#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/03/2012 17:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Παπανδρέου συζητούσε με τον Ερντογάν την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου;

Να γιατί ο Σαμαράς ήθελε το υπουργείο Εξωτερικών
(Ανανεωμένο). Σαν βόμβα έσκασε σήμερα η αποκάλυψη του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας οτι ο ΓΑΠ ως πρωθυπουργός συζητούσε την προοπτική συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου με την Τουρκία.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, όταν ο Ερντογάν επισκέφτηκε την Αθήνα συζήτησε με τον Γ. Παπανδρέου το ενδεχόμενο κοινών ερευνών των δύο χωρών για πετρέλαιο στο Αιγαίο. «Η Τουρκία είναι ανοιχτή σε τέτοιες προτάσεις αν υπάρξουν κοινά σχέδια” είπε ο υπουργός ο οποίος τότε αποκάλυψε τις συζητήσεις των δύο πρωθυπουργών.

Δηλαδή ο κ. Παπανδρέου διαπραγματεύτηκε με τον Ερντογάν τον πλούτο του Αιγαίου; Ο ίδιος ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός αμφισβητεί την κυριαρχία της χώρας μας στο Αιγαίο και βάζει και τους Τούρκους στο παιχνίδι της ενέργειας; Αν ισχύει κάτι τέτοιο πρόκειται για μεγάλη ντροπή και μεγάλη ήττα της ελληνικής διπλωματίας. Βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας καθώς, εφόσον ισχύουν οι συζητήσεις, οι Τούρκοι θα μπορούν να στηριχθούν πάνω σ’ αυτό και να διεκδικήσουν συνεκμετάλλευση. Απαντήσεις εδώ και τώρα διότι πρόκειται για μείζον εθνικό θέμα

Αξίζει επίσης να  γυρίσουμε λίγο πίσω, όταν σχηματιζόταν η κυβέρνηση Παπαδήμου, για να θυμηθούμε γιατί ο Σαμαράς απαίτησε το ΥΠΕΞ και πόσο δύσκολα συναίνεσε ο ΓΑΠ στην αποχώρηση του τότε εκλεκτού του.

Προφανώς κάτι είχαν ακούσει στη ΝΔ για τις παρασκηνιακές συζητήσεις του τότε πρωθυπουργού.

Όσο περνάει ο καιρός θα λύνεται το πάζλ εκείνων των ημερών. Γιατί όπως είχε πεί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στην πολιτική πολλά γίνονται, αλλά δεν λέγονται.

Ήδη ο Σαμαράς έκανε προχθές την πρώτη αποκάλυψη λέγοντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ ότι με όσα έγιναν από τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου μέχρι σήμερα κέρδισε χρόνο και κράτησε την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη για να προωθήσει επί της κυβερνήσεώς του το θέμα της ΑΟΖ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 13/03/2012 17:31:30

  Προδιατεταγμένη αποστολή.
  Το έχουμε πει προ πολλού.
  Εμπεριέχει σε βάθος χρόνου τα εξής:
  Συνεκμετάλλευση Αιγαίου, παραχώρηση Δυτ. Θράκης, μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε ελεύθερη εμπορική ζώνη για εξυπηρέτηση της βαλκανικής ενδοχώρας, αναγνώριση ΦΥΡΟΜ ως Μακεδονία, αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης της Ελλάδας, μετατροπή της χώρας μας σε 51η πολιτεία των ΗΠΑ ή κάτι παρεμφερές σε στυλ δλδ Πουέρτο Ρίκο, κλπ.

  • paliouras avatar
   paliouras @ Strange Attractor 14/03/2012 13:20:24

   Οι ΕΟΖ προβλέπονται από τα Μνημόνια.
   Μία από τις πρώτες ΕΟΖ προβλέπεται για την Θράκη ως προστάδιο της εκχωρηση της.
   Όλος ο ορυκτός πλούτος έχει ήδη εκχωρηθεί στην εγχώρια Treuhand, όσο ισχύουν μνημόνια , όλος ο δημόσιος πλούτος διαχειρίζεται κατά το δοκούν από τους δανειστές.
   Είναι μαθηματικά πρώτης δημοτικού.
   Για όποιον δεν θέλει να εμφανίζεται σαν «πατριώτης» επιπέδου Χατζηαβάτη.

 2. ΝΙΚΗ avatar
  ΝΙΚΗ 13/03/2012 17:31:40

  Σίγουρα πρόκειται για φήμες της άλλης πλευράς για ευνόητους λόγους...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΝΙΚΗ 13/03/2012 18:30:58

   Σου μειώνει τις τύψεις το ενδεχόμενο επειδή έχεις ή θα ψηφίσεις πασόκ ή αριστερά; Μόνο έτσι εξηγείται η εθελοτυφλία...

   • ΝΙΚΗ avatar
    ΝΙΚΗ @ Γεώργιος Τ. 13/03/2012 18:34:34

    Όχι Γιώργο καμία σχέση! Απλά αν σκεφτώ έστω μια στιγμή ότι μπορεί κάτι τέτοιο να αληθεύει πραγματικά νομίζω θα με πιάσει τρέλα!!!!!!!!!

 3. Nick avatar
  Nick 13/03/2012 18:48:58

  Ερώτηση: Και να το συζήτησε και να έκλεισε συμφωνία και, και, και, μπορεί κάποιος πιο ειδικός να μου εξηγήσει αν οι ξένες εταιρίες θα είναι νομικά καλυμένες να κάνουν έρευνες στο Αιγαίο χωρίς οι 2 χώρες να έχουν ανακηρύξει ΑΟΖ;

  Τελευταίο πράγμα που θα ήθελαν οι σοβαρές εταιρίες είναι να κάνουν έρευνες σε αμφισβητούμενες περιοχές...

  • Master avatar
   Master @ Nick 13/03/2012 20:15:35

   Οι "σοβαρές" εταιρίες θα κάνουν έρευνες και όταν έρθει η ώρα θα λογαριαστούν με τον ισχυρό, δηλαδή με τον Τούρκο, έτσι απλά.

   • Nick avatar
    Nick @ Master 13/03/2012 23:20:53

    Ναι, ναι έτσι απλά... Θα κάνουν έρευνες ενώ γύρω-γύρω θα πέφτει "κυνηγητό" μεταξύ Ελληνικών και Τουρκικών πολεμικών σκαφών; Μη σου πώ και για εναέριο κυνηγητό. :lol: :lol:

  • airman avatar
   airman @ Nick 13/03/2012 20:40:40

   Στο Αιγαίο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ αμφισβητούμενες περιοχές. Οι όποιοι ισχυρισμοί της Τουρκίας είναι αστείοι και δεν στέκονται με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Και δεν απαιτείται να ανακηρύξουν ΑΟΖ και οι δύο χώρες. Η Ελλάδα μπορεί να ανακηρύξει ΑΟΖ, να ορίσει τα όρια με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας και εάν η Τουρκία έχει αντιρήσεις ως προς αυτά ας προσφύγει στο Δικαστήριο του Αμβούργου.

   • Nick avatar
    Nick @ airman 13/03/2012 23:18:12

    Το πρόβλημα είναι ότι η Τουρκία δεν θα προσφύγει σε Διεθνές Δικαστήριο αλλά στα όπλα...

    • airman avatar
     airman @ Nick 14/03/2012 00:47:40

     Το πρόβλημα είναι ότι ο δικός μας ενδοτισμός τους ενθαρρύνει, γι' αυτό συνεχώς με προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις δοκιμάζουν τα αντανακλαστικά μας. Όσο διατηρούμε αυτή τη στάση θα συνεχίσουν να πιέζουν με τα γνωστά ως σήμερα αποτελέσματα. Η απειλή προσφυγής στα όπλα (το γνωστό ''casus belli'') δεν είναι παρά μια κίνηση τακτικής, η οποία μέχρι στιγμής έχει θετικό ισοζύγιο κατά την εκτιμησή τους. Η διατήρηση του ''casus belli'' αποτελεί ένα διαπραγματευτικό χαρτί, καθόσον σκοπεύουν να ανταλλάξουν την άρση του με κάποια παραχώρηση/υποχώρηση από την πλευρά μας. Αυτό το χαρτί όμως είναι στο χέρι μας να το ''κάψουμε'' και τώρα είναι ίσως η καταλληλότερη συγκυρία, ανακηρύσσοντας ΑΟΖ (το ''casus belli'' αφορά στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων πέρα από τα 6 μίλια).

     • Nick avatar
      Nick @ airman 14/03/2012 01:23:47

      Η συγκυρία θα είναι κατάλληλη όταν εκτός από πανέτοιμες Ένοπλες Δυνάμεις, θα έχουμε και "ισχυρές πλάτες" από τους "μεγάλους". Τότε είναι που θα έρθει η Τουρκία σε πολύ δύσκολη θέση, γιατί με τόσα ανοικτά μέτωπα (Συρία, Ιράν, Κουρδιστάν, Ισραήλ, Κύπρος, Ελλάδα, Ρωσία) δεν θα ξέρει πώς να αντιδράσει. Αν αντιδράσει με τα όπλα, θα την αποτελειώσουν οι "σύμμαχοι" της.

      Όσον αφορά το casus belli, ναι αναφέρεται στην επέκταση των χωρικών υδάτων, όμως η ΑΟΖ αν δεν κάνω λάθος προϋποθέτει και επέκταση χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.

 4. ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ 13/03/2012 19:00:44

  .........Αν ισχύει κάτι τέτοιο πρόκειται για μεγάλη ντροπή και μεγάλη ήττα της ελληνικής διπλωματίας. Βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας καθώς, εφόσον ισχύουν οι συζητήσεις, οι Τούρκοι θα μπορούν να στηριχθούν πάνω σ’ αυτό και να διεκδικήσουν συνεκμετάλλευση. ..................

  OXI KYRIOI ......POIA DIPLVMATIA????? POTE ENEPLAKEI KAI GIATI.....????
  GIATI PARAMENEI ???? GIATI AFINOYN MERIKOI ....MERIKOI ...STO APYROBLITO .....O KYRIOYLHS ME TO "KANO"....
  POIOI KAI POSOI THELOUN NA TON PROSTATEPSOYN ...
  GIA POSO ALLO PLEON ..TI THA PREPEI NA KANEI ALLO GIA NA ....LOGODOTHSEI ...EPITELOYS O KYRIOS ME TO.....KANO....????? DEN EKSORGIZEI KANENAN ..????..

  TA LEFTA LOIPON POU ?????? YPHRXAN .....????? MHPOS ENOOUSE OTI THA "EFTIAXNE THN PAREA TOY KAI TOYS ..& .TIS ...FILES TOY ???? TOY DIKOYS TOY THS OIKOGENEIAS KAI TVN SYGENVN TOY ???/

  ...ERVTHMA APLO : ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ?????

 5. ΙΩΑΝΝΗΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ 13/03/2012 19:06:58

  ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ???ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΣΥΝΕΚΜΕΤΕΛΕΥΣΗ ΜΙΛΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ???

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ΙΩΑΝΝΗΣ 13/03/2012 19:19:33

   Για τα λιθρίνια...

   • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
    ΑΓΡΟΤΗΣ @ Strange Attractor 13/03/2012 23:09:18

    Ξεχνάτε κύριε SA ότι το Αιγαίο ανήκει στα λιθρίνια?
    Αυτά τα ρώτησαν?

    • Δαναός avatar
     Δαναός @ ΑΓΡΟΤΗΣ 13/03/2012 23:14:23

     Βρε Αγρότη πού χάθηκες;

 6. Δημήτρης Κρ avatar
  Δημήτρης Κρ 13/03/2012 21:19:13

  Νίκη μου δυστυχώς δεν πρόκειται για φήμες.
  WIKILEAKS
  «Αν θέλετε τα νησιά μας, δεν πρόκειται ποτέ να βρούμε λύση», είπε ο Γ. Παπανδρέου στον Τ.Ερντογάν, σύμφωνα με το τηλεγράφημα, το οποίο συνεχίζει: «Αλλά, πρόσθεσε ότι εάν το ενδιαφέρον της Τουρκίας είναι να αποκτήσει πρόσβαση στα διεθνή ύδατα, στον εναέριο χώρο, στην υφαλοκρηπίδα και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, αυτά τα θέματα μπορούν να λυθούν"!
  «Είπε στον Ερντογάν ότι θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα, καθώς πίστευε ότι είχε περιθώριο ενός χρόνου, το πολύ δεκαοκτώ μηνών, για να επιτύχει κάτι, δεδομένων των περιορισμών που θέτει η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, η οποία πιθανότατα θα του δέσει τα χέρια πολιτικά, καθώς τα πράγματα θα γίνονται όλο και πιο δύσκολα».

 7. Δημήτρης Κρ avatar
  Δημήτρης Κρ 13/03/2012 21:23:14

  09ATHENS1541
  ID : 229644
  RefID : 09ATHENS1541
  Date : 14/10/2009 4:05:00 μμ
  Origin : Embassy Athens
  Classification : CONFIDENTIAL

  4. (C) AEGEAN: "If you want our islands, we will never solve
  this," Papandreou told Erdogan on the Aegean, but said that if
  Turkey´s concern was access to international sea, airspace, and
  continental shelf and economic resources, these issues could be
  resolved.
  ....He told Erdogan
  that they needed to move quickly as he thought he had only a year
  to eighteen months to accomplish something given the deteriorating
  economic situation in Greece, which is likely to tie his hands
  politically as things get more difficult.

 8. ΝΙΚΗ avatar
  ΝΙΚΗ 13/03/2012 21:43:01

  Εντάξει, θα τα χάσουμε τα λογικά μας. Αν δε χαρακτηρίζεται αυτό προδοσία τότε τι;

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ ΝΙΚΗ 13/03/2012 23:30:16

   Είναι προδοσία! Γιατί περίμενες κάτι άλλο ,από έναν άθλιο και νοσηρό σαν το ΓΑΠ; Τι έχει κάνει στη χώρα και σε μας, δύο χρόνια τώρα; Αλλοίμονό μας όμως, αν τους προδότες τους αφήσουμε ατιμώρητους.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ ΝΙΚΗ 13/03/2012 23:37:29

   Έχετε απόλυτο δίκιο κορίτσια..18 μήνες ήταν αρκετοί για να καταστραφεί η χώρα...

   • Γραικός avatar
    Γραικός @ ΕΥΑ 14/03/2012 10:34:09

    Περίπου... Οι 18 μήνες αυτοί όμως δε θα ήταν αρκετοί αν δεν είχε προηγηθεί και η δουλειά του προδότη μπαμπά του... και η δειλία του Κώστα Καραμανλή να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο και να κόψει το σύστημα Πασόκ, όπως έταζε προεκλογικά.

 9. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 13/03/2012 23:16:38

  Δεν πιστεύω και πολύ τις ανακοινώσεις των Τούρκων,έχει αποδειχθεί οτι κοιτούν πιο μπροστά απο εμάς.Φυσικά,θα προτιμούσα στο Υπ.Εξ. κάποιον που δεν ξέρει να χορεύει.
  Είτε με αυτοδυναμία,είτε όχι,αυτό το Υπουργείο πρέπει να είναι σε γαλάζια χέρια

  • Nick avatar
   Nick @ Ιωάννης33 13/03/2012 23:27:04

   Σε μη Αμερικανικά ή "αμερικανόφιλα" χέρια μπορεί να πάει; Όταν φύγουν οι "κολλημένοι" και ΕΛΙΑΜΕΤοφιλοι από το Υπ.Εξ τότε ίσως δούμε φώς στο τούνελ...

 10. ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
  ΑΓΡΟΤΗΣ 13/03/2012 23:19:05

  Δεν είχα ...δίκτυο

  • Δαναός avatar
   Δαναός @ ΑΓΡΟΤΗΣ 13/03/2012 23:34:17

   Χα σε πιστέψαμε!

   • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
    ΑΓΡΟΤΗΣ @ Δαναός 13/03/2012 23:37:30

    Χα! Χα! Η αλήθεια είναι ότι ξήλωνα τις κουνουπιδιές για να φυτέψω πάνελ ...

 11. Δαναός avatar
  Δαναός 13/03/2012 23:44:20

  Δε βαριέσαι.Εδώ άλλος φύτεψε κότες!

  • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
   ΑΓΡΟΤΗΣ @ Δαναός 13/03/2012 23:49:23

   ..και που είσαι ακόμα...άλλος φύτεψε γραβάτες αλλά έβγαιναν με στραβούς κόμπους

 12. Γιώργος 33 avatar
  Γιώργος 33 13/03/2012 23:44:46

  "Μυστική διπλωματία" είχε βαπτίσει ο τζέφρυ την Εθνική προδοσία

 13. Δαναός avatar
  Δαναός 13/03/2012 23:56:01

  Οι κότες δε φύτρωσαν, σάπισαν λέει, γιατί ή πολύ βαθιά τις έβαλε, ή πολύ νερό τις έριξε!!!

  • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
   ΑΓΡΟΤΗΣ @ Δαναός 14/03/2012 00:15:57

   Πρώτος στον αγώνα για τον Πειραιά μαθαίνω. Μπράβο!!! Και στον Πειραιά και στη Χαλκιδική...και δημοτικός παράγων..τι να λέμε τό χεις το χάρισμα.

 14. Δαναός avatar
  Δαναός 14/03/2012 00:25:38

  Άνεμος!

  • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
   ΑΓΡΟΤΗΣ @ Δαναός 14/03/2012 00:48:22

   Άνεμε ...θέλει πολύ δύναμη για να γλιτώσουμε -τα παιδιά μας τουλάχιστον- από τη νοοτροπία της πράσινης γλίτσας.

 15. Tudor avatar
  Tudor 14/03/2012 02:07:56

  What about the treaty of lausanne guys??do u all honestly think that treaties can be dissolved just because a traitor fuckwit ex pm papandreou has a chat with the turkish pm??cmon guys...if the t of lausanne is not respected watch the world go apeshit.samaras should declare the greek aoz when he takes up.what the hell can turkey do after that.??the eu is a rich mans club,but it does have certain protective elements on its 27 member states....question is will samaras declare an aoz???

 16. Θεοδωρος avatar
  Θεοδωρος 14/03/2012 12:48:07

  Ο ΓΑΠ ειναι προδοτης ενω κ Καραμανλης με τις κουμπαριες οχι?
  Αλλα ας μου απαντησει καποιος σε ενα ερωτημα κ μονο.
  -Υπαρχει περιπτωση να εκμεταλευτουμε το πλουτο του Αιγαιου χωρις την εγκριση της Τουρκιας?
  Υπαρχει περιπτωση να δεχθουνε οι Τουρκοι ακομα κ το Ισραηλ να ειναι στις ερευνες το να δουλευουνε οι πλατφορμες πετρελαιου απεναντι απο τις ακτες τους κ να μην αντιδρουν?Κ μην μου πει κανεις για την Κυπρο γιατι οταν θα αρχισει πραγματικα να δουλευει το πραγμα τοτε θα δουμε ποια θα ειναι η αντιδραση της Τουρκιας.
  Αν λοιπον ο ΓΑΠ μπηκε στη λογικη οτι απο το να μην εχω τιποτα ας δωσω κ ενα 20-30% στο Τουρκο για να μπορεσω να βγαλω επιτελους τα πετρελαια αυτο δεν τον κανει προδοτη.Αν θες πετρελαια στο Αιγαιο πρεπει να ανοιξεις πολεμο με την Τουρκια,οποτε βαζεις τα δεδομενα κατω κ αν το 30% σου κοστιζει λιγοτερο απο μια πολεμικη συγκρουση το δινεις κ το βαφτιζεις οπως θες στον λαο σου.
  Γιατι να ειστε σιγουροι οτι αν το παμε στην κοντρα κ εμπλακουμε σε πολεμικη συγκρουση εκτος του οτι δεν ξερουμε την εκβαση της,αλλα την φανταζομαστε με το στρατο που εχουμε τωρα κ αυτον που θα εχουμε μεσα στο μνημονιο ο μονος κερδισμενος θα ειναι ο εξωτερικος παραγοντας(ΗΠΑ,Ε.Ε,ΙΣΡΑΗΛ) που θα κανει τον διαιτητη για να ληξει ο πολεμος κ θα κονομησει τα περισσοτερα.Ενω αν κανεις τον "μακακα" κ παρεις το 70% ξεχρεωνεις τον λαο σου,λυνεις δια παντος το προβλημα με την Τουρκια και τα οικονομικα σου οφελη ειναι δεκαδες φορες πολλαπλασια απο το να βλεπεις τον πλουτο του Αιγαιου να καθεται.

  • Nick avatar
   Nick @ Θεοδωρος 14/03/2012 13:16:12

   Ο Τουρκος δεν θα δεχτεί ΠΟΤΕ 20% με 30%, δεν πάν να την απειλήσουν με απόσχιση εδαφών στη ΝΑ Τουρκία και δημιουργία Κουρδιστάν.

   Από 50% και επάνω, διαφορετικά δεν θα διστάσει να κάνει πόλεμο ακόμη και χωρίς την έγκριση των "μεγάλων". Η θαλάσσια έξοδος στο Αιγαίο και στη ΝΑ Μεσόγειο για τη Τουρκία είναι ζήτημα "ζωής και θανάτου".

   Επίσης, σε περίπτωση πολέμου Ελλάδας-Τουρκίας θα ανοίξει το Κουτί της Πανδώρας και ο χαμός θα είναι τέτοιος που θα εμπλακούν ΝΑΤΟ, Ρωσία, Αραβικές χώρες και Ιράν.

 17. η Dimi avatar
  η Dimi 14/03/2012 12:58:02

  Η Ελλη Λαμπέτη και ο Δημήτρης Χορν, απαγγέλουν Κωνσταντίνο Π. Καβάφη, «Η Πόλις» http://bit.ly/zowCc2

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.