Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακαλύπτει «νέα μέτρα» ενώ η Ελλάδα εκπλήσσει και ξεπερνά τις προβλέψεις των δανειστών
12/06/2014 13:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακαλύπτει «νέα μέτρα» ενώ η Ελλάδα εκπλήσσει και ξεπερνά τις προβλέψεις των δανειστών

Πόση δίψα για την εξουσία έχει ο Τσίπρας ώστε να ανακαλύπτει νέα μνημόνια και νέα μέτρα την ίδια στιγμή που έχει ξεκινήσει ένας διάλογος για μειώσεις φόρων και ελάφρυνση των βαρών από τις πλάτες των Ελλήνων;

Μα πόση ανοησία μπορεί να κρύβεται στον ΣΥΡΙΖΑ και τα επικοινωνιακά παπαγαλάκια του; Πόση άραγε δίψα για την εξουσία έχει ο Τσίπρας ώστε να χρησιμοποιεί την Αυγή για να ανακαλύπτει νέα μνημόνια και νέα μέτρα την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δημοσιονομικά μέτρα δεν πρόκειται να υπάρξουν;

Και την ίδια στιγμή που έχει ξεκινήσει ένας διάλογος για μειώσεις φόρων και ελάφρυνση των βαρών από τις πλάτες των Ελλήνων;

Ανακάλυψαν οι δημοσιογραφάρες της Αυγής ότι υπάρχουν όχι μία αλλά δύο επιστολές με υπογραφή του πρωθυπουργού οι οποίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται να λάβει όποια μέτρα χρειάζονται προκειμένου να μην εκτροχιαστεί το πρόγραμμα. Λέει συγκεκριμένα «είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όλα τα μέτρα που μπορεί να είναι τα πλέον πρόσφορα». Και που βλέπουν την τεράστια αποκάλυψη οι φωστήρες του ΣΥΡΙΖΑ;

Κατ’ αρχάς πρόκειται για επιστολές οι οποίες συνοδεύουν πάντοτε τα κείμενα και τα επικαιροποιημένα μνημόνια που στέλνονται στην τρόικα, τον Νταίσελμπλουμ, τον Μπαρόζο κ.λπ. Μήπως να δημοσιοποιήσει η κυβέρνηση όλες τις παρόμοιες επιστολές που περιγράφουν τη δέσμευση ότι η Αθήνα είναι έτοιμη να κάνει οτιδήποτε χρειάζεται για να μην εκτροχιαστεί το πρόγραμμα;

Επίσης, γιατί είναι μεγάλη αποκάλυψη ότι εφόσον χρειαστούν μέτρα η κυβέρνηση είναι έτοιμη να τα λάβει;

Υπό τις παρούσες συνθήκες και εφόσον η οικονομία πάει με τους ρυθμούς που πάει άλλα μέτρα δεν απαιτούνται. Αν όμως για κάποιο λόγο καταρρεύσει το χρηματιστήριο, καταρρεύσουν τα έσοδα, δεν έχουμε να πληρώσουμε τα χρεολύσια και γενικά η ύφεση βαθύνει αντί να πάμε σε ανάπτυξη δεν θα απαιτηθούν νέα μέτρα; Εκ των πραγμάτων δηλαδή μια χώρα που οδηγείται σε χρεοκοπία δεν θα λάβει μέτρα για να αποφύγει αυτή την κατάσταση; Πόσο ανόητοι είναι στον ΣΥΡΙΖΑ να πιστεύουν ότι οι ίδιοι αν είναι στην κυβέρνηση δεν θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να αποφύγουν την κατάρρευση; Εκτός κι αν την επιδιώκουν.

Σε όλους τους τόνους η κυβέρνηση έχει πει ότι άλλα περιοριστικά μέτρα δεν θα χρειαστούν. Άλλωστε όλοι οι αριθμοί δείχνουν ότι η οικονομία στέκεται στα πόδια της και το πρωτογενές πλεόνασμα είναι πλέον μόνιμη κατάσταση.

Πριν από λίγο στο υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκε η εκτέλεση του προϋπολογισμού. Και δείχνει ότι υπάρχει υπερκάλυψη στόχων κατά 500 εκατ. ευρώ. Επομένως, γιατί να χρειαστούν άλλα μέτρα; Δεν είναι σκίσιμο των μνημονίων ότι η Ελλάδα εκπλήσσει και ξεπερνά τις προβλέψεις των δανειστών; Οι ίδιοι δεν έλεγαν ότι θα υπάρχουν μαύρες τρύπες και ελλείμματα αντί για πλεονάσματα; Χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού η οικονομία πάει πολύ καλά και δεν απαιτούνται νέα μέτρα παρά μόνο όσα έχουν ψηφιστεί.

Η Αυγή έκανε μια δημοσιογραφική… αποτυχία. Δημοσιοποίησε δύο επιστολές στις 15 Απριλίου και στις 14 Μαΐου που αναφέρουν σχεδόν πανομοιότυπα ότι μόνο εφόσον χρειαστούν νέα μέτρα θα ληφθούν. Τέτοια περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρξει και το ξέρει άλλωστε και η κυβέρνηση. Τέτοια μέτρα δεν πρόκειται να έρθουν στη Βουλή γιατί δεν θα ψηφιστούν. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί νέο μέτρο το φόρο ακίνητης περιουσίας που θα αρχίσει να πληρώνεται από τον Ιούλιο τότε η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Ας ρίξει μια ματιά στα στοιχεία για το προϋπολογισμό που υπενθυμίζουμε ότι ο Τσίπρας έλεγε τον περασμένο Νοέμβριο ότι θα αλλάξει μέσα στην Άνοιξη διότι δεν μπορεί να εκτελεστεί. Συγκεκριμένα, με υπέρβαση στόχου 500 εκατ. ευρώ, στα 711 εκατ. ευρώ έκλεισε το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού το 5μηνο Ιανουαρίου – Μαΐου 2014, έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 970 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2013 και στόχου 208 εκατ. ευρώ. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα έσοδα ανακάμπτουν, καθώς κινούνται πάνω από τα περυσινά αποτελέσματα και από τον στόχο.

Υψηλότερα κατά 250 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου εμφανίζονται τα φορολογικά έσοδα την εξεταζόμενη περίοδο.

«Η ικανοποιητική εκτέλεση του προϋπολογισμού συνεχίζεται. Οι δημοσιονομικοί στόχοι, για 3η χρονιά, επιτυγχάνονται», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας σχολιάζοντας τα αποτελέσματα.

«Η επίτευξη αυτών των στόχων δείχνει ότι τα δημόσια οικονομικά σταθεροποιούνται σε καλό επίπεδο. Δημιουργείται έτσι η αναγκαία βάση για ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας και προώθηση της απασχόλησης, για διανομή “κοινωνικού μερίσματος”, για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και για σταδιακή μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων επιχειρήσεων και νοικοκυριών», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. βαγγέλας avatar
    βαγγέλας 12/06/2014 19:07:35

    Έπρεπε να γράφουν "ΔΕΝ είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όλα τα μέτρα που μπορεί να είναι τα πλέον πρόσφορα, θα αφήσουμε το πρόγραμμα να εκτροχιαστεί και μεις θα κοιτάμε σα χάνοι. Μετά θα φωνάξουμε τον Τσίπρα και θα ετοιμαστούμε για τα εννιάμερα."

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.