#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/12/2012 23:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το "άσυλο των καταστροφών"Σήμερα το μεσημέρι, έξω από το πολύπαθο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έγινε ένα επεισόδιο μεταξύ περαστικού και αλλοδαπού που πουλάει την πραμάτεια του σε ένα χώρο που έχει μετατραπεί σε νέο Μοναστηράκι. Αυτό είναι άλλο θέμα, η ουσία είναι ότι μετά από αυτό το ήσσονος σημασίας επεισόδιο, μια ομάδα κουκουλοφόρων συγκρούστηκε με την Αστυνομία που έφτασε στην περιοχή και στη συνέχεια μπήκε μέσα στο κτίριο του ΟΠΑ και προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στο γραφείο του πρύτανη θεωρώντας τον υπεύθυνο για την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων πέριξ του ιδρύματος. Απείλησαν υπαλλήλους και μάλιστα γυναίκες και στη συνέχεια τα έκαναν γυαλιά καρφιά, όπως συνήθως γίνεται τα τελευταία χρόνια στην πρώην ΑΣΟΕΕ. Το επεισόδιο έληξε αν και ο πρύτανης σκέφτεται να βάλει λουκέτο σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Διαβάστε τώρα πώς είδε το συμβάν η νεολαία του Συνασπισμού που σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Δεν είναι η πρώτη, και κατά τα φαινόμενα ούτε η τελευταία φορά, που οι άνδρες της ΕΛΑΣ εισβάλλουν μαινόμενοι σε ακαδημαϊκό χώρο για να σπείρουν τον τρόμο και τον πανικό.

Η νέα «παρέμβαση» της ομάδας ΔΕΛΤΑ, στο χώρο της ΑΣΟΕΕ, εν ώρα μαθημάτων και η χρήση χημικών στο προαύλιο της σχολής, δεν μπορούν να καλυφθούν με το πρόσχημα της διατήρησης της τάξης και της ασφάλειας. Η ασύλληπτη εμμονή του κ.Δένδια και της κυβέρνησης να μετατρέψουν την Αθήνα σε πόλη-φρούριο και τις σχολές του κέντρου σε πεδίο επιβολής του κρατικού αυταρχισμού, μόνο στόχο έχει να δημιουργήσει ένα περιβάλλον φόβου και καταστολής απέναντι στην κοινωνία που αντιστέκεται. Οι μέρες της ανατροπής θα ξημερώσουν, όση βία και καταστολή και αν χρησιμοποιήσει η πανικόβλητη συμμαχία των μνημονιακών».

Και η απάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης λέει:

«Σε ένα νέο της ολίσθημα, η νεολαία του Συνασπισμού κάνει λόγο για «ημέρες ανατροπής που θα ξημερώσουν». Προφανώς, όπως συμβαίνει και με το άλλο άκρο, με τη νοοτροπία του οποίου συνεχώς συναντώνται, οι κυβερνήσεις δεν ανατρέπονται με εκλογές, τις οποίες δείχνουν να αντιμετωπίζουν σαν περιττή διαδικασία, αλλά με την οχλοκρατία στο πεζοδρόμιο.

Όμως, είναι βαθιά νυχτωμένοι όσοι ελπίζουν ότι με τις εμπρηστικές τους ανακοινώσεις θα καταφέρουν να βρουν τα ερείσματα που τους λείπουν στην κοινή γνώμη, η οποία κάθε ημέρα αντιλαμβάνεται ολοένα και περισσότερο το απροκάλυπτο φλερτ της νεολαίας του Συνασπισμού με τη βία. Όπως συμβαίνει επίσης, όχι μόνο με τις εκτός λογικής ανακοινώσεις, αλλά και με την υπόθαλψη της μετατροπής του ΑΠΘ σε απέραντο σκουπιδότοπο από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, με τους «ελέγχους» σε αστυνομικούς, τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών τους στο διαδίκτυο και μια σειρά από άλλες αντιδημοκρατικές ενέργειες.

Όσον αφορά το πανεπιστημιακό άσυλο, είναι ώρα να το συνειδητοποιήσουν: Πρόκειται για άσυλο ιδεών και μόνον και όχι για άσυλο καταστροφών, όπως επιθυμεί η νεολαία του Συνασπισμού.

Υ.Γ: Θα τους αποδοκιμάσουν επιτέλους από τον ΣΥΡΙΖΑ ή θα παριστάνουν υποκριτικά ότι δεν γνωρίζουν τίποτα, για να αποκρύψουν ότι οι απόψεις τους είναι ταυτόσημες με αυτές που εκφράζει η νεολαία τους;»

Τα συμπεράσματα δικά σας, αν και είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι νεαροί υποστηρικτές της βασικής συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξεφύγει εντελώς και κάποιος πρέπει να τους μαζέψει. Ο κ. Τσίπρας που προσπαθεί να αποκτήσει ευρωπαϊκό προφίλ και να πλασαριστεί ως η εναλλακτική λύση και η ηγετική φυσιογνωμία του μέλλοντος, τι λέει γι' αυτό; Άραγε όταν γίνει πρωθυπουργός και κάποιοι νεαροί εισβάλλουν σε πανεπιστήμιο και τα διαλύσουν όλα, θα στείλει την αστυνομία ή θα τους δώσει και όπλα να συνεχίσουν το έργο τους;

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πέρης avatar
  Πέρης 11/12/2012 09:07:46

  Σαμαρά βγαλτους τις κουκκούλες..Οι Συριζικοί έχουν ξεφύγει και έχουν ΄γινει χειρότεροι από την χρυσή αυγή..Στην Ασοοε είναι χρόνιο το πρόβλημα με τους αλλοδαπούς ,όταν φτάνει η δημοτική αστυνομία και οι Συριζικοί τους χώνουν μέσα στη σχολή για να μην τους πειράξει κανείς λόγου ασύλου

 2. Χριστίνα avatar
  Χριστίνα 11/12/2012 09:25:40

  Σε μια χώρα που το παράνομο νομιμοποιήθηκε με βάση την φιλανθρωπία.
  Σε μια χώρα που το δικαίωμα στην ασφαλή μετακίνηση, διαβίωση και επιβίωση το έχουν οι κατά πολλούς ταλαιπωρημένοι της ζωής , λες και δεν υπάρχουν Ελληνες που είναι σε πολύ δεινή θέση.
  Σε μια χώρα που η αγάπη για τους ομοεθνής θεωρείται μίασμα και ρατσισμός ενώ ταυτόχρονα έχει καπελωθεί απο συγκεκριμένα κόμματα για να πείσουν για τις ιδέες τους ...
  Αυτά τα φαινόμενα έχουν λόγο ύπαρξης θέση ύπαρξης δεν έχουν.

  Οσο λοιπόν ο λαός δεν σοβαρεύεται τόσο οι βαρύγδουπες πλην όμως κενές έννοιες όπως

  ..... Οι μέρες της ανατροπής θα ξημερώσουν, όση βία και καταστολή και αν χρησιμοποιήσει η πανικόβλητη συμμαχία των μνημονιακών».....

  Θα έλεγα λοιπόν τρίχες και μάλιστα κατσαρές . Η ανατροπή δεν έρχεται μέσα απο τσιτάτα κείμενα τα οποία ανεβάζουν την αδρεναλίνη κάποιων κουκουλοφόρων των ιδεών και της ελευθερίας. Η ανατροπή έρχεται μέσω της παιδείας και η εν λόγω ''κυρία'' δεν εγκιβωτίζεται σε συγκεκριμένα κόμματα αλλά μόνο σε ανοιχτά μυαλά ανθρώπων που δεν έχουν ανάγκη να ανήκουν καθώς οι ιδέες δεν φυλακίζονται ούτε κομματικοποιούνται γιατί τότε στειρώνονται ...Αλλά δυστυχώς μέρος του λαού μας ακόμα επιμένει να χρειάζεται παρωπίδες σαν τα άλογα και τα βόδια για να μπορεί να αντιδρά.

 3. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 11/12/2012 09:56:33

  Πού είναι αυτοί οι σχολιαστές εδώ μέσα που λένε ότι ο Σύριζα δεν είναι εθνομηδενιστικός σχηματισμός, ότι δεν είναι υπέρ των λάθρο αναφανδόν, 'ότι δεν είναι φιλοϊσλαμιστές, ότι είναι, τέλος πάντων, "αξιωματική αντιπολίτευσις";
  Τρέξτε προβατάκια και ψηφίστε τους, μοιράζουν λίρες. Με το καλό και το σουνούτεμα....
  Φυσικά, δεν περιμένουμε από τον Σύριζα να βάλει τάξη στα Πανεπιστήμια και να κάνει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Περιμένουμε από την Κυβέρνηση, αν υπάρχει...
  Ξέρετε όμως γιατί δεν τους ενδιαφέρει;
  Διότι ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΙΤ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΣΤΕΛΝΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Ούτε φυσικά δυτικοευρωπαίος φοιτητής θα πήγαινε σε τέτοιου είδους αχούρι....
  Οπότε, σου λένε στην Κυβέρνηση, από την πίτα που δεν τρώω, τι με νοιάζει και αν καεί.
  Μεταξύ μας, ούτε εγώ θα το έστελνα ποτέ το παιδί μου εκεί πέρα...Και ας μην ανήκω στην "ελίτ"...

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ΒΙΣ 11/12/2012 12:29:21

   Ωστόσο οι απόφοιτοι του "αποτρόπαιου" αυτού εκπαιδευτικού ιδρύματος, από ο 1970 και δώθε, στελεχώνουν κατά μεγάλο ποσοστό, από οικονομικές υπηρεσίες δήμων και περιφερειών, μέχρι το μηχανισμό της ΔΟΥ και τους σκληρούς υπηρεσιακούς πυρήνες των οικονομικών υπουργείων.
   Οπότε αγαπητέ, ως συνήθως συμβαίνει σε "αποτυχημένες" κοινωνίες και κράτη, ό,τι αφήνουμε αδιάφορα σε ανεξέλεγκτες "χωματερές" (που υποθέτουμε ότι "ρυπαίνουν άλλα χωριά"), το ξαναβρίσκουμε στο πιάτο μας.
   Άντε μετά να γλυτώσεις απο την χρόνια σαλμονέλλα.

 4. Inno avatar
  Inno 11/12/2012 13:42:47

  ποιοί άραγε να καρπώνονται μίζα, μεροκάματο, προστασία από τους λάθρους που πουλάνε τα λαθραία? γιατί είναι πάντα πρόθυμοι οι "εντός" να βγουν έξω και να τραμπουκίσουν σε ελέγχους της αστυνομίας ή ακόμα και σε διαπληκτισμούς μεταξύ λάθρων και Ελλήνων? υπάρχουν μεγαλύτερα φασιστόμουτρα και ρατσιστές (εναντίον συνελλήνων!) από τους εμπόρους του ιν και τρέντι "solidarity" της εποχής?

  • Θησειώτης avatar
   Θησειώτης @ Inno 11/12/2012 22:21:43

   100% πέφτει νταβατζιλίκι. Τα ίδια κάνανε και στη Στουρνάρη οι "αντι"εξουσιαστές. Όποιος δεν πλήρωνε "προστασία", στα επόμενα επεισόδια του το έκαιγαν το τσαρδί. Και οι λαθραίοι μόλις αρχίσουν και δεν πληρώνουν (λεφτά, κόκα, μαύρο, χάπια κ.λ.π.) τους νταβατζήδες αναρχικούς, θα έχουμε σόου στη Πατησίων.

 5. Bixiou avatar
  Bixiou 11/12/2012 13:52:58

  Πρεπει επιτελους ο Σαμαρας να συντριψει το λαθρεμποριο των λαθρομεταναστων και αυτους που το στηριζουν. Αν το κανει θα κερδισει πολλα και δεν εχει να χασει τιποτε.

 6. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 11/12/2012 14:00:36

  Ετσι ακριβώς είναι!

 7. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 11/12/2012 19:37:06

  Δεν ξέρω αν διαβάσατε, αλλά η Πρυτανεία του Οικονομικού "Πανεπιστημίου" μιλάει για αναίτια (!!!) εισβολή της αστυνομίας στο ισόγειο του κτιρίου και ζητά την τιμωρία των υπευθύνων (των αστυνομικών!!!).
  Αυτά αφού κατέστρεψαν το γραφείο του πρύτανη οι κουκουλοφόροι...
  Μάλλον το χρειαζόταν ο πρύτανης.
  Αυτά τα "Πανεπιστήμια" πρέπει να κλείσουν για κάποιο διάστημα και ο μόνος τρόπος είναι να τους κοπεί η χρηματοδότηση. Δεν ειναι δυνατόν να λειτουργούν ως άντρα κουκουλοφόρων και λαθρεμπόρων.

 8. Γιαννης Αγιάννης avatar
  Γιαννης Αγιάννης 11/12/2012 20:57:50

  Τόσα χρόνια πλέον αυτή η ιδέα του πανεπιστημιακού ασύλου κατάντησε το λιγότερο γραφική.
  Ευτυχώς με τον άνεμο που νοιώθω ότι φυσσάει οι μέρες του ασύδοτου πανεπιστημιακού ασύλου μπορούν πλέον να μετρηθούν.
  Και όσο κοντεύουν οι μέρες θα αρχίζουν τα όργανα........

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.