Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεγαλύτερη πολιτική απάτη της μεταπολίτευσης
15/04/2014 03:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεγαλύτερη πολιτική απάτη της μεταπολίτευσης

Δύο τινά συμβαίνουν με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Είτε μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μούτρα μας και έχουν κρυφή ατζέντα είτε πρόκειται για δύο διαφορετικά κόμματα που εμφανίζονται ως ένα

Θα το γράψουμε με τον πιο απλό και τον πιο ωμό τρόπο που ξέρουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεγαλύτερη πολιτική απάτη της μεταπολίτευσης. Μεγαλύτερη κι από την Αλλαγή που μας πούλησε ο Ανδρέας για να γίνει πρωθυπουργός. Ακόμη μεγαλύτερη κι από τον εκσυγχρονισμό του Σημίτη, την κάθαρση του Μητσοτάκη ή αν θέλετε και την επανίδρυση του κράτους της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ. Ή τέλος πολύ μεγαλύτερη από το «λεφτά υπάρχουν» του Γ. Παπανδρέου.

Δύο τινά συμβαίνουν με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Είτε μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μούτρα μας και έχουν κρυφή ατζέντα είτε πρόκειται για δύο διαφορετικά κόμματα που εμφανίζονται ως ένα, αλλά όταν ψηφίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που επέλεξε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μπορεί να μας προκύψει και καμιά… δραχμή εκεί που δεν το περιμένουμε.

Με το χέρι στην καρδιά και με απόλυτο σεβασμό στο 20% ή 30% του ελληνικού λαού που επιλέγει αυτή τη στιγμή να στηρίξει τον Αλ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ λέμε ότι υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα στα όσα υποστηρίζουν τα στελέχη του. Για να πούμε την αλήθεια δεν ξέρει κανείς ποια είναι η θέση, ποια η επίσημη γραμμή του κόμματος. Αν αύριο θέλαμε κι εμείς να στηρίξουμε τη «νέα» προσπάθεια που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο «παλιό» που εκπροσωπεί η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, θα είχαμε πολύ σοβαρό πρόβλημα να καταλάβουμε τι μυαλό κουβαλάνε στην Κουμουνδούρου.

Ο ένας (Στρατούλης) βγαίνει και λέει ότι τους δεσμεύει όλους η προγραμματική διακήρυξη του κόμματος όπως αυτή βγήκε από το περσινό συνέδριο. Αυτό σημαίνει ευρωπαϊκή πορεία της χώρας αλλά και… σκίσιμο των μνημονίων. Την ίδια στιγμή πάνω από το 30% του ΣΥΡΙΖΑ, οι λεγόμενοι «κομμουνιστογενείς» και «σκληροί της Αριστεράς» που πρόσκεινται στον Λαφαζάνη καταθέτουν πρόταση για έξοδο από το ευρώ αν χρειαστεί. Η πρόταση φυσικά απορρίπτεται διότι πώς να τα βάλεις με το 70% και πλέον του ελληνικού λαού που στηρίζουν την ευρωπαϊκή διάσταση της χώρας; Όμως, άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτουν προτάσεις ακόμη και για δημοψήφισμα για το αν θα πρέπει να έχουμε ευρώ ή όχι. Άραγε αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα κάνει τέτοιο δημοψήφισμα; Θα το σκεφτεί καθόλου; Διότι μια σκέψη έκανε ο Γ. Παπανδρέου στις Κάννες και μόλις την είπε τον πήραν με τις πέτρες και τις επόμενες ημέρες έπαψε να είναι πρωθυπουργός.

Σε κρίσιμα θέματα όπως η οικονομία ή τα εθνικά ζητήματα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ενιαία γραμμή. Για να μην πούμε για τα εσωτερικά θέματα, την ασφάλεια του πολίτη, την τρομοκρατία, την αντιμετώπιση των μπαχαλάκηδων, τις διαδηλώσεις, το μεταναστευτικό κ.λπ.

Υπάρχει μια ενιαία γραμμή για το πώς θα αντιμετωπίσει την πρόκληση του δημοσίου χρέους; Που θα βρει λεφτά για να αποκαταστήσει χιλιάδες υπαλλήλους με αυξήσεις μισθών και συντάξεων που έχει υποσχεθεί; Τι θα κάνει με τη Θράκη όταν οι ίδιοι οι υποψήφιοί της βγάζουν αφίσες στα τουρκικά;

Τι θα κάνει άραγε με τις εύθραυστες ισορροπίες με τη Ρωσία; Τι σκέφτεται να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνόμευση της πόλης; Θα αποσύρει πράγματι δυνάμεις από το κέντρο; Θα αφήνει συνδικαλιστές να βρίζουν καταναλωτές όπως έγινε την Κυριακή; Τι θα κάνει με τους τρομοκράτες που απειλούν ξανά τη δημοκρατία; Πώς θα αντιμετωπίσει τις διαδηλώσεις; Στα χρόνια των μνημονίων κάποιοι έχουν μετρήσει πάνω από 20.000 διαδηλώσεις. Αυτό είναι ή δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ τεράστια κατάχρηση του κατά τα άλλα νόμιμου και δημοκρατικού δικαιώματος της έκφρασης της αντίδρασης στην κυβέρνηση ή αλλού;

Με απόλυτη συναίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια ένα μεγάλο κόμμα που διεκδικεί την εξουσία, λέμε στον κ. Τσίπρα ξεκάθαρα: «Αλέξη μας κοροϊδεύεις; Πιστεύεις ότι είμαστε τόσο ανόητοι ώστε να μας πουλάς φύκια για μεταξωτές κορδέλες;»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. George N avatar
  George N 15/04/2014 07:09:01

  Το πρόβλημα δεν είναι ο Συριζα. Αυτός παιδική χαρά ήταν, παιδική χαρά είναι. Το θέμα είναι ότι το 1/4 της Ελληνικής κοινωνίας είναι σε κατάσταση denial. Δεν μπορεί να διαχειρισθεί ότι πήρε την ζωή του λάθος. Που πίστεψε ότι αρκεί να κλείσεις τα μάτια και η πραγματικότητα θα αλλάξει. Που πιστεύει ότι αν ξανακάνουμε ότι κάναμε δεν θα οδηγηθούμε πάλι στην καταστροφή αλλά στην ευημερία. Για αυτό το κομμάτι της κοινωνίας οι αριθμοί δεν έχουν καμία σχέση. Η αριθμητική δεν υπάρχει. Ένα και ένα κάνουν όσο θέλουμε, όσο μας βολεύει. Με το συριζα θα τελειώσουμε εύκολα-φροντίζει άλλωστε μόνος του. Για το 25% όμως χρειαζόμαστε προγράμματα ψυχολογικής υποστήριξης. Το να δεις την πραγματικότητα όπως είναι όταν για τόσο πολύ καιρό βρισκόσουν πάνω σε ροζ συννεφάκι είναι τραυματικό. Η διάψευση είναι επώδυνη και όπως δείχνει ένα άλλο 10% της κοινωνίας μας, μπορεί να οδηγήσει σε οργή και σε λύσεις συνολικής απόρριψης.

  • Giorgis avatar
   Giorgis @ George N 15/04/2014 09:17:19

   Ρε παιδιά, τι δύο, δεκαδύο είναι. Όσο είναι μακρυά από τις εκλογές το ένα κόμα θα μπορεί να μηλάει σε όλες τι παρατάξεις του από τους ακροφασιστεροαριστερούς εως τους κρυφοπασόκους και τους Ευροαριστερούς. Θα είναι όλο συνθήματα. Όταν πλησιάζουν εκλογές θα πρέπει να παρουσιάσουν κάποιο πρόγραμα, θα τρώει τα μούτρα του.

 2. ΚΤ avatar
  ΚΤ 15/04/2014 10:59:12

  Έτσι ακριβώς είναι και έτσι έχουν τα πράγματα. Ο Σύριζα είναι το πλέον εκτρωματικό μόρφωμα της Μεταπολίτευσης και περιλαμβάνει όλες τις τυχοδιωκτικές πολιτικές και τις ανερμάτιστες θεωρίες (επισκόπου) που εμφανίστηκαν τα τελευταία σαράντα χρόνια, συνήθως με "αριστερό-προοδευτικό" μανδύα. Το πραγματικό πρόβλημα με τον Σύριζα, κατ' εξοχήν αντιθεσμικό κόμμα, δεν είναι μόνο, αν και όταν κληθεί να κυβερνήσει, οπότε είτε θα καταρρεύσει είτε θα πάρει πίσω τα υπεσχημένα είτε θα φέρει τη χώρα στα πρόθυρα της διάλυσης και της χρεωκοπίας, αλλά ότι, αν παραμείνει σε αυτά τα ποσοστά, θα αποτελεί μονίμως το εμπόδιο για κάθε απαραίτητη αλλαγή. Το πρόβλημα με τον Σύριζα και την πολιτική του δεν είναι θέμα ιδεολογίας, που είναι βαθιά συντηρητική, αλλά νοοτροπίας. Κι αυτή η αρρωστημένη νοοτροπία εκφράζεται στα ποσοστά του, αλλά και σε μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού. H χώρα περπατάει πάνω σε τεντωμένο σκοινό χωρίς δίκτυ ασφαλείας. Λείπουν υγιείς πολιτικές δυνάμεις και χαρισματικές προσωπικότητες που θα παρέμβουν δυναμικά για να αποτρέψουν την καταστροφή. Η σωτηρία ή καταστροφή της χώρας είναι στα χέρια του ελληνικού λαού και δεν εξαρτάται από κανέναν εξωτερικό παράγοντα, τον οποίο συνήθως είτε δαιμονοποιούμε είτε θεοποιούμε.

 3. blue nile avatar
  blue nile 15/04/2014 11:02:24

  Η είσοδος της Ελλάδας στην ευρωζώνη ήταν ένα τεράστιο λάθος.
  Δυστυχώς όμως ως ελλειμματική χώρα δεν μπορούμε να βγούμε τώρα από την ευρωζώνη. Γιατί αν βγούμε θα υπάρξει μια τεράστια καταστροφή που θα γκρεμίσει ότι με πολύ κόπο έχει μείνει μέχρι τώρα όρθιο. Ο Λαφαζάνης μπορεί να μου είναι πιο συμπαθής από τον Τσίπρα αλλά στο θέμα της εξόδου από το ευρώ έχει λάθος.

 4. Παύλος avatar
  Παύλος 15/04/2014 12:42:51

  Δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει ούτε ούτε με μια λέξη του άρθρου! Όμως, θεωρώ ότι ο τίτλος του τα λέει όλα και ...μάλλον περισσότερα !

 5. Aegean times avatar
  Aegean times 15/04/2014 16:31:49

  Δεν νομίζω ότι αγχώνονται καθόλου εκεί στον τσύριζα, και δύο κόμματα να είναι και δέκα από την στιγμή που έχουν καταλάβει ότι είναι πολύ δύσκολο να μας πετάξουν έξω από την ΕΕ (μη ξεχνάμε ότι η ίδια η Μέρκελ έχει πει ότι μπλόφαραν και ότι θα ήταν καταστροφικό αν μας έδιωχναν) επειδή τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί ακόμη, θα συνεχίσουν να λένε το κοντό και το μακρύ τους. Εχει τόσα προβλήματα η ΕΕ να αντιμετωπίσει, κρίση χρέους Ιταλίας, Γαλλίας και ένα σωρό άλλες προκλήσεις που η δεκαγλωσσία του σύριζα ταιριάζει γάντι. Και μην προσπαθούμε να εμφανίσουμε την ΕΕ ενιαία ή αλάνθαστη ή και οτιδήποτε άλλο γιατί απλά δεν ισχύει. Τις αδυναμίες της ΕΕ τις διακρίνουμε πολύ καθαρά και στην περίπτωση τους Ουκρανίας που ούτε λόγο έχουν αλλά και από την αρχή το θέμα το χειρίστηκαν λάθος.

 6. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 16/04/2014 11:48:33

  Κατά την γνώμη μου, δεν υπάρχει μεγαλύτερη και μικρότερη απάτη της μεταπολίτευσης. Όλη η μεταπολίτευση είναι μια απάτη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.