#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/06/2011 22:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Ρομπάϊ έκανε ... ρόμπα την κυβερνητική προπαγάνδαΓια εποικοδομητική και σημαντική συζήτηση, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή τους με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάϊ ενώ αργά το βράδυ θα συναντηθεί με τον Χ. Μπαρόζο.

Τώρα για ποιον είναι εποικοδομητική μια κουβέντα όπου ο ένας διατάσσει κι ο άλλος υπακούει, αυτό είναι μια άλλη κουβέντα. Στο πνεύμα των δηλώσεων που έγιναν στο Γιουρογκρούπ και ο Ρομπάι ουσιαστικά προειδοποίησε την Ελλάδα ότι θα αφεθεί στο έλεος αν δεν ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο. “Η προσπάθεια για την αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας έχει την πλήρη στήριξή μου, όμως το ελληνικό Κοινοβούλιο θα πρέπει να υποστηρίξει το πακέτο μέτρων που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την τρόικα. «Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στα μέσα Ιουλίου», δήλωσε ο Ρομπάι και έκανε... ρόμπα όλη την κυβερνητική προπαγάνδα περί σωτηρίας της χώρας χωρίς προαπαιτούμενα. Αποκάλυψε επίσης τον ωμό εκβιασμό που έχει στηθεί τις τελευταίες εβδομάδες και που θα κορυφωθεί μόνο εφόσον ψηφιστεί το Μνημόνιο. Δεν έχουν καταλάβει απολύτως τίποτε για τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας, δεν βλέπουν τους Αγανακτισμένους, δεν ακούνε που ο ελληνικός λαός βράζει.

Ο Ρομπάϊ είπε επίσης: «Εργαζόμαστε πάνω σε μια μεσοπρόθεσμη στρατηγική, η οποία συμπεριλαμβάνει την εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών στις γραμμές που χάραξε το χθεσινό Εurogroup. Με δεδομένη τη χρονική διάρκεια, το μέγεθος και τη φύση των απαιτούμενων αλλαγών στην Ελλάδα η εθνική συναίνεση αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχία τους».

Όσο για τον Γ. Παπανδρέου, στον κόσμο του. Ευχαρίστησε τον Ρομπάϊ και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Βουλή θα εγκρίνει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. «Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε την Ελλάδα στο σωστό δρόμο, να προχωρήσουμε μπροστά και να βάλουμε τη χώρα σε ένα βιώσιμο περιβάλλον. Ταυτόχρονα ελπίζω ότι και η ΕΕ θα έχει την ίδια θέληση να υποστηρίξει ενωμένη την ελληνική προσπάθεια και θα δείξει την απαραίτητη δύναμη να αντιμετωπίσει μια κρίση που δεν έχει μόνο Ελληνική αλλά και ευρωπαϊκή διάσταση, και ότι θα πάρει τις απαραίτητες αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής που θα συγκληθεί τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Δηλαδή έχουν άδικο οι Αγανακτισμένοι που θα συρρεύσουν την Τρίτη στις 7 το απόγευμα, να αποκλείσουν τη Βουλή και να μην μπει κανείς μέσα;

Όταν σε έναν λαό του δίνεις μόνο μια επιλογή, τότε υπάρχει σοβαρό θέμα. Δε μπορεί να υπάρχει μόνο η λύση του Μεσοπρόθεσμου και να εκφοβίζεται έτσι η Ελλάδα. Δε μπορεί να έχει δίκιο η μειοψηφία της κυβέρνησης και να είναι ηλίθιοι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, το 80% του κόσμου που δε θέλει Μνημόνιο, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση κι αυτοί που παραιτήθηκαν αλλά και όσοι την τελευταία στιγμή δεν το έκαναν εκφοβιζόμενοι από τους “Ηρακλείς” του κ. Παπανδρέου που μιλούσαν για αποστασία.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Υψηλάντης avatar
  Υψηλάντης 20/06/2011 22:14:30

  ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ Είναι κακό το σχέδιο που δεν μπορεί να αλλάξει!!
  "Malum consilium quod mutari non potest....." [It's a bad plan that can't be changed.]

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/06/2011 22:16:24

  Τι κελαϊδάει η πατσαβούρα... Βρήκαν λόγο ύπαρξης και οι Βαν Ρομπούϊ με τον Μπαρόζο!

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 21/06/2011 08:55:57

   Ο λεμες ο Ρομπάίς τον εχει καβαλησει τον Μπαροζο ! ο δευτερος τα εχει παρει κρανιο !
   κ εμεις στη χαιρατουρα !! με χαμογελο.

   τη σημαινει Δημοκρατια και Εθνικη Κυριαρχια για αυτο το ρομποτ?? χαχααα
   οσο εχει ρευμα και προγραμμα, δουλευει...

   Αρχαιε, οταν βγαλει φτερωτη ( σαν τον Σαϊνη, μην εκπλαγεις ! ) χαχααα

   ΠΠ

 3. Άνθρωπός τις avatar
  Άνθρωπός τις 20/06/2011 22:44:42

  Τα γκρέμλιν κάνουν χειραψία.

 4. ΠΕΤΡΟΣ Μ. avatar
  ΠΕΤΡΟΣ Μ. 20/06/2011 23:03:26

  Σημειώστε αυτό που γράφω.

  ''Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου απαιτεί την πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, όχι όμως λιγότερες από 120 θετικές ψήφους (τα 2/5 του Κοινοβουλευτικού Σώματος).''
  Εφημερίδα ΝΕΑ: Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

  Άρα αφού ήδη έχουν δηλώσει αποχή ΚΚΕ , ΣΥΡΙΖΑ , ΛΑγΟΣ περνάει σίγουρα.

  Με βάση αυτό το δεδομένο θεωρώ ότι η ορθή στάση για την ΝΔ είναι επίσης η αποχή αφού πρώτα στείλει 15 βουλευτές
  ( 1/20 του συνόλου.Κανονισμός Βουλής- 'Αρθρo 72:Oνoμαστική ψηφoφoρία)
  να ζητήσουν ονoμαστική ψηφoφoρία.
  Αφού δεν θα είναι όλοι μέσα το μέγιστο πολιτικό αποτέλεσμα θα υπάρξει αν είναι το ΠΑΣΟΚ μόνο του με αυξημένες πιθανότητες διαρροών.

 5. drider avatar
  drider 20/06/2011 23:14:22

  Μόνο να φροντίσει η ΝΔ να στείλει τους σωστούς βουλευτές. Μην υπάρξουν διαρροές υπέρ του μεσοπρόσθεσμου... Ξέρετε τι εννοώ, "εφεδρείες" του συστήματος.

  Παρεμπιπτόντως, το μέγιστο πολιτικό αποτέλεσμα θα υπάρξει αν δεν εμφανιστεί κανένας άλλος πέρα από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

 6. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 20/06/2011 23:24:47

  Αυτές τις μέρες συνεχίζεται,με παραλλαγές,το ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ παιχνίδι εις βάρος μας.Η κυβερνητική παράταξη,σε ΣΤΕΝΗ συνεργασία με τα ξένα τρωκτικά,προωθεί το μακιαβελικό σχέδιο ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ όλων μας.Το αποκορύφωμα,η 28η Ιουνίου,που θεωρείται ημερομηνία-σταθμός στη νεότερη πολιτική ιστορία,κατά την οποία,πιθανόν εκείνη την μέρα,θα ψηφιστεί ή όχι το μεσοπρόθεσμο-ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ για τον τόπο μας και όλους εμάς.ΠΟΤΕ άλλοτε,μέσα σ'ένα άρθρο,δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο να ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΤΑΙ ο Έλληνας πολίτης και η πατρίδα.Μέχρι εκείνη την ημέρα θα συνεχίσουν να εκφοβίζουν,να εμπαίζουν,ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΩΜΑ και ν'απειλούν....Και αυτό φαίνεται ΞΕΚΑΘΑΡΑ από τη πρώτη σειρά της τελευταίας παραγράφου του παραπάνω κειμένου:''Όταν σ' ένα λαό του δίνεις μόνο μια επιλογή,τότε υπάρχει σοβαρό θέμα''....Το επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά.Ζούμε μια ιδιότυπη πολιτική τυραννία...

 7. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 20/06/2011 23:31:28

  Η τρόικα συνεχώς πιέζει να περάσει το μεσοπρόθεσμο,που περιλαμβάνει μειώσεις μισθών-συντάξεων και αυξήσεις φόρων.
  Αν σύμφωνα με το σχέδιο αυτό πρόκειται να σωθούμε,τότε γιατί το ΔΝΤ,προκειμένου η Βρετανία να ξεπεράσει τα ελλείματα της,της συστήνει να αυξηθεί η κυκλοφορία του χρήματος και να μειωθεί η φορολογία,ώστε να υπάρξει ανάπτυξη;
  Σας θυμίζει κάτι;;;
  Εκεί ξέρουν να τα λένε σωστά, σε μας προέχει να προστατευθούνοι ξένες ιδιωτικές τράπεζες…

  http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/8560490/Cut-taxes-to-boost-economy-IMF-tells-George-Osborne.html

 8. δημης avatar
  δημης 21/06/2011 00:05:55

  "η εθνική συναίνεση αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχία τους»."
  ΤΑ...ΜΑΘΕΣ "ΠΑΤΕΡΑ" ΤΑ...ΝΕΑ ...
  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ....21 ΜΗΝΕΣ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ...ΠΑΤΡΙΔΑ (ΔΗΛ.ΜΠΕΡΔΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΝΟΟΥΝ ΠΑΡΤΙΔΑ.....)
  ΕΝΩ.....ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΕΘΝΙΚΟΣ......ΒΓΗΚΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ...ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ...

 9. hotdog avatar
  hotdog 21/06/2011 00:40:22

  Ρόμπα εναντίον ρόμπας σαν να λέμε!!! Το ίδιο ¨τροπάριο" εφαρμόζουν όλοι αυτοί. Ρομπάϊ, Μπαρόσο, Ρεν, Σαρκοζί, Μπερλουσκόνι μερικοί ακόμη και η τραπεζική τους "παρέα" είναι τα "τσακάλια" που πρέπει να εκλέιψουν από την Ευρώπη για να μη γυρίσει στο μεσαίωνα. Μαζί τους κι ο μπούφους ΓΑΠ!

 10. exKGB avatar
  exKGB 21/06/2011 01:27:03

  ton evlepa to gap

  gelouse synexeia monoss tou

 11. SAS avatar
  SAS 21/06/2011 08:41:54

  Η Ευρώπη των λαών και της αλληλεγγύης έγινε Ευρώπη των τραπεζών και του εκβιασμού .
  Είναι δυνατόν να θεωρούνται ηγέτες όσοι έχουν σήμερα της τύχες των λαών της Ευρώπης ? Είναι υπάλληλοι των τραπεζών και μάλιστα το χειρότερο είδος σαν αυτούς που παίρνουν τηλέφωνο και εκφοβίζουν τον κόσμο με απειλές και βρισιές .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.