#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/10/2011 22:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Παπανδρέου κάλεσε τους επιτρόπους - γκαουλάιτερ

Πώς οι... γκαουλάιτερ βαφτίζονται τεχνογνωσίαΚάποιοι προσπαθούν να βαφτίζουν το ψάρι κρέας και τους μόνιμους τοποτηρητές της τρόικας στην Ελλάδα σε... απλούς μηχανισμούς παρακολούθησης της ελληνικής οικονομίας. Και δεν είναι μόνο η ελληνική κυβέρνηση που επιχειρεί να χαμηλώσει τους τόνους μιας μόνιμης κατοχής, και να βάλει υποτίθεται «κόκκινη γραμμή» σε ότι αφορά τους... γκαουλάιτερ που μας έρχονται εν ευθέτω χρόνο. Άλλωστε τον Ράιχενμπαχ τον έχουμε ήδη στην Ελλάδα, και τον έχει καλέσει η κυβέρνηση για να δώσει την... τεχνογνωσία του, όπως ονομάζουν τις εντολές σύμφωνα με τις δικές τους απαιτήσεις.

Μιλώντας μάλιστα ο Ράιχενμπαχ σήμερα είπε το εξής καινοφανές: Δεν είναι κατά της εθνικής κυριαρχίας η παρουσία της ομάδας του στην Ελλάδα αφού τους έχουν καλέσει ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του.

Είπε κι άλλα ο κ. Ράιχενμπαχ επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι θα έχει ρόλο υπερυπουργού. Απαντώντας σε ερωτήσεις, υπογράμμισε ότι ρόλος του «δεν είναι να συνυπογράφει ή να επικυρώνει υπουργικές αποφάσεις. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε από την Επιτροπή τη συνδρομή της. Είμαστε εδώ γιατί ζητήθηκε η βοήθειά μας στην εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων που θέλει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση. Ακούμε από τους υπουργούς τι θέλουν να κάνουν και τους ρωτάμε πού μπορούμε να τους βοηθήσουμε. Οι υπουργοί είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι κι εμείς οργανώνουμε τη βοήθεια που μας υποδεικνύεται από τις ελληνικές αρχές».

Σε ερώτηση αν αντίστοιχη υπηρεσία προσφέρει η Επιτροπή και σε άλλη χώρα, ο κ. Ράιχενμπαχ παρατήρησε ότι «αντίστοιχο αίτημα δεν έχει υποβληθεί από άλλη χώρα», παρατήρησε όμως ότι «η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που παρακολουθείται από την τρόικα. Τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων έχουν διατεθεί επίσης στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία. Πρέπει λοιπόν να ελεγχθεί αν αυτά χρησιμοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο, ώστε οι χώρες που τα λαμβάνουν να αποκτήσουν ένα βιώσιμο χρέος».

Χαρακτηριστικό της διείσδυσης της Ομάδας Δράσης στην Ελλάδα είναι το γεγονός ότι ο κ. Ράιχενμπαχ έκανε εκτενείς αναφορές στα κακώς κείμενα στην Υγεία, στη Δικαιοσύνη, στον τομέα της ενέργειας, στο κτηματολόγιο, τα διαρθρωτικά ταμεία. Σαν να έκανε προγραμματικές δηλώσεις για το πώς... θα κυβερνήσει.

Από την άλλη είναι και η ΕΕ που στο κείμενο συμπερασμάτων της λέει ότι προβλέπεται η ενίσχυση των μηχανισμών παρακολούθησης της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος, με τεχνοκράτες ειδικούς που θα εργάζονται στενά και σε διαρκή βάση με την ελληνική κυβέρνηση.

Τι εννοεί άραγε η ΕΕ όταν μιλά για στενή παρακολούθηση; Κάτι σαν στενός κορσές ένα πράγμα; Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της ΕΡΤ, η νέα αυτή δομή θα βοηθάει την τρόικα στην αποτίμηση της τήρησης των όρων δανεισμού της Ελλάδος, νέος ρόλος που θα αποτυπωθεί και στο Μνημόνιο.

Δηλαδή δε θα έχουμε κάθε τρεις μήνες τους τροικάνους να μας περνούν από κόσκινο. Θα υπάρχει μόνιμη επιτροπή που καθημερινά θα ελέγχει τα οικονομικά της χώρας και θα ενημερώνει τους δανειστές μας για τα περαιτέρω.

Αν αυτό δεν είναι εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας τι είναι; Αν για παράδειγμα ένας υπουργός θελήσει να δώσει ένα επίδομα θέρμανσης σε χιλιάδες κακομοίρηδες γέρους ή πολυτέκνους θα έρχεται η... ομάδα παρακολούθησης και θα το κόβει; Απίστευτα πράγματα.

Από την άλλη, όμως, τι άλλο να περιμένουμε όταν οι δανειστές μας θα βάλουν πολύ σκληρούς όρους για να πάρουν τα λεφτά τους πίσω; Ποιος είναι τόσο αδαής ώστε να πιστεύει πως το κούρεμα του χρέους θα γίνει χωρίς να χυθεί αίμα και να χαθεί μέρος της εθνικής κυριαρχίας;

Όταν θα δώσουν άλλα 130 δισ. ευρώ κι όταν θα χάσουν τα μισά λεφτά τους από τα ομόλογα οι ξένοι, θα αφήσουν την Ελλάδα χωρίς έλεγχο;

Ας μην προσπαθεί η κυβέρνηση να το παίξει σκληρή διαπραγματεύτρια πάνω σ' αυτό το θέμα όπως και πάνω στο αν η νέα σύμβαση θα γίνει με βάση το ελληνικό δίκαιο κι όχι το βρετανικό. Σιγά μη δεχθούν οι δανειστές μας να παίρνουν αποφάσεις τα ελληνικά δικαστήρια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 26/10/2011 22:28:15

  Στο πρώτο του διάταγμα το 1941, ο γερμανός φρούραρχος είχε πει πως δεν είχε έρθει ως κατακτητής, αλλά ως ειρηνοποιός, με σκοπό να βοηθήσει τους έλληνες να προοδεύσουν.

 2. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 26/10/2011 22:32:53

  Χρειαζόμαστε μια Βέμπο, αλλά δυστυχώς το μόνο που διαθέτουμε είναι Τάμτα!

  • Y. avatar
   Y. @ Strange Attractor 26/10/2011 22:53:57

   !!!!!

  • Panos avatar
   Panos @ Strange Attractor 27/10/2011 00:36:34

   Ειλικρινά, πού τα βρίσκετε αυτά... Έλεος

  • TED avatar
   TED @ Strange Attractor 27/10/2011 11:51:29

   Θα το δανειστώ για να το αναρτήσω στο Facebook (αναφέροντας φυσικά την πηγή)!

 3. Petruchio avatar
  Petruchio 26/10/2011 22:42:29

  Από ότι φαίνεται από το κείμενο σας εξεγήρεστε διότι οι υπόλοιποι ευρωπαίοι θέλουν να έχουν άποψη ότι δεν κατασπαταλόνται άδικα τα χρήματα που μας δανείζουν τώρα που κανείς δεν βρίσκεται να μας δανείσει. Υπενθυμίζω ότι πρόκειται περί χρημάτων φορολογουμένων ευρωπαίων πολιτών. Είναι παράλογη η απαίτησή τους? μήπως οι έλληνες πολιτικοί δεν έχουν κατασπαταλήσει τώρα και στο παρελθόν χρήματα φτωχών φορολογουμένων ελλήνων? νομίζω ότι ψάχνετε για "κουτόφραγκους"....

  • thanos avatar
   thanos @ Petruchio 26/10/2011 22:59:11

   Μάλλον υπάρχει σαφής διαφοροποίηση στο περί δικαίου και ελευθερίας αίσθημα. Οι κουβέντες και οι διαπραγματεύσεις για τα οποιαδήποτε οικονομικά θέματα η χρέη η όπως θέλετε πέστε το σταματούν εκεί που ξεκινάει η Εθνική Κυριαρχία η οποία δεν είναι διαπραγματεύσιμο μέγεθος αλλά μια έννοια που κατοχυρώνεται διαμέσου των αιώνων με τους αγώνες του Ελληνικού Λαού και που δυστυχώς ακόμα δεν έχει εντελώς ανεξαρτητοποιηθεί γιατί έχουν φροντίσει οι "κουτόφραγκοι" να αναδεικνύουν έλληνες πολιτικούς οι οποίοι ουσιαστικά είναι πειθήνια όργανα στις ληστοσυμμορίες που λυμαίνονται τον δυτικό κόσμο και τις ονομάζουν αγορές και οι οποίες τους ευρωπαίους φορολογούμενους τους έχουν γραμμένους στα παλιά τους τα παπούτσια.

  • dimis avatar
   dimis @ Petruchio 27/10/2011 00:03:44

   Ρε άει παράτα μας εξυπνάκια.

  • nik avatar
   nik @ Petruchio 27/10/2011 00:37:25

   πασοκ και ξερό ψωμί να ούμε

  • Φρίξος Γιαννιός avatar
   Φρίξος Γιαννιός @ Petruchio 27/10/2011 21:03:57

   Η τοποθέτησή σου είναι εύστοχή και δίκαιη αλλά δεν είναι κρίμα να μην έχουμε ικανούς εκπροσώπους του έθνους να ασκούν σώφρονα πολιτική για το καλό της χώρας ούτως ώστε να μην χρειαζόμαστε επιτηρητές? Δεν κατανοεί ο πρωθυπουργός ότι έχει αποτύχει παταγωδώς στην ευθύνη που έχει αναλάβει καθότι δεν του έχει εμπιστοσύνη κανείς από την Ε.Ε.? δεν καταλαβαίνει ότι έχει εκθέσει τον ελληνικό λαό για τους παραπάνω λόγους παρότι ο λαός έχει υποστεί τόσες περικοπές και επιβαρύνσεις για να επιτευχθεί η μείωση του ελλείμματος? Τι άλλο πρέπει να γίνει για να παραιτηθεί αυτός και η κυβέρνησή του?

 4. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 26/10/2011 22:44:23

  ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ: Έχετε χάσει όλοι σας την αξιοπρέπεια σας; Εχετε τον αρχηγό που σας αξίζει ή ο αρχηγός σας έχει τους βουλευτές που του αξίζουν;

 5. Δανάη avatar
  Δανάη 26/10/2011 22:49:07

  Ήρθαν αμέτρητες φορές ντυμένοι φίλοι οι εχθροί μου το πανάρχαιο χώμα πατώντας....
  Αχ, πατρίδα μου...
  Προσπάθησαν να μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι το "Ζήτω η Ελλας" θα ήταν εθνικιστικό σύνθημα. Προσπάθησαν να μας κάνουν να νιώθουμε ξένοι στην πατρίδα μας. Να ξεχάσουμε τη γλώσσα και την ιστορία μας. Όμως, να που έρχεται μια στιγμή που η πατρίδα πνίγεται "εκ των έσω". Και τότε το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι: "ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ" και ένα τεράστιο "ΟΧΙ" στο σκοτάδι που πάνε να μας επιβάλλουν. Το σκοτάδι δε νίκησε ποτέ το φως σε τούτο εδώ τον τόπο. Ό,τι και να κάνετε πουλημένοι, ο Έλληνας όσο κι αν προσπαθήσατε να τον εκμαυλίσετε, θα είναι ΕΛΛΗΝΑΣ και θα αντιστέκεται.....

 6. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 26/10/2011 22:57:14

  Γιορτάζουμε το ΟΧΙ του ΄40 αλλά το 2011 ο Μπερλουσκόνι που κοροιδεύουμε τους είπε ΟΧΙ ...δεκατρετασέλιδο.

  ΥΓ

  Στην Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ιταλία έχουν εγκατασταθεί ....τεχνικές βοήθειες στα Υπουργεία;

  Δεν μας απάντησε πχ ο λαλίστατος κύριος Μόσιαλος γιατί το Βέλγιο και η Γαλλία που ανέλαβαν το χρέος της DEXIA δεν είναι στο Μνημόνιο;
  Ο Σαρκοζί μας νουθετεί ή έχει γκαουλάιτερ....ή οι κανόνες είναι αλλά κάρτ όταν έχουνε να κάνουνε με έναν ΓΑΠ;

 7. Y. avatar
  Y. 26/10/2011 22:59:21

  Λοιπόν, δε βλέπω άλλη λύση. Όλοι στους δρόμους, συνεχόμενα και αγωνιστικά
  Στο τέλος οι ΔΝΤ/ΕΕ/ΕΚΤ/Τζι 7/20/40, θα κάνουν διαγραφή χρεών. Έχει γίνει με χώρες της Αφρικής. Αφου μας θεωρούν Ουγκάντα, να υποστούν και τα επιχείρια

 8. nickname@taleftaiparhoun.gap avatar
  nickname@taleftaiparhoun.gap 26/10/2011 23:04:09

  ...εδώ που τα λέμε δεν έχουν και άδικο οι ξένοι, αν επιβιώσει το ΠΑΣΟΚ και πάει μέχρι το 13 για εκλογές ποιός πιστευει ότι δεν θα επιχειρήσει να διορίσει καμιά 150.000 ; εγώ πάντως το θεωρώ δεδομένο !!! το ΠΑΣΟΚ σ'αυτά είναι ..Μανούλα!!!

 9. marvin avatar
  marvin 26/10/2011 23:25:57

  @petruchio
  βγες ρε ραγια στο δρομο να τις πεις αυτες τις ψυχραιμες αποψεις.
  διανοουμενε του πληκτρολογιου.
  κρεμασμα απο τη γραβατα θελεις.

 10. Jean avatar
  Jean 27/10/2011 00:19:56

  Το ότι ο Παπανδρέου έχει πεθάνει, πολιτικά, ηθικά και νομικά είναι προφανές. Το ίδιο ισχύει και για το κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ κι ίσως κι ολόκληρο. Το ζήτημα είναι αν βγει κάποιος ορθά και καθαρά, πέραν της αριστεράς και πει ότι εμείς δεν έχουμε καλέσει κανένα Ράιχενμπαχ και μόλις βγούμε κυβέρνηση δεν θα δεχτούμε ούτε αυτόν ούτε καμιά άλλη επιτροπεία. Καθαρά όμως πολύ καθαρά και προς τα μέσα και προς τα έξω. Αλλιώς κυβέρνηση δεν θα δει κανείς. Ακούσατε;

 11. Φοτις avatar
  Φοτις 27/10/2011 00:29:21

  Και μόνο που διαβάζουμε τέτοιες ειδήσεις πλέον, φανερώνει την κατάντια της κοινωνίας μας.

 12. konenas avatar
  konenas 27/10/2011 07:11:31

  Εφόσον χρωστάς στη μαφία, έρχεται ο μπράβος και κάνει κουμάντο.

 13. δημητρης avatar
  δημητρης 27/10/2011 07:57:00

  @petruchio
  οχι ξενοι στο ελληνικο πρωταθλημα λεμε , προτιμαμε τον Α.Τσοχατζοπουλο στην αμυνα ,Τ.Μαντελη και Α.Παυλιδη στα χαφ και Μ.Λιαπη με Χ.Παχτα φουνταριστους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.