Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμμαχήσει και με τον διάβολο αρκεί να σχηματίσει κυβέρνηση
22/07/2014 07:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμμαχήσει και με τον διάβολο αρκεί να σχηματίσει κυβέρνηση

"Πάμε σε εκλογές Οκτώβριο – Νοέμβριο, ψηφίζουμε πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας καλεί τους πάντες στο ίδιο τραπέζι και τους ζητά ψήφο ανοχής για χάρη της σωτηρίας της πατρίδας..."

Και ξαφνικά ξεκίνησαν θερινές διαρροές από… Κουμουνδούρου μεριά για… συμμαχία ακόμη και με τον διάβολο αρκεί ο ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει κυβέρνηση. Οι διαρροές λένε ότι η ομάδα Τσίπρα θεωρεί σίγουρο ότι θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες πρόωρες εκλογές που θα οδηγηθεί σύντομα η χώρα. Πιστεύουν ότι μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση με συμμαχίες με όλα τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής.

Η στρατηγική Τσίπρα λέει ότι μπορεί να κάτσει στον τραπέζι με όλους, χωρίς φυσικά να αποκλείει και τη Νέα Δημοκρατία. Να σχηματιστεί λοιπόν ενός είδους κυβέρνηση με ψήφο ανοχής ώστε να μην πάει η χώρα σε δεύτερη σερί εκλογική αναμέτρηση.

Με απλά λόγια: Πάμε σε εκλογές Οκτώβριο – Νοέμβριο, ψηφίζουμε πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας καλεί τους πάντες πλην Μιχαλολιάκου στο ίδιο τραπέζι και τους ζητά ψήφο ανοχής για χάρη της σωτηρίας της πατρίδας, ήτοι να μην πάει η χώρα σε μια πολιτική κρίση με άγνωστες συνέπειες.

Το είπε εμμέσως ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βούτσης. Ότι μετά τις εκλογές και εφόσον το κόμμα του είναι πρώτο, «θα παρουσιάσει τις προγραμματικές του θέσεις στη Βουλή και δεν πρόκειται από μόνοι μας να οδηγήσουμε τη χώρα σε εκλογές». Κατά την εκτίμηση του κ. Βούτση, σε μία τέτοια περίπτωση «θα είναι δύσκολο δυνάμεις της αριστεράς να μην στηρίξουν με ψήφο ανοχής τις προγραμματικές μας δηλώσεις».

Γι’ αυτό λοιπόν όλα αυτά τα ανοίγματα του Τσίπρα; Αυτή του η μετριοπάθεια; Ότι σήκωσε το θέμα της ΔΕΗ για τα μάτια του κόσμου και μετά πήγε για μπάνια; Ότι προσεγγίζει όποιον τον γλείφει, από Παλαιό ΠΑΣΟΚ μέχρι… παλαιοδεξιά; Θέλει να είναι έτοιμος για τις συνεργασίες που σκέφτεται και για τις ψήφους ανοχής;

Αλλά μήπως θα μπορούσε να εξηγήσει πώς θα κάνει κυβέρνηση με ένα 28%-30% και με την ανοχή των υπολοίπων όταν ο ίδιος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν είναι νόμιμη αφού έχει μόλις το 32% των ψηφοφόρων;

Αυτό όμως είναι πρόβλημα του Τσίπρα. Και προσπαθεί να το μεταθέσει στη ΝΔ. Θέλει να εμφανιστεί ο ίδιος ότι δεν θα προκαλέσει πολιτική κρίση και να αναγκάσει τον Σαμαρά να υποκύψει στις απαιτήσεις του, εφόσον φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα. Βεβαίως η ΝΔ θα υπογράψει τη διάλυσή της αν ανεχθεί μια κυβέρνηση Τσίπρα με τέτοιον τρόπο. Ούτε καν να το σκέφτονται δηλαδή.

Από την άλλη, αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τέτοια στρατηγική θα πρέπει να μάθει ο ελληνικός λαός την ξεφτίλα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 22/07/2014 08:05:13

  ΟΙ δυνάμεις της αριστεράς - δηλαδή το ΚΚΕ - δεν πρόκειται να του δώσουν καμμιά ανοχή. Η ΝΔ πρέπει να βάλει όρους. 1) Παραμονή στην ευρωζώνη 2) Καμμιά αλλαγή σε ιθαγένεια - μεταναστευτικό. 3) Καμμιά απελευθέρωση τρομοκράτη. Εάν τα δεχθεί αυτά μπορεί να του δώσει ανοχή αλλιώς αντιπολίτευση. Το καλύτερο όμως ειναι να μην προκηρύξει εκλογές ώστε να μη χρειασθεί τιποτε από όλα αυτά.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ ψυχραιμια 22/07/2014 08:37:31

   Πώς μπορούμε να επιμείνουμε στο 3 από τη στιγμή που κι εμείς αφήσαμε ελεύθερους Ξηρό και Μαζιώτη;...

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Κυθήριος 22/07/2014 09:16:30

    Η δραπέτευση δεν είναι αμνηστία.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ ψυχραιμια 22/07/2014 08:58:48

   Εντάξει, αν η ΝΔ συζητήσει από τώρα "όρους", είναι σαν να υπογράφει τη θανατική της καταδίκη... Αντιθέτως, πρέπει να πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να εφαρμόσει ακριβώς την ίδια πολιτική με αυτήν, όμως σε ένα πολύ χειρότερο πολιτικό πλαίσιο, διότι οι ψηφοφόροι και τα στελέχη/βουλευτές του κόμματος αυτού δεν θα θα πιστεύουν στην πολιτική που υποτίθεται ότι θα έχει καταψηφιστεί. Να πει δηλαδή η ΝΔ ότι η ίδια είναι πιο χρήσιμη, διότι και ξέρει και μπορεί να εφαρμόσει πολιτική εξόδου από την κρίση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρει και δεν μπορεί και θα κάνει διάφορες καταστροφικές παλινωδίες, μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι το καράβι μπάταρε. Και αν μεν το 2010 ο ΓΑΠ είχε σαφή στόχο την είσοδο στο Μνημόνιο με κάθε τρόπο, το 2014 ο Τσίπρας τι στόχο έχει; Να εκλεγούμε και μετά γαία πυρί μειχθήτω; Τουλάχιστον ο ΓΑΠ είχε κάποιο στόχο, έστω και κάκιστο...

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Διογένης 22/07/2014 09:19:10

    Μα δεν λέει τίποτα τέτοιο η ΝΔ.Μόνοι τους τα λένε οι συριζαίοι.Εγώ απαντώ και στο ενδεχόμενο που έλθουν τα πράγματα έτσι. Οι συριζαίοι φαντάζονται διάφορα και ψάχνουν συνενόχους από τώρα στη δεξιά γιατί δεν θέλουν μόνοι τους να αναλάβουν το κόστος της ρήξης με την Ευρώπη.

 2. Ισόνομος πολίτης avatar
  Ισόνομος πολίτης 22/07/2014 09:24:31

  Οι εκλογές τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, μπορούν να καταλήξουν σε παρωδία, δεδομένων των στεγανών πολιτικών συσχετισμών και της επικείμενης εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο του '15. Μια διαδικασία που θα φορτίσει το κλίμα και θα βαθύνει περισσότερο την ύφεση στην οποία έχει ήδη εδώ και πέντε χρόνια περιπέσει η Οικονομία. Υπάρχουν υγιείς στόχοι που πρέπει με κάθε θυσία να πραγματωθούν στο εναπομείναν διάστημα μέχρι το τέλος του 2014.και ο κυριότερος όλων η χρονική επιμήκυνση των δανειακών υποχρεώσεων. Λύση που θα δώσει ανάσες στα δημοσιονομικά και μόχλευση γενικά στην Οικονομία που θα γίνει αισθητή στα χειμαζόμενα ελληνικά νοικοκυριά. Οι πασιέντζες και οι μικρο-πολιτικαντισμοί των Τσιπροσυριζαίων, δεν πρέπει να μας απασχολούν καθόλου γιατί πολώνουν ανώφελα και επικίνδυνα την δημόσια ζωή. Όταν έλθει η ώρα (και με δεδομένη την επίτευξη του στόχου της επιμήκυνσης του δημόσιου χρέους), ας τολμήσουν να σύρουν τη Χώρα σε εκλογές με αφορμή την εκλογή του ΠτΔ.. Τραγική τότε θα είναι η συντριβή τους...

  • GregA avatar
   GregA @ Ισόνομος πολίτης 22/07/2014 10:17:05

   Εάν νομίζεις ότι η επιμήκυνση των δανειακών υποχρεώσεων είναι η λύση στο πρόβλημα του χρέους και δεν μεταφορά του προβλήματος στις επόμενες γενιές, αλλά και ότι είναι αντικείμενο συζητήσεων 40-45 ημερών τότε πόρρω απέχεις της πραγματικότητας. Οι Γερμανοί θα απαιτήσουν γη και ύδωρ (στη κυριολεξία) για να το αποδεχθούν, θα χρειασθούν διαπραγματεύσεις τουλάχιστον εξάμηνης διάρκειας και πέραν αυτού είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαμορφωθούν ισορροπίες υπερψήφισης στη βουλή, λόγω των συνημμένων απαιτήσεων.

   • Ισόνομος πολίτης avatar
    Ισόνομος πολίτης @ GregA 22/07/2014 10:46:22

    Με την εντατικοποίηση των προσπαθειών και ενόψει ανωμαλιών που θα προέκυπταν με την άρνηση της αποδοχής από τους εταίρους (εδώ είναι και καλό νομίζω το "φόβητρο" του ΣΥΡΙΖΑ), πιστεύω πως μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Δεν έχει σημασία το "που" και μέχρι "πότε" θα φθάσει το Χρέος, Σημασία έχουν οι ελαφρύνσεις από τα τοκοχρεολύσια που θα εισρεύσουν στο "οικονομικό γίγνεσθαι" και η εμπιστοσύνη κυρίως των διεθνών "αγορών.." Προκειμένου να σταθεί όρθια και να ανακάμψει οικονομικά η Χώρα, ας το υποστούν αυτό κατά ένα μέρος και οι μέλλουσες γενιές... Δεν θα χαλάσει δα και ο Κόσμος…

 3. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 22/07/2014 09:31:29

  Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το πρόβλημα του Έθνους. Μην αναζητούμε φαντάσματα και άλλοθι! Το πρόβλημα του Έθνους είναι η γκαιμπελική νοοτροπία αυτών που μας κυβερνούν τα τελευταία 35 χρόνια. Οι διεφθαρμένες πολιτικοοικονομικές ελίτ που μετέτρεψαν το Έθνος σε Οίκο Ανοχής.

  • Ισόνομος πολίτης avatar
   Ισόνομος πολίτης @ Μανιάτης 22/07/2014 10:27:08

   Η εφαρμοζόμενη πολιτική σε μία δεδομένη άσχημη συγκυρία είναι συνήθως καθοριστική.. Δεν είπε κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρόβλημα του Έθνους. Προς Θεού!! Δημοκρατία έχουμε!! Απλά ο ΣΥΡΙΖΑ σαν ένα κομματικό εξάμβλωμα ( που παραφούσκωσε λόγω των δύσκολων καταστάσεων της τελευταίας 5ετίας) και με την παντελή έλλειψη εφαρμόσιμης πολιτικής που τον διακρίνει, χαρακτηρίζεται άκρως επικίνδυνος να διαχειριστεί τώρα τις τύχες της Χώρας. Αυτό είναι... Το εκλογικό σώμα θες από διαίσθηση οι περισσότεροι, ή θες και από σωστή πολιτική εκτίμηση, θα τον αποτρέψουν να μετεξελεγχθεί σε ατυχέστατο κυβερνητικό εγχείρημα για την Χώρα…

 4. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 22/07/2014 10:01:04

  θέλω να υπενθυμίσω σε όλους πως ο μέσος έλληνας, που, σημειωτέον, έχει συκοφαντηθεί και καταληστευθεί από την διακομματική οικογενειακή παρασιτοκρατία στο όνομα! της ελλάδας, δεν δίνει φράγκο τσακιστό αν η νδ πάει στον άνεμο ή βγεί ο σύριζα ή χασμουρηθεί μάρξ, ή, ή. το έλληνα τον ενδιαφέρει να ομαλοποιηθεί η καθημερινότητά του, να αποκτήσει όραμα εθνικό να εφαρμοστεί ένα δίκαιο φορολογικό να αντιμετωπιστεί το δημογραφικο, το μέγιστο των ελληνικών ζητημάτων (τι κάθομαι και γράφω, εδώ ούτε πως θα λειτουργούν οι λαϊκές δεν μπορούν να αποφασίσουν) να τιμωρηθούν οι προδότες και οι εγκληματίες που με κάλυψη τον αναίσχυντο νόμο του αρχιλαμόγιου βενιζέλου που παριστάνει το αντιπρόεδρα, τον υπουργό εξωτερικών (συμφερόντων), τον κομματάρχη και γενικά τον χαλίφη στη θέση του χαλίφη, καλύπτονται σε λίστες ΛΑΓΚΑΡΝΤ, ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ κα. να πάψει η χωρα να είναι χώρος διάβασης λαθρομετανστών, ναρκεμπόρων κ.α. να μπορεί να είναι ελεύθερος, και πολλά άλλα και όχι με αυτλη την σειρά... όλα τα άλλα είναι φληναφήματα κομματικά, τοξικά και διαβρωτικά για την λειτουργία του κράτους το οποίο οι διεφθαρμένοι πολιτικάντηδες την έχουν ταυτίσει με τις κομματικές τους ανάγκες.
  και προς Θεού, όχι άλλα "σκισήματα" του επαίσχυντου μνημονλιου και της δανειακής.

 5. Lamda avatar
  Lamda 22/07/2014 10:35:06

  H λύση του προβλήματος ίσως είναι αφού καταπολεμήσουμε τα αντιαμερικάνικα κόμπλεξ να εφαρμόσουμε το πακέτο μέτρων που πρότεινε Αμερικάνικο think tank και δημοσίευσαν τα επίκαιρα τρία χρόνια πρίν. Δηλαδή συνολική αξιολόγηση της παρουσίας μας στην ΕΕ, αλλαγή νομίσματος σε δολάριο για πέντε χρόνια, άτοκο δάνειο απο FED, συμφωνίες με ΗΠΑ για υδρογονάνθρακες και λοιπές επενδύσεις, προστασία συνόρων (απο εξωτερικούς εχθρούς και λαθρομετανάστες) Το συμφέρον της Αθήνας (Ελλαδος) δεν είναι ίδιο με το συμφέρον της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών (και της Μέρκελ), η Ελλάδα δεν θα γίνει η Ιφιγένεια για την διάσωση της ΕΕ (που είναι μία ουτοπία)

  • Ισόνομος πολίτης avatar
   Ισόνομος πολίτης @ Lamda 22/07/2014 10:56:08

   Δεν τις γουστάρουμε αυτού του είδους τις "προστασίες" και τα "νταβατζιλίκια" τους , 70 χρόνια τώρα τις φάγαμε στη "μάπα" για τα καλά με αποκορύφωμα την δικτατορία του 67 και την τραγική διχωτόμηση της Κύπρου... Καλύτερα στην Ε.Ε έστω και με την.... Μέρκελ

  • Jimakos avatar
   Jimakos @ Lamda 22/07/2014 11:19:14

   Η Ελλάδα είναι αυτόχειρας, καμία σχέση με Ιφιγένεια, που ετσι κι αλλιως με βάση το μύθο ΔΕΝ θυσιάστηκε τελικά.

  • "Μανώλης Πετράκης" avatar
   "Μανώλης Πετράκης" @ Lamda 22/07/2014 11:36:00

   Συμφωνώ απόλυτα. Καμμία ανάπτυξη δεν θα δούμε όσο παραμένουμε εντός της Νέας Σοβιετικής Ένωσης. Εκτός Ε.Ε. και με τα κατάλληλα μέτρα η Ελλάδα μπορεί να χτυπάει 10% ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης για τα επόμενα 10 χρόνια. Γιαυτό έχει λυσσάξει η Μέρκελ και οι σοσιαλιστές γραφειοκράτες των Βρυξελλών να μας κρατήσουν μέσα στην γηρασμένη, σοσιαλιστική και εν τέλει παρακμιακή Γαλλο-Γερμανική ένωση των φόρων, των ρυθμίσεων και των διατάξεων που καθορίζουν το "σωστό" σχήμα του καρότου και της μπανάνας και την "σωστή" ποσότητα νερού για το καζανάκι της τουαλέτας.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ "Μανώλης Πετράκης" 22/07/2014 11:46:25

    Αυτά ισχύουν για χώρες που είναι πιο φιλελεύθερες από το μέσο όρο της ΕΕ,όπως η Βρεταννία. Η Ελλάδα όμως είναι πολιτικά και ιδεολογικά πολύ πιο κρατικιστική και σοσιαλιστική από οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης.Είναι ουτοπία να πιστεύει κανείς ότι εκτός ΕΕ θα είχε πιο ελεύθερη οικονομία.Η δεκαετία του 80 θα επαναλαμβανόταν χωρίς λεφτά.

   • Jimakos avatar
    Jimakos @ "Μανώλης Πετράκης" 22/07/2014 12:15:07

    Λογικό αυτο που λες! Μας έδωσαν αμέτρητα δις σε δραχμες, ευρώ μέσω επιδοτήσεων κι εμεις κάναμε μια τρύπα στο νερο. Οι Βρυξέλλες φταίνε, για τη Μέρκελ δεν το συζητάμε, πάντα φταίει. Κακομοίρη Ελληνα, οι Βρυξέλλες σου είπαν φάτα τώρα και στειλε το λογαριασμό στα παιδια σου αργότερα!

    • SIRIOS avatar
     SIRIOS @ Jimakos 22/07/2014 12:29:58

     Nαι φίλε Τζιμάκο. Με εμένα συνομιλούσαν κρυφά οι Βρυξέλλες και μου έλεγαν αυτά τα ευτράπελα που αφηγείσαι. Δεν συνομιλούσαν ούτε με τον Ακη ούτε με το Χριστοφράκο, ούτε με τον Τσουκάτο και τους λοιπούς Νταβατζήδες και λαμόγια. Μάλιστα για να μην έχω παράπονο έκαναν τα ίδια και στους φίλους μου Ιταλούς, Ισπανούς , Ιρλανδούς, Πορτογάλους και Κύπριους που όλοι απεδείχθησαν βλάκες με περικεφαλαία και χρέωσαν τα παιδιά τους για πάντα. Πήγαν να τα κάνουν και με τους Ισλανδούς αλλά εκεί έφαγαν πόρτα ... Η οικονομική επιστήμη έχει αποδείξει οτι εγώ προκάλεσα με την ηλίθια συμπεριφορά μου την Παγκόσμια κρίση που πήρε μπάλα και την Ευρώπη... Δεν μου έφταιξε κανένας ξένος αφού μόνο εγώ δνείζομαι εν γνώσει μου σαν βλάκας και αγοράζω Καγιέν (Εχω 3 στο γκαράζ και μία Πόσε για τον μικρό) . Χρέωνε ο κολλητός μου υπουργός συγκοινωνιών το κράτος για αγορά κρατικών οχημάτων δήθεν και τα μοιραζόμασταν μαζί για να αγοράσουμε κουρσάρες. Τώρα δυστυχώς δεν έχουμε για βενζίνη και δεν μπορούμε να τις πουλήσουμε γιατί δεν υπάρχει αγοραστής. Είμαστε η μόνη χώρα που το κράτος δανειζόταν λεφτά και χάριζε στους πολίτες του Πόρσε...

     • Jimakos avatar
      Jimakos @ SIRIOS 22/07/2014 18:11:45

      Μην επικαλούμαςτε παγκόςμια κρίςη, το χάλι του ελληνικου δημόσιου χρέους δεν το είχε καμία από τις χώρες που αναφέρεις. Επίσης καμία από αυτές τις χώρες δεν έχει την προβληματική, για να χρησιμοποιήσω μια ήπια λέξη, δημόσια διοίκηση που έχει η χώρα μας, που καθιστά εξίσου προβληματική την εφαρμογή και αποτελεσματικότητα των μέτρων. Σε καμία από τις παραπάνω χώρες δεν έγινε μεταβίβαση των βαρών στον ιδιωτικό τομέα, με τις ευλογίες ολου του πολιτικού φάσματος από άκρα αριστερά μέχρι άκρα δεξιά. Εξαίρεςη τα γνωςτα συντεχνιακά επαγγέλματα. Οι Ισπανοί δεν συζητάνε πότε και ποια μαγαζιά θα ανοίξουν τις Κυριακές, το έχουν λύσει από δεκαετίες. Εμείς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε τίποτα μεταξύ μας, γιατί κυριαρχεί πάντα το εγώ. Χαρακτηριστική είναι και η απάντησή σου, που όπως πολλοί από την εμφάνιση της κρίσης, απαντούν σε πρώτο πρόσωπο, εγω δεν πήρα τίποτα, δεν έφαγα τίποτα, δεν μιλησα με Βρυξελλες, δεν πήρα πόρσε κτλ. Τα κάναμε όλα σωστά, ψηφίζαμε όποιον μας έταζε τα καλύτερα, τα λεφτά υπάρχουν, αλλά ευθύνες δεν έχουμε σα λαός, πάντα φταίνε οι άλλοι. Σε όλες τις χώρες εφαρμόσθηκαν προγράμματα λιτότητας, εμείς σαν ουραγοι σε όλους τους τομείς, είναι λογικό να πρέπει να κάνουμε περισσότερα βήματα, αλλά ούτε αυτό το αντιλαμβανόμαστε και ψάχνουμε δικαιολογίες για μικρά παιδιά. Οι δε πολιτικοί μας πλειοδοτούν ποιος θα εξυπηρετήσει καλύτερα τις γνωστές συντεχνίες σε βάρος των υπολοίπων και μεταβιβάζουν τα προβλήματα στους επόμενους που θα τους διαδεχθούν. Είναι χαρακτηριστικό οτι τα τέσσερα τελαυταία χρόνια βγήκαν στη σύνταξη 860.000 άνθρωποι κι ετσι τώρα πληρώνουμε περισσότερα σε συντάξεις απ οτι το 2009! Ακόμα και τώρα κάνουν ρυθμίςεις για πρόωρες συνταξιοδοτήςεις γιατι δεν αντέχουν το πολιτικό κόστος των απολύσεων. Οι Βρυξέλλες το έκαναν κι αυτο;

    • SIRIOS avatar
     SIRIOS @ Jimakos 22/07/2014 13:53:04

     Kαι τι προτείνεις τώρα που τα κατάλαβες όλα φίλε Τζιμάκο? για να καταλάβουμε κι εμείς που ακριβώς το πάς?

  • SIRIOS. avatar
   SIRIOS. @ Lamda 22/07/2014 11:56:54

   Το thik tank το πρότεινε, ο θείος Σαμ όμως, προφανώς το απέρριψε . Aλλοιώς ποιός θα του έλεγε όχι?

 6. Σπαθάριος avatar
  Σπαθάριος 22/07/2014 11:53:25

  Καμία ανοχή, στήριξη ή οτιδήποτε άλλο από την ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ όποιο κόστος κι αν έχει αυτή η στάση. Η ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαλύψει την κενότητα, την πολυγλωσσία και την αδυναμία εφαρμογής της οικονομικής του πολιτικής πράγμα που θα του δημιουργήσει εσωτερικά προβλήματα. Για να τα ισορροπήσει λοιπόν και να μη διαλυθεί θα προσπαθήσει να αναδείξει την εθνομηδενιστική του πλευρά ως συνδετικό του κρίκο και ιδεολογική πλατφόρμα συνοχής και διατήρησης των στελεχών και μεγάλου μέρους των ψηφοφόρων του. Μπορεί η ΝΔ να ανεχθεί όλα αυτά για να μη χαλάσει ένα οικονομικό πρόγραμμα; Αν είναι να παραμείνει στην ΕΕ ως χώρος της νότιας Βαλκανικής και όχι ως χώρα του Ελληνικού Εθνους να μας λείπει. Φωνές που δεν αντιτίθενται σε μια τέτοια προοπτική θα καταντήσουν την παράταξη να ψυχορραγεί σε μονοψήφια ποσοστά επίπεδου ΠΑΣΟΚ και παρακάτω.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.