#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/06/2013 18:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει non paper για να πειστεί ο ίδιος ότι είναι σωστόςΘα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μάθουμε ποιοι είναι οι αναλυτές του ΣΥΡΙΖΑ που βγάζουν τα non paper με τα οποία ενημερώνουν τους πολίτες για τις θέσεις τους ενώ κάνουν και γενικότερη ανάλυση της πολιτικής κατάστασης. Και θα είχε ενδιαφέρον για να δούμε ποιοι είναι οι φωστήρες που πέφτουν πάντα τόσο... έξω στις προβλέψεις τους.

Χαρακτηριστικό είναι το τελευταίο non paper της Κουμουνδούρου με το οποίο γίνεται αποτίμηση της υπόθεσης της ΕΡΤ και οι φωστήρες υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση υπέστη ήττα ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κερδισμένος. Το βασικό τους λάθος είναι ότι κάνουν αποτίμηση ενώ όλα είναι ανοιχτά, δείγμα του ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση έχει τελειώσει, έχουν παραδώσει τα όπλα.

Όπως αναφέρεται, ο πρωθυπουργός, με την υπόθεση της ΕΡΤ, επιχείρησε να κλιμακώσει τη στρατηγική αυταρχισμού, πόλωσης και επίδειξης πυγμής, τόσο απέναντι στην κοινωνία και τους εργαζόμενους όσο και απέναντι στους κυβερνητικούς του εταίρους. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «δεν δίστασε να διατάξει "να πέσει μαύρο" στη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση, στέλνοντας παράλληλα στην ανεργία πάνω από δυόμισι χιλιάδες εργαζόμενους, διότι το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι φαίνεται ότι δεν του είναι αρκετό. Με αυτόν τον τρόπο, ο ίδιος επιχείρησε έναν πολιτικό εκβιασμό, αξιώνοντας είτε την πλήρη υποταγή της κοινωνίας και των κυβερνητικών του εταίρων, είτε άμεση προσφυγή σε εκλογές».

Η δεύτερη ήττα του πρωθυπουργού, εκτός από την αποτυχία του «success story», σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ο κ. Σαμαράς «λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο: τον ελληνικό λαό, γιατί υποτίμησε τα δημοκρατικά ανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας, διότι το "αποφασίζουμε και διατάσσουμε" λειτούργησε ως ηλεκτροσόκ δημοκρατικής αφύπνισης».

Κατά συνέπεια, ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεραίνει ότι οι εξελίξεις αυτές βρίσκουν τη συγκυβέρνηση πλήρως αποδυναμωμένη, ενώ ταυτόχρονα αναδείχτηκε η αναξιοπιστία των κυβερνητικών εταίρων του κ. Σαμαρά, «οι οποίοι φαίνεται ότι διαπραγματεύονται την αρχική τους αντίθεσή στην αντισυνταγματική πράξη νομοθετικού περιεχομένου και την απόφαση για την ΕΡΤ με τη συμμετοχή τους στον επικείμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό. Ακόμα κι έτσι όμως, η κυβερνητική συνοχή έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, με αποτέλεσμα η συγκυβέρνηση να μην αντέχει άλλη, τέτοιας οξύτητας, σύγκρουση με την κοινωνία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι ένα ακόμη κρίσιμο πολιτικό συμπέρασμα που προκύπτει από τις εξελίξεις αυτές είναι ότι «η επίθεση στην συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, που συνιστά η μνημονιακή πολιτική (μειώσεις μισθών συντάξεων, υπερφορολόγηση, συρρίκνωση δομών κοινωνικού κράτους, μαζικές απολύσεις), συνοδεύεται πλέον και από συνειδητή περιστολή της δημοκρατίας».

Ανησυχία, ωστόσο, εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ και για τις προοπτικές της χώρας, καθώς- όπως σημειώνει στο ανεπίσημο έγγραφό του- «το χειρότερο όλων, όμως, είναι ότι το επόμενο διάστημα αυτή η αντιδημοκρατική εκτροπή αναμένεται να βαθύνει, διότι ακριβώς οι επικείμενες μνημονιακές παρεμβάσεις είναι άκρως αντικοινωνικές, δεν βρίσκουν κοινωνική συναίνεση και μόνο με αυταρχισμό μπορούν να επιβληθούν. Για παράδειγμα, ετοιμάζονται χιλιάδες μαζικές απολύσεις είτε άμεσες είτε έμμεσες (μέσω κινητικότητας)».

Η ΕΡΤ, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν μόνο η αρχή, όπως αποδεικνύουν οι σχεδιασμοί για το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και σχολείων σε ολόκληρη τη χώρα. Η οικονομική τρύπα στον ΕΟΠΥΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία μεγαλώνει, πράγμα που σημαίνει ότι πολύ γρήγορα οι συντάξεις θα μειωθούν κι άλλο και οι ασφαλισμένοι θα συμμετέχουν ακόμη περισσότερο στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ δεν αποκλείονται νέα εισπρακτικά μέτρα όπως η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Επίσης, έχει ήδη ανοίξει ζήτημα πλειστηριασμών σπιτιών, ενώ η ασφάλεια των καταθέσεων δεν είναι δεδομένη όπως δείχνει η συναφής συζήτηση στην ευρωζώνη.

Είναι πολύ ωραίοι στην Κουμουνδούρου. Γράφουν non paper για να πείσουν τους εαυτούς τους ότι είναι σωστοί. Διότι τίποτε δε συνηγορεί στην άποψη ότι ο κόσμος τους ακούει. Αντιθέτως, ο κόσμος τους γυρίζει την πλάτη. Μοιάζει με το ανέκδοτο με την ξανθιά που έχει μόνιμα στα αυτιά της ακουστικά που λένε «εκπνοή - εισπνοή» μη τυχόν και ξεχάσει να αναπνεύσει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. firiki2010 avatar
  firiki2010 20/06/2013 23:45:52

  Ο ΣΥΡΙΖΑ καλύτερα να μας αναλύσει λιγάκι τις θέσεις του για τα Δεκεμβριανά του ¨44. Ο αρχηγός του μας εξήγησε στην τελευταία του ομιλία ότι ο Ελληνικός λαός τον Δεκέμβρη του ΄44 πάλεψε ενάντια στις δυνάμεις κατοχής για την λευτεριά του. Ας μας τα εξηγήσει λίγο πιο αναλυτικά . Πόσο ωραία θα ήταν αν είχε επικρατήσει ο ΕΑΜ- ΕΛΑΣ, τι ευτυχείς που θα ήμασταν αν γινόμασταν και ζούσαμε 50 χρόνια σαν Βουλγαρία ή Ρουμανία. Οχι τίποτα άλλο , αλλά για να καταλάβουμε με τι θα ήθελε να αντικαταστήσει την σημερινή όντως ζόρικη κατάσταση.

 2. Bil avatar
  Bil 21/06/2013 02:07:20

  Από το 44 και μετά η αριστερά μόνο για δημοκρατία μιλάει.
  Αλλά θέλει τον κόκκινο φασισμό.

 3. Nik avatar
  Nik 21/06/2013 11:13:11

  "η ασφάλεια των καταθέσεων δεν είναι δεδομένη " και αυτήν θα μας την εγγυηθεί ο Σύριζα και ο Τσιπ!!!

  Ληγμένα παίρνουν ή όντως πιστεύουν αυτές τις παρόλες;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.