#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/09/2010 18:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Παπανδρέου ασύμμετρη απειλή για την ΠατρίδαΤου Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Στους 11 μήνες που πέρασαν η πόλη εμφανίζει ήδη σημάδια κατάρρευσης.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο πάλαι ποτέ τροπαιούχος της «Ε.Ο. 17 Ν.», έφυγε ξεφυσώντας με ανακούφιση από το ανατιναγμένο γραφείο του κι άφησε πίσω του την Καμπούλ που ονείδιζε ή, αν προτιμάτε, το Μογκαντίσου της Ομόνοιας, την Λαχώρη της Στουρνάρη και την Τόρα Μπόρα του Αγίου Παντελεήμονα, ο οποίος «ελεεί» τους πάντες στη γειτονιά του, πλην των Ελλήνων.

Μόλις πέσει ο ήλιος στην κεντρικότερη πλατεία της πρωτεύουσας των «αντεξουσιαστών» νεοφιλελεύθερων σοσιαλιστών, εκεί μπροστά στις σκάλες του μετρό, ανάμεσα στην Αθηνάς και την Σταδίου, μαζεύεται ένα κοπάδι από μαύρους και περιμένει τους πελάτες. Συρρέουν γύρω τους σερνάμενα ναυάγια, σκελετωμένα αγόρια, κορίτσια που τρεκλίζουν, αφού έχουν κλέψει, ζητιανέψει, εκπορνευτεί σε καθάρματα για  10 – 20 Ευρώ ή έχουν δείρει την μάνα τους για να της πάρουν τα ψιχία που απέμειναν από την σύνταξη που «δάγκωσε» η Μαύρη Κομπανία του Μνημονίου. Ραγισμένες ψυχές, μικρές τραγωδίες ενός ακήρυχτου πολέμου. Γεμίζει η πλατεία από ανθρώπινα ερείπια.

Το νταραβέρι γίνεται φάτσα κάρτα, χωρίς συνωμοτικούς κανόνες, προσχήματα.

Την προηγούμενη βδομάδα είχε εμφανιστεί μια παρέα από πιτσιρίκια, δεν θα ήταν πάνω από 15 χρονών, για να ψωνίσουν κι αυτά ηρωΐνη. Το σκυλολόϊ των πρεζέμπορων, σομαλοί, νιγηριανοί κι ότι στο κέρατο θέλετε, έρχεται μαζεύει το χρήμα κι ύστερα σκορπίζουν. Κάποιοι από αυτούς ή σαν αυτούς, έχουν κι άλλες δραστηριότητες: νταβαντζήδες στις συμπατριώτισσες τους, που δίνουν στην πορνεία το «πολυπολιτισμικό» χρώμα που τόσο αρέσει σε ορισμένους. Μου ‘λεγε φίλη νοσηλεύτρια σε σχετικό με το άθλημα δημόσιο νοσοκομείο, ότι πολλές από αυτές τις δύστυχες έχουν ηπατίτιδα, άλλες AIDS κι ορισμένες και τα δύο.Οι άλλες «πουτάνες» οι δημοσιογραφικές και βαριά «προοδευτικές», των συγκροτημάτων, μπορούν να λένε ότι θέλουν, να βαφτίζουν τους λαθρομετανάστες «παράτυπους μετανάστες», για να μην στάξει η ουρά του ψωριάρη γάϊδαρου της πολιτικής ορθότητας, η αλήθεια όμως είναι απλή και βρωμάει σαν σκατά σκύλου στην σόλα του παπουτσιού μας.

Η πρέζα καλπάζει και με το δρεπάνι της θερίζει. Η συμμετοχή των αλλοδαπών στην εισαγωγή και διακίνηση της είναι μεγάλη. Το ‘χουμε ξαναπεί: όποιος θέλει να μάθει την πραγματική και μεγάλη συμμετοχή των αλλοδαπών στην βαριά, σκληρή εγκληματικότητα, όπως εμπόριο ναρκωτικών, σωματεμπορία, ληστείες, συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις κλπ, ας πάει στα Τριμελή Εφετεία Κακουργημάτων και να διαβάσει τα ονόματα των κατηγορουμένων στα εκθέματα. Εκεί θα καταπιούν τη γλώσσα τους όλες οι κολωνακιώτισσες ιέρειες της πολυπολιτισμικότητας και της παγκόσμιας αδερφοσύνης. Κοπιάστε Αλεξάνδρας και Λουκάρεως, στο Εφετείο Αθηνών, για να μάθετε την αλήθεια.

Στην χώρα μας, που έχει αποκτήσει την φήμη ξέφραγου κι ελαστικού μπουρδέλου, έχουν συρρεύσει λογής - λογής καθάρματα που σπρώχνουν άσπρη, γυναίκες, όπλα, ελέγχουν συμμορίες και πιάτσες ζητιάνων. Η πιο «αθώα» εκδοχή εγκληματικότητας, οι μαύροι που απλώνουν την πραμάτεια τους, όπου βρουν, μπροστά από μαγαζιά νομοταγών πολιτών, σε κεντρικούς δρόμους, πεζόδρομους και πλατείες, δεν είναι παρά η λιανική της Μαφίας. Οι ξέκωλες υπουργικοί σύμβουλοι και οι επαγγελματίες των ποικιλώνυμων ΜΚΟ, που αρμέγουν χρήμα και πέτσινο κύρος, μπορεί να διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα των τύπων αυτών, όμως όπως και να το βαφτίσουν, αυτοί είναι οι λιανοπωλητές των μαϊμούδων που κατασκευάζει κι εμπορεύεται η ιταλική Μαφία. Διαβάστε ή δείτε τα «Γόμορρα» για να μάθετε. Κι όπως είπε σωστά ο Αντώνης, το ΣΔΟΕ ξέρει πολύ καλά να κάνει ντου στα νόμιμα μαγαζιά και να ξεσκίζει τους Έλληνες εμπόρους αλλά κάνει μόκο για το αίσχος του παραεμπορίου που ευτελίζει την εικόνα των πόλεων μας, πλήττει τους νομοταγείς επιχειρηματίες, κι αποτελεί ανοχή στην  λαθρεμπορία και στην φοροδιαφυγή. Αυτή όμως είναι η πιο ελαφρά εγκληματικότητα, που παρουσιάζει μεν εικόνα αφρικανικής ζωοπανήγυρις σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα αλλά τα άλλα είναι τα σοβαρότερα.

Η πρέζα είναι η γενεσιουργός αιτία ολόκληρου φάσματος εγκλημάτων. Η λεγόμενη παράγωγη εγκληματικότητα, ξεκινάει από την ανάγκη του χρήστη για χρήματα για να βρει την δόση του και δημιουργεί κλοπές, ληστείες, πορνεία κι ατέλειωτα δράματα, οικογένειες που γίνονται θρύψαλλα. Τώρα δε μέσα στην δίνη της κρίσης, με την ανεργία να χτυπάει κόκκινο και τον κοινωνικό δαρβινισμό να γίνεται καθεστηκυία συμπεριφορά, όπου ο καθένας κοιτάει την πάρτη του, οι οικογένειες πολλών χρηστών βουτάνε πια βαθιά στην άβυσσο της μνημονιακής Ελλάδας.

Ο πρεζάκιας δεν έχει μπέσα και φρένο, γιατί η «παραμύθα» μαζί με τις φλέβες του ‘χει κάψει κι όλες τις ασφάλειες. Πουλάει τις ηλεκτρικές συσκευές της οικογένειας, κλέβει τον αδερφό του, δέρνει την μάνα του ή τον γέρο πατέρα του για να του κλέψει την σύνταξη, κάνει πεζοδρόμιο, κλέβει τσάντες σέρνοντας γριές πίσω από το κλεμμένο μηχανάκι του κι ύστερα πάει στα υγιέστατα αδέρφια μας από την Αφρική για να «ψωνίσει». Μοιράζεται σύρριγγες με τους κολλητούς του και μαζί με την σύρριγγα κονομάει ΑIDS, ηπατίτιδα κι ότι άλλο θέλεις.

Ο πρεζάκιας όμως, αδέρφια, είναι άνθρωπος. Άρρωστος άνθρωπος. Κι είναι ο γιος, ο αδερφός, ο διπλανός σου.Όλοι αυτοί οι πρεζέμποροι και νταβαντζήδες, οι δουλέμποροι και οι αρχηγοί συμμοριών από επαίτες, κατά κανόνα έρχονται μέσω Τουρκίας. Τους σπρώχνει μια συμμορία της οποία μέλη είναι η κυβέρνηση, ο Τουρκικός Στρατός, η Στρατοχωροφυλακή, η Αστυνομία, το Λιμενικό της Τουρκίας και ο υπόκοσμος, ο οποίος στην Τουρκία αποτελεί παρακράτος, προέκταση των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΜΙΤ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου με ιταμό θράσσος είπε στην ΔΕΘ, σε μια ερώτηση για τα πανηγύρια, ότι και η Τουρκία υποφέρει από την παράνομη μετανάστευση! Η Τουρκία αδέρφια χρησιμοποιεί την λαθρομετανάστευση ως όπλο εναντίον της χώρας μας. Καταπονεί τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, τα Σώματα Ασφαλείας, προκαλεί οικονομική αιμορραγία, βάλλει τον κοινωνικό ιστό μας και ταυτόχρονα οι μεμέτηδες πολιτικοί, στρατιωτικοί, χωροφύλακες και οι συμμορίες κονομάνε χοντρά λεφτά. Η Τουρκία είναι κράτος – δουλέμπορος. Τελεία και παύλα.

Όταν άρχισα να καταλαβαίνω τον κόσμο και μέχρι τα πρώτα χρόνια της μάχιμης δικηγορίας είχα απόψεις απόλυτες. Έλεγα κι εγώ τις εύκολες ανοησίες: να ντουφεκίζονται οι έμποροι, να μαζεύονται και να μαντρώνονται οι χρήστες. Η αληθινή ζωή τελικά πάντα σε διδάσκει την αλήθεια, αρκεί να έχεις μάτια ανοιχτά. Στην γειτονιά μου, σε 10 σπίτια, σε 10 οικογένειες, μέσα σε λίγα χρόνια πέθαναν δυο παιδιά, ένας άντρας και μια κοπέλα, που κάποτε την χάζευαν όλοι στο δρόμο για την ομορφιά της. Οικογένειες απλών καλών ανθρώπων.

Η λύση λοιπόν δεν είναι μόνο η καταστολή, ούτε να βάλουμε χιλιάδες παιδιά κάτω από το βρώμικο χαλί του καθωσπρεπισμού μας.

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να στερήσουμε τους εμπόρους από τους πελάτες τους κι ύστερα να λειώσουμε τους εμπόρους, με αυτό που δεν το λένε «προστασία του πολίτη», ιαπωνική ανθοκομία ή σιάτσου αλλά σκέτη, πούρα κι αδιάλλακτη καταστολή, μηδενική ανοχή. Κι όσοι από αυτούς τους εγκληματίες είναι ξένοι, που καταχρώνται την φιλοξενία μας, μέχρι να φύγουν κλωτσηδόν για την χώρα τους, αφού σαπίσουν στη φυλακή, να περνάνε τόσο καλά, που να τηλεφωνούν στα σόγια τους στο Μογκαντίσου, το Φίερι και την Λαχώρη και να λένε βογκώντας «ξάδερφε, προς Θεού, μακριά από την Ελλάδα! Εδώ δεν αστειεύονται!».Παράλληλα, όποιος είναι εξαρτημένος χρήστης να πηγαίνει σε οποιοδήποτε δημόσιο νοσοκομείο, να τον εξετάζουν, να του δίνουν μια κάρτα υγείας και με αυτή να του δίνουν δωρεάν, όποτε χρειάζεται,  κάποιο υποκατάστατο, για όσο καιρό θα χρειαστεί, μέχρι να μπει σε «στεγνό» πρόγραμμα. Έτσι θα τσακίσουμε την ζήτηση και θα γλυτώσουμε τις ζωές των παιδιών. Δεν θα κολλάνε αρρώστιες, δεν θα κλέβουν, δεν θα δέρνουν τη μάνα τους για δέκα ευρώ, δεν θα εκπορνεύονται, δεν θα κολλάνε αρρώστιες. Η εγκληματικότητα θα πέσει κατακόρυφα, ο φόρτος της Αστυνομίας θα πέσει κι αυτός και θα στραφεί η δράση της σε άλλους τομείς, εξίσου σημαντικούς. Ας βγάλουμε λιγότερα οι δικηγόροι, ας δουλέψουν λιγότερο τα δικαστήρια, οι πραγματογνώμονες, οι γραμματείς κι οι φαρισαίοι της «ευνομούμενης» πολιτείας μας, που έχει επιτρέψει να στηθεί ολόκληρη βιομηχανία πάνω στον ανθρώπινο πόνο και την εξαθλίωση. Πάνω απ’ όλα όμως θα σωθούν άνθρωποι, τα παιδιά του γείτονα, του φίλου σας, τα δικά σας παιδιά. Οι πλούσιοι παίρνουν κοκαΐνη, τα καλόπαιδα τους δεν τρέχουν στην Ομόνοια, κι αν οι γονείς το πάρουν χαμπάρι, έχουν φράγκα και πληρώνουν χλιδάτες κλινικές στην Ελβετία. Τα παιδιά των φτωχών και των μικρομεσαίων, πεθαίνουν στις κατουρημένες γωνιές του κλεινού άστεως ή τους βρίσκει η μάνα τους κοκκαλωμένους το πρωΐ. Ας σώσουμε λοιπόν αυτούς, τους πολλούς και φτωχούς.

Μετά πρέπει να μπούμε βαθιά στην ρίζα του προβλήματος: στην αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής, στην προστασία της μητρότητας, της οικογένειας, στον εξελληνισμό της τωρινής βαρβαρικής παιδείας, που παράγει απάτριδα ανδράποδα, χωρίς ρίζες, αξίες, σκοπό και καθήκοντα. Οι γέροι στα γηροκομεία. Τα νήπια στους παιδικούς σταθμούς ή στο σπίτι με τις αλλοδαπές νταντάδες. Τα μεγαλύτερα παιδιά στα σχολεία των αφασιακών συνδικαλιστών, στο σκοτεινό βασίλειο του ανακυκλωμένου αριστερισμού. Οπότε στο τέλος του δρόμου, για κάποιες ανήσυχες ευαίσθητες ψυχές, που κανείς δεν τους δίδαξε κάτι που να ‘χει μεγαλείο, δεν τους έδειξε ένα καθήκον μεγαλύτερο από το εγώ τους, με την βοήθεια και κάποιων τυχαίων παραγόντων, περιμένει το κουτάλι κι η βελόνα, η εξαθλίωση κι ύστερα ο θάνατος. Τα παιδιά πρέπει να τα μεγαλώνουν οι γονείς τους, να ζουν κοντά με τους παππούδες τους, γιατί η τρίτη γενιά είναι αυτή που δίνει στην πρώτη τα πρώτα στοιχεία λαϊκού πολιτισμού και ιστορικής συνείδησης. Θυμηθείτε ποιος σας κράτησε στα γόνατα του και σας τραγούδησε σκοπούς αιώνων, ποιος σας είπε παροιμίες, ποιος σας αφηγήθηκε τις αναμνήσεις του από πολέμους, προσφυγιά, ξενητειά. Η Λουντμίλα, αδέρφια, καλή χρυσή αλλά το πολύ πολύ να μάθει στο γιο σας το Ο Τσιτσόρνια. Κι οι τρεις γενιές μαζί λοιπόν, έτσι πορευτήκαμε χιλιάδες χρόνια. Αυτό δεν δίνει μόνο κοινωνική συνοχή, βγάζει υγιέστερους ανθρώπους. Κι η Παιδεία, εκτός από γνώσεις, πρέπει να δίνει φρόνημα, περηφάνεια, να σφυρηλατεί αρετές κι όχι να ‘ναι πεδίο πειραμάτων κάθε βαρεμένης μηδενίστριας πάνω στην κασίδα των παιδιών. Όλα τα «προοδευτικά» τους πρότυπα, δεν πιάνουν μία, μπροστά στο ένα και μοναδικό: το ηρωϊκό πρότυπο, αυτό της γενναιότητας, της θυσίας, της επιλογής του καθήκοντος μπροστά στο απόλυτο, που είναι ο θάνατος. Αυτό φτιάχνει ανθρώπους με Τιμή. Το έκανε για αιώνες. Τα άλλα σπρώχνουν αγόρια και κορίτσια στην αφασία κι ύστερα στη διατίμηση.

Αυτή η αρχόμενη κι εν εξελίξει γενοκτονία είναι γύρω μας, αδέρφια. Η Ελλάδα του Μνημονίου θα πετάξει στο περιθώριο κι άλλους Έλληνες, θα γίνει πόλος έλξης και γι’ άλλα παράσιτα απ’ όπου γης. Το μήνυμα της αδυναμίας, της ανομίας, που εκπέμπει το Κράτος μας κι ο Πρωθυπουργός του, μαζεύει τα καθάρματα, όπως τα σκατά τις μύγες. Πρέπει να προστατεύσουμε το σπίτι μας, την Πατρίδα. Να προστατεύσουμε κι αυτούς που θέλουν να αφομοιωθούν κι έρχονται με σεβασμό, προσφέροντας την εργατικότητα και την εντιμότητα τους. Στους άλλους να εφαρμόσουμε άτεγκτα το Νόμο, δικούς μας και ξένους. Εμείς πουθενά δεν πήγαμε ως ακρίδες, δεν γεμίσαμε μπουλουκηδόν τις κεντρικές πλατείες της Ν. Υόρκης, της Φρανκφούρτης ή της Μελβούρνης πουλώντας ηρωΐνη. Οι εγκληματίες δεν έχουν χρώμα και φυλή, που να τους προστατεύει από τις συνέπειες των πράξεων τους. Τα καθάρματα είναι απλώς καθάρματα κι έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Ακούστε, αδέρφια. Η πιο μεγάλη αλλαγή στην ποιότητα ζωής των Ελλήνων είναι τζάμπα κι είναι απλή: ασφαλή σπίτια, ασφαλή σύνορα, ασφαλείς δημόσιοι χώροι. Εκεί είναι η Αστυνομία, ο Στρατός, όλα και τα πληρώνουμε. Η συντριβή του παραεμπορίου, η απέλαση των παρανόμων, η εφαρμογή πολιτικής μηδενικής ανοχής, η ανακοπή της ροής λαθρομεταναστών από την Τουρκία και η με κάθε τρόπο καταδίκη και τιμωρία της αν συνεχίσει την δουλεμπορική πολιτική της, θα αλλάξει άρδην την εικόνα στις πόλεις μας.

Κι αν ξοδέψουμε λίγα χρήματα με τον τρόπο που είπα για να γλυτώσουμε τόσες ψυχές και να συντρίψουμε έτσι τον κορμό της εγκληματικότητας που φυτρώνει πάνω στην πρέζα, τότε θα έχουμε κάνει μια αληθινά ανθρωποκεντρική και τολμηρή πολιτική.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, η ηγετική του ομάδα και η πολιτική του αποτελούν ασύμμετρη απειλή για την κοινωνία και την οικονομία. Οι επιλογές τους βλάπτουν σοβαρά την Πατρίδα, τον Λαό, την κοινωνία, όλους μας.

Ακούσατε τον Αντώνη Σαμαρά, τι προτείνει για ν’ αντιμετωπιστεί αυτή η ασύμμετρη απειλή, οι συνέπειες της πολιτικής τους.

Τα «παπαγαλάκια», οι εγκάθετες δημοσιογραφικές μιξοπαρθένες του καθεστώτος και της πολιτικής ορθότητας επιτίθενται σε διατεταγμένη υπηρεσία για πράγματα που άλλα δεν υπάρχουν κι άλλα δεν τον αφορούν. Παίρνουν βέβαια τις δέουσες απαντήσεις αλλά εσείς, αδέρφια, ακούστε την ουσία. Κι η ουσία δεν αφορά πληγωμένες κυρίες του Κολωνακίου, ούτε τα «παντελόνια» κανενός αλλά την χώρα, τον Λαό και την υπεράσπιση τους. Γι’ αυτά μιλάει. Ακούστε και πράξτε. Γιατί όλα αυτά που λέμε χρειάζονται πρωτίστως Ηγέτη. Έχουμε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. δεξιός avatar
  δεξιός 20/09/2010 18:57:05

  επι ΝΔ ποια ήταν η εικόνα του κέντρου της αθήνας?

  • Factorx avatar
   Factorx @ δεξιός 20/09/2010 19:05:25

   Η ίδια και χειρότερη - και τα ίδια και χειρότερα γρεάφαμε και τότε

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Factorx 20/09/2010 19:28:55

    Φάκτορα, δυστυχώς τώρα πια είναι χειρότερη. Πήγαινε βράδυ και περπάτα από την Ομόνοια ως την Ηπείρου. Δεν συζητάω για Μαυρομματαίων, Στουρνάρη ή το Πεδίο του Άρεως. Γκετοποίηση.
    Ανατρωτιέμαι, μήπως τίποτε παληκάρια θέλουν να ρίξουν τις τιμές, ν' αγοράσουν τζάμπα κι ύστερα να "αναπλάσουν" κλπ και να τα οικονομήσουν; Λέω, τώρα, γιατί ή πρόκειται για παντελώς άχρηστους ή πρόκειται για αδίστακτους κερδοσκόπους.
    Συνάδελφος, απηυδυσμένος από την κατάσταση με τους ντίλερ και τις πόρνες το βράδυ, οι πελάτες του ή δεν ερχόντουσαν βράδυ ή του παραπονιόντουσαν, άφησε το ιδιόκτητο γραφείο του σε κάθετη της Πατησίων και νοίκιασε αλλού.

   • anonymous avatar
    anonymous @ Factorx 20/09/2010 20:26:43

    Δε νομίζω ότι είναι θέμα να αγοράσουν φτηνά και να αναπλάσουν. Απλά δε συμφέρει. Αν αγοράσεις με δάνειο και περιμένεις να αναπλάσουν για να πουλήσεις ακριβά τότε θα πτωχεύσεις τουλάχιστον από το περίμενε.

    Κατ' αρχάς η υποβάθμιση του κέντρου ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ μετά το 81 διότι εκεί έμεναν οι ψηφοφόροι της δεξιάς και ήθελε να τους τελειώσει οικονομικά.

    Κατά δεύτερον η νομενκλατούρα αποφάσισε να καταστρέψει αυτές τις γειτονιές και να τις καταστήσει γκέτο, απλά αδιαφορώντας για τους γηγενείς, διότι κάπου πρέπει να πάνε οι λάθρο τους οποίους χρειάζονται για φτηνά μεροκάματα. Άλλωστε τη νομενκλατούρα δεν την ενδιαφέρει η πρέζα μιας και ασχολείται με κόκα.
    Σας θυμίζω το ρυθμιστικό Αθήνας του Σουφλιά, ένα έκτρωμα που έθετε ως στόχο να γίνει η Αθήνα μια πόλη 8 εκ. !!!
    Για όνομα του θεού! Ποιος θα μείνει σε αυτή; Αφού 9 εκ είναι όλοι κι όλοι οι Έλληνες. Η απάντηση ανευρίσκεται στο ότι σχεδιάζουν να φέρουν λάθρο περί τα 10 εκ. ακόμη. Και η ΝΔ στο κόλπο ήταν.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Factorx 20/09/2010 23:18:14

    Νομίζω ότι είναι και τα δύο, δηλαδή από τη μια είναι ανίκανη να αντιμετωπίσουν΄τα υπαρκτά και διεθνή προβλήματα της παράνομης μετανάστευσης και των ναρκωτικών κι από την άλλη κάποιες ομάδες εξουσίας και παραεξουσίας εκμεταλλεύονται την εξαιτίας των προβλημάτων απαξίωση περιοχών κι ύστερα την "εκκαθάριση" τους για να κερδοσκοπήσουν. Το 'δαμε στο έργο στου Ψυρρή και στο Γκάζι. Ψάξτε ποιοί αγόρασαν πάμφθηνα κι απέκτησαν μετά περιουσίες με την ανάπλαση, τις αλλαγές χρήσεις, τις πεζοδρομήσεις κλπ.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ δεξιός 20/09/2010 19:06:28

   Από πού ξεφυτρώνουν όλοι αυτοί οι καινούργιοι δήθεν "δεξιοί", "Νεοδημοκράτες" και λοιπά σχολιαστές;

   • Factorx avatar
    Factorx @ Επώνυμος 20/09/2010 19:15:30

    Ιπποκράτους;

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 20/09/2010 19:35:23

    Εχμμμ, λεπτομέρεια, εγώ δηλώνω ΝΔτης από τις 29 Νοεμβρίου και μετά. Κι αυτό καθαρά λόγω Σαμαρά.

    Πιο πριν ήμουν ανένταχτος.

    Εσύ για εξήγησέ μας ρε Μιχάλ, που βρήκες και παρέα, πώς συνδυάζονται οι αντιφαντικότερες απόψεις υπέρ του Καραμανλή, όταν δεν συμφέρει το Σαμαρά, κατά του Καραμανλή, πάλι όταν δεν συμφέρει το Σαμαρά και, φυσικά, πάντοτε υπέρ του ΠΑΣΟΚ.

    Βρήκες και παρέα τώρα, τυχερούλη, για δες πώς συνδυάζονται μεταξύ τους και ταυτίζονται οι ομοϊδεάτες...

   • michal avatar
    michal @ Επώνυμος 20/09/2010 20:04:07

    E pes to bre agori mou pws eisai opportouna h palios anoiksiatikos. Akou kati, h ND einai to komma ths eu8unhs, tou dutikou prosanatolismou ths xwras kai ths sovarothtas parakata8hkes tou Kwnstantinou Karamanlh. Egw apo to 2007 kai enteu8en den tous exw ksanapshfisei giati stadiaka apempolhse o KK o xontros . Stis eswkommatikes kapoioi pshfisame Samara giati nomizame pws h morfwsh tou, to perasma tou apo thn politikh erhmo, ta keimena tou kai h apousia onomatos 8a ton ekanan enan spoudaio arxhgo.Alla omws tautisthke me tis suntexnies, thn DEH, tous forthgatzhdes, kairoskopika kata ton Varda pshfise na xrewkophsei h xwra. E autos o Samaras einai tou -9% apo to PASOK kai eseis oi 5-6 anentaxtes opportounes pou nomizei h Nea Rhgillhs pws 8a ths xarisoun thne klogikh nikh.

   • michal avatar
    michal @ Επώνυμος 20/09/2010 20:05:48

    E pes to bre agori mou pws eisai opportouna

   • Orestios avatar
    Orestios @ Επώνυμος 20/09/2010 20:06:49

    Βρε, καλώς τα παιδιά από την Ιπποκράτους!
    Αργήσατε

   • michal avatar
    michal @ Επώνυμος 20/09/2010 20:07:31

    Vre vre kalws ton nobelista. Pes mas kai esu pws eisai Neodhmkraths meta tis 29.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Επώνυμος 20/09/2010 20:23:04

    Μιχάλ, θες διαπιστευτήρια?

   • Ρήγας Φερραιος avatar
    Ρήγας Φερραιος @ Επώνυμος 20/09/2010 20:41:14

    ΕΞΩ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Επώνυμος 20/09/2010 23:01:20

    Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Siemens γωνία.

 2. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 20/09/2010 19:14:01

  Zero tolerance ηταν και η πολιτική που εφάρμοσε εναντίον του εγκλήματος
  ο Ρούντολφ Τζουλιάνι ως δήμαρχος της Νέας Υόρκης, η οποία από μέγιστους
  δείκτες εγκληματικότητας κατέληξε να γίνει μία απο τις πιό ασφαλείς μεγαλουπόλεις του κόσμου. Βεβαια, δεν έκοψε την χρηματοδότηση της Αστυνομίας ούτε φυλάκισε τους Αστυνομικούς όταν πυροβόλησαν για αυτοπροστασία η για να
  προστατεύσουν τους πολίτες. Θα ξυπνήσετε καμμία μέρα απο το λήθαργο;

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Ανώνυμος 20/09/2010 19:38:58

   Δες αυτό για τον Τζουλιάνι φίλε ανώνυμε.
   h**p://www.antinews.gr/?p=5580

  • Thabishop avatar
   Thabishop @ Ανώνυμος 22/09/2010 16:25:17

   Όπως είπε και ένας γνωστός ταξιτζής εκ Μάνδρας στην NY:
   Ο Giuliani σταματησε το crime στο New York με το άστε ντουα.

  • Thabishop avatar
   Thabishop @ Ανώνυμος 22/09/2010 16:27:17

   Όπως είπε και ένας γνωστός ταξιτζής εκ Μάνδρας στην NY:
   Ο Giuliani σταματησε το crime στο New York με το άστε ντουα..

 3. δεξιός avatar
  δεξιός 20/09/2010 19:18:23

  το να κάνουμε γκευ παρελάσεις το ξέραμε. το να προστατευσουμε τον εμπορο απο το παραεμπόριο ,στα "τέτοια" μας. κατα τ'αλλα βριζουμε την αλ-σαλέχ και αισθανόμαστε πατριώτες

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ δεξιός 20/09/2010 19:36:13

   Πήγαινε να δεις τα παιδάκια που κάνουν πεζοδρόμιο στο κέντρο ή το μπουλούκι των μαύρων πρεζέμπορων μπροστά στην είσοδο της στοάς του Ειρηνοδικείου να πουλάει μπροστά στα μάτια σου ηρωΐνη και μετά μίλα. Κι εγώ δεν αισθάνομαι πατριώτης, ρε "δεξιέ". Είμαι. Καθάρματα κι απάτριδες είναι όσοι επιτρέπουν αυτή την ασυδοσία, την δυστυχία που σκοτώνει ανθρώπους, εξαθλιώνει οικογένειες, υποβαθμίζει το κέντρο κι ολόκληρες γειτονιές. ΔΕν είναι μόνο που πεθαίνουν Άνθρωποι, είναι που η μπαχαλοποίηση που σέρνει πίσω του το "πολυπολιτισμικό" μπουρδέλο δημιουργεί γκέτο και θα φέρει αληθινό ρατσισμό.

 4. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 20/09/2010 19:19:06

  Τα συγχαρητήρια μου για το άρθρο. Μπράβο.

 5. δεξιός avatar
  δεξιός 20/09/2010 19:19:36

  απο το υποσυνήδητό σου ,που στο εχουν ευνουχίσει τα παρτυ της ΔΑΠ

 6. michal avatar
  michal 20/09/2010 19:20:14

  Pou ksefutrwsan neodhmokrates na amfisvhtoun ton megalo Kwnstantino Karamanlh?

 7. michal avatar
  michal 20/09/2010 19:21:23

  Deksie des se ena allo post tou Epwnumou na anaparagei thn epixeirhmatologia ths Aurianhs, tou Kanaliou 29 kai ths Aristeras gia ton Kwnstantino Karamanlh (den ennow ton mpoulh)

 8. Κάποιος avatar
  Κάποιος 20/09/2010 19:24:12

  Δεν μπουρδελοποίησαν οι μετανάστες την Ελλάδα.
  Είδαν κόκκινο φωτάκι και ξεκλείδωτη την πόρτα και μπήκαν.
  Ας συμμαζεψει λοιπόν πρώτα ο κάθε επίδοξος σωτήρας πολιτικός τα του οίκου του και στην συνέχεια να ξεκαθαρίσει την ήρα από το στάρι στην χώρα μας.
  Διαφορετικά θα ακούμε παχιά λόγια και θα βλέπουμε στην πράξη αυτά που βιώνουμε εδώ και δεκαετίες και ίσως ακόμα χειρότερα στο μέλλον.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κάποιος 20/09/2010 19:40:07

   Αυτά που λέω, όπως κι η εφαρμογή των νόμων είναι απολύτως πρακτικά πράγματα. Άλλοι θέλουν να κρατούν το χέρι του Σομαλού νταβαντζή ή του ζαϊρινού πρεζέμπορα και να τον κατανοήσουν για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και τις γεωπολιτικές περιπέτειες της πατρίδας του. Εγώ θέλω απλώς εφαρμογή των νόμων. Και εύκολο είναι και τζάμπα. Και κυρίως να στερήσουμε τους πελάτες από τους εμπόρους. ΌΛα τ' άλλα είναι τρίχες.
   Ωραία, όλοι οι άλλοι κωλοβαράγανε ή ήταν επιεικώς ανεπαρκείς. Εμείς πρέπει να πατήσουμε το φίδι στο κεφάλι.

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/09/2010 21:12:53

    Συμφωνώ και επαυξάνω ότι οι νόμοι πρέπει να είναι υπεράνω όλων, αλλά δυστυχώς δεν εφαρμόζονται από μόνοι τους.Οταν η εκτελεστική και δικαστική εξουσία νοσεί,
    η βούληση και το όραμα ενός πολιτικού σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα δεν αρκεί από μόνη της για να τ' αλλάξει αυτά.
    Πρώτα πρέπει να γίνει επανίδρυση του κράτους, κάτι που είχε υποσχεθεί ο ΚΚ και ποτέ δεν έγινε, και μετά να αρχίσουν να "τρέχουν" τα πράγματα.
    Μακάρι να βγώ ψεύτης...

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/09/2010 21:34:57

    Θα βγεις και είμαι σίγουρος ότι θα το χαρείς!

  • athamas avatar
   athamas @ Κάποιος 20/09/2010 22:45:26

   Δεν ξέρω πόσων χρόνων είσαι και από πότε κυκλοφορείς στο κέντρο της Αθήνας.
   Μέχρι πάντως το 1995 και ίσως και αργότερα δεν ήταν αυτό το χάλι που γίνεται σήμερα μέρα μεσημέρι στην Πειραιώς και πλ. Ομονοίας να σου πουλάνε την πρέζα και η κλούβα της αστυνομίας στην γωνία Αθηνάς και πλ. Ομόνοιας να αδιαφορεί εντελώς.
   Η Γερανίων δεν ήταν στο χάλι που είναι σήμερα να μην τολμάει μή έγχρωμος να περάσει επειδή παίζει το κεφάλι του κορώνα γράμματα να τον σφάξουν για 10 €.
   Άγιος Παντελεήμονας, Πατησίων απ το Πολυτεχνείο μέχρι Πλ. Αμερικής, πόρνες, νταβατζήδες, βαποράκια, έμποροι, πρεζόνια, μέρα μεσημέρι.
   Γνωστός που μένει Κυψέλη, παλιά μου γειτονιά πριν το 90, δεν τολμάει να κατέβει απ το σπίτι του μετά την δύση επειδή στον δρόμο δέρνονται και σφάζονται οι νταβατζήδες, οι έμποροι, και το κάθε καρυδιάς καρύδι, παρόλο του το αστυνομικό τμήμα είναι στο διπλανό στενό.

   Δουλευόμαστε;

   Και βέβαια από τότε που γέμισε η Ελλάδα, και η Αθήνα κυρίως, λάθρομετανάστες η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς.
   Πως ζούν όλοι αυτοί οι κάθε φυλής και χρώματος που βλέπουμε κάθε μέρα να γυρνοβολάνε στο κατειλλημένο κέντρο της Αθήνας;
   Μήπως εργάζονται και κολλάνε και ένσημα;

   Ας σοβαρευτούμε!

   Ζούν απ' την ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ!
   Απ την πάσης φύσεως παρανομία.

   Και η παρανομία σε μια ευνομούμενη χώρα πρέπει να πατάσσεται αμείλικτα.
   Ειδικά όταν έχει να κάνει με εμπόριο ναρκωτικών που σκοτώνει την νεολαία μας και την μετατρέπει σε αποχαυνεμένα και άβουλα εξαρτημένα μηχανάκια αναζήτησης πρέζας.

   Όποιος γουστάρει να έχει τέτοιες κοινωνικές και ανθρωπιστικές ευαισθησίες ας φιλοξενήσει σπίτι του τους εμπόρους και τους αφρικανούς νταβατζήδες μαζί με τις πόρνες τους.

   Προσωπικά *δεν* διακατέχομαι από κανένα ανθρωπιστικό συναίσθημα για όσους πουλάνε ηρωΐνη, εκπορνεύουν κοριτσάκια ή εμπορεύονται λαθρομετανάστες. Απολύτως από κανένα!

   Και ως πολίτης της χώρας δεν ζητάω, ΑΠΑΙΤΏ! να εφαμοστεί ο νόμος.
   Και όποιος έχει την αρμοδιότητα να εφαρμόσει τον νόμο, είτε δικαστικός, είτε υπουργός, είτε αξιωματικος της αστυνομίας ή του λιμενικού είτε αστυφύλαξας ή λιμενοφύλακας ή όποιος άλλος και δεν το κάνει ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ!

   Γι αυτό τους πληρώνουμε, αυτή είναι η δουλειά τους, και οφείλουν να την κάνουν σωστά.

   Και η πολιτική ηγεσία οφείλει να δώσει την εντολή στα εκτελεστικά της όργανα να εφαρμόσουν τον νόμο παντού στην ελληνική επικράτεια. Και αν θέλεις ενίοτε και την ανοχή σε κάποιες υπερβολές των εκτελεστικών οργάνων. Δεν γίνεται να ζητάς τα ρέστα απ τον αστυνομικό επειδή έκανε βα-βά τον χοντρέμπορο ναρκωτικών ή επειδή ο νταβατζής του αντιστάθηκε τον τσάκισε στο ξύλο. Καλά τούκανε! Έλεος με αυτές τις ευαισθησίες σε τέτοιου είδους εγκλήματα! Να πηγαίνουν τον σστυνομικό κατηγορούμενο επειδή ανταπέδωσε τα πυρά και σκότωσε τον ληστή της τράπεζας! που ακούστηκαν αυτά;

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ athamas 20/09/2010 23:24:51

    Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω μαζί σου περισσότερο.

    Θραξ Αναρμόδιος

 9. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 20/09/2010 19:34:08

  Μόλις είδα στη τηλεόραση πλάνα από κάμερα ψιλικατζίδικου στην Θεσσαλονίκη, με τον ένοπλο δράστη να ληστεύει θρασύτατα μπροστά στη κάμερα, και με καλυμμένο με ψηφιδωτό το πρόσωπό του!!!
  Αυτή πολιτική ορθότητα θα μας φάει. Μα αν επέτρεπαν να φανεί το πρόσωπο του , όλο και κάποιος τηλεθεατής θα τον αναγνώριζε και θα τον μαρτυρούσε στην αστυνομία. Οπότε ένας κακοποιός λιγότερος και η δουλειά της ασυνομίας ευκολότερη. Που κάνω λάθος; Αυτό που καταλαβαίνω εγώ, οι εισαγγελείς, οι νομοθέτες, οι κυβερνώντες τέλος πάντων δεν το καταλαβάινουν; Όλοι πια με το μέρος του θύτη είναι; Όλοι υπέρ των κακοποιών; Ουστ, υποκριτές.

  • Agrofylakas avatar
   Agrofylakas @ Strange Attractor 20/09/2010 21:08:41

   Φίλε Ατρακτορα, συμφωνώ απόλυτα με πολλά από αυτά που είπες και εσύ και ο Φακτορας και ο Επώνυμος (και άλλοι) αλλά χαίρομαι περισσότερο που υπάρχουν άνθρωποι σαν το Φαηλο Κρανιδιώτη που λένε τα πράγματα με το όνομα τους, επωνύμως. Δεν είχα καμία πρόθεση να κάνω ‘απρόκλητη επίθεση’ αλλά η 'πρόκληση' ήρθε από μερικά δικά σου λόγια:

   «Μόλις είδα στη τηλεόραση ….. θρασύτατα μπροστά στη κάμερα, και με καλυμμένο με ψηφιδωτό το πρόσωπό του!!!
   Αυτή πολιτική ορθότητα θα μας φάει. Μα αν επέτρεπαν να φανεί το πρόσωπο του , όλο και κάποιος τηλεθεατής θα τον αναγνώριζε …. Ουστ, υποκριτές».
   Ξερώ ότι θα μου πεις ότι αυτά που έκανα copy paste τα παρουσιάζω out of context, και συμφωνω, δημιουργούν άδικες εντυπώσεις. Οι εντυπώσεις όμως και τα ερωτηματικά μένουν.
   Λέγοντας λοιπόν προκαταβολικά ότι δεν αμφισβητώ στο ελάχιστο την καλή προαίρεση και φιλοπατρία κανενός θα συνιστούσα σε εύλογο χρόνο να γίνει μια συζήτηση πάνω στα υπέρ και κατά της ανωνυμίας σε αυτό το χώρο, και ίσως πεισθώ και εγώ για την σκοπιμότητα αυτής της πρακτικής. Όπως θα θυμάσαι είπα και εγώ Κανά δυο κουβέντες στο συνέδριο για το παράλογο της διαχείρισης της ψήφου των αποδήμων και της εύκολης απόδοσης ιθαγένειας, λέγοντας τα πράγματα με το όνομα τους, πράγματα για τα οποία έχω ισχυρή γνώμη και θέλω να τα υπερασπίζομαι και προωθώ σε κάθε ευκαιρία, αλλά μετά την ομοβροντία κατηγοριών που δέχθηκα εδώ ότι πασχίζω να ‘προωθήσω την πραμάτεια μου’ αναρωτιέμαι αν και εγώ είμαι καταπιεσμένη μειονότητα στον ‘τόπο μου’ γιατί θέλω να λέω την γνώμη μου επώνυμα.

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Agrofylakas 20/09/2010 22:15:25

    Η συζήτηση περί ανωνυμίας-επωνυμίας στο ιντερνετ είναι παλιά όσο και το ίντερνετ. Τι θα κερδίσουμε αν την ξανακάνουμε δεν ξέρω. Είμαι αρχαίος χρήστης του διαδικτύου, λόγω και εργασίας, και την έχω δει δεκάδες φορές να γίνεται, κι εδώ και έξω.

    Η κοινότητα των χρηστών του ίντερνετ (αν υπάρχει τέτοια κοινότητα τέλοσπάντων), κλίνει υπέρ της ανωνυμίας. Τα τελευταία χρόνια, με την εμφάνιση του facebook και των παρομοίων, η τάση αυτή άλλαξε ως ένα βαθμό, αλλά μόνο στις συγκεκριμένες εφαρμογές, δηλαδή facebook, twitter κλπ.

    Στα blogs, chat και παρόμοια η πλειοψηφία προκρίνει μάλλον ανωνυμία.

    Αν όμως κάποιος έχει λόγο να εμφανίζεται επώνυμα, ή δεν έχει λόγο να εμφανίζεται ανώνυμα, τότε θεωρώ ότι και κανείς άλλος δεν έχει λόγο να διαφωνήσει με την επιλογή αυτή. Δική του είναι, αυτόν αφορά.

    Σε mailing lists και newsrooms επαγγελματιών (πχ προγραμματιστών) συνήθως είναι όλοι με το ονοματεπώνυμό τους. Κι εγώ το ίδιο. Είναι κάτι σαν παράδοση δικτυακή αυτό. Αλλά σε blogs, chat και τα παρόμοια, σπανίως το συναντάς.

    Θραξ Αναρμόδιος


    ΥΓ. facebook, twitter κλπ. Η χαρά των υπηρεσιών πληροφοριών. Ο καθένας πάει και φακελώνεται από μόνος του. Με φωτογραφίες, με πλήρες δίκτυο κοινωνικό, ποιοι είναι οι φίλοι, τα αδέρφια και οι μάνα του, τι διαβάζει, τι ακούει, τι ψωνίζει, τι πιστεύει. Πλήρες καταναλωτικό και ιδεολογικό profile. Τζάμπα εντελώς. Αν μου το λέγαν πριν μερικά χρόνια ότι θα γινόταν έτσι, δεν θα το πίστευα με τίποτε.

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Agrofylakas 20/09/2010 22:17:53

    Και τώρα που το ξανασκέφτομαι, αν πας στο CodeProject (h**p://www.codeproject.com) θα δεις πως από τα 7 εκατομμύρια προγραμματιστές εγγεγραμμένα μέλη, ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάχτυλα, χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους στοιχεία.

    Θραξ Αναρμόδιος

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Agrofylakas 20/09/2010 23:02:14

    Ναι, αλλά άντε πες τα αυτά στη λεγόμενη "Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων" -που έχει μεταβληθεί σε Αρχή Προστασίας της... Υπόληψης Εγκληματιών- ή στους σαλονάτους ψευτοαριστερούς του Κουβέλη, και να δεις για πότε θα σου κολλήσουν τη ρετσινιά του "μπιγκμπραδερικού φασίστα" που δεν σέβεσαι το... ύψιστο δικαίωμα της "ανωνυμίας στην παραβατική συμπεριφορά"!

   • Misha avatar
    Misha @ Agrofylakas 20/09/2010 23:48:36

    Θράκα

    Επιβεβαιώνεις την εντύπωση που είχα εξ αρχής για σένα.Δλδ πως είσαι ένας έμπειρος και έξυπνος χρηστης του διαδικτυου.
    Συμφωνώ απολύτως μαζί σου και προτρέπω τους συν-χρηστες να συμμορφωθούν προς τις κατευθυντήριες γραμμές της τοποθέτησης σου.
    Η παγκόσμια χούντα που οικοδομείται ταχύτατα θα είαι ηλεκτρονική.Το ίδιο και οι μπάτσοι της.

 10. athamas avatar
  athamas 20/09/2010 19:38:15

  Για μια ακόμα φορά απλά άψογος!

  Έτσι έχουν τα πράγματα και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστούν.
  Οι πάσχοντες εξαρτημένοι από κάθε είδους ουσίες χρήζουν *δωρεάν* ιατροφαρμακευτικής περίθαλψής και θεραπείας.

  Όσοι για να κονομήσουν δημιουργούν πάσχοντες εξαρτημένους ανθρώπους να σαπίσουν στις φυλακές και να πάν από εκεί πούρθαν.

  Το ερώτημα είναι όμως αμείλικτο:

  Ποιός;

  Ποιός έχει το πολιτικό σθένος και για να το πω λαϊκά ποιός τάχει τόσο βαριά όσο χρειάζεται για να ξεβρωμίσει τον τόπο;

  Γιατί μόνο ο ηγέτης δεν αρκεί.
  Χρειάζονται και οι εκτελεστές των εντολών του.
  Και τέτοιοι «εκτελεστές» που να μην υπολογίζουν κανέναν και τίποτε παρά μόνον την νομιμότητα και να εφαρμόζουν τον νόμο και την πολιτική του ηγέτη δεν βλέπω διαθέσιμους.
  Δυστυχώς όλα προσμετρώνται με κριτήριο το επονομαζόμενο «πολιτικό κόστος».
  Και το πολιτικό κόστος το δημιουργούν κατά παραγγελίαν και κατά πως τους συμφέρει την κάθε φορά οι καλοπληρωμένοι και καλοβολεμένοι ψευτοαριστερίζοντες διεθνιστούληδες της Κολωνακιώτικης ελίτ μέσα απ τα ελεγχόμενα μέσα παραπληροφόρησης και αποβλάκωσης.

  Ποιός λοιπόν μπορεί να τους γράψει όλους αυτούς εκεί ακριβώς που τους αρμόζει και να εφαρμόσει ότι τίποτε ναζιστικές μεθόδους - για όνομα του Θεού! - απλά τον ΝΟΜΟ!

  Να εφαρμόσει τον νόμο σε μια χώρα που έχει καταντήσει ένα απέραντο παράνομο και ανεξέλεγκτο πορνείο!

  Έναν τέτοιον «εκτελεστή» χρειαζόμαστε.

  Χτές! γιατί σήμερα είναι ήδη πολύ αργά.

  Μας πήραν φαλάγγι και καταντήσαμε ξένοι στην πατρίδα μας.
  Γιατί τι άλλο είσαι όταν δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις σε όλη την επικράτεια της χώρας σου όποια ώρα θέλεις και όταν δεν μπορείς να κατοικήσεις στην συνοικία που μεγάλωσες επειδή συμβαίνει να είσαι Έλληνας;

  Ξένος!

  Εκεί μας κατάντησαν οι διάφοροι «προοδευτικοί» ανθέλληνες που σε άλλες εποχές θα τους χτίζαμε στις εκκλησίες να ψοφήσουν απ την πείνα και την δίψα και σήμερα τους τρώμε πρώτη μούρη στο γυαλί και μας πουλάνε και «ανωτερότητα».

  Δεν πάει παρακάτω!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ athamas 20/09/2010 19:41:44

   Αντώνης.

   • athamas avatar
    athamas @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/09/2010 19:50:47

    Πιστεύουμε.

    Και - *κυρίως* - ψηφίζουμε!
    ..για να κάνουμε εμείς αυτό που μας αναλογεί.

    Αναμένουμε.

    Ελπίζουμε να *μην* μας διαψεύσει.

 11. Enzo avatar
  Enzo 20/09/2010 19:46:37

  αυριο απο οτι μου λενε θα γινει η μεγαλη μαχη στο κεντρο.
  ετοιμαζονται να ερθουν απο επαρχια χιλιαδες φορτηγα και φορτηγατζηδες.
  πανε φουλ για βουλη αυτοι αυριο και δεν θα σταματιωνται με τιποτα

 12. nic avatar
  nic 20/09/2010 19:50:52

  Εξοχο αρθρο, σωστη εικονα της παλαι ποτε ομορφης Αθηνας μας, ευστοχες προτασεις στα προβληματα της που ο Θεος να βαλει το χερι του μας οδηγουν ντουγρου σε εξαιρετικα ακραιες καταστασεις.Με την εξουσια απλο παρατηρητη - στην καλη εκδοχη του πραγματος...Σε δηλωση του σημερα ο κυριος Παπουτσης για την εγκληματικοτητα στο κεντρο εστιασε το προβλημα στην προστασια των δικαιωματων των περιθωριακων!Και δυστυχως ολες οι δηλωσεις ολων των αρμοδιων με το θεμα εχουν καπως ετσι.Ο κοσμος ολος καιγεται κι αυτοι ασχολουνται μηπως ειναι στραβο το χτενι...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ nic 20/09/2010 20:03:22

   Nic, και λοιποί φίλοι, για φανταστείτε μπουλούκια Ελλήνων, στις 10 το βράδυ να πουλάνε κάθε βράδυ ηρωΐνη στην κεντρικότερη πλατεία του Βερολίνου, του Λονδίνου, του Παρισιού, της Νέας Υόρκης καισε πολλές περιπτώσεις και σε ανήλικα κοριτσάκια κι αγοράκια, τα οποία πριν έκαναν πεζοδρόμιο στις πιο κεντρικές λεωφόρους και δρόμους των δυτικών αυτών πόλεων για να εξοικονομήσουν το αντίτιμο της δόσης της πρέζας τους.
   Οι περιθωριακοί βεβαίως κι έχουν δικαιώματα. Έχουν οι άστεγοι, οι ψυχικά ασθενείς που περιφέρονται ρακένδυτοι, όχι οι νταβαντζήδες και οι πρεζέμποροι. Αυτοί έχουν μόνο τα δικαιώματα που έχουν όλοι οι κατηγορούμενοι για κακουργηματικές πράξεις, αφού συλληφθούν.

   • Vassilis avatar
    Vassilis @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/09/2010 20:11:50

    Ποιο βράδυ? 12 το μεσημέρι στο πεζοδρόμιο του ΟΑΕΔ στην
    Ομόνοια. Μπουλούκι μεταναστών περιμένει σε σχηματισμό "πηγαδάκι". Ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο ένας με βέσπα - Τον περικυκλώνουν - Τους μοιράζει "το φορτίο" - Φεύγει σε χρόνο μηδέν. (Χωρίς κράνος βέβαια - και δεν εννοώ περί ΚΟΚ...).

    Το είδα ζωντανά πριν λίγο καιρό ανεβαίνοντας προς μετρό.

 13. dimitris hamenos avatar
  dimitris hamenos 20/09/2010 20:07:35

  Μπραβο κυριε Κρανιδιωτη, ελπιζω οι αποψεις σας αυτες καποια στιγμη να αποτελεσουν επισημη γραμμη της ΝΔ. Ελπιζω οι φιλοι συνσχολιαστες να δεχονται στην παρεα τους καποιον που δεν ειναι οπαδος της ΝΔ αλλα παλιος αναγνωστης του Αντι.

  • Vassilis avatar
   Vassilis @ dimitris hamenos 20/09/2010 20:08:08

   +1000

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ dimitris hamenos 20/09/2010 20:58:09

   Δεν είναι όλοι οπαδοί της ΝΔ εδώ φίλτατε. Υπαρχουμε και εμείς οι άλλοι. Μην αγχώνεσαι.

 14. Vassilis avatar
  Vassilis 20/09/2010 20:07:46

  Σχετικά με αυτό το θέμα των αδειών - με το φτωχό μου το μυαλό λέω - δεν θα ήταν λογική κίνηση ο υπολογισμός της αναπόσβεστης αξίας κάθε άδειας με βάση συντελεστές ετήσιας απόσβεσης και μια περίοδος όπου δεν θα επιτρεπόταν η αγοραπωλησία αδειών ? (το 2ο είναι λίγο σκληρό αλλά για να μπορεί να γίνει η απόσβεση)

  Λεω..Μήπως....

 15. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 20/09/2010 20:14:58

  Kαλα ειναι ολα αυτα αλλα ειναι αμφιβολο κατα ποσο θα πραγματοποιηθουν.
  Καθε προσπαθεια επιβολης της ταξης θα προσκρουσει σε εμπεδωμενες καταστασεις που εχουν μεγαλη στηριξη.Ειναι ετοιμος ο Σαμαρας να συγκρουσθει με τις συμμοριες των αναρχικων και αντιεξουσιαστων.Αμφιβαλλω.Τα γλυκα ματια προς την αριστερα που κανει συνεχιζοντας την πολιτικη Καραμανλη δεν επιτρεπουν αισιοδοξια.Γιατι δεν πρεπει να υπαρχουν αυταπατες : το ζητημα δεν ειναι μνο του Παπανδρεου ή του ΠΑΣΟΚ.Καθε προσπαθεια περιορισμου της μεταναστευσης σημαινει αμεση συγκρουση με την αριστερα εκτος απο το ΠΑΣΟΚ.
  Ο συσχετισμος των πολιτικων δυναμεων στην Ελλαδα οδηγει στην καταρρευση της.

 16. Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
  Πλούταρχος Λευκαδίτης 20/09/2010 20:15:50

  Φαήλε,
  για ακόμα μία φορά έγραψες...!
  Αισθάνομαι όμως τόσο απογοητευμένος από το βαθύ κώμα στο οποίο βρίσκεται η ελληνική κοινωνία, που αφήνεται να την παρασύρουν κάτι τυπάκια, τους κοντορεβυθούληδες της δημοσιογραφίας (http://www.tanea.gr/default.asp?pid=12&ct=8&artID=4594954) όπως τους αποκαλώ εγώ... Δυστυχώς, είναι τέτοιος ο πόλεμος και η λάσπη που δέχεται ο Σαμαράς από τους παπαγάλους και από το σύστημα των τρισάθλιων οδαλισκών που πολύ φοβάμαι ότι θα φάμε στη μάπα τον Τζέφρη για τουλάχιστο όλη την τετραετία... Δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος ότι κάτι πρόκειται να αλλάξει... Δυστυχώς...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Πλούταρχος Λευκαδίτης 20/09/2010 20:44:44

   Πλούταρχε,

   Μην τους υπερεκτιμάς. Βρίσκονται σε καθοδική πορεία. Ότι υποστήριξαν πήγε άπατο. Δες Βενιζέλο, Ντόρα.
   Έχει αρχίσει πλέον η λάσπη τους να λειτουργεί αντίστροφα. Δηλαδή όλο και πιο πολύ κόσμος όταν βλέπει τα παρακμιακά ΜΜΕ να υπερπροβάλλουν κάσπιοιον, "κουμπώνεται" κι όταν βλέπει να επιτίθενται με εμμονή και χυδαιότητα σε κάποιον, αρχίζει να τον ακούει πιο προσεκτικά.
   Το βρώμικο επικοινωνιακό θερμοκήπιο της μεταπολίτευσης ράγισε.
   Και μην ξεχνάτε, υπάρχει πλέον το Διαδίκτυο. Εδώ, στο στέκι του τρελλοφάκτορα, δεν κάνει κουμάντο κανένας εργολάβος - προμηθεύτής. Είναι ο λόγος μας ενάντια στο λόγο τους. Ήδη το Antinews το διαβάζουν περισσότεροι απ' όσους διαβάζουν πολλές από τις γνωστές εφημερίδες κι έχουν και δυνατότητα σμφίδρομης επικοινωνίας.
   Να είσαι αισιόδοξος κι επιθετικός!

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/09/2010 20:47:26

    Κάθοδο θεωρείς εσύ αυτό;


    h**p://mitsosms.blogspot.com/2010/09/15.html

   • Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
    Πλούταρχος Λευκαδίτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/09/2010 21:04:09

    Σήμερα το πρωί, διαβάζοντας το συγκεκριμένο "δημοσιογράφο" και τις ανοησίες του περί αξιοκρατίας, δε μπόρεσα να κρατηθώ και του υπενθύμισα με έμμεσο και κομψό τρόπο για κάποιον δημοσιογράφο (;) που κάποτε είχε γράψει ένα - Θεός να το κάνει - μυθιστόρημα, το οποίο εν συνεχεία έγινε - εντελώς αξιοκρατικά - σειρά στην κρατική τηλεόρααση... Εννοείται ότι η δημοκρατική "λαιμητόμος" έκοψε το σχόλιο...
    Αγαπητέ Μήτσο, εάν εσύ θεωρείς αποκλιμάκωση των περιθωρίων (ήτοι spreads) την πτώση τους λίγο παραπάνω από τα 800 σημεία βάσης, σου συνιστώ να γυρίσεις από την άλλη πλευρά, για να συνεχίσεις τη σοσιαλιστική σου ονείρωξη...

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/09/2010 21:21:02

    Πλούταρχε, είναι μία εξέλιξη. Εδώ τις προάλλες μειώθηκαν τα επιτόκια της Αργεντινής κατά 100 μονάδες και έγινε θέμα. Πτώση κατά 200 μονάδες νομίζεις ότι δεν είναι υπόθεση; Και μιλάμε για τον πρώτο χρόνο μόνο. Περαιτέρω μείωση προβλέπεται για τα επόμενα.

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/09/2010 21:42:04

    Γι'αυτό κολοτρίβεσαι εδώ μέσα mitsosms? Μπας και από 6000 οι επισκέψεις γίνουν 6500?

 17. Θοδωρής Λακεδαίμων avatar
  Θοδωρής Λακεδαίμων 20/09/2010 20:20:10

  Φαήλο,εύγε και πάλι.Επίκαιρος,οξύς και αληθινός.
  Ειναι απλά τα πράγματα. Πολιτική βούληση απαιτείται για να λυθεί το μείζον θέμα που αναλύεις.Ο Αντώνης χάραξε το δρόμο στη ΔΕΘ και έδειξε τη...ΡΟΔΟ,το "σύστημα" ζαλίστηκε και πλέον αναμένει το....."πήδημα".Υπομονή αδέρφια,ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Θοδωρής Λακεδαίμων 20/09/2010 20:57:29

   Θοδωρή Λακεδαιμόνιε,
   σου αφιερώνω το δόγμα του καλύτερου στρατηγού ιππικού του Ναπολέοντα: "Επίθεση, επίθεση, πάντα επίθεση!".

 18. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 20/09/2010 20:40:10

  @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης....1) η θλιβερή εικόνα που παρουσιάζεται στο κείμενό σας για το κέντρο της Αθήνας, υπάρχει δυστυχώς εδώ και αρκετά χρόνια.
  Προσωπικά, πριν την κατασκευή του μέτρο στην Ομόνοια, έχω ζητήσει επιτακτικά από αστυνομικούς να επέμβουν για τους ναρκομανείς που κοντά στην έξοδο του τότε ηλεκτρικού επί της Πανεπιστημίου, έκαναν σε δημόσια θέα και ανενόχλητοι χρήση σκληρών ναρκωτικών ουσιών αδιαφορώντας για όσους περνούσαν από το πολυσύχναστο εκείνο σημείο(και μιλάω για 15-20 περίπου χρόνια πριν, όταν δεν είχαν έρθει οι μετανάστες από Ασία και Αφρική)....και αυτοί τότε οι αστυνομικοί αδιαφόρησαν πλήρως λέγοντάς μου "και να τους μαζέψουμε τώρα, θα έρθουν ξανά αύριο να βαρέσουν ένεση".
  2) Προγράμματα υποκατάστατων ναρκωτικών (π.χ μεθαδόνη) υπάρχουν αλλά είναι λίγα....στις λίστες αναμονής υπάρχουν χιλιάδες ναρκομανείς. Όσα όμως τέτοια προγράμματα κάνουμε(ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ)ως Πολιτεία,το πρόβλημα θα οξύνεται αντί να μειώνεται, όσο θα κινούνται ανενόχλητοι κυριολεκτικά έξω από μονάδες ΟΚΑΝΑ, νοσοκομεία,θεραπευτικές κοινότητες κτλ (όπως γίνεται δυστυχώς τώρα εδώ και χρόνια) τα "βαποράκια" και οι έμποροι ναρκωτικών, και διακινούν ναρκωτικά.
  Και αυτό γιατί τα συμφέροντα των εμπόρων ναρκωτικών είναι τεράστια και πιέζουν ποικιλοτρόπως τους ναρκομανείς που προσπαθούν να ξεφύγουν από αυτό τον εφιάλτη(απειλές,δωρεάν δόσεις για να γλυκαθούν και να ξανακυλίσουν στα ναρκωτικά κτλ).

  @ δεξιός και michal...μην ασχολείστε με τον Επώνυμο....έχει την τάση να απαξιώνει κάθε διαφορετική άποψη.....

  • michal avatar
   michal @ δαιμονάκι 20/09/2010 20:42:50

   Oxi flle mou, o opportunismos twn opsimwn deksiwn (prwn Papa8emelikwn, Pasokwn kai oswn nomizoun pws 8a kanoun thn ND ena LAOS 2 h anti-Patriwtiko PASOK) 8elei to ksebrakwma tou.

   • Orestios avatar
    Orestios @ michal 20/09/2010 20:53:19

    Καινούργιο είναι αυτό με τον οπορτουνισμό?
    Άλλος λέει να κάνει την κρίση ευκαιρία δηλαδή ομολογεί την οπορτουνιστική του διάθεση.
    Βρε τί πάθαμε με τα Ντορο Πασόκια.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ δαιμονάκι 20/09/2010 20:55:09

   δαιμονάκι,
   το πρόβλημα έχει προϊστορία αλλά πλέον χειροτερεύει δραματικά.
   Δουλεύω στο κέντρο. Περνώ συνεχώς από την Ομόνοια και τα πέριξ. Τα βράδυα και πάντα τα Σάββατα, πηγαίνω και παόρνω τις εφημερίδες της επομένης. Κι όποτε πηγαίνω από Πλάκα Κορυδαλλό κι αντιστρόφως, ανεβοκατεβαίνω την Πειραιώς και περνώ από την Ομόνοια. Τα παιδάκια που αναφέρω, τα είδα. Το κοπάδι των μαύρων το βλέπω συνέχεια να παίρνει λεφτά και να δίνει την πρέζα. Μιλούσα σήμερα με συνάδελφο που έχει το γεαφείο του στην Μαυρομματαίων και μου περιέγραφε την δραματική επιδείνωση της κατάστασης στην περιοχή και την εξαθλίωση του Πεδίου του Άρεως.
   Φυσικά και είναι ισχυρά τα συμφέροντα των εμπόρων ναρκωτικών αλλά αν ως κράτος δεν μπορούμε να τα βάλουμε με αυτούς, τότε τι θα κάνουμε π.χ. με τον τούρκικο επεκτατισμό. Να πάμε τότε να πνιγούμε.
   Οι θεραπευτικές κοινότητες και τα με το σταγονόμετρο προγράμματα μεθαδόνης κλπ, ίσα που ξύνουν με το νύχι την επιφάνεια.
   Χρειάζεται μαζική και τολμηρή πολιτική ΤΩΡΑ με συμμετοχή ΟΛΟΥ του συστήματος υγείας. Μόνο έτσι θα πάρεις τα παιδιά από τους δρόμους και την παρανομία, θ' ανακουφίσεις χιλιάδες οικογένειες και θα τσακίσεις την ζήτηση, λειώνοντας παράλληλα με καταστολή τους εμπόρους.

 19. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 20/09/2010 20:51:17

  Mπράβο Φαήλε!

 20. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 20/09/2010 20:57:42

  και κάτι ακόμα....πολλοί εδώ μέσα προφανώς είτε έχουν ισχνή μνήμη, είτε κάνουν ότι έχουν ισχνή μνήμη, είτε δεν είχαν περπατήσει παλιότερα στην Αθήνα.....από το 1990 σε καθημερινή βάση και για αρκετά χρόνια, επειδή σπούδαζα στο ΤΕΙ Πειραιά, περνούσα από Ομόνοια,Πλατεία Κουμουνδούρου,Μενάνδρου,Σωκράτους,Ευριπίδου,Πειραιώς κτλ (κυρίως απογευματινές και βραδυνές ώρες κατά την επιστροφή μου από το ΤΕΙ).....η Αθήνα και τότε δεν ήταν καθαρή,είχε αστέγους και εγκληματικότητα.....να ξεχάσω που όπως έφτανα (κυρίως τον χειμώνα που σκοτεινιάζει νωρίς) στο τέρμα στην Πλατεία Κουμουνδούρου με το 852 (ή 851 δεν θυμάμαι) από την σχολή μου, για να φτάσω στον ηλεκτρικό του Θησείου έπρεπε να διασχίσω μια μάλλον μικρή διαδρομή όπου συναντούσες ναρκομανείς,τραβεστί,πόρνες, νταβατζήδες με στιλέτα κτλ.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ δαιμονάκι 20/09/2010 21:01:55

   Καλά, εσύ είσαι λάβρος εναντίον των καπνιστών!!! σε άλλη ανάρτηση, αλλά εδώ το παίζεις "δε βαριέσαι, πάντα είχαμε εγκληματικότητα;" Δυο μέτρα και δυο σταθμά ή απλά τζερτζελές να γίνεται;

  • anonymous avatar
   anonymous @ δαιμονάκι 20/09/2010 21:07:45

   Ναι υπήρχαν αυτά αλλά σε πολύ μικρή έκταση και δε σε πείραζαν. Τώρα σκοτώνουν.

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ δαιμονάκι 20/09/2010 22:24:23

   Αλήθεια, η κυρία Μπακογιάννη διετέλεσε Δήμαρχος Αθηναίων? Συνεισέφερε κάτι απειροελάχιστο στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος της πόλης?

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ (A)θανάσης 20/09/2010 22:27:24

    Η αποχώρηση της από τη δημαρχία συνεισέφερε τα μέγιστα...

 21. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 20/09/2010 21:06:36

  @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης....το πρόβλημα εγκληματικότητας και παραβατικής συμπεριφοράς στο κέντρο της Αθήνας έχει χειροτερεύσει εδώ και χρόνια...δεν είναι σημερινό φαινόμενο....όσο αφορά την μάστιγα των ναρκωτικών για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά - τουλάχιστον σε σημαντικό βαθμό - χρειάζεται σαφή ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ από την κυβέρνηση, ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ από τα υπόλοιπα κόμματα και οργανωμένο,αξιόπιστο,σοβαρό, πανεθνικό ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ που θα τηρηθεί απερέγκλιτα και θα καλύπτει τα επόμενα 10-20 χρόνια (το οποίο μάλιστα και θα επικαιροποιείται, ανάλογα τις κοινωνικές εξελίξεις)....δεν χρειάζεται αποσπασματική πολιτική που μάλιστα θα αλλάζει ανάλογα με τον υπουργό ή το κόμμα που κυβερνά.....

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ δαιμονάκι 20/09/2010 21:59:39

   Δεν χρειάζεται "διακομματική συναίνεση". Χρειάζεται ηγεσία που με αποφασιστικότητα θα εφαρμόσει τον νόμο και μερικές ρηξικέλευθες πρωτοβουλίες. Η ηγεσία αυτή υπάρχει. Την άκουσες το Σαββατοκύριακο στην ΔΕΘ και θα έρθει η ώρα της. Ο Λαός θ' ακολουθήσει και τότε θα συρθούν και τ' άλλα κόμματα, που στην αρχή θα κάμουν, όπως πάντα λαϊκισμό "προοδευτικότητας". Οι μανούλες πάντως θ' ανάβουν κεράκι κάθε βράδυ να 'χει ο Θεός καλά αυτόν που γλύτωσε τα παιδάκια τους από τον θάνατο από υπερβολική δόση, την φυλακή, τις αρρώστιες. Κάτι μου λέει πως θα τον λένε Αντώνη...

 22. popolaros avatar
  popolaros 20/09/2010 21:08:07

  Σωστός ο Φαήλος και να σε διαβάζουμε συχνότερα.
  Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα μας είναι οργανωμένος εποικισμός.
  Τους ξένους δάκτυλους τους ξέρουμε πολύ καλά.
  Όπως και τους ντόπιους αλητήριους.
  Αντώνη άντε βάλε μπρός τις μηχανές να φύγει ο 'ιπτάμενος πρωθυπουργός' και δεν θέλω να ακούω ΟΧΙ, στις πρόωρες.
  Ούτε περιδινήσεις και τέτοια.
  Εκλογές άμεσα.

 23. Θάνος avatar
  Θάνος 20/09/2010 21:12:47

  Eπιτέλους μια απο τις ελάχιστες φωνές που έχουν το θάρρος να πουν τα πράγματα με το όνομα τους.

  Πάντως πιστεύω ότι είναι παρα πολύ δύσκολη η λύση του προβλήματος γιατί είναι και πάρα πολλά τα χρήματα πολλά δις το χρόνο, και όπως έχει διδάξει η ιστορία ένα σεβαστο ποσοστό απο το μαύρο χρήμα πηγαίνει σε τσέπες κρατικών λειτουργών ώστε να μην είναι στο σημείο που πρέπει την ώρα που πρέπει.
  Η μηδενική ανοχή είναι η μόνη λύση αλλά πως θα την εφαρμόσεις με τον μισό μηχανισμό λαδωμένο χοντρα;

 24. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 20/09/2010 21:16:20

  @ Strange Attractor.....το ότι υπάρχει εγκληματικότητα - και μάλιστα μεγάλη - είναι δυστυχώς μια πραγματικότητα.....ποτέ δεν είπα, ούτε έγραψα "δεν βαριέσαι" ή να μην λάβουμε μέτρα κατά της εγκληματικότητας (ΟΧΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ).
  Ασφαλώς πρέπει να ληφθούν σοβαρά και αξιόπιστα μέτρα για την μείωση της εγκληματικότητας. Αν διαβάσεις την προηγούμενη ανάρτησή μου θα δεις τι προτείνω για τα ναρκωτικά.
  Ασφαλώς και για να πολεμήσεις το έγκλημα - και κυρίως το οργανωμένο - πρέπει να έχεις επαγγελματική αστυνομία (όχι αστυνομικούς που νομίζουν ότι είναι απλοί δημόσιοι υπάλληλοι), πλήρως εξοπλισμένοι με υψηλή τεχνολογία, η οποία μάλιστα συνέχεια θα εκπαιδεύεται.....και να έχεις ως κράτος ΣΑΦΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ, πανεθνικό ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ κατά της εγκληματικότητας, και να κάνεις ότι περνά από το χέρι σου για την ασφάλεια όχι μόνο των πολιτών αλλά και όσων διαμένουν στην Ελλάδα.

  Υ.Γ : Nα τονίσω εδώ ότι τους ναρκομανείς τους θεωρώ άτομα με ανάγκη για φροντίδα και υποστήριξη(ιατρική και ψυχολογική) και όχι εγκληματίες.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ δαιμονάκι 20/09/2010 21:24:38

   Γενικά έχεις δίκιο, αλλά πως και πότε μπορούν να γίνουν όλα αυτά στην Ελλάδα; Άν πνιγείς κα μετά λίγο βοηθά το σωσίβιο.
   Όσο για τους ναρκομανείς, ωραία η φιλεύσπλαχνη στάση απέναντί τους, μέχρι να σου ριχτούν με το μαχαίρι στο λαιμό για 1 ευρώ. Τότε να δω πόση φροντίδα και υποστήριξη θα τους δώσεις (ή οποιοσδήποτε άλλος).

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ δαιμονάκι 20/09/2010 21:34:21

   Ασε τις περιστροφές Δαιμονάκι, μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις, ο Φαήλος υπήρξε σαφής.
   Έχουμε υπερπροσφορά δικών μας εξαρτημένων, παραβατικών κ.α. και δεν μπορούμε να διαχειριστούμε και την ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΗ, η οποία έχει στόχο να μας διαλύσει.
   Δεν κυκλοφορείς μόνο εσύ στην Αθήνα ξέρεις.
   Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί απότομα τα τελευταία πέντε έξι χρόνια και η βασική αιτία είναι ο λαθρομεταναστευτικός πληθυσμός που προστίθεται συνεχώς.

 25. eleos avatar
  eleos 20/09/2010 21:16:44

  Η πικρή αλήθεια είναι ότι αφού παραπλάνησε τον ελληνικό λαό προεκλογικά και αφού διέσυραν τον Καραμανλή επειδή ήταν εμπόδιο στα σχέδιά τους , οδηγούν την υπνωτισμένη ΕΛΛΑΔΑ στην καταστροφή , τα περιθώρια αντίδρασης λιγοστεύουν, οι Έλληνες μέσα σε γενικευμένη ανασφάλεια δεν γνωρίζουν πως να αντιδράσουν , στην επαρχία οι πολίτες αποθηκεύουν τρόφιμα, χωρίς να φαίνεται ΑΜΕΣΑ δυνατότητα εξόδου από αυτήν την κατάσταση. Οι απορίες μου α) με ποιους μηχανισμούς είναι δυνατόν να ελέγχονται απόλυτα τα ΜΜΕ σε αυτό τον βαθμό, β)πως είναι εφικτό ο Σαμαράς να καταφέρει ουσιαστική ανατροπή της ΚΑΤΟΧΗΣ στις εκλογές εαν δεν υπάρξει παράθυρο επικοινωνίας με τους πολίτες.
  Υ.Γ. Η υποστήριξη της πολιτικής του Καραμανλή μπορεί να βοηθήσει σε αυτό δεδομένου της καθημερινής επιβεβαίωσης της θητείας του παρά τα αναγνωρισμένα από τον ίδιο σφάλματα κυρίως επιλογής συνεργατών;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ eleos 20/09/2010 22:01:28

   Εδώ που γράφεις είναι ένα ορθάνοιχτο και καθαρό παράθυρο επικοινωνίας.

 26. Nίκος Θ. avatar
  Nίκος Θ. 20/09/2010 21:19:39

  Φαήλο, δίνεις ανάγλυφα την εικόνα της παρακμής. Κι εμείς τη ζούμε σχεδόν κάθημερινά. Η παρέα του Μνημονίου, αποτελεί πράγματι ασύμμετρη απειλή για την Ελλάδα μας. Μπράβο για τη γλαφυρότητά σου.

 27. Costaw avatar
  Costaw 20/09/2010 21:24:42

  Το κείμενο του Φαήλου Κρανιδιώτη είναι επίκαιρο. Το πρόβλημα όμως, είναι παλιό, απλά τώρα έχει διογκωθεί. Οι ταρίφες της πορνείας λόγω της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε ο «ΓΑΠ-λεφτά υπάρχουν», έχουν πέσει στα δέκα ευρώ... και κατεβαίνει... Σε λίγο θα γίνουμε Ταϋλάνδη... Είναι βέβαιο ότι υπάρχει τεράστια κυβερνητική ευθύνη αλλά πρέπει να αναλογιστούμε και το ρόλο του Δήμου Αθηναίων, ιδιαίτερα τώρα που έρχονται οι αυτοδιοικητικές εκλογές.
  Στο κέντρο της Αθήνας πια ανθούν όλες οι παράνομες δραστηριότητες που δεν μπορεί να φορολογήσει ο κ. Παπακωνσταντίνου με την αλαζονεία του... και δεν πρόκειται να αγγίξει ο κ. Παπουτσής που αυτο-θαυμάζει την εξυπνάδα του...
  Προτείνω να φτιαχτεί ένα βίντεο με σκηνές από το κέντρο της Αθήνας και να σταλεί στους παραπάνω υπουργούς και στον Πρωθυπουργό εφόσον βέβαια, μπορέσουμε να εντοπίσουμε σε ποιο σημείο του κόσμου βρίσκεται...
  Αφορμή για την παρέμβασή μου είναι περισσότερο ο τίτλος του άρθρου και λιγότερο το περιεχόμενό του.
  Η αρχή της παθογένειας της Ελλάδας ξεκινάει περίπου από το 1981 (2010-1981=29 χρόνια), από τότε που το ΠΑΣΟΚ άρχισε να εναλλάσσεται στη διακυβέρνηση της χώρας. Τα σύντομα διαλείμματα διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία αποτελούν μία από τα ίδια καθώς αντέγραφαν το ΠΑΣΟΚ... όπως όλοι μας γνωρίζουμε.
  Ο «ΓΑΠ-λεφτά υπάρχουν» έχει καταλάβει πως ολοκλήρωσε την αποστολή του, να πετύχει τη διαχείριση του Ευρώ από το ΔΝΤ και τώρα απολαμβάνει τη βόλτα (his enjoying the ride, όπως λένε οι Αμερικανοί). Τοποθετεί στην κυβέρνηση σχεδόν τους πάντες ώστε να είναι όλοι ευχαριστημένοι, ικανοποιεί τη λόξα που έχει, να το παίζει «διεθνής πολιτική προσωπικότητα», αδιαφορεί για τους Έλληνες, ανοίγει τα σύνορα σε κάθε καρυδιάς καρύδι, ξεπουλάει την Ελλάδα, δεν νοιάζεται για το πως ζούμε εμείς την καθημερινότητα, με υπερ-αναλήψεις, στενοχώρια, σκέψεις για μετανάστευση...
  Ο ΓΑΠ ετοιμάζεται να «την κάνει», όπως λένε οι έφηβοι... με την υποστήριξη των Eλληνικών media αλλά και του ξένου πολιτικού συστήματος, κάτι που με κάνει και απορώ πολύ (Θα μου πείτε «ΔΝΤ γαρ»...). Συνεργάτες μου, στα πλαίσια της εργασίας μου, απλοί πολίτες ευρωπαϊκών χωρών, μου μεταφέρουν την έκπληξή τους πώς οι Έλληνες εξέλεξαν αυτόν το «φελό» για πρωθυπουργό...
  Υπάρχουν πολλές στρεβλώσεις στην Ελλάδα: Πρώτα και πάνω από όλα, οι κυβερνήσεις μας και οι πολιτικοί μας, η αναποτελεσματικότητα του δημοσίου, τα προκλητικά επιδόματα, ο τρόπος που λειτουργεί ο ΟΣΕ, οι μισθοί στον ΟΣΕ, το «εμπόριο» των αδειών φορτηγών Δ.Χ. και πόσα ακόμα άλλα που όλοι μας ξέρουμε και έχουμε διαπιστώσει...
  Όλα αυτά όμως, έχουν γίνει με αποφάσεις των πολιτικών μας, με ψηφοφορίες των πολιτικών μας στη Βουλή, με νόμους, τροπολογίες, προεδρικά διατάγματα, ΦΕΚ...
  Όλα έγιναν από τους πολιτικούς μας. Οι πολτικοί μας των τελευταίων 30 χρόνων. Αυτοί έχουν την ευθύνη, αυτοί έχουν προκαλέσει τη σημερινή κατάσταση της χώρας μας.
  Και εμείς τα βάζουμε με το δημόσιο υπάλληλο που οι περικοπές ανέτρεψαν τη ζωή του, τα βάζουμε με τους υπαλλήλους του ΟΣΕ που είναι σε απόγνωση γιατί οι πολιτικοί δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα που αυτοί δημιούργησαν τόσα χρόνοα (για να μην ξεχνιόμαστε είναι οι ίδιοι πολιτικοί που διόγκωσαν το δημόσιο και διέλυσαν τον ΟΣΕ), τα βάζουμε με το φορτηγατζή που πιθανά να έχει πουλήσει χωράφια και να έχει πάρει δάνεια για την αγορά της άδειας... και με πόσους ακόμα θα μας οδηγήσουν οι πολιτικοί μας και τα media να αγανακτήσουμε μαζί τους και να θελήσουμε την εργασιακή τους εξόντωση...
  Ναι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, αλλά όχι με τον τρόπο που ορίζουν οι τεχνοκράτες οικονομολόγοι του ΔΝΤ. Πού είναι οι πολιτικοί μας για να διασφαλίσουν την ομαλή υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων ώστε να μην καταστρέφονται οι ζωές των πολιτών και να μην ξεπουλιέται η χώρα;
  Σε διακοπές 36 ημερών και σε ταξίδια ανά την υφήλιο και οι υπόλοιποι χαμένοι στις καρέκλες των υπουργείων...

 28. Μαύρος Ιάκωβος avatar
  Μαύρος Ιάκωβος 20/09/2010 21:28:40

  Η ΕΛΛΑΔΑ είναι κλινικά νεκρή.Βρισκόμαστε στην εντατική με τα σωληνάκια κ περιμένουμε το τέλος...Έχω αναφερθεί οτι νούμερο ένα πρόβλημα της χώρας είναι η λαθρομετανάστευση κ τα κακά που εκπορέυονται απο αυτήν.Καταντήσαμε ο σκουπιδότοπος της ευρώπης,η ''ουδέτερη'' ζώνη που εγκλωβίζει τα εκατομμύρια των εξαθλιωμένων αφροασιατών,όπως ήταν η βυζαντινή αυτοκρατορία κατα τον 9ο αιώνα κ εξής δηλαδή ένα ανάχωμα στις επιθέσεις Αράβων κ Σελτζούκων...Ο ρυθμός γκετοποίησης είναι απίστευτος,ολόκληρες συνοικίες των Αθηνών είναι ήδη τόπος εγκληματικών δραστηριοτήτων,όπου κουμάντο κάνουν αλλοδαποί συμμορίτες κ οι πολίτες απλά δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν,αυτά δεν γίνονταν ούτε επι χούντας!!Το φαινόμενο εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα με εξωφρενικούς ρυθμούς με καθημερινά επεισόδια συμπλοκών μεταξύ αλλοδαπών π,χ, Πάτρα,Κέρκυρα,Ηγουμενίτσα,Θήβα,Λακωνία,Άρτα,Ηράκλειο...Σε αυτές τις περιοχές έγιναν γενικευμένες συγκρούσεις μεταξύ αφγανών,Πακιστανών,Σομαλών,Αλγερινών μόνο τις τελευταίες 5 μέρες!Το να κρύβουμε το θέμα κάτω απο το χαλί δεν είναι λύση,πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει,ο κόσμος βράζει,οι επιθέσεις με μαχαίρι εναντίον γυναικών,οι ξυλοδαρμοί ηλικιωμένων,οι βιασμοί που εντέχνως αποκρύπτονται είναι καθημερινό φαινόμενο...Μου έλεγε φίλος αστυνομικός οτι έγκλημα είναι αυτό που καταγγέλεται,υπάρχουν εκατοντάδες περιστατικά ωμής βίας που δεν καταγγέλονται είτε λόγω ψυχολογικών εντάσεων των θυμάτων,είτε επειδή φοβούνται τον κοινωνικό στιγματισμό π.χ. σε σεξουαλικά εγκλήματα....Κάθε χρόνο μπαίνουν μέσα 200.000 άτομα,κυρίως μουσουλμάνοι με μηδενική εκπαιδευτική κατάρτιση προερχόμενοι απο διαφορετικό πολιτισμικό κύκλο που δεν πρόκειται να ενσωματωθούν,ούτε να βρούν νόμιμη δουλειά...Που θα στραφούν όλοι αυτοί;Στο έγκλημα,την εμπορία πρέζας,το εύκολο χρήμα....Η λύση είναι μια ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ...Να πει το κράτος χρειάζομαι 500.000,700.000 μετανάστες,οι υπόλοιποι δρόμο.Λυπάμαι,αλλά στον κόσμο υπάρχουν 4 δισ εξαθλιωμένων κατοίκων του τρίτου κόσμου,δεν μπορούν να έρθουν όλοι εδώ....Λύση εδώ κ τώρα αλλιώς θα παρουμε το νόμο στα χέρια μας...Απο τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν μπορεί; δεν θέλει; να εφαρμόσει το νόμο κ το σύνταγμα ο πολίτης είναι υποχρεωμένος να προστατέψει τη ζωή,την περιουσία του καθώς κ της οικογένειάς του.Ανοχή τέλος

 29. vardarskian avatar
  vardarskian 20/09/2010 21:35:07

  Αν και θα σε προτιμούσα στο Άμυνας,
  σήμερα πείστηκα ότι θα διαπρέψεις και στο Προ Πο.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ vardarskian 20/09/2010 21:44:52

   Χαχαχα! Ρε συ Βαρδαρσκιανέ, αδέρφι, πρέπει να αποφασίσεις. Την άλλη φορά με προόριζες για ΥΠΕΞ. Τέλος πάντων, να 'χει πάρκινγκ για τη Χάρλεϋ και στείλε με όπου θέλεις.

   • vardarskian avatar
    vardarskian @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/09/2010 22:26:56

    η πείρα μου μ έχει μάθει ότι όποιος είναι καλός σε κάτι
    είναι καλός σε όλα. Τό ΄χεις ή δεν το΄χεις...

 30. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/09/2010 21:43:00

  Θυμάμαι προ μηνών ένα περιστατικό στην Πάτρα το οποίο ήταν κωμικοτραγικό. Οι Σομαλοί επιτέθηκαν με λοστούς, μαχαίρια κλπ νομίζω σε Αφγανούς ή τσιγγάνους από τη Ρουμανία, οι οποίοι κυνηγημένοι, μιλάμε για κόσμο εκατέρωθεν της σύρραξης, για να σωθούν μπήκαν σε εκκλησία στην οποία γινόταν γάμος, κλείστηκαν εκεί και οι Σομαλοί προσπαθούσαν να μπουκάρουν, έπεφτε άγριο ξύλο, μέχρι που ήρθε η Αστυνομία! Το ζαυγάριο κι η οικογένεια πάντως θα έχουν αξέχαστες αναμνήσεις από την τελετή!!

  • Μαύρος Ιάκωβος avatar
   Μαύρος Ιάκωβος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/09/2010 21:58:40

   Να θυμίσω τα σκηνικά στο γκέτο της Ομόνοιας όπου αφρικανοί κυνηγούσαν πακιστανούς με δόρατα,ξίφη,ακόντια;Πηγαίνετε μια βόλτα στο λιμάνι της ηγουμενίτσας με τις στρατιές των εξαθλιωμένων να σκαρφαλώνουν στις μπουκαπόρτες των πλοίων,να τρώνε γάτες κ αδέσποτους σκύλους.Η Κρήτη έχει καταντήσει αραβική επαρχία με Αλγερινούς,μαροκινούς,τυνήσιους να εφορμούν κ όποιον πάρει ο χάρος.Τα παραδείγματα είναι άπειρα,τα νεύρα του κόσμου τεντωμένα,το κράτος δεν υπάρχει,η αστυνομία είναι ξεδοντιασμένη με το ηθικό στο ναδιρ,τους κόβουν τα νυχτερινά επιδόματα,απο τον Έβρο μπαίνουν καθημερινά 400 αφροασιάτες χωρίς καταγραφή,υγειονομικό έλεγχο

 31. rigakisalex avatar
  rigakisalex 20/09/2010 21:46:54

  Συγχαρητήρια για την ουσία του άρθρου! Για τα πολιτικά, δεν νομίζω ότι έχετε τη σωστή οπτική γωνία. Το ΔΝΤ σπάνα τοποθετεί μόνο κυβέρνηση. Θα ήταν ασυγχώρητο λάθος και έχει την εμπειρία να μην κάνει τέτοια λάθη.

 32. Costas avatar
  Costas 20/09/2010 21:51:14

  Το αντίθετο έγινε: Οι Αφγανοί επιτέθηκαν στους Σομαλούς που κατέφυγαν στον Άγιο Ανδρέα, πολιούχος της Πάτρας, μία από τις μεγαλύτερες - εάν όχι η μεγαλύτερη Εκκλησία - των Βαλκανίων.
  Γινόταν γάμος. Το ανέκδοτο που κυκλοφορούσε εκείνες τις ημέρες στην Πάτρα ήταν "Πήγαν και στο τραπέζι;"
  Είναι μόνιμος ο πόλεμος Αφγανών - Σομαλών στην Πάτρα. Ο λόγος: ποιοι θα φύγουν πρώτοι με τα Αλβανικά φορτηγά... Ναι, το λαθρεμπόριο το κάνουν οι Αλβανοί οδηγοί νταλικών...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Costas 20/09/2010 22:03:29

   Ευχαριστώ για τη διόρθωση. Δηλαδή Αϊντίντ - Καρζάϊ 1 - 0;
   Έβγαλαν και φωτογραφίες με το ζευγάρι;

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Costas 20/09/2010 22:05:08

   Άρπαξαν και τις μπομπονιέρες για καβάτζα... πριν φύγουν.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Costas 20/09/2010 22:08:12

   0-1 ήθελα να πω.

 33. Νίκος avatar
  Νίκος 20/09/2010 21:52:49

  Κε. Κρανιδιώτη, και παλι ηταν απολασυτικό το αρθρο σου. Ευγε!
  Μπορω να το κρατήσω για το αρχείο μου;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νίκος 20/09/2010 22:08:42

   Τζάμπα!

 34. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/09/2010 21:54:46

  Πεισιθανάτια η άποψη σου. Δεν συμφωνώ. ΚΙ ύτε νομίζω ότι ο Αντώνης "κάνει τα γλυκά μάτια" σε κανέναν. Θα εκπλαγείς αν δεις τι διακομματική συναίνεση υπάρχει στη λαϊκή βάση για πολιτικές που θα διασφαλίσουν την δημόσια τάξη, συντρίβοντας το έγκλημα, περιορίζοντας δραστικά την λαθρομετανάστευση κι αντιμετωπίζοντας ριζικά με ανθρώπινες κινήσεις το πρόβλημα των ναρκωτικών. Ο Αντώνης θα το κάνει, απλώς εφαρμόζοντας τους νόμους και παίρνοντας και μερικές ριζικές πορωτοβουλίες και θα κερδίσει την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.
  Αυτό που θα καταρρεύσει είναι η μεταπολιτευτική παράγκα. Η Ελλάδα θα ανέβει.

 35. Demetris avatar
  Demetris 20/09/2010 21:56:11

  ΦΑΗΛΕ, ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ, ΕΙΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟΣ.
  ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΕΠΙ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ. Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΣΟΒΑΡΗ.
  ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΕ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΩ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΚΡΕΙΒΩΣ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΥΤΑΝΕΥΣΗ ΚΑΠΟΙΑ ΔΟΣΗ ΛΟΓΙΚΗΣ, ΣΑΦΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΚΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
  ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΑΝ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ "ΑΥΡΙΟ" ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΕΣΥ ΠΑΤΕΡΑ Η ΜΑΝΑ ?
  Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΛΙΠΟΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ.

  ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΝΔ, ΦΑΗΛΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΑΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΗΣ "ΠΑΡΘΕΝΟΥ", (ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑΝ),ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ "ΘΑ" ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΓΩ ΕΙΛΗΚΡΙΝΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ, ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΡΕΝ, ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ ΣΤΟ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ, ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.

  ΑΛΛΑ , ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΟΤΙ ΑΝ ΕΠΑΝΑΛΗΘΦΗ, Η ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, "ΦΟΒΟΥ ΤΟΝ ΠΕΛΕΚΙ". ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΗ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ.

  ΑΣ ΠΟΥΝ, ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΦΙΛΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ, ΕΓΩ ΚΟΙΤΩ ΕΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΦΙΟΝΗΣΜΕΝΟΥΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗ ΕΠΟΧΗΣ ΠΡΙΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΟΡΙΑ ΤΟΥ, ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΟΙ ΑΡΑΓΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ?

  ΤΕΛΟΣ, ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΑΛΟ ΧΑΡΑΚΤΙΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ" ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΛΕΟΝ ΣΥΜΟΡΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΩΛΟΜΥΓΕΣ...

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

 36. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 20/09/2010 22:09:27

  ΦΑΗΛΟ γειά σου ,τι άρθρο καταγγελία είναι αυτό αδελφέ ,εμάς τα επαρχιωτάκια μας σόκαρες ,καλά εδώ ξέρουμε τι χρώμα βρακί φορά η ΤΖΟΥΛΙΑ και κανένας δημοσιογράφος δεν μας ενημέρωσε για το χάλι που τόσο γλαφυρά μας περιγράφεις .
  ΦΑΗΛΟ είσαι σίγουρος ο ΣΑΜΑΡΑΣ μπορεί να κάνει κάτι για αυτό το κακό η τα πράγματα είναι τετελεσμένα και τίποτα και κανένας δεν μπορεί να τα αλλάξει.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΓΙΩΡΓΟΣ 20/09/2010 22:19:55

   Είμαι τόσο σίγουρος, όσο και ότι αύριο ο ήλιος θα ξημερώσει από την Ανατολή.-

 37. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 20/09/2010 22:09:50

  Φαήλο, υποκλίνομαι. Τίποτε άλλο δεν μπορώ να πω...

 38. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 20/09/2010 22:12:02

  Γλαφυρότατη περιγραφή της κατάντιας του ψευδοκράτους μας. Από το Μολών Λαβέ στο μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε.

 39. Ηνιοχος avatar
  Ηνιοχος 20/09/2010 22:17:15

  Η Αριστερα του Εργολαβου χερι-χερι με την Δεξια του
  Αρχιτεκτονα, απο υπερμετρη αγαπη για τον ντοπιο εργατη,
  τον αναγκαζουν οχι πλεον να μοιραστει τα κουρελιασμενα ιματια του,
  αλλα να παραδωσει αυτα, στους εισαγομενους κολασμενους ολης της γης
  για να κερδισει επαξια μια θεση στην αλλη ζωη του Εξαυλομενου Μαρξιστικου Παραδεισου.

  Προσερχονται οι πιστοι λοιπον υπο τα αγρυπνα βλεμματα
  των θρησκευτικων ταγματων του Κοκκινου
  Τορκεμαδα στον Ναον της Πενταλοφου και των
  λοφισκων να λαβουν τροφην και κοινωνιαν απο τους
  Αρχιερεις των Κοκκινων Αμφιων.

  Οποια εκπληξις η εισοδος στο αβατο των αβατων
  απαγορευτικη για τον αμαρτωλο λαο,
  τον Πατριαρχη της Νεας Ταξης τον ακριβοθωρητο
  ματι ιθαγενους δεν φθανει, εκει στεκει η Αγια Τραπεζα
  των Νομισματων και Ιερων Μεταλλων, εξω απο το ιερο
  ολοι οι Αρχιερεις αλλος στα πορφυρα ντυμενος
  αλλος στα ροζ αλλος τα πρασινα τα μπλε και μαυρα,
  με μια φωνη υμνουν και εξυμνουν το Μνημονιο του
  Μονοδρομου για την Καθαρση των αμαρτιων του οχλου.

  Θορυβημενος ο οχλος απο την προτροπη των εξαγνιστων
  της Πορφυρας της πιστης με το αιμα του
  να ξεπλυνει τις αμαρτιες, γιατι αμαρτια να γεννηθεις
  φτωχος μεγαλυτερη ουκ εστιν, μητε το αιμα του
  ξυλουργου ηταν αρκετο, καλειται απο τους
  Πορφυρο-Ροζογεννητους τον ματαιο τουτο κοσμο
  να εγκαταλειψει. Γιατι οπως απεδειξε και η ταξη
  η Νομενκλατουρια προσφιλες το προλεταριατον
  αλλα προσφιλεστερον ολων το Κεφαλαιο διχως
  συνορα, παντρεμενο με τα καραβανια των αθλιων
  διχως συνορα και του ελαχιστου κοστους.

  Μεσα στην απελπισια προσερχεται ο Αρχιερεας με τα
  μπλε τα αμφια και υμνον ψαλλει με στεντορειον φωνη
  μην τους δουλους σου απολυεις Δεσποτα Νεοταξιτη
  ασε εμε να τους κοινωνησω απο το Δισκοποτηρον με
  ''Αλλο Μειγμα'' και ολους πακετο στο εξωτερον
  το μαγμα παρεα να στους στειλω.

  Μικρη αναταραχη ξεσπα στους Πρασινομαυρους Αρχιερεις
  την πρωτοκαθεδρια του ορθου δογματος
  πως τολμουν να αμφισβητουν αναρωτιουνται εξαλλοι,
  μα η εντολη του ΤοκοΠατριαρχη εμποδιζει την
  Διαπαραταξικην Συνοδο σε σχισμα να ολισθησει.

  Εφιπποι καταφθανουν εσχατοι εις Ναον, ο Μεγας
  Αρχιερευς του Σκοτους ο Δρακουμελ με Θυγατεραν
  με Υιον και Αριστερα σεξα Τραβεστιδα, θελουν
  και αυτοι στο υπνωτισμενο ποιμνιο να δωρισουνε
  το κωνιο της κουοτας που τους αναλογει, γιατι ο
  Τραπεζιτης ολων των Τραπεζων κατεστησεν σαφες
  οι αμοιβες συμφωνα με το ξαποσταλθεν κοπαδι

 40. salmonellas avatar
  salmonellas 20/09/2010 22:22:24

  Καταπελτης.

 41. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 20/09/2010 22:30:39

  Σπουδαίο κείμενο αυτή η ανάρτηση. Πολύ σημαντικό. Μας μαύρισε την ψυχή βέβαια.

  Στη θεσσαλονίκη δεν έχω ακούσει μέχρι τώρα να γίνεται κάποια παρόμοια πιάτσα, τόσο επικίνδυνη.

  Εχω δει το ανθρώπινο αυτό δράμα κι εγώ από κοντά. Είχα κι έναν γείτονα, στον ίδιο όροφο, που έχασε τη μάχη στα 28. Πλήρης απαθλίωση. Που παρασέρνει και την οικογένεια. Μεγάλη πληγή.

  "ένα καθήκον μεγαλύτερο από το εγώ τους": Αυτό θα μου επιτρέψεις να το χρησιμοποιώ κι εγώ. Αλλά είναι κι άλλα και ως εικόνες και ως ιδέες, τα οποία έχουν μεγάλη δύναμη μέσα στο κείμενο. Πράγματι, σαν κάποιος να ξεπλέκει όλο το είναι μας σαν κοινωνία. Να το ξεφτίζει.

  Αυτό με την σκόπιμη υποτίμηση ολόκληρου τομέα πόλης και την αγορά του μετά για ένα κομμάτι ψωμί, έχει ξαναγίνει κι αλλού.

  Αλλά αυτή η ιστορία με τους μετανάστες πρέπει να πάει σ' ένα τέλος. Δεν μπορεί να συνεχιστει αυτό το πράγμα άλλο. Κι αυτός που θα το κάνει θα γίνει σίγουρα λαϊκός ήρωας.

  Κι εγώ σαν και σένα πιστεύω πως δεν λείπουν τα μέσα. Τα έχουμε. Στρατός, αστυνομία, νομοθεσία, είναι όλα στη θέση τους. Πολιτική βούληση δεν υπάρχει. Και γι' αυτό τα τραβάμε όλα αυτά.

  Θραξ Αναρμόδιος

 42. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 20/09/2010 22:34:50

  Το κρατος θα πρεπει να καταγραψει ολους τους ηρωινομανεις .Απο εκει και περα θα πρεπει να τους δινει αυτο την δοση σε εξευτελιστικη τιμη π.χ 1ευρω.Αυτοματα θα σταματησει και το εμποριο της πρεζας γιατι δεν θα υπαρχει κερδος.Σε τοσο χαμηλη τιμη ο ασθενης δεν θα κλεβει και ουτε η ζωη του θα κινηται στο περιθωριο.Και αν σε καποιον του καλυτερεψεις την ποιοτητα ζωης του, εχεις βαλει τις βασεις για να αρχισε σκεφτεται.Αρα και για να αρχισει να σκεφτεται την απεξαρτηση.
  Δυστηχως ολα αυτα δεν θα γινουν ποτε α)Γιατι δεν εχουμε ηγεσιες με...και β)γιατι ειμαστε συντηρητικη και υποκριτικη κοινωνια.

 43. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 20/09/2010 22:38:12

  Ο τελευταίος εκπρόσωπος της οικογενειοκρατία πνέει τα λοίσθια το θέμα είναι τι θα αφήσει όρθιο φεύγοντας για Μινεσότα

 44. ανέστης avatar
  ανέστης 20/09/2010 22:39:27

  Εκπληκτικό το άρθρο περιγράφει την τρομακτική πραγματικότητα . Η ερώτηση μου είναι εάν είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμα έλληνες πολίτες που να μην βλέπουν οτι ο ΓΑΠ αποτελεί όχι μόνον ασσύμετρη απειλή αλλά τον χειρότερο εχθρό που γνώρισε ο ελληνισμός απο καταβολής νεοελληνικού κράτους .
  Πιστεύεις οτι η αδιαφορία μας σαν πολίτες θα επιτρέψει στον ΓΑΠ να διαλύσει τον ελληνισμό κάτι που δεν κατάφεραν εδω και 2500 χρόνια τόσοι και τόσοι εχθροί ;

 45. Μαύρος Ιάκωβος avatar
  Μαύρος Ιάκωβος 20/09/2010 22:46:17

  Επειδή είμαι μέντιουμ πάρτε μια πρόβλεψη:Αυτή η κυβέρνηση θα φύγει νύχτα όχι λόγω μνημονίου κ οικονομικών ζητημάτων,αλλά επειδή θα ξεσηκωθεί ο κόσμος ζητώντας ασφάλεια κ τάξη.....Το να σου κόψει 100 ευρώ μισθό,δεν τρέχει κ τίποτα,όταν βιάσουν το παιδί σου,ξυλοκοπήσουν την κατάκοιτη μάνα σου,μαχαιρώσουν τη γυναίκα σου εκεί πλέον περνάς το Ρουβίκωνα...Ο Καραμανλής δεν έπεσε ούτε λόγου βατοπεδίου,ούτε λόγω οικονομικής κρίσης αλλά εξαιτίας των γεγονότων του Δεκέμβη του 2008 που 500 πρακτοράκια κάψανε την ΕΛΛΑΔΑ κ ο Πάκης σφύριζε κλέφτικα....Οι αστυνομικοί βράζουν,ο κόσμος βγήκε έξω κ φωνάζει στον Άγιο Παντελεήμονα,τα Άνω Λιόσια καίγονται απόψε εξαιτίας ενός γύφτου εγκληματία που χτύπησε 2 ανήλικα με το αμάξι κ τα έστειλε στην εντατική....Ο χειμώνας θα είναι καυτός,κρατήστε αυτό το άρθρο κ σε λίγους μήνες τα λέμε

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ Μαύρος Ιάκωβος 20/09/2010 23:14:59

   "αλλά εξαιτίας των γεγονότων του Δεκέμβη του 2008 που 500 πρακτοράκια κάψανε την ΕΛΛΑΔΑ..."

   Ωωωωω ντροπής πράγματα Ιάκωβε να μιλάς έτσι για την αυθόρμητη και επ'ουδενί συντονισμένη προσπάθεια των νέων μας να εκφράσουν με γραφικό τρόπο την αντίθεσή τους στην κυνική πραγματικότητα που τους κληροδότησε η προηγούμενη γενιά...!!!

   Ντροπής...

 46. Aris. A avatar
  Aris. A 20/09/2010 22:48:11

  Για όσους έχουμε ζήσει και μεγαλώσει στα λαικά προάστια διαπιστώνουμε την μετάλαξη που έχει συμβεί στον κόσμο των ναρκωτικών.

  Την δεκαετία του 80 ως μαθητές θυμόμαστε να υπάρχουν οι κλασσικοί περιθωριακοί ναρκομανείς.

  Κυρίως ήταν παιδιά χωρισμένων γονιών, μικροκλεφτρόνια που μπαινόβγαιναν στα αναμορφωτήρια και κυλούσαν στα ναρκτωικά, αδύναμοι χαρακτήρες με προσωπικά προβλήματα που έβρισκαν διέξοδο στην μαστούρα.

  Ηξερες σε ποια στέκια ανά περιοχή σύχναζαν και τα τοπικά τμήματα ασφαλείας γνώριζαν τους διακινητές.

  Αποτέλεσμα στις μικροκοινωνίες που ζούσαμε ήταν ποιό εύκολο για τους γονείς να ελέγξουν και προστατεύσουν τα παιδιά τους.

  Σήμερα τα ναρκωτικά θερίζουν και στην μεσαία και στην ανώτερη τάξη.

  Αυτό που αλλάζει είναι το είδος του διακινούμενου ναρκωτικού ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του χρήστη.

  Θα τολμούσα να πω ότι στατιστικά τα ναρκωτικά πλήτουν περισσότερο την ανώτερη τάξη παρά τους φτωχούς.

  Οσοι πιστεύουν ότι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης με τα αποτελέσματα που ωμά και ρεαλιστικά περιγράφονται στο εύστοχο άρθρο αφορούν τους ανθρώπους της Ομόνοιας των Πατησίων κλπ κάνουν τραγικό λάθος.

  Οι νταβατζήδες, οι ναρκέμποροι, εξαθλιωμένοι μετανάστες με τα καλάσνικοφ στο χέρι και τις χειροβομβίδες θα είναι έξω από το σπίτι τους προσπαθώντας να ανοίξουν την αγορά και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

  Από το διαλυμένο ευνουχισμένο και αναποτελεσματικό κράτος κινδυνεύουν το ίδιο η 80χρονη της Κυψέλης με την λουσάτη κυρία των βορείων προαστίων.

  Μάλιστα η δεύτερη περισσότερο γιατί δεν βλέπει καθημερινά την απειλή και δεν προετοιμάζεται να προστατέψει τα παιδιά της.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Aris. A 20/09/2010 23:13:49

   Η εικόνα που έχω εγώ είναι ότι οι φτωχοί κι οι μικρομεσαίοι εξακολουθούν να είναι τα κύρια θύματα της πρέζας και του εγκλήματος εν γένει. Οι πλούσιοι πάντα πλήττονται λιγότερο από την εγκληματικότητα γιατί έχουν χρήμα και χτίζουν τοίχους, βάζουν κάμερες, πληρώνουν σωματοφύλακες κι αν τα τέκνα τους κυλήσουν στην κόκα ή την ηρωϊνη, χρυσοπληρώνουν ιδιωτικές κλινικές. Οι φτωχοί απλώς στήνονται στην ουρά και συχνά πεθαίνουν κάπου μεταξύ φυλακής κι αναμονής για θέση σε κανά πρόγραμμα. Από την άλλη δεν έχω στατιστικά στοιχεία πρόχειρα, σου μιλώ από την εμπειρία στην ποινική δικηγορία αλλά και την γενική κοινωνική μου πείρα.

 47. Γλίτσας avatar
  Γλίτσας 20/09/2010 22:57:03

  Πολύ καλό και αφυπνιστικό άρθρο. Εξίσου χρήσιμα και πάρα πολλά από τα σχόλια, αν εξαιρέσουμε κάποια εκτός θέματος όπως αυτό του αγροφύλακος ή ακόμη και προβοκατόρικα όπως κάποιων άλλων. Κουράγιο. Τίποτε άλλο.

 48. τηλέμαχος αναγνώστου avatar
  τηλέμαχος αναγνώστου 20/09/2010 23:16:33

  Όλοι εσείς που βρίσκετε το άρθρο καταπληκτικό είχατε περάσει από αυτές τις περιοχές την περίοδο 2004-2009 (τέλη); Πώς τις βρήκατε; Φοβηθήκατε καθόλου; Πηγαίνατε στην "κληματαριά" (πλατεία θεάτρου); στο "δίπορτο"; στο "μαρξιστικό βιβλιοπωλείο" (Αναξαγόρα μέχρι το 2007 οπότε και έφυγε;) Στο "tora tora tora (που έφυγε και αυτό); Θέλετε να ρωτήσουμε τους ιδιοκτήτες να μας πουν από πότε δημιουργήθηκε και γιγαντώθηκε το πρόβλημα;
  Τους τελευταίους έντεκα μήνες εγκαταστάθηκε εκεί η πιάτσα των κλεμμένων κινητών, της πρέζας και της πορνείας και οξύνθηκε το πρόβλημα; Οι ελάχιστοι που έχετε σχέση με την πραγματική κοινωνία ξέρετε πως δεν είναι έτσι, αλλά το χρησιμοποιείτε και αυτό για φτηνή αντιπολίτευση (το πασοκ φταίει για περισσότερα από όσα μπορείτε να φανταστείτε αλλά για την κατάσταση αυτή φταίει και η ΝΔ το ίδιο). Τις μαύρες πόρνες δεν τις έφερε κάποιος οπαδός της πολυπολιτισμικότητας, έλεος.
  Και ξέρετε και κάτι άλλο; Οι δήμαρχοι σας (εδώ και είκοσι χρόνια) είναι περισσότερο υπεύθυνοι από όλους τους άλλους γιατί ένα τσιγάρο δρόμο από τη Σωκράτους και τη Μενάνδρου έχουν καταφέρει να φτιάξουν το κωλονάκι και τα πέριξ έτσι που να ντρέπεσαι να πατήσεις ενώ για αυτά που είναι μπροστά στο δημαρχιακό μέγαρο δεν κάνουν τίποτε.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ τηλέμαχος αναγνώστου 20/09/2010 23:25:27

   Ενώ ο Καμίνης, ε; Με την υποστήριξη των σαλονάτων ψευτοαριστερών έχει ΟΛΑ τα εχέγγυα ότι θα είναι άτεγκτος και απηνής διώκτης της παρανομίας των λαθρομεταναστών αν βγει! Ειδικά των λαθρομεταναστών!

   • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
    τηλέμαχος αναγνώστου @ Αυριανιστής 20/09/2010 23:32:33

    Μπράβο ρε αϊτέ. Αφού κατάλαβες ότι είμαι με τον καμίνη μπράβο σου. Αλλά αυτό είναι το πρόβλημα σου, ο στρατηγικός στόχος είναι η κατατρόπωση των πασόκων έστω και αν δεν υπάρχουν. Όμως υπάρχουν και άλλοι ξέρεις που το λεωφορείο τους κάνει τέρμα Ζήνωνος ...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ τηλέμαχος αναγνώστου 20/09/2010 23:32:14

   Εγώ Τηλέμαχε δεν είπα ότι το πρόβλημα γεννήθηκε πριν 11 μήνες αλλά ότι πλέον χειροτέρευσε. Γενικώς δεν φοβάμαι εύκολα και κυκλοφορώ παντο΄'υ, γι' αυτό βλέπω την ξεφτίλα, την διάλυση της πόλης μου. Τις μαύρες πόρνες τις φέρνει η ανάγκη και οι νταβαντζήδες τους, που με την σειρά τους έρχονται γιατί ξέρουν ότι είμαστε ξέφραγο αμπέλι, γιατί τα ξαδερφάκια τους που ήρθαν πριν από αυτούς, τους ενημερώνουν ότι κανείος δεν θα τους απελάσει κι ότι έχει εύκολο κέρδος αλλά την δράση τους την διευκολύνουν οι πολυπολιτισμικοί ηλίθιοι, που θεωρούν ως κολοφώνα της προοδευτικότητας την νομιμοποίηση όλων των λαθρομεταναστών. Και για να τελειώνουμε με το παραμύθι, δεν είναι δουλειά των Δήμων να το λύσουν, δεν μπορούν. Η Δημοτική Αστυνομία ούτε τις κατάλληλες αρμοδιότητες έχζει, ούτε το προσωπικό και τα μέσα, ούτε το νομικό πλαίσιο. Στην Ν.Υόρκη η Αστυνομία ανήκει στον Δήμο, η πραγματική Αστυνομία κι όχι αυτποί που παίζουν κωμωδία με τους μαύρους με τα ζεμπίλια και που μοιράζουν κλήσεις παράνομης στάθμευσης. Και δεν ξέρω αν ήταν και είναι δήμαρχοι "μας", πάντως τα παλούκια των προβλημάτων αυτών είναι δικά σου, δικά μου, του Νικήτα, της Αλέκας, του Μήτσου, όλων. Επειδή ζω στην πραγματική κοινωνία, σου λέω αυτό που θα σου πουν οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι του Κέντρου: η κατάσταση ήταν σκατά και τώρα με τον "αντεξουσιαστή" του ΔΝΤ έγινε απόσκατα. Η ΝΔ δίστασε να εφαρμόσει τον νόμο, το δε ΠΑΣΟΚ πάει ένα βήμα παραπέρα: εωρητικοποιεί "προοδευτικά" την ανοχή στην εκληματική ασυδοσία με κεντρικές επιλογές. Ακόμη κι η γλώσσα που χρησιμοποιούν για το πρόβλημα είναι για κλωτσιές. "Προστασία του Πολίτη Δια Βίου Μάθηση και Τρία Αυγά Τουρκίας".

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/09/2010 23:38:00

    Σταθερή πολιτική αξία του ΠΑΣΟΚικού ολετήρα, ήδη απο το 1981, ήταν και είναι η γενίκευση της ατιμωρησίας. Που, τελικά, φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τη σημερινή κοινωνική κατάντια που ζούμε σε κάθε επίπεδο.

   • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
    τηλέμαχος αναγνώστου @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/09/2010 23:43:57

    1. Δες την πρώτη πρόταση του άρθρου σου και τον τίτλο του.
    2. Όλα αυτά που περιγράφεις συμβαίνουν αλλά είναι το μόνο για το οποίο δεν ευθύνεται αποκλειστικά, ούτε καν κατά κύριο λόγο το πασοκ.
    3.Επίσης να ξέρεις ότι (έτυχε;) και γιγαντώθηκαν στα πεντέμιση χρόνια της ΝΔ. Το 2003 ήταν ακόμη χαλαρά τα πράγματα, τι να κάνουμε τώρα.
    4. Με λίγα λόγια το άρθρο θα μπορούσε να γραφεί (για να ενημερώσει και τους εκτός Αθηνών όπως τον Θράκα) αλλά όχι σαν προπαγανδιστικό εναντίον του πασοκ. Στοιχειώδης (πολιτική)εντιμότητα, τίποτε παραπάνω.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/09/2010 00:08:20

    Γράφω "Στους 11 μήνες που πέρασαν η πόλη εμφανίζει ήδη σημάδια κατάρρευσης". Γιατί δεν είναι έτσι; Ήταν χάλια και τώρα διαλύεται.
    Και ναι ο Παπανδρέου, η πολιτική του, είναι ασύμμετρη απειλή για την ευημερία των Ελλήνων, την κοινωνία. Το οικονομικ΄λο του μόντελο είναι εισιτήριο για την πτώχευση. Ακόμη κι εγώ που τα οικονομικά δεν είναι το φόρτε μου καταλαβαίνω ότι η φορομπηχτική πολιτική θα φέρει ύφεση, θα μειώσει τα έσοδα και θα φιώχνει τις επενδύσεις.
    Αλλά στο θέμα μας: αυτοί εδώ οι τύποι ανακοίνωσαν λέει ότι υπέγραψαν συμφωνία με τον Ερντογάν να δέχεται 1000 ή 2000 λαθρομετανάστες πίσω το χρόνο, αν θυμάμαι καλά τον αριθμό. Τόσοι μπαίνουν τη μέρα πολλές φορές. Και είπε στην Έκθεση για τους κακόμοιρους του Τούρκους που υποφέρουν κι αυτοί από την παράνομη μετανάστευση. Πλήρης έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα. Η Τουρκία είναι ο πρώτος δουλέμπορος. Το κράτος. Νιλάμε για χιλιάδες φολάρια το κεφάλι.
    Ο ΓΑΠ εκπέμπει το μήνυμα της αδυναμίας κι η χαλαρή μας στάση, συν βεβαίως το έκτρωμα του Νόμου για την νομιμοποίηση και την χορήγηση ιθαγένειας κλπ, αποτελούν κράχτες για τους δουλέμπορους. Μέχρι σχετικές αγγελίες βάλανε οι δουλέμποροι στο Πακιστάν! Ελάτε κόσμε.
    Αλλά είναι απλό. Από τα 14-15 μου κυκλοφορώ στο κέντρο, παλιά στα βιβλιοπωλεία ή βόλτα με τους φίλους μου, τώρα λόγω δουλειάς κλπ. Αν ζεις στην ίδια πόλη, ναι, λυπάμαι, θα 'θελα να 'ηταν αλλιώς αλλά τους τελευταίους μήνες τα πράγματα έχουν εκτραχυνθεί. Ποιός φταίει; Πάντως εγώ δεν είμαι ούτε Πρωθυπουργός ούτε Υπουργός Προστασίας κι Αφασίας.

   • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
    τηλέμαχος αναγνώστου @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/09/2010 00:30:53

    Σε βρήκαν αθώο και σε έπεισαν ο Χρύσανθος και ο Μηταράκης ότι το πρόβλημα είναι "η φορομπηχτική πολιτική". Όχι φίλε μου το πρόβλημα του ελληνικού δημόσιου χρέους ήταν και είναι οι χαμηλοί φόροι σε σχέση με τις δαπάνες (και τον ευρωπαϊκό μέσο όρο) επειδή πληρώνουν πολύ λίγα ή και καθόλου οι πλούσιοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι επιχειρήσεις, όλοι δηλαδή εκτός από τους μισθωτούς. Να τα χρόνια ελλείμματα να το συσσωρευμένο χρέος. Η ασύμετρη απειλή του γαπ είναι διαιώνιση του νεοφιλελεύθερου άγριου καπιταλισμού που η ΝΔ πάει να τον επιτείνει μειώνοντας το φορολογικό συντελεστή των επιχειρήσεων στο 17% (από το 20% που θα πάει σε λίγο λόγω Αλογοσκούφη). Αυτό ήταν το πρόβλημά μας; Ότι οι ΑΕ πληρώνουν πολλούς φόρους; Σε αυτήν την περίπτωση όμως τα νταβατζοκάναλα (οι έλληνες καπιταλιστές υπενθυμίζω) δεν είδα να κάνουν κριτική, μια χαρά τους φάνηκε η πρόταση.
    Για το θέμα μας. Το πολύ σε τρία χρόνια μπορεί και να είσαι σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα εθνικής άμυνας και δημόσιας τάξης. Στους πόσους μήνες θα παραιτηθείς αν δεις ότι η κατάσταση δεν αναστρέφεται; Αν το έκανε (έστω και θεατρικά) ο Κακλαμάνης δεν θα ίδρωνε κάποιων το αυτί; Θα μπορούσαν όλοι να συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα; Σου έχει δώσει την εντύπωση ότι τον απασχολεί το ζήτημα; Και τι μήνυμα δίνετε όταν του δίνετε πάλι το "χρίσμα" μόνο και μόνο επειδή ξέρετε ότι θα βγει σίγουρα από τις ψήφους των κυριών του κολωνακίου;

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/09/2010 19:34:18

    Ε, δεν μπορείς ποτέ να τους ικανοποιήσεις όλους.
    Μπορείς να λες ότι θέλεις αλλά σε λίγο θα είναι Ιστορία το με πόσο δανεισμό παρέλαβε το 81 το ΠΑΣΟΚ την χώρα και με πόσο την παρέδωσε, το ποιιοί έφαγαν όλα τα κονδύλια απο την ΕΕ, χωρίς να "αναδιαρθρωθεί τίποτα, ποιοί γιγάντωσαν τον δημοσιοϋπαλληλικό κλάδο, ποιοί κοινωνικοποίησαν τη διαφορά και διέρρηξαν τον κοινωνικό ιστό.
    Τι θες να μου πεις, ότι η ΝΔ ακολούθησε σε πολλά την πεπατημένη κι έχει κι αυτή ευθύνες; Το χω γράψει πολλές φορές και σκληρότερα. Όμως οι ρίζες της σημερινής ξεφτίλας είναι "πράσινες".
    Γιώργο τον λένε, δεν καταλαβαίνω την επιμονή σου.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/09/2010 19:35:14

    ...κοινωνικοποίησαν τη διαφθορά...

  • anonymous avatar
   anonymous @ τηλέμαχος αναγνώστου 20/09/2010 23:50:48

   Αγαπητέ μου εγώ περνούσα τακτικά από εκεί. Τη μεγάλη υποβάθμιση που πλέον κατάλαβα ότι δεν πάει άλλο τη βίωσα πριν από 18 μήνες. Πέρασα όλες τις περιοχές, από Ψυρρή μέχρι Κυψέλη και από Κολωνάκι μέχρι Εξάρχεια.
   Δεν είναι τωρινό το φαινόμενο. Απλά έχει επιδεινωθεί και συνεχίζει να επιδεινώνεται. Η Δημαρχία Κακλαμάνη ήταν η χειρότερη Δημαρχία, που έχουμε γνωρίσει, μετά από την τσόντα του Θ. Μπεχράκη που διαδέχτηκε τη Ντόρα. Τον Κακλαμάνη βέβαια ο Σαμαράς δεν τον απέσυρε. Γελάει ο κόσμος και πολλοί δε θα πάνε να ψηφίσουν.

   Μπορώ να σου πω ότι οι συνοικίες αυτές υποβαθμίζονται από το 89 κι εντεύθεν. Πιο πριν δεν έμενα στην Αθήνα και δε γνωρίζω. Μόνο που τώρα η κατάσταση δεν πάει άλλο.

   Πάντως κρίμα γιατί γεωγραφικά προσφέρουν αρκετά πλεονεκτήματα για να μένεις εκεί. Επίσης πέρασα και από τα Β.Π. και είδα τις υποδομές τους. Χάλια μαύρα. Μόνο οι πολυκατοικίες είναι καινούριες, αλλά θα παλιώσουν κι αυτές και για να κάνεις μια δουλειά πρέπει να τρέχεις ώωωωωωρες. Από Παγκράτι, Κυψέλη, Πατήσια τα έχεις όλα μέσα στα πόδια σου. Βλέπω τα σπίτια στην πλατεία Βικτωρίας και πλακώνεται η ψυχή μου. Σπίτια πάνω στην πλατεία κεντρικότατα όμορφα και να φοβάσαι να μείνεις.

 49. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 20/09/2010 23:21:19

  Έντονο προβληματισμό και ανησυχία σε κάθε σκεπτόμενο Έλληνα προκαλούν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που φτάνουν από τη Νέα Υόρκη.
  Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στη συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Mουν, στην έδρα του διεθνούς Οργανισμού, στη Νέα Υόρκη εξέφρασε την πολιτική βούληση της Ελλάδας να συναινέσει στο ζήτημα της ονομασίας της fyrom.
  Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, με άτυπο ορόσημο τη σύνοδο του ΝΑΤΟ το Νοέμβριο δρομολογείται η επείγουσα επίλυση του ζητήματος με το όνομα «Μακεδονία του Βαρδάρη».

  • Pyrros avatar
   Pyrros @ o βουνίσιος 20/09/2010 23:28:28

   Παρακαλάμε τώρα εμείς για λύση και οι Σκοπιανοί κάνουν τους δύσκολους.

 50. Enzo avatar
  Enzo 20/09/2010 23:25:45

  ο παπανδρεου φευγει τελικα για γγ ΟΗΕ.
  γιατι νομιζετε οτι τον φωναξε ο Αχμαντινετζάντ να συναντηθουνε? για την ωραια του καραφλα και μουστακι?
  σε 5 μηνες εχουμε εκλογες.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Enzo 20/09/2010 23:32:50

   Στο καλό!

  • tiramola avatar
   tiramola @ Enzo 20/09/2010 23:33:15

   Διαφωνώ, πρώτα θα σώσει τη χώρα και μετά θα εδραιώσει την ισχύ της σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον από την θέση του ΓΓ ΟΗΕ.
   fast track θα γίνουν όλα.
   Το όνομά του θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία της χώρας και η παγκόσμια κοινότητα θα τον αποθεώσει για το καίριο κτύπημα που θα καταφέρει ενάντια στον καπιταλισμό-καζίνο.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ tiramola 20/09/2010 23:35:23

    Άλλος έπινε τα τσίπουρα και άλλος λάλησε...

   • tiramola avatar
    tiramola @ tiramola 20/09/2010 23:39:04

    Τι νομίζεις ότι είναι η πολιτική σήμερα strange?
    Παιδάκια στη Ραφήνα και τις αποφάσεις να τις παίρνουν Λούληδες?
    Κάηκες...

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ tiramola 20/09/2010 23:41:08

    @ S.A

    Μάλλον είναι μία από τις συνήθεις θεατρικές εκλάμψεις του δήθεν "κοψοχέρη" που πιάνουν τον τιραμόλα όταν του στείλουν τη σχετική εντολή στο Blackberry από την Ιπποκράτους...

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ tiramola 20/09/2010 23:42:57

    Ε καλά, μη με βγάλεις και καραμανλικό τώρα.
    Όσον αφορά σε αυτό που λές: "Το όνομά του θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία της χώρας και η παγκόσμια κοινότητα θα τον αποθεώσει για το καίριο κτύπημα που θα καταφέρει ενάντια στον καπιταλισμό-καζίνο..."
    Αυτός το ξέρει;

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ tiramola 20/09/2010 23:43:16

    η θεση ειναι reserve για 'προσωπικοτητες' του Γ' Κοσμου
    δεν μπορω να πω προσπαθησε αρκετα για τα τυπικα προσοντα

   • ΠΕΤΡΟΣ avatar
    ΠΕΤΡΟΣ @ tiramola 20/09/2010 23:49:30

    Καλά βρε Τιραμόλα, τα πιστεύεις στ' αλήθεια αυτά που λές; Κάτι τέτοια λέγανε οι δικοί σου και για τον λογιστάκο τον Σημίτη ότι τάχα θα πάρει υψηλόβαθμη θέση στην Ε.Ε. λίγο πρίν αποχωρήσει και παραδώσει στον ΓΑΠ. Είδες κάτι τέτοιο; Πιστεύεις ότι τα διεθνή κοράκια, παρόλο που τον χρησιμοποιούν σήμερα, δεν έχουν αξιολογήσει επαρκώς το I.Q του ΓΑΠ;

   • anonymous avatar
    anonymous @ tiramola 21/09/2010 00:21:17

    Ο Σημίτης το προσπάθησε για θέση αλλά δεν τον ήθελε κανείς επειδή τους δούλεψε. Το ήξεραν δεν ήταν ούτε είναι βλάκες.

    Ο ΓΑΠ μπορεί να πάρει μπορεί και να μην πάρει θέση. Είναι δικός τους, απόλυτα ελεγχόμενος και έχει αποδειχθεί απολύτως αξιόπιστος διότι ότι του έχουν πει το έχει κάνει. Ως απόλυτα ελεγχόμενος μπορεί να πάρει θέση. Υπάρχουν όμως κι άλλοι εξίσου γνωστοί και σαφώς ικανότεροι του ΓΑΠ.

 51. Ηνιοχος avatar
  Ηνιοχος 20/09/2010 23:38:52

  Η Πρασινη Λεωφορος κλειστη

  Ο Δρομος της Οικογενειας στο σκορποχωρι των αζητητων

  ΟΙ Παγκοσμιοι Διαδρομοι του Ελληνισμου στον χαρτη μικρες
  κουκιδες που σβηνουν

  Το Μονοπατι του Ελληνα πολεμιστη ενα αδιεξοδο η υποταγη

  Το περηφανο Σοκακι του εντιμου πατερα του μοχθου διαρκης ντροπη

  Το Πλακοστρωτο της αγερωχης μαννας λιμνη δακρυων να πνιγει

  Η Ελληνικη Φωνη στου Καφκα τον Πυργο βλασφημη ωδη

  Η Διαδρομη του φερελπι στοχαστη ακανθινος στεφανος και καρφι

  Του Ελληνοπαιδου η διατριβη ευνουχισμενη απ’ τη Δραγωνιανη

  Του Νηπιου η αγωγη ζυμην εις την τερατομορφικην τροφην

  εκλεισε ο δρομος του γονιου
  εκλεισε ο δρομος του εργατη
  εκλεισε ο δρομος της λαλιας
  εκλεισε ο δρομος του τραγουδιου
  εκλεισε ο δρομος του θρηνου
  εκλεισε ο δρομος του χορου
  εκλεισε ο δρομος του παραμυθιου
  εκλεισε ο δρομος της ιστοριας
  εκλεισε ο δρομος των βιωματων
  εκλεισε ο δρομος της αφηγησης
  εκλεισε ο δρομος της καλοσυνης
  εκλεισε ο δρομος του πατριωτη
  εκλεισε ο δρομος του συμπατριωτη
  εκλεισε ο δρομος της αλληλεγγυης
  εκλεισε ο δρομος της μεγαλοψυχιας
  εκλεισε ο δρομος της καρτεριας
  εκλεισε ο δρομος των ηρωων
  εκλεισε ο δρομος της προσφορας
  εκλεισε ο δρομος της αρετης
  εκλεισε ο δρομος της περηφανειας
  εκλεισε ο δρομος της αξιοπρεπειας
  εκλεισε ο δρομος του πνευματος
  εκλεισε ο δρομος της λογικης
  εκλεισε ο δρομος του μετρου
  εκλεισε ο δρομος της συνεσης
  εκλεισε ο δρομος του σωστου
  εκλεισε ο δρομος της αιδους
  εκλεισε ο δρομος της μετανοιας
  εκλεισε ο δρομος της ευχης
  εκλεισε ο δρομος της προσευχης
  εκλεισε ο δρομος της πιστης
  εκλεισε ο δρομος της προσδοκιας
  εκλεισε ο δρομος της αντιστασης
  εκλεισε ο δρομος του υπομενοντα
  εκλεισε ο δρομος της ευσεβειας
  εκλεισε ο δρομος της αγαθοτητος
  εκλεισε ο δρομος της ψυχης
  εκλεισε ο δρομος του αδεσμευτου του νου
  εκλεισε ο δρομος της φωναχτης σκεψης
  εκλεισε ο δρομος της ανιδιοτελειας
  εκλεισε ο δρομος της αυταρκειας
  εκλεισε ο δρομος της γνωσης
  εκλεισε ο δρομος της αυτογνωσιας
  εκλεισε ο δρομος της εγκρατειας
  εκλεισε ο δρομος της συνειδησης
  εκλεισε ο δρομος της εντιμοτητας
  εκλεισε ο δρομος της ακεραιοτητας
  εκλεισε ο δρομος του αδιαπραγματευτου
  εκλεισε ο δρομος του ελευθεριας
  εκλεισε ο δρομος της Εστιας
  εκλεισε ο δρομος των Βωμων
  εκλεισε ο δρομος τοις Κεινων Ρημασι Πειθομενοι
  εκλεισε ο δρομος της Σταυρωμενης Γαλανολευκης


  ολοι οι οριζοντες σκοτεινοι και οι ουρανοι κλεισμενοι

  και οσοι διηλθαν πλεον σε μια κλωστη βαδιζουν


  αλλα ανοιγει διαπλατα ο δρομος του τζαμιου και του μουεζινη
  ανοιγουν ολοι οι δρομοι για τα στιφη των τεκνων του Προφητη
  ανοιγουν ολοι οι δρομοι της χωματερης ζωης
  ανοιγουν ολοι οι δρομοι των νεων εννοιων και ονοματοδοτησεων
  ανοιγουν δια του κλεισιματος ολοι οι δρομοι του Μονοδρομου
  να μην ανοιξουν και οι δρομοι των ιδιοφυλων

  και ολοι οι νεοι δρομοι δεν οδηγουν πλεον στην Ρωμη
  αλλα στην Κολαση του Δαντη

  • sempreviva avatar
   sempreviva @ Ηνιοχος 22/09/2010 11:38:23

   με αυτες τις νεες(ριζοσπαστικες) φλογες θα φτασουμε στον ηλιο
   ειναι συμπαντικα αναποφευκτο

   οσο για το σοβαρο θεμα της 'ανωνυμιας' στο ιντερνετ

   Θεωδορος Βου Κωλοκοτρωνης

   http://www.youtube.com/watch?v=MagCq0FnGmI

 52. antiochos avatar
  antiochos 20/09/2010 23:42:21

  tiramola
  Οχι βεβαια !
  Πολιτικη σημερα ειναι κανο στην Παρο,
  και τις αποφασεις να τις παιρνει το Παγκοσμιο Εβραϊκο Συμβουλιο.

  • Γλίτσας avatar
   Γλίτσας @ antiochos 20/09/2010 23:45:17

   Καθένας με τον νταλκά του.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ antiochos 20/09/2010 23:45:47

   Ξέχασες ότι πολιτική σήμερα είναι και το να συχνάζουμε καθημερινώς στα γυμναστήρια. Άμα λάχει κιόλας, μπορεί να γνωρίσουμε και καμιά πολλά υποσχόμενη κυρία, για να την κάνουμε και υπουργό.

  • tiramola avatar
   tiramola @ antiochos 20/09/2010 23:48:33

   Γιατί ρε παίδαρε ο Σαμαράς δεν πήγε διακοπές?
   Αφού τον είδα να μπαίνει με το καπέλλο μέσα στη θάλασσα...

 53. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 20/09/2010 23:45:44

  ….Είναι πρόδηλο ότι η κυβέρνηση προσπαθεί εν κρυπτώ να δρομολογήσει λύση που δεν τυγχάνει ευρείας κοινωνικής αποδοχής.

  Κυβερνητικές πηγές από τα Σκόπια δήλωσαν ότι μία από τις πιο σημαντικές προϋποθέσεις για την αποδοχή της παραπάνω πρότασης αποτελεί η εγγύηση για την αναγνώριση της μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας. Για το ζήτημα της μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας δημοσιογραφικές πηγές από Σκόπια αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά ενδέχεται να δώσει την εγγύηση της ταυτότητας και της γλώσσας με διπλή φόρμουλα και πρόσθετους όρους.
  Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων στα Σκόπια το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν μυστικές συναντήσεις διπλωματών από την Ελλάδα και τα Σκόπια. Την Ελλάδα εκπροσωπούσε ο άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του κ. Παπανδρεου, Αλεξ Ρόντος.

  Επίσης, λόγω της έντονης πίεσης από τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον, η κυβέρνηση της fyrom αποφάσισε να διεξαγάγει δημοψήφισμα ακόμη και αν η κυβέρνηση δηλώσει ότι αποδέχεται το σχέδιο λύσης!.

 54. antiochos avatar
  antiochos 20/09/2010 23:59:36

  Αλλος με το "νταλκα" του κι αλλος με τις αδυναμιες του.

 55. Δον Κιχώτης avatar
  Δον Κιχώτης 21/09/2010 00:15:46

  Μπράβο Φαήλο για το θάρρος σου να γράψεις πράγματα που σκέφτεται το 90% του ελληνικού λαού!Μπράβο για το ότι γράφεις στα παλιά σου τα παπούτσια το "πολιτικώς ορθόν" ,το οποίο -εκτός από το χιούμορ -έχει καταστρέψει και τα μυαλά πάρα πολλών δυνητικά σκεπτόμενων ανθρώπων.Να καταθέσω κι εγώ μιά "μη πολιτικώς ορθή" άποψη:

  Μία είναι η λύση ,όσο κι αν προξενεί ανατριχίλα:ένα απομονωμένο νησί,φυλασσόμενο καλά, όπου θα πηγαίνουν όλοι οι ξένοι που θα μπαίνουν στην Ελλάδα παράνομα,εκτός κι αν κάποιος τους προσφέρει δουλειά.Από το νησί αυτό μπορεί να φεύγει κανείς ΜΟΝΟΝ αν κάποιος του προσφέρει δουλειά-και για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί αυτή - ή εάν κάποια χώρα (ευρωπαϊκή ή μη) δεχθεί να τον πάρει από εκεί δια παντός.Η Ευρωπαϊκή ένωση θα υποχρεωθεί να σιτίζει και καλύπτει όλες τις υπόλοιπες στοιχειώδεις ανάγκες των παρανόμως εισελθόντων στη χώρα μας.
  Είναι προφανές ότι οι πρώτοι κάτοικοι αυτού του νησιού θα είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες των λαθραίων νταβατζήδων,πορνών,εμπόρων ναρκωτικών κλπ.
  ΥΓ.Ξέρω ότι μπορεί να ακούγεται σκληρό αλλά θα δείτε ότι κάποτε εκεί θα καταλήξουμε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ,εάν θέλουμε να επιζήσει η Ελλάδα.
  Εχουμε καθήκον να σταματήσουμε τον κατήφορο που έχει πάρει η πατρίδα μας όσο είναι (;;;) ακόμη καιρός.Το οφείλουμε στα παιδιά μας!

 56. victoria avatar
  victoria 21/09/2010 00:18:59

  Φαήλο τα είπες όλα.

 57. Giannis avatar
  Giannis 21/09/2010 00:21:58

  Οποίος δεν καταλαβαίνει ότι η παράνομη μετανάστευση ή νομιμοφανης εγκατάσταση 1.500.000 ανθρώπων προερχομενων από ομορη χώρα (αλβανια) και άλλων τόσων προερχομενων από την υποσαχαρια Αφρικη και την Κεντρικη Ασια, έχοντας δυστυχώς σχεδόν μηδενική εκτίμηση στην ανθρώπινη ζωη, με διαφορετικό θρησκευμα και ουδεμία απολύτως σχέση με την πατρίδα, δεν αποτελεί θρυαλιδα στα θεμέλια της Ελλαδας προσφέρει τον εγκέφαλο του για δωρεάν λοβοτομη.
  Το παραπάνω πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί ρεαλιστικά πέρα από υποκριτικές ανθρώπινες ευαισθησίες. Αν δεν υπάρξει πραγματικά δραστική λύση η ανθρωπιστική καταστροφή, για την οποία κόπτονται πολλοί φίλοι μου με αριστεροστροφες ιδεολογικές αγκυλώσεις θα είναι αναπόφευκτη. Αναπόφευκτη διότι αργά ή γρήγορα (και λόγω μνημονίου Τευτονων και Ουνων) όλα τα "φαντάσματα" των φαναριων, της οδού Αθηνας και της Μενανδρου καταπιεζομενα έτι περισσότερο απο τα λευκά και πολύχρωμα, εντοπια και αλλοδαπα σκυβαλα, που τα πατροναρουν θα ξεχυθούν πειναλεα στους δρόμους προς αγραν τροφής. Δεν υπάρχει κύριοι πιο επικίνδυνος άνθρωπος απο έναν απελπισμενο και πεινασμενο άνθρωπο. Η "ανθρωπιστική" αυτή κρίση δεν θα είναι τότε διαχειρισιμη όχι απο το ΠΑΣΟΚ του απιθανου κ. Παπανδρέου και των διαφόρων ελληνοφωνων υπουργών και γενικών γραμματέων αλλά απο κανέναν.

  Υ.Γ. Απλώς συγκινητικό και απίστευτα μεστο και εύστοχο το άρθρο του Φαηλου.

 58. δημης avatar
  δημης 21/09/2010 00:27:20

  "Παράλληλα, όποιος είναι εξαρτημένος χρήστης να πηγαίνει σε οποιοδήποτε δημόσιο νοσοκομείο, να τον εξετάζουν, να του δίνουν μια κάρτα υγείας και με αυτή να του δίνουν δωρεάν, όποτε χρειάζεται, κάποιο υποκατάστατο, για όσο καιρό θα χρειαστεί, μέχρι να μπει σε «στεγνό» πρόγραμμα. Έτσι θα τσακίσουμε την ζήτηση και θα γλυτώσουμε τις ζωές των παιδιών."
  Αυττή ηπρόταση σε συνδυασμο της ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΧΙΛΙΟΣΤΟ ΤΟΥ ΧΙΛΙΟΣΤΟΥ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΡΙΟΥ ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ;

 59. lampros avatar
  lampros 21/09/2010 00:40:00

  Akou kati, h ND einai to komma ths eu8unhs, tou dutikou prosanatolismou ths xwras kai ths sovarothtas parakata8hkes tou Kwnstantinou Karamanlh.

  -----

  Η προσφυγή στο ΔΝΤ δηλαδή ―που υπερασπίζεσαι― είναι «η σοβαρότητα και ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός»;

  Χαχαχα...

  Να το πείς στους Γάλλους και σε όσους άλλους έχουν προβλήματα οικονομικά να προσφύγουν και αυτοί...

 60. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 21/09/2010 00:40:44

  Στο μεταξύ, ακόμα και το Πρώτο Θέμα αναδεικνύει το εκρηκτικό μίγμα που επωάζεται στο κέντρο της Αθήνας με την ολοένα και αυξανόμενη εξαθλίωση:

  "Ποιος θα το περίμενε ότι εν έτει 2010 όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας και κυρίως νέοι άνθρωποι θα στήνονταν στην ουρά για ένα κομμάτι ψωμί! Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των συσσιτίων (από 2500 μερίδες έφτασε στις 4000) τους τελευταίους μήνες.

  Η ανεργία που αυξάνει με απειλητικούς ρυθμούς, η οικονομική κρίση, η ακρίβεια και οι χαμηλοί μισθοί γονατίζουν ολοένα και περισσότερους Έλληνες οι οποίοι έχουν φτάσει στο σημείο να μην μπορούν να προσφέρουν στον εαυτό τους και τους οικείους τους ένα πιάτο φαγητό.

  Σύμφωνα πάντα με τα αποκαρδιωτικά στοιχεία του Κέντρου καθημερινά στα συσσίτια δεν προσέρχονται μόνο άστεγοι και άποροι αλλά δεκάδες συνταξιούχοι οι οποίοι αδυνατούν να επιβιώσουν με την πενιχρή σύνταξη που παίρνουν ενώ σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι στην ουρά στήνονται και αρκετοί νέοι ηλικίας 20 μέχρι 30 ετών οι οποίοι βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο μη μπορώντας να βρουν κάποια δουλειά.

  Ένα άλλο γεγονός που προβληματίζει είναι ότι τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί σημαντικά η προσέλευση των Ελλήνων, ενώ αντίθετα έχει μειωθεί η προσέλευση των αλλοδαπών."

  Φαντάζεστε τι έχουμε να ζήσουμε οσονούπω;

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ Αυριανιστής 21/09/2010 00:43:40

   Τώρα, για να καταλάβω, αυτός είναι ο Σοσιαλισμός, ή η Βαρβαρότητα?

   • Orestios avatar
    Orestios @ (A)θανάσης 21/09/2010 00:50:50

    Σοσιαλισμός είναι.
    Βαρβαρότητα είναι να μην μοιράζεσαι τόσες μερίδες που φτιάχνονται και να τρώς σπίτι σου απολαμβάνοντας με χρήματα που κέρδισες από την εργασία ένα γεύμα.

 61. lampros avatar
  lampros 21/09/2010 00:51:14

  Κάθοδο θεωρείς εσύ αυτό;
  h**p://mitsosms.blogspot.com/2010/09/15.html

  ===

  Όχι απλά κάθοδο, κατρακύλα...

  Καταρχήν, οι τράπεζες και οι οίκοι παιχνίδι κάνουν. Αύριο θα τα γυρίσουν αλλιώς... Χιλιάδες σελίδες οι εξεταστικές επιτροπές και η δικογραφίες εναντίων τους για την κρίση στις ΗΠΑ, πόσο μάλλον σε χώρες όπως η Ελλάδα που κάνουν ελεύθερα παιχνίδι...

  Δεύτερον, αυτοί προτείνουν ΣΗΜΕΡΑ «ελληνικά ομόλογα» ΕΠΕΙΔΗ εμείς τώρα ξεπουλάμε τα πάντα για να τα εγγυηθούμε.

  Είναι σαν να χαίρεσαι που μετράει επιτέλους το τσεκμπουκ σου στην πιάτσα, ΑΦΟΥ πρώτα έβγαλες γυναίκα-κόρη-γάτα στο κλαρί...

 62. Λελα avatar
  Λελα 21/09/2010 00:54:14

  Αυτο με το ψιλικατζιδικο και την καμερα το ειδα κι εγω. Και το εχω ξαναδει πολλες φορες στο αλτερ... Ξερεις τι μου λεει εμενα αυτό??? Πως ο αλτερ μας δουλευει ψιλο γαζι.
  Που τα βρηκε ολα αυτα τα ψιλικατζιδικα με τις καμερες αυτο το καναλι και μας τα βγαζει μου λες??? Συγνωμη ρε παιδια που ειμαι δυσπιστη, μα περισσοτερο με διαφημιση στις καμερες και τον μπιγκ μπραδερ μου κανει αυτό, παρά για αληθινή είδηση. Διοτι αν ήταν αληθινη είδηση, όπως είπες κι εσυ, το προσωπο του δραστη θα έμενε καθαρό, χωρίς "τετραγωνάκια"
  Δεν αμφισβητω την εξαρση της εγκληματικοτητας και την καταντια της Αθηνας τα τελευταια χρονια, αμφισβητω όμως το γεγονος πως όλα τα ψιλικατζιδικα που ληστευονται τυχαινει να εχουν καμερες και να στελνουν τα βίντεο στον άλτερ...

 63. 11888 avatar
  11888 21/09/2010 00:55:32

  "Το όνομά του θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία της χώρας και η παγκόσμια κοινότητα θα τον αποθεώσει για το καίριο κτύπημα που θα καταφέρει ενάντια στον καπιταλισμό-καζίνο".


  ΜΗΝ ΠΕΡΝΕΤΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 64. lampros avatar
  lampros 21/09/2010 00:55:52

  Είδες πέντε πρεζάκια στην Ομόνοια πριν 15-20 χρόνια και αδιαφόρησαν οι αστυνομικοί να τα μαζέψουν ―και σωστά, γιατί ή φυλακή θα τα έχωναν τσάμπα τα παιδιά με βάση το νόμο, ή θα τα άφηναν και μεθαύριο θα ξανάρχονταν όπως σου είπαν.

  Τέλος, πάντων. Κάτι τρέχει στα γύφτικα.

  Τι γίνεται ΣΗΜΕΡΑ ξέρεις; Δεν είναι πλέον πέντε ―είναι 1000. Και δεν είναι μόνο πρεζάκια, είναι κάθε είδους βρωμοδουλειά, παρανομία κλπ.

  Δεν υπάρχει ΟΥΔΕΜΙΑ σύγκριση ανάμεσα στις δυο εποχές.

  Την οποία επιχειρείς για να βγάλεις λάδι την σημερινή κατάσταση...

 65. lampros avatar
  lampros 21/09/2010 00:58:01

  Δεν συγκρίνονται καν οι δυο εποχές λέμε. Τώρα είναι 100 φορές χειρότερα.

  Κάνε ΣΗΜΕΡΑ μια βόλτα νυχτερινή και μετά μας λές, και άσε τις αναμνήσεις που είδες το 1990 πέντε πόρνες και δυο τραβεστί...

 66. lampros avatar
  lampros 21/09/2010 00:58:29

  ΠΑΣΟΚ να γίνεται...

 67. lampros avatar
  lampros 21/09/2010 01:14:01

  Δηλαδή πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι;

 68. michal avatar
  michal 21/09/2010 01:28:17

  Eksw oi praktores kai oi maswnoi.

 69. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 21/09/2010 03:10:04

  @ αλλενάκι....εγώ θεωρώ ότι το πρόβλημα με την εγκληματικότητα υπήρχε πάντα γιατί καμιά κυβέρνηση δεν πήρε ποτέ σοβαρά μέτρα....εδώ όμως και μια δεκαετία τουλάχιστον, αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο.....θεωρώ ότι συνολικά στα θέματα ασφαλείας δημόσιας τάξης έχουν αποτύχει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις (εσύ αναφέρεσαι συγκεκριμένα μόνο στα τελευταία 5 χρόνια, οπότε προφανώς επιρρίπτεις μεγαλύτερες ευθύνες στην κυβέρνηση της ΝΔ που δεν έλαβε σοβαρά μέτρα για την λαθρομετανάστευση).
  Στην γιγάντωση της εγκληματικότητας όμως δεν ευθύνονται αποκλειστικά οι μετανάστες....εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς εργάζονται τίμια στην χώρα μας.....

  @ Γλίτσας......αδυνατώ να καταλάβω πως περιγράφεις ως προβοκατόρικες κάποιες απόψεις διαφορετικές από τις δικές σου.....

  @ Strange Attractor...το θέμα με τους ναρκομανείς είναι πολυσύνθετο και θέλει λεπτούς χειρισμούς. Κατανοώ τα επιχειρήματά σου,αλλά σίγουρα δεν είναι λύση να τους κλείνουμε φυλακή και να βγαίνουν από εκεί χειρότεροι.
  Χρειάζεται συνολικά μια μακροπρόθεσμη εθνική στρατηγική για την μάστιγα των ναρκωτικών.Που θα λαμβάνει υπόψη όλες τις παραμέτρους.

  Παρόμοια μακροπρόθεσμη εθνική στρατηγική χρειάζεται και για την εγκληματικότητα. Δυστυχώς η εγκληματικότητα δεν θα παταχθεί με 4-5 αποσπασματικά μέτρα που παίρνει κάθε υπουργός ή κάθε αρχηγός της αστυνομίας.

 70. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/09/2010 08:26:31

  Αγαπητέ, την θανατκή ποινή καλύτερα να την φυλάξουμε για τους προδότες και τους λιποτάκτες σε καιρό πολέμου.
  Κι εμένα, όπως πολλούς από εμάς με έχει απασχολήσει κι αυτό που με αποτρέπει ποάντα είναι ο κίνδυνος του λάθους, της δικαστικής πλάνης. Δεν μπορείς μετά να επανορθώσεις.
  Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι, που είναι και πιο επώδυνοι, π.χ. τα ισόβια να είναι ισόβια.
  Σου λέω εκ πείρας ότι μόνη της η σκληρή καταστολή δεν κάνει τίποτα. Πάντα θα υπάρχουν άνιρωποι με ανύπαρκτα ηθικά ανακλαστικά, έτοιμοι να ρισκάρουν την ποινή για να κερδίσουν χρήμα. Πρώτα να βγάλουμε τα παιδιά από τους δρόμους, να σπάσουμε την ζήτηση, ν' ανακουφίσουμε τις οικογένειες. Δεν ξέρεις για τι δράματα μιλάμε, πόση δυστυχία ανθρώπων που είναι ήδη χαμηλά στην κοινωνική κλίμακα.
  Κάνεις αυτό και μετά συντρίβεις, εξοντώνεις ποινικά τους εμπόρους. Μόνη υη καταστολή απλώς θα ανεβάσει τις τιμές.

 71. kiki avatar
  kiki 21/09/2010 08:28:50

  @ Φαηλο,
  Οντως απαξιωνουν περιοχες της Αθηνας και μετα αφου τις καθαρισουν αγοραζουν οικοδομικα τετραγωνα,ειναι γνωστοι αυτοι και στο ποθεν εσχες δεν φαινονται γιατι αγοραζονται σε ονοματα αλλων.
  Εχουμε φυγει απο την αθηνα εδω και οκτω χρονια.Οταν πηγαινω,στην πολη που γεννηθηκα και μεγαλωσα,και που αγαπησα,ειναι αδυνατον να φτασω στο σπιτι που γεννηθηκα,νομιζω οτι ειμαι στο Μογκαντισου,και βεβαια οχι χωρις την παρουσια σωματοφυλακα, εννοω καποιου ανδρα γεροδεμενου.
  Η Αθηνα ειναι μια θλιψη.
  Και ναι οι τουρκοι μα τα κανουν αυτα,ειναι σαν το ανεκδοτο με τους κινεζους,θα υπογραψτε η θα σας στειλουμε και αλλους αιχμαλωτους.
  Αν ειχαμε και καποιους κυβερνωντες σοβαρους,και οχι πρακτοραντζες του κερατα,που το επιτρεπουν ωστε να αλλοιωθουμε πληθυσμιακα,η ζωη μας ισως να ηταν καλυτερη,η απαντηση και εδω ειναι θλιψη.

 72. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/09/2010 08:40:05

  Να 'σαι καλά ρε Τηλέμαχε, είχανε να με πουν "αθώο" καμμιά 30αριά χρόνια.
  Να σου πω ποιοί μ'΄"έπεισαν"; Αυτά που βλέπω κι ακούω. Η αμερικάνικη εταιρεία από το Ντένβερ που ήθελε να έρθει στην Ελλάδα κι όταν τουε εξήγησα τις διαδικασίες και το φορολογικό σύστημα που αλλάζει κάθε χρόνο και πήραν και πληροφορίες για το τι είδους "σχέσεις" θα αναγκαστούν να αναπτύξουν με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, με αποχαιρετήσανε.
  Φταίνε οι καπιταλιστές, ε;
  Φταίνε αυτοί που το 1981 παρέλαβαν την λιγότερο χρεωμένη χώρα της Ευρώπης και την έκαναν να χρωστάει σε όσους περπατούν κάτω από τον ήλιο για να κάνουν "κοινωνική πολιτική" ήτοι ρουσφέτια - διορισμούς, έδωσαν μαζικές αυξήσεις σε συντάξεις, όχι από υγιείς πόρους αλλά αό ΔΑΝΕΙΚΑ , τα οποία, ΕΚΠΛΗΞΗ, δεν είναι αγύριστα τελικά.
  Φταίνε αυτοί που πήραν πακτωλό χρημάτων από την Ε.Ε. για την αναδιάρθρωση της γεωργίας και τα 'φαγαν, αυτοί που κοινωνικοποίησαν την διαφθορά, την διέχυσαν παντού και έφτιαξαν στρατιές μικρολαμόγιων σε όλο το εύρος της γραφειοκρατίας, που έγινε βροντόσαυρος.
  Δταίνε αυτοί που διέστρεψαν τις έννοπιες, αφελλήνισαν την Παιδεία, κυνήγησαν κι έκλεισαν υγιείς επιχειρήσεις. Που είναι η ελληνική τσιμεντοβιομηχανία, οεο;
  Φταίνε αυτοί που έκαναν κολεγιά με τους εργολάβους-προμηθευτές-καναλάρχες-πράκτορες, που τους φτιάξανε βολικές διαδικασίες και μαθηματικούς τύπους κομμένους και ραμμένους στο ολιγοπώλιο που εγκαταστάθηκε στην καμόύρα μας.
  Φταίνε αυτοί που με αφορμή τους Ολυμπιακούς χρέωσαν δυο γενιές, κατάκλεψαν, λεηλάτησαν.
  Από όλυς αυτούς υπάρχουν κι από δω κάτι καλόπαιδα που ήδη έφαγαν μεσσηνιακή κλωτσιά, αλλά την κύρια ευθύνη, σε πρόσωπα και ιστορικά, λόγω αποφάσεων, διαχείρισης και χρόνου διακυβέρνησης την έχει το ΠΑΣΟΚ και κυρίως οι λεγόμενοι "εκσυγχρονιστές", η μεγαλύτερη ακρίδα που έπεσε πάνω στη χώρα μετά τους Γερμανούς το 41.

 73. Lewnidas avatar
  Lewnidas 21/09/2010 08:42:32

  και εγω στο ιδιο συμπερασμα κατεληξα. για τον αμυνας τον ειχα αλλα θα επαιζε δυνατα για το προπο.

  να μαζευτουμε να κανουμε lobbying για τον φαηλο.

 74. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 21/09/2010 08:50:18

  Φίλε Τηλέμαχε, οι αυτοαπασχολούμενοι φορολογούνται με 40 και 45% επι του καθαρού κέρδους. Δεν ισχύει αυτό που λες.
  Οι ΕΠΕ, ΟΕ, ΑΕ περνούν όλα τα έξοδα στην επιχείρηση και γι αυτό παρουσιάζουν μειωμένο καθαρό κέρδος επί του οποίού υπολογίζεται ο τελικός φόρος.

 75. ekeinos avatar
  ekeinos 21/09/2010 09:11:04

  Φαήλο, μία ερώτηση. Πέρα από το θέμα της ηρωίνης και των τοξικομανών με τα οποία συμφωνούμε όλοι, ο Αντώνης έχει κάποια επίσημη θέση για τις κατα καιρούς συζητήσεις περί αποποινικοποίησης της κάνναβης ως ευφορικού μέσου ή συμπλέει με την στάση που εκπροσωπεί η βάση της παρατάξεως ετεροπροσδιοριζόμενος απέναντι σε παλαιότερες δηλώσεις του ΓΑΠ για το ζήτημα?

 76. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 21/09/2010 09:24:57

  @Δαιμονάκι, όχι, ΔΕΝ εργάζονται εκατοντάδες χιλιάδες τίμια.
  Εκατοντάδες χιλιάδες [900.000 σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat του 2009, που αν θέλουμε τα πιστεύουμε, είναι ΑΠΛΩΣ οι καταγεγραμμένοι, που μπήκαν στη χώρα και κάπως πως... απέκτησαν κάποια χαρτιά προσωρινής άδειας παραμονής που ανανεώνεται].
  Πόσοι από αυτούς εργάζονται τίμια, δλδ. με συνθήκες εργασίας ενός Έλληνα πολίτη είναι άγνωστο, πόσοι περιφέρονται, πόσοι μπαινοβγαίνουν στις χώρες τους άγνωστο.
  Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟεισερχομένων κρατείται σκόπιμα ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ή δεν είναι σε θέση να τους καταμετρήσουν, γεγονός ακόμα χειρότερο και ανησυχητικό.
  Ο Βούγιας είχε δηλώσει κάποτε ότι είναι 700.000 πλέον των καταγεγραμμένων, δλδ. 1,7 εκ., κοντά στα 2 εκ.
  Η αύξηση της εγκληματικότητας "του δρόμου" κατά Ελλήνων πολιτών, κυρίως ηλικιωμένων και γυναικών [ληστείες, φόνοι, βιασμοί] στην περιφέρεια ξεκίνησε από το 1990, όταν άρχισαν να έρχονται τα πρώτα κυματα από τις βαλκανικές χώρες και εντάθηκε όταν ακολούθησαν τα κύματα που στέλνει η Τουρκιά.

 77. popolaros avatar
  popolaros 21/09/2010 09:43:23

  Βλέπω θράκα είσαι του χώρου μας.
  Όσον αφορά το ciabook, facebook εννούσα,έτσι είναι τα πράγματα.
  Είναι η μεγαλύτερη φωτογραφική βάση δεδομένων του πλανήτη.
  Μια ματιά στη μετοχική βάση θα λύσει πολλές απορίες, όσον αφορά τους σκοπούς.

 78. Γιαννης 3 avatar
  Γιαννης 3 21/09/2010 10:58:29

  Φαηλο πρωτη μουρη εγινες στο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ..........να σε χαιρεται λεει ο Σαμαρας.......αληθεια τι εννοει ο ποιητης?

 79. ήγγικεν avatar
  ήγγικεν 21/09/2010 10:59:18

  Αυτό ρε παιδιά, γιατί δεν το βάλανε στο βίντεο της ΔΕΘ; Μιλάμε για τρελλό γέλιο...και κλάμα δυστυχώς.(Από τον Ιούνη του '09, στην Καθημερινή):

  Μηδενική ανοχή στη λαθρομετανάστευση

  Του Γιωργου Α. Παπανδρεου

  Aσφάλεια του πολίτη σημαίνει προστασία των δικαιωμάτων του. Της ζωής του, της ελευθερίας του, της περιουσίας του, του δημόσιου και ιδιωτικού του χώρου.

  Σήμερα, η χώρα μας μαστίζεται από την ανομία, την ατιμωρησία, την αδιαφάνεια, την αναξιοκρατία. Εξαρση εγκληματικότητας, έξαρση βίας, ένταση της κοινωνικής περιθωριοποίησης. Το ζούμε πια καθημερινά στις πόλεις μας.

  Η έλλειψη σχεδίου, η έλλειψη πολιτικής, η ανομία και η απουσία κράτους αφορά και στο ζήτημα της μετανάστευσης. Πέντε χρόνια τώρα, είναι ανύπαρκτη η πολιτική της Ν.Δ. για τη μετανάστευση, τον πολιτικό πρόσφυγα και την παράνομη μετανάστευση. Η σημερινή κυβέρνηση απουσίασε εκκωφαντικά από διεκδικήσεις στην Ε.Ε. για το ζήτημα της φύλαξης των συνόρων μας, των κοινών συνόρων της Ευρώπης. Αγνόησε και υποβάθμισε σημαντικές μας επιτυχίες, π.χ. την πρακτική της επανεισδοχής λαθρομεταναστών που ακολουθήσαμε και που είχε πάρει και τη μορφή επίσημης συμφωνίας με την Τουρκία. Απαξίωσε το Λιμενικό Σώμα και τη συνοριοφυλακή, που ιδρύθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

  Δεν έχει καμιά πολιτική για αυτούς που ζητούν πολιτικό άσυλο, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε μια γκρίζα ζώνη εκατοντάδες χιλιάδες άτομα, που περιφέρονται στις πόλεις και στα λιμάνια μας και μπαινοβγαίνουν στα κρατητήρια και τις φυλακές.

  Δεν έχει καμία πολιτική ένταξης των νομίμων μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, με αποτέλεσμα την περιθωριοποίηση της δεύτερης γενιάς νέων μεταναστών, που μόνη πατρίδα που γνωρίζουν είναι η Ελλάδα.

  Η απουσία πολιτικής της Ν.Δ. έχει κάνει την κοινωνία μας ξέφραγο αμπέλι. Και αυτή την ανομία την ζούμε όλοι. Στην Ομόνοια, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στην Κυψέλη και την Πάτρα, από το Αγαθονήσι μέχρι τον Αγιο Παντελεήμονα και τόσες άλλες περιοχές της χώρας μας. Και δεν πάει άλλο.

  Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου. Αντί σοβαρής και υπεύθυνης πολιτικής, αντί μιας ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής που προστατεύει το δικαίωμα του Ελληνα πολίτη για σιγουριά και ελευθερία, που αντιμετωπίζει τον μετανάστη, τον πρόσφυγα, τον παράνομο μετανάστη μέσα από την εφαρμογή κανόνων ενός κράτους δικαίου, η Ν.Δ. αποφάσισε να στραφεί σε σπασμωδικές επικοινωνιακές πολιτικές. Πολιτικές με ψηφοθηρικές στοχεύσεις, που βασίζονται στη μισαλλοδοξία και στον ρατσισμό, αντί μιας ευνομούμενης δημοκρατικής πολιτείας που εγγυάται το κράτος δικαίου για κάθε άνθρωπο.

  Το ΠΑΣΟΚ έχει συγκεκριμένο σχέδιο αντιμετώπισης του φαινομένου της μετανάστευσης, της πολιτικής προσφυγιάς και της λαθρομετανάστευσης. Σχέδιο που εξασφαλίζει ότι ο μετανάστης στη χώρα μας, ο πολιτικός πρόσφυγας, θα συμβάλει δημιουργικά στην ανάπτυξη, την ευημερία, τον πολιτισμό και την παρουσία της χώρας μας στο διεθνές γίγνεσθαι. Ενα σχέδιο με οκτώ σημεία:

  - Μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση. Στόχος 0% λαθρομετανάστες.

  - Ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων. Σκληρή διεκδίκηση στην Ε.Ε. για περαιτέρω πόρους και στήριξη για την προστασία των κοινών μας συνόρων.

  - Εφαρμογή διεθνών και διμερών συμφωνιών - και ειδικότερα της εφαρμογής του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής Λαθρομεταναστών που υπογράψαμε και εφαρμόστηκε παλαιότερα με την Τουρκία.

  - Διαμόρφωση μιας κοινής ανθρωπιστικής πολιτικής της Ε.Ε., που εγγυάται την ισότιμη ανάληψη βαρών των πολιτικών προσφύγων από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρώπης και όχι μόνο των χωρών εισόδου των προσφύγων.

  - Αποσαφήνιση της ελληνικής πολιτικής απέναντι στους πρόσφυγες - γρήγορη εκτίμηση από τις ελληνικές αρχές για το ποιοι δικαιούνται πολιτικό άσυλο, αλλά και ποιοι είναι μη νόμιμοι μετανάστες που πρέπει να επαναπροωθηθούν.

  - Ενταξη των νομίμων μεταναστών στην κοινωνία μας. Με σοβαρές πολιτικές στην παιδεία, την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας, την απόδοση της ιθαγένειας σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις και ιδιαίτερα στους νέους δεύτερης γενιάς.

  - Διαμόρφωση και εφαρμογή μιας σχεδιασμένης πολιτικής προσέλκυσης εργατικού δυναμικού στους τομείς όπου υπάρχουν μεγάλες εποχιακές ή μονιμότερες ανάγκες. Συνολική αντιμετώπιση της μεταναστευτικής πολιτικής στην Ελλάδα από ένα υπουργείο, με εξειδικευμένες υπηρεσίες.

  - Ειδικό πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση των πόλεών μας, των γειτονιών, ειδικά για γειτονιές που γκετοποιούνται. Mε σοβαρές δημόσιες επενδύσεις, με συστηματική πολιτική στέγασης των μεταναστών, και την εγγύηση της ειρηνικής συμβίωσης και κοινωνικής συνοχής στην κοινωνία μας.

  Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες του στον τομέα αυτό. Θα συνεχίσει να ξεδιπλώνει τις πολιτικές του για τα θέματα της ελληνικής κοινωνίας, με στόχο μια ευνομούμενη πολιτεία και την ασφάλεια και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών

 80. τάρας μπούλμπα avatar
  τάρας μπούλμπα 21/09/2010 11:19:46

  Φαήλο,άσε το υπουργείο ΠΡΟΠΟ, υπαρχουν πιο πιεστικές ανάγες αλλού..Στην Μεσογείων την Χαρλευ

 81. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 21/09/2010 11:40:21

  Ετσι νομίζω κι εγώ. Ο υπέρογκος αυτός αριθμός των μεταναστών, με την διαφορά κουλτούρας που δεν είναι δυνατόν φυσικά να αφομοιωθούν, αλλά και η εισαγόμενη εγκληματικότητα, οδηγεί την κοινωνία μας σε μια ανθρωπιστική κρίση που όταν και αν ξεσπάσει, δεν θα είναι "διαχειρίσιμη" από καμμία πολιτική δύναμη. Ισως ακούγεται κινδυνολογικό αυτό αλλά αυτή ειναι η εκτίμησή μου.

  Ελπίζω να το αποφύγουμε.

  Θραξ Αναρμόδιος

 82. γαλάζιος avatar
  γαλάζιος 21/09/2010 11:50:37

  Ο Παπανδρέου κλέβει προτάσεις του Σαμαρά αλλα μένει μόνο στα λόγια

  Πολλούς μήνες πρίν ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για την δυνάτότητα αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου με συγκεκριμένα πρότζεκτ που θα συνεισέφεραν τεράστια κεφάλαια για την μείωση του δημοσίου χρέους και θα αποτελούσαν πλόλο έλξης για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και δημιουργίας θέσεων εργασίας είτε μεσω ΣΔΙΤ είτε με συνεμεκτάλλευση του δημοσίου με τους ιδιώτες είτε ακόνμη και με απλή ενοικίαση τους. παρουσίασε και το πλαίσιο που απαιτείται για να προχωρήσει μια τέτοια πρόταση σε θεσμικό επίπεδο. Πρίν από πολλούς μήνες όταν ξεκίνησε να ξεδιπλώνει το πρόγραμμα που κατέθεσε τελικά για την έξοδο από την κρίση, μίλησε για την επανάσταση του αυτονόητου. Για όσες αλλαγές πρέπει να γίνουν άμεσα στη χώρα, την οικονομία και την οικονομία ώστε να βγούμε κάποτε από το φαύλο κύκλο της μεταπολίτευσης.
  Ο παπανδρέου , ή οι σύμβουλοι "έπιασαν" το νόημα και την ανταπόκριση που μπορούν να έχουνη στην κοινωνία τέτοιες απόψεις και προτάσεις και προσπάθησαν να τις οικειοποιηθούν. Μίλησε ο πρωθυπουργός επανειλλημένος για την επανάσταση του αυτονόητου χωρίς όμως ποτέ να την περιγράψει με συγκεκρμένα μέτρα όπως έκανε ο Σαμαράς στην ΔΕΘ με την πάταξη της γραφειοκρατίας και τα οικονομικά μέτρα. Τα ίδια και με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας. Χθες πήγε στην Γουόλ Στριτ ο παπανδρέου και εμφάνισε την προοπτική αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας ως δική του πρωτογεννή πρόταση χωρίς ωστόσο να προχωρ'ήσει σε κάτι πιο συγκεκριμένο, χωρίς να προχωρήσει ουσιαστικά το πρότζεκτ σαμαρά σε επίπεδο συγκεκριμένων προτάσεων στους επενδυτές.
  Ο πρωθυπουργός δηλαδή προσπαθεί απλώς να καρπωθεί τα επικοινωνιακά οφέλη από την οικειοποίηση των προτάσεων Σαμαρά, χωρίς να ενδιαφέρεται στο ελάχιστο για την υλοποίηση τους παρά τα ευεργετικά αποτελέσματα που αυτές μπορούν να έχουν στην [προσπάθεια διεξόδου από την κρίση.
  Αναρωτιέμαι , θέλει απλώς να κάψει αυτές τις προτάσεις για να πει αύριο στο σαμαρά ότι αυτλά που προτείνει τα λέχει ήδη κάνει η κύβέρνηση και διαπίστωσε ότι δεν εχουν τα αποτελέσματα που θα προσδοκούσε ο Σαμαράς και άρα η πρόταση Σαμαρά είναι μη ρεαλιστική;

 83. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 21/09/2010 11:53:43

  Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είναι ένας συρφετός από χαρτογιακάδες, αριστερών καταβολών, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να προστατεύουν εγκληματίες, ημεδαπούς και αλλοδαπούς.
  Διάβαζα χτες ότι πιάσανε γυναικολόγο που αφαιρούσε παράνομα ωάρια από γυναίκες αλλοδαπές και το όνομά του δεν το ανακοίνωναν, επειδή δεν το επιτρέπει η διαβόητη Αρχή.
  Επιτέλους, θα δεσμευτεί ο Σαμαράς ότι θα καταργηθεί ή έστω θα περικοπούν οι εξουσίες από αυτή τη σφηγκοφωλιά υπόθαλψης εγκληματιών;
  Και μία άλλη ερώτηση: Ο Κικίλιας γιατί δεν λέει τίποτα για λαθρομετανάστες και παραεμπόριο;
  Δεν έχει καταλάβει ο Σαμαράς ότι μόνο και μόνο να βάλει στην ατζέντα του την απέλαση των λαθρομεταναστών, αυτομάτως θα κερδίσει το μέγιστο τμήμα της κοινής γνώμης, ό,τι και να λένε οι πληρωμένοι νταβατζήδες των ΒΠ που παριστάνουν τους δημοσιογράφους έναντι αδράς αμοιβής;

 84. anonymous avatar
  anonymous 21/09/2010 12:02:40

  Η πολλά υποσχόμενη κυρία είναι άνθρωπος μέλους της οικογένειας. Αυτός τη συνέστησε και η σχέση με το μέλος προϋπήρχε του γυμναστηρίου και της σύστασης.

 85. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 21/09/2010 12:03:07

  Δαιμονάκι, με τις χιλιάδες των λαθρομεταναστών συμφωνείς ότι πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να τους ξαποστείλουμε, νομιμότατα και δημοκρατικότατα, από κει που μας κουβαλήθηκαν;
  Εκεί είναι η βάση!
  Εσύ στο εξωτερικό πώς πάς; Με βάρκα και αποβιβάζεσαι νύχτα στην Κυανή Ακτή ή στη Βαρκελώνη ή στη Βενετία και μετά πηγαίνεις όπου θες σαν κύριος;
  Να αρχίσουν οι συγκεντρώσεις σε ειδικούς χώρους με σκοπό την άμεση απέλαση. Να το μάθουν και τα φιλαράκια τους πίσω στη Σομαλία, Μπαγκλαντές, Νιγηρία, Πακιστάν, να μην μας κουβαληθούν και αυτοί.
  Δεν τους θέλουμε, δεν μας προσφέρουν τίποτα, μας επιβαρύνουν κοινωνικά και οικονομικά, δεν τους καλέσαμε, μας ήρθαν χωρίς χαρτιά, να ξεκουμπιστούν. Και αφού φυσικά δεν θα το κάνουν μόνοι τους, να το κάνει το κράτος, οπως οφείλει.
  Αλλος δρόμος δεν υπάρχει.
  Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα΄, αφού ξεκαθαρίσει αυτή τη χαβούζα, να ορίσει πόσους μετανάστες χρειάζεται, για πόσο διάστημα (π.χ. εποχιακούς εργάτες, νόμιμα απασχολούμενους), από ποιες χώρες και να έχει σοβαρή μεταναστευτική πολιτική.
  Δεν είναι δυνατόν τη μεταναστευτική μας πολιτική να μας την ορίζουν τούρκοι δουλέμποροι και η κάθε "αρτίστα" Αλ Σάλεχ.

 86. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 21/09/2010 12:04:46

  Για εποικισμό από μουσουλμάνους έχω γράψει και εγώ.
  Και ως εποίκους, εν δυνάμει εχθρικά διακείμενους προς τη χώρα μας, πρέπει να τους θεωρούμε, ως σύνολο (όχι ως άτομα, το διευκρινίζω).

 87. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 21/09/2010 12:16:57

  ΓΓ του ΟΗΕ ο Παπανδρέου;
  Λυπάμαι τον θεσμό, βεβαίως-βεβαίως, αλλά, από την άλλη, οπωσδήποτε για τη χώρα θα είναι καλύτερα να ξεκουμπιστεί, συγγνώμη, εννοώ να φύγει...

 88. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 21/09/2010 12:18:35

  Τιραμόλα, αυτό με τα "χρυσά γράμματα" έγραψε!
  Μου θύμισε παλιές εκθέσεις ιδεών εθνικοπατριωτικού (μπλιαχχ!) χαρακτήρα.
  Μήπως οι ΓΑΠικοί είστε νεο-εθνικιστές και δεν το ξέρετε;

 89. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 21/09/2010 12:21:26

  Δαιμονάκι, για τη γιγάντωση της εγκληματικότητας και τους μετανάστες (όχι φυσικά αυτούς που εργάζονται τίμια) ρώτησε καλύτερα κανένα γνωστό σου δικαστικό.
  Επειδή έχω στενό συγγενικό μου πρόσωπο στον δικαστικό κλάδο και μάλιστα σε υπεύθυνη θέση και άνθρωπο μετριοπαθών πολιτικών αντιλήψεων, μπορώ να σου πω ότι αλλοδαποί και εγκληματικότητα συνδέονται άμεσα. Αμεσότατα.

 90. Ratca avatar
  Ratca 21/09/2010 13:26:11

  Φαήλο στην δουλειά μου βλέπω αρκετό κόσμο Σήμερα το πρωί εβαλα αρκετούς
  [οι οποίοι ειναι και φίλοι μου]να διαβάσουν το αρθρο σου Οι περισσότεροι απλώς κουνούσαν το κεφάλι τους καρτερικά και άλλοι αδιαφορούσαν ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ο Ελληνας εχει πέσει σε χειμερία νάρκη

 91. s54elas avatar
  s54elas 21/09/2010 14:35:42

  νομοι .. λες .. ποιοι νομοι .. που οι μονοι νομοι σε αυτο το κρατος (και οχι μονο) .. αυτοι που πραγματικα εχουν δουλευτει .. ειναι εκεινοι που θα εξασφαλισουν .. το αλισβερισι .. την κονομα .. και ολοι οι αλλοι νομοι .. αυτοι που καθοριζουν τις σχεσεις .. αυτοι που εχουν να κανουν με τους ανθρωπους .. εχουν αφεθει στο ελεος του θεου, που λενε .. επαφιονται στην ανδρειοτητα των μελων μιας κοινωνιας .. χωρις ειρμο .. χωρις ακρη και τελος .. ξεβρακωτοι στα αγκαθια

  η εννοια του κρατους γεννηθηκε .. για να εξασφαλισει .. στους εμπλεκομενες σε χρηματικες δοσοληψιες .. τα συμβολαια .. να πουλανε και να αγοραζουν .. με την προστασια του κρατους .. μια εννοια που συνεχιζει ακομα και σημερα να καθοριζει τις δρασεις του καθε κρατους .. και μεσα απο αυτες τις δοσοληψιες .. βγαλθηκαν σαν μονες αξιες .. οι χρηματικες αξιες .. επεπλευσαν, υπερισχυσαν ισοπεδωνοντας ολες τις αλλες αξιες .. αυτες που πραγματικα αξιζουν για τον ανθρωπο ..

  επανιδρυση του κρατους ελεγε η ΝΔ στην ελλαδα .. πως να το κανεις .. αιθεροβατεις .. η ελλαδα σαν χωρα σε ενα παγκοσμιο ασφυκτικο κλειο .. απο ολους τους μεγαλοεπιχειρηματιες, μεγαλοεπενδυτες, μεγαλοτραπεζιτες .. που το μονο που εχουν στα υποψιν τους .. ειναι τα συμβολαια .. για να περνουν οι τραπεζες τα χρηματα τους, στα δανεια τους .. να κανουν κονομα τρελη .. να ξεζουμιζουν τους λαους .. σαν ταναλιες να τους στραγκαλιζουν .. που δεν σε αφηνουν βημα να κανεις, ρουπι .. ολη αυτη προσπαθεια να σπαζει ανελεητα πανω σε ανυπερβλητα εμποδια .. που την αναγει σε ενα παραμυθι .. στο πεδιο της φαντασιας .. ονειρα θερινης νυκτος ..

  επανιδρυση; .. ριζικη αναδιαρθωση του κρατους, εκ θεμελιων .. οχι μονο για την ελλαδα .. αλλα εκει που πρεπει .. παγκοσμια ..

 92. s54elas avatar
  s54elas 21/09/2010 14:46:05

  φοβηθηκατε

 93. τηλέμαχος αναγνώστου avatar
  τηλέμαχος αναγνώστου 21/09/2010 15:15:23

  @Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης
  1. Αυτά που έκαναν οι πασόκοι την περίοδο 1981-1989 τα κατάφεραν επειδή η ΝΔ, η Δεξιά καλύτερα ήταν τόσο απονομιμοποιημένη, τόσο "discredited" στη συνείδηση του κόσμου, του λαού που τόσο σου αρέσει να επικαλείσαι. Ήταν "ξενόδουλη" και αποκρουστική πολιτικά. Τόσο, που και εσύ το 81 στην τρυφερή ηλικία των δεκαέξη ετών προς τα εκεί κοιτούσες όπως όλοι γύρω σου. Δεν ήσουν με το Ράλλη, τον Αβέρωφ και το Μπάλκο. Και όλα αυτά ενώ ήδη υπήρχε σωρός από "προβληματικές επιχειρήσεις" από τη (διεθνή) κρίση της δεκαετίας του 1970 ενώ ο ΚΚ ο πρώτος είχε επιτελέσει το μεγαλύτερο κύμα κρατικοποιήσεων στην ιστορία της ελληνικής οικονομίας. Γι αυτό ο ΑΠ πήρε την εξουσία με τις ευλογίες και του κεφαλαίου με το οποίο τα βρήκε πολύ σύντομα. Από εκεί και έπειτα χωρίς τον προστατευτισμό της προηγούμενης περιόδου και ιδίως με την είσοδο στο ευρώ το ελληνικό κεφάλαιο παρά τους χαμηλούς μισθούς, τις επιδοτήσεις και μια από τις χαμηλότερες φορολογίες στην Ευρώπη δεν τα κατάφερε στον ανταγωνισμό όπως αναμενόταν άλλωστε. Έτσι είναι στον καπιταλισμό κάποιοι κερδίζουν, κάποιοι (οι περισσότεροι) χάνουν.
  2. Πιο συγκεκριμένα, την περίοδο 1985-1993 κατάφεραν οι πασόκοι και έκαναν ότι έκαναν επειδή η παράταξη που υποστηρίζεις τώρα, είχε σαν ηγέτη τον φριχτό Μητσοτάκη (τόση ήταν η δίψα για εξουσία των δεξιών, μόνο που την πλήρωσαν μένοντας εκτός κυβέρνησης για έντεκα χρόνια).
  3. Οι καπιταλιστές είναι καπιταλιστές, δεν είναι τσιμεντοβιομήχανοι (καλοί) από τη μια και εργολάβοι καναλάρχες (κακοί) από την άλλη, όποτε συμφέρει το επιχείρημά μας.
  4. Οι καπιταλιστές αυτοί (συλλογικά μέσω του ΣΕΒ) ήταν και είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι των κυβερνήσεων του πασοκ ιδίως από το 1996 και έπειτα. Είναι η μόνη τάξη που επί Σημίτη δεν παραπονέθηκε για τίποτε (γιαυτό η ΝΔ παρέμεινε στον πάγκο). Δεν μπορείς να εγκαλείς τους πασόκους για "κεφαλαιοκτόνο" πολιτική όταν οι ιδιοι οι καπιταλιστές (αυτοί που έχουμε)τους αποδέχονται και τους στηρίζουν(επειδή μπορούν να ελέγχουν το εργατικό κίνημα καλύτερα από ότι η ΝΔ μέσω των εργατοπατέρων).
  5. Για τους ολυμπιακούς, η γιάννα, ο αβραμόπουλος και άλλα επιφανή στελέχη της τότε δεξιάς πρωτοστάτησαν ξέροντας ότι εργολάβοι, κανάλια έμποροι του εθελοντισμού καραδοκούν για το δημόσιο χρήμα το οποίο και λεηλάτησαν.
  Το 1989 το δημόσιο χρέος σαν ποσοστό του ΑΕΠ ήταν 64% ενώ το 1993 ήταν 98%. Το 2004 ήταν 98% και το 2009 ήταν 113%. Πού είναι η διαφορά με τους άλλους;
  6. Ότι έχει κάνει το πασοκ, το έκανε επειδή διαδέχθηκε κάθε φορά μια ποιοτικά ίδια ΝΔ, παραπλανώντας τον κόσμο με την υπόσχεση ότι θα αλλάξει τα πράγματα. Το μόνο που έκανε ήταν η αναγνώριση της εθνικής αντίστασης (με αυτήν έβγαλε την πρώτη οκταετία) και μια μεγάλη αύξηση μισθών και συντάξεων το 1981 που την πήρε πίσω το 1986-87. Φταίτε το ίδιο και αυτό δεν φαίνεται να αλλάζει όταν σε αυτόν τον ορυμαγδό εναντίον ττης εργατικής τάξης, των φτωχών, των αδυνάτων εσείς προτείνετε μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και ... αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου.

 94. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/09/2010 15:29:46

  O Μούργος πάντως μου ΄΄εχει υποσχεθεί ότι θα εισηγηθεί στο Αφεντικό του να μου φτιάξουν καινούργιο. Π.χ. Υπουργείο Ειδικών Αποστολών, Ξανθών, Μελαχροινών και Βαθείας Διεισδύσεως (πολιτικής, ε, βρώμικα μυαλά). Αλλά μπαααα, πάλι στην Ευελπίδων θα 'μαι να τρέχω και τα βράδυα θα στέλνω άρθρα στο γεροφάκτορα.

 95. Νικόλαος Μ. avatar
  Νικόλαος Μ. 21/09/2010 15:50:21

  Αδελφέ Φαήλο, όλα αυτά που περιλαμβάνεις στο άρθρο-διαμάντι, για να υλοποιηθούν πρέπει αύριο κιόλας να σε εκλέξουμε Δήμαρχο, τουλάχιστον για μια οκταετία. Ειδάλλως, τίποτα σχεδόν δεν θα συμβεί.

  Πέρασα απ΄το λούκι της ηρωίνης και διστακτικά μπορώ να πω κάποια πράματα χωράνε συζήτηση, όσον αφορά τις ανάλογες αντιμετωπίσεις που προτείνεις.

  Εν πάση περιπτώσει, το γενικό νόημα/ουσία είναι άλλο/η. Πιστεύω στον Σαμαρά αλλά με τι όταν με το καλό βγει Πρωθυπουργός θ΄ασχοληθεί σχετικά με τις αμέτρητες προσδοκίες μας;

 96. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 21/09/2010 16:04:40

  Επεσα να κοιμηθώ χτες το βράδι και στο μυαλό μου στιφογυρνούσαν οι εικόνες που μας μετέφερε αυτό το κείμενο. Για όλο αυτό που γίνεται στο κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο. Για τον φόβο από την εισαγόμενη εγκληματικότητα, τους μετανάστες και όλα αυτά. Τα είδα κι εγώ με τα μάτια μου την τελευταία φορά που κατέβηκα στην Αθήνα, πριν ενάμισυ χρόνο. Εδώ στη Θεσσαλονίκη είμαστε ακόμη τυχεροί. Δεν έχουμε τέτοιο ζήτημα, σε τέτοιο βαθμό.

  Μοιάζει όμως σαν να υπάρχει ένα αόρατο και παντοδύναμο χέρι. Το οποίο δεν επιτρέπει να λυθεί το "πρόβλημα". Το οποίο χέρι, διαστρεβλώνει τα γεγονότα και τις στατιστικές προσπαθώντας να περάσει μια άλλη εικόνα. Μέσω των ΜΜΕ στην κοινωνία. Η οποία όμως δεν πείθεται. Κιας την κατηγορούν για ρατσισμό, ξενοφοβία και εθνικισμό.

  Δεν μπορεί να γίνεται όλο αυτό το πράγμα χωρίς σχέδιο. Είναι σίγουρα προσχεδιασμένο.

  Για την πολιτική ευθύνη, δεν ξέρω ποιος φταίει πιο πολύ, αλλά τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο. Ισως μέσα σε αυτά τα κόμματα να κρύβεται και αυτό το "παντοδύναμο χέρι".

  Καλά όμως τα κόμματα και οι πολιτικοί. Αυτοί αναλαμβάνουν την "πολιτική ευθύνη" και καθαρίζουν. Οι άλλοι; Η δικαιοσύνη και οι εισαγγελείς; Η αστυνομία;

  Διότι όταν σε απόσταση αναπνοής από αστυνομικό τμήμα γίνεται "νταλαβέρι", μέρα-μεσημέρι, και η αστυνομία ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ, δεν μπορεί να μην υπάρχουν ευθύνες.

  Μα η αστυνομία δεν είναι κάτι απρόσωπο. Εχει αρχηγό. Εχει επιτελείς. Φρουράρχους. Αξιωματικούς. Διοικητές διευθύνσεων και αστυνομικών τμημάτων.

  Ούτε η δικαιοσύνη είναι κάτι απρόσωπο. Εχει πρόεδρο στον Αρειο Πάγο και εισαγγελέα. Προέδρους εφετών. Συμβούλια και παρασυμβούλια. Εισαγγελείς κι ανακριτές;

  Στο κάτω κάτω κάποιος έχει την ποινική ευθύνη για την ασφάλειά μας και την ασφάλεια των πόλεών μας. Κάποιος ορκίστηκε. Του δώσαμε εξουσία να διώκει και να εκδίδει εντάλματα. Του δώσαμε γαλόνια και αστέρια.

  Που είναι όλοι αυτοί;
  Και κυρίως, ποιοι είναι;

  Οι εισαγγελείς και οι αξιωματικοί της αστυνομίας δεν κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας;
  Σε άλλη πόλη ζούν;

  Θραξ Αναρμόδιος

 97. Enzo avatar
  Enzo 21/09/2010 16:20:43

  τετοια προβληματα λυνονται μονο ακραιες μεθοδους.
  η δημοκρατια δεν μπορει να κανει τιποτα σε αυτες τις περιπτωσεις.
  ειναι πολυ κοτα για να τα λυσει.

 98. Enzo avatar
  Enzo 21/09/2010 16:33:45

  «Τη στιγμή που άλλες Χώρες της Ευρώπης διώχνουν τους μετανάστες και τους Ρομά εμείς ανοίγουμε τις πόρτες…».

  ΓΑΠ.

  αμα δεν ειναι αυτο απειλη τοτε τι ειναι? προοδευτικοτητα? εκσυγχρονισμος?
  περιμενω απαντηση απο Πρασινοφρουρους.

 99. Paranoia avatar
  Paranoia 21/09/2010 16:50:42

  "Μόλις πέσει ο ήλιος στην κεντρικότερη πλατεία της πρωτεύουσας των «αντεξουσιαστών» νεοφιλελεύθερων σοσιαλιστών, εκεί μπροστά στις σκάλες του μετρό, ανάμεσα στην Αθηνάς και την Σταδίου, μαζεύεται ένα κοπάδι από μαύρους και περιμένει τους πελάτες. Συρρέουν γύρω τους σερνάμενα ναυάγια, σκελετωμένα αγόρια, κορίτσια που τρεκλίζουν, αφού έχουν κλέψει, ζητιανέψει, εκπορνευτεί σε καθάρματα για 10 – 20 Ευρώ ή έχουν δείρει την μάνα τους για να της πάρουν τα ψιχία που απέμειναν από την σύνταξη που «δάγκωσε» η Μαύρη Κομπανία του Μνημονίου. Ραγισμένες ψυχές, μικρές τραγωδίες ενός ακήρυχτου πολέμου. Γεμίζει η πλατεία από ανθρώπινα ερείπια."

  Το ωραιότερο κείμενο που έχεις γράψει! Εύγε.

 100. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/09/2010 16:55:54

  Τηλέμαχε μάλλον τα 'χεις μπερδέψει λίγο. Δεν οφείλω και δεν πρόκειται να σου απολογηθώ για την πολιτική της ΝΔ το 1974-1981, ούτε για την ΕΡΕ ή το ΛαΊκό Κόμμα. Άλλες οι καταβολές μου.
  Σωστά υποθέτεις ότι το 1981, στα 16 μου, κοιτούσα προς τον Ανδρέα Παπανδρέου, κι όχι μόνο κοιτούσαα αλλά το 1981 ήμουν στην προεκλογική συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Τα συνθήματα για "Ελληνική Μεραρχία στην Κύπρο" και "η Ελλάδα στους Έλληνες" κέντριζαν την περηφάνεια μου ως Έλληνα. Μόλις μπήκα στο Πανεπιστήμιο το 1983 μπήκα στην ΠΑΣΠ τον Οκτώβριο και τους "έφτυσα" τον Νοέμβριο, ούτε μήνα δεν έκατσα βλέποντας την αγκύλωση. Τους ξαναψήφισα το 1985 κι έκτοτε ποτέ πια, βλέποντας την κατρακύλα, τον τυχοδιωκτισμό τους και κυρίως τον άκρατο βερμπαλισμό, που πίσω του έκρυβε διαφθορά, γραφειοκρατία στρέβλωση των εννοιών.
  Βρέθηκα κοντά με τους λεγόμενους "Ιταλούς", την ομάδα Χαραλαμπίδη, ότι σοβαρότερο και πρωτότυπο υπήρχε μέσα στο τότε ΠΑΣΟΚ, γιατί με άγγιξε η σύζευξη του Εθνικού και Κοινωνικού που κάνει ο Μιχάλης, από τους ανθρώπους που επηρέασαν την σκέψη μου, ένας αληθινός διανοητικός εργάτης κι αργότερα συνδέθηκα με τον σπουδαίο και πρόωρα χαμένο Αντώνη Τρίτση, του οποίου έγινα συνεργάτης, ως μέλος της Τριμελούς Επιτροπής της Γραμματείας του Ελληνικού Ριζοσπαστικού Κινήματος. Πατριώτης, πραγματικός ριζοσπάστης νους, πολύ μπροστά από την εποχή του, με καταλυτικό χιούμορ και θαρραλέος. Αυτή ήταν και η πρώτη μου κομματική ένταξη.
  Αν θες λοιπόν να ζητήσεις εξηγήσεις για το τι έγινε πχ το 1979, τράβα αλλού.
  Επίσης αγαπητέ, ουδέποτε υπήρξα Μαρξιστής, ακριβώς γιατί διάβασα πολύ. Πιο πολύ επηρέασαν την σκέψη μου ο Παπαναστασίου, ο Δραγούμης, ο Πλαστήρας, οι Ιρλανδοί Ρεπουμπλικάνοι του παλιού και νεότερου Σιν Φέϊν ή του Φιάνα Φέϊλ, ο Πάτρικ Πήαρς, Ο Μάϊκλ Κόλλινς και ο Ήμον ντε Βαλέρα, ο αγώνας της ΕΟΚΑ και του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, παρά τα είδωλα της διεθνούς κι ελληνικής αριστεράς. Αντιδρούσα κι αντιδρώ ανακλαστικά αρνητικά απέναντι σε οτιδήποτε εμπεριέχει εξάρτηση και καθοδήγηση από ξένους.
  Ξέρεις τι σημαίνει Sinn Feinn; "Μόνοι μας" ή κατ' άλλοι μετάφραση "Εμείς μόνοι".
  Παρ΄' ότι δεν σου αρέσει, ναι, υπάρχουν καλοί και κακοί επιχειρηματίες. Υπάρχουν οι δημιουργοί, αυτοί που παράγουν πλούτο στο ελεύθερο επιχειρείν και δημιουργούν θέσεις εργασίας κι υπάρχουν και τα σαπρόφυτα των κομματικών γραφείων και του κρατικού προϋπολογισδμού. Οι καλοί επενδύουν και αναπτύσσουν την οικονομία. Οι κακοί είναι παράσιτα. Το ΠΑΣΟΚ τα πήγε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ με τα παράσιτα.
  Αν από όσα είπε ο Αντώνης αυτό που κατάλαβες είναι ότι το μόνο μου λέει είναι πως θα μειώσει τον φόρο των επιχειρήσεων και θα αξιοποιήσει την περιουσία του Δημοσίου, τότε ή δεν άκουσες΄και δεν διάβασες ή κάτι συμβαίνει με την πολιτική σου εντιμότητα. Ας θεωρήσω το πρώτο.
  Πάντως πρέπει να καταλάβετε ότι πολλά από αυτά που λέτε ΔΕΝ αφορούν τον Αντώνη Σαμαρά.
  Άλλη εποχή.
  Άλλη πολιτική.
  Άλλος Ηγέτης.

 101. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/09/2010 17:03:08

  Νίκο, χαίρομαι που νίκησες και βγήκες από το λούκι. Από ανθρώπους σαν εσένα περιμένω την γνώμη σας, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο.
  Να είσαι σίγουρος ότι θα ασχοληθεί με τις προσδοκίες σου και τις προσδοκίες όλων μας, γιατί είναι και δικές του προσδοκίες.
  Φιλικά

 102. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/09/2010 17:11:56

  Ας κάνει ο καθένας το καθήκον του και δεν χρειάζονται πολλοί. Ηγέτης (έχουμε) και μια αποφασισμένη ομάδα να υλοποιήσει την πολιτική του.

 103. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/09/2010 17:13:23

  Δεν το είδα και να σου πω κάτι... Εχέστη η φορβάς εν αλωνίω. Ναι ρε, με χαίρεται!

 104. τηλέμαχος αναγνώστου avatar
  τηλέμαχος αναγνώστου 21/09/2010 17:33:03

  @Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης
  Με εξέπληξες, και με απογοήτευσες λίγο γιατί πολιτικά δεν είσαι καθόλου "αθώος". Από τον Χαραλαμπίδη (που υπάρχει ακόμη βέβαια) στη ΝΔ! Δεν επιτρέπεται αυτή η ευκολοπιστία και επίσης στην ηλικία σου είναι λίγο αργά να ψάχνεις ακόμη και να προτείνεις κιόλας στο λαό "Η"γέτες. Ότι κάνει θα το κάνει μόνος του. Για τα άλλα (αν και τα περισσότερα τα αφήνεις να περάσουν ασχολίαστα)δεν μπορώ να σε πείσω. Τουλάχιστον πείστηκες ότι το Ζωγράφο τον λένε Νίκο και όχι Γιώργο;

 105. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 21/09/2010 18:48:40

  Only in Greece: "Στην οδό Α. Παπανδρέου 160, στη Γλυφάδα, συνελήφθη ένας 30χρονος Αλβανός,που μόλις πυροβόλησε τρεις, έγκλειστος των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας για ανθρωποκτονία, καθώς είχε δολοφονήσει με συμβόλαιο θανάτου έναν Σύριο στην Ομόνοια."

  Έγκλειστος!!!! για φόνο, αλλά κυκλοφορούσε ελεύθερος σαν πουλάκι στη Γλυφάδα και πυροβόλησε ...τρεις. Τι να μασήσει στη χώρα της ατιμωρησίας; Γειά σου ρε Καστανίδη υπουργάρα. Καταργήστε τις άδειες βρε!

  • Enzo avatar
   Enzo @ Strange Attractor 21/09/2010 23:51:52

   οχι ρε τις αδειες! αφου δεν χωρανε τα παιδια μεσα!

 106. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 21/09/2010 18:52:47

  Ευχαριστώ. Είναι δυνατόν το antinews να
  δημοσιεύσει ξανά αυτό το αρθρο; Noμίζω
  ότι έχοντας φτάσει σε αυτό το σημείο
  σήψης στην κοινωνία το οποίο οφείλεται
  στους οργανωμένους αποδομητές της, χρειαζόμαστε
  δραστικά μέτρα γιά να επαναφέρουμε τη χώρα σε
  μία αξιοπρεπή και ελεγχόμενη κατάσταση.

 107. fwteinh avatar
  fwteinh 21/09/2010 21:55:50

  πολύ καλό άρθρο και εντελώς "έξω από τα δόντια".
  σε 20 και 30 χρόνια από τώρα είμαι περίεργη να δω πόσο ακόμα θα έχουμε κατρακυλήσει
  στην γενοκτονία ας συμπεριληφθεί και η υπογεννητικότητα στην οποία μας καταδικάζει η ανεργία και το κοινωνικό περιβάλλον ζούγκλας.
  πάμε για αφανισμό

 108. s54elas avatar
  s54elas 22/09/2010 10:59:43

  ακουσα διαβασα την εμπεριστατωμενη τοποθετηση του πολυπραγμωνα επιστητου .. που σαν νεωτερος περιδιαβασε και αλλους χωρους πολιτικους ..

  αλλα, λεει, δεν ημουνα ποτε με τον Μαρξ .. γιατι ρε πουστη μου .. τι σου εκανε ο Μαρξουλης .. που με τοση βδελυγμια αποκηρρυσεις ..

  γιατι θα σου φαει την περιουσια; .. αυθαιρετη με το ετσι θελω πραξη .. δημιουργει σταση .. που αποτελεσμα εχει .. μια θολουρα .. που αφηνετε αδιαλυτη ..

  και οδηγει σε ενα τερατουργημα-κοινωνια .. δημιουργει μια κοινωνια που της λειπει η εμπαθεια ..

  εμπαθεια που πανω σε αυτην θα πρεπει να φτιαχνωνται οι νομοι του κρατους .. και οχι στην κονομα ..

  αν υπηρχε η εμπαθεια .. δεν θα υπηρχε το μπαχαλο .. που ειναι η ελλαδα τωρα ..

  τωρα που το σκεφτομαι .. το ολο κρατος ..με τους νομους του .. εχει στηριχθει .. πανω στην εμπαθεια

  με την νεοελληνικη της εννοια .. τα παθη .. το αχτι, το μισος, τα απωθημενα ..

 109. s54elas avatar
  s54elas 22/09/2010 13:27:17

  ιστορια .. σου λεει ο αλλος

  μνημη .. την κοντρολαρεις .. μεχρι εκει που σε βολευει .. δικη μου ειναι την κανω οτι θελω .. ναι, δικη σου ειναι .. την κανεις οτι θελεις .. αλλα και οι λυσεις που θα βγαλεις ειναι .. ισοδυναμουν με το .. εχεσε η φορβαδα στ' αλωνι

  "Η αρχή της παθογένειας της Ελλάδας ξεκινάει περίπου από το 1981 (2010-1981=29 χρόνια), από τότε που το ΠΑΣΟΚ άρχισε να εναλλάσσεται στη διακυβέρνηση της χώρας. Τα σύντομα διαλείμματα διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία αποτελούν μία από τα ίδια καθώς αντέγραφαν το ΠΑΣΟΚ… όπως όλοι μας γνωρίζουμε."

  τι να του κανουμε τοσο παει το μυαλο του .. η μνημη .. η μνημη .. η απεριοριστη βρισκει λυσεις .. η περιορισμενη

  το να απομωνονεις μια ιστορικη περιοδο .. και τσαφ .. να βγαλεις την λυση .. τι λυση ειναι αυτη .. τι ειδους προβληματα θα λυσει ..

  και το Πασοκ τι ητανε; .. βγηκε ετσι απο μονο του .. επειδη τουρθε του Αντρεα; .. εδω ιδεες αυγατενανε .. μεσα σε ολο τον κοσμο .. δικαιο

  αν δεν ητανε αυτες οι ιδεες .. θα σου λεγα αν κανενα πασοκ .. η κανενας ανδρεας .. θα ειχε κανει οτι εκανε ..

  αλλα ελα ομως .. που τα μομεντα .. της κλεψιας .. της απατης .. ηταν και ειναι τοσο ισχυρα .. που γαλουχηθηκαν απο γενιες και γενιες δεξιων

  παρασυρανε και το πασοκ .. τωρα αν ο ανδρεας ..οι οποιοι αλλοι ηταν το πασοκ .. ειχαν γνησια, που λεει ο λογος ορμητηρια .. εχει πολυ λιγη σημασια

  τι να το κανεις .. αν εισαι αναμεσα .. σε μια λαιλαπα .. που σε παρασυρει .. που παει αντιθετα .. απο εκει που θελεις να πας .. μια λαιλαπα παγκοσμια

  η ιδια λαιλαπα .. που παρεσυρε και κομμουνισμο .. και το μαρξ .. και την σοβιετικη ενωση

  αλλα

  τους μαρξιστες .. συνεχεια να αμυνονται .. στις μαλακιες ..που τους ξεφουρνιζαν οι δεξιοι .. χωρις να τους αφηνουν στιγμη .. να αφομοιωσουν τα λεγομενα του μαρξ .. και απο αυτα .. να δωσουν καινουρια ωθηση .. να δημιουργησουν καινουριες ιδεες .. να προσαρμοσουν τα λεγομενα του Μαρξ .. στις ολοενα αλλαζομενες συνθηκες .. και με την συνεχη ενασχοληση με μαλακιες .. παθανε αρτηριοσκληρωση .. τους αναγκασαν να χειριζονται τον μαρξ ..σαν ευαγγελιο .. χασαν καθε επαφη με την πραγματικοτητα

  κανενας που ειτε εχει γεννηθει .. ειτε γεννηθηκε .. ουτε μαρξ .. ουτε αινσταιν .. ουτε δεν ξερω εγω τι .. εβαλε ενα στοπ .. στις ιδεες .. την συνεχη αναζητηση .. εφτιαξε μονο ενα μονοπατι .. ανοιξε το μονοπατι .. για ολους τους αλλους εμας .. για να γενναμε .. του διαολου τις ιδεες ..

  αυτο που μου την δινει περισσοτερο .. ειναι οτι οι ιδεες του αινσταιν, του πλανκ του χαιντεγκερ και πολλων αλλων .. που μεταμορφωσαν αυτη την γη .. και τις εκμεταλευτηκαν κατα κορον .. για να κονομησουν γερα .. βγηκαν απο τα 1900 .. οταν ο σκατοκοσμος ολος σπαρασονταν απο πολεμους, γενοκτονιες .. τα πανδεινα .. και ακομα τωρα .. τα ιδια χαλια εχουμε .. το μαλακισμενο το χρημα .. βαθεια μεσ' το μυαλο της κοινωνιας .. στο ειναι του κρατους ..

  την ιστορια .. την μνημη .. μονο απεριοριστη μπορει να ειναι

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.