26/02/2008 19:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ για τα BLOGS

Το «Τμήμα Δικαιωμάτων» του ΣΥΝ έβγαλε σήμερα το εξής δελτίο Τύπου: «Mε ανησυχία παρακολουθούμε τις εξελίξεις που αφορούν στην πρόθεση της κυβέρνησης για νομοθετική παρέμβαση στα ειδησεογραφικά blogs. Τη στιγμή που ακόμη και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, που αφορά τη συκοφαντική δυσφήμηση, βρίσκεται σε δυσαρμονία με τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της έκφρασης, η κυβέρνηση της Ν.Δ. φαίνεται ότι επιθυμεί να επεκτείνει τις αυστηρές τυποκτόνες διατάξεις του νόμου Βενιζέλου του 1995, ώστε αυτές να ισχύουν και για τα blogs. Η κυβέρνηση, με πρόσχημα την καταπολέμηση του αδικήματος του εκβιασμού, για το οποίο όμως επαρκούν οι υπάρχουσες ποινικές διατάξεις, επιδιώκει μια νέα ειδική ρύθμιση που θα οδηγήσει σε λογοκρισία, με προφανές θύμα το αγαθό της ελευθεροτυπίας. Οι κυβερνώντες φοβούνται την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων καθώς και την σκληρή κριτική για τα πεπραγμένα των στελεχών τους. Η παροχή τεχνικών διευκολύνσεων προς ανακάλυψη ηλεκτρονικών ιχνών δεν αποσκοπεί στην προστασία της τιμής των θιγόμενων ιδιωτών, αλλά στην αποτελεσματική διακοπή της ροής «ενοχλητικών» ειδήσεων και σχολίων. Ζητούμε να μην υιοθετηθούν τυποκτόνες ρυθμίσεις για τα ειδησεογραφικά; blogs, διότι διαφορετικά θα πληγεί εμπράκτως η εφαρμογή του δικαιώματος στην ελευθεροτυπία».

Αναμφισβήτητα η κίνηση είναι θετική. Γιατί όμως μόνο δελτίο Τύπου του «Τμήματος Δικαιωμάτων»; Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έπρεπε να βγει και να πει τι σημαίνουν τα μέτρα της κυβέρνησης και ότι μαζί με τα ξερά δεν μπορούν να καούν και τα χλωρά. Γιατί δεν το κάνει; Τον εμποδίζει το παλαιό πρόβλημα που είχε με τον «Κόσμο του Επενδυτή» και τον κ. Καψαμπέλη. Αλλά αυτό είναι προσωπικό πρόβλημα, ενώ τώρα διακυβεύόνται σοβαρότερα δικαιώματα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. thanos avatar
  thanos 26/02/2008 19:52:00

  Perimenei isws na vgei prwta o Giwrgakis.

 2. plagal avatar
  plagal 26/02/2008 23:07:33

  Αποσο ειδα στις ειδησεις μαλλον σημερα ετρεχε με τη ΔΕΗ, οποτε χαλαρα, ενα-ενα τα θεματα και ειναι και n00bie.

  Αλλα για πες, τι εννοεις "παλαιο προβλημα" του Τσιπρα με το Καψαμπελη?

 3. beria avatar
  beria 27/02/2008 00:16:45

  Τι πα να πει αυτό για τις τεχνικές διευκολύνσεις; Πάλι εννοούμε google και ΗΠΑ και δεν τολμάμε;
  πριν μιλήσει το Τμήμα γενικώς (και σχολιαστικά)ας μιλήσει συγκεκριμένα: ήταν νόμιμη η παροχή "διευκολύνσεων" ή όχι;
  Γιατί αν είναι νόμιμη τα άλλα είναι εκ περισσού ή λάθος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.