#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/10/2013 17:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει τελικά την διακοπή της χρηματοδότησης της Χ.Α.Έστω και την τελευταία στιγμή, και μετά τις βελτιώσεις που έκανε ο Γ. Μιχελάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ έσωσε τα προσχήματα καθώς αποφάσισε να σοβαρευτεί και να ψηφίσει την τροπολογία για την διακοπή της χρηματοδότησης της Χ.Α. Η ψηφοφορία αναμένεται να γίνει στην Ολομέλεια την ερχόμενη Τρίτη και την επιστροφή στη... σοβαρότητα, ανακοίνωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Δ. Παπαδημούλης λέγοντας ότι βρέθηκε συμβιβαστική φόρμουλα.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «παρότι δεν μας καλύπτει 100% και παρότι έχουμε και άλλες ενστάσεις σε κάθε περίπτωση θα δώσουμε θετική ψήφο καθώς θεωρούμε σημαντικό τον πολιτικό συμβολισμό και το πολιτικό μήνυμα που εκπέμπει αφού ανοίγει ένας δρόμος».

Όπως το είπαμε. Την τελευταία στιγμή κατάλαβαν ότι έχαναν τη σοβαρότητά τους σε ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι «η κυβέρνηση μπήκε σε διάλογο και δέχθηκε αλλαγές και έκανε βήματα εγκατάλειψης της αρχικής πρότασης προς την κατεύθυνση της πρότασής μας με πιο σαφείς, αυστηρές και περιοριστικές διατάξεις εφαρμογής της ρύθμισης αποδεχόμενη τον καθοριστικό ρόλο της Ολομέλειας της Βουλής, η οποία είναι φρουρός για την εφαρμογή τέτοιων προβλέψεων και εγγύηση για την Δημοκρατία».

Ευτυχώς δηλαδή που πίεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κι έγιναν βελτιώσεις. Πάντως, το... αλλά το έχει ο κ. Παπαδημούλης, ακόμη κι αν διακυβεύεται η τιμή του κοινοβουλίου απέναντι σε μια εγκληματική οργάνωση. Επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ η Βουλή να αποφασίζει για την αναστολή της χρηματοδότησης με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών και όχι 151, όπως προβλέπει η τροπολογία Μιχελάκη. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι «δεν μας αρέσουν οι τακτικισμοί» και έτσι δεν θα επιμείνει το κόμμα του. Πάντως, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών το θέμα της αυξημένης πλειοψηφίας που ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ προσκρούει στο υφιστάμενο συνταγματικό πλαίσιο και άρα δεν μπορεί να υιοθετηθεί. Αλλά αυτό δεν το... ήξερε ο κ. Παπαδημούλης ή έκανε... τακτικισμούς.

«Όταν διακυβεύεται η εύρυθμη λειτουργία της Δημοκρατίας, ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός», είπε με τη σειρά του ο κ. Μιχελάκης. Αναφερθείς στην βελτιωμένη τροπολογία του για την αναστολή της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων ηγετικά στελέχη των οποίων εμπλέκονται σε εγκληματική οργάνωση ή σε τρομοκρατική δραστηριότητα, είπε ότι για την κυβέρνηση είναι αδιανόητο το κράτος και οι φορολογούμενοι πολίτες να χρηματοδοτούν εγκληματικές ή τρομοκρατικές οργανώσεις, που επιχειρούν να καλυφθούν κάτω από το μανδύα πολιτικού κόμματος.

«Είναι στοιχειώδες μέτρο προστασίας της χώρας απέναντι σε όσους επιβουλεύονται τη Δημοκρατία, τη δημόσια τάξη και την κοινωνική ειρήνη», σημείωσε ο κ. Μιχελάκης προβάλλοντας την ανάγκη «να έχουμε την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, όχι μόνο κοινοβουλευτική αλλά και στην κοινωνία». Μάλιστα τόνισε ότι «όταν απειλούνται ή πλήττονται τα δημόσια αγαθά δεν χωρούν μικροκομματικές ή κοντόφθαλμες προσεγγίσεις». «Όταν διακυβεύεται η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας, ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός», συμπλήρωσε, καταλήγοντας ότι «η ομόθυμη αποδοχή της τροπολογίας (σ.σ. η ψήφισή της μετατέθηκε για την Τρίτη) μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

Βέβαια, ποιος έχασε τη σοβαρότητα για να την βρει το ΚΚΕ που αποφάσισε να ψηφίσει «παρών» στην τροπολογία.

 

Και για να καταλάβετε για πόση σοβαρότητα μιλάμε διαβάστε το εξής. Εξηγώντας γιατί το ΚΚΕ δεν θα υπερψηφίσει, η κ. Παπαρήγα είπε ότι κατ' αρχήν δεν επιθυμεί να βοηθήσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να ενισχύσουν το νομικό τους οπλοστάσιο. Όπως υποστήριξε είναι υπαρκτός ο κίνδυνος η τροπολογία να χρησιμοποιηθεί εναντίον του λαϊκού κινήματος.

"Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είπε: "από γιαούρτι έως βόμβες όλα ανήκουν στις τρομοκρατικές ενέργειες. Θα βάλουν στο ίδιο τσουβάλι τη συνειδητή επιλογή δολοφονίας Φύσσα; Θα το εξισώσουμε με το γιαούρτι, συγγνώμη που θα το πω, με τη ροχάλα…;"

 

Είπε ότι δεν εμπιστεύεται κανέναν παρά τις διαβεβαιώσεις. "Δεν θα κάνουμε αυτό που επιθυμεί το σύστημα. Αυτό το κοινοβούλιο δεν το παραδεχόμαστε ούτε ως περιεχόμενο, ούτε ως τρόπο ανάδειξης, ασχέτως που συμπεριφερόμαστε καλά."

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. frankly avatar
  frankly 17/10/2013 17:42:31

  Δεν θα έπρεπε να διακοπεί η χρηματοδότηση για όλα τα κόμματα, αποκόμματα, ΜΚΟ, "ινστιτούτα" και άλλα θέατρα όταν ο μέσος Έλληνας ψυχορραγεί..?

 2. anonymous avatar
  anonymous 17/10/2013 19:59:33

  Έκανε νερά για δυο λόγους:
  1) Δεν ήθελε να κοπεί η χρηματοδότηση προς τη ΧΑ διότι έτσι θα έχανε ψήφους η ΝΔ από τα δεξιά
  2) Επειδή βράζει στο ίδιο ζουμί με τη ΧΑ αλλά από την ανάποδη, (η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση εκ δεξιών, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει τα εγκληματάκια του κι αυτός και μάλιστα περισσότερα από τη ΧΑ) φοβάται να μη γυρίσει η διάταξη μπούμερανγκ.

 3. ΚΜ avatar
  ΚΜ 18/10/2013 04:05:45

  Και στις «Ανεξάρτητες Αρχές» να προσθέσω, οι οποίες άλλωστε είναι απαράδεκτο να υπάρχουν σε μια δημοκρατία.

 4. Tolis avatar
  Tolis 18/10/2013 10:43:30

  Η κυβερνηση καταργει της νομιμες χρηματοδοτησεις νομιμως εκλεγμενων κομματων και δεν κανει τιποτα για τις παρανομες .

 5. Μπάμπης...μπαμπίνος. avatar
  Μπάμπης...μπαμπίνος. 18/10/2013 12:48:26

  Ο σοφός λαός μας λέει '' όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου πέφτει αυτός μέσα ''.
  Ας το έχουν υπόψη τους οι κυβερνώντες.

 6. AUCHENTOSHAN avatar
  AUCHENTOSHAN 19/10/2013 12:02:08

  Για το ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει κανείς ??
  Το πόρισμα των ελεγκτικών οίκων ?? Δεν βλέπω να το ζήτησε κανείς ανεξάρτητος εισαγγελέας ????
  Τα μαύρα ταμεία ??
  Τις μίζες της Siemens ??
  Τις μίζες των υποβρυχίων και της ευθύνες Βενιζέλου ??
  Τον νόμο απαλλαγής ευθύνης των υπουργών του εγωπαθή και υπερφίαλου Βαγγέλη??
  Τέτοια κατάντια και ξεπεσμός για την νεοφιλελεύθερη παράταξη δεν την περίμενα..
  Το κόμμα που ευθύνεται για την ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας εξαγνίζεται στην κολυμβήθρα της συγκυβέρνησης..
  Πράσινες ηγεσίες που έπρεπε να έχουν οδηγηθεί σιδεροδέσμιες για πληθώρα οικονομικών σκανδάλων και καταχρήσεων των δημόσιων ταμείων , συνεχίζουν να προκαλούν με την ανεκδιήγητη συμπεριφορά τους..
  Υποσχέσεις για εξεταστική μνημονίου, κατάργηση νόμου Ραγκούση κλπ πετιούνται στον κάλαθο της λήθης..
  Το μόνο που μένει είναι και η ψήφιση του λεγόμενου αντιρατσιστικού για να δέσει το γλυκό.. Τι να πεί κανείς ??
  Αν αυτή είναι δεξιά τότε τα σχόλια περιττεύουν..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.