09/01/2012 14:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Πρωτόπαπας προτείνει Παπαδήμο για πρωθυπουργό και μετά τις εκλογές!

Πριν από τέσσερις ημέρες προειδοποιούσαμε τη  ΝΔ να προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο να προτείνει ο Παπανδρέου τον ... Παπαδήμο ως υποψήφιο πρωθυπουργό του ΠΑΣΟΚ, αδειάζοντας για μια ακόμα φορά δελφίνους και δελφίνες.

Σήμερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, μας ...επιβεβαίωσε λέγοντας στον RealFM ότι μία νέα κυβέρνηση υπό τον κ. Παπαδήμο θα ήταν «μία καλή λύση, σε περίπτωση που, μετά τις εκλογές, δεν υπάρξει αυτοδυναμία». Ο κ.Πρωτόπαπας έσπευσε να διευκρινίσει ότι σε κάθε περίπτωση, «πρέπει πρώτα να μιλήσει ο ελληνικός λαός» και επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει καμία νομοθετική πρωτοβουλία για τη μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

Όπως γράψαμε ήδη, οι υποστηρικτές της ιδέας λένε ότι η επιλογή Παπαδήμου συγκεντρώνει αρκετά …. πλεονεκτήματα:

1-Μπορεί να «συμμαζέψει», το ΠΑΣΟΚ και να …διεμβολίσει κεντροδεξιά και αναποφάσιστους.

2-Αν ο κ. Παπαδήμος χάσει, χάνει ο ίδιος. Θα επιτύχει, όμως, υψηλότερο ποσοστό, από οποιοδήποτε άλλο υποψήφιο δελφίνο. Άρα, έτσι αποφεύγεται η εκλογική συντριβή του ΠΑΣΟΚ!

3-Αν , παρ’ ελπίδα, ο κ. Παπαδήμος κερδίσει, τότε το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο διασώζεται εκλογικά, αλλά παραμένει και στην εξουσία!

4-Η ΝΔ θα έχει πρόβλημα να αντιμετωπίσει τον κ. Παπαδήμο προεκλογικά, δεδομένου ότι τον στηρίζει ως Πρωθυπουργό!

5-Τέλος, στην περίπτωση που  ο κ. Παπαδήμος  ανακόψει την αυτοδυναμία Σαμαρά ή  κερδίσει ο ίδιος, ποιός θα …τολμήσει να …αμφισβητήσει τον κ. Παπανδρέου; Προφανώς ουδείς! Έτσι διασώζεται και ο ίδιος!

Ποιά είναι τα προβλήματα της επιλογής Παπαδήμου;

Πρώτον, η δήλωση του ίδιου του κ. Παπαδήμου ότι δεν είναι πολιτικός. Βέβαια  η δήλωση του δεν έχει χαραχθεί σε  στήλες από μάρμαρο, αλλά δεν παύει να τον χαρακτηρίζει!

Δεύτερον, οι φιλοδοξίες των δελφίνων. Μπορεί να κατάφεραν να οδηγήσουν τον κ. Παπανδρέου σε μια ταπεινωτική αποχώρηση, αλλά  δεν έκαναν όλα αυτά για να προετοιμάσουν την έλευση Παπαδήμου.

Τρίτον, μια τέτοια επιλογή, ουσιαστικά δυναμιτίζει τις προοπτικές της κυβέρνησής του, δεδομένου οτι ο κ. Παπαδήμoς θα αποδειχθεί ένας στυγνός ωφελιμιστής, που υπαναχωρεί από τις θέσεις του.  Το δίλημμα για τον κ. Παπαδήμο θα είναι δύσκολο. Αν δεχθεί, υπονομεύει την κυβέρνησή του. Γιατί δεν νομίζω οτι τουλάχιστον η Ν.Δ. συνεχίσει τη στηρίζει. Άρα αποδεχόμενος, το χρίσμα, αναλαμβάνει τον ρίσκο να επιταχύνει αρνητικές εξελίξεις κάτι που εξ αντικειμένου θα δυσκολέψουν την προοπτική του.

Τέταρτον, ο κ. Παπαδήμος δεν παύει να είναι ένας δοτός πρωθυπουργός, εκλεκτός εγχωρίων και εξωχωρίων οικονομικών κέντρων.

Πέμπτον, η μέχρι τώρα θητεία του στη θέση του πρωθυπουργού, δεν παρέχει και τα καλύτερα εχέγγυα για το μέλλον, εκτός και αν …έρθουν οι Μάγοι με τα δώρα!

Τέλος, τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ είναι τόσο χαμηλά και η εκλογική του βάση τόσο αποσυσπειρωμένη, που η προοπτική ανάκαμψης και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, μοιάζει με θαύμα. Θα αναλάβει ένα τόσο υψηλό ρίσκο, ένας άνθρωπος που συνήθισε να …διορίζεται στη μέχρι τώρα καριέρα του;

Κ.Ρ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. EΛΛΗΝΑΣ avatar
  EΛΛΗΝΑΣ 09/01/2012 15:04:34

  Mιλάνε και οι μεταλλαγμένοι ; Έλα ΠΑΣΟΚ στον τόπο σου !!!

 2. manos avatar
  manos 09/01/2012 15:21:33

  Ενας αετός και ένα σαλιγκάρι έβαλαν στοίχημα ποιός θα φτάσει πρώτος στην απέναντι βουνοκορφή.
  Φεύγει ο αετός πετώντας και φτάνει στην κορυφή περήφανος και κυριλέ.
  Με το που αγγίζει το έδαφος, βλέπει και το σαλιγκάρι να φτάνει επίσης γρήγορα.
  Ρωτάει λοιπόν παραξενεμένος το σαλιγκάρι:

  - Καλά ρε φίλε, πως και ήρθες έτσι γρήγορα εδώ στην κορυφή?

  Και απαντάει ο σαλίγκαρος:

  - Γλύφοντας και έρποντας.

  Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωποα, πράγματα, ή καταστάσεις είναι τελείως συμπτωματική.

 3. IOANNIS avatar
  IOANNIS 09/01/2012 15:23:47

  ΕΧΩ ΠΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΡΟ ΟΛΙΓΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Η ΝΔ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ ΘΑ ΤΗΣ ΕΡΘΕΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΦΟΝΔΥΛΙ.ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ?

 4. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 09/01/2012 15:30:14

  Αυτά, για όσους (και εδώ μέσα) βαυκαλίζονταν το Νοέμβριο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε να μανιπουλάρει τις εξελίξεις κατά πώς θα το βολεύει...

 5. GreekinEurope avatar
  GreekinEurope 09/01/2012 15:39:00

  Δεν θα πολιτευτεί ο Παπαδήμος με το ΠΑΣΟΚ. Απλώς το ΠΑΣΟΚ θα βγει και θα πεί προεκλογικά ότι εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία και απαιτηθεί κυβέρνηση συνεργασίας, αυτό θα προτείνει ως πρωθυπουργό τον Παπαδήμο.
  Μπορεί να το πεί και διαφορετικά: Οτι ακόμη κι πρώτο κόμμα να είναι, θα προτείνει κυβέρνηση που θα στηρίζεται από 180 τουλάχιστον βουλευτές υπό τον Παπαδήμο.
  Ο πραγματικός κίνδυνος για τη ΝΔ είναι άλλος: Εάν γίνουν εκλογές και δεν πετύχει αυτοδυναμία (πράγμα πιθανό σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις) και πάμε σε επαναληπτικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ να μην κατεβεί αυτόνομο αλλά να υπάρξει συνασπισμός ΠΑΣΟΚ, Ντόρας, Κουβέλη (ή Καρατζαφέρη) και με τη βοήθεια διαπλεκομένων ΜΜΕ, τραπεζιτών, φορέων όπως ο ΣΕΒ κλπ, δηλώσουν ότι σχηματίζουν συνασπισμό Εθνικής Σωτηρίας, στόχος είναι να πάρουν την 1η θέση και το πριμ των +50 εδρών του πρώτου κόμματος και τότε θα προτείνουν ως πρωθυπουργό τον Παπαδήμο. Σε αυτή την περίπτωση ο Σαμαράς θα παρουσιαστεί εντός και εκτός συνόρων ώς απομονωμένος, μη συνεργάσιμος και εμπαθής και ο στόχος θα είναι να τον πλήξουν συντονισμένα για να μην πάρει την 1η θέση σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών.
  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Αν ο Σαμαράς δεν πάρει αυτοδυναμία με την πρώτη τότε ετοιμαστείτε να δείτε τον Παπαδήμο εκ νέου πρωθυπουργό ακόμα και για 4 ακόμη χρόνια!

  • mhtsos karditsa avatar
   mhtsos karditsa @ GreekinEurope 09/01/2012 18:50:10

   ο εκλογικος νομος παυλοπουλου απαγορευει προεκλογικο συνασπισμο κομματων,εκτος αν κατεβουν με ενιαιο ψηφοδελτιο. σαν ενα κομμα δηλαδη. απιθανο μου φαινεται. παντως οι δελφινοι δε θα αφησουν τον παπαδημο να κατεβει με το πασοκ. σε περιπτωση μη αυτοδυναμιας και το πασοκ ερθει δευτερο το πρωτο λογο τον εχει ο σαμαρας σαν αρχηγος του πρωτου κομματος. αν τα ποσοστα της νου δου ειναι πολυ μακρια απο την αυτοδυναμια δε μπορει η νου δου να βγει και να ζητησει επαναληπτικες εκολογες. θα τις αποριψουν μα τη μια. ουτε ο κοσμος δε θα τις θελλει. τοτε μπορει να παιξει ο παπαδημος σαν πρωθυπουργος μιας κυβερνησης συνεργασιας πασοκ νου δου.

 6. Ραβινος avatar
  Ραβινος 09/01/2012 16:02:16

  Τι να πω !Αυτο να δω και τι στον κοσμο τον καλο τον διαβολοφτιαγμενο !Το ΠΑΣΟΚ μεταλλαγμενο με eyeliner αλα Κουλουρη να κρυβεται πισω απο τον Παπαδημιο με στοχο την κουταλα της λαμογιοεξουσιας και ρουσφετολαγνειας .Επειδη ολα ειναι πιθανα με τον ΓΑΠ να εχει σαλταρει μπροστα στο ενδεχομενο να στηθει ΟΛΗ η βασιλικη οικογενεια στο ειδικο δικαστηριο τοτε το μονο που μενει ειναι η πορεια προς τον λαο με εναν ανενδοτο κοντρα στα σχεδια των δοσιλογων που δεν θα εχει μεταδει ο συγχρονος κοσμος !

 7. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 09/01/2012 16:10:01

  Κώστα ΚαλήΧρονιά και από μένα.

  Δεν έχω να πω παρά μόνο αυτό: Ας πρόσεχαν! (όσοι σχεδίασαν την "υψηλού ρίσκου στρατηγική πολιτική κίνηση της 5ης Νοεμβρίου 2011 (αν δεν κάνω λάθος)

  Όσοι ρίξαν παγωμένο νερο σε ένα λαό που ΚΟΧΛΑΖΕ στις 28 Οκτωβρίου σκέφτηκαν μάλλον "βραχυπρόθεσμα".

  • Κωσταντινος Π. avatar
   Κωσταντινος Π. @ αλλενάκι 09/01/2012 19:01:52

   γιατι μου αρεσουν τοσο πολυ τα σχολια σου?

 8. liberi avatar
  liberi 09/01/2012 17:07:26

  malista

 9. JONKOLL avatar
  JONKOLL 09/01/2012 17:22:38

  Πρέπει να το σκεφτούμε σοβαρά αφού το προτείνει ο ογκόλιθος της πολιτικής.

  Αν πω χχχχχχ και ο Πρωτόπαπας και ο Παπαδήμος είναι πολύ βαρύ;

  • factorx avatar
   factorx @ JONKOLL 09/01/2012 17:37:53

   είναι

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.