#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/05/2010 13:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Ο Πρωθυπουργός λέει την αλήθεια ανάποδα»Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας πρακτικές και αντιλήψεις που μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο, να δώσουμε οξυγόνο στο πολιτικό σύστημα, χτυπώντας τη διαφθορά, ακόμα κι αν πρέπει να ματώσουμε, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του σε σύσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου με την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή Ροδόπης, στην Κομοτηνή.

Όλοι έχουμε ευθύνη για πρακτικές του παρελθόντος, αλλά σήμερα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη να αλλάξουμε αυτές τις πρακτικές, παρατήρησε ο Πρωθυπουργός.

«Ήταν αποδεκτή από την κοινωνία η φοροδιαφυγή, ήταν αποδεκτό ο γιατρός να παίρνει φακελάκι ή προμήθεια από φαρμακοβιομηχανίες. Αυτά είναι που πληρώνουμε σήμερα», ανέφερε ενδεικτικά και χαρακτήρισε δικαιολογημένη την οργή των πολιτών για την ατιμωρησία, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «η οργή και η διαμαρτυρία από μόνες τους δεν θα μας πάνε πουθενά». Η οργή και η διαμαρτυρία πρέπει να γίνουν δύναμη λύτρωσης από το παρελθόν, δύναμη αλλαγής θεσμών και νοοτροπιών, υποστήριξε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως η φάση στην οποία εισέρχεται η χώρα, είναι φάση ευνομίας αποδοσης δικαιοσύνης της ανάπλασης του κοινωνικού κράτους.

Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, τα προβλήματα διαφθοράς έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί εδώ και πολύ καιρό, αλλά δυστυχώς η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα και επέλεξε τη σιωπή και τη συγκάλυψη, επιφέροντας σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία της χώρας διεθνώς.

Στην αρχή της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως μετά τη διάσωση της χώρας με την ένταξη στο μηχανισμό στήριξης, τώρα είναι η ώρα για τις μεγάλες αλλαγές, ώστε η οικονομία να είναι και αυτάρκης και εξωστρεφής βασισμένη στα δικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα. «Τώρα καλούμαστε να αλλάξουμε την Ελλάδα. Μας δόθηκε περιθώριο χρονικό να ανασάνουμε, να κάνουμε βαθιές αλλαγές για τις οποίες διψάει η Ελλάδα. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε με θάρρος ό,τι είναι απαραίτητο για το καλό του τόπου», τόνισε, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «ο χρόνος δεν είναι απεριόριστος, τους επόμενους μήνες πρέπει να κάνουμε ιστορικές αλλαγές, ώστε να γίνουμε δυνατοί απέναντι στους άγριους ανέμους μιας παγκόσμιας αγορά και οικονομίας».

« Τα έκτακτα μέτρα κοστίζουν, πονάνε», αναγνώρισε ο Πρωθυπουργός, «αλλά από την άλλη προχωράμε με μεγάλες θετικές αλλαγές (ανασυγκρότηση του κράτους, ΔΕΚΟ, διαφάνεια, μείωση της γραφειοκρατίας κ.α.) για να εξασφαλίσουμε το αύριο».

Στο σημείο αυτό χαρακτηρισε κορυφαία ανατροπή στο μοντέλο οργάνωσης του κράτους τον «Καλλικράτη», με τον οποίο όπως είπε, δημιουργούνται μεγάλες και νέες προοπτικές, ενώ μεταφέρονται μαζί αρμοδιότητες, εξουσίες, χρήματα και ευθύνες.

Κάνουμε βήματα λυτρωτικά, πάμε σε ένα κράτος διαφάνειας, λειτουργικό σύγχρονο που μπορεί να παράσχει πραγματικά όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

ΚΚΕ: Η αλήθεια ανάποδα

«Εσκεμμένα ο πρωθυπουργός τοποθέτησε την αλήθεια ανάποδα προκειμένου να δικαιολογήσει τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης σε βάρος του εργατικού λαϊκού κινήματος», σχολίασε το ΚΚΕ και συμπλήρωσε τα ακόλουθα:

«Για την κρίση και τη ληστεία του ελληνικού λαού ευθύνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, η κρατική τους χρηματοδότηση και οι φοροαπαλλαγές τους. Η αδιαφάνεια, η διαφθορά και η σήψη είναι αποτέλεσμα και όχι αιτία αυτής της κατάστασης».

«Η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τη σήψη αλλά μόνο να τη διευρύνουν. Κραυγαλέο παράδειγμα αποτελεί η νομιμοποίηση και οι φοροαπαλλαγές που προσφέρει σήμερα η κυβέρνηση με την υποστήριξη του ΛΑΟΣ στο πιο μαύρο και παρασιτικό συσσωρευμένο κεφάλαιο», κατέληξε το Κομμουνιστικό Κόμμα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αναγνώστης avatar
  αναγνώστης 28/05/2010 13:54:37

  ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!!! ΜΑΖΙ ΑΝΔΡΕΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ... ΒΡΕ ΟΥΣΤ!!!

 2. Ανώνυμ avatar
  Ανώνυμ 28/05/2010 13:59:45

  Ώστε ήταν αποδεκτά όλα αυτά από την κοινωνία γι' αυτό κάνανε πως δεν βλέπανε... οι ξεφτύλες, που όλοι εμείς περιμέναμε να εφαρμόσουν τους νόμους...

 3. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 28/05/2010 14:03:30

  Είπαμε μιλάει New Speak.
  Το μαύρο άσπρο σε καθημερινά ελληνικά.
  Καθαρές κουβέντες από το ΚΚΕ για τη συμμαχία ΔΝΤ-ευρωδικτατόρων.

  Ο Δανειστής Σου είναι ο Απελευθερωτής Σου ["η διάσωση της χώρας από το ΔΝΤ"]
  Το Χρέος είναι Ιερό
  Το ΔΝΤ προάγει τη Μεσογειακή Διατροφή
  Σκοπιανοί, Τουρκαλβανοί, Αγγλοσάξωνες και Γερμανοί, Αμερικάνοι κι’ Ισραηλινοί, Πακιστανοί κι’ Αλγερινοί, είναι οι καλύτεροι Φίλοι Σου [Καλλικράτης]
  Οι Έλληνες είναι οι Εχθροί Σου
  Ο Αφοπλισμός είναι Eθνική Άμυνα
  Υπερσυγκέντρωση Εξουσιών για Διάχυση της Δημοκρατίας
  Ο Οικονομικός Χαφιεδισμός είναι Πατριωτισμός
  Η Λογοκρισία είναι Αρετή
  [ράψτε το για να μην έχουμε και άλλα!]
  Ανεμογεννήτριες για ευχάριστο ύπνο

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 28/05/2010 14:13:56

  Ψεύτης, ισχυρογνώμων, άσχετος, ιδεοληπτικός, και για το μπαρούτι, ας πούνε άλλοι. Ο ίδιος μάλλον δεν είναι ανέντιμος, αλλά εξαρτάται που αρχίζει και που τελειώνει το περίγραμμα των λέξεων "ο ίδιος".

  Τώρα ορκίζεται ότι δεν θα πάμε σε αναδιάρθρωση του εξωτερικού χρέους (άρα θα πάμε)

 5. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 28/05/2010 14:22:05

  Πίσσα και πούπουλα.

 6. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 28/05/2010 14:34:22

  Μόλις τό διάβασα,ἔφιαξα ἕνα τσαΪ γιά τό στομάχι γιατί ἀνακατεύτηκα.
  Εἶναι ἄπαιχτο τό παιντί!
  Τί μανία μέ τίς ἀλλαγές ἔχει αὐτή ἡ οἰκογένεια βρέ παιδί μου.Στήν κυριολεξία θά μᾶς ἀλλάξη τά φῶτα.
  Ἔτσι νομίζει ἀλλά γιατί ἔχω προαίσθησι ὅτι κάτι θά τοῦ῎ρθη στό δόξα πατρί;
  Οἱ Καλαματιανοί εἶναι πονηροί,ἔχω ἀκούσει.
  By the way,αὐτόν financially wise,θά τόν ψάξουμε ἤ εἶναι ὑπεράνω πάσης ὑποψίας;

 7. victoria avatar
  victoria 28/05/2010 14:52:35

  Πέραν του ότι συντάσσομαι με τους προλαλήσαντες, δεν μπορώ να μην το πω κι ας ρίξω το επίπεδο, αυτός ο Πεταλωτής δεν μοιάζει με τον Σρεκ??
  Θα αρχίσω να πιστεύω τους φυσιογνωμιστές (πάει και για το Μαντέλη αυτό, κάποιος το είπε και πριν..)

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ victoria 28/05/2010 17:23:00

   Victoria, μην υποτιμάς τη φυσιογνωμική καθόλου. Είναι η ευγλωττέστερη γλώσσα του σώματος, ειδικά στους ενήλικες.

   • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
    ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ αλλενάκι 28/05/2010 17:46:16

    Καλά βρέ Βικτωρία, από κοτζάμ φωτογραφία ,στον Πεταλωτή εστίασες τις φυσιογνωμικές σου ανησυχίες;Την λευκασμένη εκδοχή του Μπαράκ,με το σηκωμένο μανικάκι και το very-very smart smile,γιατί την προσπερνάς;

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 28/05/2010 17:53:25

    Και τα μάτια που δε γελούν όταν γελάει ή χαμογελάει κάποιος... και που κοιτούν μονίμως άκαμπτα και σε ευθεία [stare]
    Αυτό ο strategist δεν μπορεί να το διδάξει...

 8. KOINOS NOUS avatar
  KOINOS NOUS 28/05/2010 16:15:41

  Στο Τοπικό Ραδιόφωνο άκουσα ότι στην συσκεψη που πραγματοποιηθήκε στην Νομαρχία απεκλεισθηκαν ενω ήταν προσκεκλημένοι οι πρόεδροι των επιμελητηριων. Ενώ ο δήμαρχος που ηταν μέσα τον έβγαλαν έξω από την αίθουσα. Ενώ μέσα ηταν ο πρόεδρος της Κοινότητας Κέχρου ( μουσουλμανικό χωριό)

 9. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 28/05/2010 18:28:06

  Καλά ὁ Μαντέλης,Βικτωρία,ἄν ἔχης προσέξη,ὅταν μιλάει ψιλοφτύνει.
  Ὅσο γιά τόν Πεταλωτή,ἔχεις δίκιο,μόνο πού ὁ Σρέκ ἔχει μία ἰδέα πιό μεγάλο σαγόνι.Ἡ Μπιρμπίλη δέν σοῦ θυμίζει τό Dumbo,the flying elephant μέ τά αὐτιά της;
  Στά φυσιογνωμικά καί σέ ὅλα τά ἐξωτερικά σημάδια νά δίνης πολλή σημασία διότι σοῦ λένε μέ τί ἄνθρωπο ἔχεις νά κάνης.
  Ἰδιαιτέρως οἱ μικρές κινήσεις καί τά μικρά ἀσήμαντα πράγματα.
  Μή ξεχνᾶς ὅτι ὁ Sherlock Holmes,εὔρισκε ἀκόμα καί τό ἐπάγγελμα τῶν ἀνθρώπων παρατηρώντας τους.

 10. νεόπτωχος avatar
  νεόπτωχος 28/05/2010 18:55:48

  Από τότε που ήρθε ο Παπανδρέου αισθάνομαι λαθρομετανάστης στη χώρα μου.
  Δεν έχω δικαιώματα πιά, μόνο υποχρεώσεις.
  Όλα έχουν μια αίσθηση προσωρινή, όλα παίζουν, τίποτε δεν είναι σίγουρο, δεν ξέρεις τί θα σου ξημερώσει.
  Δεν υπάρχει πια τίποτε, μα τίποτε, που μπορεί να σε κάνει να χαμογελάσεις.
  Πώς καταντήσαμε έτσι βρε παιδιά;
  Πόσο θα κρατήσει αυτό το μαρτύριο;

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ νεόπτωχος 28/05/2010 19:03:34

   Μέχρι να αναλάβει τα ηνία της χώρας η Τζούλια η ή Ντούβλη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.