Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει την μπάλα στο ΝΑΤΟ
04/09/2014 20:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει την μπάλα στο ΝΑΤΟ

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να παραστήσει το ΠΑΣΟΚ και τα κάνει μπάχαλο

Για το ΝΑΤΟ καλό δεν θα ακούσετε από εμάς. Και γενικώς πρόκειται για ένα κατάλοιπο του Ψυχρού Πολέμου το οποίο όμως παίρνει νέες διαστάσεις τώρα που αναζωπυρώνονται οι γεωπολιτικές εντάσεις.

Την ώρα που όλος ο πλανήτης βρίσκεται στα όρια ενός... Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου η Ατλαντική Συμμαχία έχει ρόλο και μπορεί να γίνει ασπίδα προστασίας για μικρές χώρες όπως η Ελλάδα. Ως εκ τούτου οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί εξόδου από το ΝΑΤΟ είναι άκρως επικίνδυνες. Αν και τις έχουμε ξανακούσει από τον Ανδρέα Παπανδρέου και δεν μας κάνει εντύπωση να τις ακούμε από το «ψυχοπαίδι» του, τον Αλέξη Τσίπρα. Και ο πρώτος δεν τόλμησε να βγει από το ΝΑΤΟ και ο δεύτερος, αν γίνει πρωθυπουργός, δεν θα τολμήσει να κουνηθεί ούτε ρούπι.

Όμως, το γεγονός και μόνο ότι κάποιοι «ακροαριστεροί» ακτιβιστές, πρώην Σταλινικοί και λοιπά γκρουπούσκουλα του ΣΥΡΙΖΑ το σκέφτονται είναι κι αυτό προκλητικό.

Στη Βουλή έγινε χαμός όταν ο τομεάρχης Άμυνας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θεόδωρος Δρίτσας είπε ότι είναι θέση του Συνεδρίου να επιδιώξει απεμπλοκή της χώρας από το ΝΑΤΟ. Ο Α. Γεωργιάδης του απάντησε λέγοντας

« Άρα, λέτε να φύγουμε; Είναι η θέση σας; Δεν ξέρω τι λέει το Συνέδριό σας. Το Συνέδριό σας δεν έλεγε να πάει ο κ. Τσίπρας στο Άγιο Όρος, αλλά πήγε. Αφήστε, λοιπόν, τι λέει το Συνέδριό σας.

Εγώ τώρα σας ρωτάω ποια είναι η πολιτική σας θέση: Να μείνουμε στην Ατλαντική Συμμαχία ή να φύγουμε; Δηλαδή εάν αύριο κυβερνήσετε, είστε της άποψης –μια και είχαμε χθες τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ, κυρίες και κύριοι- «έξω από την ΕΟΚ, έξω από το ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο» όπως έλεγαν τότε; Αυτό είναι ή κάτι άλλο;

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Αφήστε να τα πούμε εμείς στον ελληνικό λαό αυτά.

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Θα μας απαντήσετε. Επειδή, όμως, εμείς έχουμε συγκεκριμένη θέση ως προς τα μεγάλα και μείζονα γεωπολιτικά συμφέροντα της χώρας, εμείς σας λέμε, επαναλαμβάνοντας τη ρήση του αειμνήστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, «ανήκομεν εις την Δύσιν» και εμείς θέλουμε να είμαστε στην Ατλαντική Συμμαχία. Άρα, καλώς είναι ο κ. Αβραμόπουλος σήμερα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Όμως θα μου επιτρέψετε να σας πω –επειδή το είπατε- ειδικά στη σημερινή περίοδο που ζούμε, πιστεύετε ότι θα έπρεπε η Ελλάδα να έχει μικρή παρουσία στην Ατλαντική Συμμαχία; Μήπως παρακολουθείτε λίγο τι γίνεται στη γειτονιά μας, γύρω-γύρω, πόση αστάθεια υπάρχει;

Μήπως η Ελλάδα με τις σοφές γεωπολιτικές επιλογές να είναι στην Ατλαντική Συμμαχία και να είναι στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει καταφέρει σε μια γειτονιά που γύρω μας τα πάντα διαλύονται να είναι ο μόνος σταθερός πυλώνας και η μόνη νησίδα σταθερότητας;

Κι επειδή το ανέφερε ο κ. Δρίτσας θα πω το εξής. Νομίζω κύριε Δρίτσα, ότι ακόμα και εσείς από τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς –δεν λέω και το ΚΚΕ, μπορεί και το ΚΚΕ μέσα σε αυτό να είναι- δεν μπορεί να μην θέλετε με κάποιον τρόπο να αναληφθεί πρωτοβουλία κατά αυτών των τρελών τζιχαντιστών που κόβουν κεφάλια, που κάνουν αυτά τα αίσχη, που κάνουν αυτά τα εγκλήματα σε όλη αυτήν την περιοχή και που δεν ξέρουμε και πού αυτό μπορεί να οδηγήσει και τι απειλή μπορεί να εξελιχθεί για την Ευρώπη και για την ίδια μας την πατρίδα. Δεν μπορεί ούτε σε αυτό να μην μπορούμε να συνεννοηθούμε!

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Και πού ξέρουμε ποιος τους εκπαιδεύει!

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Το ποιος τους εκπαιδεύει μπορούμε να το συζητήσουμε σε μια ακαδημαϊκή αίθουσα. Τώρα τι κάνουμε, σας ρωτάω. Να αναληφθεί η δράση γι’ αυτούς που κόβουν τα κεφάλια και υποχρεώνουν τις γυναίκες σε κλειτοριδεκτομή ή να μην κάνουμε τίποτα; Τι λέτε εσείς; Τι ψηφίζετε, εν πάση περιπτώσει;

Άρα, μην λαϊκίζουμε και σε αυτά τα οποία στην πραγματικότητα συμφωνούμε. Προφανώς, πρέπει να αναληφθεί δράση, γιατί αυτό το πράγμα εκεί εξελίσσεται σε μία πολύ μεγάλη απειλή για κάθε πολιτισμένο άνθρωπο. Καλό, λοιπόν, θα ήταν να αναληφθεί και πρέπει να αναληφθεί δράση. Προφανώς, λοιπόν, καλώς η Ελλάδα είναι στο ΝΑΤΟ και προφανώς καλώς ο κύριος Υπουργός είναι σήμερα στη Σύνοδο αυτή.

Λίγο αργότερα ο κ. Δρίτσας ζήτησε να ξεκινήσει η διαδικασία απεμπλοκής από το ΝΑΤΟ. Ο κ. Γεωργιάδης τότε του απάντησε: «Πανευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος, τώρα θέλετε να διαλύσετε το ΝΑΤΟ, έχετε το σύνδρομο της Μαντάμ Σουσού».

Τότε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε και σημείωσε πως το κόμμα του έχει υπεύθυνη στάση και ότι «δεν θα διαλύσουμε το ΝΑΤΟ, αλλά το ΝΑΤΟ πρέπει να διαλυθεί, εμείς λέμε ότι το ΝΑΤΟ γεννά πολέμους…».

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι «την ώρα που η ελληνική αντιπροσωπεία εκπροσωπεί τα ελληνικά συμφέροντα στην Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας ο κ. Τσίπρας ανοίγει θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, θέση που επιμελώς αποκρύπτει στις δημόσιες τοποθετήσεις του και τις διεθνείς επαφές του». Οι ίδιες πηγές προσέθεταν ότι «ο κ. Τσίπρας θέλει να φέρει την χώρα στον τρίτο κόσμο την ώρα που άλλες χώρες όπως η ΠΓΔΜ επιδιώκουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ».

Ανώτατος κομματικός παράγοντας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Capital.gr, τόνισε ότι: "Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι θα πάμε αύριο να βγούμε από το ΝΑΤΟ. Πάγια και διαρκής θέση μας είναι η σταδιακή απεμπλοκή της χώρας από το ΝΑΤΟ, η κατάργησή και αντικατάστασή του από έναν άλλο μηχανισμό ασφάλειας".

Δηλαδή τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, να καταργηθεί η Συμμαχία και μετά να φτιαχτεί άλλος μηχανισμός ασφαλείας. Είναι να μην τρελαίνεσαι με όσα ακούγονται;

Θα φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ κι αυτό θα διαλυθεί; Αυτή είναι η εξωτερική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σπαθάριος avatar
  Σπαθάριος 05/09/2014 10:24:36

  Πραγματικά θυμώνω πολύ με πολλά που κάνει ή που παραβλέπει και δεν κάνει αυτή η κυβέρνηση. Θυμώνω και με αυτή την νεοφιλελε διάσταση που πολλοί έχουν επιτύχει να της δώσουνστην οικονομία, στην εξωτερική πολιτική και άμυνα αλλά και στα κοινωνικά θέματα. Όταν όμως διαβάζω (και επιβεβαιώνω ανησυχίες μου) τέτοιες θέσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση και εν δυνάμει μελλοντική κυβέρνηση, σκέπτομαι ότι πάνω από τι πολιτικές υπάρχει η ύπαρξη της χώρας. Και με το ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και κατηγορήστε με ότι κινδυνολογώ, τίθεται ακόμα και αυτή καθαυτή σε αμφισβήτηση. Θεός φυλάξει !!!!!

  • foros1 avatar
   foros1 @ Σπαθάριος 05/09/2014 14:39:49

   κάνουν ότι μπορούν για να "φοβίσουν" τυχόν μελλοντικούς ψηφοφόρους τους ώστε να μην τους ψηφίσουν; είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνονται, ότι τα ρίσκα σε εθνικά θέματα είναι πολύ σοβαρότερα από τα ρίσκα σε οικονομικά θέματα;

   • Ρηνα avatar
    Ρηνα @ foros1 05/09/2014 16:04:14

    Εγω δε θα παψω να επαναμβανω. Η πλειοψηφια των Νεοελληνων θα ξυπνησει οταν ακουσει τις σειρηνες....Τοτε θα συνελθουν και οι ....μπαμπαδες του ΣΥΡΙΖΑ και αλλων αριστερων δυναμεων οταν θα καλεσουν τους μοσχαναθρεμενους κανακαρηδες στο χακι. Η μηπως θα πουν πιο ευκολα : ε δεν πειραζει, παρτε καμμια Ροδο, καμμια Μυτιληνη δε χαθηκε κι ο κοσμος, διεθνη ειναι τα συνορα.... Συντροφοι, η Μυτιληνη ειναι ψηφοφοροι σας δεν κανει να τους χασετε! Δειτε το απ αυτη την οπτικη γωνια αφου αλλιως δυσκολευεστε....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.