#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/06/2011 22:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Παπανδρέου έσωσε την Ελλάδα ...για δεύτερη φορα!

(Ή, γιατί Ευρωπαίοι και κυβερνηση Παπανδρέου επιμένουν στην ίδια αδιέξοδη πορεία για το Ελληνικό χρέος;)Ας πιστέψουμε προς στιγμήν ότι προθεση της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι να σώσει την Ελλάδα από το έλλειμα. Πώς; μα αυξάνοντας...το χρέος του ίδιου κρατους που..το διεύρυνε πέραν πάσης δυνατότητας αποπληρωμής του με δανεισμό από τους ίδιους τοκογλύφους "εταίρους". Ας συνοψίσουμε νηφάλια γιατί και "αλλάζουμε και βουλιάζουμε".

-2009: Η Ελλάδα με χρέος πάνω απο 300 και δις ευρώ μπορεί ακόμα και διανείζεται με λογικά επιτόκια και με πολλές δυνατότητες διαπραγμάτευσης με τις "διεθνείς αγορές" μέχρι και τον Φλεβάρη του 20101.

-Εκλογές 2009: ο "αντιεξουσιαστής" Παπανδρέου και οι συν αυτώ στην ΜΚΟ τους

(από το 2008!!) και με περισσή κακεντρέχεια(;) χλευάζουν ανά την υφήλιο την (λέμε τώρα) ίδια τους την χωρα!!! και τον Λαό της ως διεφθαρμένο και ώς Τιτανικό. Ακολουθεί η γνωστή Ναζιστική τακτική συλλογικοποίησης  της ενοχής (Πάγκαλος "μαζί τα φαγαμε", κ.α.)

-Ιούνιος 2011: Συμφωνείται το μνημόνιο ΙΙ, που είναι επανάληψη των ίδιων καταστρεπτικών μέτρων αλλά με δεσμευτικότερα χαλκεία για τον Λαό και τα εθνικά συμφέροντα. Ένα παλιό ρητό λέει ότι σε κάθε γραφειοκρατία οι γραφειοκράτες αίρονται στο ύψος της  ανικανότητάς τους. Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει αριστεύσει σ' αυτό. Ο νέος γύρος αφαίμαξης των κατωτέρων οικονομικά στρωμάτων δημιουργεί αρκετά αυτονόητα ερωτήματα σχετικά με τις μεθοδεύσεις της πλέον ανθελληνικής και συνάμα ανίκανης κυβέρνησης:

Πρώτον, γιατί προσπαθούν να διορθώσουν το Ελληνικό έλλειμμα με -ακριβώς!!- τα ίδια αποτυχημένα μέτρα που πήραν πέρυσι; Το έλλειμμα αυτό καθ' αυτό αποτελεί σύμπτωμα της εθνικής μας κατάπτωσης. Η οικονομία μας αντανακλά σε μεγάλο βαθμό αυτό που ο Καστοριάδης ονομάζει "ιδεολογική αυτοθέσμιση" της κοινωνίας μας και του κρατους της, και στην περίπτωση αυτή η αποτυχημένη οικονομία και οι συνεχιζόμενες πολιτικές αντανακλούν την αποτυχία της αυτοθέσμισης που οδηγεί σε μακροχρόνια οικονομική κατοχή, όπως δήλωσε ο εξοργισμένος Βενιζέλος.

Δεύτερον, γιατί στην περίπτωση της Ελλάδας δεν ακολουθείται διαφορετική στρατηγική όταν τα οικονομικά προβλήματά της είναι διαφορετικής υφής από αυτά της Ευρώπης; Π.χ. γιατί δεν ξεκίνησαν με εξυγίανση του (κυρίως ΠΑΣΟΚικού) κράτους και παρακράτους; Με ποιά λογική είναι δυνατόν να αλλάξει ένα κρατος, και κυρίως μία κοινωνία, σε 1-2 χρονια όταν δεν άλλαξε σε 30;

Τρίτον, γιατί δεν μας εξηγούν πώς γίνεται η  Ευρώπη" να έχει τέτοιο πρόβλημα χρέους αφού είναι "καλονοικοκυρεμένη"; Αντιστρόφως, θεωρούν την εξώθηση στην φτώχεια και την καταστροφή της εσωτερικής μας αγοράς νοικοκύρεμα;

Είχα γράψει στις 24/3 "Γνώριζαν τα (πραγματικά) αποτελέσματα στην Λατινική Αμερική, και αν ναι, γιατί εφάρμοσαν τα ίδια στην Ελλάδα; Τι είδους πολιτικές δεσμεύσεις αποδέχτηκαν; Και κυρίως, με τι «όπλα» τους «κρατούν στο χέρι» και δεν υπερασπίζονται τα εθνικά μας συμφέροντα2";

Λοιπόν, τα δεδομένα δείχνουν ότι ΕΕ και κυβέρνηση Παπανδρέου δεν στοχεύουν στην εξυγίανση. Ιδού γιατί:

1) Η ΕΕ αγνόησε παντελώς την συσσώρευση επικίνδυνων φουσκών στις περισσότερες χώρες της ευρωζώνης, καθώς και τις ανισορροπίες που στήριξαν αυτές τις φούσκες. Επίσης, έκανε τα στραβά μάτια στα ψέμματα των κρατικών (μας) ισολογισμών.

2) Εφαρμόζει κοινωνικοποίηση των ιδιωτικών ατασθαλειών της Ελληνικής ελίτ που γίνονταν στο όνομα της Ελλάδας.
3) Η επιμονή ότι το χρέος πρέπει να εξοφληθεί στο ακέραιο οδηγεί αναπόφευκτα σε πολλά χρόνια υψηλής ανεργίας και σε δις ευρώ απωλειών παραγωγής στη χώρα μας. Οι "εταίροι" μας μας βοηθούν, επιμένει η Ελληνική ελιτ.

4) Η ΕΚΤ συνεχίζει την ίδια ευρύτερη μακροοικονομική πολιτική: Π.χ. εξακολουθεί να διατηρεί το 2% ως στόχο για τον πληθωρισμό σαν να μην συνέβη η οικονομική κατάρρευση.

5) Η ΕΚΤ αύξησε τα επιτόκια δανεισμού την στιγμή που πάνω από 15 εκατομύρια άτομα είναι άνεργα στην Ευρωζώνη και πεπρίπου 1 εκατομύριο στην ¨Ελλάδα.

6) Αποτέλεσμα; Δηλητηριάζουν το αναπτυξιακό κλίμα για πολλά, πολλά χρόνια. Αυτό το σημείο το ανέπτυξε καλύτερα ο Αντώνης Σαμαράς πρόσφατα στο Ζάππειο ΙΙ.

7) Το πρόβλημα του χρέους γίνεται θηλιά για εθνικούς εκβιασμούς και ακρωτηριάσεις. 'Ηδη η Τουρκία αυξάνει τις προκλήσεις τις ευθέως ανάλογα με την αντιληψη συξήσεως της δυσπραγίας μας3.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ  ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΌΝΙΟ ΙΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΗ.

Η ΕΕ σώζει τις τράπεζές της, όχι την Ελλάδα. Οι  δανειστές μας σε Γερμανία και Γαλλία διασώζονται από την πολιτική περικοπών του Παπανδρέου με νέα… δάνεια και τώρα με το μνημόνιο ΙΙ μας "ξανασώζουν" με την επιβολή των ίδιων μέτρων ακόμα πιο...σφικτά, με περαιτέρω ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας, και, αφού το εθνικό χρέος αυξηθεί σε δυσθεώρητα ύψη (και με τις ίδιες δομές και πολιτικές της κλεπτοκρατίας).

Οι τρέχουσες πολιτικές λιτότητας όχι μόνο δεν βοηθούν την Ελλάδα αλλά

α) δολοφονούν τις πιθανότητες ανάκαμψης και ανάπτυξης μακροπροθεσμα,και

β) αν μη τι άλλο, την ωθούν προς την χρεωκοπία. Αυτό θέλει  η κυβέρνηση Παπανδρέου;

Νίκος Αργεάδης

Παραπομπές

1. Πάνος Παναγιώτου "Η Υπόθεση Ελληνική Κρίση", 2011, Εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη

2. http://www.antinews.gr/2011/03/24/92842/

3. http://www.antinews.gr/2011/05/24/102410/

4. http://www.antinews.gr/2011/05/24/102425/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 04/06/2011 23:42:45

  ΕΙΝΑΙ ο μοναδικός πρωθυπουργός της Ελλάδας που είναι αμόρφωτος. Σε μία φράση 40 λέξεων κομπιάζει 10 φορές και κάνει 25 ορθογραφικά λάθη.

 2. rally monkey avatar
  rally monkey 05/06/2011 00:43:29

  β) αν μη τι άλλο, την ωθούν προς την χρεωκοπία. Αυτό θέλει η κυβέρνηση Παπανδρέου;

  υποθετω πως το ερωτηματικο ηταν τυπογραφικο.. το επισημαινω για να το διορθωσεις.

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ rally monkey 05/06/2011 18:33:37

   Ορθή η παρατήρησή σου, rally monkey!

 3. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 05/06/2011 00:44:30

  ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ 09....ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ....

 4. East avatar
  East 05/06/2011 03:45:37

  Πάνω από 1 ΤΡΙΣ ευρώ μας χρωστάει η Γερμανία

  http://www.youtube.com/watch?v=xS2d9MO4Y18

  Φυσικά δεν πήραμε τίποτα, διότι η Ελλάδα είναι το μόνο κράτος-παγκόσμιο φαινόμενο που μετά την ήττα του Χίτλερ, οι εγχώριοι συνεργάτες των Γερμανών όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν, αλλά έγιναν άρχουσα τάξη.
  Kαι το μόνο κράτος-παγκόσμιο φαινόμενο που οι ναζιστές/εθνοφυλετιστές, όχι μόνο είναι νόμιμοι, αλλά έχουν την δυνατότητα να εκλέγονται και σε δημόσια αξιώματα και να χρησιμοποιούν τα αξιώματα αυτά για να διαδώσουν το ναζισμό.

  Αν οι εθνικιστές δεν είχαν συνεργαστεί με τους Γερμανούς, η Ελλάδα θα ήταν καθαρά με τον νικητή, και θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε πολύ περισσότερα, και εδάφη και άλλα.

  Πχ πολεμικές αποζημιώσεις(είμαστε το μόνο κράτος που δεν πήρε πολεμικές αποζημιώσεις), εδαφικά οφέλη όπως την Σικελία, ολόκληρη την Αλβανία, τα παράλια Βουλγαρίας-Ρουμανίας(και οι 2 συνεργάστηκαν με Γερμανούς), κτλ κτλ.

  Όλα αυτά τα χάσαμε διότι, αν και η Ελλάδα είχε τις μεγαλύτερες απώλιες, οι εθνικιστές συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς, και μάλιστα μετά τον πόλεμο οι εθνικιστές έγιναν και κυβέρνηση και άρχουσα τάξη!

  Και δεν έφτανε αυτό, αλλά εξόντωσαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τον μισό πληθυσμό, και έδιωξαν όλο το εργατικό δυναμικό, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να καταρρεύσει και πληθυσμιακά, και η αναλογία πληθυσμού Ελλάδας-Τουρκίας από 1:2 που ήταν, να καταλήξει 1:8!!! Δηλαδή αν οι εθνικιστές δεν μας γενοκτονούσαν, τώρα η Ελλάδα θα είχε 40εκ πληθυσμό!!!

  • Tasos avatar
   Tasos @ East 05/06/2011 09:26:38

   Για όλα φταινε οι εθνικιστες ??
   Αν είχαν συνεργαστεί με τους φασίστες και Γερμανους δεν θα είχαμε κανει το ένδοξο 40 !
   Αν δεν είχαν συνεργαστεί με Αγγλους και Αμερικάνους τωρα θα ήμασταν Αλβανια ή Βουλγαρία !
   Για πολύ ανόητο σε κόβω !!

  • ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ ΡΟΔΙΤΑΚΗΣ avatar
   ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ ΡΟΔΙΤΑΚΗΣ @ East 05/06/2011 12:12:39

   Η σημερινη κυβερνηση δεν εκμεταλευτηκε την σημερινη συγκυρια ...ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ...για να πετυχει καλλιτερους ορους στο λεγομενο -Μνημονιο2- αφου επιδιωκει εστω αυτη τη λυση!!. Φυσικα πιστευω οτι καταβαλλει περισσοτερη προσπαθεια για να μην κινδυνευσουνε οι Ευρωπαικες και Ελληνικες τραπεζες ...παρα να σχοληθει με το πραγματικο προβλημα της επιβιωσης του Ελληνικου Λαου!!. Αντιθετα προσπαθει με το τελευταιο Βιντεο που κυκλοφορησε στο Διαδικτυο ...οτι ολα εδω ειναι ροδινα ...αφου ειδαμε οτι παρα τις θυσιες πουμεχρι σημερα αποδεχοταν ο λαος ενα χρονο ...το ελλειμα μεγαλωσε !!Μ ετο νεο Μνημονιο2 ..πως θα μικρυνει:::. Ξερουν πολυ περισσοτερα δεν μας λενε την αληθεια και για αυτο ο λαος κατεβηκε στις πλατιες εναντιον ολων οχι μονο στην σημερινη κυβερνηση. Δεν τολμουν να παρου νεα μετρα ..ειται με κουρεμα του χρεους ..(Δεν το θελει η ΕΚΤ)..ειτε με απαιτηση και συμψηφισμο των πολεμικων αποζημιωσεων(Δεν το θελει η Γερμανια) αλλα μπορει να γινει ακομη.... και καταργηση της σημερινης βουλης με εκλογες οπου το 50% θα ειναι εκλεγμενοι απο τον Λαο...και το υπολοιπο 50% με κληρωση απο καθε λογικα σκεπτομενο πολιτη ανα ετος μεχρι εξαντλησης της κοινοβουλευτικης θητειας !!! Χρειαζομαστε γενναιους πολιτικους ανδρες ..και ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!!. Ο λαος κατεβηκε στις πλατειες γιατι το σημερινο πολιτικο συστημα διακυβερνησης οχι μονο στην Ελλαδα ...εχει πεθανει!!! ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝΕ ....θα εχουνε την συμπαρασταση ολου του Λαου. ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΝ ...ΑΜΕΡΙΚΗ!!!!...ΕΛΠΙΖΩ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ...ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ...Ο ΛΑΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ

 5. Κώστας avatar
  Κώστας 05/06/2011 08:52:30

  Πέστε ότι θέλετε ο Γιωργάκης είναι πρωθυπουργός !!!!! χθές τον έψαχναν στο Λουξεβούργο αλλά αυτός πήρε το προεδρικό αεροπλάνο, που πήγε άδειο απο την Αθήνα τον πήγε στο Λονδίνο έφαγε σούσι σε πολυτελες εστιατόριο με φιλικό του ζευγάρι. Την επομέμη δε, πήγε σε πολυτελέστατο γυμναστήριο για να κάνει το πρωινό πρόγραμμα γυμναστικής του.
  Και εσύς Έλληνες τρέξτε στο Σύνταγμα να σκούξετε για να σας ακούσουν αυτοί που σας έβαλαν ταφόπλακα !!!!!!
  " Τραβάτε Έλληνες κουπί για να κάνει ο Φύλαχος σκι"

 6. ataktos avatar
  ataktos 05/06/2011 10:12:59

  το επιβεβαιώσατε με την .. φωτογραφία ....χιχχι

 7. megalos podilatis avatar
  megalos podilatis 05/06/2011 10:43:16

  Πιστευω οτι το ζητουμενο ειναι ενα. Εξαθλειωση των λαων. Θα μου πειτε για ποιολογο μα εχουν ενα ιδεολογημα την παγκοσμια διακυβερνηση τον ελεγχο των παντων. Χρονια τωρα εκαναν δοκιμες στην Λατινικη Αμερικη. Εξαθλειωσαν τους λαους και δεν εχουν αντισταση Κλεινουν συμβασεις δανειακες που υποδουλωνουν την χωρα! Το ιδεολογημα τους πανω απο ολα. Κατα βαθος ειναι απογονοι του Χιτλερισμου και δεσμιοι των οσων αποδεχονται απο αυτα που τους επιβαλλει η παγκοσμια ελιτ. Ειναι ατομα υπανθρωποι που τους δεχονται πολιτες σε χωρες οπως η Ελλαδα. Δεν ειναι λυπηρο που υπαρχουν σημερα παμπτωχοι συμπατριωτες μας που πιστευουν ακομα σε αυτα τα ζωα!! Απο ενα σημειο και περα το θεμα ξεφευγει απο τη λογικη το θεμα δεν ειναι απλα ιδεολογικο

 8. giannis avatar
  giannis 05/06/2011 10:48:23

  Και ποιός μας λέει ότι δεν είναι συγκεκριμένο και καλοφτιαγμένο σχέδιο γιά την
  καταστροφή της Ελλάδος και μεις κοιμόμαστε.

 9. Βύρων Φορντιδης avatar
  Βύρων Φορντιδης 05/06/2011 13:24:58

  Ο κ. Αργεαδης εχει δικηο.
  Έχει αναλύσει το θέμα διεξοδικά.

  Το πρόβλημα της Ελλάδας βρίσκεται στην οικογένεια Παπανδρέου.
  Ο πατήρ α) διέλυσε τον τόπο και έβαλε ένα μεγάλο φέσι, και β) πήρε τα μυαλά του μετριότατου γυιού του ότι κάνει γιά πρωθυπουργός (ούτε γιά θυρωρός δεν κάνει).

  Και ο υιός μεγαλώνει το φέσι που έβαλε ο πατήρ.

  Το πρόβλημα είναι ότι το φέσι θα το πληρώσουν άλλοι και όχι οι Παπανδρέου.
  ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΜΕ ΕΣΕΙΣ ΚΙ ΕΓΩ!

  Περαστικά μας....................

 10. ataktos avatar
  ataktos 05/06/2011 14:30:29

  δεν αναρωτιόμαστε μήπως τελικά ... μόνοι μας σκάψαμε τον λάκκο....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.