14/09/2007 12:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Ρώσος «Ζορμπάς» πρωθυπουργός της Ρωσίας !!!

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τοποθέτησε στη θέση του Πρωθυπουργού τον Βίκτωρ Ζουμπκώφ, που μέχρι προχτές ήταν επικεφαλής της Αρχής ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, «Ρωσφινμόνιτορινγκ». Δηλαδή, Πρωθυπουργός της Ρωσίας έγινε ο αντίστοιχος Ρώσος «Ζορμπά». Ο Ζουμπκώφ στρίμωξε, μεταξύ άλλων, τον Χοντορκόφσκι, αφεντικό της πετρελαϊκής εταιρείας-γίγαντα, «Γιούκος». Έτσι, ο «πετρελαιάς» πήρε το δρόμο για τη φυλακή, με αποτέλεσμα να σωθεί –προς όφελος των συμφερόντων της Ρωσίας- η «Γιούκος» από τις αμερικανικές «αδελφές». Ο Ζουμπκώφ στρίμωξε και σειρά μεγάλων ρωσικών Τραπεζών για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Κατάφερε, τέλος, να βγάλει τη Ρωσία από τη «μαύρη λίστα» της FATF (διεθνής οργανισμός κατά του βρώμικου χρήματος). Προέρχεται από την «ομάδα του Λένινγκραντ», δηλαδή τον στενό κύκλο του Πούτιν.

Αλλά και ο Γιώργος Ζορμπάς, είχε επιλεγεί από τον ίδιο τον Κ. Καραμανλή για να καθαρίσει τον βρώμικο χώρο των προμηθειών στο υπουργείο Αμύνης, όπως και στη συνέχεια, να αναλάβει την Αρχή κατά του βρώμικου χρήματος. Όμως, παρά τις επισημάνσεις της FATF - όταν πέρυσι βρέθηκε πολυπληθής αντιπροσωπεία της στην Ελλάδα - για στήριξη της Αρχής, ο Αλογοσκούφης ούτε προσωπικό της έδινε, ούτε καν προϋπολογισμό της είχε βγάλει. Βεβαίως, κανείς δεν τρέφει την ψευδαίσθηση ότι στην Ελλάδα, η κυβέρνηση της ΝΔ θα αναγνώριζε τις προσπάθειες Ζορμπά για την αποκάλυψη των πραγματικών υπευθύνων του σκανδάλου των ομολόγων, που, ως όλα δείχνουν, φτάνουν πολύ ψηλά. Τουλάχιστον όμως, ας μην κάνει πόλεμο στον άνθρωπο που ο ίδιος ο πρωθυπουργός τοποθέτησε σε αυτή τη θέση.

Η επιλογή του Ζουμπκώφ, αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι το χάρισμα και η τόλμη που διακρίνουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν οι καθοριστικοί παράγοντες που κατάφεραν να «επανιδρύσουν» ένα κράτος εφιαλτικά διαλυμένο και διεφθαρμένο. Μέσα σε δύο τετραετίες.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.