#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/03/2013 16:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο «Πόλεμος» της ΠροπαγάνδαςΕίχαμε …προαναγγείλει την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ , μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, στο κομμάτι , «Κόμματα και Προπαγάνδα».

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι κεντρικός στόχος ως προς τη ΝΔ είναι η ταύτιση της με την ΧΑ, με το ναζισμό, με το φασισμό. Είναι η εύρεση των «ατράνταχτων αποδείξεων» ότι τη χώρα κυβερνά μια «ακροδεξιά παρέα».

Εμπρός για τη λαμπρή δεκαετία του ΄80 δηλαδή, όπου πας μη πρασινοφρουρός, ήταν αυταπόδεικτα φασίστας.  Η παράλληλη υιοθέτηση των συνθημάτων του πρώιμου ΠΑΣΟΚ: κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, έξοδο από την ΕΟΚ και άλλων αλησμόνητων τσιτάτων, δείχνει την επιθυμία τους να απλωθούν όσο και το ΠΑΣΟΚ στην πολιτική γεωγραφία. Από την άκρα αριστερά, έως και την κεντροδεξιά…

Για να υπηρετηθεί ο στόχος, δεν έχουν σημασία τα "μέσα". Επέλεξαν αυτή τη φορά έναν διαφορετικό στόχο, από τον …συνήθη ύποπτο, Φαήλο. Παρεμπιπτόντως, παραδέχονται έστω και εμμέσως ότι ο Κρανιδιώτης δεν ήταν εύκολη τελικά περίπτωση, στο να «τσαλαπατηθεί» και να παραδοθεί στην «δημοκρατική πυρά», μην έχοντας τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων της Κουμουνδούρου και δια αυτού να πλήξουν τον Πρωθυπουργό.

Θα είχαν ασχοληθεί ενδεχομένως και με τον Ηugh Trevor-Roper, αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών της Μεγάλης Βρετανίας, που έγραψε για τον Χίτλερ και τις τελευταίες μέρες του 1945, αλλά δεν είναι ΝΔ, ούτε σύμβουλος αναπληρωτή Υπουργού με αρμοδιότητα το μεταναστευτικό.

Διότι και ο Ηugh είναι ύποπτος για ροπή προς τον ναζισμό όταν γράφει επί λέξει: «Ο Ναζισμός, το δόγμα της Γερμανικής Επανάστασης, το οποίο στήριξε και ενέπνευσε την προσωρινή μα θεματική επιτυχία του και που ήταν ένας τόσο σημαντικός παράγοντας, όσο ο Καλβινισμός σε προηγούμενες ταραγμένες περιόδους»…

Και εφόσον η ΝΔ τοποθετηθεί στην άκρα δεξιά, το λεγόμενο «μεσαίο χώρο» θα καταλάβει με έφοδο δια γυμνής λόγχης ο ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο τυχαία δεν είναι η αναφορά στους «νταβατζήδες» από τον Αλέξη Τσίπρα, δήλωση-σήμα κατατεθέν της πενταετίας Καραμανλή.

Παράλληλα υιοθετούν στις δημόσιες εμφανίσεις τους ένα cool ύφος, της σιγουριάς, έχοντας μάλλον γίνει θιασώτες του πολιτικού δόγματος του «ώριμου φρούτου». Η εξουσία ωριμάζει για να τους παραδοθεί. Αυτοί δεν έχουν παρά να «ενηλικιωθούν» πολιτικά, με βήμα ταχύ.

Το κακό για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι το εκλογικό σώμα περιλαμβάνει στην πλειοψηφία του, πολίτες μορφωμένους, υποψιασμένους, που δεν πέφτουν εύκολα θύματα της οποιαδήποτε προπαγάνδας. Μπορεί ως προς το ΑΕΠ να είμαστε στο 1980, ίσως και πιο πριν, αλλά το μέσο επίπεδο των ψηφοφόρων είναι τελείως διαφορετικό.

Πάντως οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι στην ιστορική περίοδο έπεσαν διάνα. Στη ΝΔ δεν τους απασχολούν τα έργα και οι ημέρες του χορτοφάγου μακελάρη Αυστριακού, αλλά η πολιτική τύχη του μεγάλου αντιπάλου του. Αν δηλαδή προσβληθούν από το   «Σύνδρομο Τσώρτσιλ» όπως έχει γραφεί από τον Μ.Α..

Ο προβληματισμός είναι δηλαδή αν ο Πρωθυπουργός θα έχει την τύχη του μεγάλου Βρετανού. Να κερδίσει τον (οικονομικό) πόλεμο και στη συνέχεια να ηττηθεί στις εκλογές.

Και εδώ όμως η απάντηση είναι αυτονόητη. Το παν είναι να κερδηθεί ο πόλεμος. Με όσο το δυνατόν λιγότερα "δάκρυα, λύπη, ιδρώτα και αίμα".

Ποιος άλλωστε θυμάται –χωρίς να το γκουγκλάρει-τον επικεφαλής των Εργατικών το 1945;

Ας μην τον χρησιμοποιήσουν πάντως ως παράδειγμα, καθώς ο Άττλη ανάμεσα στα πολλά που προσέφερε στην πατρίδα του, «επέβαλε τον νόμο και την τάξη»…

Ή ακόμη περισσότερο, ποιος θυμάται τον Ουαλό βουλευτή που κατακεραύνωνε τον Τσώρτσιλ στη Βουλή, πριν η πλάστιγγα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου γείρει στην πλευρά των Συμμάχων;

ο ευρών αμειφθήσεται

Μικρός Οδυσσέας

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργος avatar
  Γιώργος 13/03/2013 16:25:41

  Βλέπω είναι μεγάλοι θαυμαστές του Γκέμπελς... ή τουλάχιστον των τεχνικών του...

  • Kostas avatar
   Kostas @ Γιώργος 14/03/2013 01:32:39

   Μήπως θα πρέπει να αναφερθούμε και εμεις στα εγκλήματά τους ?

   Μήπως θα πρέπει να αναφέρουμε τους φόνους, τα παιδωμαζώματα, τους βιασμούς και τις λεηλασίες του Εμφυλίου?

   Μήπως θα πρέπει να βγαίνουν και οι ταινίες που έχουν απαγορεύσει όπως η ταινία "Ελένη" ?

   Μήπως θα πρέπει να αναφέρουμε για τα βασανιστήρια και τους 3500 εκτελέσεις που διέπραξε ο Τσε Γκεβάρα, και τον οποίο τον παρουσιάζουν ως ήρωα?

   Μήπως θα πρέπει να φρεσκάρουμε τι είπαν για τη Μακεδονία οι αριστεροί ότι δεν θα πρέπει να ανηκει στην Ελλάδα (Μ.Βαφειάδης στην 4η ολομέλεια του ΚΚΕ) ?

   Μήπως θα πρέπει να αναφέρουμε τα εγκλήματα που διέπραξε ο Σοβ.στρατός που τον δοξάζουν κάθε χρόνο οι αριστεροί ?

   Γιατί θα πρέπει ο δεξιός να δέχεται τις ύβρεις αυτών που στα ιδανικά δεν γνωρίζουν τι σημαίνει Πατρίδα ?

   Γιατί θα πρέπει να σωπαίνει στα εγκλήματα των αριστερών η δεξιά για να μην δημιουργήσει διχόνοια? Αυτοί δεν σπέρνουν διχόνοια?

 2. Queen For The Black Side avatar
  Queen For The Black Side 13/03/2013 17:15:13

  ''Ο προβληματισμός είναι δηλαδή αν ο Πρωθυπουργός θα έχει την τύχη του μεγάλου Βρετανού. Να κερδίσει τον (οικονομικό) πόλεμο και στη συνέχεια να ηττηθεί στις εκλογές.''
  Όχι αγαπητέ Μ.Ο.
  Το ζητούμενο είναι να κερδηθεί ο πόλεμος με ΟΛΟ το στράτευμά μας ζωντανό, ηθικά εξυψωμένο (όχι με κουρελιασμένη περηφάνια), ετοιμοπόλεμο και υγιές (όχι Πύρρειος η νίκη). Να κερδηθούν οι ψυχές των ανθρώπων, ώστε να πεισθούν να στρατευθούν άμεσα σε μία Εθνική προσπάθεια με όραμα, ρεαλιστικούς στόχους και έμπνευση. Αν όμως τίποτε απ΄όλα αυτά δε γίνει, αν ο καιρός απλά περνά ''ισιώνοντας'' τους αριθμούς εις βάρος της ζωής που τσαλακώνεται βάναυσα, σίγουρα θα γυρίσουν σύντομα όλα, εις βάρος εκείνου που δίστασε.....
  Και δεν θα έχει αδικηθεί, γιατί διαθέτοντας ΟΛΑ τα απαιτούμενα όπλα, αναρωτιέται κανείς, αν όχι αυτός, τότε ποιός;

 3. George avatar
  George 13/03/2013 17:22:47

  Αυτή είναι η στόχευση του Συριζα αλλά απλά δείχνει πόσο πίσω έχει μείνει-στη δεκαετία του 80.
  Πηγαίνοντας από το φαντασιακό στο πραγματικό πεδίο μάχης, η ΝΔ μετά την απώλεια του τμήματος "νόμος & τάξη/σύνορα ξέφραγο αμπέλι" από τον Παυλόπουλο ( προς ΧΑ), την απώλεια του αντιμνημονιακού τμήματος με την στροφή της στο τέλος του 2011( προς Ανέξ) κινδυνεύει τώρα να χάσει το φιλελεύθερο τμήμα της με την ατολμία της στη μείωση του κράτους και τους φόρους στην ακίνητη περιουσία. Ετσι και η" δεξιά" θα αποτελείτε από 4 κομμάτια όπως και η "αριστερά". Με την ιστορίας τους σαν βαρίδι και το Πασοκ αλλά και η ΝΔ σε ένα τέτοιο σενάριο μπορεί να είναι μοναχά κομπάρσοι.

 4. Αρχιμήδης avatar
  Αρχιμήδης 13/03/2013 17:22:55

  Μην υπερβάλλεις Μικρέ Οδυσσέα.
  Αν ο Σαμαράς κερδίσει τον οικονομικό πόλεμο, νάσαι σίγουρος πως, εν αντιθέσει με το Τσώρτσιλ, θα θριαμβεύσει και στις εκλογές, διότι θα έχει σώσει ΠΡΩΤΑ την ΕΥΡΩΠΗ και μετά την Ελλάδα...
  Για τον απλούστατο λογο ότι αν η Ελλάδα επιστρέψει στις αγορές πρίν τις επόμενες εκλογές, θα έχουν επιστρέψει ΠΡΙΝ απ' την Ελλάδα και τα υπόλοιπα PIIGS με τα οποία όπως γνωρίζεις οι αγορές μας πάνε πακέτο...

 5. Kostas G avatar
  Kostas G 13/03/2013 18:01:49

  Οταν οι πόρτες είναι ανοιχτές η προπαγάνδα βρίσκει έδαφος. Και η πόρτα άνοιξε. Κεφαλογιάννης, Ιωαννίδης, Καράμπελας.

  • Easy κι εύκολα avatar
   Easy κι εύκολα @ Kostas G 13/03/2013 20:01:36

   ;;;

   Τι σου έκαναν αυτοί;

   • EVANGELOS avatar
    EVANGELOS @ Easy κι εύκολα 13/03/2013 20:20:12

    Δεν ψήφισαν την άρση ασυλίας του Κασιδιάρη ... είπαν ότι ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙ ΨΗΦΙΖΑΝ !!! ... χαχαχαχαχαχαχα

    • Easy κι εύκολα avatar
     Easy κι εύκολα @ EVANGELOS 14/03/2013 14:20:24

     Σωστά. Δεν το ήξερα, τότε.

 6. Βασίλης avatar
  Βασίλης 13/03/2013 18:09:49

  ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ;

 7. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 13/03/2013 18:32:46

  Ποιός είναι ο εχθρός, οεο;

 8. Νεοδημοκράτης συνδρομητής avatar
  Νεοδημοκράτης συνδρομητής 13/03/2013 18:39:00

  Νομίζω ότι δεν έχεις καταλάβει.
  ο Σύριζα ομογενοποιεί τα κυβερνώντα κόμματα και τα κατατάσσει ακριβώς απέναντί του για να συλλέξει τις αριστερές τάσεις του Πασοκ και ολόκληρη τη ΔΗΜΑΡ. Ειδικά την τελευταία που έτσι δεν της αναγνωρίζει τίποτε αριστερό.
  Δεν στοχεύει λοιπόν στο άδειο κέντρο αλλά στους προδομένους αριστερούς που ψήφισαν αυτή την "κυβέρνηση" που στην ουσία το μόνο που κάνει είναι να ψελλίζει αντιπολιτευτικό λόγο στην τρόικα.
  Χρησιμοποιεί δε τον όρο ακροδεξιά όχι για να την ταυτίσει με την ΧΑ αλλά γιατί ο όρος "δεξιά" έχει ξεθυμάνει από την υπερβολική χρήση του ΠΑΣΟΚ και δε φοβίζει πλέον.
  το σημαντικό πάντως δεν είναι αυτά τα παιχνιδάκια προπαγάνδας αλλά το να καταλάβει ο πολίτης ότι όλα αυτά αφορούν όχι αυτόν, αλλά αυτούς και την κουτάλα.

 9. Nik avatar
  Nik 13/03/2013 20:19:13

  Εμένα πάντως με γοητεύει η χάρη και η γλυκύτητα της Ζωής. Μπρρρρρρ!

  • Κυθήριος Τ. avatar
   Κυθήριος Τ. @ Nik 13/03/2013 21:32:24

   Γιατί; Ὅταν δέ μιλάει ἰδίως,εἶναι πολύ γλυκιά!

 10. ERT avatar
  ERT 13/03/2013 20:22:55

  ...Πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων της Κουμουνδούρου...
  Πλάκα κάνετε;
  ή Αυτοσαρκάζεστε;
  Τι ξέρετε για τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων.
  Εδώ προ ολίγου καποιοι[ΝΔ] ψηφισαν κατά της ΑΡΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΙΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ...

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ ERT 13/03/2013 20:55:30

   Πιο ταραγμένο από αυτό του ΓΑΠ;;

 11. ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ avatar
  ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ 13/03/2013 20:28:12

  Δηλαδή πόσο νομίζεις ότι "έπρεπε" να πάρει; Η ΝΔ δεν έχει μεγάλη ευθύνη για τον δρόμο που πήρε η οικονομία (και εννοώ όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης); Το ευρώ, το Μάαστριχτ, και όλες οι συμφωνίες μέσα στην Ευρωπαϊκή "Ένωση" δεν ήταν ΚΑΙ επιλογή της ΝΔ; Δηλαδή όλες οι συνθήκες μέσα στις οποίες κληθήκαμε να ζήσουμε και σήμερα μας παγιδεύουν δεν ήταν επιλογή ΚΑΙ της ΝΔ;
  Αλλά δέχομαι ότι έχω άδικο στα προηγούμενα που είπα. Σκέφτηκε κανείς σας εδώ ότι ΜΑΛΛΟΝ η ΝΔ θα είναι ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ στις επόμενες εκλογές; Ή να το πω διαφορετικά: Είναι κανείς σίγουρος ότι η ΝΔ θα είναι ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ;
  Το να είναι δεύτερο κόμμα σημαίνει απλούστατα 50 έδρες/βουλευτές λιγότεροι. Ποιο θα είναι τότε το βάρος και η σημασία της ΝΔ στα πολιτικά πράγματα και τις εξελίξεις με ένα ποσοστό 18% και λιγότερους από 60 βουλευτές; Ποιος θα φταίει για αυτή την εξέλιξη; Ο Λαός;

 12. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 13/03/2013 20:56:53

  Ωραίος!

 13. firiki2010 avatar
  firiki2010 13/03/2013 21:06:34

  Μικρέ Οδυσσέα
  Βρίσκω τις παρατηρήσεις σου εξαιρετικά διεισδυτικές. Και για την προσπάθεια από τον ΣΥΡΙΖΑ ταυτισης της ΝΔ με την ΧΑ (και που να δεις προεκλογικά σε πολωμένη ατμόσφαιρα τι θα ακουσθεί αν κατρακυλήσει δημοσκοπικά η ΧΑ!), και για την αναφορά Τσίπρα στους "νταβατζήδες" (με ταυτόχρονη αναφορά σ΄ αυτόν που χρησιμοποίησε την έκφραση) και για το ενδεχόμενο ο Σαμαράς να κερδίσει τον οικονομικό πόλεμο και να χάσει τις εκλογές (ο Τσώρτσιλ δεν είναι το μόνο παράδειγμα).
  Εκεί που θα διαφωνήσω είναι ότι " το εκλογικό σώμα περιλαμβάνει στην πλειοψηφία του, πολίτες μορφωμένους, υποψιασμένους, που δεν πέφτουν εύκολα θύματα της οποιαδήποτε προπαγάνδας". Ως εκλογικό σώμα δεν μας βλέπω ιδιαιτέρως ώριμους Με ΣΥΡΙΖΑ 27%, ΑΝΕΛ 7% ΧΑ 6% δεν μπορώ να διακρίνω και πολύ ποιότητα και ορθολογισμό. Αν μάλιστα σκεφθώ και ποια πρόσωπα βγήκαν βουλευτές μέσω αυτών των ποσοστών με πιάνει μαυρη απελπισία.
  Το κακό για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ο αρχηγός του - "το παρελθόν χωρίς ρυτίδες " όπως είπε κάποιος - που είναι και το δυνατό του χαρτί (φαντάσου τον ΣΥΡΙΖΑ με αρχηγό (τον Παπαδημούλη,τον Λαφαζάνη ή την ...Κωνσταντοπούλου !) είναι βαθύτατα αμαθής, καθόλου επιμελής και στην πραγματικότητα είναι πανευτυχής που δεν κέρδισε τις εκλογές και θα είναι ακόμα ευτυχέστερος αν δεν κερδίσει και τις επόμενες. Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτευσης (ανεύθυνος και ...παρλαπίπας) μια χαρά του πάει, δεν είναι όμως για τίποτα παραπάνω. Και νομίζω ότι και ο ίδιος το... ξέρει.

 14. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 13/03/2013 21:34:27

  Μικρέ Ὀδυσσέα λείπεις πολύ τῶρα τελευταῖα.

 15. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 13/03/2013 23:53:12

  Tη δεκαετια του 80 ομως η ΝΔ ειχε σαφες φιλελευθερο τονο.Σημερα με την εισδοχη διαφορων λαοσιτων αυτο εχει αλλαξει.
  Μεταξυ φιλελευθερης δεξιας και ναζισμου υπαρχουν διαφορες ποικιλιες της Ελλαδος Ελληνων Χριστιανων και διαφορες αυταρχικες τασεις που ειναι ευκολα εκμεταλλευσιμες.
  Ο Φαηλος δεν ηταν τελικα ευκολος στοχος για ενα λογο : δεν εκφρασθηκε ποτε υπερ αντιδημοκρατικων λυσεων.Καποιος αλλος ομως που συμμετειχε σε περιοδικα τυπου patria και διαφορα "συνοριακα" γκρουπ μπορει πολυ ευκολα να βληθει.
  Αυτα προς γνωσιν και συμμορφωσιν.Τελος το θεμα "Εβραιοι και Ισραηλ" κανονικα θα επρεπε να ειναι πλεονεκτημα για τη ΝΔ τη στιγμη που διαφορες συνιστωσες του ΣΥΡΙΖΑ εχουν σχεση με την Χαμας και τη μεσανατολικη τρομοκρατια και οχι το αντιθετο.Αλλα για να γινει αυτο θα πρεπει να κλεισει η πορτα και στους "ολιγον αντισημιτες".

 16. Tassos avatar
  Tassos 14/03/2013 07:32:41

  Ρε παιδιά τι θα γίνει με το ραδιόφωνο της ΕΤ3? Θα πληρώνουμε με το ζόρι το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ? Για μένα ξεχείλισε το ποτήρι σήμερα το πρωί στις 07:15 όταν ο συριζαίος δημοσιογράφος Απ. Λυκεσάς διαβάζοντας τις εφημερίδες αποκάλεσε τον ΕΤ "Ελεύθερο Ρύπο" και μετά εξυπνακίστικα είπε "εεε..Ελεύθερο Τύπο". Και να ταν μόνο αυτός? Στην μεσημεριανή ζώνη εκπομπές κάνουν 2 μέλη της συνδικαλιστικής ομάδας ..."Ασύνταχτος τύπος" της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς! Ο ένας δε (Γιάννης Γκίρμπας) είχε δικαστεί αρχές δεκαετίας του 90 για το κάψιμο 2 αστυνομικών αλλά αθωώθηκε. Ο άνθρωπος αυτός ανταμείφθηκε με εκπομπή στο κρατικό ραδιόφωνο. Σε εκπομπή του μετά την επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της ΝΔ μιλούσε για προβοκάτσια και έλεγε μην τα πιστεύετε και δείτε ποιός ωφελείται... Για το θέμα όμως του Ελεύθερου Ρύπου τρελλάθηκα. Θα ήθελα να το διαβιβάσετε στην εφημερίδα μιας και συνεργάζεστε.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Tassos 14/03/2013 19:09:20

   Aυριανικη πασοκικη ορολογια ο ρυπος.

 17. Πάνος avatar
  Πάνος 14/03/2013 12:46:51

  Ευχαριστώ πολύ Τάσσο για τις πληροφορίες...
  Κάτι αρχίζει ν' αλλάζει στην πόλη μας.....

 18. Μακεδόνας avatar
  Μακεδόνας 14/03/2013 12:52:38

  «Μην υπερβάλλεις Μικρέ Οδυσσέα.
  Αν ο Σαμαράς κερδίσει τον οικονομικό πόλεμο, νάσαι σίγουρος πως, εν αντιθέσει με το Τσόρτσιλ, θα θριαμβεύσει και στις εκλογές, διότι θα έχει σώσει ΠΡΩΤΑ την ΕΥΡΩΠΗ και μετά την Ελλάδα…»
  Μην υπερβάλλεις Αρχιμήδη!!!! Ας σώσει την Ελλάδα, αν και δεν το πολυπιστεύω, και ας αφήσει την Ευρώπη για τους άλλους ηγέτες.

 19. Easy κι εύκολα avatar
  Easy κι εύκολα 14/03/2013 14:25:28

  @το εκλογικό σώμα περιλαμβάνει στην πλειοψηφία του, πολίτες μορφωμένους, υποψιασμένους, που δεν πέφτουν εύκολα θύματα της οποιαδήποτε προπαγάνδας.

  Γι' αυτό έδωσαν στο Σαμαρά... 19%;;;
  Τι λες, βρε, φίλε!!!
  Συγκεντρώωωωσου!!!

 20. Ιωάννης Σ. Λάμπρου avatar
  Ιωάννης Σ. Λάμπρου 14/03/2013 22:21:26

  Welsh Wizard!

 21. Δικερως avatar
  Δικερως 17/03/2013 19:57:59

  Παντα απολαυστικος...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.