#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/11/2013 12:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε τελικά να τα κάνει μπάχαλοΤελικά μάλλον υποτίμησε τον ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση. Το μπάχαλο που ήθελε επί μήνες να δημιουργήσει το κατάφερε σε δύο βασικούς τομείς της καθημερινότητας. Την υγεία και την παιδεία. Και με τον καλύτερο τρόπο εκμεταλλεύεται τις γκάφες του και την ανεπάρκειά του, σε θέματα όπως οι τιμές των φαρμάκων.

Στο χώρο των Πανεπιστημίων είμαστε 13 εβδομάδες με κλειστά τα δύο βασικά ΑΕΙ της Αθήνας, το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ. Το πιο πιθανό είναι να χαθεί το εξάμηνο ή αν δε θα χαθεί θα γίνει με τέτοιο τρόπο που θα υποβαθμίσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Έγιναν αρκετά λάθη από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας. Διότι δε μπορεί να μιλά κανείς για επιτυχημένη διαπραγμάτευση όταν επί 80 ημέρες είναι κλειστά τα πανεπιστήμια. Είτε θα έπρεπε να υπάρχει μια πιο δυναμική παρέμβαση, όπως π.χ. η επίταξη είτε θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει ο διάλογος νωρίτερα. Διότι τώρα ο κ. Αρβανιτόπουλος κατηγορείται ότι υπαναχώρησε σε ότι αφορά τη διαθεσιμότητα αλλά οι διοικητικοί υπάλληλοι τον «άδειασαν» κι εξήγγειλαν νέες απεργίες.

Υπάρχει, πάντως, μια μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια που μόλις χθες τονίστηκε από τον υπουργό. Ότι οι αποφάσεις των διοικητικών υπαλλήλων και των καθηγητών στα ΑΕΙ λαμβάνονται από μια μικρή μειοψηφία. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ειδικά στο ΕΚΠΑ, συγκεκριμένοι καθηγητές που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ στέλνουν συνεχή e-mails στους συναδέλφους τους προκειμένου να συγκρουστούν με την κυβέρνηση. Οι ίδιοι έχουν συμμαχήσει με ακραίους διοικητικούς υπαλλήλους που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να κάνουν μπάχαλο τα ΑΕΙ. Όπως και τα κατάφεραν μια χαρά στις πλάτες των χιλιάδων φοιτητών και των οικογενειών τους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκατοντάδες διοικητικοί που έχουν διοριστεί εκτός ΑΣΕΠ και με «τρελά» ρουσφέτια συγκεκριμένων καθηγητών, τώρα έχουν στραφεί στον ΣΥΡΙΖΑ που τους υπόσχεται ότι θα αλλάξει τα πάντα όταν γίνει κυβέρνηση. Σε βραδινή δήλωσή του ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε: «Το ΕΚΠΑ παραμένει παρανόμως κλειστό. Μια μικρή μειοψηφία διοικητικών υπαλλήλων συνεχίζει να κρατά σε ομηρεία φοιτητές, καθηγητές αλλά και τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων τους. Σήμερα μια μικρή ομάδα του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ εξαφάνισαν την κάλπη στη γενική συνέλευση για να εκβιάσουν αποφάσεις δια βοής. Γιατί επιδιώκουν το χάος. Διάλογος όμως με το Καποδιστριακό πανεπιστήμιο κλειστό δεν γίνεται. Η πολιτεία ούτε συναλλάσσεται, ούτε εκβιάζεται».

Κάπως αργά, μάλλον η προειδοποίηση καθώς ένας πανεπιστημιακός όπως ο κ. Αρβανιτόπουλος βλέπει να διαλύεται η Τριτοβάθμια εκπαίδευση από συγκεκριμένες ακραίες ομάδες.

Στο άλλο μέτωπο της Υγείας επικρατεί το απόλυτο χάος. Ο Αντ. Μπέζας δήλωσε χθες ότι διακόπτονται οι συμβάσεις με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι συνεχίζουν τις απεργίες. Πρόκειται για 1.000 άτομα τα οποία, προσέξτε, ήταν το πρωί κανονικά στον Οργανισμό και το απόγευμα δέχονταν ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Και πληρώνονταν από τον ΕΟΠΥΥ σε μια ιδιότυπη συναλλαγή ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες.

Αυτοί οι γιατροί, όμως, κάνουν απεργία και ταλαιπωρούν μέρες τώρα τους ταλαίπωρους ασφαλισμένους. Και στην περίπτωση αυτή υπάρχουν κομματικές παρεμβάσεις από συγκεκριμένους γιατρούς – συνδικαλιστές οι οποίοι εκτελούν κομματική... εργασία και εντολή. Και είναι γεγονός ότι η δημόσια υγεία βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Υπάρχουν τεράστια προβλήματα και απειλούνται ζωές. Όμως, πρέπει να σταματήσει επιτέλους και η ασυδοσία πολλών ετών από κάποιους που έτρωγαν με χρυσά κουτάλια.

Όπως και να έχει, πάντως, στους δύο αυτούς τομείς δοκιμάζεται η κυβερνητική συνοχή, προτού καν έρθουν και οι κρίσιμες ψηφοφορίες. Η καθημερινότητα, δηλαδή η παιδεία και η υγεία, μαζί με την ασφάλεια, είναι αυτά που ρίχνουν κυβερνήσεις. Πρέπει να προσέξει πολύ, επομένως, η κυβέρνηση και να δώσει λύσεις σε χρονίζοντας προβλήματα, πριν να είναι αργά.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 29/11/2013 12:35:30

  Τελικά, φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από την κυβέρνηση.
  Έτσι ήταν και στην κατοχή.
  Έφταιγαν αυτοί που έκαναν αντίσταση και θύματα ήταν οι κατακτητές και οι συνεργάτες τους!

  • task avatar
   task @ εναςάσχετος 29/11/2013 18:48:11

   ναι τωρα θυσιάζονται για τα ιερά και όσια της φαρμακοβιομηχανίας
   είναι αυτοι που τους κατηγορούσατε για φακελάκια και για πάρτι στον τομέα της υγείας
   είναι αυτοι που με αδιαφανεις διαδικασίες (ρουσφέτι) έπιασαν τα πόστα στα πανεπιστημια γιατι είχαν συγγενη τον πρύτανη, άλλαξε κάτι κι απο δακτυλοδεικτουμενοι έγιναν ήρωες;

   • εναςάσχετος avatar
    εναςάσχετος @ task 29/11/2013 19:48:43

    Σε ένα διεφθαρμένο καθεστώς, ουδείς αναμάρτητος.
    Το θέμα είναι ότι δεν μπορεί να συμψηφίζεται η διαφθορά του μέσου πολίτη που προσπαθεί να επιβιώσει με αυτή του εγκληματία.
    Κοινώς, ΔΕΝ τα φάγαμε μαζί!
    Οι πολλοί φάγανε ψίχουλα και οι λίγοι φιλέτα!

    • task avatar
     task @ εναςάσχετος 30/11/2013 05:49:15

     το θέμα είναι οτι εσεις προσπαθείτε να σώσετε αυτό το καθεστως που ταυτόχρονα κατηγορείτε!!!!!!!

     • εναςάσχετος avatar
      εναςάσχετος @ task 30/11/2013 21:07:20

      Καλά, όταν θα πληρώνεις διόδια για να βγεις από την πόρτα του σπιτιού σου και φόρο αναπνοής, ακόμα θα σου φταίνε οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ!!

     • Αντιευρωπαίος avatar
      Αντιευρωπαίος @ task 01/12/2013 15:37:19

      Γιατι, ποιος ακριβως προσπαθει να το γκρεμισει και δεν το ξερουμε;

 2. Ήρων avatar
  Ήρων 29/11/2013 12:46:36

  Όλη αυτή η κατάσταση επομένως αποτελεί ένα καλό δείγμα γραφής για το πως σκοπεύει να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ... Μετά, μην απορούν εκεί στην Κουμουνδούρου γιατί δεν πετάνε δημοσκοπικά... Το μόνο κακό είναι ότι όλα αυτά αποβαίνουν εις βάρος της ίδιας της κοινωνίας στο σύνολό της.

 3. Βάτραχος avatar
  Βάτραχος 29/11/2013 12:55:14

  Το λάθος του Σαμαρά είναι πως έπρεπε απο την αρχή να προχωρήσει σε επίταξη. Έχει δείξειθάρρος από την αρχή της πρωθυπουργίας του και δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος μπροστά στο όφελος των πολλών. Είναι εμφανές, βγάζουν μάτι περιπτώσεις όπως αυτές στα Πανεπιστήμια. Όπου η κυβέρνηση τις εντοπίζει, θα πρέπει να δρα αποτελεσματικά από την αρχή, διότι έτσι μόνο καταλαβαίνουν κάποιοι. Αν δεν το κάνει, οι μπαχαλάκηδες της Κουμουνδούρου πετυχαίνουν τον σκοπό τους.

  • ωρε μανα μου avatar
   ωρε μανα μου @ Βάτραχος 29/11/2013 17:06:06

   ...εδώ δεν έχει να κάνει με μία απλή απεργία...δεν είναι σαν τους φορτηγατζήδες ή τους ναυτεργάτες...εδώ έχουμε εργαζόμενους στα πανεπιστήμια όπου θα τους στηρίξουν χιλιάδες φοιτητές και γιατρούς που τους έχουν ανάγκη εκατομμύρια πολίτες...και έτσι και αρπάξουν φωτιά η νεολαία και οι συνταξιούχοι...κλάφτα κυβέρνηση.

 4. Eva avatar
  Eva 29/11/2013 13:03:37

  Χάρες στον σύριζα, .......λέγε με επίταξη, καλώς δεν έγινε.
  Οι ταλαίπωροι γονείς των φοιτητών να στείλουνε τους λογαριασμούς των παιδιών (ενοικιο, φως, νερό, τηλέφωνο, φαγητό) στους κυρίους διοικητικούς που έχουνε μισθό.

  Και αυτό να γίνει σαφές στον λαό, για να δούμε ποιός καταστρέφει την Παιδεία,
  ποιός διαλύει την υγεία.

  Μέχρι τώρα διάλογος κυβερνήσεων ήταν η υποχώρηση των κυβερνησεων
  στις 5.280 κλαδικές και γενικές απεργίες του δημοσίου. Και ο λογαριασμός ερχότανε σε μένα.
  Τέλος.

 5. Eva avatar
  Eva 29/11/2013 13:57:00

  Ο συριζα θα κυβερνήσει με τη ΝΔ.
  Το είπε ο Βύρων Πολύδωρας.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Eva 29/11/2013 18:23:17

   Βλέπει εφιάλτες. Ξυπνήστε τον. Θα πάθει τιποτα μεγάλος άνθρωπος...

 6. Jimakos avatar
  Jimakos 29/11/2013 14:56:34

  O Αρβανιτόπουλος που το παίζει "Αβραμόπουλος" δεν φταίει καθόλου;

 7. Magganas avatar
  Magganas 29/11/2013 15:26:26

  Σωστότατη!!!
  Τι να λέμε τώρα...

  Στη δημόσια ζωή κάνουνε κουμάντο τα συνδικάτα, οι κλαδικές, το ΠΑΜΕ, το ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι φοιτητοπατέρες, οι αναρχοαυτόνομοι με τις μολοτοφ και η καθηγητίλα των πανεπιστημίων!
  Αυτοί κάνουν κουμάντο δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον...

  Πόσο δύσκολο είναι να βγει ο υπουργός και να πει:
  "όποιος διοικητικός υπάλληλος δεν προσέλθει για εργασία θα του κοπεί ο μισθός από τις 01.12 και στις 01.01 θα απολυθεί. Επιπλέον σύνταξη δεν μπορεί να πάρει πριν το εξηκοστόπέμπτον έτος της ηλικίας του".
  Τελεία και παύλα.

  Τι φοβάται η κυβέρνηση;;;
  Μήπως χάσει τους διοικητικούς υπαλλήλους από ψηφοφόρους;;;
  Αυτοί είναι ήδη στο ΣΥΡΙΖΑ και στον Καμμένο.
  Πόσους ψηφοφόρους (φοιτητές και οι οικογένειές τους) θα κερδίσει δεν το σκέφτεται;;;

  Όπως έχω γράψει σε άλλο ποστ, η αδερφή μου με το σύζυγο στέλνουν από τη Γερμανία της κόρης 700 Ευρώ για να βγάλει το μήνα και 300 Ευρώ πληρώνουν το ενοίκιο κατευθείαν στον ιδιοκτήτη. Είναι τώρα τέταρτος μήνας που θα μπει το χιλιάρικο και η μικρή ακόμα δεν έχει κάνει εγγραφή στο πρώτο εξάμηνο!!!
  Όχι μάθημα αλλά ούτε εγγραφή δεν έχει κάνει καν!!!
  Ο γαμπρός και η αδερφή δήλωσαν ότι εάν η μικρή δεν κάνει μάθημα μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου που της έβγαλαν το εισιτήριο να πάει στη Γερμανία για Χριστούγεννα, θα φύγουν από τη Ν.Δ και είτε θα ψηφίσουν Χ.Α είτε δεν θα κατέβουν να ψηφίσουν. Μιλάμε για ανθρώπους χρόνια δραστήριους στις ΝΟΔΕ και στις τοπικές Aachen, Duesseldorf, Koeln.

  Η κυβέρνηση πρέπει να δείξει αν είναι με τους νοικοκυραίους ή αν είναι με τα "συνδικάτα¨.
  Και μετά θα της δείξουμε κι εμείς με ποιον είμαστε...

 8. CHRIS avatar
  CHRIS 29/11/2013 15:32:34

  Καλά στα ΑΕΙ, αλλά μην μου πείτε πως πιστεύετε ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ είναι στη πλειοψηφία τους ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα πηδηχτώ από το παράθυρο...

  • Magganas avatar
   Magganas @ CHRIS 29/11/2013 16:19:08

   Δεν λ΄'εμε ότι "είναι" στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ότι "πήγαν" στο ΣΥΡΙΖΑ (προερχόμενοι κυρίως από το ΠΑΣΟΚ) δεδομένβου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πολιτικόι "καταφύγιο" όλων εκείνων που νομίζουν ότι τους "χρωστάει" το κράτος και κατ' επέκτασην και οι πολίτες...

  • ωρε μανα μου avatar
   ωρε μανα μου @ CHRIS 29/11/2013 17:08:00

   ω ναι...αυτοί κέρδισαν στις εκλογές του ΕΟΠΥΥ...

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ ωρε μανα μου 29/11/2013 18:24:10

    Σωστό.

   • CHRIS avatar
    CHRIS @ ωρε μανα μου 29/11/2013 22:57:42

    Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 5 μέλη στο ΔΣ και η ΝΔ 4. Σοβαρή διαφορά.

 9. βικυ γουλιωτη avatar
  βικυ γουλιωτη 29/11/2013 18:02:03

  Λαθος του Σαμαρα που δεν εχει προχωρησει σε επιταξη.Ο Αρβανιτοπουλος δεν κανει για την δουλεια.Οι φοιτητες δεν στηριζουν το κλεισιμο'μονο οι συριζοανταρσυα.

 10. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 29/11/2013 18:56:42

  Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΡΗΤΑ Απαγορευονται οι καταληψεις ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ. Το ακουει η κυβερνηση??? Αμμεσα πρεπει να εφαρμοστει ο νομος που στη χωρα μας ειναι ΑΓΝΩΣΤΗ ΛΕΞΗ.....Ο υπουργος Δικαιοσυνης και Παιδειας ας ξυπνησουν επιτελους, γιατι μια συντεχνια ΚΥΦΗΝΩΝ δεν μπορει να παιζει για κεκτημενα της ΣΟΒΙΕΤΙΑΣ εν ετη 2013 και το συστημα να την καβαντζαρει.......

 11. dionisis avatar
  dionisis 29/11/2013 19:45:38

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ..... ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΦΙΛΤΑΤΟΙ.....ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ????? ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ...... ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.......ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ...

  • Eva avatar
   Eva @ dionisis 29/11/2013 20:26:27

   Σαφώς και πρέπει ν αγανακτήσει ο κόσμος.

   απο τη βρώμα, και τη δυσωδία

   Εγώ πλέον δεν έχω να πληρώνω

   τα σόγια και τα ρουσφέτια κανενός

   διοτι δεν έχω να φάω.

 12. victoria (true) avatar
  victoria (true) 29/11/2013 20:40:01

  Η επίταξη είναι ύστατο μέτρο. Και καταλαβαίνω ότι η επιβολή του δίνει κάθε φορά ενα επιχείρημα στους συριζαιους. Όμως κάποιοι έλεγαν ότι ηταν πολλές οι 7 μέρες που περίμενε η κυβέρνηση να επιτάξει τους ναυτεργάτες θυμάμαι, ενώ στο κάτω κάτω αυτοί είναι ..ιδιωτικοί υπάλληλοι. Κι εδώ έχουμε τα κορυφαία ιδρύματα της χώρας να ξεφτιλίζονται εγχωρίως και διεθνώς, από ανθρώπους που πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  Δεν επιχαίρω στιγμή που κάποιοι άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους. Λυπάμαι. Αν όμως δεν μπήκαν με σωστά κριτήρια κάποια στιγμή έρχεται ο λογαριασμός. Για να μη λυπόμαστε λοιπόν, ούτε οι μεν ούτε οι δε, ας μην επαναληφθούν τέτοιες απολύσεις, επειδή δεν θα επαναληφθούν τέτοιες προσλήψεις.

  • CHRIS avatar
   CHRIS @ victoria (true) 29/11/2013 22:54:14

   Αξιολόγηση χωρίς προκαθoρισμένες απολύσεις δεν μπορούν να υπάρξουν;

 13. Αντιευρωπαίος avatar
  Αντιευρωπαίος 01/12/2013 15:38:48

  Οντως. Για το μπαχαλο στην Υγεια και την Παιδεια φταιει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατι αυτος κατειχε αυτα τα υπουργεια χρονια τωρα στις κυβερνησεις συνεργασιας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.