#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/12/2013 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ "ξύνεται στην γκλίτσα της τρομοκρατίας"Με την περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ ισχύει το «ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη». Το πρόβλημα δεν βρίσκεται στο γεγονός ότι υιοθετείται απ’ την αξιωματική αντιπολίτευση το αίτημα του Σάββα Ξηρού για την αποφυλάκισή του εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Το πρόβλημα βρίσκεται στην «αδυναμία» του ΣΥΡΙΖΑ να κατανοήσει τα όρια ανάμεσα στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των κρατουμένων και του νομικού πολιτισμού της δημοκρατίας απ’ τη μια και στις κινήσεις όπως αυτή της Αυγής που μοιραία δίνουν λαβές και μπορούν να ερμηνευτούν ακόμη και ως πολιτική κάλυψη της δράσης της «17Ν».

Αν τα πράγματα έμεναν στην επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε το θέμα και να θεωρηθεί λήξαν. Γιατί σ’ αυτή την ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται για να τεκμηριώσει την υποστήριξή του στο αίτημα για την διακοπή της ποινής που εκτίει ο Σάββας Ξηρός, απόφαση καταδικαστική για τη χώρα μας απ’ το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Στρασβούργου σύμφωνα με την οποία στην περίπτωση του Σάββα Ξηρού εφαρμόζονται «εκδικητικές μέθοδοι κράτησης» που δεν του επιτρέπουν να φροντίσει τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Όμως το πρόβλημα ξεκινάει, ακυρώνοντας τέτοιου τύπου παρεμβάσεις του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ πρώτα απ’ όλα, όταν στην εφημερίδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης την Αυγή εμφανίζονται κείμενα όπως αυτό του Σαββάτου στις 14 Δεκεμβρίου που τιτλοφορείται «Να πάρουν τώρα άδειες από τη φυλακή οι Δ. Κουφοντίνας και Αλ. Γιωτόπουλος» και φέρει την υπογραφή «Φίλοι και Σύντροφοι του Δημήτρη Κουφοντίνα».

Αν το θέμα ήταν να τηρηθούν οι δικονομικές εγγυήσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα των κρατουμένων, αυτό μπορούσε να καταγραφεί δημοσιογραφικά χωρίς η Αυγή να παράσχει στέγη στους «φίλους και συντρόφους του Δημήτρη Κουφοντίνα», καθώς παρέχονται προσχήματα και άλλοθι που μοιραία δημιουργούν συνειρμούς ακόμα και για πολιτική κάλυψη της Αριστεράς στη δράση της 17 Νοέμβρη και εν γένει της τρομοκρατίας. Και αυτό είναι άλλης τάξης ζήτημα απ’ την υπεράσπιση των δημοκρατικών κανόνων στους οποίους εντάσσονται και τα δικαιώματα των κρατουμένων όποιοι και αν είναι αυτοί. Τόσο πολύ δύσκολο είναι για τη διεύθυνση της Αυγής να αντιληφθεί το αυτονόητο και τις λεπτές ισορροπίες σε τέτοια ευαίσθητα, πριν απ’ όλα για την Αριστερά θέματα;

Το χειρότερο απ’ όλα για το ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι με αυτούς τους χειρισμούς της Αυγής ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αυτό που υποτίθεται ότι καυτηριάζουν οι «φίλοι και σύντροφοι του Δημήτρη Κουφοντίνα», δηλαδή ενισχύει αντί να αντιμετωπίζει την ιδεολογική επίθεση του συστήματος κατά της αριστεράς με αφορμή τη δράση της 17 Νοέμβρη.

Και το κυριότερο για τη διεύθυνση της Αυγής είναι ότι κάνει τέτοιες «πατάτες» τη στιγμή που, σύμφωνα με τις καταγγελίες της ίδιας της Αριστεράς, τρομοκρατία και μυστικές υπηρεσίες του κράτους λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία σε πάρα πολλές περιπτώσεις, αν δεν είναι φτιαγμένες και απ’ το ίδιο χέρι.

Τελικά φαίνεται πως η μικροαστική ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ είναι τέτοια που δεν τον αφήνει να απαλλαγεί από παθογένειες οι οποίες ταυτόχρονα, φαίνεται να τον κρατούν εκτός αστικού συνταγματικού τόξου, αλλά και τον φέρνουν σε αντιπαράθεση με το εργατικό κίνημα και τον ιστορικό χώρο της αριστεράς. Έτσι λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ σε στιγμές κοινωνικής έξαρσης και έντασης «παρασύρεται» απ’ το «μπάχαλο» και σε στιγμές ύφεσης του κινήματος, ή σε στιγμές που σκοτεινοί κύκλοι επιδιώκουν την αιματοχυσία όπως πχ με τις δολοφονίες του φθινοπώρου, ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο εγγυητής της ομαλότητας! Το αποτέλεσμα τελικά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να άγεται και να φέρεται κατά πως βολεύει (ή νομίζει πως τον βολεύει) η περίσταση.

Ύστερα απ’ όλα αυτά ας ψαχτούν μεταξύ τους στην Κουμουνδούρου που παραπονιούνται γιατί «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και η ΝΔ δεν σχολιάζουν την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Κάλχας

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 20/12/2013 10:42:12

  H 17N ηταν κομμουνιστικη οργανωση και αυτό ηταν προφανες σε ολους εκτος από το μεταπολιτευτικο κατεστημενο που ειχε αγιοποιησει την αριστερα και τα εγκληματα της.Ειναι πολύ φυσικο να ασχολειται ο ΣΥΡΙΖΑ με τους 17νοεμβριτες.
  Δικοι τους ανθρωποι είναι.

 2. ΜΕΤΑΝΑΣΤΗς avatar
  ΜΕΤΑΝΑΣΤΗς 20/12/2013 10:56:23

  Δυστυχως η ανεξέλεγκτη ηγεμονία της Αριστεράς , κατάλοιπο της Μεταπολίτευσης , όπου η ένοπλη βία που ικανοποιεί τους στρατηγικούς σχεδιασμούς τους , δεν μπορεί , όπως και στην συγκεκριμμένη περίπτωση να κατανοήσει τι σημαίνει η υιοθεσία θέσεων του κάθε Κουφοντίνα ή Γιωτόπουλου κλπ συμμορίας ...
  Αλήθεια μήπως θα έπρεπε να ερωτηθούν από τώρα πως σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν την ακόμη υπαρκτή τρομοκρατία των πόλεων , εαν αναγκαστούν να κυβερνήσουν ?
  Και το κυριότερο αδιαφόρως απ'όπου κι αν προέρχεται και για οιουσδήποτε λόγους ....
  Εν τέλει , όλοι αυτοί οι πιστολάδες , θα έπρεπε να είχαν σκεφτεί και το ενδεχόμενο να εκτίσουν κάποια στιγμή μεγάλο μέρος του υπολοίπου της ζωής των στη φυλακή , κάθε φορά που τραβούσαν την σκανδάλη ...
  Αρα προς τι η υπεράσπιση απο την ΑΥΓΗ ... ?
  Εκτός αν νοιώθουν τόσο συγγενείς στην ιδεολογία των όπλων και της ένοπλης βίας ....

 3. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 20/12/2013 13:26:34

  Μα θα αφήσουν οι ΣΥΡιζαίοι τους ανθρώπους τους στη φυλακή; Είσαστε σοβαροί; Οι τρομοκράτες πρέπει να αποφυλακιστούν!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Avariel avatar
  Avariel 20/12/2013 13:27:57

  Θέλω να πιστεύω ότι δεν έχουν ζαλιστεί από την αναμονή... της καρέκλας. Θεωρώ ότι απλά έχουν πολύ χιούμορ στην Κουμουνδούρου, φλεγματικό μεν, διούμορ δε.

 5. Κώστας ,Πεύκη avatar
  Κώστας ,Πεύκη 21/12/2013 00:06:04

  Ο ΣΥΡΙΖΑ καμιά σχέση δεν έχει με κομμουνισμό -μαρξισμό -λενινισμό.Όπως επίσης και η 17 Ν δεν ήταν κομμουνιστική οργάνωση, αλλά τρομοκρατική αναρχοαυτόνομη αριστερίστικη κίνηση .Για αυτό και την στηρίζουν οι Συριζαίοι.
  Το ΚΚΕ είναι κομμουνιστικό κόμμα, ούτε αριστερό, ούτε δεξιό, ούτε κεντρώο.Είναι το κόμμα της εργατικής τάξης και οι τρομοκράτες της 17 Ν , ήταν και είναι εχθροί της εργατικής τάξης.

 6. nikos87 avatar
  nikos87 21/12/2013 10:07:32

  συμφωνώ αλλά: Η δικη της 17Ν εγινε επι ΝΔ. Κοιτάξτε τους κατηγορούμενους στην αίθουσα του δικαστηρίου. Άνεση και χαμόγελο. Φανταστείτε πως θα ήταν οι κατηγορούμενοι τρομοκρατίας σε άλλη σοβαρή χώρα. Τι ψάχνετε να βρείτε? Κοροιδια

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.