#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/08/2010 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ΣΕΒ «ανασχημάτισε» την Λ. ΚατσέληΔιαβατήριο απομάκρυνσής της Λούκα Κατσέλη από την κυβέρνηση, έστειλαν ουσιαστικά οι βιομήχανοι μαζί με την επιστολή που της απέστειλαν και δημοσιοποίησαν χθες. Ο ΣΕΒ, με κομψό τρόπο, χαρακτηρίζει αποτυχημένη την υπουργό Οικονομίας αφού όπως αφήνει να εννοηθεί δεν έχει κάνει τίποτε για την ανάπτυξη και ασκεί κριτική στο νέο αναπτυξιακή νόμο.

“Δεν καταβάλλεται καμία σοβαρή προσπάθεια για ενθάρρυνση του προσανατολισμού των επενδυτών προς το κίνητρο της ισοδύναμης φορολογικής απαλλαγής –με εξαίρεση την παροχή της δυνατότητας για υποβολή των επενδυτικών προτάσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους (και όχι στο πλαίσιο εξαμηνιαίων κύκλων) και τη μη συμμετοχή στη διαγωνιστική διαδικασία (πάντα με την προϋπόθεση συγκέντρωσης βαθμολογίας κριτηρίων άνω του 50%). Επιπλέον, για πρώτη φορά, διαφαίνεται ο κίνδυνος υπαγωγής των επενδυτικών προτάσεων φορέων, που στοχεύουν στο κίνητρο της φορολογικής απαλλαγής σε διαδικασίες παρόμοιες με αυτές που ισχύουν για αυτούς που επιδιώκουν το κίνητρο της επιχορήγησης”.

Επίσης, γίνεται λόγος για ενίσχυση της γραφειοκρατίας: “Το Νομοσχέδιο παραπέμπει σε μεγάλο αριθμό μελλοντικών κανονιστικών πράξεων (ερμηνευτικές εγκυκλίους, Υπουργικές αποφάσεις, εκπλήρωση αρμοδιοτήτων, κ.λπ.). Εξ’ αυτού προκύπτει ο κίνδυνος να καθυστερήσει σημαντικά η ενεργοποίηση του νέου νόμου στο συνολικό εύρος εφαρμογής του εφόσον δεν ολοκληρωθεί άμεσα και σε κάθε περίπτωση μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου η συμπλήρωση των σχετικών κενών και η υπογραφή και δημοσιοποίηση των σχετικών κανονιστικών πράξεων σε συνδυασμό με την συγκροτημένη παρουσίασή τους στον επιχειρηματικό κόσμο σε ενοποιημένο πακέτο κειμένων.»

Πέραν του γεγονότος ότι οι βιομήχανοι θέλουν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους δεν θα πρέπει να περάσουν απαρατήρητα τα εξής:

1. Η κ. Κατσέλη έχει μπει στο μάτι των τραπεζιτών, πιστών φίλων της κυβέρνησης, με αφορμή το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

2.Οι βιομήχανοι μέχρι σήμερα “λιβάνιζαν” την κυβέρνηση και είναι ουσιαστικά η πρώτη φορά που πάει κόντρα σε ένα βασικό νομοσχέδιο. Μήπως να περιμένουμε νέες συγκρούσεις;

3.Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση εμφανίζεται να μη μπορεί να ασκήσει πολιτική που θα οδηγεί στην ανάπτυξη και θα βγάλει νωρίτερα τη χώρα από τον κρίση.

Το συμπέρασμα είναι ότι ο ΣΕΒ, πέραν των σκοπιμοτήτων που εξυπηρετεί, λέει αυτά που σκέφτεται όλη η αγορά. Ότι, δηλαδή, μόνο με φόρους και γραφειοκρατία δε σώζεται η οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 25/08/2010 08:57:45

  Μια μικρή λεπτομέρεια: διευθυντής του ΙΟΒΕ, ινστιτούτου που ανήκει στον ΣΕΒ, είναι ο Ι. Στουρνάρας, πρώην διοικητής της Εμπορικής Τράπεζας, άνθρωπος του "Colgate" Γιάννου (και λογογράφος του όσο ο δεύτερος ήταν υπουργός). Αλλά και συνάδελφος με την Κατσέλη στο Οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου δεν διατηρεί και τις αγαθότερες των σχέσεων μαζί της...

 2. axroistos avatar
  axroistos 25/08/2010 09:40:04

  Ο νόμος για την χρεωκοπία των νοικοκυριών ευνοεί αφάνταστα τις τράπεζες, πρώτα οι τράπεζες κάνουν κατάσχεση σπιτιών, αυτοκινήτων, χωραφιών και ότι έχεις ή δεν έχεις ή έχουν οι συγγενείς σου, μετά πρέπει να πληρώνεις για 5 χρόνια μέρος του δανείου για το σπίτι και αυτοκίνητο που δεν έχεις, και όλα αυτά αν έχεις χρήματα για τον δικηγόρο(23% ΦΠΑ) συν δικαστικά έξοδα.

  Οι επενδύσεις και ανάπτυξη σε χώρα του ΔΝΤ ανήκουν στο χώρο της επιστημονικής φαντασίας, όχι της πολιτικής και της οικονομίας. Για να εφαρμοστεί το πρόγραμμα του ΔΝΤ(30 δις περικοπές ως το 2015) το κράτος θα πρέπει να πληρώνει μόνο τους κομμένους μισθούς των υπαλλήλων του, θα καταργήσουν όλες τις προμήθειες, επιχορηγήσεις, επενδύσεις, δημόσια έργα του δημοσίου.

 3. Olympia avatar
  Olympia 25/08/2010 09:41:52

  Το θυμήθηκε λίγο αργά ο ΣΕΒ. Όταν επαινούσε το μνημόνιο ΔΕΝ το είχε διαβάσει; Κάνει τίποτα αντίθετο από τα "προβλεπόμενα" η Κατσέλη;
  Ο Σαμαράς κύριοι του ΣΕΒ είχε πει συγκεκριμένα: "Το μνημόνιο είναι καταστροφικό για την οικονομία διότι θα οδηγήσει την χώρα σε βαθιά ύφεση".
  ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ;

  • ανώνυμος avatar
   ανώνυμος @ Olympia 25/08/2010 13:35:28

   Κύριος ο δασκαλόπουλος?

 4. klausevitz avatar
  klausevitz 25/08/2010 09:46:27

  Η κ.Κατσέλη βάλλεται και λοιδωρείται συνεχώς και αδιαλείπτως απο :
  "επιχειρηματικούς"κύκλους,συγκροτήματα ΄τύπου, καθηγητές-απολογητές
  του συστήματος,ομόσταυλους στην κυβέρνηση τύπου Παπακωνσταντίνου,
  τραπεζίτες και ότι συναφές...! Συνεπώς και εξ'αντιδιαστολής διαθέτει
  ένα ισχυρό τεκμληριο αθωότητος!
  Δεν μπορώ να αποφανθώ για το εύρος των ικανοτήτων και δεξιοτήτων της,
  όταν,όμως,δουλεύεις μέσα σε μή φιλικό περίγυρο,σε terra prohibita θά'λεγα,
  δεν μπορείς να ξεδιπλώσεις τις καλύτερες δυνατότητες που διαθέτεις.
  "Η αγορά δεν εμπιστεύεται την κ. Κατσέλη"! Ποιά αγορά; Σεβάστηκε ποτέ
  αυτή η αγορά κανόνες;
  Εν τέλει,βρίσκω πως η κ. Κατσέλη ήταν και παραμένει μιά..αξιοπρεπεστάτη
  Κυρία...Ελπίζω, σύντομα να αντιληφθεί πως δεν είναι δυνατόν να δίνει,
  επι μακρόν, ...χαμένες μάχες!

  • klausevitz avatar
   klausevitz @ klausevitz 25/08/2010 10:10:47

   ....είναι πολύ άχαρο να δίνει κανείς ένα προοδευτικό
   κευνσιανό άλλοθι, μέσα σε μιά όψιμα νεο-φιλευλεύθερη
   στρούγκα!

  • ανώνυμος avatar
   ανώνυμος @ klausevitz 25/08/2010 13:36:19

   Πάντως η κατσέλη είναι η μόνη λογική φωνή στο πέλαγος των ακραίων νεοφιλελευθερων

 5. anetos avatar
  anetos 25/08/2010 10:15:17

  klausevitz = Γερασιμος Αρσενης ??

  • klausevitz avatar
   klausevitz @ anetos 25/08/2010 10:43:52

   Καμμία σχέση.

 6. vang1972 avatar
  vang1972 25/08/2010 10:28:35

  υπάρχει βιομηχανία στην Ελλάδα? οι τραπεζίτες κλέβουνε το κοινό ταμείο?
  η ανυπαρξία ξένων σοβαρών παραγωγικών επενδύσεων στην χωρα μας, για να δουλεψει παραγωγικα και κανας Έλληνας που οφείλεται?

 7. νικος33 avatar
  νικος33 25/08/2010 11:47:41

  Οφειλεται σε ανικανα νουμερα σαν την Κατσελη και τον ανδρα της που οπου πηγε τα εκανε γης μαδιαμ...

 8. ros avatar
  ros 25/08/2010 13:21:39

  Ο Στουρνάρας που είναι Διευθυντής του ΙΟΒΕ, που κάνει τις μελέτες για λογαριασμό του ΣΕΒ είναι κολλητός του Γιάννου και ήταν Πρόεδρος του ΣΟΕ επι Σημίτη, νομίζω οτι δε χρειάζονται περισσότερα για να καταλάβει κανείς τι μέρος του λόγου είναι.
  Η Λούκα μπορεί να έχει καθυστερήσεις και λάθη στον τομέα της, τα οποία όμως είναι αστεία μπροστα σε αυτα άλλων Υπουργών. Ο Παπακωνσταντίνου τα έχει κάνει ρόιδο στο Υπουργείο του, πάμε για πτώχευση, η Διαμαντοπούλου δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα και σε λίγες μέρες που ανοίγουν τα σχολεία και τα κενα είναι τεράστια θα γελάνε και οι πέτρες.
  Αν έχετε παρατηρήσει όσοι ανήκουν στη συμμορία των "εκσυγχρονιστών", βρίσκονται συνεχώς στο απυρόβλητο. Για παράδειγμα ο Παπακωνσταντίνου και η Διαμαντοπούλου όπως ανέφερα, και ο Χρυσοχοΐδης. Εδώ ανατινάχθηκε ο υπασπιστής του μέσα στο γραφείο του, έχουν καεί τόσα στρέμματα με αποκορύφωμα το Φοινικοδάσος και συνεχίζουν να τον χαΐδεύουν και να τον λένε επιτυχημένο. Έλεος
  Πάντως αν στη θέση της Κατσέλη πάει ο Χρυσοχοΐδης θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι δυο άσχετοι και ανεπάγγελτοι(Παπακωνσταντίνου, Χρυσοχοΐδης) θα ηγούνται των δυο οικονομικών Υπουργείων. Ε ρε γέλοιο που έχουμε να ρίξουμε. Η ΛΟύκα τουλάχιστον γνωρίζει πολύ καλά τα οικονομικά και έχει τεράστια διεθνή εμπειρία. Ο Χρυσοχοΐδης αμφιβαλλω αν έχει τελειώσει Πανεπιστήμιο.
  Η Κατσέλη και καποιοι άλλοι που το φθινόπωρο λέγαν να μην πάρουμε σκληρά μέτρα(μείωση μισθών, αύξηση ΦΠΑ) γιατι θα υπάρξει ύφεση και λουκέτα δυστυχώς δικαιώθηκαν
  Το χαζουχαρούμενο ο Παπακωνσταντίνου έλεγεο Παπακωνσταντίνου έλεγε οτι αν μειώσουμε τους μισθούς θα πέσουν τα spread, πόσο πιο άσχετος μπορεί να είναι κανείς;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.