι γενικά κατά της "αδικίας".
    oneoff, την γνώμη μου είπα, δεν αναζητώ κάποιας απάντησης.

 13. anonymous avatar
  anonymous 15/03/2012 13:22:27

  Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρεωθεί τα Δεκεμβριανά του 2008, τα οποία θεωρούνται ξένη επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας και σύμφωνα με τον εισαγγελέα συνδέονται και με το φερόμενο σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή.

  Έπρεπε να τους είχαν διαλύσει και να μην έχουν δικαίωμα να κυκλοφορούν ελεύθεροι.

  • Γιώργος 33 avatar
   Γιώργος 33 @ anonymous 15/03/2012 13:52:14

   Μάλλον δεν παρακολουθείς τις εξελίξεις φίλε και λες ότι σου κατέβει.
   Για τα γεγονότα του 2008 ασκήθηκε χτες δίωξη για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ και συνομωσία (αφορά ξένες μυστικές υπηρεσίες) σχετιζόμενο με την υπόθεση δολοφονίας του καραμανλή.

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Γιώργος 33 15/03/2012 14:43:58

    Φαντάζεσαι ἄν στήν θέση τοῦ ΚΚβ ἦταν ὁ ἀρχηγός τοῦ τσύριζα ἤ τοῦ μπαστόκ;;;

    Οἱ δεξιοί καί οἱ ἐνοχές μας καλά κρατοῦν! :twisted:

   • anonymous avatar
    anonymous @ Γιώργος 33 15/03/2012 15:53:36

    Κι εγώ τι έγραψα φίλε; Αν δεν κατάλαβες το νόημα να σου το κάνω λιανά. Είτε συνεργάστηκαν είτε τους χρησιμοποίησαν εν αγνοία τους ξένες μυστικές υπηρεσίες. Και στις δυο περιπτώσεις (δόλου και αφέλειας) είναι επικίνδυνοι.

  • oneoff avatar
   oneoff @ anonymous 15/03/2012 15:34:24

   Ποτέ δεν είναι αργά. Ίσως άλλωστε σε αυτούς να αναφέρετο ο κος Σαμαράς όταν υποσχέθηκε να βγάλει τις κουκούλες από τους κουκουλοφόρους ώστε να δει τα πρόσωπα τους.

 14. IOANNIS avatar
  IOANNIS 15/03/2012 13:32:52

  Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.ΣΩΣΤΗ Η ΛΑΘΟΣ, ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.Η ΝΔ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΘΡΩΣΕΙ ΣΑΦΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΟΓΟ.ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ?

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ IOANNIS 15/03/2012 14:01:54

   ΣΥΡΙΖΑ: Αντιπολίτευση διαμαρτυρίας χωρίς ουσιαστική πρόταση διεξόδου από την κρίση. Παράδειγμα: Είναι υπέρ της επιστροφής της δραχμής ή όχι; Υπάρχει σαφής απάντηση; ΟΧΙ

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 15/03/2012 14:10:58

    Υπάρχει, σαφέστατη απάντηση:
    Φράξια Τσίπρα (πλειοψηφία) = κατά της επιστροφής στη δραχμή.
    Φράξια Λαφαζάνη = υπέρ της επιστροφής στη δραχμή.
    Έχετε ξαναδεί κόμμα να κατεβαίνει σε βασικό ζήτημα για τη χώρα με δύο γραμμές; Του λόγου μου που είμαι παλιός ναί, αλλά μας πάει σε ποοοοοοοολύ παλιά, στην ΕΡΕ της δεκαετίας του 1950: Ήταν και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ.

   • Παύλος avatar
    Παύλος @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 15/03/2012 14:12:47

    Φυσικά και υπάρχει. Είναι απολύτως υπέρ της παραμονής στο ευρώ και την Ε.Ε. Δείτε οποιοδήποτε επίσημο κείμενο αναφέρεται στο ζήτημα.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Παύλος 15/03/2012 14:22:02

     Εύχομαι να το εννοούν.
     Μόνο που η φράξια περνάει τη δική της γραμμή στα ΜΜΕ.
     Ο λαζαρίδης και ο Παν-Πάν παλιά, στον Ροφό, ήταν μπροστά τους αρσακειάδες.

     • λεω avatar
      λεω @ Ο Θείος 15/03/2012 15:12:11

      Θείο!! αυτό το "Εύχομαι να το εννοούν" παραπέμπει σε Πρωτόπαπα του Πασοκ που όταν εβγαινε και έλεγε στα κανάλια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την βία ..όταν ο Τσίπρας έβγαινε και έλεγε ότι καταδικάζει την βία ανταπαντούσε ο Πρωτόπαπας "εύχομαι να το εννοούν"

      Θειο μπας και είσαι ο......μπα δεν νομίζω!!

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ λεω 15/03/2012 17:49:22

      Λεω, μή με βάζεις σε πειρασμό με πρωτοπαπάδες και τσιπουρωμένους Τσίπουρες,
      Φτου σκουληκομελισσομηρμυγκότρυπα !

 15. στεφανος γεωργίου avatar
  στεφανος γεωργίου 15/03/2012 14:04:56

  εσείς κύριε Δ.Κ. που γράφετε αποσπασματικά τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλίδες μας λέτε που ακριβώς διαφωνείτε και τι θεωρείτε οτι είναι ανοησία..γιατί κάποιος μπορεί να πιστέψει οτι αυτά είναι "ψιλά" γράμματα για εσάς και να μην τα καταλαβαίνετε και τόσο..και αν μας απαντήσετε ίσως σας βοηθήσουμε προς κατανόηση..πάντως τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα πιστεύω θα τα έχετε "κατανοήσει"(αν και πολύ αμφιβάλλω)..όσο για διλήμματα σωστά τα λέτε..κάποιοι επέλεξαν και μνημόνιο και ανοησία και χρεοκοπία....του λαού....

 16. anonymous avatar
  anonymous 15/03/2012 16:12:54

  Η ανταλλαγή των πληθυσμών έγινε στη βάση της θρησκείας. Χριστιανοί ορθόδοξοι (Ασσύριοι, Αρμένηδες, Έλληνες, τουρκόφωνοι) Ρωμιοί κατά την Οθωμανική αντίληψη αντηλλάγησαν με μουσουλμάνους της ηπειρωτικής Ελλάδας. Από την ανταλλαγή εξαιρέθηκαν οι Ρωμιοί της Πόλης και σε αντάλλαγμα οι μουσουλμάνοι της Θράκης (25% Πομάκοι, 25% Τσιγγάνοι, 50% Τουρκογενείς) και με παρέμβαση του παππού Πάγκαλου οι Τσάμηδες ως εθνική μειονότητα. Ως αρβανίτης τους θεωρούσε αλβανούς και τους προστάτεψε.

  Μετά τα γεγονότα του 1955-61 και την εκδίωξη των Ρωμιών από την Πόλη είναι αυτονόητο ότι πρέπει να φύγουν και οι Μουσουλμάνοι της Θράκης για την Τουρκία. Επίσης οι πρόσφυγες δεν έχουν πληρωθεί τις περιουσίες τους. Εδώ ήρθαν 1,5 εκ. πλούσιοι και πήγαν 500.000 φτωχοί. Οι περιουσίες έπρεπε να κοστολογηθούν και να πληρωθεί η διαφορά. Δεν πληρώθηκε ποτέ. Ο Βενιζέλος παραιτήθηκε και σε αντάλλαγμα πήρε τη δέσμευση της Τουρκίας να μην εξοπλίζεται στο Αιγαίο. Η Τουρκία έγραψε τη δέσμευση στα παλιά της τα παπούτσια και για πρώτη φορά βγήκε ο στόλος στο Αιγαίο 2-3 μήνες πριν το Κυπριακό. Από τη στιγμή που καταπάτησε και αυτή τη συμφωνία έχουμε το δικαίωμα να διεκδικήσουμε τις αποζημιώσεις. Αν γίνει κανένα νταβαντούρι και τους κερδίσουμε θα τα θέσουμε όλα μαζί.

  Οι "πατριώτες" όπως τους λες με τα εισαγωγικά δεν είναι λοιπόν Τούρκοι. Είναι μουσουλμάνοι τους οποίους επιδιώκουν να καπελώσουν οι Τούρκοι, οι οποίοι Τούρκοι χρωστάνε τις περιουσίες των προσφύγων.

 17. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 15/03/2012 16:19:02

  ε, σχεδόν λέω... ...

 18. εγω avatar
  εγω 15/03/2012 16:58:03

  πόσο τα εκατό διαρροές έχουμε στον ΣΥΡΙΖΑ και γράφονται τέτοια άρθρα;

 19. ο ίδιος avatar
  ο ίδιος 15/03/2012 17:01:24

  Για ψάξε κύριε εγγράμματε και πες μου σε πιο λεξικό υπάρχουν καταχωρημένα τα ψέματα ως "ψέμματα;"Μέχρι και το λεξικό του Δημητράκου που έχω από μαθητής,εδώ και (40) χρόνια με ένα "μ" το έχει.Όσον αφορά τα ΔΗΘΕΝ ιδιοτελή συμφέροντα που ήθελε να εξυπηρετήσει στο Βοτανικό ο Τσίπρας είναι ένα γελοίο επιχείρημα της " ηττημένης " πλευράς Βωβού .
  Τέλος η θέση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για τους μειονοτικούς της Ξάνθης είναι απολύτως δημοκρατική και ορθή.
  Αλλά τι " σκαμπάζεις " εσύ από τέτοια νοσταλγός ων φασιστικών καθεστώτων ,όπως από τα συμφραζόμενα συμπεραίνω καθ' ότι τα λεγόμενά σου έχουν σαφέστατες αναφορές στον "Ελεύθερο Κόσμο " και την " Ελεύθερη Ώρα ";

  • ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ avatar
   ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ @ ο ίδιος 15/03/2012 17:58:49

   NΟΣΤΑΛΓΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΜΑΙ. ΕΠΕΣΕΣ ΕΞΩ, ΦΑΣΙΣΤΑ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

   • ο ίδιος avatar
    ο ίδιος @ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ 15/03/2012 19:08:04

    Νοσταλγός της χούντας είσαι και όλα τα άλλα φιοριτούρες είναι για ξεκάρφωμα.Τελικά επιβεβαίωσες πλήρως το σχόλιό μου.
    Υ.Γ Κύριε γλωσσαμύντορα το πιο από το προηγούμενο σχόλιό μου που μου διέφυγε αντί "ποιο" πως και δεν το εντόπισες;

 20. Nik avatar
  Nik 15/03/2012 17:32:55

  Πασόκ ίσον λίγο αριστερά, πήγαμε, και βουλιάξαμε. Συρ. ίσον περισσότερο αριστερά με προοπτική περισσότερο βύθισμα;

  Τα τραβάει τα βάσανα ο οργανισμός σας. Ψηφίστε το ντε, να δούμε τι θα και πως θα τα κάνει!

 21. ΓΣΠΥΡΟΥ avatar
  ΓΣΠΥΡΟΥ 15/03/2012 18:28:38

  "Την τελευταία διετία, ο ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως ο Αλέξης Τσίπρας, έδειξαν πρωτόγνωρη ωριμότητα"
  Μπραβο, εξαιρετικό Χιούμορ!

 22. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 15/03/2012 18:42:41

  Δεν υπαρχει λογος να ανησυχειτε για τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσια.Παραδοξως ειναι πολυ πιο επικινδυνος εκτος αυτης με το σπονσοραρισμα αναρχικων και καταστροφεων.
  Εαν αντιθετα βρεθει στην εξουσια και εντος του βεληνεκους Μερκελ θα εχει την τυχη του λεφτα υπαρχουνΓΑΠ.
  Η συντριβη της κυβερνησης της αριστερας θα ειναι και συντριβη της ελληνικης οικονομιας αλλα μετα θα απαλλαγουμε μια και καλη απο αυτους οπως με το ΠΑΣΟΚ.
  Υπαρχει σοφια στη θεση του ΚΚΕ που δεν δεχεται να κυβερνησει χωρις 'λαικη εξουσια' δηλαδη χωρις δικτατορια.
  Κυβερνηση αριστερας χωρις δικτατορια σημαινει ανατροπη της στις επομενες εκλογες μετα την αποδειξη οτι λεφτα δεν υπαρχουν.

  • anonymous avatar
   anonymous @ ψυχραιμια 15/03/2012 19:53:00

   Από αυτούς δεν απαλλάσσεσαι ποτέ. Κάποιος τους χρηματοδοτεί διαχρονικά διότι είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι και παίζουν το ρόλο της πέμπτης φάλαγγας, όπως κι εσύ γράφεις.

  • ΓΣΠΥΡΟΥ avatar
   ΓΣΠΥΡΟΥ @ ψυχραιμια 15/03/2012 21:10:28

   @ψυχραιμια. Η εμπειρικη γνώση αναιρεί καθε δυνατότητα να μαθουμε ότι η φωτια καιει, χωρις να καψουμε τα χέρια μας.
   Δηλαδή η κατάρρευση του κομμουνισμου το 1989 οι ταλαιπωροι Αλβανοί και οι δυστυχισμένοι Βαλκανιοι και Ανατολικοευρωπαίοι δεν μας δίδαξαν τίποτα;

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ΓΣΠΥΡΟΥ 15/03/2012 21:55:13

    Βλεπεις εσυ να μας διδαξαν;
    Οχι μονο η ελληνικη αριστερα περασε αλωβητη απο την καταρρευση αυτη αλλα εχει γεμισει ανθρωπους που εχουν και τουπε απεναντι στους υπολοιπους τους οποιους θεωρουν καθυστερημενους ενω σε καμμια περιπτωση δεν θεωρουν οτι τα δεινα των Αλβανων ή των Βουλγαρων τους αφορουν.
    Μαλιστα καταφερονται εναντιον ενδεχομενης 'βουλγαροποιησης' των μισθων στην Ελλαδα που δηθεν επιβαλλει ο καπιταλισμος ή η ΕΕ ξεχνωντας οτι το 1945 το βιοτικο επιπεδο της Βουλγαριας ηταν σαφως ανωτερο της Ελλαδος.
    Σε ορισμενες μαλιστα 'φιλομεταναστευτικες' διακηρυξεις χρησιμοποιουσαν ενα λογο παρομοιο με αυτον αριστερων πρωην αποικιακων χωρων για μεταναστες απο τις αποικιες ωσαν η Ελλαδα να ειχε ποτε αποικιες στα Βαλκανια και μαλιστα τις χωρες που τρεις δεκαετιες πισω εξυμνουσαν και να τους χρωσταει κατι.
    Ξερεις κατι φιλε μου.Εαν ο Καραμανλης επαιρνε μετρα αμεσως μετα το 2004 θα ειχε την τυχη του Μητσοτακη,η παραταξη μετα την επαναληψη του 90-93 θα ειχε διαλυθει,θα ειχαμε ομως αποφυγει το ΔΝΤ και τωρα το ΠΑΣΟΚ θα μας ζαλιζε τα αυτια για το σοσιαλισμο του.
    Λοιπον μια κυβερνηση Τσιπρα ενδεχομενως να ειναι χρησιμη αν και απεχουμε πολυ απο αυτο.

 23. ela nte avatar
  ela nte 15/03/2012 18:52:26

  οι διαρροές προς ΣΥΡΙΖΑ είναι 5% και προς ΚΚΕ 3% ...
  αυτό δεν είναι πολιτική και στρατηγική ήττα, είναι ιδεολογική ήττα της ΝΔ του Σαμαρά...

 24. sakis avatar
  sakis 17/03/2012 12:48:26

  Ακούσατε άραγε ποτέ αυτούς τους υπέρμαχους των δικαιωμάτων να ασχολούνται, έστω κι επιδερμικά, με τα δικαιώματα των ελληνικών μειονοτήτων σε Αλβανία, Σκόπια και Τουρκία φαντάζομαι η Αλβανία και η Τουρκία αποτελούν τους πυλώνες της παγκόσμιας δημοκρατίας και οι ελληνικές μειονότητες στις χώρες αυτές περνάν εποχές φοβερής ''δημοκρατικότητας''.
  φαντάζομαι οι πιο ενθερμοι οπαδοί αναγνώρισης ''τουρκικής'' ένωσης Ξάνθης όπως είναι ο ''αντιρατσιστικός'' και ''αντιφασιστικός'' Συριζα θα ήταν και η ακροδεξιά και φασιστική συμμορία γκρίζοι λύκοι της Τουρκίας και έχω μια μεγάλη απορία πως γίνεται αντιρατσιστικά ελληνικά κόμματα να συμπλέουν απόλυτα με ρατσιστικά και φασιστικά κόμματα εκτός Ελλάδας είτε Τουρκικά είναι αυτά είτε σκοπιανά είτε Αλβανικά φαίνεται ότι ο εθνικισμός είναι κακός εντός συνόρων ενώ εκτός θα πάνε να τον ''αγιοποιήσουν''.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.