19/10/2012 18:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συλλαμβάνει όσους επιχειρηματίες φεύγουν από την Ελλάδα

Καινοφανείς ιδέες έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και σκέφτεται να τις εφαρμόσει μόλις γίνει κυβέρνηση. Αφού θα χρησιμοποιήσει τις καταθέσεις μας για να κάνει επενδύσεις όπως έλεγε προεκλογικά, κι αφού θα μας επιστρέψει στη δραχμή, αφού το ευρώ δεν είναι ταμπού, τώρα έχουμε νέα δήλωση που θα προκαλέσει. Το στέλεχος του κόμματος, λοιπόν, ο Θ. Παρασκευόπουλος είπε στον Σκάι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, εάν ήταν κυβέρνηση, θα εξέδιδε ένταλμα σύλληψης για τους επιχειρηματίες που επιλέγουν να μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό για λόγους ευνοϊκότερης φορολογικής μεταχείρισης.

Προφανώς εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι βρισκόμαστε σε κάποια Σοβιετία των περασμένων δεκαετιών. Δεν έχει ακούσει ούτε για ελεύθερη οικονομία, ούτε για ελεύθερη επιχειρηματικότητα. Κι αν δεν έχει ακούσει ο ίδιος γιατί δεν ρωτάει τους συντρόφους του που έπαιζαν, και παίζουν, στο Χρηματιστήριο;

Είπαμε να στηλιτεύσουμε τους επιχειρηματίες που την κοπανάνε. Κι αυτούς που βγάζουν έξω από την Ελλάδα τα λεφτά τους. Να τους κάνουμε ακόμη και εμπάργκο στα προϊόντα τους. Όχι στην κόκα κόλα, όχι στα γιαούρτια κ.λπ.

Αλλά να λέμε ότι θα τους συλλάβουμε κιόλας, αυτό πάει πολύ. Κάποιος να τους μαζέψει εκεί στην Κουμουνδούρου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. elli avatar
  elli 19/10/2012 19:04:53

  Κάτι τέτοια "κουλά" που κατά καιρούς "ξεφεύγουν " από τα στόματα των Συριζαίων πρέπει να προβάλλονται και να τονίζονται περισσότερο από τη ΝΔ, η οποία είναι ακόμη σε επίπεδο νηπιαγωγείου στο επικοινωνιακό κομμάτι.
  Αυτό που ξεστόμισε το στέλεχος του Σύριζα αντικατοπτρίζει πλήρως τα απολυταρχικά αριστερά φασιστικά καθεστώτα των πρώην Σοβιέτ.

 2. Νικος avatar
  Νικος 19/10/2012 19:13:30

  Οι μεν θέλουν να τους συλλάβουν, οι δε τους κάνουν και τεμενάδες....

 3. theo1611 avatar
  theo1611 19/10/2012 19:14:15

  ΄"Προφανώς εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι βρισκόμαστε σε κάποια Σοβιετία των περασμένων δεκαετιών"

  Η αλήθεια είναι ότι δεν το πιστεύουν μόνο εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

  Η αλήθεια είναι ότι το πολιτικό μας σύστημα στο σύνολό του έχει πείσει και την τρόϊκα ότι όχι απλώς βρισκόμαστε, είμαστε Σοβιετία, με όλα τα κακά της και κανένα καλό της.

  Η τρόϊκα δεν έχει πρόβλημα και μας χειρίζεται ως Σοβιετία σε όλες τις προτάσεις της. Σιγά μην μας αντιμετωπίσει ως χώρα του ευρωπαΪκού κεκτημένου!!!

  Εμείς (κυβέρνηση, πολιτικό σύστημα, κοινωνικοί εταίροι, συντεχνίες, ομάδες, παραομάδες, άτομα, κλπ) τρέχουμε ασμένως να τις υλοποιήσουμε ως Σοβιετία, ή όταν διαφωνούμε προτάσσουμε εναλλακτικές μεθόδους του καθημάς σοβιετικού τύπου επίλυσης των προβλημάτων!!!!

 4. GreekInLux avatar
  GreekInLux 19/10/2012 19:16:44

  Από το προσχέδιο διακήρυξης που θα παρουσιάσει άυριο ο ΣΥΡΙΖΑ τα ακόλουθα:

  η κυβέρνηση της Αριστεράς με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει στην ακύρωση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων του, τους οποίους θα αντικαταστήσει με ένα εθνικό σχέδιο οικονομικής και κοινωνικής ανόρθωσης, παραγωγικής ανασυγκρότησης και δίκαιης δημοσιονομικής εξυγίανσης. Η υλοποίηση του σχεδίου αυτού θα επουλώνει τα τραύματα που έχουν δεχθεί οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα και θα αποκαθιστά σταδιακά τους όρους αξιοπρεπούς διαβίωσης, ασφαλούς εργασίας, δίκαιης αμοιβής και σύνταξης»

  Αναφορά γίνεται στο προσχέδιο και στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, καθώς μεταξύ των έξι προγραμματικών στόχων του κόμματος αναφέρεται και «η σταδιακή επαναφορά υπό δημόσιο έλεγχο στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων που έχουν ιδιωτικοποιηθεί ή βρίσκονται υπό διαδικασία ιδιωτικοποίησης»

  Υπάρχει ακόμα σαφής αναφορά για το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται τη σχέση του με την Ευρώπη, καθώς σημειώνεται ότι «η μοίρα της Ελλάδας είναι συνυφασμένη με τη μοίρα της Ευρώπης». Όπως αποσαφηνίζεται, όμως, «η δική μας Ευρώπη βρίσκεται στον αντίποδα της Ευρώπης του νεοφιλελευθερισμού και του εντεινόμενου αυταρχισμού»

  ακύρωση μνημονίων, σταδιακές αποκαταστάσεις αδικιών, αμοιβών κ.λπ κ.λπ. (βλέπεις όταν τα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ηχούν διαφορετικά), η μοίρα της Ελλάδας είναι συνυφασμένη με την Ευρώπη, αλλά όχι αυτή την Ευρώπη, μίαν άλλη... του Σύριζα και δε συμμαζεύεται... ε, βάλτε και τα εντάλματα σύλληψης να έρθει να δέσει το γλυκό της παράνοιας των συριζοτσιπραίικων συνιστωσών. Για γέλια και για κλάματα...

 5. xp avatar
  xp 19/10/2012 19:26:47

  170 χρονια δεν επιτρεποταν να βγαζεις λεφτα εξω !
  Η ΕΕ -προς καταστροφή της οικονομίας μας -το εχει επιτρεψει.
  Μην ειμαστε λαικιστες,δεν ειναι θεμα ιδεολογιας!!!
  Αλλο τι ειπε ο κυριος.....

 6. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 19/10/2012 19:29:05

  Εγώ θα προτιμούσα να ακούσω ολόκληρη τη δήλωση για να βγάλω κάποιο συμπέρασμα.

 7. Βασίλης Γκιώνης avatar
  Βασίλης Γκιώνης 19/10/2012 19:39:55

  Μπροστά στον ΣΥΡΙΖΑ, οι Χρυσαυγίτες είναι Kindergarden...

 8. CHRIS avatar
  CHRIS 19/10/2012 19:47:43

  Είπε πως θα συλλαμβάνει επιχειρηματίες που έχοντας οικονομικές εκκρεμότητες (δάνεια, κρατικές επιδοτήσεις κτλ) με την Ελλάδα επιχειρούν να φύγουν. Ιδού το επίμαχο τμήμα της Συνέντευξης:

  - Π. Τσαπανίδου: Από πού θα βρείτε λοιπόν τα ποσά που λέτε;
  - Θ. Παρασκευόπουλος: Από τα έσοδα.
  - Π. Τσαπανίδου: Ποια; Αυξάνοντας τι;
  - Θ. Παρασκευόπουλος: Αυξάνοντας την φορολογία των πλουσίων. Είναι απολύτως σαφές.
  - Π. Τσαπανίδου: Μα θα φύγουν οι πλούσιοι. Γεια, μην τον είδατε τον Παναγή...
  - Θ. Παρασκευόπουλος: Που θα πάνε;
  - Π. Τσαπανίδου: Συγγνώμη, θα είμαι εγώ δηλαδή πλούσια, θα με φορολογήσετε στο κεφάλι και θα καθίσω εδώ πέρα; Αφού φεύγουν τώρα, δεν θα φύγουν αργότερα;
  - Θ. Παρασκευόπουλος: θα εκδώσω διεθνές ένταλμα συλλήψεως.
  - Π. Τσαπανίδου: Πως;
  - Θ. Παρασκευόπουλος: Θα εκδώσω διεθνές ένταλμα συλλήψεως εις βάρος σας και θα ξέρετε...
  - Π. Τσαπανίδου: Επειδή θέλω ως πολίτης να αποφασίζω που θα κάνω την έδρα μου και την επιχείρησή μου;
  - Θ. Παρασκευόπουλος: Όχι, όχι, όχι. Την επιχείρησή σας δεν μπορείτε να την πάρετε, το μαγαζί σας δεν μπορείτε να το πάρετε να φύγετε. Τη δραστηριότητά σας δεν μπορείτε να την πάρετε να φύγετε. Εδώ η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή...
  - Π. Τσαπανίδου: Με συγχωρείτε, η ΦΑΓΕ πήρε την έδρα της και φεύγει. Θα την κλείσετε; Θα τους πιάσετε και θα τους βάλετε μέσα;
  - Θ. Παρασκευόπουλος: Όχι. Όχι. Η ΦΑΓΕ πήρε την έδρα της για να μεταφέρει τα κέρδη της έξω ούτως ώστε να φορολογούνται με χαμηλότερο συντελεστή. Θα τους φορολογήσω στην πηγή λοιπόν. Εδώ έχει τη δραστηριότητά της η ΦΑΓΕ και θα τους πω εδώ που πουλάς τα γιαούρτια σου, εδώ που έχεις τα κέρδη σου... Τι;... Θα κλείσει τα εργοστάσιά της;
  - Π. Τσαπανίδου: Προσέξτε, είμαι εγώ η ΦΑΓΕ. Αύριο το πρωί λοιπόν αν το κάνετε, θα αρχίσω να απολύω κόσμο.
  - Θ. Παρασκευόπουλος: Πως θα τον απολύσετε; Και πως θα λειτουργήσει το εργοστάσιο αν απολύετε κόσμο;
  - Π. Τσαπανίδου: Θα λειτουργήσει διαφορετικά. Θα το πάρω το εργοστάσιο και θα το πάω έξω. Δεν έχουμε τέτοια παραδείγματα κύριε Παρασκευόπουλε;
  - Θ. Παρασκευόπουλος: Θα το δούμε αυτό το πράγμα... Ο Σαρκοζί όταν τον απείλησαν Γάλλοι επιχειρηματίες ότι θα το κάνουν τους είπε ευχαρίστως, αλλά θα δώσετε ότι σας έχει χορηγήσει το γαλλικό κράτος προηγουμένως. Και τότε φύγετε. Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά..

  Πηγή:www.capital.gr

  • Νίκος Δραγασιώτης avatar
   Νίκος Δραγασιώτης @ CHRIS 19/10/2012 21:15:09

   Τί καπνίζει ὁ Παρασκευόπουλος; Θέλω κι ἐγώ!

   • monson avatar
    monson @ Νίκος Δραγασιώτης 20/10/2012 00:39:06

    δεν υπαρχει ....ειναι ειδικη παραγγελεια!!

 9. Νίκος Δραγασιώτης avatar
  Νίκος Δραγασιώτης 19/10/2012 20:51:47

  Ἐφτοῦν' ἔχ'νι ξιφύγ' !

 10. Φιλιππος VI avatar
  Φιλιππος VI 19/10/2012 21:04:58

  Οσο ο πρωθυπουργος θα θεωρει με τις δηλωσεις του ακρα τη Χ.Α και ΣΥΡΙΖΑ, οταν θα ερθει η ωρα να διαλεξει με ποιον θα συνεργαστει για να παραμεινει στην εξουσια,μιας και κανενα απο τα κομματα των προθυμων δε θα συμπληρωνουν ουτε ταξι (και η ΝΔ με δυσκολια θα το κανει),καταλαβαινουμε ολοι ποιο θα διαλεξει,γιαυτο ας το ξανασκευτει..

 11. kapar13 avatar
  kapar13 19/10/2012 21:34:59

  quote
  Ο Σαρκοζί όταν τον απείλησαν Γάλλοι επιχειρηματίες ότι θα το κάνουν τους είπε ευχαρίστως, αλλά θα δώσετε ότι σας έχει χορηγήσει το γαλλικό κράτος προηγουμένως. Και τότε φύγετε. Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά..
  unquote
  Σε αυτό το κομμάτι υπάρχει κανένας που διαφωνεί;
  Ερωτώ, διότι οι μάγκες που το παίζουν καπιταλιστές με τις επιδοτήσεις, τα χαριστικά δάνεια και τις δουλειές από το δημόσιο δε νομίζω ότι έχουν πολύ μεγάλη σχέση με την ελεύθερη οικονομία και την αγορά...

  • monson avatar
   monson @ kapar13 20/10/2012 00:41:27

   ας πιασουν αυτους που τα αρπαζαν για να δωσουν τις επιδοτησεις με ταριφα 10% το ελαχιστο και τοτε ας ορμηξουν και σε οποιον τις πηρε χωρις να τις δικαιουται!!

 12. dim avatar
  dim 19/10/2012 21:42:52

  Και το ανθολόγιο αυτού του τεράστιου πολιτικού γίγαντα που ονομάζεται Σύριζα, συνεχώς εμπλουτίζεται με απίθανες μπαρούφες...

  Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς:

  «Δήμευση καταθέσεων»,

  «με τη Τουρκία τι θα κάνουμε? θα το ρισκάρουμε»

  «Το νόμισμα δεν είναι φετίχ»

  «Να ξέρουν ότι έχουμε πυρηνικά, και θα πατήσουμε το κουμπί»

  «Τιμή μου που πηγα ως μάρτυρας υπεράσπισης του Γιωτόπουλου, και αν χρειαζόταν θα το ξανάκανα πάλι»

  «Βγάλατε τις φωτογραφίες των παιδιών (σ.σ. αναφερόμενος σε άτομα με κουκούλες που συνελήφθησαν με 10 μολότωφ ο καθένας πάνω τους)

  «Τα άκρα δεν είναι δύο, είναι μόνο ένα η ΧΑ, διότι όλοι οι άλλοι έχουν ένα συνδετικό κρίκο, την ελευθερία της τέχνης και της έκφρασης»

  Και τώρα «Θα συλλαμβάνουμε όσους επιχειρηματίες θα φεύγουν από την Ελλάδα»

  Και πόσα άλλα μου διαφεύγουν τώρα, οι τύποι είναι απίθανοι, είναι ο ορισμός της ανευθυνότητας, του λαϊκισμού, της επικινδυνότητα, είναι ένας ακροαριστερός σχηματισμός που στο παρελθόν φλέρταρε ανοιχτά με τη τρομοκρατία, και όμως υπάρχει ένα 27% που τους ψήφισε....

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ dim 19/10/2012 23:05:31

   Με προλαβες, αυτο ακριβως ηθελα να γραψω. Το 27% ψηφισε αυτους τους απιθανους, μπροστα στους οποιους, ο Ανδρεας Παπανδρεου, φαινεται κραμα υπερΠατριωτη & φανατικου οπαδου της αληθειας και της συνεσης. Ελεος...

 13. Γιαγκούλας avatar
  Γιαγκούλας 19/10/2012 21:43:22

  Πέρα από το τί είπε ο Παρασκευόπουλος, υπάρχει ζήτημα και έχει αναδειχθεί και στη Γαλλία (περίπτωση Βιτόν κλπ.).
  Και δεν μιλάμε για ελευθερία κίνησης κεφαλαίων, μεταφοράς έδρας, παραγωγικής ή επιχειρηματικής δραστηριότητας, αλλά για την υπάρχουσα ασυδοσία, οπότε την πληρώνουν κυρίως οι μικροί, αυτοί -που και να ήθελαν- δεν μπορούν να κάνουν τα ίδια.
  Ειδικότερα, με αυτούς που έχουν πάρει επιδοτήσεις ή τους έχουν γίνει χαριστικές ή ευνοϊκές ρυθμίσεις, ας είναι κανείς συγκρατημένος, διότι άλλο πράγμα είναι να έχεις δουλέψει με ίδια κεφάλαια ή έστω με δάνεια που τα αποπληρώνεις εξ ιδίων και άλλο να έχεις πάρει δωρεάν δημόσιο χρήμα για την επιχείρησή σου ή να να έχεις τύχει ειδικών προνομίων έναντι των "απλών θνητών" επιχειρηματιών.
  Ε, δεν μπορεί να θέλεις ως επιχειρηματίας μόνον να κερδίζεις, στην πλάτη μάλιστα του κοινωνικού συνόλου, έχεις και κάποιες υποχρεώσεις.
  Νομίζετε ότι στην ίδια περίπτωση οι Αμερικανοί ενεργούν διαφορετικά,ότι χαρίζονται έτσι εύκολα στις μεταφορές κεφαλαίων ή εδρών κλπ. όταν υπάρχουν τέτοιου είδους εκκρεμότητες;
  Ακόμα και στην περίπτωση απλής μόνον μεταφοράς της έδρας, επειδή τούτο συνιστά χτύπημα στην εγχώρια οικονομία, ιδιαίτερα σε τέτοιες συνθήκες, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ότι δεν θα πρέπει να απαντάται με αντίμετρα, ώστε να επιβραβεύονται όσοι επιμένουν να δραστηριοποιούνται εδώ και όχι σαν τα ποντίκια να εγκαταλείπουν το καράβι.
  Αλλοιώς, όλοι οι υπόλοιποι, ανεξαρτήτως επαγγέλματος και πολιτικών απόψεων, θα μοιάζουμε με μεγάλα κορόϊδα που θα "σέρνουν το κάρρο".

 14. Μιχαλης Πελέκης avatar
  Μιχαλης Πελέκης 19/10/2012 22:46:21

  Εγω πάντως αισθανομαι ευχαριστημένος που μερικοί ανθρωποι , εστω λίγοι , διαφωνουν με τις προοδευτικές ιδέες του Σα(υ)ριζα,

 15. Καλά... avatar
  Καλά... 20/10/2012 00:57:48

  Ε βέβαια όταν έπερναν αναπτυξιακούς νόμους από τον κρατικό κορβανά ήταν καλά, έκατσε ποτέ κανένας υπουργός να δει, οι εταιρείες που πήραν λεφτά από το κράτος τι θέσεις εργασίας διημιούργησαν? πόσο μισθό δίνουν? τι ανάπτυξη έφεραν αλλά αν το κάνει θα είναι κουμουνιστής , άντε καλά

 16. Ψηφοκράτης avatar
  Ψηφοκράτης 20/10/2012 03:11:29

  Ένας ακόμα μεγαλομανής.
  Ονειρεύεται εξουσία για να πάρει το «Υπουργείο Κομματικής γραμμής και Εξορισμών».

 17. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 20/10/2012 17:10:20

  Θα στήσουν απόχη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και δίχτυ για μπεκάτσες στο συνοριακό πέρασμα Ειδομένης - Ευζώνων.
  Ότι περνά από τρύπες και σχισίματα θα συλλαμβάνεται λίγο πιό πέρα, στη Γευγελή, από τα όργανα της τάξεως του κ. Νικολάκη -Αλέκου - Φίλιππα Γκρούεφσκι.
  Όπως ακριβώς έπιασε τον Μάκαρο η полицијата, έστω και μεταμφιεσμένο χωρίς πούρο.
  Μετά θα αναλαμβάνει η Ιντερπόλ το διαμετακομιστικό μέρος του σχεδίου.
  Τέλειο, αριστοτεχνικό, ο Σέρλοκ ξεσχίζει ήδη την ταυτότητα επιθεωρητή !!!!

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 20/10/2012 18:34:17

   Μερικές ακόμη τέτοιες εικόνες μεγαλείου και ανάτασης, με επιφανείς μας προσωπικότητες να ζούν τις μεγάλες τους στιγμές στον άμεσο γεωγραφικό μας περίγυρο, θα τονώσουν καίρια την εθνική μας αυτοπεποίθηση. Και ιδίως θα γεμίσουν τα Δημόσια ταμεία:
   h**p://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/91238/synelifthi-sta-skopia-o-psomiadis

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 20/10/2012 18:38:58

   Μη βαράτε. Επιχειρηματίας ήταν και αυτός.
   Που έφυγε από την Ελλάδα.
   Και τον πιάσανε.
   Ήταν προμελετημένο, καρφωτό, μελετημένο, μέσω Interpol. ¨Οπως το "βαπόρι" ...
   Τι παραπάνω θα κάνει τέλος πάντων ο Τσιπρας, απο τον Καραμανλή, τον Παπανδρέο, τον Παπαδήμο ή τον Σαμαρά;
   Ά μα πιά...

 18. Nik avatar
  Nik 20/10/2012 23:19:10

  Και το αδίκημα που δικαιολογεί τη σύλληψη είναι ποιο ακριβώς; Αφήνοντας τον κάθε Παρασκευόπουλο να λέει τέτοια, ποντάροντας στην ευρεία άγνοια του "πολιτικοποιημένου" λαού, θα την ξαναπληρώσουμε όλοι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.