Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην πόλωση
26/05/2014 09:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην πόλωση

Ο απίστευτος αμοραλισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι το μπόνους των 50 εδρών που έχουν υποσχεθεί ότι θα το καταργήσουν, την ίδια στιγμή που το προσμετρούν –αυθαίρετα- στην χθεσινή εκλογική τους δύναμη

Σε μια καινοφανή ερμηνεία των αποτελεσμάτων προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ και επιμένει να συνεχίζει την πόλωση η οποία μόνο καλό δεν θα κάνει στη χώρα. Πέρα από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου σίγουρα θα του μιλήσει για απονομιμοποίηση της κυβέρνησης και ανάγκη προσφυγής σε εκλογές, από χθες κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου κάνουν και μερικά… περίεργα μαθηματικά.

Για παράδειγμα βγήκε το πρωί ο Παν. Λαφαζάνης και είπε ότι με βάση τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών η ΝΔ είναι δεύτερο κόμμα και επομένως δεν «δικαιούται» το μπόνους των 50 εδρών που παίρνει το πρώτο κόμμα.

Την αρχή είχε κάνει βεβαίως ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος στην πανηγυρική ομιλία του στο εκλογικό κέντρο της Ρένας Δούρου είχε πει ότι με το ποσοστό που πήρε η ΝΔ δεν θα είχε τις μισές έδρες σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, αν τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών μετατραπούν σε αποτελέσματα εθνικών εκλογών τα κόμματα θα καταλάμβαναν τις εξής έδρες:

ΣΥΡΙΖΑ: 130 (μαζί με το μπόνους των 50 εδρών που παίρνει το πρώτο κόμμα).

Νέα Δημοκρατία: 70

Χρυσή Αυγή: 28

Ελιά/ΠΑΣΟΚ: 24

Ποτάμι: 20

ΚΚΕ: 18

ΑΝ.ΕΛ.: 10

Το καινοφανές είναι ότι εξισώνονται οι εθνικές εκλογές με τις ευρωεκλογές κι αν συμβαίνει αυτό τότε θα πρέπει να καταργήσουμε κάποια από τις δύο αναμετρήσεις. Γιατί να κάνουμε εθνικές εκλογές αν μπορούμε να μοιράσουμε τις έδρες με βάση τις ευρωεκλογές;

Αλλά ο απίστευτος αμοραλισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό το μπόνους των 50 εδρών που έχουν υποσχεθεί ότι θα το καταργήσουν, την ίδια στιγμή που το προσμετρούν –αυθαίρετα- στην εκλογική τους δύναμη. Από πού κι ως που θεωρούν ότι έχουν δύναμη 130 εδρών; Σε ποια σοβαρή χώρα βγαίνουν κορυφαία στελέχη της αντιπολίτευσης και κάνουν κάτι τέτοιο; Αν έχουν τα κότσια ας φέρουν στη Βουλή εδώ και τώρα πρόταση νόμου για κατάργηση του μπόνους στο πρώτο κόμμα. Γιατί δεν το κάνουν; Γιατί δεν προτείνουν απλή αναλογική; Οι απαντήσεις είναι ξεκάθαρες και δεν είναι καθόλου… αριστερές. Το κυνήγι της εξουσίας μπαίνει πάνω απ’ όλα.

Λες και ο κόσμος αν πάει σε εθνικές εκλογές θα δώσει τα ίδια ποσοστά στα κόμματα. Λες και έχει καμιά σχέση η ευρωβουλή με τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ή μήπως δεν βλέπουν στην Κουμουνδούρου ότι τα ποσοστά τους είναι αυτά, ότι έχουν πιάσει ταβάνι και δεν πάνε παραπάνω;

Είναι επομένως τουλάχιστον ανόητο και ταυτόχρονα επικίνδυνο, να πολώνει το κλίμα ο ΣΥΡΙΖΑ με ανόητες ερμηνείες και με «ψεύτικες» εκλογικές δυνάμεις. Η διακυβέρνηση μιας χώρας δίνεται στις εθνικές εκλογές και πουθενά αλλού.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 26/05/2014 10:13:28

  .Επειδή λοιπόν ο Σαμαράς έχει χρέος πλέον να σταματήσει αυτόν τον αμοραλισμό, αύριο κιόλας ωφείλει να φέρει νόμο στη βουλή για κατάργηση του Bonus των 50 εδρών διότι όσο η κυβέρνηση το διατηρεί, δικαιώνει και ηθικά τον Τσίπρα να λέει οτι, αφού είναι πρώτος δικαιούται το Bonus το οποίο βεβαίως για να το καταργήσει θα πρέπει πρώτα να γίνει κυβέρνηση, αλλοιώς δεν μπορεί...

 2. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 26/05/2014 15:11:52

  "Γιατί να κάνουμε εθνικές εκλογές αν μπορούμε να μοιράσουμε τις έδρες με βάση τις ευρωεκλογές;" 1)Εκλογές δια νόμου ΜΟΝΟ κάθε 4 χρόνια. 2)Αν κάποιοι βουλευτές εκλέχτηκαν με ένα κόμμα και αποφασίσουν να πάνε σε άλλο κόμμα, δια νόμου να αντικαθίστανται έτσι ώστε να μην έχουμε εκλογικές περιπέτειες. Είναι νόθευση της λαίκής βούλησης να εκλέγεται κάποιος ως βουλευτής επειδή εκπροσπωπεί ένα κόμμα και μετά να γίνεται ανεξάρτητως ή οτιδήποτε αφού αν το ξέρανε απο πριν οι ψηφοφόροι του, μπορεί να μην τον ψήφιζαν ευθύς εξαρχής. 3)Δημοτικές, ευροεκλογές και βουλευτικές εκλογές να συμπίπτουν δια νόμου και να μην υπάρχει τρόπος αυτό να αλλάξει.
  4)Ο πρόεδρος της δημοκρατίας να εκλέγεται σε απευθείας εκλογές από τον λαό που βέβαια θα πρέπει να συμπίπτουν με τις δημοτικές, τις ευροεκλογές και τις βουλευτικές. Αλλιώς εκλογή από την βουλή ΧΩΡΙΣ διευρυμένη πλειοψηφία.
  5)Ο πρόεδρος της δημοκρατίας δια νόμου να ΜΗΝ είναι γέρος ή κοντός. Αποτελεί διαφήμιση για την χώρα (ειδικά αφού δεν έχει και πολλές αρμοδιότητες). Δεν πρέπει να σχηματίζουν στο εξωτερικό την εντύπωση ότι είμαστε έθνος υπέργηρων πυγμαίων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.