#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/05/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Πατριωτισμός τα λύνει όλα…Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη,

 υπ. Βουλευτή της ΝΔ στην Β΄ Πειραιά.

Ο Πατριωτισμός τα λύνει όλα, δείχνει το δρόμο για όλες τις λύσεις, σε όλα τα προβλήματα. Πρώτ’ απ’ όλα, αν είσαι στρατευμένος πατριώτης, εθνικιστής, όπως ορίζει τον όρο ο πατέρας της Δημοκρατίας, ο αείμνηστος Αλέξανδρος Παπαναστασίου, αντιλαμβάνεσαι την ενότητα των προβλημάτων. Εθνικών και κοινωνικών.

Αν είσαι αληθινός εθνικιστής, στα χνάρια του Δραγούμη και του Παπαναστασίου, σε νοιάζει όλο το Έθνος σου, όλες οι πτυχές της ζωής του, πονάς ολόκληρη τη χώρα σου και τον πολιτισμό της. Αν είσαι αληθινός πατριώτης, νοιάζεσαι για όλους τους Έλληνες, όλων των τάξεων. Πιστεύεις στην εθνική και κοινωνική ενότητα, πλούσιοι και φτωχοί, ισχυροί ή αδύνατοι, όλοι έχουν καθήκοντα και υποχρεώσεις, ώστε τελικά, όλοι, να εργάζονται για το κοινό καλό, χωρίς όμως να χάνουν την ατομικότητα, την ιδιοπροσωπία του Ελεύθερου Ανθρώπου.

Αν είσαι αληθινός εθνικιστής νοιάζεσαι για τους ανθρώπους αλλά και για το περιβάλλον της χώρας σου. Διαφυλάσσεις την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της, φυσικά σύμβολα της μοναδικότητας της και ανεκτίμητο πλούτο της. Αν καίγεσαι για τις χελώνες και τα πουλάκια αλλά γράφεις στα παλαιότερα των υποδημάτων σου τους ανθρώπους και τα εθνικά συμφέροντα κι αβαντάρεις σκοπιανούς παλαιοναζί και τούρκους ισλαμοφασίστες, τότε δεν είσαι «οικολόγος» αλλά απλά βαρεμένος, χρήσιμος ηλίθιος ή αδίστακτη πρακτοράντζα.

Αν είσαι αληθινός εθνικιστής, ήτοι στρατεύεις κάθε ικμάδα της δύναμης σου για να γίνει το Έθνος σου καλύτερο, τότε δεν υιοθετείς την βαρβαρική φυλετική θεωρία. Οι άνθρωποι δεν είναι μοσχάρια, άλογα ή κυνηγόσκυλα. Πιστεύεις στην υπεροχή του εποικοδομήματος, που είναι ο ελληνικός πολιτισμός, στην υπεροχή του πιο ανθρωποκεντρικού και πολιτισμένου τρόπου σκέψης, με θεμέλια την Ελευθερία και την αναζήτηση. Δεν εκστασιάζεσαι με ιδεολογίες που κατέληξαν μηχανές του κιμά για ανθρώπους και ανθρωπιστικές αξίες.

Αν είσαι αληθινός πατριώτης, δεν θαυμάζεις εχθρούς του Έθνους σου. Δεν υιοθετείς σύμβολα, χαιρετισμούς, ιδεοληψίες αυτών που εισέβαλαν στην Πατρίδα, την λεηλάτησαν, την κατέσφαξαν. Δεν προσβάλλεις την μνήμη των ηρώων σου με ιστορικό δοσιλογισμό και δεν καπηλεύεσαι τα Σύμβολα.

Αν είσαι γνήσιος εθνικιστής, δεν φοβάσαι να αγωνιστείς και με τα όπλα για να υπερασπιστείς το Έθνος σου, τις αξίες και τα συμφέροντα του αλλά δεν ανάγεις την βία σε ιδεολογία ή αυτοσκοπό.

Αν είσαι πραγματικός πατριώτης, απεχθάνεσαι τον ολοκληρωτισμό, δεν περιφρονείς τους ανθρώπους, προσπαθείς να διορθώσεις τις αδυναμίες της δημοκρατίας. Δεν την καταργείς. Αν είσαι αληθινός εθνικιστής, σύμφωνα με την Ιστορία και τις παραδόσεις του Έθνους μας, πιστεύεις στους Αρχηγούς αλλά δεν αναγνωρίζεις αλάθητο, δεν θεοποιείς θνητούς, δεν κάμπτεται η ελευθεροφροσύνη σου κι η κριτική σου σκέψη και δεν αρνιέσαι στο Λαό το δικαίωμα να κρίνει και να αποφασίζει. Όταν όμως πιστεύεις στον Αρχηγό που υπηρετεί τις Ιδέες και τιμά τα Σύμβολα και τους Ήρωες και τον επιλέγεις ελεύθερα, τότε μάχεσαι στο πλευρό του χωρίς μεμψιμοιρίες και προσωπική ατζέντα.

Αν είσαι αληθινός εθνικιστής, μάχεσαι με το ίδιο πάθος τους μηδενιστές της Αριστεράς αλλά και τους πατριδοκάπηλους λαϊκιστές. Γιατί οι μεν εχθρεύονται την ουσία του Έθνους, το αρνούνται, το διασπούν και το μάχονται, οι δε συκοφαντούν με την αναξιοσύνη τους την εθνική ιδέα και τελικά υπηρετούν εξίσου την παρακμή.

Αν είσαι αληθινός εθνικιστής, τιμάς την εξωτερική και την εσωτερική φρουρά της δημοκρατίας, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, στελεχωμένα με σάρκα από τη σάρκα των λαϊκών τάξεων. Όταν κάποια στελέχη τους  ή πολιτικές, αστοχούν ή υστερούν, δεν στοχοποιείς τον θεσμό. Τον τιμάς πάντα κι απαιτείς την υλοποίηση της αποστολής τους με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, αφού τους παράσχεις τα μέσα.

Ο αληθινός πατριώτης λοιπόν, ο εθνικιστής του Παπαναστασίου και του αδικοχαμένου Ίωνα Δραγούμη, πιστεύει στην αρμονία, πιστεύει στην κοινωνική δικαιοσύνη, στην διασφάλιση της αξιοκρατικής κοινωνικής κινητικότητας. Ο αληθινός εθνικιστής επιδιώκει την αυτάρκεια και την ανεξαρτησία της Πατρίδας. Αγωνιά για τον Λαό και τη χώρα, φυλάει άγρυπνα τα σύνορα της και την κοινωνική συνοχή. Θεωρεί εξίσου εχθρό τον άπληστο κι ασυνείδητο εργοδότη με τον αδίστακτο συντεχνιακό συνδικαλιστή.

Ο αληθινός εθνικιστής ξέρει Ιστορία, την υπερασπίζεται, όπως και το θεμελιώδες εργαλείο ελευθερίας, που είναι η απαράμμιλη ελληνική γλώσσα. Ζει σύμφωνα με τις ιδέες του, σύμφωνα με τις αξίες του Έθνους μας. Έχει λαϊκότητα, όση και ελευθεροφροσύνη.

Ο πραγματικός στρατευμένος πατριώτης δεν ζει κι αποφασίζει μόνο με το θυμικό του. Ο Έλληνας, ο άνθρωπος που γέννησε την λογική, την κριτική σκέψη, την Δημοκρατία, δεν μπορεί να αποφασίζει και να πράττει ανακλαστικά, από τσαντίλα, αυστομαστιγούμενος σαν Σιίτης.

Σήμερα λοιπόν, Κυριακή 6 Μαΐου, μην τιμωρήσετε τον εαυτό σας. Δώστε ηγεσία στην Πατρίδα. Κλείστε τ’ αυτιά σας σε όσους υπολογίζουν το μέλλον της πάνω σε μπακαλοτέφτερα. Γυρίστε την πλάτη στους βοηθητικούς του Βενιζέλου, που υποδυόμενοι τους αδιάλλακτους, έχουν σαν στόχο την μη αυτοδυναμία του Αντώνη Σαμαρά και υπηρετούν το βαθύ ΠΑΣΟΚ, την διαπλοκή και τους κερδοσκόπους.

Κάντε μια μεγάλη χάρη στον εαυτό σας, στην ασφάλεια σας, στην ασφάλεια των παιδιών σας. Δώστε δύναμη κι ελευθερία στα χέρια του Αντώνη. Είναι η μόνη σοβαρή και ρεαλιστική πρόταση για όποιον είναι πατριώτης, νοικοκύρης, σοβαρός. Το χάος είναι ανθελληνικό. Στερείται αρμονίας. Το επιδιώκουν οι ιδεοληπτικοί και οι αδίστακτοι με το βρώμικο μάτι, όσοι επενδύουν στην κατάρρευση. Σκεφτείτε, αποφασίστε ελληνικά, ότι κι αν ψηφίζατε στο παρελθόν. Δώστε ηγεσία στο Έθνος.

(Δημοσιεύθηκε στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία»)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δεξιός Ψάλτης avatar
  Δεξιός Ψάλτης 06/05/2012 08:05:07

  Τι άλλο να προσθέσεις;Εύστοχος και αληθινός,όπως πάντα.
  Καλή εκλογή και καλή δύναμη από αύριο Κομμάντο.
  Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ.

 2. Δικερως avatar
  Δικερως 06/05/2012 10:28:02

  Bullseye as allways.
  Θα'θελα επισης να συλλυπηθω για τον θανατο της κ.Μαρικας Μητσοτακη
  που εφυγε σημερα τα χαραματα.Καλο Παραδεισο.

 3. τα των πολιτικων avatar
  τα των πολιτικων 06/05/2012 12:01:27

  Αδερφέ Φαήλο εσύ πολύ σωστά και απολύτως κατανοητά τα λες........όμως τα γνωστά παπαγαλάκια και οι περίφημοι προπαγανδιστές των ΜΜΕ ακολουθούν μια πολιτική αντιπολίτευσης με σκοπό να μην κερδίσουμε την πολυπόθητη αυτοδυναμία ενώ ο λαός παραμένει απαθής.......
  ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

 4. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 06/05/2012 13:35:05

  Φαήλο
  Σε συγχαίρω. Καλή δύναμη. Έχει ανάγκη η Βουλή από αυτοδιμηούργητα παιδιά του Λαού.

 5. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 06/05/2012 13:52:51

  ,,αυτοδημιούργητα...

 6. ΣΠΑΡΤΗ avatar
  ΣΠΑΡΤΗ 07/05/2012 19:46:56

  Α ρε φαήλο είσαι παραγματικά ισχυρό χαρτί στα χέρια του Σαμαρά,μακάρι να ΄ξερε να παίζει,να διαλέγει τραπέζι και να μην καίει τους άσους σαν και σένα που έχει στα χέρια του.

 7. ΜΠΑΜΠΗΣ avatar
  ΜΠΑΜΠΗΣ 08/05/2012 22:12:23

  ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΦΑΗΛΟ?
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΗΔΕΣ ΕΥΤΗΧΗΣΑΝ ΠΑΛΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΔΙΝΑΝ ΜΑΧΕΣ ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΕΠΑΘΑΝ.
  ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΓΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΑΠΙΛΑΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΝΟΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ...
  ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΜΠΛΕΞΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ.
  ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΘΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ.
  ΜΗΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΕ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.