#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/11/2011 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Παπανδρέου αδυνατεί να καταλάβει ότι πρέπει να πάει σπίτι τουΟι δύο επιστολές του πρώην πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου προς τους δανειστές μας και προς τις ηγεσίες των 26 κρατών – μελών δεν έχουν κανένα ιστορικό ενδιαφέρον. Ίσως θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο κ. Παπανδρέου αρνείται να δει την πραγματικότητα, ότι δηλαδή ανήκει στο παρελθόν της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας. Εκτός κι αν πιστεύει ότι κάποια στιγμή θα γυρίσει ως σωτήρας. Εκτός κι αν η μεγαλομανία του δεν τον αφήνει να δει ότι πρέπει να πάει σπίτι του, να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ και να δημιουργηθεί κάτι καινούργιο χωρίς αυτόν.

Επομένως, το να στέλνει επιστολές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι είτε προσπάθεια να διατηρηθεί στον ευρωπαϊκό αφρό είτε να μείνει στο παιχνίδι της εξουσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Από την άλλη, δε νομίζουμε ότι έχει κάποιο λόγο να στείλει τις επιστολές αυτές. Στην πρώτη απλά δεσμεύεται ότι το ΠΑΣΟΚ θα την εφαρμογή της Συμφωνίας της 26ης-27ης Οκτωβρίου 2011. Μα υπήρχε καμιά αμφιβολία γι’ αυτό; Έπρεπε να μας το πει και γραπτώς;

Από την άλλη, και οι δύο επιστολές μοιάζουν σαν απολογισμό διετίας του κ. Παπανδρέου. Για το πώς βρήκε την Ελλάδα, πώς πήγε στο Μνημόνιο, πώς μας βοήθησαν οι ξένοι, πώς οι πολίτες υφίστανται θυσίες και πώς δεν τον άφησαν να υλοποιήσει όσα έπρεπε. Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία, τα μέσα ενημέρωσης, το κατεστημένο που δεν κατάλαβε τις μεταρρυθμίσεις του κ.λπ.

Και ω του θαύματος, κάνει και κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την αποτυχία του ελληνικού προγράμματος. Λέει χαρακτηριστικά: «Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια τριπλή αποτυχία:
- την αποτυχία της προηγούμενης κυβέρνησης της χώρας να διαχειριστεί με υπευθυνότητα τον προϋπολογισμό και την οικονομία της.
- την αποτυχία των θεσμών της ΕΕ να διασφαλίσουν ότι ένα κράτος μέλος τηρεί τους κανόνες του Μάαστριχτ, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα βρισκόταν υπό δημοσιονομική επιτήρηση.
- την αποτυχία της Ευρωζώνης και της Ευρώπης συνολικά να προλάβουν τα συστημικά προβλήματα του Ευρώ και ταυτόχρονα να ρυθμίσουν τις αγορές και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, ιδίως μετά την οικονομική κρίση του 2008».

Δίνει επίσης συμβουλές στους ξένους για το πώς θα μπορούσε να ενισχυθεί η Ευρώπη και προτείνει μεταξύ άλλων: «Τα λεγόμενα Ομόλογα Σταθερότητας που προτείνει η Επιτροπή δε θα σταθεροποιήσουν απλώς την ΕΕ έναντι των αγορών ομολόγων αλλά θα μοχλεύσουν επίσης την ικανότητά μας να προσελκύσουμε ιδιωτικά ή εθνικά κεφάλαια για επένδυση στο Ευρώ ως αποθεματικό νόμισμα όσο και για επενδύσεις σε προγράμματα υποδομών. Παράλληλα πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά και τάχιστα την ανάγκη καθιέρωσης δανειοδότη εσχάτης ανάγκης, ρόλο τον οποίο διαδραματίζουν σε άλλες αναπτυγμένες χώρες οι κεντρικές τράπεζες».

Δεν ξεχνά να μιλήσει για τις τεράστιες επιτυχίες της κυβέρνησής του αλλά που δεν ολοκληρώθηκαν γιατί φταίει η παγκόσμια κρίση και άλλα κουραφέξαλα.

Τέλος, στον επίλογο της δεύτερης επιστολής του «πουλάει» και ολίγο από Ελλάδα αναφέροντας τα πλεονεκτήματα που έχει:

«Γεωργία, υδατοκαλλιέργειες, τουριστική βιομηχανία, εμπορική ναυτιλία, υπηρεσίες στους τομείς της υγείας, του πολιτισμού, της παιδείας και υπηρεσίες του χρηματοπιστωτικού τομέα για νέα πεδία όπως πράσινη ενέργεια, ηλιακή, αιολική και γεωθερμική, αλλά και για έργα που αφορούν τις ανανεώσιμες πηγές όπως το «Ήλιος» που στηρίζουν και οι αποφάσεις που λάβαμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Η Ελλάδα διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα και μπορεί να πετύχει ανάπτυξη, απασχόληση και μια ανταγωνιστική και βιώσιμη οικονομία».

Περάστε κόσμε δηλαδή, όλα τα πουλάμε σε τιμή ευκαιρίας.

Μάλλον ο κ. Παπανδρέου δεν αποδέχεται τη μοίρα του και θέλει να μας απασχολεί με τις επιστολές του. Εδώ ο κόσμος χάνεται και ο κ. Παπανδρέου… γράφει

ΣΧΟΛΙΑ

 1. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 29/11/2011 10:11:00

  Στείρος αντι-γαπισμός, ανούσια ανάρτηση. Γιατί δεν μιλάει ο Καραμανλής, γιατί μιλάει ο Παπανδρέου; Ας αποφασίσουμε επιτέλους τί θέλουμε από τους πρώην πρωθυπουργούς.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ μεταρρυθμιστής 29/11/2011 10:17:40

   "Στείρος" αντι-γαπισμός? Γιατί υπάρχει και γόνιμος που βγάζει κουταβάκια κανελί με βούλες?

   • μεταρρυθμιστής avatar
    μεταρρυθμιστής @ TopGunZ 29/11/2011 13:05:13

    Ναι,υπάρχει. Να σου κρατήσω κανα δυο κουτάβια;

  • KA avatar
   KA @ μεταρρυθμιστής 29/11/2011 10:55:30

   Αυτό που θέλουμε από τους Πρωθυπουργούς είναι να σέβονται το λαό και την ιστορία της χώρας, να τιμούν την εντολή που έλαβαν, να διαχειρίζονται με σωφροσύνη την τιμή που τους έλαχε (και την οποία ελάχιστοι έχουν στην πολιτική τους διαδρομή) και να βάζουν το γενικό καλό πάνω από τη δική τους επιβίωση. Να προτιμούν να βάλουν το στήθος τους μπροστά για να υπερασπιστούν τη χώρα και όχι να διασύρουν τη χώρα και το λαό τους.

   Από τους πρώην πρωθυπουργούς, θέλουμε να αποδέχονται τη λαϊκή εντολή και να δρούν με γνώμονα το καλό της πολιτικής ζωής και όχι την δική τους υστεροφημία ή την πολιτική επιβίωση.

   Απλά πράγματα. Αλλά αν δεν μπορείς να διαχωρίσεις το γιατί δεν μιλάει ο Καραμανλής με το γιατί μιλάει ο Παπανδρέου, λογικό είναι να γράφεις τέτοιο σχόλιο. Εξόχως μεταρρυθμιστικό .....

  • βισάλτης avatar
   βισάλτης @ μεταρρυθμιστής 29/11/2011 11:12:59

   Αυτό που θέλουμε από τους πρώην πρωθυπουργούς μας είναι να παρατήσουν το δήθεν λυπημένο υφάκι -και καλά στεναχωριούνται-άλλος μας παριστάνει την σφίγγα του φαραώ ,άλλος τον σώουμαν σε διεθνή φόρουμ, όπως επίσης και την νοοτροπία- άλλοθι ότι" έναν πρώην πρωθυπουργό δεν τον στέλνεις φυλακή αλλά στο σπίτι του " αλλά να καταλάβουν στην πράξη ότι έναν πρώην πρωθυπουργό δεν τον καλύπτει η ασυλία του συναφιού του και ότι άμα ευθύνεται για πράξεις και παραλείψεις τον γραπώνεις από το αυτί και τον αναγκάζεις να πληρώσει όχι "το κομματικό κόστος"-αυτό να το βάλει στον κ........του αλλά αστικό με το να δημευτεί η περιουσία του και ποινικό με το να κάνει παρέα ισόβια ποινικούς κρατούμενους.Δημοκρατία έχουμε και όχι φεουδαρχία...πρώην και κουραφέξαλα!!!!!

 2. σίγουρος avatar
  σίγουρος 29/11/2011 12:00:00

  Πάντα ασπόνδυλο Ο ΓΑΠ κτίζει αντιπολιτευτικούς τόνους για την επόμενη μέρα. Το τι έχουν να πουν τα πασόκια για την Ευρώπη και τα μνημόνιά της μόλις βρεθούν στην αντιπολίτευση δε λέγεται…

 3. Stefanos avatar
  Stefanos 29/11/2011 12:17:24

  Και που μιλάει ο ΓΑΠ, ποιος μπορεί να τον καταλάβει; Αλλά και να τον καταλάβει, ποιος νοήμων πολίτης να πιστέψει τα αμέτρητα ψέματα που μας είπε, τις αερολογίες και τις μπούρδες του; Και να μιλήσει ο Καραμανλής τι να σου πει; Για το Βατοπέδι που αποδείχτηκε ένα τίποτε; Για τα 20 ευρώ αύξηση που έπαιρνες και έβγαινες στους δρόμους ωρυόμενος ενώ με τα μείον 300-400 ευρώ σήμερα είσαι μούγκα; Για τη λιτότητα που σου είπε προεκλογικά και εσύ πίστεψες τον "Λεφτά υπάρχουν"; Ακόμη υπάρχει πολίτης που εμπιστεύεται τον χειρότερο, πιο άχρηστο και πιο επικίνδυνο πρωθυπουργό που γνώρισε η χώρα;

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ Stefanos 29/11/2011 13:20:55

   Respect amigos !!

 4. EvThymios avatar
  EvThymios 29/11/2011 12:25:03

  μα δεν πρέπει να πάει σπίτι του

 5. Γ.Χ.Μητ avatar
  Γ.Χ.Μητ 29/11/2011 12:26:13

  Τι προτεινετε ; Να παει σπιτι του ;
  Οπως και ο προηγουμενος ; Μηπως και ο επομενος ;
  Χμμμ μαλιστα !!!!! Θα αξιολογηθει η προτασις σας......

 6. φωνη avatar
  φωνη 29/11/2011 12:54:04

  Όπως διαδραματίστηκαν τα γεγονότα ο Παπανδρέου αποδείχτηκε πολύ γατζωμένος στην καρέκλα. Αυτό που μου φαίνεται "περίεργο" για άνθρωπο τόσο γατζωμένο στην καρέκλα είναι αυτό που έκανε στις 15 Ιουνίου: παραίτηση-ανάκληση παραίτησης. Σας γυρίζω πίσω και εκτός επικαιρότητας αλλά αν ήταν και τότε ίδιος με τώρα-γατζωμένος-γιατί το έκανε τότε μόνο για να προκαλέσει αστάθεια;

 7. η Dimi avatar
  η Dimi 29/11/2011 13:21:30

  «Ο άνθρωπος μοιάζει με κλάσμα όπου ο Aριθμητής, είναι ο πραγματικός εαυτός του και ο Παρονομαστής, η ιδέα που έχει για τον εαυτό του.

  Oσο μεγαλύτερος ο Παρονομαστής, τόσο μικρότερη η αξία του κλάσματος.
  Και όσο ο Παρανομαστής διογκώνεται προς το Απειρο, τόσο το κλάσμα τείνει προς το Μηδέν.» ~Leo Tolstoy

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ η Dimi 29/11/2011 16:01:00

   !!!!!

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ ΕΥΑ 29/11/2011 20:34:33

    Καλησπέρα, Εύα!

 8. Makis avatar
  Makis 29/11/2011 20:15:34

  Ο Παπανδρέου αδυνατεί να καταλάβει το ο,τιδήποτε.

 9. βακης Καραιακόφογλου avatar
  βακης Καραιακόφογλου 29/11/2011 21:42:12

  αυτο που προτείνω εγώ, ειναι το ταχύτερον δυνατόν, να βρεθεί ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΜΕ Α.........Α, ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΓΓΕΙΛΕΙ
  ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ,...ΕΧΟΥΝ ΑΣΚΗΘΕΙ
  ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ, ...ΓΙΑ "ΕΣΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ"!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.