#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/12/2013 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει ούτε τους δικούς τουΑνέτοιμος και αναξιόπιστος ακόμη και στους ίδιους τους ψηφοφόρους του είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Rass στον Τύπο της Κυριακής

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων «καταδικάζει» όλες τις στρατηγικές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, «ακυρώνει» το σχέδιο που παρουσίασε πρόσφατα όπου έθεσε τους στόχους για τις πρώτες εκατό ημέρες της διακυβέρνησής του και διαφωνεί κατηγορηματικά με τη λογική της ανατροπής της κυβέρνησης που έχει υιοθετήσει.Όπως τονίζουν οι εκλογικοί αναλυτές, ο «μονομερής» καταγγελτικός λόγος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και η έλλειψη  προτάσεων με σαφή, ρεαλιστικά χρονοδιαγράμματα δεν αποτελούν εναλλακτική λύση, γι’ αυτό και παραμένει στάσιμος στα ποσοστά του.

Συγκεκριμένα, το 61,6% των ερωτηθέντων διαφωνεί με την προτροπή του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσουν οι βουλευτές τα κυβερνητικά νομοσχέδια προκειμένου να ανατραπεί η κυβέρνηση. Με την άποψη αυτή συντάσσεται το 24% των ψηφοφόρων του Αλέξη Τσίπρα, ενώ δυσάρεστα είναι τα μηνύματα για την Κουμουνδούρου όσον αφορά στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκατό πρώτες ημέρες διακυβέρνησης. Στην ερώτηση «έχετε πειστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έτοιμο εθνικό σχέδιο ανάπτυξης της χώρας και ανασυγκρότησης της οικονομίας», το 76,4% απαντά «όχι», όπως και σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι του, δηλαδή το 46%!

 «Όχι, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει», απαντά το 71,9% της κοινής γνώμης, ενώ ανέτοιμο χαρακτηρίζει το κόμμα του και το 35,4% των ψηφοφόρων του.

Όπως αναφέρουν οι εκλογικοί αναλυτές, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο εσωτερικό του αποτελούν σημαντικό πρόβλημα για τον Αλέξη Τσίπρα, αφού όχι μόνο δεν υπάρχει ενιαία γραμμή αλλά διαπιστώνεται μέσα από τις συνιστώσες του καθαρή διαφωνία σε στρατηγικές επιλογές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι η παραμονή ή όχι στο ευρώ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το πρόβλημα αυτό θα διογκωθεί για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές, αφού εκτιμούν ότι οι ευρωσκεπτικιστές μέσα από τις δημόσιες δηλώσεις και παρεμβάσεις τους θα ανάβουν το «φιτίλι» της εξόδου από το ευρώ ακόμη και στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα. Τα «αγκάθια» αυτά, σε συνδυασμό με την απουσία εναλλακτικής, πειστικής πρότασης από τον Αλέξη Τσίπρα, περιορίζουν τους στόχους του προέδρου του να ανακτήσει βηματισμό και να κατακτήσει την πολυπόθητη «τάση» που επιτρέπει την παγίωση της διαφοράς και την παραμονή στην πρώτη θέση. Προσθέτουν ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εισπράττει σήμερα μόνο τη διαμαρτυρία και αρχίζει να «χάνει» προς το ΚΚΕ, που υποστηρίζει σταθερά τη θέση της εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Κατερίνα Κατσαβού

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 22/12/2013 12:13:55

  Και υπάρχει και μια αντίφαση ακόμη: Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα πιέζεται από το σύστημα για υιοθέτηση όλο και συστημικότερων θέσεων, τόσο θα οξύνονται οι αντιθέσεις στο εσωτερικό του.

  Το 1999 η ΝΔ του Καραμανλή έλεγε "είμαστε κυβέρνηση εν αναμονή". Πλησιάζοντας στις εκλογές του Απριλίου του 2000 και με τα ποσοστά της ΝΔ σε πτώση, ο Δ. Χαντζόπουλος έβγαλε μια γελοιογραφία να αιτιολογεί ο Καραμανλής σε δημοσιογράφο την πτώση ως εξής: "Κοιτάξτε, είμαστε τόσον καιρό κυβέρνηση εν αναμονή, έχουμε υποστεί κάποια φυσιολογική φθορά". Αυτό που ήταν αστείο, τότε, θα γίνει πραγματικότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Όσο θα ανεβαίνει (όσο τέλος πάντων ανεβαίνει), τόσο θα εξετάζεται η "κυβερνησιμότητα" των θέσεών του και τόσο θα απαιτεί το "σύστημα" μεγαλύτερες παραχωρήσεις, ισχυρότερες εγγυήσεις. Όσο τις λαμβάνει, τόσο θα οξύνονται τα πνεύματα. Όσο δεν τις λαμβάνει, τόσο θα έχουμε μια επανάληψη του Ιουνίου του 2012.

  Δεν υπάρχει χρυσή ισορροπία για τον ΣΥΡΙΖΑ, το εγχείρημα είναι καταδικασμένο. Θα το διέσωζε μόνον εάν προσχωρούσε πλήρως στις θέσεις του Λαφαζάνη. Και εκεί όμως, είναι κάπως αργά για να πείσει. Σήμερα το ευρώ φαίνεται συντομότερος δρόμος για ανάκαμψη. Η ευκαιρία της δραχμής υπήρχε και χάθηκε. Όσο πιο πίσω πάμε, τόσο επωφελέστερη θα ηταν. Αλλά τώρα θα ξαναάρχιζε την κρίση από το μηδέν υπό απείρως δυσχερέστερες συνθήκες για πλήθος συνανθρώπων μας.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Διογένης 22/12/2013 16:06:19

   Άψογος!

 2. kritwn avatar
  kritwn 22/12/2013 14:11:42

  Δυστυχώς βλέπω πολλούς δεξιούς να έχουν επαναπαυθεί λόγω της διγλωσσίας του Σύριζα. Καλό να στηλιτεύουμε τις αρλούμπες που λέει ο Αλέξης και η παρέα του αλλά το ζητούμενο είναι τι κάνει η κυβέρνηση. Αν δεν εστιάσουμε την προσοχή μας στα τρέχοντα προβλήματα της κοινωνίας θα το χάσουμε το τρένο. Ο Τσίπρας μπορεί να βγει κυβέρνηση και μόνο από την ψήφο διαμαρτυρίας. Ούτε ο πρώτος θα είναι, ούτε κι ο τελευταίος.

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 22/12/2013 16:07:56

  Ο λαϊκισμός Τζέφρι και σύριζα μαζί με τα επεισόδια των αναρχικών έριξε τον Καραμανλή πρόωρα σε συνδυασμό με τα σκάνδαλα (υπαρκτά ή μη). Επομένως καλό είναι να ξέρουν όλοι πόση υποκρισία υπάρχει στο σύριζα.

 4. Stavros avatar
  Stavros 22/12/2013 17:36:15

  "Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει ούτε τους δικούς του " και δυστυχώς είναι ήδη πρώτος. Αν τους πείσει, και έχει το χρόνο μέχρι τις εκλογες ιδίως αν καθυστερήσουν κι άλλο,
  είναι προφανές οτι θα διεκδικήσει ακόμα και την αυτοδυμαμία.
  Εκτος αν ως τότε ο Σαμαράς καταφέρει το θαύμα, να μειώσει την ανεργία και να μην κατασχεθεί τίποτε σε κανέναν πολίτη για οιονδήποτε λόγο. Διότι κάθε κατάσχεση και κάθε χαράτσι υπέρ των τοκογλύφων δανειστών, οδηγεί τον ψηφοφόρο κατ' ευθείαν και με οργή στον Συριζα ή στην Χ.Α. επειδή ξέρει οτι τα λεφτά που του παίρνουν οι κρατικοί αξιωματούχοι είτε τα τρώνε οι ίδιοι είτε έχουν φάει μαζί με τους νταβατζήδες και τους τραπεζίτες.

 5. George avatar
  George 23/12/2013 20:22:30

  Δηλαδή οι μισοί ψηφοφόροι του συριζα πιστεύουν ότι έχει έτοιμο εθνικό σχέδιο ανάπτυξης της χώρας και ανασυγκρότησης της οικονομίας???
  Ισως επειδή είναι χριστούγεννα και βλέπουν παντού τον Αη Βασίλη να μπερδευτήκανε. Φοράει και κόκκινα....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.