#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/10/2010 13:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Παπανδρέου προστατεύει τον Σημίτη και διασύρει την χώρα

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς πραγματοποίησε, σήμερα, περιοδεία στο Αιγάλεω, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Βασίλη Κικίλια και τον δήμαρχο Αιγάλεω Δημήτρη Καλογερόπουλο.

Μετά το τέλος της περιοδείας του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Παπανδρέου πιστεύει ότι να διασύρει κανείς τη χώρα του και να λέει όλους τους Έλληνες διεφθαρμένους, είναι πολιτική αρετή.

Το κόμμα του, όμως, το προστατεύει, με το να εξαιρεί από την Εξεταστική Επιτροπή για την Οικονομία, τόσο την περίοδο Σημίτη, όσο και τη δική του περίοδο, τη σημερινή. Έτσι, όμως, διασύρει και την Πατρίδα του και το κόμμα του.

Θέλω να είναι ξεκάθαρο ότι η ΝΔ και θα αναζητήσει και θα ψάξει και θα φέρει στο φως, όλα τα σημεία εκείνα, όλων όσων διέσυραν την οικονομία, όλων όσων συνετέλεσαν στη σημερινή κατάσταση».

“Αν θέλει να μάθει ο κ. Σαμαράς πώς διασύρθηκε η Ελλάδα, ας ρωτήσει τον κ. Καραμανλή. Αν μιλήσει ποτέ…” αυτή ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 16/10/2010 14:29:22

  Ο Σαμαράς δίνει τη μάχη της ζωής του και ίσως τη μάχη της Ελλάδας

  εναντίον της νέας εθνικής μας υποδούλωσης στούς Γερμανούς(Μέρκελ-νέο


  στρατηγικό δόγμα για την Γερμανική κυριαρχία στην Ευρώπη).

  Ισως μςρικές φορές είμαστε πολύ αυστηροί μαζί του και δεν αναγνωρίζουμε,

  τί κληρονόμησε.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ ΣΟΝ ΠΕΝ 16/10/2010 14:55:48

   Ας πει λοιπόν και κάτι εναντίον, "γλυκά" έστω, όλων αυτών των εταίρων μας, που ομολογούν κιόλας μόνοι τους, ότι κέρδιζαν "τεράστια ποσά", και που όπως λέτε, θέλουν να μας υποδουλώσουν. Κάτιτις...

   Καλά τα λέει εναντίον της επικίνδυνης κυβέρνησης που έχουμε. Για τους εταίρους μας (ο θεός να τους το ξεπληρώσει) που δεν μας αφήνουν να κάνουμε παραγωγή ούτε σε μανταλάκια, επειδή κερδίζουν εκείνοι "τεράστια ποσά", δεν θα πει;

   Ετσι θα κάνουμε ανάπτυξη;
   Ετσι θα ξε-υποδουλωθούμε;

   Θραξ Αναρμόδιος

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ Θραξ Αναρμόδιος 16/10/2010 19:44:50

    Δεν τα ΄χει και πολύ καλά μαζί τους, με την πολιτική του

    για το μνημόνιο.

    Στο Λαϊκό κόμμα ακούγεται... υπάρχει δυσφορία.

    Δύο εμπρός,ένα πίσω καλύτερα.

   • Μisha avatar
    Μisha @ Θραξ Αναρμόδιος 16/10/2010 19:54:01

    Όποιος τολμήσει να μιλήσει ευθέως εναντίον του Δ Ράιχ θα απολαύσει τεράστια δημοφιλία από τους έλληνες που δεν ξέχασαν τα «κατορθώματα» του πατέρα της Μέρκελ και των συν αυτή.Πώς να ξεχάσουν άλλωστε όταν κάθε μέρος τουτου του τόπου είναι ποτισμένο από τα αίματα και τα δάκρυα και τον ιδρώτα της αγωνίας των ναζί του Γ Ράιχσταγ;

   • Μisha avatar
    Μisha @ Θραξ Αναρμόδιος 16/10/2010 20:00:02

    των θυμάτων των ναζί βεβαίως.
    Οι ίδιοι οι ναζί σκότωναν μέχρι και τα ιδια τα παιδιά τους χωρίς οίκτο.

 2. 2505 avatar
  2505 16/10/2010 18:53:20

  Μήπως περισεύει κάποιο σχόλιό σου για τη μη ύπαρξη κομματικού υποψήφιου Δημάρχου Ηρακλείου από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για πρώτη φορά στα χρονικά των Δημοτικών εκλογών στην Κρήτη..;

 3. blue nile avatar
  blue nile 17/10/2010 04:29:04

  @ Θραξ

  Δε φταίνε μόνο οι εταίροι μας που δεν κατασκευάζουμε ούτε μανταλάκια.
  Με το ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά στην εξουσία όλοι αυτοί που το πλαισίωναν ρίχτηκαν μετά μανίας στο κάθε λογής πλιάτσικο. Άλλοι πάλι αναζήτησαν πιο νομιμοφανείς τρόπους πλουτισμού και σκέφτηκαν το ότι ν'αποκτήσουν δικά τους μέσα παραγωγής ήταν κάτι εξαιρετικά δύσκολο που απαιτούσε γωστικό υπόβαθρο υλικοτεχνική υποδομή και πελώρια οικονομική δυναμική. Η εύκολη λύση γι'αυτούς ήταν η με κάθε τρόπο μείωση της εγχώριας παραγωγής που θα αδυνάτιζε τους ντόπιους κατασκευαστές και θα επέτρεπε σ'αυτούς να εισάγουν προιόντα που θα μπορούσαν μ'αυτά να πάρουν ικανοποιητικό μέρος της αγοράς και προνομιακό μερίδιο υπολογίσιμες παραγγελίες κρατικών προμηθειών.
  Ήταν άραγε τυχαία η επίθεση που δέχτηκε ο τομέας της παραγωγής κατά τη δεκαετια του '80? Τότε που αντί να ενθαρύνονταν οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου παρατηρήθηκε θεσμοθετημένη προσπάθεια απάλειψης τους.
  Στον ιδωτικό τομέα φτιάχθηκε ένα νομοθετικό πλαίσιο που λειτουργούσε ως ναρκοπέδιο για τη παραγωγή. Στον δημόσιο τομέα οι μονάδες παραγωγής φορτώθηκαν με υπεράριθμους εργαζομένους για να παραδοθούν αμέσως μετά στον παραλογισμό των συνδικαλιστικών διεκδικήσεων με μόνο σκοπό την πλήρη απαξίωση, αδράνεια και τέλος απενεργοποίηση τους.
  Η κοινή ευρωπαική μας στέγη με τίποτα δεν είναι υπερεθνική ευρωπαική συσσωμάτωση ούτε επιφέρει το ξεπέρασμα των εθνικών αντιθέσεων.
  Πιο πολύ λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής ισχύος των δυνατών χωρών , όσο για τις άλλες...τι'χες γιάννη τι'χα πάντα.
  Προσωπικά δεν θα'θελα να πει τίποτα ο Σαμαράς στους εταίρους για τα τεράστια ποσά που κερδίζουν απο'μας, είναι και δική μας ευθύνη αυτό που γίνεται.
  Θα ήθελα όμως να υπενθυμίζει σ'αυτούς τους ίδιους εταίρους ότι Ενωμένη Ευρώπη και άλλα βαρύγδουπα συναφή δεν μπορούν να θεμελιώνονται πάνω στον κυνισμό και στην ωμή βία του προσώρας ισχυρού.
  Ειδικότερα οι Γερμανοί σε κοντινό έχουν νιώσει καλά μες στο πετσί τους σε τι τραγική κατάληξη οδηγούν παρόμοιες συμπεριφορές.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ blue nile 17/10/2010 11:45:42

   @blue nile

   Οταν ζητάω να μιλήσει ΚΑΙ εναντίον των ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ για αυτό που έκαναν και κάνουν στην χώρα μας, η ΝΔ, δεν το ζητάω έτσι για να τους την "μπει", πως να το πω...

   Αλλά για να δείξει σε μας, στον λαό, ότι η αξιωματική μας αντιπολίτευση, κόμμα παραδοσιακά ταγμένο υπέρ αυτών των μηχανισμών, σχεδόν "αβλεπί", έχει αρχίσει να αναθεωρεί την στάση της απέναντί τους, και ότι δεν τους αποδέχεται a priori. Αλλά κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

   Το να πεις "κακός αυτός" και "κακός ο άλλος" δεν βοηθάει πολύ. Πρέπει να εξηγήσεις γιατί είναι κακός, ποιο είναι το κακό και πως το έκανε και γιατί.

   Και τι θα κάνεις για να το αντιμετωπίσεις.

   Θραξ Αναρμόδιος

 4. blue nile avatar
  blue nile 17/10/2010 04:31:05

  ...στη τελευταία πρόταση ήθελα να γράψω : Ειδικότερα οι Γερμανοί σε κοντινό παρελθόν έχουν νιώσει καλά μες στο πετσί τους σε τι τραγική κατάληξη οδηγούν παρόμοιες συμπεριφορές...

 5. blue nile avatar
  blue nile 17/10/2010 14:11:23

  @ Θράκα

  Συμφωνώ ότι η κομψεπίκομψη στάση απέναντι στους εταίρους δεν μπορεί να συνεχίζεται εσαεί και στο ότι επιτέλους η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να δείξει ότι αντιλαμβάνεται τα κακώς κείμενα και ότι τα καταδεικνύει.
  Το κυριότερο είναι αυτό που διατυπώνεις ως συγκεκριμένες προυποθέσεις
  Προυποθέσεις που θα επανακαθορίσουν το πλαίσιο της ένταξης μας.
  Είμαι περίεργος να δω τι θα γίνει επ'αυτού.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.