#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/12/2012 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Πρετεντέρης παίρνει το φτυάρι κατά του ΣαμαράΤου Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Ο Γιάννης Πρετεντέρης έχει πολυκύμαντες απόψεις, όταν δεν πετάει μπουκάλια με το κρινένιο χεράκι του από την θύρα επισήμων. Εκεί που συχνάζουν τα σκληρά αγόρια της φίλαθλης κρεμ ντε λα κρεμ πίνοντας τα καλά πιοτά με την άνεση τους. Σε αντίθεση με την πλέμπα στις θύρες των πληβείων. Μια φορτώνει, μια ξεφορτώνει. Λοιδορίες και εξυπνακισμοί κατά του Κώστα Καραμανλή, μετά ολίγη σωφροσύνη και μετριοπάθεια προς τον τέως Πρωθυπουργό.

Το χαρμάνι το ‘κοβε καθημερινά με το φτυάρι κατά του Αντώνη Σαμαρά, χρόνια τώρα. Από τον προεκλογικό για την 29/11/09, η παντελονοφορούσα «Έλσα Μάξγουελ» του γνωστού συγκροτήματος συχνά έγραφε με το κεντρί του σκορπιού, όταν αναφερόταν στον μετέπειτα Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και ήδη Πρωθυπουργό της χώρας.

Τρεις ήταν οι πιο δύσκολες στιγμές στην καριέρα του. Οι δύο όταν έπρεπε να γράψει ή να προφέρει για πρώτη φορά τις φράσεις «ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς» και «ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς». Τόση ιδρωμένη πούδρα είχε χύσει on camera κι είχε λειώσει πέντε Montblanc για να τα αποτρέψει αμφότερα. Τέτοιο ανιδιοτελές σέρβις στην κυρία Μπακογιάννη, δεν είχε κάνει ούτε ο Richar ο Εξωμερίτης. Φευ, μάπα το καρπούζι καίτοι αγαπηθήκανε φαρδιά (πολιτικώς πάντα), που ‘λεγε κι ο μέγας Μίμης Φωτόπουλος. Στην προ κυβέρνησης Παπαδήμου εποχή, ο Πρετεντέρης έκανε κόντρες με τον γνωστό Μπάμπη του μονοπύθμενου, ποιος θα κουνήσει περισσότεροι το δάχτυλο στο απείθαρχο πόπολο που αρνείται να φάει παντεσπάνι.

Όσο όμως η λαϊκή οργή φούσκωνε, σφίξανε και για κείνον λίγο τα γάλατα, εκ των οποίων ως γνωστόν παράγεται και το παραδοσιακό μας γιαούρτι κι έβαλε λίγο νερό στο μπρούσκο κρασί της Μαρίας Αντουανέτας. Μια ατυχής συνάντηση του με ιπτάμενο κεσέ στην Αντίπαρο (;), τον προβλημάτισε, υποθέτω.

Η πράξη, θυμίζω, συνιστά το πλημμέλημα της έργω εξύβρισης και είναι καταδικαστέα, κατά τι λιγότερο από την φτωχοποίηση των Ελλήνων και τον χλευασμό τους γι’ αυτό, αλλά πάντως καταδικαστέα. Τύχη αγαθή, είχε όμως ο μεσήλιξ Μπρούμελ του συγκροτήματος, που δεν ήταν παραδοσιακό πρόβειο του Παγώνη από το Κριεκούκι. Διότι είναι μεν το καλύτερο, με πέτσα αρχοντικιά και βουτυράτη αλλά πωλείται με πήλινο κεσέ, που θα μπορούσε να μετατρέψει την επονείδιστη έργω εξύβριση σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Ε, όσο να ‘ναι, η πήλινη τσανάκα αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο από το ταπεινό πλαστικό κεσεδάκι, για την ακεραιότητα της δημοσιογραφίας που ασκείται με υπομειδίαμα και το φρύδι σηκωμένο. Αμφότερα βέβαια τα τσαλάκωσε αναίμακτα στην θρυλική εκπομπή ο ανοξείδωτος Κώστας Τζαβάρας.

Υπάρχει όμως κάτι στο οποίο ο Γιάννης Πρετεντέρης είναι βράχος. Ακλόνητος. Αγέρωχος. Ήταν, είναι και θα είναι ο μοναδικός Αφρικάνερ εν Ελλάδι, σκυταλοδρόμος στον δρόμο του θρυλικού Προέδρου Κρούγκερ. Ένας σταθερός στις πεποιθήσεις του Μπόερ Ανανιστής. Διότι το Σχέδιο Ανάν, το οποίο ο υπογράφων είναι από τους λίγους που άντεξε να διαβάσει τις 1000 τόσες σελίδες του, δεν είναι παρά ένα Απαρτχάϊντ για την Κύπρο. Όπου οι Έλληνες θα ήταν οι μαύροι, οι καφίρ, κι οι τουρκοκύπριοι οι Λευκοί. Θα δημιουργούσε, εάν το ενέκρινε ο Κυπριακός Ελληνισμός, ένα μόρφωμα, όπου η μειοψηφία κυβερνά κι η πλειοψηφία πληρώνει. Με πολίτες δυο και τριών κατηγοριών δικαιωμάτων, με υπερεξουσίες σε ξένους Επιτρόπους.

Ένα δυσλειτουργικό ρατσιστικό σε βάρος των Ελλήνων καθεστώς, μακράν του κοινοτικού κεκτημένου και του ευρωπαϊκού νομικού και δημοκρατικού πολιτισμού. Ο Αττίλας δεν θα ξεπλενόταν και νομιμοποιούταν απλώς. Θα είχε επεμβατικά δικαιώματα και στο ελληνικό συνομόσπονδο κομμάτι. Η μικρή Ελλάδα του Νότου θα καταλυόταν για πάντα και θα πλήρωνε χρυσούς τους βιαστές της και τον εξανδραποδισμό της. Τα ίδια δε τα θύματα του Αττίλα θα «αποζημίωναν» τον εαυτό τους!

Η τρίτη δύσκολη στιγμή στην καριέρα του λοιπόν ήταν εκείνο το 76%, όταν ο Ελληνισμός της Κύπρου έτριψε στα μούτρα Άγγλων, Τούρκων και λοιπών συγγενών το βροντερό του ΟΧΙ, παρά τους εκβιασμούς, τις απειλές, τους πακτωλούς των χρημάτων που τζάμπα ξοδεύτηκαν και τελικά οι ξένοι και οι κολαούζοι τους ψωνίσανε από σβέρκο.

Θυμίζω δε ότι ο Αντώνης Σαμαράς, ήταν από τους ολίγους που όχι απλώς δήλωνε κι έγραφε ΚΑΤΑ του επαίσχυντου Σχεδίου αλλά στην περίφημη ομιλία του στο Συνέδριο της ΝΔ πριν την εκλογική μάχη της 29ης Νοεμβρίου είχε πει βροντερά μεταξύ άλλων: «…ψηφίστε ηγεσία που θα πει όχι σε ένα τυχόν νέο Σχέδιο Ανάν…». Καλή η κριτική μας αλλά να αποδίδουμε και τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Κι αυτό, τότε, ήθελε cohones de toro.

Ο Πρετεντέρης είχε δώσει τα ρέστα του μαζί με άλλα καλόπαιδα, γνωστά κι από άλλους «αγώνες», όπως το ψευδομακεδονικό και τα άλλα μέτωπα αντιπαράθεσης με τον τουρκικό επεκτατισμό. Όμως οι Έλληνες της Κύπρου με προκινδυνεύοντα τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπολο, αποφάσισαν να μην γίνουν οι μαύροι ενός κυπριακού Απαρτχάϊντ, που τόσο γουστάρει ο κομψευόμενος του συγκροτήματος. Δεν το ξεχνά, λοιπόν, και χθες στα «ΝΕΑ» έχυσε την χολή του κατά του Αντώνη Σαμαρά και της μνήμης του Τάσσου Παπαδόπουλου, ενοχλημένος για τις τιμητικές αναφορές του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Μνημόσυνο του Τάσσου για τον σπουδαίο αυτό Έλληνα ηγέτη, αγωνιστή της ΕΟΚΑ, δημοκράτη και σωτήρα της Κύπρου από ένα τρίτο, θεσμικό αυτή τη φορά, «Αττίλα».

Σημαντική κληρονομιά κάθε παιδιού το όνομα κι οι πράξεις του πατέρα του. Ο Τάσσος άφησε στα παιδιά του το γέρας του αποτελεσματικού πατριωτισμού του.

Ο αείμνηστος Κώστας Πρετεντέρης ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος. Λαμπρός θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος, στιχουργός και ευθυμογράφος. Πολυτάλαντος κι αγαπητός, που έφυγε δυστυχώς από τη ζωή μόλις στα 52 του χρόνια. Οι παλιότεροι αλλά κι όσοι νεότεροι γνωρίζουν το πολυσχιδές έργο του, χαμογελούν και μόνο στην θύμηση του ονόματος του. Ήταν ένας καλός κι άξιος Έλληνας, που άφησε στον γιο του ένα αξιοτίμητο όνομα και έργο. Ο Γιάννης Πρετεντέρης άραγε τι όνομα και ποιες πράξεις θα παραδώσει; Το ‘χουν λύσει κι αυτό οι Έλληνες πριν χιλιάδες χρόνια: η μοίρα του ανθρώπου είναι ο χαρακτήρας του…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αλέκος avatar
  Αλέκος 13/12/2012 12:13:07

  Τον έκανες αλοιφή κ. Κρανιδιώτη. Και φυσικά του αξίζει.
  Κείμενο που σίγουρα τσάκισε τα κόκκαλα του εν λόγω κυρίου, όση χοντρόπετσα και να διαθέτει αυτός.

 2. ΜΥΘΟΣ ΑΙΣΩΠΟΥ avatar
  ΜΥΘΟΣ ΑΙΣΩΠΟΥ 13/12/2012 12:18:57

  Η Ηγεσία που έθεσε το θέμα να ψηφισθεί για να πει όχι σε ένα τυχόν νέο Σχέδιο Ανάν, προτιμήθηκε και εξελέγη Αρχηγός (με ενάντιο τον Γ.Π) και Πρωθυπυργός (με τη βοήθεια του Γ.Π).
  Η ευκαιρία να πει ένα βροντερό "όχι" της δόθηκε, αλλά, φευ, συντάχθηκε με τον Πρετεντέρη και τον Μπάμπη.
  Τέλος, ανεξάρτητα με το εάν συμφωνεί ή όχι με τις πολιτικές απόψεις του, ο Γιάννης Πρετεντέρης παραμένει ένας εξαιρετικός γραφιάς (και πανάθας μέγας!).

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΜΥΘΟΣ ΑΙΣΩΠΟΥ 13/12/2012 23:21:10

   Κάνεις πολύ απλές πολιτικές εξισώσεις κρύβοντας σημαντικούς παράγοντες.
   Και θα με συγχωρέσεις αλλά ο Πρετεντέρης είναι μια τρίχα του Μικρού Οδυσσέα ή του Κώστα Ροδινού. Τώρα που με το διαδίκτυο πέθανε το μονοπώλιο των συγκροτημάτων οι συγκρίσεις είναι καταλυτικές και αποκαλυπτικές της μετριότητας των Πρετεντέρηδων και ως γραφιάδων. Μέτρια ελληνικά, στρεψοδικία κι εξυπνακισμοί, έπαρση που δεν δικαιολογείται από το ρηχό πνευματικό τους βάθος και το σπιθαμιαίο φρόνημα τους.

 3. Stef avatar
  Stef 13/12/2012 12:39:08

  Θυμίζω δε ότι ο Αντώνης Σαμαράς, ήταν από τους ολίγους που όχι απλώς δήλωνε κι έγραφε ΚΑΤΑ του επαίσχυντου Σχεδίου αλλά στην περίφημη ομιλία του στο Συνέδριο της ΝΔ πριν την εκλογική μάχη της 29ης Νοεμβρίου είχε πει βροντερά μεταξύ άλλων: «…ψηφίστε ηγεσία που θα πει όχι σε ένα τυχόν νέο Σχέδιο Ανάν…».
  Ωραία τα λέτε και συμφωνώ, αλλά μια και γράψατε και την παραπάνω παράγραφο, να θυμηθώ και εγώ ο ανίδεος τι έλεγε ο Σαμαράς για το Μνημόνιο Ι και τα περί Ζαππείου (κοινώς αρλούμπες), για να πω ότι υπάρχουν πολλοί τύπου Πρετεντέρη που λένε ότι τους συμφέρει.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Stef 13/12/2012 23:23:49

   Ωραία. Διαφωνείς, όπως κι εγώ σε ορισμένα, με τις ρεαλιστικές στροφές του Σαμαρά, διότι (σωστά ή λάθος) εκτίμησε ως υπαρκτό τον κίνδυνο της χρεωκοπίας.
   Αυτό όμως δεν μειώνει σε τίποτα το θάρρος και την ελληνοπρέπεια του σε ζητήματα, όπως πχ το Σχέδιο Ανάν, που είναι σημαντικότερα από κάθε Μνημόνιο.

 4. Γ.Σ. avatar
  Γ.Σ. 13/12/2012 12:50:17

  cojones, όχι cohones. Για να είναι κατανοητό...

  • Κ.Σ.Μαυρόπουλος avatar
   Κ.Σ.Μαυρόπουλος @ Γ.Σ. 13/12/2012 14:07:09

   -το καταλάβαμε έστω και ανορθόγραφο.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Γ.Σ. 13/12/2012 14:20:25

   Έχεις δίκιο. Αυτά συμβαίνουν όταν γράφεις "κατά ριπάς".

  • tak avatar
   tak @ Γ.Σ. 13/12/2012 16:23:31

   Θα διαμαρτυρηθεί η Πιλάρ για την ορθογραφία!

   • yiao avatar
    yiao @ tak 13/12/2012 19:32:23

    Ποια Πιλάρ; Η Κατίνα Παξινού;

 5. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 13/12/2012 13:00:31

  Νομίζω Φαήλο πως αδικείς τον κ Πρετεντέρη σχετικά με την ατυχή σύγκρουση με τον κεσέ. Υπάρχουν μάρτυρες πως ο κεσές του βγήκε απο αριστερά ,και συνεπώς ο Πρετεντέρης είχε σαφώς προτεραιότητα.

  Αλωστε οι υλικές ζημίες που υπέστη ο κεσές ήταν ασήμαντες.

 6. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 13/12/2012 13:05:35

  '' H μοίρα του ανθρώπου είναι ο χαρακτήρας του '' Τα είπες όλα !

 7. Tonia G. avatar
  Tonia G. 13/12/2012 13:19:01

  Βαρεθήκαμε, βαρεθήκαμε, βαρεθήκαμε.
  Εξηγούμαι:
  1. Γιατί η Κυβέρνηση Σαμαρά δεν εισπρατει τα χρωστούμενα από τα τηλεοποτικά καναλια;
  2. Γιατί η Κυβέρνηση Σαμαρά δεν αφαιρεί τις άδειες τους μέσω ΕΣΡ υπακούοντας το Σύνταγμα της χώρας που λέει ρητά πως "οι συχνότητες είναι περιουσία του ελληνικού λαού" και πως η εκχώρηση του δημόσιου αγαθού των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων γίνεται με την υποχρέωση της Πολιτείας να ελέγχει την ποιοτική στάθμη των προγραμμάτων και το βαθμό στον οποίο κατοχυρώνεται ο σεβασμός της αξίας του ανθρώπου και της προστασίας της παιδικής ηλικίας και της νεότητας.
  3. Αλήθεια αγαπητέ συναγωνιστή κ. Κρανιδιώτη επί Κυβερνήσεως Σαμαρά δεν προβάλλονται συνεχώς Τουρικά Σίριαλ σαφους ποιοτικής και πολιτισμικής στάθμης;
  4. Αλήθεια και με αυτή την Κυβέρνηση δεν συνεχίζονται μεσημεριανές - εκπομπες τηλεοπτικά σκουπίδια;
  5. Αλήθεια και με αυτή την Κυβέρνηση δεν συνεχίζονται κάθε βράδυ τηλεοπτικές πορνο - διαφημίσεις οι οποίες ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ την πορνεία και μάλιστα τη σοδομιστική και ομοφυλλόφιλη;
  6. Αλήθεια και με αυτή την Κυβέρνηση δεν συνεχίζονται ξεδιάντροπα οι τηλεοπτικές διαφημίσεις για μάγους - χαρτορίχτρες και ταρο-μαντείες;
  Aλήθεια και με αυτή την Κυβέρνηση δεν προβάλλονται συνεχώς εκπομπές ΠΟΚΕΡ και άλλων τυχερών παιγνίων τα οποία είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ διαφθορά;

  Γιατί δεν γίνεται κάτι από την Κυβέρνηση με όλες αυτες τις ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ;

  O Πρετεντέρης φταίει;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Tonia G. 13/12/2012 14:28:03

   Άλλο το θέμα μας σήμερα. Για πολλά από αυτά που αναφέρετε έχω γράψει και θα γράφω κι όσα παραθέτετε είναι πολύ σημαντικά θέματα, όμως η ανάρτηση έχει να κάνει με το Σχέδιο Ανάν και την στάση του Πρετεντέρη απέναντι σε αυτό, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Τάσσο Παπαδόπουλο. Δεν γίνεται σε κάθε άρθρο να μπαίνουν ως σαλάτα όλα τα θέματα.'Και κακώς "βαρεθήκατε". Το Σχέδιο Ανάν δεν είναι ανούσιο ΄θέμα, έχει τεράστια εθνική σημασία. Κάτι ανάλογο θα βρούμε γρήγορα μπροστά μας.

   • Tonia G. avatar
    Tonia G. @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 13/12/2012 15:04:20

    Κατ΄αρχάς τα "ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ" δεν πάνε στο σχέδιο ΑΝΑΝ ούτε στον Τάσσο Παπαδόπουλο, το οποίο ο ΣαΜΑΡΑΣ σωστά τίμησε προχθές στο Μνημόσυνο. Και προσωπικώς πιστέυω ότι ο Τάσσος Παπαδόπουλος πρέπει να ανακηρυχθεί σε Εθνάρχη των Ελλήνων, άνω και αυτού του Γέρου Καραμανλή, διότι τη κρίσιμη στιγμή πήρε μια απόφαση ανώτερης δυσκολίας και πιέσεων από όλες τις αποφάσεις που πήραν ΣΩΡΕΥΤΙΚΑ όλοι οι Ελλαδίτες Πρωθυπουργοί μαζί.
    Γι΄αυτό κ. Κρανιδιώτη σας λέω πως δεν χρειάζεται να φράφετε για "δημοσιογράφους" της περιόδου 1990-2012. Αν η Κυβέρνηση που τιμά τον ΤΑΣΣΟ, που τιμά τη Δικαιοσύνη, που τιμά τον Πατριωτισμό, που τιμά το Πατριωτικό Καθήκον και την Ανθρώπινη Τιμή, ας κάνει το απλό: Nα ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ σχετικά με τις συχνότητες και να απαλλάξει το δύσμοιρο ΕΘΝΟΣ μας από την 30ετη μαζική Αποχαύνωση. Πρώτα επί 20 χρόνια μας αποχαύνωσαν με ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟ και Showbiz και τώρα στη δεύτερη φάση μας αποχαυνώνουν κατευθείαν στο Φρόνημα... (πωπώ τι ωραίος που είναι ο Τουρκικός πολιτισμός, .... ρε για δες κι αυτοί βάζουν δυόσμο στους κεφτέδες.... ίδιοι ήμαστε!!!)
    Κύριε Κρανιδιώτη enough is enough που λένε και στη Κύπρο. Να αφήσουμε τους Πρετεντέρηδες και να ασχοληθούμε με τα αφεντικά τους.-

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Tonia G. 13/12/2012 23:12:53

     Δεν διαφωνώ ούτε σε μια λέξη. Άλλωστε το έχω γράψει: διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συχνότητες από μηδενική βάση, εξονυχιστικός οικονομικός, ασφαλιστικός κλπ έλεγχος όλων των συγκροτημάτων, αυστηρή νομοθεσία για την λειτουργία τους, Επίτροπος για τα κανάλια, αύξηση του μίνιμουμ ελληνικού προγράμματος και υποχρέωση χρηματοδότησης ελληνικών παραγωγών, μίνιμουμ πολιτιστικό πρόγραμμα, ντοκυμαντέρ κλπ, τήρηση αυστηρών προδιαγραφών για την γλώσσα, την ποιότητα της ενημέρωσης και του όλου προγράμματος.
     Υπενθυμίζω: οι συχνότητες είναι σαν τον αιγιαλό: ανήκουν στο Λαό, δεν πωλούνται, δεν μπορούν πάνω τους να χτίζουν αυθαίρετα τις μπίζνες τους και την παράνομη επιρροή τους οι νταβαντζήδες.

 8. BLACK QUEEN IN STORM avatar
  BLACK QUEEN IN STORM 13/12/2012 13:33:32

  Και λίγα λέτε αγαπητέ Φαήλο  !!!
  Ποιός είναι αλήθεια ο κ. Γ.Πρετεντέρης; Τι συμβολίζει; Ποιόν εκφράζει; Ποιόν εκπροσωπεί ως ….δημοσιογράφος; Υπάρχουν σήμερα Έλληνες διαθέτοντες τον κοινό νου, που να μην έχουν αντιληφθεί τον ύποπτο ρόλο του, να μην έχουν διακρίνει ξεκάθαρα στο πέρασμα του χρόνου και στη ροή των γεγονότων, τα συμφέροντα που κατά καιρούς επιστρατεύεται να υπηρετήσει; Πάντα φαντάρος στο στρατόπεδο του ανθελληνισμού, πάντοτε πρόθυμος υπερασπιστής κάθε σκληρής νεοταξίτικης πολιτικής.
  Ποιος παίρνει πια στα σοβαρά τον κ. Γ.Πρετεντέρη;
  Το ότι έχει σήμερα το θράσος και την υπερβάλλουσα αναισχυντία (εκτός όλων των άλλων) αυτός , ένας φτηνός, ασήμαντος γραβατοφορεμένος , ένα μικροφωνοφόρο τίποτε σε διατεταγμένη υπηρεσία να πιάνει στο στόμα του τον ήρωα Τάσσο Παπαδόπουλο, να κάνει ….κριτική, να διαθέτει ….άποψη και να προσπαθεί ματαίως να τον …μειώσει επιστρατεύοντας όλη τη χυδαιότητα της ψυχικής του αναπηρίας, δεν αποτελεί βέβαια έκπληξη, γιατί τι άλλο θα μπορούσε να καταθέσει ένας γελοίος τύπος σαν αυτόν από τη μικρότητα, τον ιερόσυλο κομπλεξισμό και την κραυγαλέα επ΄ αμοιβή υποκρισία του;
  Αυτός και αρκετοί σαν αυτόν, δεν έχουν καταλάβει ακόμα, ότι τους καταλάβαμε και είναι τελειωμένοι ;;
  Μάλλον όμως δεν τους συμφέρει να καταλάβουν, γιατί θα μεγαλώσει ο πανικός !!!
  Απλά από κεκτημένη ταχύτητα βγαίνουν ακόμα και κρώζουν σαν ξεπουλιασμένα υστερικά παπαγαλάκια στις ειδήσεις των 8:00 …Ποιος τους μετράει;;
  Έφτασε όμως η ώρα τους και θα πληρώσουν για όλα.
  Κι η πλέον άξια πληρωμή για το έργο τους, δεν αρκεί πια να προσφερθεί μέσων ιπτάμενων γαλακτοκομικών , ο αυτοσεβασμός μας απαιτεί να επιβάλλουμε οριστικά , την επαγγελματική τους εξαφάνιση από την καθημερινή μας ζωή κι από κάθε τους σχέση με την….ενημέρωση.
  Απλά, ακυρώστε τους.

  • david avatar
   david @ BLACK QUEEN IN STORM 13/12/2012 20:42:15

   Bασίλισσά μου υποκλίνομαι οχι απλά στην ορθότητα των επιχειρημάτων σου, αλλα και στήν τρομερή κόψη του λόγου σου που αν ο Πρετεντέρης διέθετε ίχνος αυτοεκτίιμησης (προφανώς δεν διαθέτει),θα είχε παραιτηθεί απο ντροπή αν σε διάβαζε...Είπαμε όμως. Οι νονοί πάντα θα βρίσκουν φτηνούς και τιποτένιους λακέδες για να προβάλλουν τις ντροπές τους που οι ίδιοι δεν τολμούν μέσω των ΜΜΕ...

  • Β.Κ.Σ. avatar
   Β.Κ.Σ. @ BLACK QUEEN IN STORM 15/12/2012 21:45:00

   μαύρηβασίλισσασεκαταγίδα κι εγω΄ υποκλίνομαι.
   το θυμάμαι το καθίκι το 2004 μαζί και όλα τ΄ άλλα τα καθίκια. τους αξίζει η πλήρης, η έσχατη καταφρόνια. κι επειδή ο θεός των ελλήνων υπάρχει, θα την ζη΄σουν._

 9. Θεόδωρος Στολτίδης avatar
  Θεόδωρος Στολτίδης 13/12/2012 13:39:17

  Συμφωνώ σχεδόν απόλυτα αλλά γιατί μόνο τώρα "ανοίξανε τα μάτια" και φάνηκε το φτυάρι; Τόσα χρόνια "φτυάριζε" εναντίον πολλών και "λιβάνιζε" πρόσωπα και καταστάσεις, με αποκορύφωμα το μνημόνιο και τους ανθρώπους του, αλλά ήταν αποδεκτός ή και ευπρόσδεκτος.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Θεόδωρος Στολτίδης 13/12/2012 15:38:56

   Ποτέ από μένα. Κάνε μια αναδρομή στα κείμενα μου εδώ και στη "Δημοκρατία". Τον είχα περιλάβει ουκ ολίγες φορές. Αλλά και παλιότερα, ειδικά όταν από το 2002 τέθηκε υπ' όψιν μας το Σχέδιο Ανάν, όταν έγραφα μόνο στη σελίδα του "Δικτύου 21".

 10. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 13/12/2012 13:55:57

  Εγω είμαι σίγουρος ότι ο Σαμαράς φταίει που διαλύεται ο βαζελος μιας κ´ είναι βέρος γαυρος αγαπητή ΤΟΝΙΑ σίγουρα είναι ο εγγεφαλος τις παραγκας στο ποδόσφαιρο όλη μέρα στήνει ματς Μάλλον μας κρύβει κ´ την αλήθεια για τους εξωγηινους

  • Κυθήριος Τ. avatar
   Κυθήριος Τ. @ Διηνεκης 13/12/2012 16:07:18

   Μήν ἀπελπίζεστε ἀγαπητέ Διηνέκη,ἐμφανίστηκε πάλι Ἄραψ στόν ὀρίζοντα...

  • tak avatar
   tak @ Διηνεκης 13/12/2012 16:20:47

   Αυτό είναι φίλε μου! Εμείς οι "Γαύροι" φταίμε για όλα... Ακόμα και για τη σύνοδο των πλανητών της 21ης Δεκεμβρίου!

 11. Νίκος Καπλάνης avatar
  Νίκος Καπλάνης 13/12/2012 14:04:38

  Είχα την τύχη ή την ατυχία να διαβάσω την εποχή εκείνη,και πρίν δημοσιευθεί, το πρωτότυπο Αγγλικό Κείμενο του κατάπτυστου Σχεδίου Ανάν(Αδυνατώ για ευνόητους λόγους να αναφέρω τη πηγή μου),,,ομολογώ ότι δεν κατάφερα να διαβάσω όλες τις σελίδες όπως εσύ Φαήλο,,,Εξερράγην!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ντροπή σε όλους ,πολιτικούς και δημοσιογράφους ,που το υπερασπίζονταν σφόδρα!!!Σχετικά με τον Πρετεντέρη,είναι υπόδειγμα ενός δημοσιογραφικού "Γκρούεζα",,,,,,Έχει λεφτά και περιουσία ασκώντας το επάγγελμα του Λακέ!!!!!!
  Οι Λακέδες του Downton Abbey,έχουν περισσότερο φιλότιμο και αξιοπρέπεια!!!!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νίκος Καπλάνης 13/12/2012 14:29:17

   Νίκο, δεν γνωρίζω τα μέρη και τους τύπους που λες στην Εσπερία αλλά δεν ακούγεται καλό!

 12. Ραβινος avatar
  Ραβινος 13/12/2012 15:54:18

  Χαιρετιζω την αναφορα του Φαηλου για το ''παραδοσιακό πρόβειο του Παγώνη από το Κριεκούκι'' και προσφερομαι καθ'οτι Κριεκουκιωτης να προμηθευσω αρκετο απο αυτο ειτε σε πηλινο ειτε σε κεσε ''φαρμακο'' δια πασαν νοσον και πασαν πρετεντεριον .........!Ειδαν οτι τελειωσε το Grexit με το δανειο μαμμουθ να εκταμιευεται και αρχισαν τα φτυαρισματα πλήν ομως αυτα αλλου κατα ΓΑΠ μερια με τις επισκεψεις στο Μαξιμου απο τις πισω πορτες και οχι στον Σαμαρα !

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ραβινος 13/12/2012 23:26:06

   Γειά σου τιμημένη Αρβανιτιά!

 13. Πηνελόπη avatar
  Πηνελόπη 13/12/2012 16:05:51

  Φαήλο μπράβο και πάλι μπράβο. Λιβάνιζαν τον ΓΑΠ και τώρα προσπαθούν να φορτώσουν τις αμαρτίες όλων των μνημονίων στον Σαμαρά. Βέβαια εντολές παίρνουν και το ξέρουν και τα μικρά παιδία ,τα κίνητρα τους όμως δεν μπορώ να κατανοήσω. Ξέρω ότι τα μαγαζία των αφεντικών τους δεν πάνε καλά,αλλά από μία καταστραφή τι έχουν να κερδίσουν;

  • BLACK QUEEN IN STORM avatar
   BLACK QUEEN IN STORM @ Πηνελόπη 13/12/2012 16:54:07

   Πασειφανή Κίνητρα : α) Εκβιασμός προς εξασφάλιση αιτουμένων ( π.χ παροχή δανείων, διαγραφή-κούρεμα χρεών, προνομιακή αντιμετώπιση σε διάφορα ζητήματα επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, εκβιασμοί πολιτικού περιεχομένου προς προώθηση ημετέρων πολλά ...υποσχόμενων, κ.λ.π.,κ.λ.π.)
   β) Επαγγελματική διαστροφή. Ο νταβατζής δε γίνεται να ξεχάσει το χούϊ του όσο ζει. Ακόμα κι όταν έχει φτάσει η ώρα να τον πάρει ο διάβολος, συνεχίζει από κεκτημένη ταχύτητα το...έργο του. Έξις, δευτέρα φύσις.
   γ) Κομπλεξισμός, εμπάθεια, κακοήθεια, υπερβάλλουσα χυδαιότητα, μικροψυχία, ψυχική αναπηρία, όλα συντονισμένα απόλυτα και επιστρατευμένα πάντοτε, να υπηρετούν την απληστία και την ακόρεστη δίψα της αισχροκέρδειά τους.
   δ) Πολλά που δεν γνωρίζουμε κι ίσως δε μάθουμε ποτέ. Αυτά που ορίζονται, ως ''μη εμφανή κίνητρα''. :-)

   • BLACK QUEEN IN STORM avatar
    BLACK QUEEN IN STORM @ BLACK QUEEN IN STORM 13/12/2012 21:33:45

    πασιφανή και όχι πασειφανή τα κίνητρα

 14. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 13/12/2012 16:09:20

  Πρεντέϊτορ..,στυγερή πένα,βγάζει μάτια κι ἀδειάζει καύκαλα...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κυθήριος Τ. 13/12/2012 23:26:54

   Σιγά τα αίματα.

 15. παπαδοπ avatar
  παπαδοπ 13/12/2012 16:51:58

  Γράφει ο πρετεντεράκος (φυαλοπεταχτής/σπορτσμαν):
  "Αλλά τι θα συνέβαινε σήμερα στην Κύπρο αν το Σχέδιο Ανάν δεν είχε απορριφθεί πριν από οκτώ χρόνια;
  Μεταξύ άλλων:Θα είχαν ήδη αποχωρήσει 37.000 τούρκοι στρατιώτες από τους 40.000 που κατέχουν σήμερα τη Βόρεια Κύπρο. Αλλοι 3.000 θα παρέμεναν περιορισμένοι στους στρατώνες τους για μια μικρή μεταβατική περίοδο. Μετά, τούρκοι στρατιώτες γιοκ.
  Θα είχε σταματήσει, ήδη από το 2005, ο εποικισμός της Βόρειας Κύπρου από τούρκους εποίκους, ο οποίος συνεχίζεται αρειμανίως και ανεμπόδιστα.
  Θα είχε προ πολλού ολοκληρωθεί η επιστροφή εδαφών υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση, μεταξύ των οποίων η Αμμόχωστος, η Καρπασία και η Μόρφου.
  Στις περιοχές αυτές θα είχε επίσης ολοκληρωθεί η επιστροφή των ελληνοκυπρίων κατοίκων τους, ενώ Ελληνοκύπριοι θα είχαν επιστρέψει σταδιακά και στις περιοχές υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση - οι άνω των 65 χωρίς περιορισμούς.
  Οι ελληνοκύπριοι πρόσφυγες θα είχαν ήδη ανακτήσει μέρος της ιδιοκτησίας τους ή θα είχαν ασκήσει δικαίωμα αποζημίωσης για την ιδιοκτησία που δεν θα μπορούσαν να ανακτήσουν. Οι περισσότερες τέτοιες υποθέσεις θα είχαν ήδη διευθετηθεί από τα ειδικά δικαστήρια.
  Αυτά θα είχαν συμβεί αν είχε εγκριθεί το Σχέδιο Ανάν".
  Δηλ όλα αυτά τα απέριψε ο Τάσσος, μαλάκας ήταν, ή το σχέδιο και κάτι άλλο προέβλεπε?

 16. Ερωτοφωτόσχιστος avatar
  Ερωτοφωτόσχιστος 13/12/2012 16:57:19

  Φαήλο μιας και ανέφερες τον συμπατριώτη μου, τον σταχανοβίτη, όπως τον είχες αποκαλέσει τότε σε ένα άρθρο σου, Κώστα Τζαβάρα, παραθέτω εκείνο το απολαυστικό δίλεπτο ξεφτίλας του συγκροτήματος: http://www.youtube.com/watch?v=d6K2fKietpc

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ερωτοφωτόσχιστος 13/12/2012 23:29:04

   Έχει πλάκα η έκφραση του Πρετεντέρη. Έμεινε, κοινώς, κάγκελο. Βλέπεις είχαν μάθει μια ζωή να πηγαίνουν όλοι εκεί στο γλείωιμο κι αυτοί να παριστάνουν τους τιμητές. Ο Κώστας είναι φίλος μου αλλά από κείνη την μέρα τον έχω ακόμη πιο ψηλά. Τους έδωσε ένα καλό μάθημα.

 17. pasokos avatar
  pasokos 13/12/2012 17:41:46

  Ε, όχι και να συγκρίνουμε την θεά Elsaρα με τον Ντερμπεντέρη. Πάει πολύ. Παρακαλώ να το διορθώσεις άμεσα

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ pasokos 13/12/2012 23:06:41

   Ήμαρτον!

 18. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 13/12/2012 18:20:34

  Με τον συγκεκριμένο πολλοί Έλληνες έχουν βιδωθεί εδώ και χρόνια γαι πολλά και διάφορα που έχει πει και γράψει. Επομένως να θεωρείς πως μας εκπρωσώπησες επάξια με αυτό το κείμενο Φαήλο. Ειδικά τότε που έλεγε τις αρλούμπες για ανύπαρκτη επανάσταση του 1821 και μυθολογικούς ήρωες τους ηγέτες της, το πως άντεξα και το ξεπέρασα χωρίς να γκρεμιστεί κάτι από το σπίτι, ο Θεός ξέρει...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Γεώργιος Τ. 13/12/2012 23:07:37

   Αυτό το τελευταίο μου είχε διαφύγει, ομολογώ! Α, το πουλάκι μου....
   Αν βρεις λινκ, ρίχτο!

 19. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 13/12/2012 18:21:43

  To σχεδιο Αναν και το ποιος ειχε δικιο θα κριθει οταν θα δουμε το τελικο σχεδιο λυσης του κυπριακου.Τοτε θα το συγκρινουμε με το σχεδιο Αναν και θα δουμε ποιο ειναι καλυτερο.
  Ο Πρετεντερης εγραψε οτι αν ειχε γινει δεκτο σημερα οι Ελληνοκυπριοι θα ειχαν το 71% της Κυπρου και οι Τουρκοκυπριοι το 29% ενω τωρα παραμενει το 60-40.
  Εαν τωρα καποιοι θεωρουν οτι ειναι καλυτερη η διχοτομηση δεν εχουν παρα να το πουν.Αλλιως και εφ οσον εγινε δεκτη και απο τον Τασσο Παπαδοπουλο η αρχη των δυο διακοινοτικων δημοψηφισματων με ΝΑΙ για λυση θα πρεπει να εξηγησουν πως θα πεισουν τους Τουρκοκυπριους να πουν ΝΑΙ σε οποιοδηποτε σχεδιο που θα τους δινει λιγοτερα δικαιωματα απο το σχεδιο Αναν.
  Απλως δεν θα το πουν και βασει του προηγουμενου του δημοψηφισματος αν δεν εγκρινουν και οι Τ/Κ τη λυση,λυση δεν υπαρχει.
  Το πιθανοτερο ειναι η λυση να ειναι διχοτομηση στη σημερινη πρασινη γραμμη.
  Οι δε υπερμαχοι του Τασσου δεν απαντουν σε ενα ερωτημα : Γιατι ζητησε την επαναληψη των συνομιλιων απο τον Κοφι Αναν με επιστολη του οταν ειχε σκοπο να απορριψει το σχεδιο.

  • Β.Κ.Σ. avatar
   Β.Κ.Σ. @ ψυχραιμια 15/12/2012 21:58:52

   "Γιατι ζητησε την επαναληψη των συνομιλιων απο τον Κοφι Αναν με επιστολη του οταν ειχε σκοπο να απορριψει το σχεδιο."
   να σου δώσω μερικές απαντήσεις ψυχραιμία, μπας και το χωνέψεις κι εσύ και όλοι οι ανανικοί;
   τελικά το ναι σας στο σχέδιο αυνάν, έχει γίνει συστατικό στοιχείο του είναι σας, θα πεθάνετε μ΄ αυτό, δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχθείτε πως κάνατε λάθος, όπως δεν το παραδέχονται οι πατεράδες που βιάζουν τα παιδιά τους.
   α) γιατί τον πιέζαν αφόρητα από την Ελλάδα.
   β) γιατί ήλπιζε πως ο αυνάν θα έχει μια έστω ελάχιστη τσίπα στο τέλος
   γ) γιατί είχε εκτίμηση στις διαπραγματευτικές του ικανότητες και θεωρούσε πως μπορούσε έστω την τελευταία στιγμή να καταφέρει να μην παραδώσει κοινότητα.
   δ) γιατί τέλος, είχε μπρίκια, πελέ, κοχόνες που λέει ο Φαήλος, και κατάφερε και τους έπαιξε όλους στα δάχτυλά του και έμπασε την Κύπρο στην ΕΕ για να εισπράξει η Τουρκία την μεγαλύτερη διπλωματική της ήττα, κατά δήλωσή της, από τότε που έγινε κράτος.

   Κι εσύ, και ο ντερμπεντέρης και κάτι άλλα φιλαράκια μου γι΄ αυτό ακριβώς μετά μανίας παλεύατε, για να μην εισπράξει η τουρκία αυτήν ακριβώς την ήττα, κι άμα σας είναι δύσκολο τόσο να το παραδεχτείτε, ανάψτε τα φώτα, ρίχτε νερό στο προσωπό σας και κοιταχτείτε επιτέλους στον καθρέφτη του λουτρού σας!!

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Β.Κ.Σ. 16/12/2012 09:26:34

    Το μελλον θα δειξει ΒΚΣ.Μη ξεχνας οτι αν σκοπος ειναι η διατηρηση της υπαρχουσας καταστασης αυτο ειναι πολυ ευκολο.Το ιδιο θελουν και οι Τουρκοι.
    http://www.metarithmisi.gr/el/readText.asp?textID=14859

 20. roadrunner avatar
  roadrunner 13/12/2012 18:39:10

  Α !! όλα κι όλα, έχει και "καλά στοιχεία" ο χαρακτήρας του κ. Πρετεντέρη. Για παράδειγμα ξέρει να κάνει υπομονή, να έρθει η κατάλληλη στιγμή, για να εφορμήσει χύνοντας το δηλητήριό του, όταν το θύμα μοιάζει πιο ευάλωτο: Τόσα και τόσα χρόνια, ήταν στην αναμονή καιροφυλακτώντας, ο κ. Πρετεντέρης, μέχρι να φτάσει η στιγμή (την προηγούμενη εβδομάδα) να προσφύγει η Κύπρος στο Μηχανισμό Στήριξης. Και με την πρώτη ευκαιρία (που δόθηκε με την επίσκεψη και ομιλία Σαμαρά) έσπευσε να σπιλώσει τη μνήμη του αείμνηστου Κύπριου Προέδρου, να αμαυρώσει τις εθνικές επιτυχίες Ελλάδας και Κύπρου ως προς το Σχέδιο Ανάν.

  Αλλά από την άλλη είναι και πολλά τα …λεφτά Γιάννη… Ειδικά όταν το κανάλι που πληρώνει, επιδοτείται για να προβάλει το ένα μετά το άλλον τα τουρκοσήριαλ ….

 21. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 13/12/2012 19:05:08

  Το 'χεις διαβάσει το σχέδιο, λεβέντη (;) μου ή ενημερώνεσαι από τον Πρετεντέρη;
  Προφανώς γράφεις "αέρα πατέρα", με πληροφορίες από τους ..αν΄λυτές των συγκροτημάτων.
  Οι Τούρκοι τότε θα είχαν το 100%, σύμφωνα με τις πρόνοιες του σχεδίου απαρτχάϊντ που ήθελαν να μας επιβάλλουν. Εάν ήσουν νομικός και το διάβαζες, τότε θα διαπίστωνες την σπάνια διαστροφή των εγκεφάλων που το σκέφτηκαν. Κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, νομιμοποίηση του Αττίλα, οι πρόσφυγες θα "αυτοαποζημιώνονταν" από την ελληνική πλευρά, που θα πλήρωνε και για την αναπτυξιακή εξίσωση των τουρκοκυπρίων - εποίκων! Επεμβατικά δικαιώματα των Τούρκων και στο ελληνικό συνομόσπονδο κρατίδιο, διάλυση της Εθνικής Φρουράς και μείωση των Τουρκικών δυνάμεων σταδιακά σε 3000, τάχα, ΑΛΛΑ ή Τουρκία απέχει 40 μίλια κι η Ελλάδα 900. Τους φέρνουν σε 1 ώρα! Και φυσικά, πέρα από τη νομιμοποίηση του "Αττίλα", ο τρόπος διακυβέρνησης κι επίλυσης διαφορών θα ήταν μια φασιστοειδής "κοτσίδα", όπου θα μπλέκαμε όλοι τους μηρούς μας. Βάζεις λοιπόν ψευδοδίλημμα: Σχέδιο Ανάν ή διχοτόμηση. Το αληθινό δίλημμα στο δημοψήφισμα ήταν: ολική παράδοση του Κυπριακού Ελληνισμού και κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας ή δημιουργία πολλαπλασιαστών ισχύος κι αναμονή.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 13/12/2012 21:19:01

   Oπως ειπα με το προηγουμενο των δημοψηφισματων για να λυθει το κυπριακο πλεον πρεπει και οι δυο κοινοτητες να πουν ΝΑΙ σε δημοψηφισμα.Θα δουμε σε ποιο σχεδιο θα γινει αυτο και αν θα γινει.
   Ας υποθεσουμε ομως Φαηλο οτι εχεις δικιο.Γιατι ο Τασσος προκαλεσε ολη αυτη την ιστορια;
   Υπενθυμιζω οτι το 2003 στην Κοπεγχαγη ο Τασσος ειχε δεχθει κατ αρχην ενα απο τα πολλα σχεδια Αναν και οι Τουρκοι το ειχαν απορριψει.Οι διαπραγματευσεις διακοπηκαν,ο Ντε Σοτο εφυγε για τη χωρα του και ολα ειχαν κολλησει.Και ενω πηγαιναμε πια για ενταξη της Κυπρου χωρις λυση με υπαιτιοτητα των Τουρκων ξαφνικα ο Τασσος στελνει επιστολη στον Κοφι Αναν και ζηταει να ξαναρχισει η διαδικασια.
   Γιατι αραγε;Και γιατι υπεγραψε στη Νεα Υορκη τη συμφωνια της 13ης Φεβρουαριου που εδινε το δικαιωμα στον Αναν να συμπληρωσει ολα τα κενα που δεν ειχαν συμφωνηθει;
   Προκαλεσε τη διαδικασια και το δημοψηφισμα για να πει OXI ;

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ψυχραιμια 13/12/2012 23:05:45

    Μα τι λες, αδερφέ;
    Ο Τάσσος αυτό που έκανε το λένε διαπραγμάτευση. Κέρδιζε χρόνο για την ένταξη! Δεν θέλει πολύ μυαλό για να το καταλάβει κανείς. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια κατευθύναμε τις εξελίξεις εκεί που θέλαμε.
    Και πως θα ήταν δυνατόν να μην υποβάλλει την ενδεχόμενη λύση στην κρίση του λαού του;

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 14/12/2012 11:14:46

   ετσι!!!!!!!!!!

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 15/12/2012 21:25:03

   Τα υποτιθέμενα «θετικά» από το «Κράτος Ανάν» θα έρχονταν σε βάθος χρόνου, υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα τηρούσε μέχρι τέλους την υπογραφή της. Κοινώς, καλά κρασά! Ή ο ψυχραιμίας είναι εξαιρετικά αφελής ή κάτι άλλο συμβαίνει. Τα δε αρνητικά που επισημαίνει ο κύριος Κρανιδιώτης, ίσχυαν από την πρώτη στιγμή και θα ήταν μη αναστρέψιμα.

 22. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 13/12/2012 19:06:51

  Απλά ο Πρετεντέρης λέει ψέματα και διαστρεβλώνει την αλήθεια.

 23. roadrunner avatar
  roadrunner 13/12/2012 19:12:49

  Great Pretender επίσης... (πόσο θυμίζει το ομόηχο Πρετεντέρης ...)

  • Tonia G. avatar
   Tonia G. @ roadrunner 14/12/2012 10:21:06

   Σωστά Roadrunner.
   Το Πρετεντέρης είναι ακριβής μετάφραση του Αγγλικού ουσιαστικού "Pretender". Δεν πρόκειται απλά για ρίζα του Ονόματος αλλά για ακριβή μετάφραση.
   Pretender σημαίνει: υποκριτής, δόλιος, αυτός που προφασίζεται κάτι που δεν είναι.

 24. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 13/12/2012 19:24:23

  «Η μικρή Ελλάδα του Νότου θα καταλυόταν για πάντα...»

  Αυτή καί μόνο η σειρούλα (δέν απαξιώνω τίς υπόλοιπες) δείχνει βάθος ελληνικότητας.

  Πόσοι χρησιμοποιούνε στόν λόγο τους ενσυνείδητα τέτοιες προτάσεις;
  Ο Κρανιδιώτης είναι ένας από αυτούς.
  Καί ο Σαμαράς είναι ένας από αυτούς.

  Οι Πρετεντέρηδες καί τό σύνολο τής επαγγελματικής καί κομματικής «προοδευτικότητας» αποφεύγει τέτοιες προτάσεις, όπως ο διάβολος τό λιβάνι.
  Η ελληνικότητά τους αρχίζει καί τελειώνει μέ τό μνημόνιο ή τό αντιμνημόνιο.
  Η ελληνικότητά τους αρχίζει καί τελειώνει μέ τήν λαϊκή θυμοσοφία: «όσα φάμε, όσα πιούμε καί όσα αρπάξει ο κώλος μας».

  Ο καθείς καί η συνείδησή του.
  ή επί τό λαϊκότερον «ο καθείς στό είδος του καί ο λουμίδης στούς καφέδες».

 25. ΑΝΑΒΡΙΟΣ avatar
  ΑΝΑΒΡΙΟΣ 13/12/2012 20:50:45

  Για τον Πρετεντέρη δεν αξίζει καν να γίνεται αναφορά. Το τι συμφέροντα εξυπηρετεί κάθε φορά είναι πλέον γνωστά οπότε αφήστε τον απλά να πορεύεται μέσα στα συμπλέγματα του. Ο Τ. Παπαδόπουλος ήταν ο τελυταίος μεγάλος Έλληνας πολιτκός. Σε καμία περίπτωση σχέδιο Ανάν (όσοι το υποστηρίζουν μου κάνει εντύπωση το πόσο εύκολο ξεχνάνε), η παρούσα κατάσταση λόγω συνθηκών είναι μια αναγκαίοτητα αλλά το όνειρο όλων των αγωνιστών της ΕΟΚΑ αλλά και του μισού Ελληνοκυπριακού πληθυσμού κι όχι των νεοκύπριων είναι η Ένωση με την μητέρα Ελλάδα κι αυτό δεν πρέπει ποτέ να παραβλέπεται.

 26. david avatar
  david 13/12/2012 21:25:28

  Μαθηματικά ακριβής αγαπητέ Φαήλο.
  Αν και δεν είμαι νομικός, αυτά είχα καταλάβει και εγώ απο το σχέδιο Ανάν και είχα γίνει μπουρλότο με τον ΓΑΠ απο δώ και κυρίως με τον Αναστασιάδη απ' την Κύπρο που είναι 10 φορές πιό γλοιώδης και φτηνός λακές απο τον Πρετεντέρη και περιέργως τον ακούω τώρα πάλι υποψήφιο για πρόεδρο...Στην Ισλανδία θα τον είχαν βάλει φυλακή ή θα τον κυνηγούσε η Ιντερπόλ...

 27. ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
  ΗΛΕΚΤΡΑ 13/12/2012 21:27:45

  NA EIΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΜΟΥ
  ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ
  ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
  ΠΕΡΙΤΡΙΓΥΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΣΟΥΣ "ΚΑΜΜΕΝΟΥΣ" ΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ
  ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΠΑΡΑΝΟΙΑ
  ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΧΙΜΟΣ

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΗΛΕΚΤΡΑ 13/12/2012 22:55:17

   Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Ό,τι πιστεύω γράφω. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

 28. Nik avatar
  Nik 14/12/2012 01:19:21

  Συντριπτική υπεροπλία υπέρ των Τούρκων στην ενδιάμεση κατάσταση, αυτό προέβλεπε το σχεδιο Αννάν, και αν δεν κατανοεί κανείς την σκοπιμότητα της υπεροπλίας αυτης τότε είναι μαλθακός.

  Οσοι ξέρουν την γεωγραφία της Κύπρου θα έχουν κατανοήσει τις εδαφικές διευθετήσεις που σε όλες τις μορφές τους διατηρούσαν ένα στοιχειο ακέραιο: την διαίρεση του ελληνκυπριακού συστατικού κράτους σε δύο και ενίοτε σε τρία κομμάτια. Το μόνο συμπαγές εδαφικό κομμάτι ήταν το τουρκοκυπριακό.

  Επίσης το σχέδιο Αννάν διαιώνιζε την "ειδική υπόσταση" των τουρκοκυπρίων η οποία απαιτούσε και απαιτεί ειδικά προνόμια. Τι σόι τέλος πάντων άνθρωποι είναι αυτοί που δεν μπορούν να ζήσουν με όσα δικαιώματα περιέχουν τα συντάγματα όλων των πολιτισμένων κρατών και δικαιούνται κάτι παραπάνω. Το παραπάνω πάντα εις βάρος όλων των υπολοίπων κοινοτήτων του νησιού και όχι μόνο των Ελληνοκυπρίων, να μην το ξεχνάμε αυτό. Οι πρώτοι που υπέστησαν εθνοκάθαρση στην Κύπρο ήταν οι Αρμένιοι της Λευκωσίας τον Φεβρουάριο του 1964.

  Αυτά και άλλα αγνοούν επίμονα οι πρετεντέρηδες, αλλά και οι τζουμάκες και μπίστιδες.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Nik 14/12/2012 09:31:08

   Θα πρεπει να ξερετε οτι οι διαπραγματευσεις που ξαναρχισαν μετα τα δημοψηφισματα με υπογραφη του Τασσου Παπαδοπουλου περιλαμβανουν στις βασικες αρχες επιλυσης του κυπριακου την "πολιτικη ισοτητα" των δυο κοινοτητων.
   Αυτο σημαινει οτι ολοι οι θεσμοι του κρατους πρεπει να ειναι διαμορφωμενοι ωστε να ισοδυναμει η θεση και η ψηφος των δυο κοινοτητων ως ισες ανεξαρτητα απο την αριθμητικη δυναμη της καθεμιας.
   Η πολιτικη ισοτητα των δυο κοινοτητων ειναι πλεον κεκτημενο του ΟΗΕ και γιαυτο ειναι κατα τη γνωμη μου αδυνατον να υπαρξει σχεδιο ουσιωδως διαφορετικο απο το σχεδιο Αναν καθως οπως και να το βαφτισει κανεις οτι αλλαγες να κανει θα πρεπει να προβλεπει μηχανισμους βετο και αριθμητικες πλειοψηφιες ωστε να μη μπορει να επιβαλλεται η θεληση της πλειοψηφουσας κοινοτητας στην αλλη.
   Αυτη τη στιγμη πλειοψηφουσα κοινοτητα ειναι η ελληνικη και δεν μας συμφερει αλλα εχει καταγραφει ως κεκτημενο της οποιας λυσης.
   Στο μελλον ομως και εφ οσον δεν λυνεται δεν ειναι βεβαιο οτι πλειοψηφουσα αριθμητικα κοινοτητα θα μεινει η ελληνικη.

 29. ΜΥΘΟΣ ΑΙΣΩΠΟΥ avatar
  ΜΥΘΟΣ ΑΙΣΩΠΟΥ 14/12/2012 08:10:17

  Οι απόψεις, για το συγκεκριμένο, διαφέρουν.
  Ok!
  Για τα υπόλοιπα;

 30. Tonia G. avatar
  Tonia G. 14/12/2012 13:49:08

  Αν αναφέρεσαι σε μένα, δεν αντιλαμβάνομαι τα γραφόμενα σου... Τι εννοείς; Που κολλάνε τα ποδοσφαιρικά τώρα;

 31. Νικηφορος Φωκας avatar
  Νικηφορος Φωκας 14/12/2012 15:17:30

  Αγαπητε Κυριε Φαηλο,

  Πολυ καλα τοποθετειτε τον Πρετεντερη στη θεση του με αφορμη το απυθμενο θρασος του να 'καταγγειλει' μεγεθη του υψους του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και να μυξοκλαψει παλι για μια χαμενη ευκαιρια για καποιους εδω...

  Θα ηθελα να σας αφιερωσω την κατωθι επιστολη που του ειχα στειλει οταν ο Πρετεντερης ξεσαλωνε υπερ του σχεδιου Αυναν... καθως επισης και στον γνωστο του συναδελφο Αλεξη.. (ενας ειναι ο κανακαρης..) :

  Αγαπητε Κε Πρετεντερη

  Ειναι ευρεως διαδεδομενο και αρκουντως αποδεδειγμενο (ιστορικα) οτι οταν μια μεγαλη δυναμη (πχ ΗΠΑ. ΑΓΓΛΙΑ αλλα και ΤΟΥΡΚΙΑ κλπ) εχει συμφεροντα σε μια μικροτερη (και οχι μονον) τοτε επιχειρει (λογικο) να χειραγωγησει την κοινη γνωμη του 'αγοραζοντας' καποια ΄σοβαρη' εφημεριδα (η περισσοτερες) απο αυτες που αποκαλουνται OPINION MAKERS μεσω καποιου (η καποιων) 'μεγαλοδημοσιογραφων' για να περασουν την γραμμη που εξυπηρετει τα συμφεροντα τους...

  Αραγε μεσω ποιου εντυπου η καναλιου και ποιων δημοσιογραφων σημερα τετοιες ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ χωρες περνανε την γραμμη τους στο εσωτερικο της χωρας μας ? Δεν μπορει να μην εχουν φροντισει γιαυτο ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΟΤΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΦΟΔΡΑ τοσο για το Κυπριακο, οσο για το Σκοπιανο, το Αιγαιο , τα εξοπλιστικα μας σχεδια και τους εν εξελιξει (?) ενεργειακους αγωγους βεβαιως - βεβαιως... (μην ξεχναμε και καποιες σημαντικοτατες βασεις εδω αλλα και στην Κυπρο μας..)

  Εχετε εσεις αγαπητε καποια τετοια εφημεριδα η τηλεοπτικο διαυλο και καποιους αντιστοιχους δημοσιογραφους υποψιν σας που θα μπορουσαν να παιξουν καποιο τετοιο ρολο στην πατριδα μας ? εμεις βεβαια εχουμε , αλλα θα θελαμε και την δικη σας γνωμη πανω σε αυτο το θεμα .. γιατι νομιζουμε οτι πρεπει (τις δυσκολες ωρες που περναμε) ΝΑ ΤΟΝΙΣΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ (αν υπαρχουν..) ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΒΡΩΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ..

  υγ
  Ειναι αληθεια οτι συνηθως τετοιου ειδους δημοσιογραφοι εκτος αλλων υποστηριξεων καταληγουν (με το καταλληλο σπρωξιμο..) συνηθως ‘αρχισυντακτες’ η γενικοι διευθυντες αλλα και καθηγητες πανεπιστημιων η και προεδροι μεγαλων ιδρυματων ?

  Αγαπητε Κυριε Φαηλο θα εχετε καταλαβει χρονια τωρα την υποπτη σταση καποιων 'μεγαλοδημοσιογραφων' σε θεματα ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ που επιχειρουν ΤΑΚΤΙΚΟΤΑΤΑ (καπου αναφερεσθε -οχι τυχαιως φανταζομαι στον γνωστο τοις πασι Richard.. ) ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΟΝΟ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ... νομιζω οτι μια κινητοποιηση καποιων ευαγων ιδρυματων που ειναι σε μονιμη σιεστα (ΕΥΠ) προς αυτη τη κατευθυνση θα εβγαζε ΛΑΓΟΥΣ ... ΛΑΓΟΥΣ αγαπητε Φαηλο , ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΘΡΕΜΜΕΝΟΥΣ ΛΑΓΟΥΣ...

  υγ
  Καθολου ασχετο αλλα καποιος διορισμενος ευρωβουλευτης τελευταια θυμηθηκε οτι ενοχλουνται τα δελφινια απο τις ερευνες για πετρελαιο στην δυτικη Ελλαδα και εκανε και παρασταση στο ευρωκοινοβουλιο... λεπτομερεια φυσικα οτι ο εν λογω τενεκες υπηρξε ο πρωτος 'ξενος' που εκπροσωπησε το Κρατος της Τουρκιας στις συζητησεις για την υπαγωγη της στο διαβοητο και γνωστο μας ΔΝΤ προ δεκαετιας.... ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΗΘΙΚΟΣ - ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ δεν λεγαμε Φαηλο παληα ?

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νικηφορος Φωκας 15/12/2012 00:42:50

   Σωστός!

 32. fe avatar
  fe 14/12/2012 22:57:21

  Ελατε ας μην ειμαστε αχαριστοι μας βοηθησε πολυ μεχρι τωρα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.